ПуреВПН вс. ТуннелБеар

ПуреВПН вс ТуннелБеар

Тамо где ПуреВПН слови као услуга прилагођена повољним прорачунима, а вредност је већ непоновљена, ТуннелБеар је омиљен међу бесплатним већ дуже време..

Данас ћемо упоредити две услуге’ “премија” понуде за одређивање које пружа боље нуди потицаје корисника.

Дакле, без додатних покуса, погледајте ову детаљну ПуреВПН анализу и ТуннелБеар анализу поређења, где успоређујете два различита фактора:

Нагласци

ПуреВПН ТуннелБеар
 1. 2.000+ послужитеља у систему 140 земаља
 2. Доступни су наменски ИП-ови
 3. 5 истодобне везе
 4. Апликације за све платформе / уређаје
 5. Потврђена политика нема записа (ревидирана)
 1. 1000+ послужитеља у систему 23 земље
 2. АЕС-256 битна енкрипција
 3. 5 истодобне везе
 4. Бесплатни план доступних корисника
 5. Прошла две неовисне ревизије сигурности

Цијене и попусти

ПуреВПН ТуннелБеар
Раздобље претплате 1 месец Бесплатно
1 година 1 месец
2 године 1 година
Посебна понуда 73% попуста на двогодишњем плану 50% попуста на једномодишњем плану
Највиша цена месечно $ 10,95 $ 9,99
Најнижа цена месечно $ 1,65 $ 4,99
Једногодишња цена $ 69,72 $ 59,88
Поврат новца загарантован 31-дани ниједан

У погледу цене, у вашој понуди је више могућности код било ког даватеља услуге. Иако ТуннелБеар слиједи а “фреемиум” модел цијене, тако да његова понуда укључује: “бесплатно” иначици.

Можете се пријавити на адресу е-поште и имат ћете право на приступ ограниченим на 4 локације са ограничењем дозволе од 500 МБ. ПуреВПН, с друге стране, нуди “премија” претплата.

Њихов месечни план почиње са 10,95 УСД, у међувремену ТуннелБеар’почиње од 9,99 УСД. Наравно, ако одлучите за планове дужег трајања, можете боље искористити попусте и понуде.

На пример, ако одлучите за једанодишњи план ПуреВПН-а, имат ћете 5,81 УСД месечно. То износи 69,72 долара за 12 месеци. Супротно томе, ТуннелБеар’с једногодишним планом кошта 4,99 долара мјесечно.

Као резултат тога, плаћате само 59,88 УСД за приступ од 12 месеци. ТуннелБеар не нуди више планова осим бесплатних, једноседмичних и једноодишњих, али и ПуреВПН имате на располагању и двогодишњи план.

Овакав план даје кориснику најбољу вредност, почевши са минималних 3,49 УСД месечно, што се наплаћује као 83 УСД. Као део ваших најновијих понуда, ПуреВПН нуди и петогодишњи план за 79 УСД за ограничено одлагање.

Што се тиче новца назад’Забринути смо, ПуреВПН нуди 31-дневно јамство поврата новца. У међувремену, ТуннелБеар је понудио повратак од 30 дана, али је открио да је овај значај значајан од недавно.

Пронађите најбољу понуду за ПуреВПН: Уштедите 73% на њиховој двогодишњој акцији

Пронађите ову најбољу понуду за ТуннелБеар: Уштедите 50% по њиховој јединственој цени специјалне цене

Значајке

ПуреВПН ТуннелБеар
Истовремене везе 5 5
Апликације оперативног система Виндовс, МацОС, Андроид, иОС, Линук и Фире ТВ Виндовс, МацОС, Андроид, иОС, Линук
Ручна инсталација уређаја Линук, усмјеривачи, пријемници Усмјеривачи
Сплит тунелирање Да (све апликације) Да (ВигилантБеар)
Бесплатни додаци Службени Коди додатак, блокатор огласа, скенер злонамјерног софтвера, проширени преглед за Цхроме и Фирефок Најближи тунел, Ви-Фи заштита, 500МБ бесплатно

ПуреВПН се надмашио над ТуннелБеаром у значајности. Издваја се као иноватор и утиче на много напредних технологија за сигурност и приватност.

Да не памтите, имате доступне апликације за све платформе / уређаје, укључујући Виндовс, Мац, иОС, Андроид, Линук, Мозилла Фирефок, Гоогле Цхроме, Амазон Фире ТВ, Аппле ТВ, па чак и додајте за Коди.

ТуннелБеар такође нуди и компатибилну апликацију, изузев посебног додатка за Коди. Истовремено, недостају много корисних значајки доступних уз ПуреВПН који су потребни ВПН корисници.

Они голи су поделили тунелирање (под надимком као “ВигилантБеар”) на свим апликацијама, што је врло корисно. Осим тога, имају значај ГхостБеар који пружа већу сигурност (о чему ћу детаљније говорити у наставку).

У упоређивању с овим минималним значајкама, ПуреВПН нуди наменску ИП адресу, блокаде огласа / трацкер-а, скенер злонамјерног софтвера, НАТ ватрозид и мноштво других технологија за повећање сигурности и приватности.

Деблокирање способности

ПуреВПН ТуннелБеар
Нетфлик Да Не
Хулу Да Не
Ски Го Да Не
Амазон Приме Да Не
ББЦ иПлаиер Да Не
АБС Да Не
ДЗС Да Да
национална комуникациона мрежа Да Да
ИТВ Да Да
Канал 4 Да Да

Откад је ТуннелБеар познат међу “ФрееБСД”, Нисам пуно очекивао на начин деблокирања стреаминг платформе. Моје су претпоставке показали истинитим, након што су тестирали своје бесплатне и премиум верзије на различитим веб локацијама.

ВПН није успео на деблокирању Нетфлика, ББЦ иПлаиера, Хулу, Амазон Приме, Воот, Хотстар, Диснеи Плус и других популарних веб места. Као такав, можда и није најбоља опција за кориснике који желе ВПН за рад.

С друге стране, ПуреВПН је понудио све шансама да пружи одличне могућности деблокирања. ВПН користи снажне технологије закрушивања како би заобишли гео-ограничења широм света.

Тестирање на различитим платформама за показивање показало се да пружа није проблем са проблемима у деблокирању популарних услуга на свим својим апликацијама. Ту падају и своје “проширења прегледника” исто.

Многи пружатељи услуга могу да омогуће деблокирање ВоД-а попут Нетфлика путем Цхроме или Мозилла екстензије. Не, ПуреВПН омогућава, дајући предност пред свима пружатељима услуге.

Корисницима такође даје и “популарне веб странице” опција на свим уређајима која имају све познате веб странице за рад. Једноставно кликните на канал који желите деблокирати и одмах приступите без икаквих проблема.

Кина

“Велики ватрозид” У Кини користе разне технике блокирања ВПН-а, као што нападају дубоке инспекцијске пакете, отмица ДНС-а, тровање ДНС-а и ВПН послужитеља Блацкхолинга који су заобишли гео-ограничења невероватно тешко.

Нажалост, ТуннелБеар није понудио потицајне исељенике или становнике у Кини. Нема веб мјеста зрцала за преузимање апликације у земљи, нити имате на располагању кинеске послужитеље.

Пружатељ понуде “ГхостБеар” значајка која користи пригушивање на послужитељима који користе ТЦП протокол преко портала 443 да би приклонио ВПН везу као редовну “ХТТПС” промета, али да би се у нашим тестовима показало неучинковитим.

У међувремену, ПуреВПН је деловао боље и за: кинеске прогнанике и становнике. Нуди огледало веб место и једини је пружалац услуга на тржишту који нуди 12 кинешких послужитеља (6 у Пекингу и 6 у Шангају).

Постављање и сучеље

ПуреВПН ТуннелБеар
Чаробњак за аутоматско постављање Виндовс, Мац, Андроид, иОС Виндовс, Мац, Андроид, иОС
Одабир главних локација Листа просека Листа просека
Странице додатних података Да Да
Мобиле Фриендли Да Да

ПуреВПН нуди апликације за све више уређаја и платформи. Они се не ограничавају на Виндовс, Мац, Андроид и иОС. ВПН подржава веће екране Андроид / Аппле телевизора, па чак и Фире ТВ.

Најбољи дио свега; једноставност употребе и интуитивност не угрожавају се на малим или већим екранима. ПуреВПН остаје посљедњи у изврсној пријави за кориснике на свим уређајима.

Апликације за радне површине имају дизајн који служи и новац и стручњаке. Мобилне апликације омогућавају прилагођени изглед лако доступним послужитељима, значајкама и конфигурацијом.

У међувремену, проширени преглед једнако је невероватан и чак пружају могућности могућности деблокирања стреаминг платформе попут Нетфлика директно из прегледа.

ПуреВПН Мац апликација

ТуннелБеар не нуди једноставно компатибилност апликација. Имате апликације за радне површине, мобилне уређаје и прегледнике, али недовољну подршку за ватрогасне телевизоре, Аппле ТВ и Коди.

Оно што изгледа дизајнирано, сви клијенти изгледају сјајно и обично су “забавно за употребу”. У упоређивању с ПуреВПН-ом, корисници који су се препунили забавном графичком медвједу и медвједића.

“Опћенито” картица нуди опције с ВПН клијентима “покрени кад се покрене рачунар”, у међувремену “сигурности” картица нуди приступ значајкама “ВигилантБеар” ја “ГхостБеар”.

Све у свему, ВПН апликације пружају велику количину невјеројатних, али и значајних “изглед”, ТуннелБеар дефинитивно добија прво место међу разноврсним услугама на тржишту.

Послужитељи

ПуреВПН ТуннелБеар
Земље послужитеља 140+ 23
Укупни број послужитеља 2000 1000

У упоређивању с ПуреВПН-ом, канадски ТуннелБеар у великој мери је неиспаван, а налази се на укупној мрежној инфраструктури. Имају само 1.000 послужитеља и ограничавају 23 земље широм света.

У међувремену, ПуреВПН има више од 2.000+ послужитеља у 140+ земаља широм света. Да би створио јединствен ВПН-ом, који нуди подршку на тако многим локацијама широм света.

Стога није тежак изазов одредити побједника у овом аспекту. ТуннелБеар мора максимално побољшати број својих послужитеља, ако жели конкурирати премиум сервере.

Убрзати

ПуреВПН ТуннелБеар
Губитак брзине 9% 30%

Такође сам обавио анализу брзине оба, пружајући услугу како бих могао олакшати поступак доношења одлуке. Процес је укључио тестирање различитих послужитеља за све интернетске активности.

Они једноставно прегледавају интернетске странице, играјте на мрежи игара, преузмите торрент датотеку или радите на веб страницама као што је Нетфлик. За задатак смо покупили 4 случајна послужитеља из Пуре и ТуннелБеар.

Локације информација Канаду, САД, Велика Британија и Француска. Брзина брзине од 100 Мбпс, ПуреВПН је постигао просечну брзину од 91 мбпс у преносу и преносу, што показује губитак брзине од 9%.

У међувремену, Туннелбеар је забележио просечну брзину преноса и преузимања од 70 Мбпс, што показује губитак брзине од 30%. Сигурно је рећи да ПуреВПН овај аспект побјеђује огроман маржом!

сигурности

ПуреВПН ТуннелБеар
ВПН протоколи ППТП, Л2ТП, ИПСец, ИКЕв2, ОпенВПН Л2ТП / ИПСец, ИКЕв2, ОпенВПН
Шифра шифрирања ОпенВПН АЕС-256-ЦБЦ АЕС-256
Шифрирање управљачког канала ОпенВПН РСА-4096 РСА-2048
Накрива технологија ниједан ниједан
Сигурност апликације Убити прекидач и ДНС заштиту од цурења ВигилантБеар и ГхостБеар
ДНС статус Приватни ДНС Приватни ДНС

ПуреВПН нуди подршку огромног броја протокола. Да бисте укључили ППТП, Л2ТП, ИКЕв2, ССТП и ОпенВПН (ТЦП и УДП) како би се могло видети све врсте могућих слобода избора.

Ипак, ПуреВПН користи ОпенВПН протокол на свим уређајима, осим иОС уређаја који користе протокол ИКЕв2 за већу брзину и сигурност.

За шифрирање добављача користи АЕС-256-ЦБЦ шифру с ХМАЦ СХА1 провјером аутентичности за податке канала, што је врло импресивно и врло сигурно.

У међувремену, на АЕС-256-ЦБЦ шифру с ХМАЦ СХА384 хасх аутентификацијом и РСА-4096 шифрирањем стиском руке за управљачки канал.

На РСА-4096 нема много пружатеља услуга, али ПуреВПН је међу ретким моделима који имају. Дакле, на добитку сте имали предност у односу на остале пружатеље услуге на тржишту.

Да укључим и ТуннелБеар који подржава само три протокола; ОпенВПН, Л2ТП / ИПсец и ИКЕв2. Слично као ПуреВПН, и ја користим ОпенВПН као задане поставке на свим уређајима.

Корисници иОС-а могу бирати или користити ИКЕв2 или Л2ТП / ИПСец протоколе. Шифрирање нуди кодове АЕС-256, али неке апликације могу користити стари 128-битну енкрипцију и СХА-1 за проверу аутентичности података.

Тестови за пропуштање

Да бих стекао бољу идеју о безбедносној апликацији, доказао пропусност тестирања на ПуреВПН и ТуннелБеар. Процес је укључио корисничку 6 различитих алата за проверу;

Провјере захтјева за ВебРТЦ и ХТТП:
 • хттпс://бровсерлеакс.цом/вебртц
 • хттпс://ввв.доилеак.цом/
ДНС цурења:
 • хттпс://ввв.перфецт-приваци.цом/днс-леактест/
 • хттпс://ввв.днслеактест.цом/
ИПв4 / ИПв6 и Торрент ИП извођење:
 • хттпс://иплеак.нет/
 • хттпс://ипк.ац/рун/

ПуреВПН се придружио свим тестовима из 6 различитих резултата алата и није открио наше изворне ИП, ДНС или ВебРТЦ податке. ТуннелБеар је такође био ослобођен од пуштања ИП-а на ИПв4 и ИПв6.

Међутим, када користите ИПв6, открили сте истрчање ВебРТЦ-а и у Виндовс и Мац апликацијама. Једноставно рјешење за то је онемогућило ИПв6 везу на вашим уређајима.

Приватност

ПуреВПН ТуннелБеар
Заповједништво Хонг Конг Канада
Дневници везе ниједан ниједан
Дневници активности ниједан ниједан
Информације о пријави Адреса е-поште Адреса е-поште
Анонимна уплата методе Монеро, Дасх, Гридцоин, Рппле, ЗЦаас, Ехтерум, Литецоин, Битцоин и још много тога ниједан

Један поглед на горњу таблицу и јасно је да ПуреВПН даје предност над ТуннелБеар-ом у смислу укупне приватности. Сједиште је у Хонг Конгу, далеко од савеза 5/9/14 Еиес.

С друге стране, ТуннелБеар има седиште у Канади. Као што вероватно знате, Канада је основала Пет очију и препустила се масовном надзору и чувању података.

Ако примите налог за примање заједно са позивом на суд, ВПН ће можда морати придржати законских захтева владе. Као такав, увек постоји ризик поверења у пружање услуга.

Ако се не сетимо, ТуннелБеар такође подржава огроман расположиви криптовалута, осим Битцоине. У међувремену, ПуреВПН подржава преко 250+ могућности, омогућавајући уплату ПаиментВалл-а.

Што се тиче доказа, оба пружају услугу иницијално су похрањивали записнике, али сада су се придружили нижим ВПН услугама без дневника. ПуреВПН је недавно ревидиран од стране АлтиусИТ-а.

У међувремену, ТуннелБеар је покренуо две ревизије безбедности током године, а циљ је доказао Цуре53. Резултати неовисних ревизија можете видети овде.

Конфигурација

ПуреВПН ТуннелБеар
Додјела адресе Заједнички / Статички Заједнички
Статички ИП-ови 7+ земаља Не
ДДоС заштита Да Не
НАТ ватрозид Да Да

У погледу конфигурација, ПуреВПН је поново добио надмоћ над ТуннелБеаром. Да бисте омогућили да пружи подршку само заједничкој инфраструктури и доступним динамичким ИП-овима.

ПуреВПН, с друге стране, нуди више потицаја својих корисника, подржавајући оба; заједничка и статичка инфраструктура. Намијенили су ИП адресу доступну у више од 7 земаља широм света.

Корисничка подршка

ПуреВПН ТуннелБеар
Видео водичи Да Да
Претражујућа база знања  Да Да
Телефонска подршка Не Не
Подршка путем е-поште Да Да
Просечно време одговора путем е-поште 39 минута 1 сат
Подршка за улазнице Да Да
Подршка за цхат уживо Да Не

ПуреВПН и ТуннелБеар нуде подршку у облику разговора уживо, видео водича, базе знања, често постављаних питања, е-поште и улазнице. Све су добре могућности за добијање подршке.

Друга најбоља опција за већину је подршка путем е-поште. Дакле, отишао сам мало даље са својим свједочењем како бих анализирао и вријеме одзива оба пружатеља услуге.

Можете погледати статистику оба пружања услуга на четири различита питања.

ПуреВПН

Питање Почетно време одговора Број е-поруке Одговор на питање
Је ли ПуреВПН добар за бујице? 25 минута 1 Да
Ради ли ПуреВПН с Нетфликом? 39 минута 1 Да
Могуће су инсталирати ПуреВПН на ЛибреЕЛЕЦ 50 минута 1 Да
Како поставити ПуреВПН на Фирестицк? 44 минута 1 Да

ТуннелБеар

Питање Почетно време одговора Број е-поруке Одговор на питање
Је ли ТуннелБеар сигуран за тамни веб? 1 сат 1 Да
Како могу отказати претплату на ТуннелБеар? 48 минута 1 Да
Ради ли ТуннелБеар за Нетфлик? 52 минута 1 Да
Тко је власник ТуннелБеар ВПН-а? 59 минута 1 Да

Побједник: ПуреВПН

ПуреВПН је побједник

Несумњиво, ПуреВПН победио ову верзију, због веће инфраструктуре послужитеља, могућности заобилажења ГФВ-а у Кини, могућности деблокирања Нетфлика и проблема са нуклеарним пропуштањем..

ТуннелБеар је добра услуга, али канадско седиште, проблеми са пропуштањем, плоча број послужитеља и недостатак могућности деблокирања значе да ВПН има дуг пут.

Слични чланки

 • ПуреВПН вс. ЦиберГхост

  Тамо где је ПуреВПН висок као финансијска, поуздана услуга, ЦиберГхост је једнако импресиван пружалац услуге која нуди много тогова. Који је ВПН...

 • ЕкпрессВПН вс. ТуннелБеар

  Тамо где је ЕкпрессВПН водећа на тржишту “премија” ВПН-ови, ТуннелБеар је већ неко време омиљен међу бесплатним. Данас ћу бити...

 • ПуреВПН вс. Виндсцрибе

  Тамо где је ПуреВПН високо познат “премија” добављач у индустрији, Виндсцрибе слиједи а “фреемиум” модел и рангира као јак “бесплатно” сервис...

 • ПуреВПН вс ХидеМиАсс упоређивање 2020

  Тамо где ПуреВПН стоји високо као славан “премија” ВПН у овој индустрији, ХидеМиАсс је популаран избор међу лаичким корисницима, углавном због свог допадљивог имена....

 • ПуреВПН вс. ПИА (приватни приступ интернету)

  Многи корисници гледају огроман збрком када покушају одабрати одговарајући ВПН. Ова збрка углавном су произвели из чињеница да корисници често гледају ВПН услуге...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me