НордВПН вс. ЕкпрессВПН

НордВПН вс. ЕкпрессВПН

Корисници редовито наилазе на много веб страница за рецензију које ове двије особе могу најбоље понудити услугу на тржишту. Што се догађа ако оба ВПН-а поставе један против другог?

Да ли је могуће прогласити побједника међу ово двоје? Па, овај НордВПН вс ЕкпрессВПН водич дат ће вам све детаље. У наставку погледајте своје упоредне анализе.

Нагласци
НордВПН ЕкпрессВПН
 1. 5.300+ послужитеља у 58 земаља
 2. АЕС-256-ЦБЦ енкрипција
 3. 6 истодобне везе
 4. Деблокира све струјне платформе
 5. Ревидирана политика без записа
 1. 3.000+ послужитеља у 94 земље
 2. АЕС-256-ЦБЦ и АЕС-256-ГЦМ
 3. 3 истодобне везе
 4. Апликације за Виндовс, Мац и иОС & Андроид
 5. Потврђена политика нема записа (ревидирана)

Цијене и попусти

НордВПН ЕкпрессВПН
Раздобље претплате 1 месец 1 месец
1 година 6 месеци
2 године 1 година
3 године
Посебна понуда Попуст од 70% на трогодишњи план Тромјесечно бесплатно са једногодишњим планом
Највиша цена месечно $ 11,95 $ 12,95
Најнижа цена месечно $ 3,49 $ 8,32
Једногодишња цена $ 83,88 99,5 УСД
Поврат новца загарантован 30 дана 30 дана

Приликом одабира пружатеља ВПН-а, цене играју главну улогу у процесу доношења одлуке. Најбоље су услуге можда мало скупа, али увек можете користити јефтине, или невероватне ВПН понуде.

За НордВПН, месечне цене почињу од 11,95 УСД. Међутим, увек можете одлучити за своје двогодишње преплату, што вам даје невероватних 24% попуста.

Наравно, што је дуже трајање, цене су јефтине. Ако кренете годишње, добијате попуст од 41%. То значи, плаћајте само 6,99 долара мјесечно.

Да бисте постигли најбољу вредност, саветујте кориснике да се искапају својим трогодишњим планомом који смањује месечни трошак на 3,49 УСД (који се наплаћује једном у 125,64 УСД). 

ЕкпрессВПН има тенденцију да добијете скупну опцију, у износу од 12,95 долара месечно. Међутим, слично као Норд, можете остварити боље попусте с дужим трајањем.

На примјер, шестомјесечни план кошта око 9,99 долара мјесечно. (наплаћује се 59,95 УСД сваких 6 месеци), годишње 8,32 УСД месечно. (наплаћује се 99,95 УСД сваких 12 месеци).

Што се тиче гаранције поврата новца, и ЕкпрессВПН и НордВПН нуде поврат новца у року од 30 дана, који можете искористити ако нисте задовољни ни са једном услугом..

Пронађите најбољу понуду за НордВПН: 70% попуста на трогодишњем плану

Пронађите најбољу понуду за ЕкпрессВПН: Уштедите 35% на своју јединствену специјалну цену

Значајке

НордВПН ЕкпрессВПН
Истовремене везе 6 3
Апликације оперативног система Виндовс, МацОС, Линук, Андроид, иОС, Амазон Фире ТВ Виндовс, МацОС, Линук, Андроид, иОС, Амазон Фире ТВ и усмјеривачи
Ручна инсталација уређаја Приручници, усмјеривачи и Линук Неки усмјеривачи, сет топ бок-ови
Сплит тунелирање Није доступно Да (само за Десктоп Аппс)
Бесплатни додаци Проширења прегледа за Цхроме и Фирефок, ЦиберСец, ДоублеВПН, СмартПлаи Паметни ДНС медији Стреамер, проширени преглед за Цхроме, Фирефок и Сафари

Ако говорите о компатибилности и значајној апликацији, ЕкпрессВПН и НордВПН имају једнаке оцјене. Наравно, ЕкпрессВПН је добио предност кроз своју подршку усмерености.

Међутим, тамо где ЕкпрессВПН нуди апликацију за усмеравање компатибилне са ДД-ВРТ и усмеравањем рајчица, НордВПН за своје кориснике поставља на конфигуриране ВПН рутере..

Што се тиче поделе тунелирања, ЕкпрессВПН подржава само на десктоп апликацијама, док НордВПН не може да користи ваше ВПН клијенте...

Не, они чине доступне спискове корисничких значајки попут ЦиберСеца (заштита огласа / малвареа / трагача), СмартПлаи (брзи стреаминг) и ДоублеВПН.

Они имају недостатак ЕкпрессВПН-а, осим конкурентних Медиа Стреамера који корисници уживају у глаткоме стреамингу на ВоД услугама..

За компатибилност прегледа и ЕкпрессВПН и НордВПН нуде проширења за Гоогле Цхроме, Мозилла Фирефок и Сафари. Дакле, опет је кравата.

Што се тиче повезивања, ЕкпрессВПН подржава само 3 мулти-пријаве, док НордВПН нуди могућност успостављања 6 мулти-пријава.!

Деблокирање способности

НордВПН ЕкпрессВПН
Нетфлик Све Нетфлик књижнице 13 Књижнице
Хулу Да Да
Ски Го Да Да
Амазон Приме Да Да
ББЦ иПлаиер Да Да
АБС Да Да
ДЗС Да Да
национална комуникациона мрежа Да Да
ИТВ Да Да
Канал 4 Да Да

ЕкпрессВПН и НордВПН могу да искључе све популарне ВоД-ове на тржишту. ЕкпрессВПН има проблема са деблокирањем ВоД-а на неким послушницима.

Међутим, они још увек могу да укључе 13 различитих Нетфлик књижница. С друге стране, НордВПН има тенденцију да буде бољи за стреаминг и деблокирање различитих платформи.

Ако се обратите свом времену за подршку, дат ће вам списак “радна” послужитеља. Међутим, ја’тестирани послужитељ који искључује попис, а Норд је још увек могао несметано струјати на свим каналима.

Кина

Ако будемо потпуно непристран, НордВПН и ЕкпрессВПН одличан су избор за онај који бури у Кини, али не и за емигранте који ће можда хтјети приступити кинеским садржајима дроге.

Да је зато што и Норд и Екпресс не нуде послушнике у Кини. Иако становници нуде бољу функционалност, јер нуде посвећене су кинеске странице.

Корисници у Кини могу да користе ЕкпрессВПН са својим наменским кинезистичким страницама овде: хттп://екп4линкс4.нет/, а НордВПН корисници су изабрали: хттп://норд-фор-зх.цом/

Постављање и сучеље

НордВПН ЕкпрессВПН
Чаробњак за аутоматско постављање Виндовс, Мац, Андроид, иОС и Линук, Виндовс, Мац, Андроид, иОС, Линук, Томато и ДД-ВРТ усмјеривачи
Одабир главних локација Карта бази Листа просека
Странице додатних података Да Да
Мобиле Фриендли Да Да

Ако упоредите ове две услуге, ЕкпрессВПН има тенденцију да искористите једноставне, али и изглед и кориснички изглед. Они се држе својих традиционалних изгледа, мешавине црвене и беле боје.

Да бисте остали досадно у свим својим радним површинама и мобилним апликацијама. Главни заслон је без нереда и има у средини јасан и видљив дугме за повезивање за лако повезивање.

Опције одабране земље и паметне локације налазе се на дну радију лакше проналазећи послужитеље који могу користити за деблокирање ВоД-ова или учествовање у п2п торренту.

За мобилне уређаје можете конфигурирати мање верзије за радну површину. Такође је недостатак избора прекидача и избора протокола, заједно са подељеним могућностима тунелирања.

ЕкпрессВПН сучеље

НордВПН, с друге стране, има широко сучеље. Апликација Виндовс покреће приказ многих динамичких локација на динамичкој мапи.

Они такође нуде засебно “Специјалитет” Плоча на којој можете одабрати послужитеља за одређене задатке: П2П / дијељење датотеке, приступ намјенском ИП-у, ДоублеВПН или Онион преко ВПН-а.

Ако кликнете на “подешавања”, Добили сте приступ попису значајки попут ЦиберСец, Интернет Килл Свитцх, Невидљивости на ЛАН-у, што повећава вашу приватност на мрежи.

НордВПН’Мобилне апликације су једноставне за коришћење, пребацивањем на располагање комплетном списку послужитеља, па чак можете и директно активирати нејасне послужитеље.

НордВПН сучеље

Послужитељи и перформансе

НордВПН ЕкпрессВПН
Земље послужитеља 58 94
Укупни број послужитеља 5300+ 3000

ЕкпрессВПН има огроман списак од 3 000+ послужитеља у 94 земље и 160 локација широм света. То је већ више од многих његових конкурената на тржишту.

Успјех на сваком послужитељу такође је прилично невероватан и ЕкпрессВПН је успео у просеку од 85,29 Мбпс у претпостављености и 76,92 Мбпс у претходној верзији, а за време мојих тестова брзина.

НордВПН, с друге стране, нуди другу највећу мрежу на тржишту ВПН-а (први је ЦиберГхост), броји 5.300+ послужитеља у 58 земаља свијета

Брзина је такође врло разумљива, додирујући исте просечне вредности као и ЕкпрессВПН. Обје компаније чак успешно деблокирају стреаминг платформе и раде у Кини.

Ипак, драгоцено је да подржава ЕкпрессВПН виртуелне локације. 33 различитих послужитеља су виртуелни, а сви НордВПН’послужитељи су физички и добивају се од трећих страна.

Да им додамо, недавно не делује у прилогу, као што је недавно био НордВПН’с Цреанова послужитељ с Финске био је хакиран, што је резултирало откривањем приватних кључева (прочитајте више у одјећи испод).

сигурности

НордВПН ЕкпрессВПН
ВПН протоколи ППТП, Л2ТП, ИКЕв2, ОпенВПН ППТП, Л2ТП, ОпенВПН
Шифра шифрирања ОпенВПН АЕС-256 АЕС-256
Шифрирање управљачког канала ОпенВПН РСА-2048 РСА-4096
Накрива технологија Обфспроки Ланац блока шифре
Додатна заштита Двоструки скок рута и лук преко ВПН-а
Сигурност апликације Прекидач, Ви-Фи, ДНС / ВебРТЦ / ИП заштита од пропуштања Убојити прекидач
ДНС статус ПриватеДНС Приватни ДНС

И НордВПН и ЕкпрессВПН нуде невјеројатну приватност и сигурност корисника. Они користе неке од најбољих и напредних технологија за задржавање идентитета купаца анонимним.

НордВПН нуди подршку за све протоколе, укључујући ОпенВПН, Л2ТП и ИКЕв2. За податке, канал користи АЕС-256-ЦБЦ шифру с ХМАЦ СХА256 хасх аутентификацијом.

За свој контролни канал, НордВПН користи шифре и провјеру аутентичности хасх-а, укључивањем РСА-2048. Савршена тајна напријед (ПФС) поставља се помоћу јаке размјене типки ДХЕ-4096.

ВПН-ове иОС апликације, с другим странама, користе ИКЕв2 с АЕС-256-ГЦМ шифром и ХМАЦ СХА2-384 провјере података. ПФЕ осигурава ДХЕ-3075 размену.

Корисници који се пријаве путем ЕкпрессВПН-а могу очекивати једнако снажну сигурност као НордВПН. Услуга подржава ОпенВПН, ССТП, Л2ТП / ИПСец и ППТП протоколе.

За сигурност стекните заштиту путем АЕС-256-ЦБЦ и АЕС-256-ГЦМ шифри. Разлика између њих двојице је у нечему што се зове “одабрани напади шифрованог текста”. АЕС-256-ЦБЦ користи сигурносне податке за провјеру аутентичности порука (МАЦ).

Супротно томе, АЕС-256-ГЦМ има уграђене аутентификацијске кодове, што процес чини пуно бржим! За додатну сигурност ЕкпрессВПН користи Перфецт Форвард тајну преко ДХ-2048 Диффие-Хеллман размјене кључева.

Будући да ће вам пружити услугу успешно анонимизоване ваше ИП адресе, не откривајући истјецању на ВебРТЦ-у, ДНС-у или ИПв6, тешко је одлучити о стварању у сегменту приватности. Дакле, за сада су до 2 бода!

Технологија

Захваљујући технологији скривања, ЕкпрессВПН користи шифрирање које блокира везивање, а НордВПН злогласни Обфспроки који приказује ВПН промет као редован ХТТПС промет.

Као такав, потоњи (Норд) је дефинитивно бољи чак и у значајном делу, нудећи Килл прекидач, Ви-Фи и ДНС / ВебРТЦ / ИП заштита од пропуштања.

Нажалост, ове могућности нису помогле НордВПН-у да би добили обрану од покушаја хакирања, што је резултирало изложбом приватних кључева. О комплетном инциденту можете прочитати овде.

Приватност

НордВПН ЕкпрессВПН
Заповједништво Панама Британски дјевичански отоци
Дневници везе ниједан ниједан
Дневници активности ниједан ниједан
Информације о пријави Адреса е-поште Адреса е-поште
Анонимна уплата методе Монеро, Дасх, Гридцоин, Рппле, ЗЦаас, Ехтерум, Литецоин, Битцоин Битцоин и Минт

НордВПН и ЕкпрессВПН имају своје седиште у сигурним јурисдикцијама, далеко од знатижељних очију савеза Пет, Девет и Четврте очи.

Ако се ЕкпрессВПН налази на Британском Дјевичанским отоцима, НордВПН се налази у невероватно сигурној Панами. Објекти не садрже обавезне законе о чувању података и масовног посматрања.

Као такви, можете очекивати да ће бити више обрамбених од оних ВПН-а смештених у САД-у, Канади, Аустралији итд. Који морају удовољавати наредбама и захтевати владе.

Што се тиче начина плаћања анонимног плаћања, ЕкпрессВПН подржава само Битцоин и Минт, док НордВПН прихваћа Монеро, Дасх, Гридцоин, Рппле, ЗЦаас, Ехтерум, Литецоин, Битцоин и друге.

Конфигурација

НордВПН ЕкпрессВПН
Додјела адресе Заједнички / Статички Заједнички
Статички ИП-ови 40+ локација ниједан
ДДоС заштита Да ниједан
НАТ ватрозид Да Да

За конфигурације, НордВПН добија надмоћ над Екпрессом. Тамо где пружа услугу са седиштем у БВИ прихваћеном заједничком доделу инфраструктуре и адресе, Норд подржава и динамичку и статичку.

Да бисмо пружили могућност пружања услуга са седиштем у Панами, нуди више потицаја за своје кориснике, посебно исељенике / путнике који железнички даљински приступају уредским датотекама и штите у близини банкарских информација.

Чак олакшава НордВПН да заобиђе географско ограничење на стреаминг платформи јер користите ИП адресу која је приватна и не користи више корисника..

Намјенски ИП-ови могу се додати као НордВПН-а, што значи да ће вам требати додатне платформе, а можете користити и ДДоС заштиту трошкова. Прегледајте цене и места на којима можете добити наменски ИП:

НордВПН намјенски ИП-ови

Служба за кориснике

НордВПН ЕкпрессВПН
Видео водичи Да Да
Претражујућа база знања  Да Да
Телефонска подршка Не Не
Подршка путем е-поште Да Да
Просечно време одговора путем е-поште 30 минута 33 минута
Подршка за улазнице Да Да
Подршка за цхат уживо Да Да (вањски)

Натјецатељи у ВПН индустрији су нешто научили од НордВПН-а и ЕкпрессВПН-а. Оба пружају услугу сјајно радећи пружају тренутне и корисничке корисничке подршке.

На располагању вам је много могућности за примање помоћи, осим телефонских линија за помоћ. Без обзира на то, за одговоре се можете и ослонити на цхат уживо, подржавајући е-поште и базу знања.

Чак сам обавио тест времена реакције код сваког даватеља услуге. Процес је укључио оба пружатеља услуга четири питања путем е-поште. Погледајте статички приказ сваког ВПН-а испод:

НордВПН

Питање Почетно време одговора Број е-поруке Одговор на питање
Ради ли НордВПН с Нетфликом? 12 минута 1 Да
Је ли НордВПН добар за Торрентинг? 40 минута 1 Да
Какву енкрипцију користи НордВПН? 38 минута 1 Да
Како активирати НордВПН’с запуштеним послужитељима? 30 минута 1 Да

ЕкпрессВПН

Питање Почетно време одговора Број е-поруке Одговор на питање
Можете ли само пратити ЕкпрессВПН? 15 минута 1 Да
Похрањује ли ЕкпрессВПН записнике? 18 минута 1 Да
Како гледате Нетфлик с ЕкпрессВПН-ом? 55 минута 1 Да
Које могућности нуди ЕкпрессВПН за бујице? 47 минута 1 Да

Побједник: ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН Побједа

Нема сумње да је НордВПН једнако добар као ЕкпрессВПН. Нажалост, недавни скандал је хакиран резултирао губљењем све веродостојности и угледа.

Због тога смо препоручили да се обратимо за много сигурније и поузданију опцију, ЕкпрессВПН, јер никада није био хакиран нити је похранио записнике (проверено када су турске власти ухватиле своје сервере).

ВПН је свеобухватна услуга, што вреди велике трошкове. Међутим, ако желите јефтину алтернативу, размените и претплатите се на ПуреВПН из Хонг Конга!

Слични чланки

 • НордВПН вс. Сурфсхарк

  Тамо где Сурфсхарк представља нову пасмину врхунских ВПН услуга, НордВПН је стари ратни коњ у који људи верују већ годинама. Испод сам ја понудио...

 • ЕкпрессВПН вс. ТуннелБеар

  Тамо где је ЕкпрессВПН водећа компанија на тржишту “премија” ВПН-ови, ТуннелБеар је већ неко време омиљен међу бесплатним играчима. Данас ћу бити...

 • ЕкпрессВПН вс ИПВанисх

  Одабир ВПН услуга постао је тежак задатак, а мноштво могућности које је доступно на мрежи, а све за које треба да буде најбоље на тржишту....

 • ЕкпрессВПН вс. ТорГуард

  ЕкпрессВПН и ТорГуард обзнанили су ВПН услуге које улазе у нове технологије и напредне значајке за максимизирање на мрежи...

 • ЕкпрессВПН вс. ПИА (приватни приступ интернету)

  Будући да многи изгледи за ВПН услуге гледају из необразоване перспективе, преплата на услугу која одговара захтевима и захтевима који обично представљају потешкоће....

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me