Surfshark Vs IPVanish usporedba 2020

Surfshark vs. IPVanish

Iako je Surfshark relativno nova usluga, isklesao je reputaciju zvijeri na proračunu zahvaljujući mnoštvu značajki dostupnih po povoljnim cijenama.

IPVanish je uglavnom ostao ispod radara, unatoč tome što je na tržištu od 2012. godine, zanimajući koliko dobro posluje kao usluga.

Uz pouzdanu VPN uslugu koja postaje digitalna potreba 2020. godine, evo BestVPN.co’detaljna usporedba obje usluge u 12 kategorija kako bi vam olakšala odluku!

Naglasci

Surfshark IPVanish
 1. 1040+ poslužitelja u 61+ zemalja
 2. Dostupni su dinamički / statički IP-ovi
 3. Neograničene istodobne veze
 4. Aplikacije za sve platforme / uređaje
 5. Potvrđena politika nema zapisnika (revidirana)
 1. 1300+ poslužitelja u sustavu 75+ zemalja
 2. Dostupni su namjenski IP-ovi
 3. 10 Istovremene veze
 4. 256-bitna AES enkripcija
 5. 7-dnevno jamstvo povrata novca

Cijene i popusti

Surfshark IPVanish
Razdoblje pretplate 1 mjesec 1 mjesec
1 godina 3 mjeseca
2 godine 1 godina
2 godine
Posebna ponuda 83% popusta na 24-mjesečni plan 66% popusta na dvogodišnji plan
Najviša cijena mjesečno $ 11,95 $ 5.00
Najniža cijena mjesečno $ 1,99 $ 3,25
Jednogodišnja cijena $ 71.88 39 $
Povrat novca zagarantovan 30 dana 7 dana

Surfshark je skuplja opcija iz mjeseca u mjesec. Ako se korisnici odluče za mjesečni plan, mogu očekivati ​​da će izdvojiti 11,95 dolara mjesečno.

No cijena se znatno spušta na 1,91 USD, a ukupno 45,84 USD, ako se korisnici odluče za dvogodišnji plan, najave popust od 83%.

Suprotno tome, korisnici mogu odabrati IPVanish i očekuju da će plaćati samo 5,00 USD mjesečno putem svog mjesečnog plana plaćanja. Ako se korisnici odluče za jednogodišnji plan, oni’Na kraju ćete platiti 39 dolara po 3,25 dolara.

Ako u bilo kojem trenutku niste zadovoljni izvedbom, Surfshark vam daje 30-dnevno jamstvo povrata novca. S druge strane, IPVanish korisnicima nudi samo 7-dnevno jamstvo.

Pronađite najbolju ponudu za Surfshark: Uštedite 83% na dvogodišnjoj specijalnoj

Pronađite najbolju ponudu za IPVanish: Uštedite 66% na njihovom dvogodišnjem planu

Značajke

Surfshark IPVanish
Istovremene veze Neograničen 10
Aplikacije operativnog sustava Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, macOS, Android, iOS, Linux
Ručna instalacija uređaja Priručnici, usmjerivači i Linux Neki usmjerivači
Split tuneliranje Da (sve aplikacije) Da (samo za Android)
Besplatni dodaci Podrška za sjene, Hacklock, Blindsearch, način bez granica, TrustDNS Proširenje preglednika za Chrome i aplikacija za Windows telefone

Surfshark stoji glave i ramena iznad IPVanish-a u pogledu inovativnih značajki koje jačaju korisnike’ anonimnost i sigurnost na mreži.

Oboje su poprilično kompatibilne sa sustavima Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Chrome i Firefox. No, Surfshark je dodao podršku za vatrene i Apple televizore.

Da ne spominjemo, čak možete pronaći i aplikacije koje rade s Xbox One i Nintendo Switch, što je vrlo korisno, u najmanju ruku, za gamersku publiku!

Surfshark nudi i Shadowsock podršku, značajku Hacklock (alat za propuštanje podataka za zaštitu od krađe identiteta), BlindSearch, način rada bez granica (za pristup u Kini) i još mnogo toga.

IPVanish nema takve vrhunske značajke. Uz to, iako Surfshark podržava neograničene simultane veze, IPVanish je ograničen na samo deset veza.

Deblokiranje sposobnosti

Surfshark IPVanish
Netflix Da Ne
Hulu Da Ne
Sky Go Da Da
Amazon Prime Da Ne
BBC iPlayer Da Ne
ABS Da Da
DZS Da Da
nacionalna komunikaciona mreža Da Da
ITV Da Da
Kanal 4 Da Da

Surfshark predstavlja izričito moćnu mogućnost u smislu deblokiranja sadržaja. Primio sam izuzetne mogućnosti zaobilaženja ograničenja i VPN zabrana.

Može pomoći korisnicima da zaobiđu sva ograničenja postavljena na Netflix, BBC iPlayer, Prime Video, Hulu, Voot, Hotstar, pa čak i zloglasni Disney Plus.

Uz to, s nizom poslužitelja može deblokirati bilo koji geo-ograničeni sadržaj iz različitih zemalja za ex-pats. IPVanish, s druge strane, ne može deblokirati ove stranice za streaming.

U pogledu deblokiranja VoD-a, IPVanish nema ništa izvanredno u ponudi. Većina web lokacija koje sam posjetila dala mi je “Otkrivena je VPN / proxy pogreška,” što je bilo prilično frustrirajuće.

Kina

Kineski netizenti uvijek traže usluge koje korisnicima omogućavaju deblokiranje unutar zemlje ili pristup lokalnom sadržaju iz Kine drugdje u svijetu.

“Veliki vatrozid” usvaja različite tehnologije poput ucjenjivanja VPN usluga, trovanja DNS-om, otmica DNS-a i filtriranja IP-a, što otežava zadatak.

Tamo gdje IPVanish nije uspio pružiti poticaje ni za jednu publiku, Surfshark je prilično impresivan, posebno za one koji borave u zemlji..

Nudi web mjesto u kineskom ogledalu koje pojedincima omogućava preuzimanje / instaliranje svojih aplikacija. Istovremeno pruža a “NoBorders” način.

Ovaj način rada aktivira Sursfhark’s opuštenim poslužiteljima koji pretvara VPN promet u redoviti HTTPs promet da bi zaobišao geo-ograničenja u Kini.

Međutim, ne postoji podrška onima koji žele kupiti VPN u Kini, poput PureVPN-a, koji nudi 12 namjenskih kineskih poslužitelja za pristup lokalnom sadržaju.

Korisnici u Kini mogu preuzeti Surfshark sa svoje posvećene kineske stranice ovdje: https://shark-cn.com/

Postavljanje i sučelje

Surfshark IPVanish
Čarobnjak za automatsko postavljanje Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Odabir glavne lokacije Lista se temelji Lista se temelji
Stranice dodatnih postavki Da Da
Mobile Friendly Da Da

Surfshark podržava sve glavne platforme koje se koriste i na stolnim i na mobilnim uređajima. Svoj popis posebnih značajki samo pridonosi općoj privlačnosti VPN pružatelja.

Korisničko sučelje ima izrazito suptilnu shemu boja, što ga čini lakšim za oko. Njegov navigacijski panel, kao i cjelokupni GUI, nevjerojatno je jednostavan za korištenje.

Vrijeme odziva za vezu s poslužiteljem ne prelazi 10 sekundi i omogućuje stabilnu pozadinsku vezu tijekom cijele upotrebe.

Surfshark način strujanja

IPVanish ima kompaktnije i sofisticiranije sučelje. Iako nije nužno loša stvar, amateri mogu biti pomalo zastrašujući.

Navigacijska ploča je razmjerno zatrpana i ne nudi isti minimalistički osjećaj kao njegov konkurent.

Međutim, postoje neke bitne značajke kao što su blokiranje pristupa LAN-u ili uporaba podijeljenog tuneliranja za koje korisnici mogu biti privlačni.

IPVanish postava za sučelje

Severs i performanse

Surfshark IPVanish
Zemlje poslužitelja 61 51
Ukupni broj poslužitelja 1040+ 1300+

Ovo je jedna od rijetkih kategorija u kojoj se čini da je konkurencija malo jaka. Surfshark trenutno ima poslužitelje u više od 60 zemalja s više od 1040 poslužitelja.

Za usporedbu, IPVanish ima 1300+ poslužitelja u više od 50 zemalja. No, budući da Surfshark ima veći broj lokacija poslužitelja, vjerojatno će otključati više sadržaja u odnosu na IPVanish.

Ubrzati

Surfshark IPVanish
Gubitak brzine 10,1% 25%

Željeli smo vidjeti najbolji način ocjenjivanja obje službe’ tvrdnje o brzini bilo je da ih sami testiramo pomoću analize brzine.

Oboje ih stavljamo na poslove kao što su pregledavanje, strujanje, preuzimanje, igranje i bujica, povezujući ih na slučajne poslužitelje na 100 Mbps vezi..

Surfshark je zabilježio prosječnu brzinu od 89,9 Mbps pri prijenosu i preuzimanju, što ukazuje na gubitak od 10,1%. Slično, IPVanish je zabilježio brzinu od 75 Mbps, demonstrirajući gubitak od značajnih 25%.

sigurnosti

Surfshark IPVanish
VPN protokoli L2TP, IPSec, IKEv2, Shadowsocks, OpenVPN PPTP, L2TP, OpenVPN
Šifra šifriranja OpenVPN AES-256 AES-256-GCM
Šifriranje upravljačkog kanala OpenVPN RSA-2048  RSA-2048
Nakriva tehnologija Shadowsocks Zamagljivanje OpenVPN-a
Sigurnost aplikacije Prekidač, Wi-Fi, DNS / WebRTC / IP zaštita od propuštanja Ubojiti prekidač
DNS status TrustDNS Privatni DNS

Surfshark se uvelike oslanja na svoj IKEv2 protokol. To je onaj “zadano” opciju na svim uređajima, osim što korisnicima daje mogućnost konfiguriranja OpenVPN-a na svim platformama.

Uz to, AES-256-CBC šifra je prva enkripcija koja se pruža na podatkovnom kanalu dok se koristi isti šifar s TLS-om razmjene ključeva pomoću RSA-2048 enkripcije.

IPVanish, s druge strane, ima gotovo istu konfiguraciju. Dolazi s AES-256-GCM enkripcijom. Međutim, prekidač za uklanjanje ne pruža zaštitu od curenja od WebRTC-a ili IP-a.

Testovi za propuštanje

Provesti pouzdanu i nestranačku istragu koliko su sigurne ove dvije aplikacije; ispitivanja propusnosti provedena su na oba načina pomoću šest različitih alata:

Provjera zahtjeva za WebRTC i HTTP:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
DNS curenja:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 i Torrent IP curenje:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

Ne iznenađuje da su i IPVanish i Surfshark prošli testove letećim bojama, anonimno analizirajući sve ključne osobne podatke, štiteći 24/7!

Privatnost

Surfshark IPVanish
Zapovjedništvo Britanski Djevičanski otoci Ujedinjene države
Dnevnici veze nijedan nijedan
Dnevnici aktivnosti nijedan nijedan
Informacije o prijavi Email adresa Email adresa
Anonimna uplata metode Monero, Dash, Gridcoin, Apple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin nijedan

Surfshark se pojavljuje kao neosporno bolja opcija, jer se njegovo središte nalazi na Britanskim Djevičanskim otocima. To znači da nema agencija za nadzor ili razmjenu podataka 5/9/14.

Surfshark ne održava vezu i aktivnosti, kao ni podršku svim značajnim kripto valutama koje vašu financijsku privatnost vode do digitalne granice.

Uz to, Cure53 je u potpunosti revidirao Surfshark, kako bi se osiguralo da se nema zapisa u bilo kojem obliku ili obliku.

S druge strane, IPVanish smješten u Sjedinjenim Državama podložan je svim vrstama nadzora, nadzora, praćenja i nedavno pomogao u domovinskoj sigurnosti.

Održava cjelovit dnevnik veza bez pružanja podrške za bilo koji oblik kripto valute.

Konfiguracija

Surfshark IPVanish
Dodjela adrese Zajednički / Statički Zajednički
Statički IP-ovi 6+ lokacija nijedan
DDoS zaštita Da Da
NAT vatrozid Da Da

Oba VPN-a nude vrlo različite konfiguracije što se IP adresa tiče. Surfshark svojim korisnicima nudi priliku korištenja i dinamičkih i statičkih IP-ova.

Oni se nalaze na više od 6 lokacija u različitim zemljama. Ipak, IPVanish nedostaje bilo kakav pristup statičkim IP adresama, što je prilično alarmantno.

Oba NAT zaštitnog zida osiguravajući neželjeni dolazni promet dešifriranjem zaglavlja paketa. IPVanish mora poboljšati svoju ponudu!

Služba za korisnike

Surfshark IPVanish
Video vodiči Da Da
Pretražujuća baza znanja  Da Da
Telefonska podrška Ne Ne
Podrška putem e-pošte Da Da
Prosječno vrijeme odgovora putem e-pošte 31 minuta 55 minuta
Podrška za ulaznice Da Da
Podrška za chat uživo Da Da

Surfshark’Podrška korisnicima postala je mjerilo u VPN industriji. Topli su i profesionalni u obradi zahtjeva.

Bez obzira na to što je općenito ili tehničko pitanje moglo biti, tim rješava svaki upit profesionalno te ostaje u kontaktu i pita imam li drugih problema.

IPVanish nema namjensku bazu podataka koja se može pretraživati, što otežava nego što bi trebalo biti pronalaženje relevantnih podataka o usluzi.

Ne postoje video vodiči ili takvi što otežava procjenu sučelja ili značajki koje očekuju nakon što korisnik kupi proizvod.

Surfshark

Pitanje Početno vrijeme odgovora Broj e-poruka Odgovor na pitanje
Je li Surfshark prikladan za Android? 25 minuta 1 Da
Radi li Surfshark s Netflixom? 39 minuta 1 Da
Mogu li koristiti Surfshark na više uređaja? 20 minuta 1 Da
Kako aktivirati prigušivanje na surfanju? 27 minuta 1 Da

IPVanish

Pitanje Početno vrijeme odgovora Broj e-poruka Odgovor na pitanje
Zašto se IPVanish nalazi u SAD-u (član pet očiju)? 30 minuta 1 Da
Je li IPVanish dobra opcija za igranje? 42 minuta 1 Da
Radi li IPVanish s Netflixom i drugim VoD-ovima? 37 minuta 1 Da
Kako mogu dobiti povrat sredstava od IPVanish-a? 52 minuta 1 Da

Pobjednik: Surfshark

Surfshark je pobjednik

Na kraju ovog napornog dvoboja, Surfshark nadmašuje svog konkurenta u svakom odjelu. Jednostavnim riječima, korisnicima nudi bolju vrijednost za svoj novac.

Nema razloga zašto se ne biste odlučili za Surfshark jer nadmašuje svaku kategoriju, što ga čini jednim od najboljih VPN pružatelja usluga na tržištu danas.

Slični članki

 • PureVPN vs HideMyAss usporedba 2020

  Tamo gdje PureVPN stoji visoko kao slavan “premija” VPN u ovoj industriji, HideMyAss je popularan izbor među laičkim korisnicima, uglavnom zbog svog dopadljivog imena....

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me