НордВПН вс. Сурфсхарк

Тамо где Сурфсхарк представља нову пасмину врхунских ВПН услуга, НордВПН је стари ратни коњ у који људи верују већ годинама.

Испод сам успоређивао оба пружатеља услуга и процијенио их на неколико чимбеника повезаних са ВПН-ом како бих открио који је побједнички учинак..

Нагласци

НордВПН Сурфсхарк
 1. 5.200+ послужитеља у 58 земаља
 2. АЕС-256-ЦБЦ енкрипција
 3. 6 истодобне везе
 4. Деблокира све струјне платформе
 5. Ревидирана политика без записа
 1. 1040+ послужитеља у систему 61+ земаља
 2. Доступни су наменски ИП-ови
 3. Неограничене истодобне везе
 4. Апликације за све платформе / уређаје
 5. Потврђена политика нема записа (ревидирана)

Цијене и попусти

НордВПН Сурфсхарк
Раздобље претплате 1 месец 1 месец
1 година 1 година
2 године 2 године
3 године
Посебна понуда Попуст од 70% на трогодишњи план 84% попуста на 25-месечни план
Највиша цена месечно $ 11,95 $ 11,95
Најнижа цена месечно $ 3,49 $ 1,91
Једногодишња цена $ 83,88 $ 71,88
Поврат новца загарантован 30 дана 30 дана

Ако говорите о цијенама, Сурфсхарк је понудио јефтину опцију међу њима, а успркос започињању с истим месечним цијенама. Ако идете месечно, платићете 11,95 долара за Сурфсхарк и НордВПН.

Међутим, како се даље одлучује за планове са дужим трајањем, цене се додатно смањују. Тамо где НордВПН почиње са 6,99 УСД на једномодишном плану, укупно 83,88 УСД, Сурфсхарк је доступан за 5,99 УСД, а наплаћује се 71,88 УСД годишње.

НордВПН нуди више слојева у односу на Сурфсхарк, као што је двогодишњи и трогодишњи план. У међувремену, ово последње идеје само нуде понуде двогодишњег плана, што је и увек сасвим разумљиво.

Ако желите да добијете најбољу вредност од НордВПН-а, потражите своје трогодишње уговоре који смањују месечне трошкове на 3,49 УСД. С друге стране, Сурфсхарк’Најбоља понуда је њихов двогодишњи план који започиње са минималним 1,91 УСД месечно.

Што се тиче бесплатних суђења, НордВПН и Сурфсхарк одбацили су његову доступност. Међутим, са било којим услугама имате на располагању 30-дневну зараду поврата новца, ако нисте задовољни.

Пронађите најбољу понуду за НордВПН: 70% попуста на трогодишњем плану

Пронађите најбољу понуду за Сурфсхарк: Уштедите 84% по својој двогодишњој специјалној цени

Значајке

НордВПН Сурфсхарк
Истовремене везе 6 Неограничен
Апликације оперативног система Виндовс, МацОС, Линук, Андроид, иОС, Амазон Фире ТВ Виндовс, МацОС, Андроид, иОС, Линук, Коди и Фире ТВ
Ручна инсталација уређаја Приручници, усмјеривачи и Линук Рутери, сет топ бок и Линук
Сплит тунелирање Није доступно Да (све апликације)
Бесплатни додаци Проширења прегледа за Цхроме и Фирефок, ЦиберСец, ДоублеВПН, СмартПлаи Подршка за сјене, Хацклоцк, Блиндсеарцх, начин без границе, ТрустДНС

За својства, и НордВПН и Сурфсхарк имају тенденцију да буду прилично иновативни, уводе влажне скупне алате и технологију који пружају максималну интернетску заштиту и приватност.

Оба ВПН-а нуде изворне апликације за Виндовс, Мац, Линук, Андроид, иОС, Аппле ТВ и не предлажу конфигурирану апликацијску смерницу. Иако за Коди нема намереног додавања на списак, њихов ВПН можете добити и на Фире ТВ-има.

НордВПН и Сурфсхарк нуде и проширују прегледник за Гоогле Цхроме и Мозилла Фирефок. Ако их обоје упоредимо, ја’Могу рећи да Сурфсхарк нуди бољу сигурност и тренутно повезивање на било којој платформи.

С НордВПН добили сте приступ алаткама попут ЦиберСеца (тренутно блокира сумњиве веб странице), ДоублеВПН (повезује се на два различита ВПН послужитеља) и СмартПлаи (тренутно деблокирање и струјање на ВоД-овима).

Сурфсхарк, с друге стране, нуди више потицаја уз подршку Схадовсоцкс, значајан Хацклоцк (алат за уклањање података за заштиту од крађе идентитета), БлиндСеарцх, начин рада без граница (за приступ у Кини) и још много тога.

Деблокирање способности

НордВПН Сурфсхарк
Нетфлик Да Да
Хулу Да Да
Ски Го Да Да
Амазон Приме Да Да
ББЦ иПлаиер Да Да
АБС Да Да
ДЗС Да Да
национална комуникациона мрежа Да Да
ИТВ Да Да
Канал 4 Да Да

У смислу деблокирања, НордВПН и Сурфсхарк су прилично проактивни и поуздани. Успјешно заобилазе ограничење садржаја, ВПН забране и гео-ограничења на разне услуге Видео-он-Деманд (ВоДс).

Они имају стреаминг платформе попут Нетфлика, ББЦ иПлаиера, Амазон Приме, Хулу, чак и Диснеи Плус. Процес на било којем месту ВПН-а превише је једноставан и не захтева ракетну значајност.

На пример, ако желите деблокирати америчку верзију Нетфлика, једноставно се повежите са послужитељем у САД-у или било на ВПН клијенту како бисте могли приступити комплетној библиотеци садржаја са својим омиљеним филмовима / ТВ емисијама.

Кина

НордВПН има веб локацију за преусмеравање на Кину, али главни проблем ће с обзиром на то да ће корисници прегледати ову услугу у Кини је тај што не’не одговарам понекад. Побједио си’бити у могућности да приступите било чему током дужих временских раздобља.

Сурфсхарк је снажан и осетљив у погледу пружања услуге као ВПН за Кину. Нема већих проблема са овим ВПН када се забрињава Великог ватрозида и деблокирања услуге у Кини.

Сурфсхарк је много погодан ВПН за Кину, јер његови послужитељи могу деблокирати многе веб странице у Кинију, што значи да врло добро реагирају и не стварају проблеме везане за станке..

Корисници у Кини могу преузети Сурфсхарк са својим посвећеним кинезистичким страницама овде: хттпс://схарк-цн.цом/

Корисници у Кини могу користити НордВПН са својим наменским кинезицима овде: хттп://норд-фор-зх.цом/

Торрентинг

НордВПН не трпи пренапученост због већег броја сервера, тако да има брзу брзину због пуно бољег јамства близине послужитеља. Такође дозволите бесплатно и надасве добро располагање за бујицу.

Сурфсхарк може П2П активности на својим послушницима и не трпи пуштање. Проблем Јединија је због ограниченог броја послужитеља, а неки корисници могу сусрести са лошим брзинама у неким мрежама.

Постављање и сучеље

НордВПН Сурфсхарк
Чаробњак за аутоматско постављање Виндовс, Мац, Андроид, иОС и Линук, Виндовс, Мац, Андроид, иОС и Амазон Фире ТВ
Одабир главних локација Карта бази Листа просека
Странице додатних података Да Да
Мобиле Фриендли Да Да

Помоћу НордВПН-а моћи ћете да заштитите све своје уређаје као Виндовс, Мац и иПхоне. Пружатељ је чак пружио и урођену подршку усмеравао кроз намјенске водиче за постављање.

.Апк датотека је доступна и онима који желе ВПН поставити на Андроид ручно. Апликација Фирестицк такође је ту за стриминг заљубљеника. Све у свему, компатибилност која нуди НордВПН је невероватна.

Најбољи дио свега: НордВПН’апликације су стабилне и немају их’т судар увек, али је обично сучеље мало незгодан. Времена везе су добре, али нису сјајне. Његове апликације имају добро корисничко сучеље / УКС, али треба неко вријеме да се навикне.

НордВПН сучеље

Сурфсхарк’апликације су изграђене на минималистички начин што чини изузетно пријатним за употребу. Апликација’ГУИ је посебно сјајан, као и архитектура, па сте побиједили’немате већих проблема с навигацијом.

И апликације су стабилне. Тренутно вријеме одговора на послужитеља износи око 10 секунди, што је боље преговори са НордВПН-ом. Повезивање с различитим послужитељима неће вам требати дуго.

Могли смо припремити да је Сурфсхарк НордВПН’с једнаким, али то’није случај. Прво се показало бољим у погледу снаге компатибилности и лакоће корисника на већ бројним платформама.

Сурфсхарк начин струјања

Северс и перформансе

НордВПН Сурфсхарк
Земље послужитеља 58 61
Укупни број послужитеља 5200+ 1040
Губитак брзине  19,2% 10,1%

НордВПН тренутно има послужитеља који се састоји од 5200 + послужитеља у 58 земаља широм свијета. Ова рука омогућава НордВПН-у, а нуди много боља искуства на глобалној разини од осталих ВПН-а, укључујући Сурфсхарк.

Велики број послужитеља значи мање гужве, јер је оптерећење корисника подељено равномјерно. Будући да ће послужити у 60 земаља, а већина њих ће се наћи и близу њихових локација, а они ће се смањити шансе да доживе заостајање.

Сурфсхарк је имао 800+ послужитеља у 50+ земаља. Не, до краја 2019. године проширили су овај списак преко 1040 послужитеља у 61 земљи широм света, а сви они пружају велику брзину и могућности деблокирања.

сигурности

НордВПН Сурфсхарк
ВПН протоколи ППТП, Л2ТП, ИКЕв2, ОпенВПН Л2ТП, ИПСец, ИКЕв2, Схадовсоцкс, ОпенВПН
Шифра шифрирања ОпенВПН АЕС-256 АЕС-256
Шифрирање управљачког канала ОпенВПН РСА-2048 РСА-2048
Накрива технологија Обфспроки Сенке
Додатна заштита Двоструки скок рута и лук преко ВПН-а ЦлеанВеб, Мултихоп, Вхителистер
Сигурност апликације Прекидач, Ви-Фи, ДНС / ВебРТЦ / ИП заштита од пропуштања Уклоните склопку и ДНС / ВебРТЦ / ИП заштиту од цурења
ДНС статус ПриватеДНС ТрустДНС

НордВПН нуди подршку за све ажуриране протоколе, укључујући ИКЕВ2, Л2ТП и индустријски стандардни ОпенВПН. Користи АЕС-256-ЦБЦ шифре с ХМАц СХА256 на базама података.

За свој управљачки канал НордВПН користи горњу енкрипцију и провјеру аутентичности, користећи РСА-2048. Савршена тајна напријед (ПФС) поставља се помоћу јаке размјене типки ДХЕ-4096.

Њихове мобилне апликације, посебно, иОС користе ИКЕв2 с АЕС-256-ГЦМ шифром и ХМАЦ СХА2-384 провером аутентичности. ПФЕ осигурава ДХЕ-3075 размену.

Сурфсхарк је, с друге стране, велики обожаватељ ИКЕв2 протокола и користи га као “задано” на свим својим уређајима. Ипак, корисници имају могућност конфигурирања ОпенВПН-а на свим платформама.

Користи АЕС-256-ГЦМ шифре, тако да нема додатних података за провјеру аутентичности података података. За контролни канал, Сурфсхарк користи АЕС-256-ГЦМ шифру за ТЛС размену кључева осигураног РСА-2048.

Савршену тајну унапријед осигурајте ЕЦДХ- (384?) Размјена кључева. Ако говорите о сигурности у целини, Сурфсхарк дефинитивно изгледа јачи. За разлику од НордВПН-а који је недавно хакиран, Сурф је још сигурнији од таквих рањивости.

Приватност

НордВПН Сурфсхарк
Заповједништво Панама Британски дјевичански отоци
Дневници везе ниједан ниједан
Дневници активности ниједан ниједан
Информације о пријави Адреса е-поште Адреса е-поште
Анонимна уплата методе Монеро, Дасх, Гридцоин, Рппле, ЗЦаас, Ехтерум, Литецоин, Битцоин Разне Црпитоцурренциес

НордВПН се налази у Панами, земљиште које нема законе о чувању података. Панама није ни један ниједног савеза за размену података. Дакле НордВПН’Подузеће Сједиште налази се на сигурном подручју.

НордВПН такође не’не чувајте забележите било које врсте осетљивих корисничких података. Није похрањен ИП, прегледа није’т пријављени и ваши подаци нису’не дијели се с било којим трећим страним.

Сурфсхарк се налази на Британском Дјевичанским отоцима, што је једнако сигурно као и Панама. БВИ такође не’Нема законских прописа о обавезним подацима, нити има података о члану 5/9/14 Еиес Аллианце или других агенција за размјену података.

У Сурфсхарку нема већих проблема’ни правила записивања. Пружатељ је успио одржати своју политику приватности и на тај начин осигурати да му корисници слиједе могу вјеровати као услугу нулте евиденције.

Конфигурација

НордВПН Сурфсхарк
Додјела адресе Заједнички / Статички Заједнички / Статички
Статички ИП-ови 40+ локација 6+ локација
ДДоС заштита Да ниједан
НАТ ватрозид Да Да

За конфигурације, НордВПН и Сурфсхарк подржавају динамичке и статичке ИП адресе. Тамо где Норд нуди више на путу, Сурфсхарк нуди додатне сигурносне карактеристике.

На пример, НордВПН подржава наменске ИП адресе на више од 40 места у целом свету. Сурфсхарк тренутно нуди само статичне ИП адресе на 6+ локацији у различитим градовима.

Намјенски ИП-ови могу се додати као додатак, што значи да ћете морати додатно платити. Међутим, они су невероватно практични алати посебно за путнике, стреамере, бујице итд.

Служба за кориснике

НордВПН Сурфсхарк
Видео водичи Да Да
Претражујућа база знања  Да Да
Телефонска подршка Не Не
Подршка путем е-поште Да Да
Просечно време одговора путем е-поште 30 минута 25 минута
Подршка за улазнице Да Да
Подршка за цхат уживо Да Да

НордВПН’подршка уживо с цхатом. Вријеме одговора варира од минуте до пет минуте, што је врло споро. Али заиста постоји систем куе-а, који се чини очекујући.

Мој највећи проблем с тим тимом за разговор је тај што је помало хладно у својим одговорима и понекад тупим догађајима, због чега се осећам непожељно.

Сурфсхарк’Корисничка подршка пуно је боља од НордВПН-а. Одговорите брзо, а време за подршку чаврљајте да одговорите на питање краће од 30 секунди.

Сваки технички упит рјешава их детаљно и тражи свако могуће рјешење како вам помоћи. Поврх свега, извођачи подржавају за цхат љубазне су и гостољубиви.

Чак и обавио тестирање времена одговорите на свако давање услуге пружањем путем е-поште. Процес је укључио оба пружатеља услуга четири питања путем е-поште. Погледајте статички приказ сваког ВПН-а испод:

НордВПН

Питање Почетно време одговора Број е-поруке Одговор на питање
Ради ли НордВПН с Нетфликом? 12 минута 1 Да
Је ли НордВПН добар за Торрентинг? 40 минута 1 Да
Какву енкрипцију користи НордВПН? 38 минута 1 Да
Како активирати НордВПН’с запуштеним послужитељима? 30 минута 1 Да

Сурфсхарк

Питање Почетно време одговора Број е-поруке Одговор на питање
Ради ли Сурфсхарк с Нетфликом? 20 минута 1 Да
Је ли Сурфсхарк добар за Торрентинг? 25 минута 1 Да
Ради ли Сурфсхарк у Кини? 30 минута 1 Да
Како активирати замрачење? 24 минута 1 Да

Остале поређење за проверу

 1. ПуреВПН против ПИА
 2. НордВПН вс. ПИА
 3. ПуреВПН у поређењу са НордВПН
 4. НордВПН вс. ЕкпрессВПН
 5. ЕкпрессВПН вс. ПуреВПН

Побједник: Сурфсхарк

Сурфсхарк је побједник

Нема сумње да је НордВПН једнако добар колико и Сурфсхарк. Нажалост, недавни скандал је хакиран резултирао губљењем све веродостојности и угледа.

Због тога смо препоручили много сигурне и поузданију опцију, Сурфсхарк, јер никад није био хакиран нити похрањује трупце (провери и ревидирао Цуре53).

Да би био свеобухватна услуга која деблокира све популарне ВоД-ове, ради у Кини и нуди крајњу брзину за бујицу и струјање, сигурно је изразито повољна!

Слични чланки

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me