PureVPN vs. PIA (privatni pristup internetu)

PureVPN vs PIA

Mnogi se korisnici suočavaju s ogromnom zbrkom kada pokušaju odabrati odgovarajući VPN. Ova zbrka uglavnom proizlazi iz činjenice da korisnici često gledaju VPN usluge iz neprovjerenog oka.

Ako se suočite s istom zbrkom u vezi s dvije vrhunske usluge, tj. PureVPN i PIA, na pravom ste mjestu. Pogledajte ovu detaljnu analizu usporedbe da biste odredili bolji izbor:

Naglasci

PureVPN PIA
 1. 2000+ poslužitelja u sustavu 140 zemalja
 2. Dostupni su namjenski IP-ovi
 3. 5 istodobne veze
 4. Aplikacije za sve platforme / uređaje
 5. Potvrđena politika nema zapisnika (revidirana)
 1. 3300+ poslužitelja u sustavu 30 zemalja
 2. AES-256 bitna enkripcija
 3. 10 istodobne veze
 4. Aplikacije za sve platforme / uređaje
 5. Potvrđena politika nema zapisnika (revidirana)

Cijene i popusti

PureVPN PIA
Razdoblje pretplate 1 mjesec 1 mjesec
1 godina 6 mjeseci
2 godine 1 godina
Posebna ponuda 73% popusta na dvogodišnji plan 67% popusta na jednogodišnji plan
Najviša cijena mjesečno $ 10,95 $ 6,95
Najniža cijena mjesečno $ 1,65 $ 3,33
Jednogodišnja cijena $ 69,72 $ 34,95
Povrat novca zagarantovan 31-dani 7 dana

Što se tiče cijena, postoji vrlo uska konkurencija između ta dva VPN-a. I još iznenađujuće da je privatni pristup internetu jeftiniji od PureVPN-a ako pogledate oba njihova cjenovna plana u cjelini..

To je nevjerojatno čudno, jer je PureVPN jedna od rijetkih Top VPN usluga koja se pozicionirala kao pristupačna VPN usluga, a ovdje je u ovoj usporedbi jasno da je PIA vodeća.

PureVPN’s najboljom ponudom je njihov petogodišnji ugovor u kojem se troškovi svode na nevjerovatnih 1,65 USD mjesečno. 24-mjesečna ponuda također se prilično cijene po cijeni od 3,29 USD mjesečno i još uvijek nije izvan pristupačnog raspona.

No, unatoč niskim cijenama koje implementira PureVPN, to je’još uvijek nije dovoljno jeftin u usporedbi s PIA-om’s cjenovnim planovima.

Većina ljudi ne misli na PIA kao jeftinu VPN uslugu, ali tu zabludu treba otkloniti, jer ako je vrhunski VPN jeftiniji od PureVPN, onda je sigurno najpovoljniji najbolji VPN vani.

Pronađite najbolju ponudu za PIA: Smanjite troškove za 71%

Pronađite najbolju ponudu za PureVPN: Uštedite 73% na njihovoj dvogodišnjoj akciji

Značajke

PureVPN PIA
Istovremene veze 5 10
Aplikacije operativnog sustava Windows, MacOS, Android, iOS, Linux i Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Ručna instalacija uređaja Linux, usmjerivači, prijemnici Neki usmjerivači
Split tuneliranje Da (sve aplikacije) Ne
Besplatni dodaci Službeni Kodi dodatak, blokator oglasa, skener zlonamjernog softvera, proširenja preglednika za Chrome i Firefox SOCKS5 Proxy i blokator oglasa / tracker-a

Odabir VPN-a znači više od promatranja troškova. Morate biti sigurni da imate pristup značajkama vrhunske usluge. Srećom, PureVPN u ovom pogledu uspijeva vrlo dobro.

U usporedbi s PIA-om, pružatelj usluga sa sjedištem u Hong Kongu nudi dodatnu milju nudeći korisnicima ogroman popis naprednih značajki. Dobivate veću dostupnost putem nativnih aplikacija za sve platforme / uređaje.

Radi sigurnosti i bujice korisnicima su na raspolaganju “Split tuneliranje” značajka, koja nedostaje kod PIA’s aplikacijama. Kao dodatak, imate skener zlonamjernog softvera, blokator oglasa, pa čak i službeni dodatak Kodi.

PureVPN također nudi jedinstveni set alata, o kojem ću vam u nastavku raspravljati. Sve ove značajke pozicioniraju VPN više od PIA-e i ostalih na tržištu.

Deblokiranje sposobnosti

PureVPN PIA
Netflix Da Ne
Hulu Da Da
Sky Go Da Ne
Amazon Prime Da Ne
BBC iPlayer Da Ne
ABS Da Ne
DZS Da Da
nacionalna komunikaciona mreža Da Da
ITV Da Da
Kanal 4 Da Da

Ako razgovaramo o “deblokiranja”, nema bolje opcije od PureVPN-a. Svi njegovi poslužitelji koriste snažne tehnologije šifriranja i sigurnosti koje omogućuju trenutačni zaobilaženje geo-ograničenja.

To omogućava korisnicima da deblokiraju sve verzije Netflixa, zajedno s drugim hit platformama poput Amazon Prime, BBC iPlayer, Hulu, a sada čak i Disney +, dok PIA ne uspijeva ponuditi istu pristupnost.

Da ne spominjemo, PureVPN je jedini pružatelj usluga na tržištu koji omogućava deblokiranje svih popularnih VoD-ova izravno kroz proširenja preglednika na Chromeu i Mozilla Firefox.

Imate “popularne web stranice” dostupna je opcija koja navodi sve poznate web stranice kojima možda želite pristupiti. Kad odaberete onu koju želite deblokirati, PureVPN će vas odmah preusmjeriti na lokalnu verziju, bez gnjavaže..

Kina

Od PureVPN ima sjedište u Hong Kongu, djeluje bolje za oboje: Kineski prognanici i oni koji borave u zemlji. Zapravo nudi i 12 kineskih poslužitelja.

To je nešto što čak ni najbolji pružatelji usluga na tržištu ne mogu ponuditi. Mnogo VPN-a tvrdi da rade u Kini, a dok to rade, zaboravljaju dostaviti se na uslugu “iseljenici” tržište.

Na primjer, PIA ne nudi nikakve kineske poslužitelje, niti ima posvećenu kinesku stranicu za korisnike koji mogu preuzimati svoje aplikacije. Kao rezultat toga, PureVPN definitivno izgleda kao bolja opcija.

Postavljanje i sučelje

PureVPN PIA
Čarobnjak za automatsko postavljanje Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Odabir glavne lokacije Lista se temelji Lista se temelji
Stranice dodatnih postavki Da Da
Mobile Friendly Da Da

PureVPN se izdvaja od ostalih pružatelja usluga na tržištu nudeći nevjerojatno prilagođene i jednostavne aplikacije na više platformi / uređaja, uključujući Android / Apple TV i Firestick.

Verzija Windows / Mac odlikuje se urednim i čistim izgledima s mnoštvom prilagodljivih opcija koje su dostupne tehničarima koji razmišljaju. U isto vrijeme, imate “direktno” dostupne su opcije za novajlije.

U međuvremenu, mobilne aplikacije koriste a “tamnije” izgled, ali onaj koji je jednako impresivan. Imate popise specijalnih poslužitelja za sve vaše VPN potrebe, kao i pristup Dediciranim IP-ovima.

PureVPN Mac aplikacija

PIA’s aplikacijama i dalje treba rad i poboljšanje cjelokupnog sučelja. Njihove verzije za stolna računala sjede u traci sa zadacima, a većina značajki dostupna je izravno desnim klikom na ikonu. To je lijepo, ali ujedno predstavlja i malo gnjavaže.

Budući da se aplikacija skriva sekunde koju minimalizirate, postaje velika smetnja onima koji pokušavaju slijediti vodič za postavljanje ili konfiguraciju, jer stalno morate kliknuti na ikonu da biste je ponovo otvorili.

To’No, mobilne su aplikacije lijepo dizajnirane i sklonjene su neredu. Sve su opcije nabrojane uredno, a povezivanje traje svega nekoliko sekundi, što je prilično značajno.

Aplikacija PIA Windows

Poslužitelji

PureVPN PIA
Zemlje poslužitelja 140+ 30
Ukupni broj poslužitelja 2000 3300

Kada je riječ o uspoređivanju VPN pružatelja na njihovoj infrastrukturi poslužitelja, moramo uzeti u obzir puno različitih aspekata poput ukupnog broja poslužitelja, broja svjetskih lokacija, namjenskih torrenting servera, među ostalim.

Zbog toga je bilo teško analizirati obje usluge na ovom računu, jer su se brojevi svih VPN-a slagali na ovaj način:

PureVPN trenutno nudi oko 2000 više poslužitelja širom svijeta, uključujući namjenske Torrenting i P2P poslužitelje, ali faktor gdje pobijedi sve ostale VPN jest broj podržanih zemalja koji premašuje brojku od 140.

PIA, s druge strane, nudi mnogo više poslužitelja od PureVPN, tj. Ukupno 3300 poslužitelja, ali lokacije koje nudi suviše su ograničene da bi ikakvu jasnu prednost nad PureVPN.

Poslužitelje ima samo u 33 države, što nije niti jedna četvrtina lokacija koje PureVPN nudi. Presuda: Obojica su vrat oko vrata kada je u pitanju njihova poslužiteljska infrastruktura, pa je teško odrediti pobjednika.

Ubrzati

PureVPN PIA
Gubitak brzine 9% 25%

PureVPN i PIA dvije su temeljne usluge kad je riječ o podršci streaming aktivnosti na web lokacijama poput Netflixa i BBC iPlayera, tako da obojica definitivno nude optimalne brzine.

Međutim, kada smo obavili ispitivanja brzine za obje ove usluge, otkrili smo da je PureVPN u našoj analizi nadmašio 4 nasumično odabrana poslužitelja u usporedbi s PIA-om.

Ti su poslužitelji bili smješteni u SAD-u, Velikoj Britaniji, Francuskoj i Kanadi. U brzim testovima brzine, PIA je ušla s gubitkom brzine od oko 25%, dok je PureVPN bio neznatno bolji u prosjeku 9%.

Presuda o brzini: PureVPN je ovdje pobjednik i korisnicima bismo preporučili da se za njega odluče ako je brzina jedno od njihovih glavnih problema pri pretplati na VPN uslugu..

sigurnosti

PureVPN PIA
VPN protokoli PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
Šifra šifriranja OpenVPN AES-256-CBC AES-128, AES-256
Šifriranje upravljačkog kanala OpenVPN RSA-4096 RSA-4096
Nakriva tehnologija nijedan nijedan
Sigurnost aplikacije Kill prekidač i DNS zaštita od curenja Ubojiti prekidač
DNS status Privatni DNS Privatni DNS

PureVPN dodaje PPTP, L2TP, OpenVPN (TCP i UDP), SSTP i IKEv2 na popis podržanih protokola. SSTP se uglavnom koristi na Windows uređajima, a IKEv2 je koristan dodatak za mobilne uređaje.

Koristi AES-256-CBC šifru s HMAC SHA1 provjerom autentičnosti hash podataka za kanal podataka i AES-256-CBC šifru s HMAC SHA384 hash autentifikacijom i RSA-4096 šifriranje stiskom ruke za upravljački kanal.

Ako govorimo o ukupnoj sigurnosti, PureVPN definitivno ima veću snagu. Nudi poboljšane sigurnosne opcije kao što su Double VPN i Split Tunneling, NAT vatrozid i DDoS zaštita.

S druge strane, PIA nudi podršku samo za L2TP / IPSec i OpenVPN protokole. Za podatkovni kanal, PIA koristiAES-256-bitne šifre sa SHA256 za provjeru autentičnosti podataka i RSA-4096 za rukovanje.

PFE je dostupan putem DHE + RSA razmjene. Za kontrolni kanal, PIA koristi iste šifre i provjeru autentičnosti, uz uključivanje SHA384 za provjeru autentičnosti. Savršena tajna unaprijed (PFE) dostupna je putem ECDHE + ECDSA.

Ukratko, dobivate sjajnu privatnost s oba pružatelja usluga. PureVPN, međutim, prijeđe dodatnu milju nudeći dodatne značajke za pružanje bolje sigurnosti korisnicima širom svijeta.

Privatnost

PureVPN PIA
Zapovjedništvo Hong Kong Ujedinjene države
Dnevnici veze nijedan nijedan
Dnevnici aktivnosti nijedan nijedan
Informacije o prijavi Email adresa Email adresa
Anonimna uplata metode Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin i još mnogo toga Mint, BitPay, 32 kripto valute, uključujući Bitcoin, Ethereum i Litecoin

PureVPN dobiva prednost nad PIA-om zahvaljujući svom strateškom hongkonškom položaju, udaljenom od znatiželjnih očiju saveza pet, devet i četrnaest očiju (prepuštanje zadržavanju podataka i masovnom nadzoru)

PIA ima sjedište u SAD-u, što je doslovno epitet svih invazivnih aktivnosti: i putem interneta i izvan nje. Kao takav, ako govorimo “faktor povjerenja”, Čini se da je PureVPN privatnija opcija, s obzirom da su i oni bez usluge zapisa. .

Što se tiče načina plaćanja, gdje PIA podržava Mint, BitPay, 32 kripto valute, uključujući Bitcoin, Ethereum i Litecoin, PureVPN dodaje još više na popis uključivanjem PaymentWall inc u svoju prijavu.

Konfiguracija

PureVPN PIA
Dodjela adrese Zajednički / Statički Zajednički
Statički IP-ovi 7+ zemalja Ne
DDoS zaštita Da Ne
NAT vatrozid Da Da

U pogledu konfiguracije, PureVPN ponovo dobiva nadmoć nad PIA-om. To je zato što pružatelj sa sjedištem u SAD-u podržava samo zajedničku infrastrukturu s dostupnim dinamičkim IP-ovima.

PureVPN, s druge strane, nudi više poticaja svojim korisnicima, podržavajući oba; zajednička i statička infrastruktura. Namijenili su IP adrese dostupne u više od 7 zemalja širom svijeta.

Važno je spomenuti da su namjenski IP-ovi dostupni kao dodatak s zasebnim cijenama. Ako se odlučite za DDoS zaštitu, možda ćete čak morati platiti više za namjenski IP.

Korisnička podrška

PureVPN PIA
Video vodiči Da Da
Pretražujuća baza znanja  Da Da
Telefonska podrška Ne Ne
Podrška putem e-pošte Da Da
Prosječno vrijeme odgovora putem e-pošte 39 minuta 45 minuta
Podrška za ulaznice Da Da
Podrška za chat uživo Da Da

Najbolja vrsta korisničke podrške je putem opcije live chat podrške, jer je njegova mnogo osobnija, jednostavnija za upotrebu i jednostavnija od podrške e-pošte koja je nezgodna..

Ako je ovo pokazatelj za podešavanje najbolje korisničke podrške, tada PureVPN pruža izvrsne ruke korisnika u odnosu na PIA. Nudi nevjerojatno proaktivan sustav za razgovor uživo.

S druge strane, PIA je i dalje zaglavljena sredinom 2010. godine sa svojom podrškom na temelju e-pošte. PIA’s način podrške kupcima danas nije bitan’svijet, pa ćemo ga preporučiti za nadogradnju.

No, kako je podrška putem e-pošte još uvijek opcija za oba pružatelja usluga, odlučio sam ih testirati. Ispod su detalji o vremenima odziva svakog davatelja usluga podrške putem e-pošte.

PureVPN

Pitanje Početno vrijeme odgovora Broj e-poruka Odgovor na pitanje
Je li PureVPN dobar za torrenting? 25 minuta 1 Da
Radi li PureVPN s Netflixom? 39 minuta 1 Da
Mogu li instalirati PureVPN na LibreELEC 50 minuta 1 Da
Kako postaviti PureVPN na Firestick? 44 minuta 1 Da

Privatni pristup internetu (PIA)

Pitanje Početno vrijeme odgovora Broj e-poruka Odgovor na pitanje
Zašto se PIA nalazi u zemlji s pet očiju? 1 sat 1 Da
Vozi li privatni pristup internetu zapise? 45 minuta 1 Da
Radi li privatni pristup internetu putem Netflixa? 50 minuta 1 Da
Kako mogu dobiti povrat sredstava od privatnog pristupa internetu? 44 minuta 1 Da

Ostale usporedbe za provjeru

  1. ExpressVPN vs IPVanish
  2. ExpressVPN vs. PureVPN
  3. PureVPN vs IPVanish
  4. NordVPN vs. ExpressVPN

Pobjednik: PureVPN

PureVPN je pobjednik

Bez sumnje, PureVPN je puno veća usluga u usporedbi s PIA-om i većina korisnika će vjerovati da je nepravedno što uspoređujemo dvije neujednačene usluge na istim mjernim podacima.

No, s obzirom da su među glavnim imenima, potrebna je nepristrana usporedba. Unatoč razlici u poslužiteljima, neke se stvari ne mogu zanemariti, poput nedostatka live chat-a i Kill Switch-a.

PIA je sjajna VPN usluga, no PureVPN moramo ovdje proglasiti pobjednikom jer se pojavljivao više “Vješt” VPN usluga sukladno potrebama suvremenog korisnika od one nekadašnje.

Slični članki

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me