5 очију, 9 очију, 14 савеза очију – заштитници од терора или нападача приватности?

Contents

Проверите свој ВПН да сте сигурни зони

Анонине ВПНАваст СецуреЛине ВПНБуфферед ВПНЦацтусВПНЦиберГхостЕнцрипт.МеЕкпрессВПНГоосе ВПНХиде.меХидеМиАссХола ВПНИБВПНИПВанисхИвациИВПНМуллвадНордВПНПИАПриватеВПНПротонВПНПуреВПНСтронгВПНСурфсхаркТорГуард ВПНТруст.ЗонеТуннелБеарВипрВПНВиндсцрибе ВПНЗенмате потврдити свој ВПН-

Дигитални се светли светлосним брзинама. Нове услуге, апликације, платформе и иновације непрестано мењају начин на који живимо. Неки тврде да нас контролирају, занемарујући наше исконске људске инстинкте. Други расправљају, Интернет нам је само побољшао живот.

Ипак, поштујете ли наше право на приватност? То је шкакљиво питање за одговор. Велики људи ће знати да ће се једном када се повежу на Интернету увек постојати дигитални траг ТЕБЕ. Неки прихваћају последице, изваде камеру за селфие и преносе је на друштвеним мрежама уз хасхтаг, #онфлеек.

“Кога је брига шта ради у свом животу? Нисам терорист. Не знам’немам што сакрити”. Овај је уобичајен одговор који је добио током разговора о приватности. Други будисти о којима знају да су тајни дигитални отисци ризиковани и железници науче више о масовном надзору, исправне евиденције ВПН-а и проблемима спуштања.

Стога је овај водич намијењен корисницима који више траже информације о приватности. Овде ћете научити посебно о непријатељима Интернета (дио тоге) 5 очију / 9 очију / 14 савеза очију), заједно са подацима о сигурним јурисдикцијама, где поштују приватност корисника.

5 Очи, 9 Очи, 14 Очи Нације Савеза

 1. Савез пет очију
 2. Програми надзора који управљају ФВЕИ
 3. Значајни личности на којима циља ФВЕИ
 4. Истакнуте организације на којима се ФВЕИ
 5. Пет надзорних земаља (ФВЕИ) Надзорне земље
 6. Девет држава за надзор деветих очију
 7. Четрнаест земаља надзорних очију

Непријатељи интернета - несигурне надлежности земаља и савеза

Други свјетски рат рат је договорен између Велике Британије и САД-а, службено урађен 5. марта 1946., произишао из Атлантске повеље 1941. и споразума БРУСА из 1943. године. Главна сврха тога била је употреба мултилатералног савеза за сарадњу у обавјештајним подацима.

У наредним годинама, споразум је проширен на Новом Зеланду, Аустралији и Канадуу. Затим преласком на још неколико година, видели смо укључивање неколико нордијских земаља, Филипина и западне Немачке - који делују по засебним механизмима, као придружени ентитети.

Ови су ентитети названи по савезним љубимцима, девет и четрнаест очију. А напад је нападнут 11. рујна, могућности праћења тих ентитета су нарасле. Сада је сваки нетизен у земљама који су дио тих савеза под сталним надзором.

Ти савези имају свој дневни боравак црвени и не одговарају својој земљи’с законима. Дијеле су прикупиле детаље шпијунирајућих једних других’с грађанима. Да бисте имали широку примену на Интернету корисника, посебно на врхунским ВПН-ове. Укратко, ако се налазите у било коме од ових 14 нација, нисте сигурни!

Након тога, потребно је упознати се са прописима и интернетским законима земаља у којима живе. Дакле, одлучили смо заиста дубоко у несигурне судске праксе по савезима и држави, анализирајући преко 187 пружатеља услуга. Надам се да цијените труд &# 55.357;&# 56.898;

Савез пет очију

Скраћен као “ФВЕИ”, Савез пет очију враћа се назад према споразуму УКУСА, о чему смо раније разговарали. У почетку је требало само да буде пакт о размени обавјештајних података између двију земаља, али је касније обухватио још три. Тиме је створена електрана земаља са пет очију:

 • Уједињено Краљевство
 • Уједињене државе
 • Нови Зеланд
 • Аустралија
 • Канада

5-очи-9-очи-14-очи

Те су државе које говоре енглески језик држале тајни споразум о пет ока десетљећима. Можете ли замислити дужину ког би ишли да неко буде открио? Његово је постојање открило тек 2003. године, а ствари су постале јасније када је Едвард Сновден процурио у документе.

Те су мапе стекле док је радио као извођач радова за НСА. Јасно је постало јасно да је Савез подијелио обавјештајне податке о Совјетском Савезу током рата “Хладни пацов” а затвори и мрежна открића ЕЦХЕЛЕОН-а. ГЦХК и НСА ухваћени су за прислушкивање поруке е-поште, факса, телефонских позива и других података података.

Сада им се свакодневно црвено помакнуо прилично драматично. Они стално користе “Рат тероризму” као изговор за шпијунирање живота мјештана. Је ли то поштено с нама? Не знам’мислим да! Овдје бих се суздржао од дијељења својих политичких ставова, али стварно не могу престати размишљати о томе како све понекад изгледа тако, а напријед планирано.

Програми надзора који управљају ФВЕИ

Након напада 911, Савез Фиве Еиес повећао је свој надзор и усвојио праксу праћења свих мрежних активности корисника. Глобални систем надзора обично обухвата комуникације цијелог становништва преко државних граница.

Документи који су процурио Едвард Сновден чак су открили постојање бројних програма надзора који су управљали земљама Пет очију. У наставку можете прочитати све податке о тим заједничким управљаним ентитетима, који у потпуности не поштују приватност корисника.

ПРИСМ - Води НСА заједно с АСД и ГЦХК

ПРИСМ а.к.а. СИГАД УС-984КСН је програм којим управља НСА. Прикупља / похрањује интернетске комуникације различитих дигиталних компанија у САД-у. Они су тренутно на основу захтева владе према интернетским компанијама, као што је Гоогле ЛЛЦ у складу са одећом 702. Закон о измени и допунама ФИСА-е од 2008. године.

Интернетске компаније морат ће покренути све податке који се подударају са појмовима за претраживање одобрених од суда. НСА користи ове ПРИСМ захтеве за циљање комуникације, укључујући један шифриране. Подаци се користе за обављање тајних мисија.

КСКеисцоре - Води НСА с АСД и ГЦСБ

КСКеисцоре, скраћеница као КСКС, тајни је рачунални систем који користи НСА. Свакодневно анализира и прати интернетске податке широм света. Програм је подијељен и са обавјештајним агенцијама Аустралије, Канаде, Новог Зеланда, Британије, Јапана и Њемачке.

Према Едварду Сновдну, компликовани систем пружа неограничен надзор над особама које се налазе било где у свету. Супротно томе, НСА тврди да је његов домет ограничен и ограничен. Без обзира на то, систем је само још више доказа технологије које пет земаља имају за прикупљање више података о људима који се налазе било где у свету.

Темпора - Води ГЦХК с НСА-ом

Тајно рачунало које користи ГЦХК за спајање интернетских комуникација извађених из оптичких кабела. Сустав је био у тестрању од 2008. године, а почео је са радом тек 2011. Омогућио је агенцијски приступ великим бројем личних података, без сумње..

Едвард Сновден тврди да има две главне компоненте Глобал Телецомс Екплоитатион (ГТЕ) и Мастеринг Интернет (МТИ), који су намењени успоређивању телефонског и мрежног промета. До маја 2012., 250 НСА аналитичара и 300 ГЦХК аналитичара додељено је за сортирање прикупљених података.

МУСКУЛАРНО - Водили су ГЦХК и НСА

МУСЦУЛАР а.к.а., налази се у Великој Британији, програм који води ГЦХК и НСА, а који је потврдио да је узрок хакова, у подацима централне Гооглеа и Иахоо! У 30 дана, МУСЦУЛАР је прикупио 181 милион записа у тајне сврхе.

Према документу који је процурио Едвард Сновден, НСА’аквизиције користе милионе записа сваког дана од Гооглеа и Иахооа’Мреже се складиште података у Форт Меадеу, Мариланд. Програм прикупља двоструко више података у односу на ПРИСМ.

СТАТЕРООМ - Води ЦСЕ, ЦИА, АСД, ГЦХК и НСА

Опериран од чланова ЕЦХЕЛОН-ове мреже и потписао споразум УКУСА, СТАТЕРООМ је сигнално-обавјештајни програм, који наводно користи за обављање дипломатских мисија. Међутим, већина није свјесно направила програм.

Међутим, према ономе што знамо, СТАТЕРООМ управља ЦСЕ-ом, ЦИА-ом, АСД-ом, ГЦХК-ом и НСА-ом. Можда се не разликује од било ког другог система за надзор масе.

Значајни личности на којима циља ФВЕИ

ФВЕИ је прихватио заједничку интелигенцију. Једно име које би вас вероватно изненадило је име покојног, Цхарлие Цхаплин. Комичар / филм / снимак је стављен под надзор због својих комунистичких услова. Остали циљеви позната имена попут:

 • Стром Тхурмонд - Шпијунирао је своје телефонске позиве помоћу ЕЦХЕЛОН Надзорног система.
 • Нелсон Мандела - Британски агенти СИС-а ставили су се под надзор због терористичких гласина.
 • Јане Фонда - Комуникације које су ГЦХК и НСА пресретне због политичког активизма.
 • Али Кхаменеи - Употријебите високотехнолошку шпијунску мисију ГЦХК-а и НСА-е.
 • Јохн Леннон - Ставите на надзор ФБИ-а и МИ5-а због протеста против Вијетнама Ва
 • Ехуд Олмерт - Укључено у попис надзорних циљева ГЦХК-а и НСА-е.
 • Сусило Бамбанг - Бивши председник и његова супруга стављени су под надзор АСД-а и НСА-е.
 • Ангела Меркел - Телефонске комуникације су почеле од 2003. до 2013. путем СТАТЕРООМ програма.
 • Принцеза Диана - Скривена датотека која садржи више од 1000 страница прикупљених од стране ГЦХК и НСА.
 • Ким Дотцом - ГЦСБ је спровео илегални надзор над оснивачем Мегауплоад-а.

Истакнуте организације на којима се ФВЕИ

Дијељена обавјештајна података прикупљена је многим надзорним програмима нација пет ока не циља само појединце. Било је пуно познатих авиопријевозника, радиодифузних мрежа, финансијских институција и још много тога што су шпијунирали НСА, ГЦХК, АСД, ГЦСБ, ЦСИС.

свеучилишта

 • Универзитет Тсингхуа - ПРИСМ програм шпијунирао је хиљаде грађана Хонг Конга и Кинеза.
 • Институт за физику у Раци - 1.000 израелских циљева под америчким и британским надзором.

Уједињени народи

 • Опћа скупштина Уједињених народа - НСА је шпијунирала УН-ове партнере, дужноснике и тајне пакте.
 • Међународна агенција за атомску енергију - НСА је прислушкивала телефон ИАЕА’с оснивач.

Телеком оператери

 • Пацнет - Азијско-пацифичка мрежа с оптичким влакнима хакирала је САД 2009. године.
 • Белгацом - Потакнувши вал бијеса у земљи, ГЦХК хакира Белгацом (операција социјалист).

Нафтне корпорације

 • Петробрас - НСА шпијунира Петробрас истражује нафте у дубокоморским областима.

Мултинационалне корпорације

 • Тхалес Гроуп - Шпијунирао је висок дужносник у 60 држава, укључујући власника Тхалеса Групеа.

Финанцијске институције

 • МастерЦард - НСА је укључена у надгледање међународних плаћања финансијских компанија.
 • Виса Инц - Подружница се зове “Слиједите новац” (ФТМ) основан је од НСА за надзор плаћања.

Пет надзорних земаља (ФВЕИ) Надзорне земље!

Надам се да вам горњи одећа помаже да схватите како инвазивне земље у Савезу пет очију могу доћи. Нема бриге о приватности корисника и наставља проводити своју враголасту праксу.

Да бих кориснику пружио бољу идеју, раставио сам свакога члана земље Пет очију у приватној категорији, разговарао о својим владиним законима који користе ти ВПН-а и дигиталне приватности.

Сједињене Америчке Државе

Да ли сте употребили ВПН-а допуштен закон? Да

Унаточ својој агресивној контроли над мрежним активностима становника, САД не забрањује употребу ВПН-ова. У стварности они имају највећи број ВПН-а који пружају цео свет, укупно 49, према мом истраживању.

Доље сам набројао неколико популарних имена, а сва је подријетла из САД-а. А зајамчено је да ће показати сурадњу када Бог да влада затражи. Да бисте могли бити штетни за вашу приватност ван мреже.

Дакако, САД се изузетно трудио у пружању потпора грађанским слободама и људским правима. Међутим, њихове тврдње подржавају “Слобода говора и тиска” потпуно је лажно.

Неколико америчких агенција (овог дела) укључено је у контроверзу око интернета. НСА има стражњу врата бројних МАЈОР технолошких фирми.

Омогућите им приступ свим подацима на Интернету, укључујући Фацебоок, Гоогле, Иахоо, Мицрософт да би правили интернетске комуникације из властитих властитих разлога..

Њихова влада чак подржава праћење ИСП-а и знам све детаље који се тичу вашег образовања, школовања, родитеља’ доходак, статус запослења, мјесто рада, статус плаћања.

Сви ови комбиновани разлози резултирали су време да су САД навели као “Интернет непријатељ” из Репортера без границе. Стога сам’д строго савјетујемо да не вјерујемо компанији и својим многим услугама за које тврдимо да вам нуде анонимност изван мреже.

Агенције Америке су укључене у размјену података

 • Агенција за националну сигурност (НСА)
 • Средишња обавјештајна агенција (ЦИА)
 • Обрамбено-обавјештајна агенција (ДИА)
 • Федерални истражни биро (ФБИ)
 • Национална геопросторно-обавјештајна агенција (НГА)

Популарне ВПН услуге смештене су у САД-у

Не морате детаљно објашњавати зашто бисте требали избегавати ВПН услуге са седиштем у САД-у, попут доле. Међутим, ако вам је потребна поуздана услуга, морат ћете зависити од пружатеља услуге која се налази изван земаља. Можете прочитати овај најбољи водич за ВПН за САД с мојим препорукама како бисте били сигурни у ФВЕИ земљи.

 • Анонимизатор ВПН
 • Аце ВПН
 • Сакрити. Ми
 • Сакриј мој ИП
 • Сакриј све ИП
 • Штит за жариште
 • Хокк ВПН
 • ИПВанисх
 • Течни ВПН
 • Нортон приватност Ви-Фи
 • Приватни тунел
 • Приватни приступ интернету
 • ПроКСПН
 • РА4В ВПН
 • СвитцхВПН
 • СтронгВПН
 • Спеедифи
 • СлицкВПН
 • ТоуцхВПН
 • ТорГуард
 • ВПН Неограничено

Уједињено Краљевство

Да ли сте употребили ВПН-а допуштен закон? Да

Велика Британија и САД су чланови оснивача из 5, 9 и 14 земаља. Као такви, можете очекивати велику количину неповјерења и непоштења из обје земље.

Уставна монархија понашала се врло невина, али је у посљедњих неколико десетљећа прихватила врло демократске облике владавине. Баш као и САД, тврде да их подржавају.

Поготово у погледу грађанских слобода, политичких права, слободе изражавања и приватности. Међутим, одвојено обавезујуће провођење надзора над својим становницима.

Откако је 2016. објављен Закон о истражним овластима, даватељи интернетских услуга и телекомуникација снимају текстуалне поруке, позиве, време везе, историју прегледа и много више.

Ти подаци су похрањују двије године и налазе се у Великој Британији’Агенције (наведене доље), партнери и савези Фиве Еиес Саве, без икаквог јамства потребно.

Велика Британија тврди да ће подупријети ове мјере у борби против злостављања дјеце и тероризма, али и точном проналажењу прислушкивања оптичких каблова и препустити се циљном шпијунирању..

Употреба ВПН-а законито је у земљи, а не закони о задржавању података међусобно доступни на свим услугама. Због тога су извештаји без граница земље набројали “Интернет непријатељ”.

УК агенције укључују у размену података

 • Сједиште владиних комуникација (ГЦХК)
 • Тајна обавјештајна служба (СИС а.к.а. МИ6)
 • Обрамбена обавјештајна служба (ДИ)
 • Сигурносна служба (МИ5)

Популарни ВПН пружају услуге смештаја у Великој Британији:

 • ХидеМиАсс!
 • СаферВПН
 • ЗоогВПН

Нови Зеланд

Да ли сте употребили ВПН-а допуштен закон? Да

Иако су ВПН-ови легални у Новом Зеланду, локација још увек није сигурно место за ваше мрежне активности. Земља име има врло сличне законе, као и њен комшија, Аустралија (још један члан пет очију).

Јединствена разлика између њих двојице је оно што се Нови Зеланд може описати као мало блажи код интернетских регулирања. Не објављујте обавештења о уклањању говора мржње.

Они су кооперативни у раду са становницима који на Интернету тргују неповољним садржајем. Међутим, да не мислим да Влада ради са становницима.

Нови Зеланд обавља све надзорне активности као и сваки други члан Савеза за љубимце очију. Такође, њихов разлог за упућивање у ове праксе за “борба против тероризма” недавно је дебункиран.

Земља није успјела борити против бијелог националистичког тероризма. Најновији пример је напад 15. марта у ком је педесетак убијен, а десеци више рањено.

Тероризам бијелих радикала транснационалних је претња, који креатори политике и чланова Пет очију углавном игнорирају. 17-минутни видео напада постављен је уживо на ФБ профил терориста! Колико је користан биолошки надзор, кад је чак и НЗ полицајци требало 20+ минута да стигну на место догађаја?

Новозеландске агенције су укључене у размену података

 • Новозеландска сигурносно-обавјештајна служба (НЗСИС)
 • Владин биро за сигурност комуникације (ГЦСБ)
 • Равнатељство обрамбених интелигенција и сигурности (ДДИС)

Канада

Да ли сте употребили ВПН-а допуштен закон? Да

Као пријатељски према земљи коју Канада представља, заједно са својим премијером Јустином Трудеауом - она ​​сигурно дефинитивно спрема неке мрачне праксуама надзора.

Заправо је прилично дивно како је Канада успела да наметне строге политике попут посматрања, задржавања података и протуеривацију неутралности мреже, а још увек се спремају у једно од најлепших територија.

Њихова влада редовито сурађује с даватељима интернетских услуга и проводи исти правни оквир којим се могу користити обавештајним агенцијама са кућним љубимцима (посећенима доле) за размену података са државним члановима.

Иако су ВПН-ови у земљи легални, могу јамчити да ће и они морати дијелити све особне податке влаге. У последњем времену Канада се такође суочава са великим врућим осталим члановима.

Овај посебан случај је везан за припадност кинеском високотехнолошком гиганту Хуавеиу, који треба да укаже Фиве Еиес треба да делује с Кином’с Обавјештајне агенције.

Међутим, људи попут мене не могу да се не запитају. Је ли та драма и напетост око Фиве Еиес-а и Хуавеи-а био је само трик који шири људе да постану зависни о њиховој технологији 5Г?

Канадске агенције су укључене у размену података

 • Канадска сигурносно-обавјештајна служба (ЦСИС)
 • Оснивање сигурности комуникације (ЦСЕ)
 • Обавјештајна заповједништво канадских снага (ЦФИНТЦОМ)

Популарне канадске ВПН услуге:

 • Беттернет
 • БТГуард ВПН
 • СурфЕаси
 • ТуннелБеар
 • Виндсцрибе

Аустралија

Да ли сте употребили ВПН-а допуштен закон? Да

Слично друге земље имају кућне љубимце, а Аустралија не поставља ограничења за употребу ВПН-ова. Међутим, да се они не распишу да се називају инвазивне законе, због договора о размени обавјештајних података.

Аустралија’с уставом се користи изричито право на слободу говора. “ комуникацијска снага” клаузула, чак и аустралским агенцијама могу регулирати интернет, телефонске, телеграфске, па чак и поштанске услуге.

Они чак промовирају и дају мандат а “опт-у” програм филтрирања, који корисници добро прихваћају због блокирања увредљивих, илегалних или порнографских садржаја.

Да би се осигурало поштовање ових закона, влада сама тестирала интернетске интернетске услуге и проверила их у складу са свим потребним законским прописима, која су чувала и разменили податке.

Аустралске агенције су укључене у размену података

 • Организација за обрану (ДИО)
 • (АСД) - Аустралска управа за сигнализацију
 • (АСИО) - Аустралијска тајна обавјештајне службе
 • (АСИС) - Аустралијска безбедносно-обавјештајна организација
 • (АГО) - Аустралијска геопросторно-обавјештајна организација

Популарни даватељи ВПН-а налазе се у Аустралији:

 • Цело ВПН
 • ВПНСецуре Ме

Што је савез са девет очију?

Према Едварду Сновдену, НСА има “масивно тело” позната и као Управа за вањске послове, одговорна за стварање партнерских односа са другим савезницима и државом.

До 1956. године, споразуму УКУСА је додао још три земље, стварајући Савез пет очију. Касније се на списку види више чланова, а називају се 9 или 14 земаља очију.

Они делују као продукти ФВЕИ-а, а имају користи од сличних сарадњи дељења и прикупљања података о масовном надзору.

Након тога, чланови ФВЕИ-а употребљавају централизоване, аутоматски ажуриране системе надимака “Камени дух” за дијељење нација’ интелигенција.

Нине Еиес разликују се у смислу да су њихови канали за размену интелигенција уживали и не користе приступ технологији попут Стоне Гхоста.

Девет држава за надзор деветих очију!

Земље које су дио Савеза за девет очију можда немају аутономију дијељења интелигенције, али подједнако ризичне локације, у погледу дигиталне приватности.

Замените их као Девет очију приказаних у филмовима о Јамесу Бонду “СПЕКТАР” за блиско представљање, које укључује све претходне земље Пет очију, плус:

 1. Норвешка
 2. Холандија
 3. Француска
 4. Данска

9 Нине Еиес Натион Аллианце

Норвешка

Да ли сте употребили ВПН-а допуштен закон? Да

Корисници забринути за своју дигиталну приватност могу користити ВПН услугу у Норвешкој. Само се одлучите за ону која се налази у самој земљи, попут Опера ВПН-а (бесплатна услуга - лукав, зар не?).

Ако се изузме ВПН разговор, Норвешка је позната по отвореном окружењу за медије и слободном изражавању. Они не називају никакво филтрирање, што је ОНИ потврђено 2009. године.

Као таква, земља нема ОНИ профил државе, али ће њено име и даље пронаћи у регионалном прегледу нордијских земаља по иницијативи ОпенНет.

Норвешка може јавно приступити владиним информацијама, али заузврат ће их путем интернета и препустити се надзору.

Иако нема ограничења или цензуре за садржај, главни корисници интернетских услуга користе ДНС филтре за блокирање дјечје порнографије, Тхе Пирате Баи и сличне веб странице.

Популарне ВПН услуге са седиштем у Норвешкој:

 • Опера ВПН

Холандија

Да ли сте употребили ВПН-а допуштен закон? Да

ВПН-ови су у Холандији потпуно легални, а становници уживају у једном од најзаосталијих интернетских система. Влада не намеће цензуру или ограничава приступ интернету.

Наравно, они подвлаче црту када је ријеч о кршењу ауторских права, забрањујући веб локације попут Пирате Баиа - наредио је низоземски суд 2017. године.

Међутим, њено стицање на списку девет чланова девет очију пружа осјетљив преседан за становнике. Корисници се не осећају сигурним дељењем својих података или се не упућују у једноставно прегледавање.

Да би због тога што земља користи исти оквир за размену обавјештајних података, где су сакупљани и дељени електронички подаци о грађанима.

Популарни пружаоци ВПН-а налазе се у Холандији:

 • Гуска ВПН
 • СхадеИоуВПН
 • ВПН4Све
 • ВифиМаск
 • ВАСЕЛ Про
 • ПроКСПН
 • РоотВПН

Француска

Да ли сте употребили ВПН-а допуштен закон? Да

Француска не именује друге строге прописе против ВПН услуге. Земља већ сада изазива слободу тиска и врата ван.

Омогућени становници нефилтрирани приступају садржају, са изузетном веб страницом која промиче тероризам / мржњу / рано насиље и дечју порнографију.

Међутим, у исто време проводе а “три удара” законодавство и закон који промиче административно филтрирање ради стварања “цивилзиран” Интернет.

Као одговор на законе, службеници неколико новинара и медијских кућа извршили су претрес због позива на суд, који су вршили притисак на идентификацију својих извора.

Земља је чак прорадила чланак 18. због нацрта извршних наредби објављених у липњу 2011. године, а која министарства дају овласти за ограничавање мрежног садржаја;

“у случају кршења, или ако постоји озбиљан ризик од кршења, одржавање јавне редакције, заштита малољетника, заштита здравља, очување интереса јавности обране или заштите физичких особа”.

Популарне француске ВПН услуге:

 • АцтиВПН

Данска

Да ли сте употребили ВПН-а допуштен закон? Да

Данска још нема ОНИ профил, али је још увек била укључена у регионални преглед нордијских земаља. ОНИ тврди да земља не назива филтрирање.

Међутим, да се не односимо на дјечју порнографију, илегалну глазбу, регулиране дроге и пиратску размјену датотека. Сходно томе, веб локација попут Тхе Пирате Баи и Алл оф Мп3 онемогућен је приступ у земљу.

Према ВикиЛеаксу 23. просинца 2008., у Данској је филтриран огроман број од 3.863 других веб страница. Много њих укључује лажне услуге, укључујући домаће и стране.

Чланство у Нине Еиес такође је обавезало Данску за поделу електроничких података становника и осталих земаља чланица. Као такво, локација се не може сматрати а “Сеф” надлежност.

Популарни даватељи ВПН-а у Данској:

 • БееВПН
 • ЦитизенВПН
 • Унлоцатор

Што је Савез четрнаест очију?

Након укључивања четири горе наведене земље у споразуму о УКУСА, обавјештајне агенције неколицине осталих придружиле су се том случају, борећи су против наводних “Рат терора”.

Савез је даље напредовао на још пет земаља чланица, формирајући се  “14 земаља очију” а.к.а. СИГИНТ Сениорс Еуропе (ССЕУР), према Едварду Сновдену-у’с прокурили документи.

Међутим, тамо где неко може помислити да је овај савез још смртоноснији од ФВЕИ-а, у ствари је још и мање “интиман” него чланова Савеза за девет очију.

Једино што остаје до овог тренутка је погодовање владе од приступа ресурсима и обавјештајним подацима, а раније нису имали приступ.

Четрнаест земаља надзорних очију!

Уз УКУСА-у споразум који је проширио на 14 земаља, не могу вам рећи осим колико су паметни САД и Велика Британија. Нису им сметили дијељење технологије Стоне Гхост са новим члановима.

Да бисте директно знали да смо проширили своју збирку података, док је треће место за дељење са другим члановима ширег савеза, требало би да користите ВПН-ове у најбољем ВПН-у изван 14 Еиес.

14 земаља које су надзирале све очи укључују све претходне земље Девет очи, плус:

 1. Италија
 2. Шведска
 3. Немачка
 4. Шпанија
 5. Белгија

Италија

Да ли сте употребили ВПН-а допуштен закон? Да

Италија је можда блажа кад је реч о ВПН-овима, али можда треба да каже да је део 14 држава очију, а не могу да забораве да ли су службени у својој земљи сурађивали са владиним властима.

Наравно, ако желите користити сигурност, можете се одлучити за ВПН-ове изван земље (који нису чланови 5, 9 и 14 земаља).

За већину, Италија промиче Слобода говора. Међутим, према њеном ОНИ профил, Влада је врло спора у рјешавању проблема везаних уз приватност ван мреже.

Такође се користе одређени прописи, посебно у одређеној категорији веб страница која промичу коцкање, кршење ауторских права, ја дјечја порнографија.

ОпенНет наљепнице Италија’транспарентност на “висок”, али наших досљедних на “низак”. Ово само потврђује чињеницу да влада тренутно ради на законима за цензуру / надзор интернетског приступа.

Популарне интернетске ВПН услуге:

 • АирВПН

Шведска

Да ли сте употребили ВПН-а допуштен закон? Да

Шведска је срећна што је ОНИ разврстано без доказа о филтрирању, али земља је и даље укључена у регионални преглед нордијских земаља.

Земља је имунитетна европска монархија, али слиједећи парламентарни облик власти, сличан Новом Зеланду. Шведска промовира неограничени интернет.

Омогућу приступ грађанским слободама, забрањујући уплитање у питања слободе говора, тиска и случајева који се тичу приватности / анонимности.

Влада поштује ова права, али издаје судске налоге за праћење постигнутих појединаца у питањима која се тичу пријетњи националне сигурности.

Слично већини нордијских земаља, Шведска је предузела акцију да блокира приступ Пиратском заљеву, пререзучи центар за податке о нуклеарној безбедности у близини Стоцкхолме.

Популарни пружатељи ВПН-а налазе се у Шведској:

 • АзиреВПН
 • ФроотВПН
 • ИПредатор
 • прокист
 • Муллвад
 • ОВПН
 • ПРК
 • ПриватеВПН

Немачка

Да ли сте употребили ВПН-а допуштен закон? Да

Оцијењен “Бесплатно” у Слободу на Нету и посјетио сам као “без доказа” ОНИ је у сва четири подручја (интернетски алати, сукоб / сигурност, социјално, политичко) још један изненађен члан Четрнаест очију.

Мислим да није’Ако Едвард Сновден није процурио са документима, нисмо могли да изнесемо личку државу из државе УКУСА.

Прилично су отворени у тврдњи да бране своје грађане на приватност. Наравно, током година покушали су цензурисати интернет.

Међутим, Немачка тврди да би требало само да ради сузбијања екстремизма везаног уз тероризам, сузбијања лажних вести, искоришћавања говора мржње и заштите малољетника.

Популарне њемачке ВПН услуге:

 • Авира Пхантом
 • ЗенМате
 • ЦхиллГлобал
 • ГоВПН
 • ми
 • Стеганос
 • ми

Шпанија

Да ли сте употребили ВПН-а допуштен закон? Да

Шпанија није наведена у извештајима Репортери без граница, који нису класификовани ОНИ, нити су наведени у Слободе на Интернету’с извештајем за 2013. годину, што показује да је сасвим сигурно место.

Што се мене тиче’истражено, Влада не намеће ограничење на интернету. Неки чак тврде да не могу надгледати е-пошту или интернетске чет собе, без релевантних података законско допуштење.

Међутим, закон забрањује величину или подржавање тероризам, расна дискриминација или мржња према сексуалним опредјељењима, националном подријетлу итд.

Донедавно је једино јавно блокирано извршење за место П2П / Торрентинг, Пирате Баи. Дана ожујка 2015. ТБП је блокиран на више УРЛ-ова.

Међутим, с обзиром да је шпањолска дио Савеза четрнаест очију, држим се да је ваш увјет да локација није сигурно мјесто. Да би се догодио, погодите ако желите да користите дигиталну приватност.

Белгија

Да ли сте употребили ВПН-а допуштен закон? Да

Белгија нема ОНИ профил, али земља је укључена у регионални преглед Еуропе. Употреба ВПН-а легална је у земљи у којој постоји доста цензуре.

Бројни добављачи телекомуникација попут Теле2, Версател, Викингс, Мобистар, Прокимус, Белгацом и Теленет филтрирају неколико веб страница на нивоу ДНС-а од априла 2009...

Белгија тврди да би требало да учините како би се спречило илегално подељење датотеке, коцкање без лиценци и промоција бигорства и антисемитизма, као део њихових интернетских цензорских организација.

Будући да је земља четрнаеста држава, не бих препоручио да се сигурно постави за мрежне активности. Ваше информације могу бити изложене ризику свакодневног проматрања!

Замотавање ствари

Надам се да ће овај детаљни водич помоћи корисницима да разумеју више о савезу 5/9/14 Еиес Аллианце. Да закључите, никада не смијете вјероватне земље које су дио УКУСА споразума.

Само за ВПН услуге које се налазе у земљама које нису чланице, јер је једно заглављено анонимност и сигурност ван мреже, могуће је масовно посматрање и упада у приватност.

Што су ме упутили на моје друго питање: Након што сте прочитали цео овај водич, мислите да ли сте успели да сачувате заправо играјући неку ствар у борби против тоге “Рат тероризму?” - разлог који стално користи за нарушавање приватности ВАШЕ! Не чини се да у свему томе постоји последњи мотив?

Нећу ни разоружати терористичке нападе од 2000. године (када су повећали могућности надзора), али некакве’разговарали о 2010 до данас. Колико је ових земаља зауставило бомбашке нападе / пуцњеве путем мрежног надзора који проводе на милијарду или трилијунима људи широм свијета?

Изгледа да је једино што те агенције траже ИНФОРМАЦИЈЕ једна од других, славних особа, обичног човека или великих организација.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me