Surfshark vs privatni pristup internetu (PIA)

Surfshark vs. PIA

Tamo gdje Surfshark predstavlja novu vrstu VPN usluga, privatni pristup internetu (PIA) na njemu je prešao kilometre i mnogi su popularni izbor..

Pokušavate li odrediti bolji izbor između to dvoje? Ako je tako, onda ste na pravom mjestu. Pogledajte ovu detaljnu analizu usporedbe Surfshark i PIA.

Naglasci

Surfshark PIA
 1. 1040+ poslužitelja u 61+ zemalja
 2. Dostupni su dinamički / statički IP-ovi
 3. Neograničene istodobne veze
 4. Aplikacije za sve platforme / uređaje
 5. Potvrđena politika nema zapisnika (revidirana)
 1. 3300+ poslužitelja u sustavu 30 zemalja
 2. AES-256 bitna enkripcija
 3. 10 istodobne veze
 4. Aplikacije za sve platforme / uređaje
 5. Potvrđena politika nema zapisnika (revidirana)

Cijene i popusti

Surfshark PIA
Razdoblje pretplate 1 mjesec 1 mjesec
1 godina 6 mjeseci
2 godine 1 godina
Posebna ponuda 83% popusta na 24-mjesečni plan 67% popusta na jednogodišnji plan
Najviša cijena mjesečno $ 11,95 $ 10,95
Najniža cijena mjesečno $ 1,99 $ 3,33
Jednogodišnja cijena $ 71.88 $ 39.95
Povrat novca zagarantovan 30 dana 7 dana

PIA i Surfshark obojica su VPN usluge prilagođene proračunu i nude dobru vrijednost za manji novac. Za početak imate tri razine pretplate.

Mjesečni plan PIA koštat će vas 10,95 dolara, dok isti za Surfshark košta 11,95 dolara. Kao takva, PIA obično predstavlja jeftiniju mogućnost mjesečnih pretplata.

Ostali stupnjevi dostupni od PIA-e uključuju 6-mjesečni i jednogodišnji plan. Šestomjesečni plan vratit će vam 5,99 USD mjesečno, naplaćeno 35,95 USD jednom.

U međuvremenu, jednogodišnji plan dostupan je za 3,33 USD / mjesečno, što vam daje ogromnih 67% popusta. Stoga korisnici plaćaju minimalno 39,95 USD za 12 mjeseci.

Surfshark, s druge strane, ne nudi plan od 6 mjeseci. Nakon mjesečne, korisnicima pružaju pristup pretplati na 1 i 2 godine.

Jednogodišnji plan daje vam 50% popusta na izvorne cijene. Plaćate 5,99 dolara mjesečno, što ukupno iznosi 71,88 dolara za 12 mjeseci. To je prilično skupo u usporedbi s PIA-om.

Međutim, Surfshark to nadoknađuje nudeći popust od 83% na dvogodišnji plan. Za pristup od 24 mjeseca plaćate samo minimalno 47,76 USD!

Što se tiče povrata novca, PIA nudi samo 7-dnevno jamstvo. U međuvremenu, Surfshark nudi dulje trajanje od 30 dana za dobivanje povrata novca.

Pronađite najbolju ponudu za Surfshark: Uštedite 83% na dvogodišnjoj specijalnoj

Pronađite najbolju ponudu za PIA: ostvarite 67% popusta na jednogodišnji plan

Značajke

Surfshark PIA
Istovremene veze Neograničen 10
Aplikacije operativnog sustava Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Ručna instalacija uređaja Priručnici, usmjerivači i Linux Neki usmjerivači
Split tuneliranje Da (sve aplikacije) Ne
Besplatni dodaci Podrška za sjene, Hacklock, Blindsearch, način bez granica, TrustDNS SOCKS5 Proxy i blokator oglasa / tracker-a

I Surfshark i PIA nude izvrsnu funkcionalnost na više uređaja. Uz svakog davatelja usluge imate domaće aplikacije za sve popularne platforme / uređaje.

Tu se ubrajaju Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Google Chrome, Mozilla Firefox, pa čak i Fire TV. Dobijate i podršku za usmjerivač za Apple TV.

Da ne spominjemo, čak možete pronaći i aplikacije koje rade s Xbox One i Nintendo Switch, što je vrlo korisno, a najmanje za gamersku publiku.!

Što se istodobnih veza tiče, PIA nudi mogućnost uspostavljanja 10 multi-prijava, dok Surfshark nudi dodatni milj.

Korisnicima pruža neograničeno višestruke prijave i značajke kao što su Shadowsocks podrška za Kinu, Hacklock za zaštitu od krađe identiteta i način rada NoBorders za pristup zasjenjenim poslužiteljima.

PIA, s druge strane, ne nudi mnogo na putu mogućnosti. Njihove aplikacije također nedostaju presudne “Split tuneliranje” tehnologija!

Deblokiranje sposobnosti

Surfshark PIA
Netflix Da Ne
Hulu Da Da
Sky Go Da Ne
Amazon Prime Da Ne
BBC iPlayer Da Ne
ABS Da Ne
DZS Da Da
nacionalna komunikaciona mreža Da Da
ITV Da Da
Kanal 4 Da Da

Što se tiče deblokiranja, dobio sam izvanredne mogućnosti od Surfsharka. Nažalost, PIA nije uspjela zaobići geo-ograničenja i zabrane VPN-a tako lako.

Pružatelj usluga nije uspio osigurati stalne performanse u višestrukim uslugama streaminga. Kao takav, možda nije najbolja opcija za deblokiranje.

Dobivate bolje performanse od Surfsharka koji uspješno deblokira Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime, Hulu, Voot, Hotstar, pa čak i Disney Plus.

Nisam se suočio s problemima stanke s dobavljačem, strujanje je bilo glatko čak i na Ultra HD kvaliteti, a nisam dobio to “Otkrivena je pogreška proxy / VPN” na svim gore navedenim web mjestima.

Kina

Kineski netizenti uvijek traže usluge koje korisnicima omogućavaju deblokiranje unutar zemlje ili pristup lokalnom sadržaju iz Kine drugdje u svijetu.

“Veliki vatrozid” usvaja različite tehnologije poput ucjenjivanja VPN usluga, trovanja DNS-om, otmica DNS-a i filtriranja IP-a, što otežava zadatak.

Tamo gdje PIA nije uspjela pružiti nikakve poticaje ni za jednu publiku, Surfshark je prilično impresivan; posebno za one koji borave u zemlji.

Nudi web mjesto u kineskom ogledalu koje pojedincima omogućava preuzimanje / instaliranje svojih aplikacija. U isto vrijeme, nudi i “NoBorders” način.

Ovaj način rada aktivira Sursfhark’s opuštenim poslužiteljima koji pretvara VPN promet u redoviti HTTPs promet da bi zaobišao geo-ograničenja u Kini.

Međutim, ne postoji podrška za one koji žele kupiti VPN u Kini, poput PureVPN-a koji nudi 12 namjenskih kineskih poslužitelja za pristup lokalnom sadržaju.

Korisnici u Kini mogu preuzeti Surfshark sa svoje posvećene kineske stranice ovdje: https://shark-cn.com/

Postavljanje i sučelje

Surfshark PIA
Čarobnjak za automatsko postavljanje Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Odabir glavne lokacije Lista se temelji Lista se temelji
Stranice dodatnih postavki Da Da
Mobile Friendly Da Da

U pogledu sučelja, Surfshark’Aplikacije su nevjerojatno jednostavne i intuitivne. Aplikacije za radne površine pohvalio se kompaktnim dizajnom koji je nevjerojatno jednostavan za razumijevanje.

Imate izbornik za odabir lokacije i gumb za povezivanje vidljiv odmah nakon otvaranja aplikacije. To omogućuje korisnicima da iskoriste trenutnu povezanost s VPN serverom.

Za konfiguracije jednostavno kliknite na “zupčanik” ikona. Pružit će vam mogućnosti za izmjenu protokola i enkripcije, zajedno s ostalim aplikacijskim funkcijama.

Mobilne aplikacije podjednako su prilagođene korisnicima i imaju isti dizajn i izgled, ali optimizirane za manji ekran. Namjenski IP-ovi također su izravno dostupni iz aplikacije.

Surfshark način strujanja

PIA’s druge strane, aplikacije se odlikuju širim izgledom i dizajnom koji zahtijeva određen rad u cjelokupnom korisničkom sučelju jer postaje prilično kompliciran.

Na radnoj površini aplikacija se skriva drugi put kada pritisnete gumb za smanjivanje. To znači da morate stalno ponovno otvarati aplikaciju svaki put kad nešto želite učiniti.

Ovo može postati prilično jezivo za one koji pokušavaju slijediti korake u vodiču za konfiguraciju / postavljanje. Naravno, tehnički pojedinci neće imati problema sa zadatkom.

Mobilne su aplikacije lijepo dizajnirane i imaju tendenciju da se nereduju. Sve su opcije nabrojane uredno, a povezivanje traje svega nekoliko sekundi, što je prilično značajno.

Aplikacija PIA Windows

Severs i performanse

Surfshark PIA
Zemlje poslužitelja 61 30
Ukupni broj poslužitelja 1040+ 3300

I Surfshark i PIA nude dobru mrežnu infrastrukturu. Prvi se pohvali 1.040+ poslužitelja u 61 zemlji, dok PIA podržava 3.300 poslužitelja u 30 zemalja.

Iako je broj poslužitelja Surfsharka manji od PIA-e. To nadoknađuje dodavanjem više na način na koji države podržavaju, što je vrlo korisno.

To je zato što većina korisnika želi raznolikost u izboru dostupnih poslužitelja. Iako PIA podržava 30 zemalja, taj je broj premali.

Slično tome, Surfshark mora nadograditi svoj broj poslužitelja kako bi se izbjegli problemi s brzinom i performansama, jer se više korisnika pretplaćuje na njihov proizvod.

Ubrzati

Surfshark PIA
Gubitak brzine 12% 25%

Da bih stekao bolju predstavu o performansama, proveo sam analizu brzine na obje: PIA i Surfshark. Ovo je zahtijevalo testiranje 5 različitih poslužitelja od svakog davatelja usluga.

Odabrane zemlje bile su SAD, Velika Britanija, Francuska, Australija i Kanada. Svi testovi izvedeni su na mojoj 100 Mbps vezi kako bi dobili najbolje rezultate.

U brzim testovima brzine, Surfshark je uspio isporučiti prosječno 88 Mbps za prijenos i preuzimanje, što ukazuje na gubitak brzine od 12%.

S druge strane, PIA je imala veći gubitak dodirujući znak od 25% u smanjenju brzine, bilježeći prosječnu brzinu od 75 Mbps.

sigurnosti

Surfshark PIA
VPN protokoli L2TP, IPSec, IKEv2, Shadowsocks, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
Šifra šifriranja OpenVPN AES-256 AES-128, AES-256
Šifriranje upravljačkog kanala OpenVPN RSA-2048  RSA-4096
Nakriva tehnologija Shadowsocks nijedan
Sigurnost aplikacije Prekidač, Wi-Fi, DNS / WebRTC / IP zaštita od propuštanja Uklonite sklopku i DNS / WebRTC / IP zaštitu od curenja
DNS status TrustDNS Privatni DNS

Surfshark je veliki obožavatelj OpenVPN protokola i koristi ga kao “zadano” na svim svojim uređajima, osim iOS-a. Korisnici mogu prelaziti između UDP-a i TCP-a kad god je potrebno.

Za šifriranje koristi AES-256-GCM šifre, tako da nije data dodatna provjera autentičnosti na podatkovnom kanalu.

Za kontrolni kanal, Surfshark koristi AES-256-GCM šifru s TLS razmjenom ključeva osiguranom pomoću RSA-2048. Savršena tajna naprijed osigurana je ECDH- (384?) Razmjenom ključeva.

PIA, s druge strane, podržava isti broj protokola. Kao zadana postavka koristi i OpenVPN na svim uređajima, osim iOS-a i MacOS-a koji koristi IKEv2 protokol.

Za kontrolni kanal, PIA koristi iste šifre i provjeru autentičnosti, uz uključivanje SHA384 za provjeru autentičnosti. Savršena tajna unaprijed (PFE) dostupna je putem ECDHE + ECDSA.

Testovi za propuštanje

Da bih osigurao snažnu sigurnost oba pružatelja usluga, proveo sam test propuštanja. Ovaj postupak uključuje 6 različitih alata za otkrivanje WebRTC / DNS / IP adresa:

Provjera zahtjeva za WebRTC i HTTP:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
DNS curenja:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 i Torrent IP curenje:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

Ne iznenađuje da su i PIA i Surfshark prošli testove letećim bojama, anonimno analizirajući sve ključne osobne podatke i zaštitili vas 24/7!

Privatnost

Surfshark PIA
Zapovjedništvo Britanski djevičanski otoci Ujedinjene države
Dnevnici veze nijedan nijedan
Dnevnici aktivnosti nijedan nijedan
Informacije o prijavi Email adresa Email adresa
Anonimna uplata metode Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin 32 Kripto valute

Sa sjedištem na Britanskim Djevičanskim otocima, Surfshark ima prednost pred ostalim pružateljima usluga. BVI ne nameće obvezne zakone o masovnom nadzoru ili zadržavanju podataka.

Iako je dio Britanskog monarha, BVI je neovisna nadležnost koja slijedi vlastite zakone koji favoriziraju privatnost i sigurnost korisnika.

S druge strane, PIA ima sjedište u Sjedinjenim Državama, koja je osnivač Saveza pet / devet / četrnaest očiju.

Stoga se upušta u dijeljenje obavještajnih podataka i nameće zakone o obveznom čuvanju podataka koje moraju poštivati ​​i telekomunikacijski, internetski i VPN pružatelji usluga..

U svakom trenutku, vlada može izdati nalog za izdavanje popraćen pozivom za sud koji zahtijeva suradnju na bilo kojim zahtjevima za prijavu.

Konfiguracija

Surfshark PIA
Dodjela adrese Zajednički / Statički Zajednički
Statički IP-ovi 6+ lokacija nijedan
DDoS zaštita Da Da
NAT vatrozid Da Da

Tamo gdje Surfshark prihvaća zajedničku / statičku mrežnu infrastrukturu, privatni pristup internetu (PIA) slijedi strukturu dodjele dijeljenih adresa.

To je prilično problematično, uzevši u obzir da su statički IP-ovi neophodni za pristup osjetljivim bankarskim informacijama ili pristup kućnom LAN-u u različitim zemljama.

Srećom, Surfshark nudi posvećene IP adrese kao dodatak. Iako morate platiti dodatno, na raspolaganju vam je 6+ lokacija za trenutno povezivanje.

Služba za korisnike

Surfshark PIA
Video vodiči Da Da
Pretražujuća baza znanja  Da Da
Telefonska podrška Ne Ne
Podrška putem e-pošte Da Da
Prosječno vrijeme odgovora putem e-pošte 25 minuta 45 minuta
Podrška za ulaznice Da Da
Podrška za chat uživo Da Da

S bilo kojim davateljem usluga imate više opcija za podršku. To uključuje podršku za ulaznice, e-poštu i chat uživo, zajedno s bazom znanja i odjeljkom s često postavljenim pitanjima.

Sve opcije djeluju prilično dobro, a vrijeme odziva na bilo kojem VPN-u uživo chat je prilično impresivno. Bilo je potrebno samo nekoliko sekundi da dobijete odgovore na tehničke upite.

Čak sam obavio testiranje vremena odgovora svakog davatelja usluga podrške putem e-pošte. Proces je uključivao oba pružatelja usluga četiri pitanja putem e-pošte. Pogledajte statiku za svaki VPN u nastavku:

Surfshark

Pitanje Početno vrijeme odgovora Broj e-poruka Odgovor na pitanje
Radi li Surfshark s Netflixom? 20 minuta 1 Da
Je li Surfshark dobar za Torrenting? 25 minuta 1 Da
Radi li Surfshark u Kini? 30 minuta 1 Da
Kako aktivirati zamračenje? 20 minuta 1 Da

PIA

Pitanje Početno vrijeme odgovora Broj e-poruka Odgovor na pitanje
Zašto se PIA nalazi u zemlji s pet očiju? 1 sat 1 Da
Vozi li privatni pristup internetu zapise? 45 minuta 1 Da
Radi li privatni pristup internetu putem Netflixa? 50 minuta 1 Da
Kako mogu dobiti povrat sredstava od privatnog pristupa internetu? 44 minuta 1 Da

Pobjednik: Surfshark

Surfshark je pobjednik

Bez sumnje, Surfshark je pobijedio u ovoj usporedbi, jer je bolji u deblokiranju streaming platforma, radu u Kini i pružanju namjenskih IP-ova, sve dok je nevjerojatno prilagođen proračunu..

PIA je dobra usluga, ali su potrebna poboljšanja u nekoliko područja. Da ne spominjemo, davatelj usluga nalazi se u rizičnoj nadležnosti, što eliminira cijelu svrhu iskorištavanja privatnosti!

Slični članki

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me