ExpressVPN vs IPVanish

Memilih perkhidmatan VPN telah menjadi tugas yang sukar, dengan banyak pilihan yang tersedia dalam talian, yang semuanya mendakwa sebagai yang terbaik di pasaran.

Jadi, jika anda merenung tentang memilih perkhidmatan dari ExpressVPN dan IPVanish, anda berada di tempat yang betul. BestVPN.co melakukan analisis mendalam kedua-dua pembekal di bawah:

Sorotan
ExpressVPN IPVanish
 1. 3,000+ Pelayan di 94 Negara
 2. AES-256-CBC dan AES-256-GCM
 3. 3 Sambungan serentak
 4. Apps untuk Windows, Mac, iOS & Android
 5. Tiada Polisi Log Yang Disahkan (Diaudit)
 1. 1300+ pelayan di 75+ lokasi
 2. AES 256-bit Encryption
 3. 10 Sambungan Serentak
 4. Aplikasi Mesra-Pengguna dan Intuitif
 5. Jaminan Wang Balik 7 Hari

Harga dan Diskaun

ExpressVPN IPVanish
Tempoh Langganan 1 bulan 1 bulan
6 bulan 3 bulan
1 tahun 1 tahun
Tawaran istimewa 3-Bulan Percuma Jimat 73%
Harga tertinggi setiap bulan $ 12.95 $ 5.00
Harga terendah setiap bulan $ 8.32 $ 3.25
Harga satu tahun $ 99.5 $ 39
Jaminan Wang Balik 30 hari 7 hari

Dari segi harga, ExpressVPN bersandar ke bahagian yang lebih mahal, sedangkan IPVanish cenderung sangat mesra bajet. Jika anda bercadang untuk melanggan ExpressVPN, anda akan mempunyai tiga pelan yang tersedia: 1 bulan, 12 bulan, dan 6 bulan.

Pengguna yang pergi untuk pakej bulanan perlu membayar $ 12,95. Bagi mereka yang pergi untuk pelan 6 bulan, anda menerima diskaun 22%. Ini menurunkan harga bulanan kepada $ 9,99, yang berjumlah $ 59.95 dua kali setahun.

Untuk nilai terbaik, pengguna boleh pergi untuk pakej tahunan, yang memberikan diskaun sebanyak 35%. Ini mengurangkan harga sebulan kepada $ 8.32, yang dibilkan $ 99.95 setiap 12 bulan.

IPVanish cenderung menjadi vpn termurah dalam semua tempoh dengan harga bulanan mereka bermula pada $ 5. Tidak ada perjanjian dua kali, tetapi pengguna boleh memilih untuk 3 bulan, yang memberikan anda keupayaan untuk memanfaatkan diskaun 63% yang menakjubkan pada harga bulanan

Jika anda ingin menerima nilai terbaik dari IPVanish, maka anda boleh pergi untuk pakej 1 tahun yang paling popular, yang memberikan pengguna 73% diskaun (berjumlah $ 39 sahaja).

Dapatkan Tawaran Terbaik untuk ExpressVPN: Potong kos sebanyak 35%

Dapatkan Tawaran Terbaik untuk IPVanish: Jimat 73% pada tahun istimewa mereka

ciri-ciri

ExpressVPN IPVanish
Sambungan serentak 3 10
Apps Sistem Operasi Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick, beberapa router Windows, MacOS, Android, iOS, Linux, dan TV Kebakaran
Pemasangan Peranti Manual Beberapa Penghala, Set Top Boxes Linux, Router, Set Top Boxes
Split Tunneling Ya (Apl Desktop sahaja) Ya (Sahaja Android sahaja)
Ekstra Percuma Media Streamer Smart DNS, pelanjutan penyemak imbas untuk Chrome, Firefox, dan Safari Pelanjutan Penyemak Imbas untuk Chrome dan Apl untuk Telefon Windows

Dari segi ciri, ExpressVPN menawarkan nilai hebat untuk wang anda. Ia mempunyai aplikasi untuk semua platform / peranti utama, termasuk penghala yang telah ditetapkan dan aplikasi yang berjalan pada router DD-WRT dan Tomato juga.

  PureVPN protiv TorGuarda

IPVanish, sebaliknya, menawarkan keserasian aplikasi yang sama. Walau bagaimanapun, mereka tidak menawarkan pelanjutan penyemak imbas untuk pengguna Mozilla Firefox, yang menjejaskan nilai keseluruhannya.

Anda juga mempunyai lebih banyak ciri yang tersedia dengan ExpressVPN, termasuk pelayan StealthVPN, Obfuscation, Media Streamer Smart DNS, dan banyak lagi, di mana IPVanish cukup asas.

Satu-satunya kelebihan untuk mendaftar dengan IPVanish ialah anda boleh mendapatkan lebih banyak sambungan serentak. Di mana ExpressVPN hanya menyokong 3 multilogin, IPVanish memberikan lebih daripada 10 multilogin.

Keupayaan Unblocking

ExpressVPN IPVanish
Netflix Ya Tidak
Hulu Ya Tidak
Sky Go Ya Ya
Amazon Prime Ya Tidak
BBC iPlayer Ya Tidak
ABS Ya Ya
CBS Ya Ya
NBC Ya Ya
ITV Ya Ya
Saluran 4 Ya Ya

Seperti yang dapat anda lihat di atas, ExpressVPN menawarkan lebih banyak fungsi untuk streamer dengan membuka kunci semua perkhidmatan penstriman di atas. Sedangkan IPVanish gagal membatalkan kunci Netflix, Hulu, BBC iPlayer, dan Amazon Prime.

VoDs ini adalah antara yang paling popular dan kurangnya keupayaan membuka kunci seperti membuat IPVanish pilihan yang tidak baik. Anda tidak menerima nilai untuk harga murah, dan ini memberikan kesan negatif kepada VPN.

China

Ketika datang untuk melewati “Firewall Besar”, anda memerlukan penyedia yang kuat yang tidak berhemat pada keselamatan. Perkhidmatan Firewall Besar melaksanakan algoritma yang langsung menyekat alamat IP ulangan yang disyaki menjadi sebahagian daripada penyedia VPN.

Ia juga melumpuhkan sambungan ke mana-mana peranti yang cuba mengakses kandungan di luar China atau sebaliknya. Apabila menguji kedua-dua pembekal, hanya ExpressVPN yang terbukti sangat berjaya dalam mengatasi cabaran-cabaran yang ditetapkan oleh “Firewall Besar”

Pembekal berasaskan BVI juga menawarkan laman cermin cina yang berdedikasi yang membolehkan penduduk memuat turun aplikasinya di negara ini. IPVanish, sebaliknya, tidak menawarkan ciri-ciri sedemikian untuk akses di China secara khusus.

Persediaan dan Antara Muka

ExpressVPN IPVanish
Wizard Persediaan Automatik Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS, dan Amazon Fire TV
Pemilihan Lokasi Utama Berasaskan senarai Berasaskan senarai
Halaman Tetapan Tambahan Ya Ya
Mudah Alih Mudah Alih Ya Ya

Kedua-dua ExpressVPN dan IPVanish menawarkan aplikasi intuitif yang berfungsi dengan lancar pada skrin yang lebih besar dan lebih kecil. Mereka mempunyai pandangan yang kemas dengan antara muka sambungan satu klik dengan ciri pemilihan lokasi mudah.

ExpressVPN menggunakan gaya yang lebih padat daripada IPVanish walaupun dan membuka kunci kebanyakan ciri-cirinya yang tersembunyi apabila mengklik pada butang menu, di sudut kanan atas.

ExpressVPN Windows

IPVanish, sebaliknya, mempunyai reka bentuk yang lebih luas dengan akses kepada lebih banyak ciri berbanding rakan sejawatnya. Pengguna boleh memilih untuk menyekat akses LAN, menggunakan terowong perpecahan, atau melancarkan lalu lintas OpenVPN.

Sebagai perbandingan, ia masih jatuh di belakang ExpressVPN’ciri barebones automatik semula dan ciri Lokasi Pintar, bersama dengan suis bunuh dan perpecahan terowong.

IPVanish Windows

Pelayan dan Prestasi

ExpressVPN IPVanish
Negara pelayan 94 51
Jumlah Pelayan 3,000 1,300

Menentukan pemenang dalam kategori ini agak mudah. Seperti yang anda lihat di atas, ExpressVPN menawarkan cara lebih banyak kepelbagaian dalam pemilihan pelayan dibandingkan dengan IPVanish yang berpangkalan di AS.

  ExpressVPN vs. TorGuard

Di mana ExpressVPN menawarkan 3,000 + pelayan di 94 negara, IPVanish hanya mencapai 1,300+ di 51 negara. Akibatnya, pengguna mungkin menghadapi masalah pelayan dan masalah latensi.

Keselamatan

ExpressVPN IPVanish
Protokol VPN PPTP, L2TP, SSTP, OpenVPN PPTP, L2TP, OpenVPN
Penyulitan Data OpenVPN AES-256 AES-256
Penyulitan Saluran Kawalan OpenVPN RSA-4096  RSA-2048
Teknologi Cloaking Cipher Block Chaining OpenVPC Obfuscation
Keselamatan Apl Membunuh suis Membunuh suis
Status DNS DNS Persendirian DNS Persendirian

Bagi pengguna yang mendaftar dengan ExpressVPN, anda boleh berasa yakin untuk menerima keselamatan yang lebih baik daripada IPVanish. VPN menyokong protokol OpenVPN, SSTP, L2TP / IPSec dan PPTP.

Untuk keselamatan, anda menerima perlindungan melalui ciphers AES-256-CBC dan AES-256-GCM. Perbezaan antara keduanya adalah sesuatu yang dipanggil “serangan ciphertext yang dipilih”. AES-256-CBC menggunakan Kod Pengesahan Mesej yang selamat (MAC), bersama dengan AES.

Sebaliknya, AES-256-GCM mempunyai kod pengesahan terbina dalam, yang menjadikan prosesnya jauh lebih cepat! Untuk keselamatan tambahan, ExpressVPN menggunakan kerahsiaan Perfect Forward melalui bursa utama DH-2048 Diffie-Hellman.

Ciri-ciri yang ditambah termasuk “Pelayan Stealth” dari pembekal yang terletak di Hong Kong, yang membolehkan untuk mengatasi penapisan dan geo-larangan di tanah besar China!

IPVanish, sebaliknya, menggunakan teknologi dan penyulitan yang sama tetapi tertinggal kerana menggunakan penyulitan saluran kawalan RSA-2048 yang lama, yang tidak berkesan seperti ExpressVPN’s RSa-4096!

Privasi

ExpressVPN IPVanish
Ibu pejabat Pulau British Virgin Amerika Syarikat
Log Sambungan Tiada Ya
Log Aktiviti Tiada Tiada
Maklumat Pendaftaran Alamat emel Alamat emel
Bayaran Anonim Kaedah Bitcoin dan Mint Tiada

Tidak termasuk ExpressVPN’lokasi Kepulauan Virgin British yang sangat selamat (jauh dari negara EU dan Amerika Syarikat), pembekal mempunyai dasar log sifar yang sangat kuat.

Walaupun beberapa maklumat akaun direkodkan seperti nama, alamat e-mel, dan maklumat pembayaran, VPN tidak menyimpan maklumat sesi / sambungan, cap waktu dan aktiviti IP.

Malah, pihak berkuasa Turki tidak dapat mencari apa-apa pada pelayan ExpressVPN, berikutan kejutan selepas pembunuhan Duta Rusia ke Turki.

IPVanish, sebaliknya, mempunyai ibu pejabatnya di lima negara persekutuan mata, Amerika Syarikat. Oleh itu, ia secara automatik kehilangan banyak kredibiliti, memandangkan kerajaan mengehadkan pengekalan data.

Oleh itu, jika IPVanish menerima perintah mahkamah yang diiringi oleh permintaan lelucon, mereka harus mematuhi undang-undang, untuk tidak mendapat kerumitan undang-undang.

Konfigurasi

ExpressVPN IPVanish
Peruntukan Alamat Dikongsi Dikongsi
IP Statik Tiada Tidak
Perlindungan DDoS Tiada Tidak
NAT Firewall Ya Ya

Kedua-dua VPN mengamalkan konfigurasi yang sama menggunakan alamat IP dikongsi. Tidak juga memberi keupayaan untuk mengakses IP berdedikasi / statik dan ini memancarkan penonton yang besar yang mungkin ingin selamat menikmati urus niaga perbankan atau mengakses rangkaian jauh.

ExpressVPN dan IPVanish juga kurang mendapat perlindungan Penafian Perkhidmatan (DDoS) yang didistribusikan, dan ini mungkin membahayakan terutama bagi pengguna yang mungkin menggunakan VPN untuk permainan.

Sebagai positif, Express dan IPVanish menggunakan firewall NAT untuk menghalang trafik masuk yang tidak diminta, dengan menyahsulit pengepala paket, mendapatkan alamat IP yang berkaitan, dan hanya menghantar trafik dari IP yang diperlukannya!

  PureVPN protiv TorGuarda

Khidmat Pelanggan

Kedua-dua IPVanish dan ExpressVPN menawarkan sokongan melalui live chat, e-mel, dan sistem tiket. Menguji perkhidmatan sembang langsung mendedahkan bahawa respons sangat cepat.

Sokongan e-mel / tiket mengambil sedikit masa dengan IPVanish (purata pada 3 jam setiap balasan), manakala ExpressVPN memotongnya lebih pendek (purata pada 40 minit).

Kami menjalankan ujian ini dengan menghantar tiga soalan VPN melalui e-mel. Di antara mereka, dua adalah pertanyaan umum dan dua adalah lebih teknikal. Lihat statistik di bawah:

ExpressVPN IPVanish
Panduan Video Ya Tidak
Pangkalan Pengetahuan yang Boleh Ditelusuri  Ya Tidak
Sokongan Telefon Tidak Tidak
Sokongan E-mel Ya Ya
Purata Masa Maklum Balas E-mel 40 minit 3 jam
Sokongan Tiket Ya Ya
Sokongan Sembang Langsung Ya Ya

ExpressVPN

Soalan Masa Maklum Balas Awal Bilangan E-mel Soalan Dijawab
Bolehkah ExpressVPN menyahpasang Netflix AS? 30 minit 1 Ya
Apa log yang menyimpan ExpressVPN jika ada? 30 minit 1 Ya
Bolehkah ExpressVPN digunakan di China dan bagaimana? 50 minit 1 Ya
Cara menggunakan uTorrent dengan selamat dengan ExpressVPN? 50 minit 1 Ya

IPVanish

Soalan Masa Maklum Balas Awal Bilangan E-mel Soalan Dijawab
Adakah IPVanish baik untuk Torrenting? 3 jam 1 Ya
Adakah IPVanish bekerja dengan Netflix? 2 jam 1 Ya
Mengapa IPVanish tidak berfungsi pada Firestick? 3 jam 1 Ya
Apa router berfungsi dengan IPVanish? 4 jam 1 Ya

Pemenang: ExpressVPN

ExpressVPN Menang Menentang IPVanish

Walaupun ExpressVPN dan IPVanish adalah perkhidmatan yang hebat, pembekal berasaskan BVI pasti mendapat perbandingan ini. Ia terletak dalam bidang kuasa yang lebih selamat, telah mengesahkan tiada dasar pembalakan, dan menyahbintangkan semua platform penstriman utama.

Belum lagi, anda mempunyai fungsi yang hebat untuk mengakses VPN di China, dan sokongan luar biasa untuk apl termasuk satu untuk router yang berfungsi pada kedua-duanya: DD-WRT dan Tomato.

Sekiranya anda sedang mencari alternatif kepada ExpressVPN, pilihan terbaik adalah pergi untuk Surfshark. Ia adalah pendatang baru yang menawarkan fungsi yang sama dengan ExpressVPN, tetapi pada minimum $ 1.99 / mo. pada rancangan 2 tahun.

Похожие статьи

 • ExpressVPN vs TunnelBear

  Di mana ExpressVPN berdiri sebagai pemimpin di pasaran “premium” VPN, TunnelBear adalah kegemaran antara freebies untuk beberapa waktu sekarang. Hari ini, saya akan menjadi…

 • ExpressVPN vs TorGuard

  ExpressVPN dan TorGuard adalah kedua-dua perkhidmatan VPN terkenal yang menyelidiki mewujudkan teknologi baru dan ciri-ciri canggih untuk memaksimumkan dalam talian…

 • NordVPN vs ExpressVPN

  Pengguna sering merujuk kepada banyak laman web ulasan yang menyenaraikan kedua-dua ini sebagai pembekal utama di pasaran. Apa yang berlaku jika anda meletakkan kedua-dua VPN terhadap setiap satu…

 • Perbandingan Surfshark Vs IPVanish 2020

  Walaupun Surfshark adalah perkhidmatan yang agak baru, ia telah mengukir reputasi sebagai binatang atas anggaran, terima kasih kepada ciri-ciri yang tersedia…

 • ExpressVPN vs PIA (Akses Internet Persendirian)

  Oleh kerana banyak prospek melihat perkhidmatan VPN dari mata yang tidak terlatih, melanggan kepada yang sesuai dengan keperluan dan keperluan mereka cenderung menjadi sukar…

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me