NordVPN vs. PIA (privatni pristup internetu)

Nordvpn vs PIA

NordVPN i PIA popularna su imena na tržištu VPN-ova koje koriste tisuće širom svijeta. Koja je usluga bolja u pogledu sigurnosti, privatnosti, strujanja, bujica?

Da biste saznali koji od njih postaje pobjednički u svim aspektima, pročitajte ovu detaljnu usporedbu NordVPN-a sa PIA-om. Ovdje ćemo analizirati oba pružatelja usluga na 10 čimbenika:

Naglasci
NordVPN PIA
 1. 5.200+ poslužitelja u 58 zemalja
 2. AES-256-CBC enkripcija
 3. 6 istodobne veze
 4. Deblokira sve strujne platforme
 5. Revidirana politika bez zapisa
 1. 3300+ poslužitelja u 30 zemalja
 2. AES-256 bitna enkripcija
 3. 10 istodobne veze
 4. Aplikacije za sve platforme / uređaje
 5. Potvrđena politika nema zapisnika (revidirana)

Cijene i popusti

NordVPN PIA
Razdoblje pretplate 1 mjesec 1 mjesec
1 godina 6 mjeseci
2 godine 1 godina
3 godine
Posebna ponuda Popust od 70% na trogodišnji plan 67% popusta na jednogodišnji plan
Najviša cijena mjesečno $ 11,95 $ 6,95
Najniža cijena mjesečno $ 3,49 $ 3,33
Jednogodišnja cijena $ 83,88 $ 39,5
Povrat novca zagarantovan 30 dana 7 dana

Cijene su glavne prodajne točke u VPN industriji. Korisnici često traže usluge koje imaju najjeftiniji VPN. Međutim, čak i uz neke skupe planove, možete iskoristiti nevjerojatne ponude.

Na primjer, mjesečna cijena za NordVPN počinje od 11,95 USD. Ako želite iskoristiti jeftine cijene, možete se odlučiti za njihov dvogodišnji plan. Korisnicima omogućuje popust od 24%, ukupno u iznosu od 54 USD.

Stoga, što je duže trajanje pretplate, jeftinije su cijene s NordVPN-om. Recite da idete po godišnjem planu. Morat ćete platiti samo 6,99 USD mjesečno, što znači da ostvarite popust od 41%.

Za korisnike koji žele iskoristiti najbolju vrijednost možete potražiti dvogodišnji plan. Time se mjesečni troškovi smanjuju na 4,99 USD, što ukazuje na popust od 58%. To znači da plaćate samo 119,76 dolara za 24 mjeseca.

PIA definitivno uspijeva biti jeftinija od NordVPN-a. Nudi neke od najboljih cijena na tržištu. To ga čini vrhunskim izborom za kupce koji razmišljaju o proračunima.

Mjesečna cijena privatnog pristupa internetu (PIA) počinje od 6,95 dolara. Ako želite bolju ponudu, možete ići na njihov godišnji plan. Smanjuje cijene na 3,33 mjesečno, što znači da imate ogroman popust od 52%.

Kao rezultat toga, korisnici će morati platiti samo 39,96 USD. Za najbolju vrijednost korisnici se mogu odlučiti za dvogodišnji plan. Smanjuje mjesečne cijene na 2,91 USD, pružajući korisnicima ogroman popust od 58%.

To znači da samo dvije godine morate platiti 69,84 dolara. Za povrat sredstava, PIA nudi samo 7-dnevno jamstvo povrata novca. Međutim, ako idete za NordVPN, možete iskoristiti 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Značajke

NordVPN PIA
Istovremene veze 6 5
Aplikacije operativnog sustava Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Ručna instalacija uređaja Priručnici, usmjerivači i Linux Neki usmjerivači
Split tuneliranje Nije dostupno Ne
Besplatni dodaci Proširenja preglednika za Chrome i Firefox, CyberSec, DoubleVPN, SmartPlay SOCKS5 Proxy i blokator oglasa / tracker-a

Kada je u pitanju odabir VPN usluge, trebate imati na raspolaganju napredne značajke. NordVPN je uvijek stajao na čelu inovacija u zaštiti privatnosti.

Nudi jedinstven set alata, koji sam u nastavku naveo za vašu udobnost. Sve ove značajke pozicioniraju VPN više od ostalih na tržištu, jer u svakom trenutku dobivate maksimalnu sigurnost / privatnost.

Međutim, čini se da ni PIA ne odustaje. Davatelj usluga, iako je nevjerojatno jeftin, stoji protiv NordVPN-a. Nudi većinu istih značajki / tehnologija dostupnih kod NordVPN.

Nažalost, ne nudi napredne značajke kao što su DoubleVPN i Onion preko VPN-a, u kojima uživaju NordVPN-ovi kupci kako bi iskoristili maksimalnu sigurnost na mreži.

Deblokiranje sposobnosti

NordVPN PIA
Netflix Da Ne
Hulu Da Da
Sky Go Da Ne
Amazon Prime Da Ne
BBC iPlayer Da Ne
ABS Da Ne
DZS Da Da
nacionalna komunikaciona mreža Da Da
ITV Da Da
Kanal 4 Da Da

U smislu deblokiranja, NordVPN definitivno teži da bude proaktivniji i pouzdaniji. Svi njegovi poslužitelji koriste snažne tehnologije šifriranja i sigurnosti za deblokiranje VoD-ova.

Davatelj uspije deblokirati sve verzije Netflixa, istovremeno pružajući pristup nekim od najpopularnijih platformi za strujanje poput Hulu, BBC iPlayera, Amazon Prime i još mnogo toga.

S druge strane, PIA ne nudi mnogo na putu deblokiranja. To je hit i promašaj scenarij većinu puta. Ono što najviše zabrinjava je nedostatak deblokiranja Netflixa.

Kao takav, ako bih govorio na osnovi struje, NordVPN je najbolji izbor. PIA i dalje treba poboljšati svoje mogućnosti deblokiranja kako bi opravdala cijenu i kupce koji ih kupuju.

Kina

Da bih stekao bolju ideju o VPN aplikacijama NordVPN i PIA, odlučio sam provesti test deblokiranja. Ovaj postupak uključuje povezivanje s različitim VPN poslužiteljima.

Zatim posjetite razne blokirane web stranice kako biste vidjeli je li VPN uspješno zaobišao geo-ograničenja. NordVPN je radio nevjerojatno, pogotovo kada je spojen na njihove Zamagljene poslužitelje. Lako sam mogao zaobići “Veliki vatrozid”.

Istovremeno, također nisam primio nikakvih problema prilikom deblokiranja američkog Netflixa i njegove cjelokupne biblioteke. Za PIA rezultati su bili najmanje razočaravajući.

PIA ne nudi takvu tehnologiju ili enkripciju koja joj omogućava deblokiranje web stranica u Kini. Za razliku od NordVPN-a koji nudi posvećenu web stranicu o kineskom ogledalu, PIA ne nudi poticaj kineskoj publici.

Korisnici u Kini mogu preuzeti NordVPN korisnike odavde: http://nord-for-zh.com/

Postavljanje i sučelje

NordVPN PIA
Čarobnjak za automatsko postavljanje Windows, Mac, Android, iOS i Linux, Windows, Mac, Android, iOS
Odabir glavne lokacije Karta bazi Lista se temelji
Stranice dodatnih postavki Da Da
Mobile Friendly Da Da

NordVPN se može pohvaliti jednostavnim, ali interaktivnim korisničkim sučeljem koje omogućava korisnicima da istražuju više značajki / dodataka, bilo da se radi o radnoj površini ili manjim računalnim ekranima.

Verzije za radnu površinu dolaze s dizajnom temeljenim na mapi i “specijalitet” unos koji korisnicima omogućuje pristup namjenskim IP-ovima, Double VPN-om, onion-om preko VPN-a i drugim tehnologijama.

U međuvremenu, mobilne aplikacije koriste isti dizajn, ali uklanjaju se s mapom, uvodeći dizajn temeljen na popisu koji poslužitelje dijeli na “zemlja” pa čak “regija (za iOS aplikacije).

PIA’s aplikacijama i dalje je potreban rad i poboljšanje cjelokupnog sučelja. Njihove verzije za radnu površinu sjede u traci sa zadacima, a većina značajki dostupna je izravno desnim klikom na ikonu.

No, budući da se aplikacija skriva ono drugo što minimizirate, postaje velika smetnja onima koji pokušavaju slijediti vodič za postavljanje ili konfiguraciju..

To’No, mobilne su aplikacije lijepo dizajnirane i sklonjene su neredu. Sve su opcije nabrojane uredno, a povezivanje traje svega nekoliko sekundi, što je prilično značajno.

Poslužitelji i performanse

NordVPN PIA
Zemlje poslužitelja 58 30
Ukupni broj poslužitelja 5200+ 3300
Gubitak brzine 5% 25%

Budući da su VPN-ovi ključni alati za deblokiranje / strujanje / bujicu, od vitalnog je značaja da postignete dobre brzine. Posljednje što vam treba je patnja od kornjačevog interneta.

U svjetlu toga, odlučio sam provesti ocjenu rada oba pružatelja usluga. To je uključivalo testiranje najveće propusne širine NordVPN i PIA za različite poslužitelje u različitim zemljama. Tada sam primijetio prosječne primljene brzine.

Ako govorim o NordVPN-u, svi su serveri bili vrlo brzi. Naravno, oni koji se nalaze na dalekoj udaljenosti pokazali su osrednje performanse. Prosjek je dosegao 43Mbps, što ukazuje na gubitak brzine od 5%.

Za privatni pristup internetu (PIA), rezultati se ne podudaraju sa NordVPN-om. Prosječne brzine dosegnule su na 38Mbps, pokazale su gubitak brzine od 25%. Postoji velika potreba za poboljšanjem brzina veze za PIA!

sigurnosti

NordVPN PIA
VPN protokoli PPTP, L2TP, IKEv2, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
Šifra šifriranja OpenVPN AES-256 AES-128, AES-256
Šifriranje upravljačkog kanala OpenVPN RSA-2048 RSA-4096
Nakriva tehnologija Obfsproxy nijedan
Sigurnost aplikacije Prekidač, Wi-Fi, DNS / WebRTC / IP zaštita od propuštanja Ubojiti prekidač
DNS status PrivateDNS PrivateDNS

Jedna od najboljih stvari kod NordVPN-a mora biti njegova snažna privatnost i sigurnost. Pružatelj usluga se jednostavno ne može prepoznati zahvaljujući web lokacijama zahvaljujući velikom skupu IP adresa.

Dodajte ovo NordVPN podršci za sve protokole, uključujući IKEv2, L2TP / IPSec i OpenVPN. Možete se osjećati sigurnim da ćete dobiti maksimalnu anonimnost. Za podatkovni kanal, NordVPN koristi 256-CBC šifre sa HMAC SHA256 hash autentifikacijom.

Za svoj kontrolni kanal, NordVPN koristi iste provjere provjere autentičnosti i šifre gore, uz dodatak RSA-2048. Snažna razmjena ključeva DHE-4096 koristi se za postavljanje Perfect Forward Secrecy (PFS).

Ako koristite iOS aplikaciju, NordVPN mijenja svoju enkripciju. Sve veze koriste IKEv2 protokol s AES-256-GCM šiframa s HMAC SHA2-384 provjerom podataka.

Privatni pristup internetu (PIA) unatoč tome što je sa sjedištem u SAD-u održava nevjerojatno jaku mrežu poslužitelja. Koriste snažne šifrirane šifre na L2TP / IPSec i OpenVPN protokolima.

Za podatkovni kanal, PIA koristi zloglasnu vojnu ocjenu; AES-256-bitne šifre sa SHA256 za provjeru autentičnosti podataka i RSA-4096 za rukovanje rukama. PFE je dostupan putem DHE + RSA razmjene.

Za kontrolni kanal, PIA koristi iste šifre i provjeru autentičnosti, uz uključivanje SHA384 za provjeru autentičnosti. Savršena tajna unaprijed (PFE) dostupna je putem ECDHE + ECDSA.

Ukratko, dobivate sjajnu privatnost s oba pružatelja usluga. NordVPN, međutim, prijeđe dodatnu milju nudeći CyberSec protokol i značajke poput namjenskih IP-ova i luka preko VPN-a.

Privatnost

NordVPN PIA
Zapovjedništvo Panama Ujedinjene države
Dnevnici veze nijedan nijedan
Dnevnici aktivnosti nijedan nijedan
Informacije o prijavi Email adresa Email adresa
Anonimna uplata metode Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin Mint, BitPay, 32 kripto valute, uključujući Bitcoin, Ethereum i Litecoin

Ako usporedimo ovo dvoje, NordVPN ima tendenciju da bude sigurnija opcija zbog svoje nadležnosti. Dobavljač je udaljen iz saveza Five, Devet, Fourteen Eyes sa sjedištem u sigurnoj Panami.

S druge strane, privatni internet Acess (PIA) ima svoje sjedište u SAD-u. Zemlja je utemeljitelj saveza 5/9/14 Eyes Alliance i ima najinvazivnije zakone.

Omogućuje masovni nadzor i zadržavanje podataka, bilo da su to davatelji internetskih usluga, davatelji telekomunikacija ili davatelji virtualnih privatnih mreža.

Kao takav, ako želite ostati sigurni od znatiželjnih očiju vlade, obavještajnih agencija i lovaca zbog kršenja autorskih prava, PIA nije pouzdana opcija.

Konfiguracija

NordVPN PIA
Dodjela adrese Zajednički / Statički Zajednički
Statički IP-ovi 40+ lokacija Ne
DDoS zaštita Da Ne
NAT vatrozid Da Da

Za konfiguracije, NordVPN dobiva prednost nad PIA-om sa sjedištem u SAD-u. Tamo gdje PIA prihvaća zajedničku dodjelu infrastrukture i adrese, Nord podržava i dinamičku i statičku.

To pomaže davatelju usluga sa sjedištem u Panami nudi više poticaja za svoje korisnike, posebno iseljenike / putnike koji žele daljinski pristup uredskim datotekama i zaštitu tijekom pristupa bankarskim informacijama.

Namjenski IP-ovi dostupni su kao dodatak NordVPN-a, što znači da ćete za njih morati dodatno platiti, a značajke poput DDoS zaštite koštaju više. Ispod je pregled cijena i mjesta na kojima možete dobiti namjenski IP:

NordVPN namjenski IP-ovi

Služba za korisnike

NordVPN PIA
Video vodiči Da Da
Pretražujuća baza znanja  Da Da
Telefonska podrška Ne Ne
Podrška putem e-pošte Da Da
Prosječno vrijeme odgovora putem e-pošte 30 minuta 39 minuta
Podrška za ulaznice Da Da
Podrška za chat uživo Da Da

Što se tiče podrške, NordVPN čini daleko bolji posao u pružanju pomoći kupcima, u odnosu na PIA. Davatelj nudi 6 različitih medija za dobivanje pomoći, pri čemu vam PIA daje pristup samo do 4.

Dodajte tome nevjerojatno brzoj podršci za chat uživo 24 sata dnevno, a NordVPN daje najbolju šansu za svoj dolar. Suprotno tome, PIA, iako je u industriji već nekoliko godina, ne nudi live chat kao mogućnost podrške. To je u najmanju ruku razočaravajuće.

Američki dobavljač nudi samo podršku putem e-pošte i ulaznica, pa čak i na to daju zakašnjele odgovore. Njihovo prosječno vrijeme odgovora je negdje između 7 i 8 sati, što je prilično puno pogotovo ako se ima u vidu da korisnici trebaju instant pomoć u upitima.

U pogledu baze znanja, PIA koristi snimke zaslona za razradu svojih vodiča, dok NordVPN nudi sveobuhvatne video upute za određene zadatke poput popravljanja problema s povezivanjem..

Čak sam obavio testiranje vremena odgovora svakog davatelja usluga podrške putem e-pošte. Proces je uključivao oba pružatelja usluga četiri pitanja putem e-pošte. Pogledajte statiku za svaki VPN u nastavku:

NordVPN

Pitanje Početno vrijeme odgovora Broj e-poruka Odgovor na pitanje
Kakva je vaša veza “CloudVPN”? 12 minuta 1 Da
Je li moguće konfigurirati NordVPN na Raspberry Pi? 40 minuta 1 Da
Kako popraviti “Veza je istekla” greška? 38 minuta 1 Da
Kako aktivirati NordVPN’s zapuštenim poslužiteljima? 30 minuta 1 Da

Privatni pristup internetu (PIA)

Pitanje Početno vrijeme odgovora Broj e-poruka Odgovor na pitanje
Zašto se PIA nalazi u zemlji s pet očiju? 1 sat 1 Da
Vozi li privatni pristup internetu zapise? 45 minuta 1 Da
Radi li privatni pristup internetu putem Netflixa? 50 minuta 1 Da
Kako mogu dobiti povrat sredstava od privatnog pristupa internetu? 44 minuta 1 Da

Ostale usporedbe za provjeru

  1. ExpressVPN vs IPVanish
  2. ExpressVPN vs. PureVPN
  3. PureVPN vs IPVanish
  4. NordVPN vs. ExpressVPN

Pobjednik: NordVPN

Nema sumnje da su NordVPN i PIA velika imena na tržištu. Međutim, kad je u pitanju određivanje pobjednika među njima, stvari postaju sasvim jasne. Vjerujem da NordVPN nadvlada PIA u bezbroj aspekata.

Njegova je lokacija također nevjerojatno strateška, dok PIA ima svoju operativnu bazu u SAD-u (nesigurno mjesto). Sa stajališta privatnosti, savjetovao bih uporabu NordVPN-a!

Slični članki

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me