НордВПН вс. ПИА (приватни приступ интернету)

Нордвпн вс ПИА

НордВПН и ПИА популарна су имена на тржишту ВПН-ова који користе хиљаде широм света. Која је пружила бољу у погледу сигурности, приватности, струјања, бујица?

Да бисте сазнали ко од њих постаје побједнички у свим аспектима, прочитајте ову детаљну успоредбу НордВПН-а са ПИА-ом. Овдје ћемо анализирати оба пружатеља услуге на 10 чимбеника:

Нагласци
НордВПН ПИА
 1. 5.200+ послужитеља у 58 земаља
 2. АЕС-256-ЦБЦ енкрипција
 3. 6 истодобне везе
 4. Деблокира све струјне платформе
 5. Ревидирана политика без записа
 1. 3300+ послужитеља у 30 земаља
 2. АЕС-256 битна енкрипција
 3. 10 истодобне везе
 4. Апликације за све платформе / уређаје
 5. Потврђена политика нема записа (ревидирана)

Цијене и попусти

НордВПН ПИА
Раздобље претплате 1 месец 1 месец
1 година 6 месеци
2 године 1 година
3 године
Посебна понуда Попуст од 70% на трогодишњи план 67% попуста на једномодишњем плану
Највиша цена месечно $ 11,95 $ 6,95
Најнижа цена месечно $ 3,49 $ 3,33
Једногодишња цена $ 83,88 $ 39,5
Поврат новца загарантован 30 дана 7 дана

Цијене су главне продајне тачке у ВПН индустрији. Корисници често траже услуге које имају најновије ВПН. Међутим, чак и уз неке скупе планове, можете искористити невероватне понуде.

На пример, месечна цена за НордВПН креће се од 11,95 УСД. Ако желите да користите јефтине цене, можете одлучити за свој двогодишњи план. Корисници могу имати попуст од 24%, што укупно износи 54 УСД.

Због тога, што је дуже трајање преплате, јефтине цене су са НордВПН-ом. Реците да идете по годишњем плану. Морат ћете платити само 6,99 УСД месечно, што значи остварити попуст од 41%.

За кориснике који желе искористити најбољу вредност можете потражити двогодишњи план. Време за месечне трошкове смањује се на 4,99 УСД, што показује да је попуст износио 58%. То значи да сам платио само 119,76 долара за 24 месеца.

ПИА дефинитивно успева да буде јефтина од НордВПН-а. Нуди неке од најбољих цена на тржишту. То га чини врхунским избором за купце који размишљају о прорачуну.

Мјесечна цијена приватног приступа интернету (ПИА) почиње од 6,95 долара. Ако желите бољу понуду, идите на њихов годишњи план. Смањују цене од 3,33 месечно, што значи да имате огромну популацију од 52%.

Као резултат тога, корисници ће морати платити само 39,96 УСД. За најбољу вредност корисници могу одлучити за двогодишњи план. Смањују месечне цене по 2,91 УСД, пружајући огромну популацију од 58%.

То значи да само две године морате платити 69,84 долара. За поврат средстава, ПИА нуди само 7-дневно јамство поврата новца. Међутим, ако идете за НордВПН, можете користити 30-дневно јамство поврата новца.

Значајке

НордВПН ПИА
Истовремене везе 6 5
Апликације оперативног система Виндовс, МацОС, Линук, Андроид, иОС, Амазон Фире ТВ Виндовс, МацОС, Андроид, иОС, Линук
Ручна инсталација уређаја Приручници, усмјеривачи и Линук Неки усмјеривачи
Сплит тунелирање Није доступно Не
Бесплатни додаци Проширења прегледа за Цхроме и Фирефок, ЦиберСец, ДоублеВПН, СмартПлаи СОЦКС5 Проки и блокатор огласа / трацкер-а

Када се бавите одабиром ВПН услуга, морате имати напредне могућности. НордВПН је увек стајао на челу иновације и заштите приватности.

Нуди јединствен сет алата, који се налази испод вашег удобности. Све ове могућности позиционирају више ВПН-а од осталих на тржишту, јер ћете у сваком тренутку добити максималну сигурност / приватност.

Међутим, чини се да ни ПИА не одустаје. Даватељ услуге, иако је невероватно јефтин, стоји против НордВПН-а. Нуди већину истих значајки / технологије доступних код НордВПН.

Нажалост, не нуди напредне могућности као што је ДоублеВПН и Онион преко ВПН-а, који уживају НордВПН-ови купци како би искористили максималну сигурност на мрежи.

Деблокирање способности

НордВПН ПИА
Нетфлик Да Не
Хулу Да Да
Ски Го Да Не
Амазон Приме Да Не
ББЦ иПлаиер Да Не
АБС Да Не
ДЗС Да Да
национална комуникациона мрежа Да Да
ИТВ Да Да
Канал 4 Да Да

У смислу деблокирања, НордВПН дефинитивно треба да буде проактивнији и поузданији. Сви његови послужитељи користе снажне технологије шифрирања и сигурности за деблокирање ВоД-ова.

Даватељ успио деблокирати све верзије Нетфлика, пружајући приступ неким од најпопуларнијих платформи за рад као Хулу, ББЦ иПлаиера, Амазон Приме и још много тога.

С друге стране, ПИА не нуди много на путу деблокирања. То хит и промашај сценариј већину пута. Оно што највише забрињава је недостатак деблокирања Нетфлика.

Као такав, ако бих говорио о основама струке, НордВПН је најбољи избор. ПИА ће и даље требати побољшати своје могућности деблокирања како би оправдала цену и купила која их купује.

Кина

Да бих стекао бољу идеју о ВПН апликацијама НордВПН и ПИА, решио сам истражити тест деблокирања. Овај поступак укључује повезивање са различитим ВПН послужитељима.

Затим посетите разне блокиране веб странице како бисте видели да ли је ВПН успешно заобишао гео-ограничења. НордВПН је радио невероватно, поготово када је спојен на њихове Замагљене послужитеље. Лако сам могао заобићи “Велики ватрозид”.

Истовремено, такође нисам приметио никаквих проблема приликом деблокирања америчког Нетфлика и његових цјелокупних библиотека. За резултате ПИА-е било је најмање гледања.

ПИА не нуди такву технологију или енкрипцију која омогућава деблокирање веб странице у Кини. За разлику од НордВПН-а који нуди посвећену веб страницу о кинеском огледу, ПИА не нуди потицај кинеске јавности.

Корисници у Кини могу користити НордВПН корисници одабрани: хттп://норд-фор-зх.цом/

Постављање и сучеље

НордВПН ПИА
Чаробњак за аутоматско постављање Виндовс, Мац, Андроид, иОС и Линук, Виндовс, Мац, Андроид, иОС
Одабир главних локација Карта бази Листа просека
Странице додатних података Да Да
Мобиле Фриендли Да Да

НордВПН се може похвалити једноставним, али интерактивним корисничким сучељем које омогућава корисницима да истражују више значајки / додатака, било да се ради о радној површини или мањим рачунарским екранима.

Верзије за радну површину долазе са дизајнираним темељеним на мапи и “специјалитет” који користи приступ корисничким ИП-овима, Доубле ВПН-ом, он-преко преко ВПН-а и другим технологијама.

У међувремену, мобилне апликације користе исти дизајн, али уклањају се са мапом, уводе дизајн дизајна на листу који послужитељи дијеле на “земља” па чак “регија (за иОС апликације).

ПИА’с апликацијама и даље је потребан рад и унапређење цјелокупног сучеља. Њихове верзије за радну површинску сједу у траци са задацима, а велика значајност доступна је директно десним кликом на икону.

Не, имајући у виду да се скрива оно што друго минимизира, постаје велика сметња онима који покушавају слиједити водич за постављање или конфигурацију..

До’Не, мобилне апликације су лијепо дизајниране и склоњене су нереду. Све су опције набројане уредно, а повезивање траје свега неколико секунди, што је прилично важно.

Послужитељи и перформансе

НордВПН ПИА
Земље послужитеља 58 30
Укупни број послужитеља 5200+ 3300
Губитак брзине 5% 25%

Будући да су ВПН-ови кључни алати за деблокирање / струјање / бујицу, од виталног је значаја да постигну добре брзине. Посљедње што вам треба је патња корначевог интернета.

У свјетлу тоге, одлучио сам истражити оцјену рада и пружити услугу. Да би укључили тестирање највеће пропусне ширине НордВПН и ПИА за различите послужитеље у различитим земљама. Тада сам приметио просечне примљене брзине.

Ако говорите о НордВПН-у, сви су серви били врло брзи. Наравно, они који се налазе на далекој удаљености показали су осредње перформансе. Просечна вредност је доза 43Мбпс, што показује губитак брзине од 5%.

За приватни приступ интернету (ПИА) резултати се не подударају са НордВПН-ом. Просечна брзина брзине дозирања износила је 38Мбпс, а показатељ је брзина губитка од 25%. Постоји велика потреба за побољшањем брзине везе за ПИА!

сигурности

НордВПН ПИА
ВПН протоколи ППТП, Л2ТП, ИКЕв2, ОпенВПН ППТП, Л2ТП, ИПСец, ИКЕв2, ОпенВПН
Шифра шифрирања ОпенВПН АЕС-256 АЕС-128, АЕС-256
Шифрирање управљачког канала ОпенВПН РСА-2048 РСА-4096
Накрива технологија Обфспроки ниједан
Сигурност апликације Прекидач, Ви-Фи, ДНС / ВебРТЦ / ИП заштита од пропуштања Убојити прекидач
ДНС статус ПриватеДНС ПриватеДНС

Једна од најбољих ствари код НордВПН-а мора бити његова снажна приватност и сигурност. Пружатељ услуга једноставно не може препознати многобројне веб локације ИП адресе.

Додајте ово НордВПН подршку за све протоколе, укључујући ИКЕв2, Л2ТП / ИПСец и ОпенВПН. Можете се осећати сигурним да ћете добити максималну анонимност. За податке канала, НордВПН користи 256-ЦБЦ шифре за ХМАЦ СХА256 хасх аутентификацију.

За свој контролни канал, НордВПН користи провјере провјере аутентичности и шифре горе, уз додатак РСА-2048. Снага размењивања кључева ДХЕ-4096 користи се за постављање Перфецт Форвард Сецреци (ПФС).

Ако користите иОС апликацију, НордВПН мења своју енкрипцију. Све везе користе ИКЕв2 протокол с АЕС-256-ГЦМ шифрама ХМАЦ СХА2-384 провером података.

Приватни приступ интернету (ПИА) није имао ништа против тога што се налази у САД-у и одржава невероватно јаку мрежу послужитеља. Користите снажно шифрирано шифре на Л2ТП / ИПСец и ОпенВПН протоколима.

За податке канала, ПИА користи злогласну војну оцјену; АЕС-256-битни шифре са СХА256 за провјеру аутентичности података и РСА-4096 за руковање рукама. ПФЕ је доступан путем ДХЕ + РСА размене.

За контролни канал, ПИА користи исте шифре и провјеру аутентичности, користећи СХА384 за провјеру аутентичности. Савршена тајна унапријед (ПФЕ) доступна је путем ЕЦДХЕ + ЕЦДСА.

Укратко, добит ћете сјајну приватност с оба пружатеља услуге. НордВПН, међутим, прешао је додатну миљу голих протокола ЦиберСец и имао могућност наменских ИП-ова и преко ВПН-а.

Приватност

НордВПН ПИА
Заповједништво Панама Уједињене државе
Дневници везе ниједан ниједан
Дневници активности ниједан ниједан
Информације о пријави Адреса е-поште Адреса е-поште
Анонимна уплата методе Монеро, Дасх, Гридцоин, Рппле, ЗЦаас, Ехтерум, Литецоин, Битцоин Минт, БитПаи, 32 крипто валуте, укључујући Битцоин, Етхереум и Литецоин

Ако упоређује ово двоје, НордВПН има тенденцију да буде сигурна опција због своје надлежности. Добављач је удаљен од савеза Фиве, Девет, Фоуртеен Еиес са сједиштем у сигурној Панами.

С друге стране, приватни интернет Ацесс (ПИА) има своје седиште у САД-у. Земља је утемељитељ савеза 5/9/14 Еиес Аллианце и имам најинвазивније законе.

Омогућује масовни надзор и задржавање података, било да је омогућено интернетским услугама, корисницима телекомуникација или виртуелним приватним мрежама.

Као такав, ако желите остати сигурни од знатижељних очију влада, обавјештајних агенција и ловаца због кршења ауторских права, ПИА није поуздана опција.

Конфигурација

НордВПН ПИА
Додјела адресе Заједнички / Статички Заједнички
Статички ИП-ови 40+ локација Не
ДДоС заштита Да Не
НАТ ватрозид Да Да

За конфигурације, НордВПН је добио предност над ПИА-ом и налазио се у САД-у. Тамо где ПИА прихваћа заједничку додјелу инфраструктуре и адресе, Норд подржава и динамичку и статичку.

Да бисмо пружили могућност пружања услуга са седиштем у Панами, нуди више потицаја за своје кориснике, посебно исељенике / путнике који железнички даљински приступају уредским датотекама и штите у близини банкарских информација.

Намјенски ИП-ови могу се додати као НордВПН-а, што значи да ћете морати да платите, а можете користити и ДДоС заштиту трошкова. Прегледајте цене и места на којима можете добити наменски ИП:

НордВПН намјенски ИП-ови

Служба за кориснике

НордВПН ПИА
Видео водичи Да Да
Претражујућа база знања  Да Да
Телефонска подршка Не Не
Подршка путем е-поште Да Да
Просечно време одговора путем е-поште 30 минута 39 минута
Подршка за улазнице Да Да
Подршка за цхат уживо Да Да

Што се тиче подршке, НордВПН чини далеко бољи посао у пружању помоћи купцима, у поређењу са ПИА-ом. Даватељ нуди 6 различитих медија за добијање помоћи, при чему вам ПИА нуди приступ само до 4.

Додајте то невероватно брзо подржите за цхат уживо 24 сата дневно, а НордВПН даје најбољу шансу за свој долар. Супротно томе, ПИА, иако је у индустрији већ неколико година, не нуди ливе цхат као могућност подршке. То је у најмањој руци разочаравајуће.

Амерички добављач нуди само подршку путем е-поште и улазнице, па чак и на то даје закашњеле одговоре. Њихово просечно време одговора је негдје између 7 и 8 сати, што је прилично пуно поготово ако се има у виду да корисници требају тренутну помоћ у упитима.

Када погледамо базе знања, ПИА користи снимке заслона за развлачење својих водица, док НордВПН нуди свеобухватне видео упутства за одржавање задатка попут поправљања проблема са повезивањем..

Чак и обавио тестирање времена одговорите на свако давање услуге пружањем путем е-поште. Процес је укључио оба пружатеља услуга четири питања путем е-поште. Погледајте статички приказ сваког ВПН-а испод:

НордВПН

Питање Почетно време одговора Број е-поруке Одговор на питање
Каква је твоја веза “ЦлоудВПН”? 12 минута 1 Да
Могуће је конфигурирати НордВПН на Распберри Пи? 40 минута 1 Да
Како поправити “Веза је истекла” грешка? 38 минута 1 Да
Како активирати НордВПН’с запуштеним послужитељима? 30 минута 1 Да

Приватни приступ интернету (ПИА)

Питање Почетно време одговора Број е-поруке Одговор на питање
Зашто се ПИА налази у земљи с кућним љубимцима? 1 сат 1 Да
Вози ли приватни приступ интернету записи? 45 минута 1 Да
Приступите приватном интернету путем Нетфлика? 50 минута 1 Да
Како могу добити поврат средстава од приватног приступа интернету? 44 минута 1 Да

Остале поређење за проверу

  1. ЕкпрессВПН вс ИПВанисх
  2. ЕкпрессВПН вс. ПуреВПН
  3. ПуреВПН вс ИПВанисх
  4. НордВПН вс. ЕкпрессВПН

Побједник: НордВПН

Нема сумње да су НордВПН и ПИА велика имена на тржишту. Међутим, када је у питању одређивање побједника међу њима, ствари постају сасвим јасне. Вјерујем да НордВПН надмашује ПИА у безброј аспеката.

Његова локација такође је невероватно стратешка, док ПИА има своју оперативну базу у САД-у (несигурно место). Са стајалишта приватности, саветовао бих да користим НордВПН-а!

Слични чланки

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me