Изложено 100+ ВПН правила доказа – 37 ВПН-ова Водите своје записе & 15 Дон & рскуо; т

У брзини “дигитални” свијет који смо створили, “приватност” често је заједничка брига. Истина је, све оно што ради на вањском дигиталном трагу који десетљећима биљежи траг.

Интернет никад ништа не заборавља, а глупо ћете очекивати другачије. Ако вам није довољно, владе, тајне агенције и хакери вас шпијунирају.

Земље на земље, додајте их на “Извјешћа без границе” котирање, означено као оно што зовемо “интернет непријатељи”, препуштање активностиима масовног надзора над грађанима.

Због тога употреба ВПН-ова постаје популарна како би се идентитет скривао, а мрежне активности биле анонимне. Међутим, ове услуге треће стране можда нису сигурне.

Различити даватељи ВПН-а упућују се на активности пријављивања или пате од проблема са пуштањем, што угрожава вашу приватност. У свјетлу тога, Бествпн.цо је створио овај опсежни водич који се односи на записнике. Надам се да ће одговорити на сва ваша питања!

Contents

37 ВПН-а Водите своје записнике & 15 Дон’т

 1. Врсте ВПН дневника
 2. Зашто ВПН доказују
 3. Алармни ВПН-ови који похрањују податке записа
 4. Поуздани ВПН-ови са строгом “Нема записаника” Политика

Врсте ВПН дневника

Пре него што детаљно објаснимо различите врсте дневника, виртуелно заштићене мреже, допустите ми да појаснимо како су сви пружаоци услуга упућени у снимање / похрањивање података. Било је само неколико ретких случајева, који су пружили услуге тестирања и потврдили своје захтеве за ЛОГЛЕСС.

Све док се не догоди инцидент у вези са позивима влада, не можете заиста рећи да је одређена ВПН сигурна или не. Да не значи да их престаните користити у потпуности, само што можда нису све сунце и кише, чак и уз поуздан производ.

Врсте ВПН дневника

Наравно, постоје неки ВПН-ови који су транспарентни у погледу података о запису који бележе. Без обзира на то, потребно је прихватити да када пријавите с ВПН-ом, и даље ћете бити под надзором. Само од владе, већ од самог пружања услуге.

Да би могао бити из више разлога (о њему ћу се распадати доле). До тада, ако говорите о врсти ВПН дневника, постоје два: Дневникови активности / употребе и Дневници везе. Прво пружа већу инвазију на приватност, док је други део безопасан (брише се након 1-15 дана).

Евиденција активности / употребе

Као што назив говори, ови ВПН дневници односе се на све податке прикупљене приликом коришћења интернетских страница. Да бисте укључили све ваше мрежне активности, што се састоји од метаподатака, ИП адресе, времена везе и записа о промету као што је историја прегледа, послане поруке, преузете датотеке, купите и користили софтвер.

Неки корисници могу да примете само неке аспекте ваше активности / коришћења. Остали који су мање поуздани могли би похранити све горе споменуте податке. Ово праћење и обележавање података о употреби може да покаже штетне вредности за приватност и поништавање употребе ВПН-а..

Допустите ми да објасним ипак да је већина ВПН услуга које се баве таквим доказним активностима БЕСПЛАТНО. Имајте на уму да ове услуге морате платити за податке центра, проширити послужитеља, ажурирати софтвер, техничку подршку и коштати веб страницу. Најлакши начин да продате своје податке о услугама трећих страна.

Подаци који доприносе изградњи профила око различитих корисника високо су исплативи. Замислите вредност процурјелих личних података. Ако живите у јурисдикцији 5/9/14 очију, те исте информације могу бити предати и влади или тајним агенцијама.

По закону, већина “интернет непријатељи” постави обвезујући даватељима интернетских услуга похрањују ваше податке за било где између 6 месеци до 2 године. Због тога увек саветујемо кориснике да провере ВПН услуге јер ове податке чине невидљивим, а избегавају праксе доказа у БЕСПЛАТНИМ колегама.

Дневници везе

Ако се бележе активности дословно могу уништити вашу анонимност ван мреже, записи су били мање безопасни. Иако је снимање таквих података достављено ВПН требало је оправдати ваљаним образложењем. Да не спомињем, службу би требало разјаснити и тражити брисање тих ВПН дневника.

Дневници везују обично ИП адресу, време везе, датум и локацију. Ово је врло забележени записи већине добављача ВПН-а. Иако не откривамо ваш идентитет, датумску везу, време и локацију могу заједно да користимо.

Неки примјери ВПН-ова који чувају записе везе, али тврде да похрањују НОНЕ, преко ТуннелБеар-а, Виндсцрибе-а, ПуреВПН-а, Беттернета и ПротонВПН-а. Добар дио су дневници везани похрањени само привремено. Чувају се било где између 1 и 15 дана, овисно о услузи.

Неки чак могу продуцирати трајање. Примјерице, ХидеМиАсс те податке чува 6 месеци. Из перспективне приватности, ова порука ће бити пријављена и можда ће бити тешко поново створити ваше мрежне активности како бисте их користили.

Канаријски налогодавци

У 5/9/14 Надлежности и друге државе, пружиле су интернетске услуге и ВПН услуге могу се примати “тајни налози” у облику писама о националној сигурности или државних судских судница. Ови налози омогућавају агенције за провођење закона како би ухватили било какве податке о својим купцима ради истраге.

Ваши ови задаци издају се са налогом за издавање налога. Време је решење да ИСП или ВПН услуга обавештава циљ да падну под надзором. Ово је место на које долазе Царариес Варрант, које нису у потпуности повезане са подацима о активностима / везама.

Ове одредишне странице које оглашавају пружатеље услуга помажу у одржавању приватности. Редовито су објавили изјаве на одређеној страници на којима су потврђени да служба није добила тајни налог. Ако су странице увек објављене, објавите редовне изјаве, уклоните се канаринац.

Да сигнализира да је објављен судски позив, ВПН је забрањено извештавање о њему. Као такви, корисници који брину о приватности могу предузети потребне кораке како би обезбедили свој идентитет који остаје сигуран. Иако је ово корисно а “Цанари Цанари” поставити властити сет питања пружатељима услуге.

Ако ВПН тврди да није даватељ дневника, не би требало да бринете око стварања ових страница, зар не? Такође, можемо да ажурирамо само једном месечно чини их бескорисним. Унаточ тому, било је важно пружити увид и о томе ћемо раставити релевантне пружатељима у наставку.

Зашто ВПН евидентира корисничке податке и иде против њихових обећања о приватности?

Захваљујући иницијативи попут Мјесеца свијести о цибер сигурности и Дана сигурних интернетских страница (СИД), нетизични људи широм свијета схватили су вриједност својих ОНЛИНЕ података. Корисници који се баве приватношћу одмах почињу да користе ВПН услуге, али касније се суочавају са дилемама због похране записа.

Зашто ВПН евидентира корисничке податке и иде против њихових обећања о приватности

Дакле, питање на које би већина људи требала одговорити је; зашто ВПН доказује корисничке податке? зар то не иде у супротност с вашим обећањима о приватности? Одлучио сам доставити мало образаца, након чега сам комуницирао с неколико ВПН услуга на е-маилу (наравно само неколико који су признали за похрану записа у првом реду)..

Отклањање проблема везаних уз ВПН

Најчешћи разлог за доказ ВПН-а је решавање проблема са њиховим услугама. На пример, неки корисници могу да се суоче са проблемима повезивања или се чак суочавају са лечењем ДНС-а, ВебРТЦ-а.

Похрана таквих података може се показати корисником у оптимизацији мрежне ВПН услуге. Рјешавање проблема углавном захтева одржавање минималних дневних веза.

Ограничавање истодобне везе

Особно изгледа да је овај разлог контрадикторан, посебно за “нема трупаца” ВПН услуге. Сви корисници нуде назив ограничења броја доступних симултаних веза.

На једну лепшу плату неки су дозволили 3, 5, 6 или чак неограничено више пријава. Тај је рад још увек потребан неке форме бележака (како би се утврдило колико је уређаја повезано).

Зато увек питајте ВПН услугу на којој се пријавите како обично примењују ова ограничења везе са тврдњом да не похрањују записнике..

Једини досадашњи ВПН-ови који следе строгу политику нулте евиденције и омогућавају неограничене појединачне кориснике сигурних корисника Перфецт Приваци и Сурфсхарк.

Нема записника = нема ограничења. То је једноставно!

Наметање ограничења пропусности

Као и подаци из дневника ВПН услуга за ограничавање више пријава, они такође могу наметнути ограничења пропусности. Да бисте могли укључити снимање дневних активности / употребе ВПН-а, што је прилично ризично.

Због тога никада не верујемо даватељима услуге која намећу ограничења пропусности, чак и уз преплату на плаћене. Мислим, пркоси цијелој сврси употребе ВПН-а. Желим заштитити кад користи интернет.

Оно што је најважније, желим да искористите добре брзине за стриминг и преузмете торренте. Према томе, ако неки ВПН намеће тако ограничење и тешко да је шала “нема трупаца”, не вјерујте им.

Неколико примјера ВПН услуге које чине све Виндсцрибе и ТуннелБеар, оба гола “бесплатна суђења” та граница пропусности.

Записивање с изнајмљивачима (ВПС)

Да би сједили праксу, сви многи пружатељи услуга данас користе послужитеље изнајмљивања. Заварају кориснике да погрешно имају податке центра који постоје широм света, али заправо само користе виртуелни приватни послужитељ (ВПС).

Обично су најјефтинији впн од голих метала. Међутим, они не нуде баш приватност. ВПС корисници често одржавају евиденцију активности послужитеља.

Да бисте значили да нећете морати да користите само податке о снимању ВПН-а, већ је било који број ВПС-а пружа услугу да бисте добили ваше приватне податке.

Истодобно, користећи ВПС-а пружа заштиту од локалних власти, које би требало да директно уђу у центар података да би добили све што им треба.

Закони влада и захтеви обавјештајних агенција

Земље дио пет, девет и четрнаест очију посебно намећу строге законе који захтијевају од компаније да пријављују и / или пређу приватне корисничке податке.

Примјерице, нацрт закона о истражним овластима у Великој Британији даје мандат за похрану трупаца и чување 12 месеци. То заиста може ометати вашу приватност.

НСА и ГЦХК су чак и шпијунирали технолошке компаније у својој држави, Великој Британији и другим земљама, као део њихове програма ПРИСМ од 2010. године.

Они једноставно захтијевају доказивање датотеке издавањем “гаг црвени”. Да би онемогућио било ког технолошког предузећа да не објави пренесене податке.

Веза између правила сјећања и надлежности

Видите, постојеће примене потписивања са даватељем услуга темељеног на ризичној надлежности. Различите земље називе властите законе о чувању података и надзора.

Тамо где неки одлучују да пошаљу приватност корисника, а други се труде да надзиру СВЕ! У овом водичу можете сазнати све што желите о тим земљама. Неке је чак судјеловао у дијељењу обавјештајних података између земаља како би се шпијунирали једни друге’с грађанима.

Ако се ВПН заснива на судској пракси која је означена као непријатељ интернета, можете бити сигурни да именујете законе који обавезују доказивање података даватељима интернетских услуга, добављајући телекомуникације и ЕВЕН ВПН-овима..

Нема начина за. Чак и ако избегне пажњу, позив на суд са налогодавцем НСА-е, ГЦХК-а или ФБИ-а биће све што ће им требати за сарадњу. Након тога, ти даватељи услуга морају логирати све корисничке податке, морате бити опрезни у својој земљи’с интернетским законима.

Ако се налазите, на пример, у европској држави, постојећој држави која има дио 14 савеза очију и такође једно које нису и могу се осећати “Приступ интернету”.

Без обзира на то где сте тачно боравили, у већини ћете добити заштиту Општински уређени подаци о заштити података (ГДПР) који промиче заштиту података и приватност за све кориснике у унутрашњости Европске уније! Кладим да да до сада нисте знали?

Алармни ВПН-ови који похрањују податке записа

До сада се надам да имате јасну идеју о врстама дневника који су забележили ВПН-ови, зашто су бележили и поређење између евиденције и надлежности.

Алармни ВПН-ови који похрањују податке записа

За важан дио, створио сам дубинску анализу ВПН правила евидентирања 100+ пружања услуга. Добићете информације о 24 пружаоца услуга који прате / похрањују податке и треба их избјегавати.

1. Астрилл ВПН - са сједиштем на Сејшелима

Иако су сигурне локације, удаљене од савеза 5/9/14 Очи, они су и даље криви за снимање доказа о вези. Заправо је и смијешно!

Када посетите своју страницу с Правилима о приватности, прво треба да напишете ВПН Правила о списима. Након читања првих неколико точака, они су:

“Наш систем прати активне сесије - вријеме везе, ИП адресу, врсте уређаја и верзије апликација Астрилл ВПН током трајања вашег ВПН сесије. Уз то, чувамо последњих 20 записа који су: време везе, веза везе, земља, врсте уређаја и број верзије апликација Астрилл клијента”

Према тој изјави, “стваран” записи су прикупљени помоћу Астрилл: Временске ознаке везе, ваша земља, ваш уређај, чак и вашу ИП адресу.

У својим одећама са најчешћим питањима добављач тешко да би само направили АКТИВНЕ сесије како би надгледали број истодобних веза из једне преплате.

Тврде ће уклонити ове записнике одмах након завршетка сесије. Можемо ли задржати своју реч, посебно након што смо размотрили или како смо прво тврдили “логлесс”?

2. АнонВПН - налази се у САД-у

Са сједиштем у САД-у, АнонВПН већ губи већину свог кредибилитета (ако га има). Пружател услуга је дио земље која је била оснивач Пет очију (УКУСА споразум).

Као такав, влада захтева да ИСП-ови и ВПН-ови похрањују белешке. Наравно, АнонВПН то тврди “Не чувамо записе о везама, активностима или изворима ИП-ова. Што ми чинимо’прикупљање се не може захтијевати.”

Међутим, не могу вјеровати да су изјављени, ако имају и налогодавца Канара који каже да нема наредби за подметање. Зашто бисте прошли кроз гњаважу да бисте је споменули, кад не водите белешке?

Ако посетите своје “Увјети пружања услуга” страница, постоји изјава која се појашњава, “Не можете гарантовати да ће други начини комуникације (нпр. Пошта, факсимиле и гласовна телефонска услуга) морају бити 100% сигурни. И зато увек препоручујем употребу здравог разума.”

3. Анонимизатор - са сједиштем у САД-у

Анонимизатор је дио земље који је означен као “Интернет непријатељ” од Репортери без граница. Слиједи законе владе укључене у савезе 5/9/14.

Да бисте значили да ће испоручити већ похрањене белешке, у случају да им издате судски позив са налогом за гаг - нипошто неће моћи да одбије - јер би било било незаконито. Страница са различитим услугама уклоњена је, али ранији снимак осветљава ову изјаву:

“Анонимизатор може у највећој мери дозволити применевим законима надгледати е-поштују или друге електроничке комуникације и могу открити податке у случају да имају добронамјерни разлог да верујете да је потребно у коришћењу осигурања поштивати овим Уговором и заштитом права, власништва и интереса странака анонимизатора или било кога купца странке анонимизатора.”

Укратко, амерички добављач евидентира све што може, док прави будалу од свих осталих сведока, “Вас’Никад нећете морати да наставите да користите своје везе или везе” на њиховој почетној страници. Какво лицемјерје?!

4. Аце ВПН - са сједиштем у САД-у

Суздржати ћу ја од тога да поновим, али Аце ВПН има место у САД-у. Стога је већ дио проблема и чини се ЗИНЦХ за вашу стварну приватност.

Врло паметно саопштава на својој страници са правилима о приватности, “Не биљежи ВПН промет. Не шпијунирамо наше кориснике нити надгледамо своје пропусности нити интернетске кориснике. Наши ВПН послужитељи не похрањују личне идентификацијске податке (ПИИ).”

Међутим, једно признање “прикупљање особних података који пружају кориснике веб мјеста. “Особне информације” унесите ваше име, адресу, телефонски број, податке о кредитној или дебитној картици, е-маил адресу, датум рођења, ИП адресу”

Мислим, само будите искрени да доиста шири записнике. Можда ће транспарентност донијети више купаца него оштро лагати да би заварали властите изгледе?

5. АирВПН - седиште у Италији

Будући да је Италија земља са 14 очију, АирВПН нажалост губи своју веродостојност на тржишту. Даватељ је заиста невјеројатан, пружа невјеројатне перформансе, поузданост и подршку.

Међутим, не може се једноставно вјеровати да није земљиште са 14 надлежности. Они и даље имају обавезне податке о чувању података и надгледају ВПН службе које не могу да користе.

У својој Питања и одговори, АирВПН је постављено питање, “Погледајте само записнике сесија или било које друге врсте записа које могу користити за праћење идентитета и мрежних активности?”

Одговорили су рекавши, “Не’не водите ове записнике”. Међутим, кад провјерите њихове Правила о приватности, тврди “Зрачни послужитељи и софтверски поступци набављају само личне податке који су нужни за техничко функционисање услуга, примере ИП адресе”

Пружатељ наглашава да су подаци обједињени у анонимном облику и да не могу бити повезани са појединачним корисником. Је ли то стварно истина? Нитко не зна док их се не тестира када им се изда судски позив или налог!

6. Авира Пхантом ВПН - са седиштем у Немачкој

Немачка је још 14 држава очију и вероватно није најсигурније место за ВПН услугу. Авира Пхантом ће можда бити добра у одржавању анонимности ван мреже.

Међутим, то је земља’законе у које не могу вјеровати. Као и безброј пута раније, такви ВПН-ови морат ће суравати с владом када то захтијевају.

Авира Пхантом такође тврди да не похрањује дневне активности / употребу. Као и већина пружатеља услуга, али они се шире записници веза, укључујући кориштену ширину појаве и податке дијагностике.

Иако можда не бисмо морали да ометате вашу приватност, нема података који би показали када су вам забележили бришу. Стога Авира Пхантом не могу сматрати сигурним ВПН услугом.

7. Буферирано - са седиштем у Гибралтару

Са сједиштем у Гибралтару, Буферирана је била сигурна ВПН услуга јер јој није смештено 5/9/14 Еиес. Ни даватељ није водио записе о промету, то је још један плус.

Једини проблем је оно што прикупљате: ваш ИП адресу, ОП систем, прегледник, податке о пропусности и временској ознаци везе, заједно са другим опћим подацима.

Ови записи веза могу бити мање ризични, али још увек штетно деловати на вашој дигиталној приватности. Према вашем ТОЦ-у, стварна ИП адреса, потрошена ширина појаве и трајање везе похрањују се 30 дана!

Наравно, с обзиром да се бафер не налази у бази “Интернет непријатељ” можете да верујете да сте сигурни. Да не спомињем, нису лагали о својим записницима, а заправо су били транспарентни.

Дакле, можда ми се не свиђа снимање записа везаних, али СВАКИ ВПН се упућује у неку врсту записа. Једини је важан дио искрености у вези с тим и постојање ВПН-а!

8. БолехВПН - са сједиштем у Малезији

Будући да је БолехВПН са сједиштем у Малезији, на налази се под “Сигурна надлежност”. Да бисте дали предност над осталим ВПН услугама. Међутим, она није успјела сачувати свој идентитет. Ако посетите нашу страницу ТОЦ, они тврде:

“БолехВПН не води евиденцију корисничких активности или приступа. Ми смо чували дневни опсежни проток промета наших послужитеља како бисмо утврдили наставу и користили наше послужитеље, али не и на појединачном нивоу. Не ако не примените било какву необичну активност на нашим послужитељима (велико учитавање пропусне мреже, велики број веза или употреба ЦПУ-а), можете укључити белешке како бисмо препознали злоупорабу наше услуге (попут ДДоС-а или нежељене поштено путем наших послужитеља).”

Прије ажурирања “Правила пријављивања” кренули, БолехВПН је чак тврдио да се догодило “неколико пута у дугогодишњем пословању.” То сугерира да може испоручити може чак и кооперативно примити позив на суд за откривање записа о одређеним циљевима.

9. Беттернет - са седиштем у Канади

Са сједиштем у Канади, Беттернет је можда заварао многе “БЕСПЛАТНИ ВПН” Превара ће али и њихове активности бити ископавања података открити пре или касније.

Његова локација је већ омета приватност, јер је Канада дио Савеза пет очију. Онда, услуга даље трговине “Дневници промета” попут ваше ИП адресе и активности прегледа.

Њихова политика приватности према наводима “Беттернет не прикупља, не биљежи, не похрањује, не дијели ниједан дневник података који припада корисницима.” Истодобно, ВПН је пронашао агрегатне податке о посјећеним веб мјестима.

Судећи да је служба “бесплатно” и намеравам да раде на моделу огласа са приходима, сигурно је предпостављено за продају белешки и приватних података трећим страницама.

10. ФлиВПН - налази се у САД-у

ФлиВПН је још једна услуга са седиштем у САД-у. Да бисте аутоматски смањили своју веродостојност, јер је морао да похвали записнике, закон који влада обавезује.

Међутим, оно што ми се свиђа код пружене услуге је оно што не лажу у свом детаљном доказу. Они су отворени на својој страници ТОЦ-а, “Када користите ФлиВПН, забиљежит ћемо сљедеће податке:

 • Ваш локални ИП
 • Твоје пуно име
 • Ваша адреса е-поште
 • Ваш број телефона
 • Временске ознаке везе
 • Додијељени број прикључка
 • Додијељена ИП адреса
 • Временске ознаке искључења

Као такви су криви за похрањивање и дневника активности / употребе и повезивања, укључујући ваш ИП, временске ознаке, одредишни ИП и број портала који могу одмах да повежете са вама.

11. Фацелесс.ме - са сједиштем на Ципру

Ципар није дио надлежности 5, 9 и 14 очију. Даје Фацелесс.ме-у добру предност на тржишту, али нажалост, они посећују корисничке податке.

У изјави из разних ФАК-а тврди Фацелесс.ме “Само ми праћење корисничких података износи и ваш ИП адреса, што је потребно за наше унутрашње књиговодство. Па чак и ти се подаци чувају на нашим послужитељима ограничено време.”

Истодобно се хвале какви ВПН правила о записима и с поносом говоре на својој почетној страници, “Ми’не водите евиденцију својих активности, а случај да ФБИ затражи - тамо’није ништа.”

Смешно је колико су глупи ти ВПН сервиси и њихови контрадикторне изјаве. Једноставно је сигурно, Фацелесс.ме није сигуран избор!

12. Флов ВПН - са сједиштем у Канади

Са сједиштем у Канади (дио савеза Фиве Еиес Аллианце) ФловВПН је развио репутацију на тржишту. Међутим, као и многи, он не може заштитити свој идентитет ван мреже.

Ако посјетите своју страницу ТОЦ, наводите даватељске услуге, “Придржавамо право на евиденцију података о претплати (укључујући референтне трансакције), повезивање ИП адресе, захтеве за проверу аутентичности, податке о сесији (додељени ИП, дата веза, време, трајање итд.)“

Ово је изјава добро скривена, тако да Флов ВПН може преварити властите купце. Међутим, ово није најгори дио. Даље података:

“Да бисмо удовољили захтјевима наших понуђених услуга, задржали смо право евиденције активности широм наше мреже и користили аутоматизацију за одржавање мрежне активности ради злоупорабе (попут употребе БитТоррент-а и сличних дијељења датотеке пеер-то-пеер датотеке).”

Да бисте директно значили да када пријавите услугу, пристаните на похрану записа. Сумњам да овај ВПН може бити сигуран у било коју куту.

13. Фреедом-ИП - са сједиштем у Француској

Фреедом-ИП има свој уред у Француској, који је држава са 14 ока, позната по строгим правилима и везаним путем интернета с корисницима. Локација већ даје ВПН-у уприлично негативан дојам.

Тамо где неко може помислити да ће преварити купце, заправо су искрени у својим тачним пријављењима. Изјава са њиховим страницама о приватности појавила се како би они не снимали садржај комуникација.

Међутим, они су врло јасни у погледу података који прикупљају током сваке сесије, што укључује мноштво алармантних података који вам могу пратити:

 • ИП адреса везе
 • Вријеме почетка сесије
 • Вријеме завршетка сесије
 • Подаци примљени од сесије
 • Подаци су послани са сесије
 • Временска ознака везе

14. ХолаВПН - сједиште у Израелу

Израел можда није дио Савеза 5, 9 и 14 Очи, али још увек је савезник. Као такво, локација није сигурно место за ВПН, посебно ако постоји приватност.

Баш као и већина услуга, наводи ВПН, “Не дијелите ваше особне податке с трећим особама, осим што су посебан пристанак у складу с овим Правилима о приватности или ако желите захтијевати примјењиве законе или судски налози“.

Међутим, ако поштујете та правила о приватности, ВПН тврди да треба доказати податке, налик јединственим идентификаторима који се генерирају на вашем уређају, мобилном броју, времену и датумима приступа, веб локацији која посећујете, време доказано на тренутне податке, врсте прегледа и ИП адресе.

“Такве податке искористите у збирци облика и не комбинујте се са било којим особним подацима.” Јасно је да је телефонски број ПИИ, а тако представља ИП адресу.

15. ХидеМиАсс - сједиште у Великој Британији

УК је службени оснивач Уговора о УКУСА. Локација и њихове ВПН услуге дефинитивно не могу веровати да ће ваш идентитет бити скривен.

Закони владе и издавање налога из ГЦХК-а и других тајних обавјештајних агенција обавезују пружатеље услуге попут ХМА-а и спремају белешке.

Наравно, даватељ одбацује ову тврдњу и продаје истину причу, “НЕ похрањујемо детаље или не надгледамо изворе (укључујући и веб странице) са којима повезујемо или било који из података који су послани или примљени путем наше мреже”

Међутим, подаци су ухваћени за снимање временских ознака веза, података о пропусној ширини, стварне ИП адресе и ВПН адресе. Још 2011. године ХМА је био умијешан у случај ФБИ-ја, гдје су они детаљно предали обавјештајну агенцију како би пронашли хакера ЛулзСеца!

16. Сакриј ВПН - са сједиштем у Молдавији

Молдавија је сигурно место, јер није део инвазивних савеза или је етикетирана као " “Интернет непријатељ”. Нажалост, сам ВПН показује да није сигурно, занемарујући ваше право на приватност.

Њихов ТОЦ наводи, “ХидеИПВПН неће намјерно надзирати приватне електроничке поруке које заљубљују или примају клијенте, осим ако захтијевају закон, државно тијело или када је у питању јавна сигурност.”

То значи, они су кооперативна компанија и спремају белешке који могу да предају у хитним случајевима. Најгоре од свега је властито неповерење у својим способностима као даватеља услуга.

Док сам проверио своје Политике приватности, нашао сам ово врло смешно изјаву, “СакријИПВПН потиче своје клијенте да се поставе да све своје он-лине комуникације несигурне”.

17. Штитник жаришта - сједиште у Швицарској

Далеко од тајних савеза, опет тако несигурна услуга. Хотспот Схиелд започео је стварно добро, али убрзао се срушио према доље - када су њихове сјеновите активности изашле на видјело.

Наравно, ВПН тврди да “Прикупљајте само анонимне податке, скупљајте податке о томе које веб странице посећују наши корисници и који користе наше кориснике”

Међутим, ово је потпуно неистинито јер је студија ЦСИРО доказала да је Хотспот Схиелд користио шифру за праћење прикупљања података о корисницима како би их продао оглашивачима.

Група за забрану приватности такође је оптужила ВПН разговор, као дио својих упитних активности, који су преусмјерили промет путем партнерских веза.

18. ИПВанисх - са сједиштем у САД-у

Сједиште у САД-у није довољно лоше, али ИПВанисх је такође проглашен кривим за цурење информација у владин органе. Да, то је главна вијест, али услуга је непоуздана.

Наравно, ВПН је то најдуже тврдио, “Наша строга правила нулте евиденције чувају ваш идентитет под маском. Не бележите ваше активности док сте се повезали са нашим апликацијама како смо сачували ваше грађанско право на приватност.”

Међутим, да би био крајње неистинито, морао је да ВПН претходно забележи Министарству за домовинску сигурност САД-а (ДХС), у случају да злоставља децу и порнографију још 2016. године..

Прочитајте овај казнени исказ за више информација, где можете видети ИПВанисх вођене записнике осумњичених’ ИП адреса, временске ознаке везе / прекида, пуно имена, адреса е-поште, корисничко име, статус рачунара и други подаци који се могу лично идентификовати.

19. ИПредатор - са сједиштем на Ципру

Ципар је сигурно место, јер његова влада не доноси законе о обавезним чувању података. Да не спомињем, верујте у право на приватност корисника.

Из овог разлога ИПредатор ствара славу на тржишту, али и према њиховом “правни” страница, услуга је упућена у неку пријаву.

“Ми минимизирамо корисничку евиденцију унутар наших система и можемо им омогућити приступ одабраном броју телефона ради уклањања грешке када је проблем квалитета услуге.”

Подаци прикупљени нуде ваше име, телефонски број, адресу е-поште и податке о плаћању. Остали подаци сесије биљеже само за рјешавање проблема.

20. ИПинатор - са сједиштем у САД-у

Сједиште ИП-а аутоматски губи већ фактор повјерења. Назив земље обавезан је за чување података који морају бити придржани ВПН-ови попут ИПинатора.

Ако провјерите њихове “Увјети пружања услуга” страница, првобитно да не воде воде белешке. Наводе да не подржавају размену приватних података са било којим трећим страницама.

Међутим, ако од власти добију било какав захтев, даватељ услуга ће извршити оно што захтева закон. Та се изјава противи њиховој “нема записника садржаја”.

Они даље говоре, “ИПинатор.цом може надзирати одређене аспекте мреже за управљање злоупотребом, одржавањем и / или побољшањем услуга”. То значи да снимају податке о сесији.

21. ИронСоцкет - налази се у Хонг Конгу

Хонг Конг је поуздан у погледу приватности, али и сам ИронСоцкет крив је за доказ и дневник: евиденције активности и повезаности.

Наравно, они то мисле “НЕ БИЉЕМО и не снимајте на било који начин како бисте имали приступ нашем кориштењу” на њиховој страници правила о приватности.

Међутим, истодобно, треба користити услуге, податке о сесији повезивања 72 сата прије чишћења. Подаци података:

 • Вријеме и датум спајања и прекида
 • Права ИП адреса и она је додијељена према послужитељу
 • Нумерички приказ који показује пропусну ширину потрошње по сесији

22. ПуреВПН - седиште у Хонг Конгу

Са сједиштем у Хонг Конгу, ПуреВПН успијева остати подаље од инвазивних обавјештајних агенција кућних љубимаца, девет и четрнаест очију, што му даје велику предност.

Даватељ који најдуље тврди да има “нулта политика записа”. Међутим, када су пре две године претходни подаци у случају ФБИ-ја изгубили су свој углед.

Случај је открио да ПуреВПН бележи све податке који се тичу: ваше име, адреса е-поште, телефонски број, ИП адреса, потрошња пропусне ширину и временску ознаку везе..

Тако је ФБИ успио идентификовати појединце који су одговарали за цибер-злостављање и злостављање невине дјевојке. Док случај поставља морално питање: колико би више мучења прошла девојка да случај није закључен?

Такође изазива забринутост због поверења потрошача. Такав високо истакнути случај дефинитивно није био добар за пословање, а видим како ПуреВПН треба да добије поверљиве кориснике..

Истина је, услуга је заиста добра, само да су за почетак били транспарентни са својим купцима, ПуреВПН би могао претворити у нешто позитивно!

23. проКСПН - налази се у САД-у

Пре неколико година вероватно бих се служио са сједиштем у САД-у. Међутим, то је било прије него што је Едвард Сновден објавио документе који откривају детаље о савезу 5, 9 и 14 очију.

Откако сам прочитао о томе шта су агенције у тим земљама радиле, једноставно не могу препоручити употребу даватеља услуге са седиштем у САД-у.

проКСПН има јако јаку слику на тржишту. ВПН никад није ухваћен како открива податке америчких обавјештајних агенција, а политика приватности је доста детаљна.

Такође смо се поставили на своју почетну страницу, “проКСПН’с ВПН софтвером који вам може сурфати Интернетом онако како је било предвиђено: “анонимно и без логике и праћења ваших активности”

За сада нисам могао да нађем податке који се односе на похрану дневних активности / употребе или везе. На крају, одлука о пријави код даватеља услуга зависи од изгледа.

24. ПриватеВПН - са сједиштем у Шведској

Нажалост, ПриватеВПН не може поуздано пружати услугу, јер је смештен у четрнаест ока. Наравно, Шведска може бити популаран у погледу приватности корисника.

Међутим, ако се догоди неки инцидент сличан ономе који ће морати да се појави ЕкпрессВПН и ПИА, ПриватеВПН неће моћи да протунапад.

Позив у влади, праћен нагодбом, све би било потребно да даватељ пре података о запису.

Наравно, ПриватеВПН негира похрањивање дневника, али је чак и већ пружио услугу на овом списку. Они похрањују минималне записе веза који се можда не могу повезати с вама!

25. ПротонВПН - са седиштем у Швицарској

Са сједиштем у Швицарској могуће је размишљати да је ПротонВПН сигурна ВПН услуга. Невјеројатна је, добро, бесплатно. Управо то је оно због чега сам се копао код даватеља услуге.

Испада да се ВПН тренутно бори против безбедности да би требало да користи предузећа за рударјење података познатих као “Тесонет”, који је већ предложио своју Андроид апликацију на Гоогле Плаи Стореу.

Наравно, ПротонВПН’с почетне странице, “Као швицарски пружатељ ВПН-а, не биљежи корисничку активност нити дијељење података са трећим странама”. Међутим, ови показатељи чине помало шкакљивом.

Упознајте даље с вашим Правилима о приватности, сазнајте да сам ПротонВПН одржавао временске ознаке везе неограничено, што може бити повезано са корисничким рачунима или стварним ИП-овима.

26. Сеед4.ме - са сједиштем у Тајвану

Унаточ томе што се Сеед4.ме не темељи на “Интернет непријатељ” надлежност, они и даље чувају записнике. Да је управо оно што покушавам разрадити где год идем. Без обзира на услугу, они ће се ПРИЈАВИТИ!

Нема шансе за то. ВПН пружа неку врсту записа, а случај Сеед4.ме - они су врло искрени у вези с тимом.

На блогу Сеед4.ме наводи, “Често нас питају: “Чувате ли записнике?” одговор је “Да, јесмо”. Исто као и остали ВПН даваоци у свету!”

Они даље говоре, “Ако било ко каже да ВПН компанија не води БИЛО КОЈЕ дневник, лажу”. Сеед4.ме биљежи неке записе о повезивању, али такође и податке бришу након 7 дана.

Такође је прилично занимљиво видети да не постоји политика приватности ни ТОЦ-а. Они се баве свим стварним везама са ВПН-ом у посту о блогу који је претходно хипервезао.

Овај податак нема правила о приватности и не покрива записе у ТОС изјави. Уместо тога, он се бави проблемом записивања у посту на блогу.

27. СунВПН - налази се у САД-у

Темељен на надлежности с 5 ока, СунВПН има податке о повезивању и ИП адреси. Они такође отворено откривају своје сараднике са агенцијама за доказан закон када је Бог потребан.

“Ако имамо основане сумње да је крајњи корисник укључен у мрежне криминалне активности, задржали смо право обавештења за провођење закона.”

Њихова је политика приватности врло детаљна, али сажет и постављање свих информација које пружају евиденцију у облику исписа, који користе ИП адресу, временску ознаку и потрошачку пропусност..

28. СтронгВПН - налази се у САД-у

Нећу превише детаљно објаснити зашто се СтронгВПН сматра несигурним пружатељем услуге. Једноставно, то је амерички пружатељ услуга, који једноставно не може вјеровати.

Наравно, чврста политика приватности пружатеља услуге, “СтронгВПН не прикупља и не биљежи било какав промет нити користи своје услуге виртуалне приватне мреже”

Међутим, нико стварно не може бити сигуран све док се те тврдње не утврде из било ког разлога. До тада бих оставио потенцијалне клијенте да одлуче да ли желе вјероватне услуге.

29. СаферВПН - са сједиштем у САД-у

СаферВПН је још једна услуга са сједиштем у САД-у. Уз споменуто, никад не можете престати бринути о шпијунирању НСА-е и ФБИ-ја.

Сам ВПН није имао јаку репутацију на тржишту, што је смањило његову веродостојност као поуздан или сигуран избор.

Међутим, пружена услуга је посвећена јасном у информирању метаподатака који обележавају на својој страници приватности. Да бисте укључили везу с локалним послужитељем, потрошите пропусну ширину и временску ознаку везе / прекида.

Они даље биљеже из које сте земље повезали, а храбро наводе да не биљеже ИП адресу. Ја ипак не верујем у то. Можда би могли бити трик у који би их веровали!

30. ТуннелБеар - сједиште у Канади

Канада се налази на попису првих земаља у којима је УКУСА биолошки проширен, а на крају је додао још две за формирање Савеза пет очију.

Имајући у виду, ТуннелБеар је смештен у Канади како би био позитиван. Да не спомињем, продаје исто “Бесплатно ВПН нема записа” превара, што је заправо ризично.

Пружатеља услуга’Правила о приватности тврде да не прикупљају записе о промету нити прате било које корисничке активности. Нема прикупљања информација о, верзије оперативног система, верзије апликације ТуннелБеар, активног месечног (1 или 0) и месечног коришћења пропусне ширине..

Да будемо фер, ТуннелБеар бележи ове податке изгледа као да се играју “игре с ријечима” кад су у питању трупци, како би сакрили своје праве боје. Не бих препоручио пружање услуге, ако је приватност оно за чим жудите!

31. ТорГуард - налази се у САД-у

Мало ме двојило око додавања ТорГуарда на овај списак. Особито с понуђеним понудом нуди изванредан алат за заштиту приватности, уз изузетну листу ИП-а.

Међутим, управо зато што смо са сједиштем у САД-у, осјећам се мало несигурно у вези с пријавом код даватеља услуге - због одржавања моје анонимности на мрежи.

Њихова политика приватности већ је била јасна и није испуштена контрадикцијама. ТорГуард то тврди “не похрањује и не бележи било какав промет или користи своју виртуелну приватну мрежу (ВПН) или прокија.”

Међутим, да се провјери само ако се позива на позив или налог за обавјештавање агенција из обавјештајне службе или владе. До тада, пружајући услугу бих вероватно пружио услугу!

32. ТигерВПН - Сједиште у Словачкој

ТигерВПН сигурно поуздано пружа услугу у осећају надлежности. Корисници се не би могли бринути да пруже услугу сурађивања с обавјештајним агенцијама у другим земљама.

Тврде да су одлучили за вашу приватност у свом ТОЦ-у, јамче да не прикупљају и не бележе податке о промету. Међутим, то се не односи на дневне повезивања.

“Залажемо се за вашу приватност и не прикупљамо или биљежимо податке о промету или активности прегледа појединачних корисника који су повезани са нашим ВПН-ом.”

Пружатељ задржава податке о временским интервалима за везу / прекид и податке о пропусности. Добра ствар је што ВПН не похрањује стварне корисничке ИП адресе.

Као такав, још увек сте били сигурни са ВПН услугом. Наравно, пријава код пружатеља услуга у потпуности је могућа. Ја сам само доушник!

33. ВПНСецуре - са сједиштем у Аустралији

ВПНСецуре има сједиште у Аустралији, која је држава с кућним љубимцима. Као што, можда, није најпоузданија опција, јер је земља припремила масовни надзор и размену обавјештајних података.

Да бисте повезали ИСП-овску, телекомуникацијску и ВПН услугу задржане податке, која влада или тајне агенције могу приступити кад год је потребно издавање позива или налога.

Даватељ се сигурно осигура да не похрањује личне податке и јамчи да не забележи вашу ИП адресу, временске ознаке, искористи ширину појаве или ДНС захтеве..

Не, иако нису евидентирани записи, пре него што су понудили “Варрант Цанари”, који тренутно даје “Можемо’чини се да проналази страницу на којој си’тражиш” погрешно, што показује да је услуга можда издата налога за позивање или налог за пријаву од стране владе или ДИО, АСД, АСИО или АСИС.

34. ВПН Неограничено - са сједиштем у САД-у

Задржавање надлежности са 5 очију, ВПН Унлимитед који пружа КеепСолид Инц можда неће бити сигурна опција за многе. Сама локација име обвезује законе о чувању података.

Наравно, ВПН Унлимитед тврди другачије на својој страници правила приватности, баш као и горња имена. Међутим, стварност је сасвим другачија.

“КеепСолид Инц. НЕ прикупља и не бележи да су корисничке активности користиле било које од ВПН услуга, осим укупног броја веб промета за све сесију и податке о сесији, да би приказивале кориснике’у веб кабинету и унутар апликације ВПН клијента.”

Та се изјава противи њиховој “НЕ прикупљају и не биљеже” пазите, јер још увек похрањују информације о веб промету, временским ознакама везе, типовима уређаја и врстама шифрирања.

35. Врата ВПН - са сједиштем у Јапану

ВПН врата могу да се поставе у Јапану, али приватност корисника не схвати озбиљно. Није добра ствар која је отворена у погледу својих правила пријављивања.

Ако посетите своју страницу с правилима против злоупотребе, тврди даватељ “Увек чувамо записе о ВПН везама јавних ВПН-а релејних послужитеља три или више месеци.”

Подаци који пружају белешке о временској ознаци везе, ИП адреси, одредишном ВПН послужитељу, необрађеном ИП-у и клијенту рачунара, итд...

36. Виндсцрибе - са сједиштем у Канади

Будући да Виндсцрибе има сједиште надлежности Фиве Еиес Јурисдицтион, да не би могао бити сигуран сигурном опцијом, ако желите да искористите дигиталну приватност.

Имају бесплатне и плаћене планове. За прве бележе укупну количину пропусне ширине потрошње у току од дана дана.

Међутим, код пружатеља услуга се налази у временским ознакама корисника. Тврде да ове информације нису коришћене са рачуна или ИП адресе, али ми никада не можемо знати сигурно.

На страници са извештајима о транспарентности објављују захтеви за податке у реалном времену од агенције за провођење закона. Међутим, није доступно много информација о тим обавештењима.

37. ЗенМате - сједиште у Немачкој

Са сједиштем у Њемачкој, ЗенМате губи кредибилитет због повезаности са земљом са 14 очију. Пружатељ је пружио услугу многих горких ствари које раде са правилима без записа.

Не, с обзиром на то да имају слободан план, у ово је тешко вјеровати. Могуће је задржати записе о промету и пропусности за праћење.

На вашој страници правила о приватности памћења и снимања ИП адресе, али морају се само обрађивати само привремено. Коначно, поверење ВПН-а у зависности од изгледа.

Поуздани провајдери са строгим ВПН правилима без дневника

Сада када сте свјесни које ВПН услуге треба избјегавати. Закључајте сам да би било важно дати ваше информације о даватељима који су мање ризични у погледу сједе дрва.

Поуздани ВПН-ови су строгим и лдкуо; Без записа & рдкуо; Политика

Наравно, има их само неколико са ПРОВЈЕРЕНИМ “нема трупаца” политике, тако да ће они бити детаљнији. Надам се да цијенимо труд јер ми је требало 72 сата да испуним ово истраживање и упис!

1. Аваст СецуреЛине - са сједиштем у Чешкој

На удаљености од 5, 9 и 14 надлежности, Аваст СецуреЛине сједиште има у Чешкој, која је земља пријатељска на интернету. Да бисте повећали своју веродостојност на тржишту.

Наравно, и ја сам пружа врло невјеројатан, нуди пакет алата за заштиту приватности како би ваш идентитет био скривен на тржишту.

Чува ли Аваст ВПН записнике? Свакако, даватељ је сигуран од било ког дневника активности / употребе. Једино што биљежи вријеме и мрежна локација ВПН везе.

Након 30 дана, информације се бришу и неће се заиста повезати са вашим идентитетом. Стога Аваст можете сигурни опцију за интернетску приватност.

Причајте секунду: прочитајте наш Аваст СецуреЛине ВПН преглед за више детаља.

2. ЦиберГхост - са сједиштем у Румуњској

Вјеројатно један од најсигурнијих ВПН-а на тржишту, ЦиберГхост има сједиште у Румуњској, што је мјесто прилагођено интернету. Она која верује у приватност корисника (изузетно ретка).

Као такав, давалац сам нема обавезу спреман дневника на кориснике. Да бисмо могли да избацимо своје обећање о приватности, за чим СВИ треба да се осети.

ЦиберГхост у својим правилима о приватности задовољава,

Својом строгом политичком забраном дневника осигурава се НЕ праћење промета корисника који користе унутар ЦиберГхост ВПН тунела као што је: повијест прегледа, одредиште промета, поставке претраживања, подаци података, ИП адреса или ДНС упити.

Једино што снимају је “покушаји повезивања” утврдити да ли су или нису били успешни. Међутим, ни ове информације нису повезане за корисничке рачуне. Без сумње, ЦиберГхост је одличан избор за кориснике који свјеже приватности широм свијета!

3. ЕкпрессВПН - са седиштем на Британском Дјевичанским отоцима

Особно сматрам ЕкпрессВПН најсигурнијим избором на тржишту. ВПН који не’не држите трупце и нисам далеко “Интернет непријатељ” јурисдикције, дефинитивно спада под “поштује приватност корисника” категорија.

У сијечњу 2017. турске власти извршиле су предавање у подацима о центрима ЕкпрессВПН-а, како би истражили атентат на Андреја Карлова (руски велепосланик Турске), који се догодио 19. просинца 2016. године Мевлут Мерт Алтıнтас (полицијски дужносник изван дужности).

Иако је толико прецизно, истрага није заустављена. Власти су покушали да пронађу везе са другим укљученим особама, само како би открили полицајца’с Фацебоок и Гмаил су избрисани.

Откривени дигитални трагови, радња је извршена преко приватних веза, који управљају ЕкпрессВПН. Након преузимања дотичног послужитеља и темељних инспекција нису откривене корисничке информације.

Да бисте затворили истражитеља да директно контактирате ЕкпрессВПН радијску везу. Пружатељ услуге је споменуо своју политику НО ЛОГС, стојећи на челу због приватности на тржишту ВПН-ова.

У свједочанству, ВПН услуга пише,

Као што смо имали турску влагу у јануару 2017., ЕкпрессВПН нема и никад није посетио доказну везу са купцима који су нам омогућили да знамо који купац користи одређене ИП адресе за које постоје истражитељи.

4. ФроотВПН - са седиштем у Шведској

Будући да ФроотВПН има сједиште надлежности од 14 ока, да се не може сматрати поузданом службом. Даватељ ће морати сурађивати с надлежним тијелом у откривању записа када ће се затражити.

Нема посла око тога и зато увек саветујем кориснике да се држе даље “Интернет непријатељ” локација. Једноставно их не вриједе.

ФроотВПН очито је врло храбро изјавио да не похрањују записнике,

Бринемо о вашој приватности на интернету. Ваши детаљи никада неће бити дељени са било којим трећим страницама.

Међутим, заборављају објашњења да ли ће или не делити било какве информације са државним властима или обавјештајним агенцијама, када им се изда налог за судски позив или издавање налога!

Њихова страница записивања и Правила о приватности такође су прилично нејасна и само су не похрањени записи везани за временске жигове. Који је други подаци (ПИИ)?

5. ХИДЕ.ме - са сједиштем у Малезији

Малезија је сигурна интернетска надлежност, далеко од савеза 5, 9 и 14 очију. Даје Хиде.ме-у доста предности над свим именима на тржишту. ВПН поштује кориснике’ право на приватност.

Као такав, не чува евиденцију промета нити надгледа активности корисника. Наравно, ствари су друкчије, ако се пријавите на свој бесплатни план, који долази са ограничењем издатака од 2 ГБ.

Након тога, даватељ води доказне активности (брише се након неколико сати). Међутим, ако се пријавите са премиум планом, можете очекивати бољу сигурност даватеља услуге.

Могли смо прегледати што су потврдили који су издали неовисне аналитичке сигурности и потврдили да нема захтева за записивање. Изнутра можете видети ове захтеве током године.

Пружатељи услуга’ одговор на сваки захтев био је:

хид.ме не може и не води ниједан записник; Стога ћемо бити у могућности да вам пружимо даљње информације о овом питању.

6. ИВПН - Сједиште у Гибралтару

Гибралтар је такође под јурисдикцијом сигурних интернетских страница. Не називају се закони о обавезним чувању података нити су упућени у активности масовног надзора грађана.

Само по себи даје ИВПН-у предност на тржишту на коме се налази преко 80+ пружатеља услуга “Интернет непријатељ” надлежности. Ако то није довољно, ИВПН намеће строгу политику записивања без дневника.

Даватељ не похрањује податке о сесији / вези, попут временских ознака, ширине појаве или података о активностима / употреби, попут посећених веб страница, ИП адреса итд..

Није било ни једног случаја ИВПН-а о препуштању података у било којој влази или обавјештајној агенцији. Више детаља о њиховој записивању можете погледати у детаље “Правила о приватности” страница!

7. Иваци - сједиште у Сингапуру

Основан 2007. године, Иваци је био на челу приватности, чак и прије него што је постало ствар. Даватељ услуге са седиштем у Сингапуру је сигурно сигуран од инвазивног надзора и задржавања података.

Строго не евидентирамо и не пратимо, мрежне активности прегледа, забележите везу, додијељене ВПН ИП адресе, оригиналне ИП адресе, повијест прегледа, одлазни промет, вријеме везе, податке који сте приступили и / или ДНС упите генериране из вашег краја.

Јединствена информација коју ВПН пријављује је ваше име, адреса е-поште и начин плаћања приликом пријављивања. Наравно, можете користити псеудо ИД-ове и имена бисте још више сачували свој идентитет.

Све ове кориснике могу да остану потпуно сигурне на мрежи, јер се један податак не може повезати са одређеним активностима одређених корисника њихових услуга. За више информација можете прочитати своје детаље “Правила о приватности”.

8. Муллвад - сједиште у Шведској

Иако је Муллвад утемељен надлежношћу од 14 очију, никад није пронађено да би претходно написао записнике владиним тијелима. Даватељ већ садржи дијелове чува свој идентитет скривених.

Не чувају доказа о личним подацима (ПИИ). Међутим, анализирајући њихове “Правила о приватности”, Открио сам да Муллвад прати друге мјерне податке.

Да бисте укључили укупну пропусност на послужитељу, учитавање ЦПУ-а по језгри и укупном броју тренутних веза, од којих није могуће не може повезати ваш идентитет.

Као такав, чини се да је Муллвад поуздано пружио услугу, али опет је поднио пријаву вјероватно у питању. Повјерење је врло важан чимбеник при одабиру ВПН-а.

9. НордВПН - Сједиште у Панами

Особно је да је НордВПН једна од најбољих ВПН услуга без евиденције на тржишту. Даватељ нуди услугу смештаја у Румунској стратегији предности у односу на друга имена.

Локација је врло сигурна и интернетска надлежност. Желите ли знати ли о ВПН дневнику? Не, они “јамчите строгу политику забране записа”, што потврђује велику рачуноводствену компанију.

Ревизија сигурности довршена је у студеном 2018. године, током којег је “Велики 4” рачунарска компанија има приступ НордВПН-у овај послужитељ, базама података, провјере конфигурације, рад проматрача и запослених.

Резултати су показали да НордВПН не похрањује записнике о промету, ИП адресе, бележи о вези или било какве информације о интернетским активностима које се могу повезати са корисником..

Будући да ће дати назив за шест временских ограничења, имати су механизме за надгледање. Међутим, нити једно не представља пријетњу приватности или сигурност корисника.

10. Савршена приватност - са сједиштем у Швицарској

ВПН услуга са сједиштем у Швицарској нуди напредне могућности анонимности и сигурности на мрежи. Прије је била локација “Приступ интернету” надлежност.

Међутим, након доношења новог закона у рујну 2017. године, Швицарска се сада може сматрати а “задруга” надлежност, која ће се бавити циљевима надзором.

Да не утјечете на Савршену приватност и њену обвезу да вам остане анонимна. Даватељ покреће све своје послужитеље у вашем диску с РАМ-ом, као што објашњава на својој страници правила дневника.

Такође не биљеже / не похрањују податке, осим укупне употребе на послужитеље. Најбољи дио свега: ове тврдње су проверене. У коловозу 2016., низоземске власти су забраниле једног од послужитеља у Роттердаму, Холандија.

Иако никада није посетио разлог за одбрану послужитеља, Перфецт Приваци потврдио је да нису дати податке о потрошачима:

Будући да не бележе податке, тренутно нема разлога за веровање да ли су било какви подаци о опасности корисника ... Сада су закључили да су нападачи били угрожени подаци о купцима. Мјесто у Роттердаму и даље ће радити са замјенским послушницима.

11. Приватни приступ интернету (ПИА) - са сједиштем у САД-у

ПИА је ВПН услуга са сједиштем у САД-у, а нуди јефтино и корисничко искуство. Да бисмо заједно и једини добавили са седиштем у САД-у, што је сигурно сигуран избор.

Без обзира на закон о обавезном чувању и надзору података, ПИА показује “нема трупаца” пружају услугу, једном или два пута у последње 4 године.

“Могуће је неприхватање да наша компанија нема и још увек не одржава записе метаподатака о томе када преплатник приступа ВПН услугама, колико дуго претплатник’је користила и с које ИП адресе потјече претплатник. Штовише, систем шифрирања нам не допушта преглед и тако биљежење ИП адреса која преплатник посећује или је посећена.”

Први судски случај од 2016. године укључио је ФБИ дајући судски налог даватељу захтев за евиденцију корисника, који је наводно упутио претње бомбом током коришћења ПИА ВПН.

Према службеним документима који су доступни, једина информација која пружа може вам дати ову групу ИП адреса користи од источних трошкова САД-а..

“Судска позивница послана је у Лондону Труст Медиа [Приватни приступ интернету], једине информације које су могле пружати ИП групи која је била коришћена са источне обале безбедносне државе..”

У другом случају из 2018. године укључен је интернетски хакер Росс М. Цолби, који је оптужен за три прекршаја и два кривична дела који се односе на наводне рачунарске провале.

ФБИ је потврдио да је основан корисник ВПН услуга или ПИА посебно за обављање ових илегалних активности, али је тражио белешке из услуга даватеља, али није добио ништа заузврат.

“Лондон Труст Медиа управља марком Привате Интернет Аццесс (ПИА) који поседује неколико ИП адреса које користе за хакирање Ембарцадеро Медиа. Приватни приступ интернету не биљежи корисничку активност, као што су датотеке које су доступне или промјене које су направљене на веб мјесту.”

Мени звуче као солидна политика нулте евиденције, посебно узимајући у обзир да ПИА успијева заштитити своје кориснике, чак и кад се појаве обавјештајне агенције попут ФБИ-а.!

12. Повјерење.Зоне - са сједиштем на Сејшелима

Будући да Труст.Зона дјелује изван Сејшела, они већ добивају предност за своје сједиште у а “интернет пријатељски” надлежност. Сам пружа могућност концентрисања и пружања потпуне анонимности.

“Сви наши ВПН послужитељи широм света НЕ похрањују забележене датотеке како су чували вашу приватност. Сви подаци о кориштеним анонимним подацима нису повезани са вашим стварним јавним ИП адресе ИП адреса”

Иако се тврди да је потребно провјерити, Труст.Зоне углавном изгледа као сигурна услуга. Сумњам да они похрањују неку форму дневника сесија, али ону која не повеже са корисником.

13. ВипрВПН - са седиштем у Швицарској

Са сједиштем у Швицарској, Златна жаба’с ВипрВПН је представио много напора како је постао поуздан добављач. Локација је такође позитивно допринела даватељу услуге.

Током 2010. Савезни врховни суд у Швицарској препознао је ИП адресу као личне податке, које није могуће пратити, а нису обавештени да су укључени појединце.

То је ВипрВПН-у донијело предност. Швицарска’Повољни закони о приватности, такође зајамчена врхунска сигурност за даватеље и његове кориснике. Међутим, у рујну 2017. године по правилу је глуп нови закон.

Овај закон, према Свиссинфо.цх, дозвољава ФИС да се препусти циљаном надзору, прислушкивању приватних посета, телефонских линија и прислушкиваном рачунару, који су били онемогућени.

За време, ВипрВПН је похранио податке о вези (укључујући ИП адресу), похрањено 30 дана. Међутим, даватељ жели радити више на заштити приватности корисника.

Као резултат тоге, у рујну 2018. године, ВипрВПН је започео сурађивати са Левиатхан Сецурити Гроуп-ом о ради оживљавању и савјетовању како би требало служити све цјеловите. “нема трупаца” ВПН услуга.

За разлику од ревизије НордВПН-а, он је који води на ВипрВПН-у доступан за анализу и на њу се може делити веза. Ево одјељка из извјешћа:

“Испитали смо све компоненте пројекта према процењеним претњама. Голден Фрог радио је на уклањању свих налаза који се односе на записник истодобно са проценом. Након што је завршио, обавили су поновни тест и провјерили да ли су сви поправци дјелотворни.”

14. ВПНАреа - са сједиштем у Бугарској

Удаљен од надлежности 5, 9 и 14 очију, бугарска ВПНАреа одличан је избор за кориснике који железници имају анонимност ван мреже.

Правила о приватности одржавају став о нулти пријави, обезбеђујући кориснике да њихове активности остану сигурне када користите ВПНАреа - посебно ако живите у земљи са строгим интернетским законима.

“Не надгледамо, не биљежимо и не похрањујемо записнике ни за један једини куп’с ВПН активност. Не надгледамо, не биљежимо или не похрањујемо било какве датуме пријаве, временске ознаке, долазне и одлазне ИП адресе, статистичке податке или било које друге идентификацијске податке или било које ВПН кориснике који користе наше ВПН послужитеље..”

Такође је било нула случајно против пружене услуге, што је и потврдило њихове захтеве. Од промета, везе, до дневника ИП адресе, ВПНАреа не бележи ПИИ податке.

15. ЗоогВПН - Сједиште отока Ман

ЗоогВПН делује на отоку Ман, што је правна пракса сигурних интернетских страница. Земља’закони не прописују задржавање података или масовни надзор грађана.

Пружатељ услуге такође тврди да нуди нулту запису,

“Строго не прикупљамо и не чувамо податке о корисничким активностима, веб локацији или апликацијама које користе, корисничким ИП адресама или сесијама пријаве / пријаве корисника..”

Ако провјерите њихове политика приватности, ЗоогВПН такође има тенденцију врло експлицитне у вези са тим што зрачи, а шта не. Доиста, имамо још једног даватеља нулте записа.

Једино што доказује да је потпуна потрошна пропусност на своје послужитеље. Корисници / потенцијални корисници не морају се бринути због евидентирања мрежних активности или метаподатака који би могли бити повезани.

ВПН-ови који не бележе виталне податке / информације!

Сада сте упознати са 30+ ВПН услуга које могу да смисле “непоуздан” и више од 15 година који јамче потпуну анонимност. Међутим, преостало је још много имена за размотрити.

Укључујем и један ВПН-ов који се спутава у средину. Пружатељи услуга са седиштем у сигурним јурисдикцијама, али и даље бележе минималне податке о вези, који не морају имати нужно везу са својим идентитетом.

Дакле, решио сам зашто није створио приватни списак за њих! Можете да видите имена пружатеља услуга која не бележе податке / податке који могу да користе. Да ли се пријавите са њима, потпуно овисите о вама.

 1. Анонимни ВПН - налази се на Сејшелима
 2. БлацкВПН - налази се у Хонг Конгу
 3. БуллетВПН - налази се у Естонији
 4. БолехВПН - налази се у Малезији
 5. Бокпн - налази се у Турској
 6. КактусВПН - налази се у Молдавији
 7. ЦиберСилент - налази се у пољској
 8. ЦриптоСторм - налази се на Исланду
 9. Доублехоп - Смјештен на Сејшелима
 10. ДотВПН - налази се у Хонг Конгу
 11. ДатхоВПН - налази се у Панами
 12. ДефенцеВПН - налази се на Барбадосу
 13. ЦитизенВПН - налази се у Данској
 14. ЕартхВПН - налази се на Ципру
 15. ИП адреса Еаси Хиде - налази се на Сејшелима
 16. Ф-Сецуре Фреедоме - налази се у Финској
 17. Ја - близу на Ципру
 18. ФинцхВПН - налази се у Малезији
 19. ХидеИПВПН - налази се у Молдавији
 20. ибВПН - налази се у Румуњској
 21. Прекривач - налази се у Белизеу
 22. ИдентитиЦлоакер - Чешка
 23. ИронСоцкет - налази се у Хонг Конгу
 24. Кеенов Унблоцкер - налази се у Израелу
 25. Кепард - налази се у Молдавији
 26. Ле ВПН се налази у Хонг Конгу
 27. ЛимеВПН - налази се у Хонг Конгу
 28. Моја приватна мрежа - Хонг Конг
 29. нВПН - Смештен у Босни
 30. НоодлеВПН - налази се у Малезији
 31. ОнеВПН - налази се у Хонг Конгу
 32. Приваториа - налази се у Чешкој
 33. ПандаПов - налази се у Хонг Конгу
 34. сх - Смјештено на Сејшелима
 35. СпиОФФ ВПН - налази се у Сан Марину
 36. СмартВПН - Смјештено на Сејшелима
 37. СецуритиКИСС - налази се у Ирској
 38. СвиссВПН - налази се у Швицарској
 39. ВПНЛУКС - Смештен у Белизеу
 40. АЦ - налази се у Румуњској
 41. ВПН Барон - налази се у Румуњској
 42. хт - Смјештено у Белизеу
 43. ВерсаВПН - налази се на Филипинима
 44. азија - Смештен у Белизеу
 45. ВПНБоок - налази се у Швицарској
 46. ЗенВПН - налази се у Доминикију
 47. ЗорроВПН - Смештен у Белизеу
 48. ЗПН - налази се у УАЕ

Замотавање ствари

Вјеројатно сада добро знате варијанте у правилима записивања ВПН услуге. Тамо где већином тврде да нису беспредметни, они налазе како прикупљају личне податке (ПИИ).

Наравно, неки су цивилизацијски и након копања дубљега откривају бележе само минималне податке о вези. Међутим, ако говорите о потпуној анонимности. Само неколико људи заправо ЛОГЛЕСС.

Покушали сте дати више информација о ВПН-у по свим тим критеријима’а. Да би то значило да понекад може бити тешко разумљиво улоге и недостатке правила пријављивања.

Осим различитих стратегија, пружају услугу између различитих комуникација ових правила, често скривајући своје праве боје изабраних лажних речи.

У сваком случају, надам се да ће овај водич показати корисницама у откривању истине. Коментирајте доле, ако имате било каквих упита / недоумица. Одговорит ћу особно. Имајте пред вама лијеп, безгрешан дан!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me