PureVPN protiv TorGuarda

PureVPN vs TorGuard

PureVPN je poznat po tome što je jeftin davatelj usluga koji ide protiv vodećih imena na tržištu, ali je li stvarno bolji od vrlo sigurnog i popularnog TorGuarda?

To ćemo naučiti u ovoj usporednoj analizi PureVPN-a i TorGuarda, gdje oba pružatelja usluga usmjeravamo jedni protiv drugih na nekoliko presudnih faktora.

Naglasci

PureVPN TorGuard
 1. 2000+ poslužitelja u sustavu 140 zemalja
 2. Dostupni su namjenski IP-ovi
 3. 5 istodobne veze
 4. Aplikacije za sve platforme / uređaje
 5. Potvrđena politika nema zapisnika (revidirana)
 1. 3000+ poslužitelja u 55 zemalja
 2. OpenConnect SSN temeljen VPN
 3. 8 istodobnih veza
 4. Aplikacije za sve platforme / uređaje
 5. Podržava WireGuard protokol

Cijene i popusti

PureVPN TorGuard
Razdoblje pretplate 1 mjesec 1/3/6 mjeseci
1 godina 1 godina
2 godine 2 godine
Posebna ponuda 73% popusta na dvogodišnji plan 58% popusta na dvogodišnji plan
Najviša cijena mjesečno $ 10,95 $ 9,99
Najniža cijena mjesečno $ 1,32 $ 4.16
Jednogodišnja cijena $ 69,72 $ 59,99
Povrat novca zagarantovan 31-dani 7 dana

U pogledu cijena, i PureVPN i TorGuard nude mnogo planova za korisnike kako bi iskoristili izvanredne popuste. Naravno, jeftinija opcija među njima je PureVPN.

Iako njezin mjesečni plan počinje od 10,95 USD, odabirom pretplate na dulje trajanje, dajete bolje ponude. Na primjer, ako idete na njihov jednogodišnji plan, platit ćete nevjernih 69,75 USD.

Ako se odlučite za njihov dvogodišnji plan, plaćate minimalno 3,49 USD / mjesečno, što znači 83 dolara za 24 mjeseca. Međutim, ako želite dobiti najbolju vrijednost, na raspolaganju vam je nevjerojatna ponuda.

Pruža vam pristup PureVPN-u na 5 godina po najnižoj mjesečnoj cijeni od 1,32 USD. To znači da plaćate samo 79 USD za 60 mjeseci, što je odličan plan za VPN korisnike koji razmišljaju “dugoročno.”

S druge strane, TorGuard ima 4 paketa: anonimni proxy, anonimni VPN, anonimni e-mail i paket privatnosti. Ovdje ćemo razgovarati o njihovim “anonimni VPN” ponuda.

U TorGuardu su obično na raspolaganju brojne razine pretplata. Njihovi mjesečni troškovi počinju od 9,99 USD, kvartalno od 19,99 USD, polugodišnje od 29,99 USD, a godišnje od 59,99 USD.

Kako bi postigao najbolju vrijednost, TorGuard nudi dvogodišnji plan koji smanjuje mjesečne troškove samo na 4,16 USD. Kao rezultat toga, plaćate samo 99,99 dolara za 24 mjeseca, ali još je skuplje od Čiste’s dvogodišnja pretplata.

Pronađite najbolju ponudu za PureVPN: Uštedite 73% na njihovoj dvogodišnjoj akciji

Pronađite najbolju ponudu za TorGuard: Kapi koštaju za 58% u dvogodišnjem planu

Značajke

PureVPN TorGuard
Istovremene veze 5 8
Aplikacije operativnog sustava Windows, MacOS, Android, iOS, Linux i Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Ručna instalacija uređaja Linux, usmjerivači, prijemnici Neki usmjerivači
Split tuneliranje Da (sve aplikacije) Ne
Besplatni dodaci Službeni Kodi dodatak, blokator oglasa, skener zlonamjernog softvera, proširenja preglednika za Chrome i Firefox TorGuard Stealth proxy

Kad je u pitanju odabir VPN-a, morate pogledati dalje od cijene. U osnovi, morate biti sigurni da ste dobili uslugu s ogromnim popisom sigurnosnih značajki. PureVPN u ovom području djeluje prilično dobro.

Dobavljač sa sjedištem u Hong Kongu nudi izvorne aplikacije za sve platforme / uređaje, koristi NAT vatrozid na svim vezama, implementira blokator oglasa / tracker, pa čak i skener zlonamjernog softvera..

Zbog sigurnosti i bujice korisnici čak imaju i “Split tuneliranje” značajka. To pomaže u seciranju onih usluga za koje želite ili ne želite VPN vezu kako biste dobili odgovarajuću sigurnost / brzinu.

TorGuard koristi i NAT vatrozid, pruža podršku za novi WireGuard protokol i omogućuje SSL veze na OpenConnect, Stunnel, WireGuard i na svim proširenjima preglednika..

Deblokiranje sposobnosti

PureVPN TorGuard
Netflix Da Ne
Hulu Da Da
Sky Go Da Ne
Amazon Prime Da Ne
BBC iPlayer Da Ne
ABS Da Ne
DZS Da Da
nacionalna komunikaciona mreža Da Da
ITV Da Ne
Kanal 4 Da Da

Iskreno sam očekivao više od TorGuarda u pogledu deblokiranja streaming kanala. Nažalost, trpjeli su problemi s prekidima rada, pogreške u otkrivanju proxy-a i problemi s brzom brzinom.

S druge strane, PureVPN se pokazao vrlo učinkovitim u zaobilaženju geografskih i sadržajnih ograničenja. Svi su njegovi poslužitelji nesmetano radili na većem broju web stranica za strujanje.

Tu se nalaze hit platforme poput Netflixa, BBC iPlayera, Hulu, Amazon Prime, a sada čak i Disney Plus. U stvari, njihove aplikacije imaju “popularne web stranice” opcija koja navodi sve ove VoD-ove.

Ako želite pristupiti bilo kojoj platformi za streaming, jednostavno kliknite na njenu ikonu i PureVPN će vas odmah preusmjeriti na neblokiranu verziju u trenutku; čak i na njihovim proširenjima preglednika!

Kina

Budući da se PureVPN nalazi u Hong Kongu, nudi bolju funkcionalnost i kineskim prognanicima i stanovnicima Kine. U stvari, jedini je pružatelj usluga koji nudi 12 kineskih poslužitelja.

Među tim 6 osoba nalazi se u Šangaju, a 6 u Pekingu, a expatima se omogućuje pristup lokalnom sadržaju, što je inače vrlo težak zadatak s kojim bi bili iskreni. “Veliki vatrozid.”

TorGuard, s druge strane, nije radio glavno za prognanike ili stanovnike. Nemaju posvećeno zrcalo web mjesto za korisnike koji mogu preuzimati svoje aplikacije, a niti imaju kineske poslužitelje.

Naš predstavnik u Kini rekao je da se GFW može lako identificirati na VPN-u utemeljenom na OpenConnect-u, što znači da TorGuard i dalje treba raditi na poboljšanju njihove StealthVPN ili obmanjivanja.

Postavljanje i sučelje

PureVPN TorGuard
Čarobnjak za automatsko postavljanje Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Odabir glavne lokacije Lista se temelji Lista se temelji
Stranice dodatnih postavki Da Da
Mobile Friendly Da Da

Jedna od najboljih stvari o PureVPN-u je njegov dizajn i izgled na svim platformama / uređajima. Njihove aplikacije imaju nevjerojatno jednostavan i intuitivan osjećaj o njima.

To im djeluje u veliku korist, jer i novorođenčad i tehno-geezi smatraju da je aplikacija prikladna za njihove potrebe. U glavnom izborniku imate jednostavan izbornik za povezivanje s gumbom.

Međutim, kad uđete u izbornik postavki, možete pronaći razne opcije konfiguracije koje vam omogućavaju da povećate svoju sigurnost / privatnost na mreži.

Najbolji dio svega: jednostavno korištenje ne ugrožava se na većim ekranima, uključujući i na Amazon Fire TV, Android TV i Apple TV. Sve radi glatko!

PureVPN Mac aplikacija

TorGuard i dalje treba neka poboljšanja u svom dizajnu aplikacija. Ukupnom korisničkom sučelju može se činiti malo komplicirano za laičkog korisnika, jer povezivanje s poslužiteljem trebate postaviti neke postavke.

Bilo bi bolje da je TorGuard zadao zadane postavke sigurnosti, a zatim dao korisničku prednost ako je žele promijeniti, ali čak i ako nije tako loš napor.

Aplikacije su još uvijek prilično interaktivne i prilagođene korisnicima s lako razumljivim izbornicima i opcijama, ali ako usporedimo dva pružatelja usluga, PureVPN definitivno djeluje nevjerojatnije!

TorGuard sučelje aplikacije

Poslužitelji

PureVPN TorGuard
Zemlje poslužitelja 140+ 55
Ukupni broj poslužitelja 2000 3000

I PureVPN i TorGuard nude impresivnu mrežnu infrastrukturu. Tamo gdje PureVPN nudi 2.000 poslužitelja u 140 i više zemalja, TorGuard pruža pristup 3.000+ poslužitelja u 55 zemalja.

Iako je broj poslužitelja iz TorGuarda veći od broja PureVPN-a, potonji to nadoknađuje dodavanjem više na podržanim zemljama i lokacijama.

Kao rezultat toga, korisnici mogu pronaći raznovrsniji raspon poslužitelja s PureVPN-a. Iako im je potrebno povećati broj, TorGuard također mora raditi na svojim podržanim zemljama.

Ubrzati

PureVPN TorGuard
Gubitak brzine 9% 19%

PureVPN i TorGuard dvije su temeljne usluge kada su u pitanju aktivnosti deblokiranja i bujice, pa obojica definitivno nude optimalne brzine.

Međutim, kada smo obavili ispitivanja brzine za obje ove usluge, otkrili smo da je PureVPN u našoj analizi nadmašio 4 nasumično odabrana poslužitelja u usporedbi s TorGuardom.

Ti su poslužitelji bili smješteni u SAD-u, Velikoj Britaniji, Francuskoj i Kanadi. U brzim testovima brzine, TorGuard je ušao sa gubitkom brzine od oko 19%, dok je PureVPN u prosjeku bio bolji od 9%.

sigurnosti

PureVPN TorGuard
VPN protokoli PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN OpenVPN / RS / SSTP / IPSec
Šifra šifriranja OpenVPN AES-256-CBC AES-256
Šifriranje upravljačkog kanala OpenVPN RSA-4096 RSA-4096
Nakriva tehnologija nijedan Na temelju OpenConnect SSL-a
Sigurnost aplikacije Kill prekidač i DNS zaštita od curenja StealthVPN
DNS status Privatni DNS Privatni DNS

PureVPN dodaje PPTP, L2TP, OpenVPN (TCP i UDP), SSTP i IKEv2 na popis podržanih protokola. SSTP se uglavnom koristi na Windows uređajima, a IKEv2 je koristan dodatak za mobilne uređaje.

Koristi AES-256-CBC šifru s HMAC SHA1 provjerom autentičnosti za podatkovni kanal i AES-256-CBC šifru s HMAC SHA384 hash autentifikacijom i RSA-4096 šifriranje stiskom ruke za upravljački kanal.

Ako govorimo o ukupnoj sigurnosti, PureVPN definitivno ima veću snagu. Nudi poboljšane sigurnosne opcije kao što su Double VPN i Split Tunneling, NAT vatrozid i DDoS zaštita.

S druge strane, TorGuard nudi podršku na OpenVPN / WireGuard / L2TP / IPSec / SSTP. Za podatkovni kanal, PIA koristi AES-256-GCM šifre sa SHA256 za provjeru autentičnosti podataka i RSA-4096 za rukovanje.

Za kontrolni kanal, TorGuard koristi iste šifre i provjeru autentičnosti hash, uz uključivanje SHA384 za provjeru autentičnosti. IOS aplikacije koriste ili IKEv2 ili IPSec protokole.

Privatnost

PureVPN TorGuard
Zapovjedništvo Hong Kong Ujedinjene države
Dnevnici veze nijedan nijedan
Dnevnici aktivnosti nijedan nijedan
Informacije o prijavi Email adresa Email adresa
Anonimna uplata metode Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin i još mnogo toga  Bitcoin i Litecoin

Zahvaljujući svojoj strateškoj Hong Kongovoj nadležnosti, PureVPN dobiva prednost nad TorGuardom. To je zato što se ovaj potonji nalazi u SAD-u, čiji je osnivač Savez pet, devet i četrnaest očiju.

Članovi u takvim zemljama znaju kako donose obvezne zakone o masovnom nadzoru i čuvanju podataka. Kao takvi, VPN-ovi će morati surađivati ​​u naređenjima i zahtjevima popraćenim pozivom na sud.

Što se tiče načina plaćanja, TorGuard podržava samo Bitcoin i Litecoin. S druge strane, PureVPN podržava više opcija za kripto valute zahvaljujući dodatku PaymentWall-a.

Konfiguracija

PureVPN TorGuard
Dodjela adrese Zajednički / Statički Zajednički / Statički
Statički IP-ovi 7+ zemalja 30+ lokacija
DDoS zaštita Da Ne
NAT vatrozid Da Da

U pogledu konfiguracije, TorGuard dobiva prednost nad PureVPN-om. To je zato što pružatelj sa sjedištem u SAD-u podržava zajedničku / statičku IP strukturu s više od 30+ zasebnih IP lokacija.

PureVPN, s druge strane, podržava oboje; zajednička i statička infrastruktura. No, oni su posvetili IP-ove dostupne u samo 7 zemalja širom svijeta, tako da trebaju poboljšati popise.

Važno je spomenuti da su namjenski IP-ovi dostupni kao dodatak s zasebnim cijenama. Ako se odlučite za DDoS zaštitu, možda ćete čak morati platiti više za namjenski IP.

Korisnička podrška

PureVPN TorGuard
Video vodiči Da Da
Pretražujuća baza znanja  Da Da
Telefonska podrška Ne Ne
Podrška putem e-pošte Da Da
Prosječno vrijeme odgovora putem e-pošte 39 minuta 45 minuta
Podrška za ulaznice Da Da
Podrška za chat uživo Da Da

I PureVPN i TorGuard nude podršku putem live chat-a, e-pošte i sustava ulaznica. Testiranje usluga live chat otkrilo je da su odgovori bili prilično brzi.

Podrška putem e-pošte / ulaznica trajala je neko vrijeme sa TorGuardom (u prosjeku 45 minuta po odgovoru), dok je PureVPN skratio (prosječno 39 minuta).

Proveli smo ove testove slanjem svake VPN-a četiri pitanja e-poštom. Među njima su dva bila općenita, a dva malo tehnička. Pogledajte statistiku u nastavku:

PureVPN

Pitanje Početno vrijeme odgovora Broj e-poruka Odgovor na pitanje
Je li PureVPN dobar za torrenting? 25 minuta 1 Da
Radi li PureVPN s Netflixom? 39 minuta 1 Da
Mogu li instalirati PureVPN na LibreELEC 50 minuta 1 Da
Kako postaviti PureVPN na Firestick? 44 minuta 1 Da

TorGuard

Pitanje Početno vrijeme odgovora Broj e-poruka Odgovor na pitanje
Kako mogu otkazati pretplatu na TorGuard? 1 sat 1 Da
Ima li TorGuard prekidač za ukidanje? 45 minuta 1 Da
Sadrži li TorGuard VPN proxy? 50 minuta 1 Da
Da li TorGuard bilježi vaše osobne podatke? 44 minuta 1 Da

Ostale usporedbe za provjeru

  1. ExpressVPN vs IPVanish
  2. ExpressVPN vs. PureVPN
  3. PureVPN vs IPVanish
  4. NordVPN vs. ExpressVPN

Pobjednik: PureVPN

PureVPN je pobjednik

PureVPN je ovdje pobjednik jer se pojavljivao što više “Vješt” VPN usluga sukladno potrebama suvremenog korisnika od one nekadašnje.

To je sveobuhvatna usluga koja deblokira sve popularne stranice za streaming, djeluje u Kini i nudi krajnje brzine za bujice i strujanje, a istovremeno je jeftina!

Slični članki

 • PureVPN vs. PIA (privatni pristup internetu)

  Mnogi se korisnici suočavaju s ogromnom zbrkom kada pokušaju odabrati odgovarajući VPN. Ova zbrka uglavnom proizlazi iz činjenice da korisnici često gledaju VPN usluge...

 • PureVPN vs IPVanish - gubi li PureVPN?

  Odabir VPN-a može biti prilično škakljiva stvar, pogotovo ako ste početnik ili don’Ne znam sitnice o tome što jedan VPN čini boljim od...

 • PureVPN vs. Windscribe

  Tamo gdje je PureVPN visok kao poznat “premija” dobavljač u industriji, Windscribe slijedi a “freemium” model i rangira kao jak “besplatno” servis...

 • ExpressVPN vs. TorGuard

  ExpressVPN i TorGuard obje su poznate VPN usluge koje ulaze u stvaranje novih tehnologija i naprednih značajki za maksimiziranje na mreži...

 • PureVPN vs HideMyAss usporedba 2020

  Tamo gdje PureVPN stoji visoko kao slavan “premija” VPN u ovoj industriji, HideMyAss je popularan izbor među laičkim korisnicima, uglavnom zbog svog dopadljivog imena....

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me