PureVPN vs HideMyAss usporedba 2020

PureVPN vs HideMyAss

Tamo gdje PureVPN stoji visoko kao slavan “premija” VPN u ovoj industriji, HideMyAss je popularan izbor među laičkim korisnicima, uglavnom zbog svog dopadljivog imena.

Koja je usluga ipak bolja? Da biste to saznali, pročitajte ovu detaljnu PureVPN analizu i HideMyAss analizu u kojoj ću oba pružatelja usluga procjenjivati ​​na više ključnih aspekata:

Naglasci

PureVPN HMA VPN
 1. 2.000+ poslužitelja u sustavu 140 zemalja
 2. Dostupni su namjenski IP-ovi
 3. 5 istodobne veze
 4. Aplikacije za sve platforme / uređaje
 5. Bez pravila o zapisima (Revizija AltiusIT)
 1. 1000+ poslužitelja u sustavu 190 zemalja
 2. AES-256-GCM enkripcija
 3. Povezivanje bez propuštanja
 4. 30-dnevno jamstvo povrata novca
 5. Učinkovit sustav Kill Switch

Cijene i popusti

PureVPN HMA VPN
Razdoblje pretplate 1 mjesec 1 mjesec
1 godina 1 godina
2 godine 3 godine
Posebna ponuda 73% popusta na dvogodišnji plan 67% popusta na trogodišnji plan
Najviša cijena mjesečno $ 10,95 $ 9,99
Najniža cijena mjesečno $ 2,91 $ 3,99
Jednogodišnja cijena $ 49.92 $ 71.88
Povrat novca zagarantovan 31-dani 30 dana

Iako nudi više mogućnosti, tehnologija i mogućnosti deblokiranja, PureVPN je jeftinija opcija nakon uspoređivanja s HMA VPN..

Ponuditelj sa sjedištem u Hong Kongu nudi planove od tri različita trajanja. Mjesečni započinje s 10,95 USD, što je još 2 dolara manje od prosječnih cijena u industriji.

Jednogodišnji plan košta 4,16 USD / mjesečno, što iznosi minimalno 49,92 USD. Ipak, za najbolju vrijednost preporučujem dolazak na PureVPN’s dvogodišnja pretplata.

Ovaj plan započinje s povoljnim proračunom 2,91 USD mjesečno. Kao takav, platit ćete samo 69,84 dolara za ukupno 24 mjeseca, što ga čini jednim od najjeftinijih VPN-a.

HMA VPN, s druge strane, započinje s mjesečnim planom od 9,99 USD. Međutim, slično kao PureVPN, oni nude popuste za dugotrajne pretplate.

Na primjer, jednogodišnji plan počinje od 5,99 dolara mjesečno, što vam daje 50% popusta. Kao rezultat toga, plaćate 71,88 USD za 12 mjeseci, što je 21 USD skuplje od PureVPN-a.

Trogodišnji plan vam daje 67% popusta, spuštajući mjesečne cijene na 3,99 USD mjesečno, naplaćujući na 143,64 USD. To je izuzetno skupo za uslugu niskog cenovnog razreda!

Što se tiče novca nazad’Zabrinuti smo, PureVPN nudi 31-dnevno jamstvo povrata novca. U međuvremenu, HMA VPN nudi povrat novca u roku od 30 dana, što je dan manje.

Pronađite najbolju ponudu za PureVPN: Uštedite 73% na njihovoj dvogodišnjoj akciji

Pronađite najbolju ponudu za HideMyAss: Uštedite 67% na njihovoj dvogodišnjoj akciji

Značajke

PureVPN HMA VPN
Istovremene veze 5 5
Aplikacije operativnog sustava Windows, macOS, Android, iOS, Linux i Fire TV Windows, macOS, Android, iOS, Linux i usmjerivači
Ručna instalacija uređaja Linux, usmjernici, prijemnici Usmjerivači, televizori i još mnogo toga
Split tuneliranje Da (sve aplikacije) Da (sve aplikacije)
Besplatni dodaci Službeni Kodi dodatak, blokator oglasa, skener zlonamjernog softvera, proširenja preglednika za Chrome i Firefox Smart Kill sklopka, IP nasumična zaštita, zaštita od curenja, DDoS zaštita

HideMyAss VPN i PureVPN nude dobar popis naprednih značajki. To korisnicima omogućuje korištenje bolje anonimnosti / sigurnosti prilikom istraživanja Interneta.

S bilo kojim davateljem usluga imate posvećene aplikacije za Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Mozilla Firefox, Google Chrome, Fire TV, Android / Apple TV.

Iako PureVPN dobiva prednost nad HMA VPN nudeći izvorni dodatak za Kodi. A da i ne spominjem, taj pružatelj nudi čak i vodiče za ručno postavljanje i unaprijed konfigurirane usmjerivače.

U pogledu istovremenih veza, obje usluge podržavaju višestruku prijavu na samo 5 uređaja. Međutim, postavljanje aplikacija prilično je jednostavno i jednostavno.

Što se dodatnih značajki tiče, PureVPN nudi NAT vatrozid, podjelu tunela, blokiranje oglasa / praćenja, IPv6 zaštitu od curenja, prosljeđivanje porta, zaštitu DDoS i namjenske IP adrese.

HMA VPN, s druge strane, korisnicima omogućuje pristup značajkama poput Smart Kill Switch, IP Shuffle, Zaštita od propuštanja, DDoS zaštita i Split Tunneling..

Deblokiranje sposobnosti

PureVPN HMA VPN
Netflix Da Ne
Hulu Da Ne
Sky Go Da Ne
Amazon Prime Da Ne
BBC iPlayer Da Ne
ABS Da Ne
DZS Da Ne
nacionalna komunikaciona mreža Da Ne
ITV Da Ne
Kanal 4 Da Ne

Mnogo web stranica za pregled i sam davatelj tvrdi da HMA djeluje na deblokiranju streaming platforma i zaobilazeći geografska ograničenja ili VPN zabrane..

Ništa se ne može dalje od istine, jer su moji testovi na njihovim poslužiteljima otkrili da nijedan od njih ne djeluje glatko na deblokiranju popularnih VoD-ova na tržištu..

PureVPN je, s druge strane, bio daleko uspješniji u zaobilaženju geo-ograničenja na Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime, Voot, Hotstar, pa čak i Disney Plus.

Sve njegove aplikacije dolaze s a “popularne web stranice” izbornik koji navodi sve poznate streaming platforme poput onih gore. Jednostavno kliknite na ikonu usluge koju želite deblokirati.

Najbolji dio svega: ovaj je izbornik dostupan i na Chromeu i Mozilla i omogućuje korisnicima da deblokiraju čak i Netflix izravno iz preglednika!

Kina

Kina ne uzima lagano blokiranje VPN-ova i “Veliki vatrozid” koristi brojne tehnologije i algoritme za zaustavljanje stanovnika / iseljenika da ih koriste.

Nažalost, HMA VPN ne nudi nikakve koristi ni jednoj publici. Davatelj sa sjedištem u Velikoj Britaniji ne pruža pristup zrcalnoj web stranici, niti posjeduje kineske poslužitelje.

PureVPN, s druge strane, djeluje i za one koji žele VPN u Kinu za pristup lokalnom sadržaju i one u zemlji, koji trebaju djelotvoran VPN.

Pružatelj je jedino ime u industriji koje nudi 12 kineskih poslužitelja (6 u Pekingu i 6 u Šangaju). U isto vrijeme nudi aplikacije koje djeluju u zemlji.

Iako je popis trenutno ograničen samo na Windows, macOS i Android. To je ipak prilično postignuće, jer mnogi VPN-ovi ne uspijevaju osigurati pristup u Kini!

Postavljanje i sučelje

PureVPN HMA VPN
Čarobnjak za automatsko postavljanje Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Odabir glavne lokacije Lista se temelji Lista se temelji
Stranice dodatnih postavki Da Da
Mobile Friendly Da Da

PureVPN je jedan od rijetkih pružatelja usluga na tržištu koji podržava gotovo sve platforme / uređaje, uključujući Xbox One, PS4, Nvidia Shield, pa čak i Nintendo Switch.

Što se tiče korisničkog sučelja, njihove su aplikacije prilično jednostavne za upotrebu i intuitivne, a obojica nude: novajlije i VPN korisnici, a mogu se pohvaliti urednim i čistim dizajnom.

Kao dodatni poticaj, PureVPN’s aplikacija ima čak i mogućnost promjene porta, što pomaže u zaobilaženju geo-ograničenja i zabrana VPN-a u zemljama s strogim zakonima.

Mobilne aplikacije također imaju isti skup značajki, ali imaju izgled različitog izgleda. Oni se odlikuju tamnijim dizajnom i korisničkim sučeljem, ali onaj koji je nevjerojatno jednostavan za korištenje.

PureVPN Mac aplikacija

U usporedbi s PureVPN, zloglasni HMA VPN ima širi sučelje i stil. Njihova aplikacija pokriva barem polovinu zaslona na stolnim i prijenosnim računalima.

Kao takav, ne može se točno smatrati korisnim. Najbolje aplikacije odlikuju se minimalističkim dizajnom, ali zadovoljavaju sve aspekte jednostavnosti upotrebe, što nije dostupno kod HMA.

Nema mnogo vidljive razlike između aplikacija za radnu površinu / prijenosno računalo i pametne telefone, jer su njihova tema boja, pristupačnost i navigacija prilično identični.

Upravo veličina VPN klijenata varira od uređaja do uređaja i od platforme do platforme. Na primjer, proširenja preglednika mogu se pohvaliti minimalističkijim izgledom.

VPN sučelje HMA Pro

Poslužitelji

PureVPN HMA VPN
Zemlje poslužitelja 140+ 190+
Ukupni broj poslužitelja 2000 1000+

U usporedbi s PureVPN-om, HMA VPN sa sjedištem u Velikoj Britaniji nudi više “zemlje poslužitelja”. Zapravo je njihova mrežna infrastruktura jedna od najvećih.

Imate pristup na 1000+ poslužitelja u preko 190 zemalja širom svijeta. Ovaj visok broj poslužitelja rezultira ravnomjernom distribucijom korisnika na različitim poslužiteljima.

PureVPN se, s druge strane, može pohvaliti više “broj poslužitelja”. Ima 2000+ poslužitelja u 140+ zemalja širom svijeta, što je prilično postignuće.

Ubrzati

PureVPN HMA VPN
Gubitak brzine 9% 29.28%

Da bih stekao bolju predstavu o učinku oba pružatelja usluga, izvršio sam analizu brzine. Ovaj je postupak zahtijevao testiranje različitih poslužitelja od oba pružatelja usluga na bezbroj aspekata.

U testovima gole brzine na 100 Mbps vezi, PureVPN je uspio isporučiti prosječno 91 Mbps za prijenos i preuzimanje, što ukazuje na gubitak brzine od 9%.

HMA VPN, s druge strane, isporučio je osrednju brzinu u prosjeku na 70,72 Mbps. Ovo ukazuje na gubitak brzine od preko 29,28%, što nije prikladno za bilo koji VPN korisnik!

sigurnosti

PureVPN HMA VPN
VPN protokoli PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN OpenVPN, PPTP, IKEv2 / IPSec
Šifra šifriranja OpenVPN AES-256-CBC AES-256-GCM
Šifriranje upravljačkog kanala OpenVPN RSA-4096 RSA-4096
Nakriva tehnologija nijedan nijedan
Sigurnost aplikacije Uklonite prekidač i zaštitu od curenja Uklonite prekidač i zaštitu od curenja
DNS status Privatni DNS Privatni DNS

PureVPN podržava veliki broj protokola. Oni uključuju PPTP, L2TP, IKEv2, SSTP i OpenVPN (TCP i UDP) kako bi korisnicima pružili slobodu izbora svih vrsta.

Ipak, PureVPN koristi OpenVPN protokol na svim uređajima, osim iOS uređaja koji koriste protokol IKEv2 za veće brzine i sigurnost.

Za šifriranje dobavljač koristi AES-256-CBC šifru s HMAC SHA1 provjerom autentičnosti za podatkovni kanal, što je prilično impresivno i vrlo sigurno.

U međuvremenu, on koristi AES-256-CBC šifru s HMAC SHA384 provjerom autentičnosti i RSA-4096 šifriranjem stiskom ruke za upravljački kanal.

HMA VPN, s druge strane, podržava samo PPTP, IKEv2 / IPSec i OpenVPN protokol na svim svojim uređajima. Kao sve zadano sve njegove aplikacije koriste OpenVPN.

Za šifriranje u sustavu Windows i Android koristi AES-256-GCM zajedno s SHA-256 provjerom autentičnosti i najjačim 4096-bitnim RSA ključem za stiskanje ruku.

Na Mac-u i iOS-u HMA koristi istu šifru Galois Counter Mode-a, ali s IKEV2 / IPSec-om, kako bi korisnicima pružio bolje brzine i performanse.

Testovi za propuštanje

Da bih stekao bolju predodžbu o sigurnosti aplikacija, proveo sam test propusnosti na PureVPN i HMA VPN. Proces je uključivao upotrebu 6 različitih alata za provjeru;

Provjera zahtjeva za WebRTC i HTTP:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
DNS curenja:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 i Torrent IP curenje:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

I HMA VPN i PureVPN uspjeli su očistiti testove iz 6 različitih gore navedenih alata i nisu otkrili naše izvorne IP, DNS ili WebRTC informacije.

Privatnost

PureVPN HMA VPN
Zapovjedništvo Hong Kong Ujedinjeno Kraljevstvo
Dnevnici veze nijedan nijedan
Dnevnici aktivnosti nijedan nijedan
Informacije o prijavi Email adresa Email adresa
Anonimna uplata metode Razne kripto valute nijedan

Što se tiče privatnosti, odlučivanje pobjednika zapravo je lak zadatak. PureVPN ima sjedište u sefu u Hong Kongu, dok je HMA VPN sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Kao što vjerojatno znate, Velika Britanija je osnivač Saveza Five Eyes Alliance, koji se upušta u razmjenu obavještajnih podataka nametanjem zakona o obveznom masovnom nadzoru i čuvanju podataka.

Stoga možda nije dobra opcija da se točno prijavite na HMA, unatoč tome što oni tvrde da su a “nula zapisa” usluga. Oni će se morati pridržavati svoje zemlje’s zakonima!

To je provjereno u dvije okolnosti; jedan je uključivao slučaj uznemiravanja, što je dovelo do uhićenja počinitelja nakon što je HMA predala zapisnike.

U drugom slučaju, HMA je otkrio osobne podatke jednog od svojih kupaca, Codyja Kretsingera, člana optuženog za hakiranje Sony Pictures.

Konfiguracija

PureVPN HMA VPN
Dodjela adrese Zajednički / Statički Zajednički
Statički IP-ovi 8+ zemalja nijedan
DDoS zaštita Da Ne
NAT vatrozid Da Da

Tamo gdje PureVPN podržava zajedničku / statičku mrežnu infrastrukturu, HMA VPN drži se tradicionalnog zajedničkog sustava IP adresa.

To je prilično problematično, jer statički IP-ovi služe važnoj svrsi u VPN industriji. Omogućuju korisnicima pristup osjetljivim bankarskim podacima i pristup njihovim LAN mrežama.

Srećom po vas, PureVPN ima statičke IP adrese u 8+ zemalja. Oni uključuju SAD, Veliku Britaniju, Australiju, Kanadu, Njemačku, Maltu, Hong Kong, Singapur.

PureVPN namjenski IP-ovi

Korisnička podrška

PureVPN HMA VPN
Video vodiči Da Da
Pretražujuća baza znanja  Da Da
Telefonska podrška Ne Ne
Podrška putem e-pošte Da Da
Prosječno vrijeme odgovora putem e-pošte 39 minuta 30 minuta
Podrška za ulaznice Da Da
Podrška za chat uživo Da Da

I PureVPN i HMA VPN nude dobru podršku putem više kanala. To uključuje ulaznice, e-poštu, chat uživo, često postavljana pitanja (FAQs), bazu znanja i video vodiče.

Budući da je podrška za e-poštu mnogima i dalje opcija za prolazak, proveo sam mali test njihova vremena reakcija. Ovo je samo da se vidi koliko su proaktivni njihovi kupci.

Ispod možete vidjeti statistiku oba pružatelja usluga na temelju četiri različita pitanja. Obično PureVPN ima prosječno vrijeme reakcije 39 minuta, a HMA 30 minuta!

PureVPN

Pitanje Početno vrijeme odgovora Broj e-poruka Odgovor na pitanje
Je li PureVPN dobar za torrenting? 25 minuta 1 Da
Radi li PureVPN s Netflixom? 39 minuta 1 Da
Mogu li instalirati PureVPN na LibreELEC 50 minuta 1 Da
Kako postaviti PureVPN na Firestick? 44 minuta 1 Da

HideMyAss

Pitanje Početno vrijeme odgovora Broj e-poruka Odgovor na pitanje
Koliko je snažan HMA VPN? 35 minuta 1 Da
Koliko košta HideMyAss? 27 minuta 1 Da
Radi li HMA s Netflixom? 22 minuta 1 Da
Kako mogu kupiti HMA VPN? 33 minuta 1 Da

Pobjednik: PureVPN

PureVPN je pobjednik

Nakon usporedbe oba pružatelja usluga, sigurno je reći da je PureVPN pobjednik. Unatoč nevjerojatno povoljnom proračunu, VPN stoji kao svestrani.

Nema problema s deblokiranjem platformi poput Netflixa, ima dobar broj poslužitelja, radi u Kini, pa čak nudi i namjenske IP adrese. Ukratko, odlična je usluga za kupnju!

Slični članki

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me