Сурфсхарк вс приватни приступ интернету (ПИА)

Сурфсхарк вс. ПИА

Тамо где Сурфсхарк представља нову врсту ВПН услуге, приватни приступ интернету (ПИА) на њему је прешао километрину и многи су популарни избор..

Покушате ли одредити бољи избор између два? Ако је тако, онда сте на правом месту. Погледајте ову детаљну анализу поређења Сурфсхарк и ПИА.

Нагласци

Сурфсхарк ПИА
 1. 1040+ послужитеља у 61+ земаља
 2. Доступни су динамички / статички ИП-ови
 3. Неограничене истодобне везе
 4. Апликације за све платформе / уређаје
 5. Потврђена политика нема записа (ревидирана)
 1. 3300+ послужитеља у систему 30 земаља
 2. АЕС-256 битна енкрипција
 3. 10 истодобне везе
 4. Апликације за све платформе / уређаје
 5. Потврђена политика нема записа (ревидирана)

Цијене и попусти

Сурфсхарк ПИА
Раздобље претплате 1 месец 1 месец
1 година 6 месеци
2 године 1 година
Посебна понуда 83% попуста на 24-месечни план 67% попуста на једномодишњем плану
Највиша цена месечно $ 11,95 $ 10,95
Најнижа цена месечно $ 1,99 $ 3,33
Једногодишња цена $ 71,88 $ 39,95
Поврат новца загарантован 30 дана 7 дана

ПИА и Сурфсхарк обојица су за ВПН услуге прилагођени буџет и нуде добру вредност за мањи новац. За почетак имате три нивоа претплате.

Мјесечни план ПИА коштат ће вас 10,95 долара, док исти за Сурфсхарк кошта 11,95 долара. Као таква, ПИА обично представља јефтине могућности месечних претплата.

Остали глупови који се налазе из ПИА-е имају 6-месечни и једанодишњи план. Шестомјесечни план врата ће вам бити 5,99 УСД месечно, наплаћено 35,95 УСД једном.

У међувремену, једанодишњи план доступан је за 3,33 УСД / месечно, што даје огромних 67% попуста. Стога корисници плаћају минимално 39,95 УСД за 12 месеци.

Сурфсхарк, с друге стране, не нуди план од 6 месеци. Након месечних, корисници пружају приступ преплати на 1 и 2 године.

Једногодишњи план даје вам 50% попуста по изворним ценама. Плаћате 5,99 долара мјесечно, што укупно износи 71,88 долара за 12 мјесеци. Да бих био врло добар у поређењу са ПИА-ом.

Међутим, Сурфсхарк ће надокнадити нуде становништво од 83% на двогодишњем плану. За приступ од 24 месеца плаћате само минимално 47,76 УСД!

Што се тиче новца, ПИА нуди само 7-дневно јамство. У међувремену, Сурфсхарк нуди дуље трајање од 30 дана за добивање поврата новца.

Пронађите најбољу понуду за Сурфсхарк: Уштедите 83% на двогодишњој специјалној

Пронађите најбољу понуду за ПИА: остварили 67% попуста на једанодишњи план

Значајке

Сурфсхарк ПИА
Истовремене везе Неограничен 10
Апликације оперативног система Виндовс, МацОС, Линук, Андроид, иОС, Амазон Фире ТВ Виндовс, МацОС, Андроид, иОС, Линук
Ручна инсталација уређаја Приручници, усмјеривачи и Линук Неки усмјеривачи
Сплит тунелирање Да (све апликације) Не
Бесплатни додаци Подршка за сјене, Хацклоцк, Блиндсеарцх, начин без границе, ТрустДНС СОЦКС5 Проки и блокатор огласа / трацкер-а

И Сурфсхарк и ПИА нуде одличну функционалност на више уређаја. Уз сваки даватеља услуге имате домаће апликације за све популарне платформе / уређаје.

Овдје можете користити Виндовс, Мац, иОС, Андроид, Линук, Гоогле Цхроме, Мозилла Фирефок, чак и Фире ТВ. Подржавајте и подржајте усмеравање Аппле ТВ-а.

Да не спомињете, можете пронаћи и апликације које раде с Ксбок Оне и Нинтендо Свитцх, што је врло корисно, а најмање за играчке публике.!

Што се заиста тиче, ПИА нуди могућност успостављања 10 мулти-пријава, док Сурфсхарк нуди додатни миљ.

Корисници пружају неограничено вишеструке пријаве и пружају као што је Схадовсоцкс подршка за Кину, Хацклоцк за заштиту од крађе идентитета и начина рада НоБордерс за приступ засењеним послужитељима.

ПИА, с друге стране, не нуди много на путу могућности. Њихове апликације такође недостају пресудне “Сплит тунелирање” технологија!

Деблокирање способности

Сурфсхарк ПИА
Нетфлик Да Не
Хулу Да Да
Ски Го Да Не
Амазон Приме Да Не
ББЦ иПлаиер Да Не
АБС Да Не
ДЗС Да Да
национална комуникациона мрежа Да Да
ИТВ Да Да
Канал 4 Да Да

Што се тиче деблокирања, добио сам изванредне могућности Сурфсхарка. Нажалост, ПИА није лако заборавила гео-ограничења и забранила ВПН-а тако лако.

Пружатељ услуге није успео да обезбеди сталне перформансе у вишеструким услугама стреаминга. Као такав, можда и није најбоља опција за деблокирање.

Добивајте боље перформансе од Сурфсхарка који успешно деблокирају Нетфлик, ББЦ иПлаиер, Амазон Приме, Хулу, Воот, Хотстар, па чак и Диснеи Плус.

Нисам се суочио с проблемима станке с добављачем, струјање је било глатко чак и на Ултра ХД квалитети, а нисам добио да “Откривена је погрешка проки / ВПН-а” на свим горе посећеним веб мјестима.

Кина

Кинески увек траже услуге које корисници омогућавају деблокирање унутар земље или приступ локалном садржају из Кине дроге у свету.

“Велики ватрозид” употреба различитих технологија попут уцјењивања ВПН услуга, тровање ДНС-ом, отмица ДНС-а и филтрирања ИП-а, што је задатак задатка.

Тамо где ПИА није успела да пружи потицаје ни за једну публику, Сурфсхарк је био прилично импресиван; посебно за једног који бура у земљи.

Нуди веб мјесто у кинезистичком истраживању које могу дозволити / инсталирати своју апликацију. У исто време, нуди и “НоБордерс” начин.

Овакав начин рада активира Сурсфхарк’с опуштеним послужитељима који превара ВПН промета у редовним ХТТП прометима да би заобишли гео-ограничења у Кини.

Међутим, не постоји подршка за онај који желе купити ВПН у Кини, попут ПуреВПН-а који нуди 12 намјенских кинешких послужитеља за приступ локалном садржају.

Корисници у Кини могу преузети Сурфсхарк са својим посвећеним кинезистичким страницама овде: хттпс://схарк-цн.цом/

Постављање и сучеље

Сурфсхарк ПИА
Чаробњак за аутоматско постављање Виндовс, Мац, Андроид, иОС Виндовс, Мац, Андроид, иОС
Одабир главних локација Листа просека Листа просека
Странице додатних података Да Да
Мобиле Фриендли Да Да

У погледу сучеља, Сурфсхарк’Апликације су невероватно једноставно и интуитивно. Апликације за радне површине похвалио се компактним дизајном који је невјеројатно једноставан за разумијевање.

Имате избор за одабир локација и дугмета за повезивање видљив одмах након отварања апликација. Да бисте могли да искористите тренутну везу са ВПН сервером.

За конфигурације једноставно кликните на “зупчаник” икона. Пружит ће вам могућности измене протокола и енкрипција, заједно са другим апликационим функцијама.

Мобилне апликације подједнако су прилагођене корисницима и имају исти дизајн и изглед, али и оптимизиране за мањи екран. Намјенски ИП-ови такође су директно доступни из апликација.

Сурфсхарк начин струјања

ПИА’с друге стране, апликације се налазе са широким изгледом и дизајниране су које захтевају одређени рад у цјелокупном корисничком сучељу јер он постаје довољно комплициран.

На радној површинској апликацији скрива се други када се притисне дугме за смањење. Да бисте значили да морате стално поново отварати апликацију, сваки пут кад нешто желите учинити.

Ово може постати прилично језично за оне који покушавају слиједити кораке у водичу за конфигурацију / постављање. Наравно, технички појединци неће имати проблема са задатком.

Мобилне апликације су лепо дизајниране и имају тенденцију да се нередују. Све су опције набројане уредно, а повезивање траје свега неколико секунди, што је прилично важно.

Апликација ПИА Виндовс

Северс и перформансе

Сурфсхарк ПИА
Земље послужитеља 61 30
Укупни број послужитеља 1040+ 3300

И Сурфсхарк и ПИА нуде добру мрежну инфраструктуру. Први су похвалили 1.040+ послужитеља у 61 земљи, док ПИА подржава 3.300 послужитеља у 30 земаља.

Иако је број послужитеља Сурфсхарка мањи од ПИА-е. Да би надокнадили додавање више на начин на који државе подржавају, што је врло корисно.

Да би због тога већина корисника жељела разноликост у избору доступних послужитеља. Иако ПИА подржава 30 земаља, тај је број премали.

Слично томе, Сурфсхарк мора надоградити свој број послужитеља како би се избегли проблеми са брзином и перформансама, јер је више корисника преплатило на свом производу.

Убрзати

Сурфсхарк ПИА
Губитак брзине 12% 25%

Да бих стекао бољу представу о перформансама, доказао сам анализу брзине на објекат: ПИА и Сурфсхарк. Ово је захтевало тестирање 5 различитих послужитеља од сваког даватеља услуге.

Одабране земље биле су САД, Велика Британија, Француска, Аустралија и Канада. Сви тестови изведени су на мојој 100 Мбпс вези како би добили најбоље резултате.

Брзина брзине тестова, Сурфсхарк је успео да испоручи просечно 88 Мбпс за пренос и преузме, што показује на брзини од 12%.

С друге стране, ПИА је имао већи губитак додирујући знак од 25% при смањеној брзини, бележи просечну брзину од 75 Мбпс.

сигурности

Сурфсхарк ПИА
ВПН протоколи Л2ТП, ИПСец, ИКЕв2, Схадовсоцкс, ОпенВПН ППТП, Л2ТП, ИПСец, ИКЕв2, ОпенВПН
Шифра шифрирања ОпенВПН АЕС-256 АЕС-128, АЕС-256
Шифрирање управљачког канала ОпенВПН РСА-2048  РСА-4096
Накрива технологија Сенке ниједан
Сигурност апликације Прекидач, Ви-Фи, ДНС / ВебРТЦ / ИП заштита од пропуштања Уклоните склопку и ДНС / ВебРТЦ / ИП заштиту од цурења
ДНС статус ТрустДНС Приватни ДНС

Сурфсхарк је велики обожаватељ ОпенВПН протокола и користи га као “задано” на свим својим уређајима, осим иОС-а. Корисници могу прелазити између УДП-а и ТЦП-а кад год је потребно.

За шифрирање користи АЕС-256-ГЦМ шифре, тако да нема додатних података за провјеру аутентичности на подацима канала.

За контролни канал, Сурфсхарк користи АЕС-256-ГЦМ шифру са ТЛС разменом кључева осигураним коришћењем РСА-2048. Савршена тајна напријед осигурана је ЕЦДХ- (384?) Размјеном кључева.

ПИА, с друге стране, подржава исти број протокола. Као задана поставка користи ОпенВПН на свим уређајима, осим иОС-а и МацОС-а који користи ИКЕв2 протокол.

За контролни канал, ПИА користи исте шифре и провјеру аутентичности, користећи СХА384 за провјеру аутентичности. Савршена тајна унапријед (ПФЕ) доступна је путем ЕЦДХЕ + ЕЦДСА.

Тестови за пропуштање

Да бих осигурао неку сигурну сигурност, пружао је услугу, доказујући да је тест испустио. Овај поступак укључује 6 различитих алата за откривање ВебРТЦ / ДНС / ИП адресе:

Провјере захтјева за ВебРТЦ и ХТТП:
 • хттпс://бровсерлеакс.цом/вебртц
 • хттпс://ввв.доилеак.цом/
ДНС цурења:
 • хттпс://ввв.перфецт-приваци.цом/днс-леактест/
 • хттпс://ввв.днслеактест.цом/
ИПв4 / ИПв6 и Торрент ИП извођење:
 • хттпс://иплеак.нет/
 • хттпс://ипк.ац/рун/

Не изненађујемо да су и ПИА и Сурфсхарк прошли тестове летећим бојама, анонимно анализирајући све податке о личностима и заштитили вас 24/7!

Приватност

Сурфсхарк ПИА
Заповједништво Британски дјевичански отоци Уједињене државе
Дневници везе ниједан ниједан
Дневници активности ниједан ниједан
Информације о пријави Адреса е-поште Адреса е-поште
Анонимна уплата методе Монеро, Дасх, Гридцоин, Рппле, ЗЦаас, Ехтерум, Литецоин, Битцоин 32 Крипто валуте

Са сједиштем на Британском Дјевичанским отоцима, Сурфсхарк има предност пред свим пружатељима услуге. БВИ није именовао обавезне законе о масовном надзору или задржавању података.

Иако је дио Британског монарха, БВИ је неовисна надлежност која слиједи властите законе који фаворизирају приватност и сигурност корисника.

С друге стране, ПИА има сједиште у својој држави, која је оснивач Савеза пет / девет / четрнаест очију.

Стога се упућују у дијељење обавјештајних података и називи законе о обвезним чувању података који морају бити послани и телекомуникацијски, интернетски и ВПН пружатељи услуга..

У сваком тренутку, влада може издати налог за издавање поправљеног позива за суд који захтева сарадњу на било који захтев за пријаву.

Конфигурација

Сурфсхарк ПИА
Додјела адресе Заједнички / Статички Заједнички
Статички ИП-ови 6+ локација ниједан
ДДоС заштита Да Да
НАТ ватрозид Да Да

Тамо где Сурфсхарк прихвата заједничку / статичку мрежну инфраструктуру, приватни приступ интернету (ПИА) слиједи структуру додијељене дијељеним адресама.

Да бисте били прилично проблематични, узели сте у обзир да су статични ИП-ови неопходни за приступ осјетљивим банкарским информацијама или за приступ кућном ЛАН-у у различитим земљама.

Срећом, Сурфсхарк нуди посвећену ИП адресу као додатак. Иако требате платити више, на располагању вам је 6+ локација за тренутно повезивање.

Служба за кориснике

Сурфсхарк ПИА
Видео водичи Да Да
Претражујућа база знања  Да Да
Телефонска подршка Не Не
Подршка путем е-поште Да Да
Просечно време одговора путем е-поште 25 минута 45 минута
Подршка за улазнице Да Да
Подршка за цхат уживо Да Да

С било којим пружањем услуге имате више могућности за подршку. Да бисте подржали улазнице, е-поштујте и ћаскајте уживо, заједно са базом знања и одећом са често постављеним питањима.

Све опције делују добро, а време одзива на било којем ВПН-у уживо цхат је прилично импресивно. Било је потребно само неколико секунди да добијете одговоре на техничке упите.

Чак и обавио тестирање времена одговорите на свако давање услуге пружањем путем е-поште. Процес је укључио оба пружатеља услуга четири питања путем е-поште. Погледајте статички приказ сваког ВПН-а испод:

Сурфсхарк

Питање Почетно време одговора Број е-поруке Одговор на питање
Ради ли Сурфсхарк с Нетфликом? 20 минута 1 Да
Је ли Сурфсхарк добар за Торрентинг? 25 минута 1 Да
Ради ли Сурфсхарк у Кини? 30 минута 1 Да
Како активирати замрачење? 20 минута 1 Да

ПИА

Питање Почетно време одговора Број е-поруке Одговор на питање
Зашто се ПИА налази у земљи с кућним љубимцима? 1 сат 1 Да
Вози ли приватни приступ интернету записи? 45 минута 1 Да
Приступите приватном интернету путем Нетфлика? 50 минута 1 Да
Како могу добити поврат средстава од приватног приступа интернету? 44 минута 1 Да

Побједник: Сурфсхарк

Сурфсхарк је побједник

Без сумње, Сурфсхарк је представљен у овој верзији, јер је бољи у деблокирању стреаминг платформе, раду у Кини и пружању наменских ИП-ова, све док је невероватно прилагођен прорачун..

ПИА је добра услуга, али такође је потребна побољшања у неколико области. Да не спомињем, услуга која се налази налази се у ризичној надлежности, што елиминира цијелу употребу искориштавања приватности!

Слични чланки

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me