ЕкпрессВПН вс. ПИА (приватни приступ интернету)

ЕкпрессВПН вс ПИА

Будући да многи изгледи за ВПН услуге гледају из необразованог ока, преплата на услугу која одговара захтевима и захтевима који обично представља тежак задатак.

Ако се суочате са истим збрком с ЕкпрессВПН-ом против ПИА-е, на правом месту. Погледајте ову детаљну анализу ако желите да одредите бољи избор.

Нагласци
ЕкпрессВПН ПИА
  1. 3.000+ послужитеља у 94 земље
  2. АЕС-256-ЦБЦ и АЕС-256-ГЦМ
  3. 3 истодобне везе
  4. Апликације за Виндовс, Мац и иОС & Андроид
  5. Потврђена политика нема записа (ревидирана)
  1. 3300+ послужитеља у систему 30 земаља
  2. АЕС-256 битна енкрипција
  3. 10 истодобне везе
  4. Апликације за све платформе / уређаје
  5. Потврђена политика нема записа (ревидирана)

Цијене и попусти

ЕкпрессВПН ПИА
Раздобље претплате 1 месец 1 месец
6 месеци 6 месеци
1 година 1 година
Посебна понуда 35% попуста на једномодишњем плану 67% попуста на једномодишњем плану
Највиша цена месечно $ 12,95 $ 10,95
Најнижа цена месечно $ 8,32 $ 3,33
Једногодишња цена 99,5 УСД $ 39,95
Поврат новца загарантован 30 дана 7 дана

Успоредбом ове две услуге, постаје јасно да је ЕкпрессВПН нешто скупна услуга. Нуди три нивоа претплата: месечно, шест месеци и годишње.

Мјесечни план почиње са високих 12,95 УСД. Ако се одлучите за дуготрајну преплату, можете постићи бољу вредност уз мање плаћања.

На примјер, шестомјесечни план кошта око 9,99 долара мјесечно. (наплаћује се 59,95 УСД сваких 6 месеци), годишње 8,32 УСД месечно. (наплаћује се 99,95 УСД сваких 12 месеци).

С друге стране, ПИА изгледа јако јефтино. Пружатељ такође нуди три нивоа претплата: месечне, шестомјесечне и годишње.

Њихов месечни старт почиње са 10,95 УСД, што је 2 УСД јефтино од ЕкпрессВПН-а. Шестомјесечни план кошта 5,99 долара мјесечно, а уплаћује се 35,95 долара, што значи за 24 долара јефтинији.

За годишњи план, ПИА даје огроман број становника од 67% у односу на ЕкпрессВПН’с 35%. То значи да плаћам 3,33 УСД / месечно, што укупно износи 39,95 УСД за 24 месеца.

Што се тиче поврата новца, ЕкпрессВПН нуди 30-дневну јамчину поврата новца, док ПИА нуди само 7-дневни поврат. Међутим, оправдано је с обзиром на њихове ниске цене.

Највише понуда за ЕкпрессВПН: 35% попуста на једанодишњи план

Пронађите најбољу понуду за ПИА: 67% попуста на једанодишњи план

Значајке

ЕкпрессВПН ПИА
Истовремене везе 3 10
Апликације оперативног система Виндовс, МацОС, Линук, Андроид, иОС, Амазон Фире ТВ / Фирестицк, неки усмјеривачи Виндовс, МацОС, Андроид, иОС, Линук
Ручна инсталација уређаја Неки усмјеривачи, пријемници Неки усмјеривачи
Сплит тунелирање Да (само за Десктоп Аппс) Не
Бесплатни додаци Паметни ДНС медији Стреамер, проширени преглед за Цхроме, Фирефок и Сафари СОЦКС5 Проки и блокатор огласа / трацкер-а

И ЕкпрессВПН и приватни приступ интернету (ПИА) нуде изврсну компатибилност апликације. Замислите изворне клијенте за Виндовс, Мац, иОС, Андроид, Линук, чак и Фире ТВ.

Ако имате и проширите прегледник за Гоогле Цхроме и Мозилла Фирефок. ЕкпрессВПН је порастао над ПИА-ом и подржао усмјерење Аппле ТВ-а.

БВИ-ов пружа јединствену услугу на тржишту која нуди изворну апликацију за ДД-ВРТ и Томато усмјеравање, заједно са непрекидним конфигурираним усмјеривачима по повољним цијенама..

Сплит туннелинг доступан је са десктоп апликацијама за ЕкпрессВПН, али није доступан од ПИА’с апликацијама. То је прилично алармантно с обзиром да је ова значајна кључна за бујице и играче.

Међутим, ПИА ће надокнађивати нуде више на путу повезивања. Ако имате само 3 сличне везе са ЕкпрессВПН-ом, ПИА нуди 10 мулти-пријава.

Деблокирање способности

ЕкпрессВПН ПИА
Нетфлик Да Не
Хулу Да Да
Ски Го Да Не
Амазон Приме Да Не
ББЦ иПлаиер Да Не
АБС Да Не
ДЗС Да Да
национална комуникациона мрежа Да Да
ИТВ Да Да
Канал 4 Да Да

У смислу деблокирања, ЕкпрессВПН је постигао невероватне перформансе. С друге стране, ПИА није успела на несреће заобилазећи гео-ограничења и забране ВПН-а.

Могао сам приступити Нетфлику и другим ВоД-овима, али и они који се понашају поприлично “недосљедан”. За покретање ових платформи за струјање потребно је пребацивање на више различитих ВПН послужитеља.

Супротно томе, ЕкпрессВПН не поставља проблеме, испоручује несметано деблокирање на мрежи Нетфлик, ББЦ иПлаиер, Хулу, Амазон Приме, Воот, Хотстар, па чак и на Диснеи Плусу.

Кина

Кинески становници и прогнаници увек су у потрази “радна” ВПН услуге које могу заобићи многе технологије које користе “Велики ватрозид” у Кини.

Срећом за ЕкпрессВПН кориснике, нуди посвећену кинеску страницу. Да бисте дозволили становницима земље да преузму своје апликације и припремите их на одговарајући план.

С друге стране, ПИА не нуди такве потицаје кинеским корисницима. Они немају веб локацију у кинеским огледима што људи онемогућавају да користе своје услуге.

Постављање и сучеље

ЕкпрессВПН ПИА
Чаробњак за аутоматско постављање Виндовс, Мац, Андроид, иОС Виндовс, Мац, Андроид, иОС
Одабир главних локација Листа просека Листа просека
Странице додатних података Да Да
Мобиле Фриендли Да Да

ЕкпрессВПН је недавно покренуо комплетно оживљавање свог дизајна и изгледа апликације. Од претходног “већи” и испрекидани стил, одлучио се за нешто минималистичко.

Апликација за радну површину врло је компактна са локалним изборима и гумбом за повезивање који је доступан након покретања апликација у Виндовс, Мац или Линуку.

За промену конфигурације, у левом куту странице налази се дугме хамбургера. Кликом на њему ћете приступити свим виталним поставкама и значајкама.

Што се мобилних апликација тиче, ЕкпрессВПН одржава исти дизајн и конзистентност у цјелокупном корисничком сучељу, који се не користи и не користи када већ користите заслон.

ЕкпрессВПН сучеље

С друге стране, ПИА’С апликацијама је потребно још више радити у цјелокупном корисничком сучељу и изгледу. Њихове верзије радне површине сједе се у траци са задацима, којима се приступа десним кликом на икону.

Иако је ово леп дизајн, са собом доноси и мало гњаваже. Апликација се у основи скрива оног тренутка када се притисне дугме за минимизирање. Као такав, стално морате поново отварати апликацију.

Да бисте могли бити прилично пажљиви и фрустрирајуће, пробајте ако покушате слиједити водич за постављање или конфигурацију, јер праћење огромног записаног корака може бити тежак задатак.

До’Не, мобилне апликације су лијепо дизајниране и склоњене су нереду. Све су опције набројане уредно, а повезивање траје свега неколико секунди, што је прилично важно.

Апликација ПИА Виндовс

Послужитељи и перформансе

ЕкпрессВПН ПИА
Земље послужитеља 94 30
Укупни број послужитеља 3000 3300

И ЕкпрессВПН и ПИА користе физичке и виртуелне локације за своју мрежну инфраструктуру, како би удовољили захтеве корисника у различитим земљама.

Нема великих разлика у броју послужитеља. Тамо где ЕкпрессВПН нуди 3 000+ послужитеља, ПИА на листи још 300, што је пребачено у односу на пружаоца услуга са седиштем у БВИ.

Међутим, оно што недостаје ЕкпрессВПН-у, да надокнађује покривање више земаља. У међувремену, ПИА послужитељ нуди само у 30 земаља, што је сасвим мање.

Убрзати

ЕкпрессВПН ПИА
Губитак брзине 9% 25%

ЕкпрессВПН и ПИА познати су по невероватно поузданим услугама. Не, голи или они довољно добри перформанси могли бисте користити у свим активностима везаним за интернет?

Да бих сазнао, обавио сам дубинску анализу брзине на оба пружања услуге. Овај процес је омогућен тестирање 5 послужитеља с различитим мјестима ЕкпрессВПН и ПИА.

Ти су послужитељи били смештени у САД-у, Великој Британији, Француској, Аустралији и Канади. Брзина брзине тестове, ПИА повећава губитак брзине од око 25%, док је ЕкпрессВПН био незнатно бољи у просеку 9%.

сигурности

ЕкпрессВПН ПИА
ВПН протоколи ППТП, Л2ТП, ОпенВПН ППТП, Л2ТП, ИПСец, ИКЕв2, ОпенВПН
Шифра шифрирања ОпенВПН АЕС-256-ЦБЦ АЕС-128, АЕС-256
Шифрирање управљачког канала ОпенВПН РСА-4096  РСА-4096
Накрива технологија Ланац блока шифре ниједан
Сигурност апликације Убојити прекидач Убојити прекидач
ДНС статус Приватни ДНС Приватни ДНС

ЕкпрессВПН нуди подршку за три протокола: ППТП, Л2ТП и ОпенВПН. У међувремену, ПИА садржи списак више подржавајућих протокола ИКЕв2 и ИПСец.

Даватељ утемељен на БВИ користи ОпенВПН као задани протокол на свим уређајима. Користи АЕС-256-ЦБЦ шифре с ХМАЦ СХА-256 провером података на каналу података.

За контролни канал користи АЕС-256-ГЦМ шифре с РСА-384 руковањем и ХМАЦ СХА-256 за проверу података.

С друге стране, ПИА користи АЕС-256-битне шифре са СХА256 за провјеру аутентичких података и РСА-4096 за управљање подацима на каналу.

За контролни канал, ПИА користи исте шифре и провјеру аутентичности, користећи СХА384 за провјеру аутентичности. Савршена тајна унапријед (ПФЕ) доступна је путем ЕЦДХЕ + ЕЦДСА.

Међутим, ЕкпрессВПН је сигурна опција, јер они користе ланац блокова шифрирања и тако ТрустедСервер Инфраструктура све своје мисли дискове пребацује на РАМ моделу, бришући одмах све записе..

Приватност

ЕкпрессВПН ПИА
Заповједништво Британски дјевичански отоци Уједињене државе
Дневници везе ниједан ниједан
Дневници активности ниједан ниједан
Информације о пријави Адреса е-поште Адреса е-поште
Анонимна уплата методе Битцоин и Минт 32 Крипто валуте

Јединствен поглед на горњу таблицу и постаје јасно који пружа поуздану услугу. ЕкпрессВПН се налази у Британским Дјевичанским отоцима, док се ПИА налази у својој држави.

Будући да је БВИ аутономија нације с властитим сетом закона, ослобођена је инвазивне тактике које су донијеле савези 5/9/14 Еиес, попут масовног надзора и чувања података.

Исто не може рећи за Сједињене Државе, а члан је утемељитеља Пет очију. Као такав, чак и ако су добављачи похвалили правила о записивању, поверење у њих представља тежак задатак.

Што се тиче анонимних начина плаћања, ЕкпрессВПН подржава само Битцоин и Минт. ПИА, с друге стране, нуди могућности пријаве путем 32 крипто вриједности.

Конфигурација

ЕкпрессВПН ПИА
Додјела адресе Заједнички Заједнички
Статички ИП-ови ниједан ниједан
ДДоС заштита Не Не
НАТ ватрозид Да Да

За конфигурацију, ЕкпрессВПН и ПИА користимо заједничку мрежну инфраструктуру. Као резултат тога, могу бити једнаки у овом аспекту.

Недостатак намјенских ИП адреса још увијек је алармантан с обзиром на то да многи ВПН-корисници имају потребу за захтијевањем да приступе локалним мрежама док су изван својих кућа.

Служба за кориснике

ЕкпрессВПН ПИА
Видео водичи Да Да
Претражујућа база знања  Да Да
Телефонска подршка Не Не
Подршка путем е-поште Да Да
Просечно време одговора путем е-поште 33 минута 45 минута
Подршка за улазнице Да Да
Подршка за цхат уживо Да (вањски) Да (вањски)

И ПИА и ЕкпрессВПН нуде подршку путем разговора уживо, е-поште и система улазница. Тестирање услуге ливе цхат открило је да су одговори били врло брзи.

Подршка путем е-поште / улазнице трајала је неко време са ПИА-ом (у просеку 45 минута по одговору), док је ЕкпрессВПН скраћеница (просечно 33 минута).

Провјерите смо тестове слањем свих ВПН три питања путем е-маила. Међу њима су два била опћенита, а два мало техничка. Погледајте статистику у наставку:

ЕкпрессВПН

Питање Почетно време одговора Број е-поруке Одговор на питање
Можете ли само пратити ЕкпрессВПН? 15 минута 1 Да
Похрањује ли ЕкпрессВПН записнике? 18 минута 1 Да
Како гледате Нетфлик с ЕкпрессВПН-ом? 55 минута 1 Да
Које могућности нуди ЕкпрессВПН за бујице? 47 минута 1 Да

ПИА

Питање Почетно време одговора Број е-поруке Одговор на питање
Зашто се ПИА налази у земљи с кућним љубимцима? 1 сат 1 Да
Вози ли приватни приступ интернету записи? 45 минута 1 Да
Приступите приватном интернету путем Нетфлика? 50 минута 1 Да
Како могу добити поврат средстава од приватног приступа интернету? 44 минута 1 Да

Побједник: ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН Побједа

Иако оба ВПН-а пружају задивљујуће перформансе, сигурност, приватност и особине, ЕкпрессВПН дефинитивно изгледа као боља опција.

Нуди већи сервисни послужитељ, успјешно деблокира Нетфлик, ради у Кини, па нуди и усмјеривач који ради на ДД-ВРТ и Томато усмјеривачима..

Слични чланки

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me