Tinjauan VPNBook 2020

Bidang kuasa Switzerland
Harga $ 7.95 / mo
Pelayan 6 Servers Only
Log Kedai Log Sambungan
Penyulitan AES-256-Bit
Batalkan Netflix Tidak
Torrenting Ya
Bekerja di China Tidak
Disyorkan  Tidak
Laman web https://www.vpnbook.com/
Keserasian Windows

Beribu pejabat di Switzerland, VPNBook adalah perkhidmatan VPN percuma, saya pasti tidak mengesyorkan kepada pengguna yang berhati-hati dengan privasi. Perkhidmatan ini tidak menawarkan aplikasi asli untuk platform / peranti, bergantung pada GUI klien OpenVPN sekolah lama. Ia tidak mempunyai sejumlah besar lokasi pelayan dan juga menyimpan log sambungan.

Tetapi sebelum saya meneruskan untuk mendedahkan Semula VPNBook yang komprehensif, anda harus tahu bahawa ini adalah VPN dengan keupayaan terhad. VPNBook mempunyai janji tetapi ia masih perlu pergi jauh dan bertambah baik sebelum ia dapat menyelaraskan dirinya dengan tuntutan pengguna moden.

Kelajuannya perlahan-lahan perlahan dan ia hanya membenarkan satu peranti untuk dijalankan pada satu akaun. Ia’s juga sangat mahal memandangkan nilai yang rendah ia membawa ke meja. Anda boleh mendapatkan tawaran yang lebih baik di Surfshark, VPN murah yang merupakan alternatif terbaik untuk perkhidmatan teratas pada semua akaun.

Penyedia VPN

Batalkan Netflix

Kelajuan

Penyulitan

Protokol

Multi-Logins

Harga

Ulasan

Laman web

Surfshark VPNBook
YA YA
Di atas purata TIDAK
AES-256 penyulitan pada semua protokol yang ia menyokong Penyulitan AES-256 hanya pada protokol OpenVPN
OpenVPN & IKEv2 OpenVPN & PPTP (sangat tidak selamat)
Sambungan yang tidak terhad pada langganan tunggal Log Masuk Tunggal bagi setiap akaun
$ 1.99 / bulan (83% OFF) dengan semua ciri yang disertakan $ 7.95 / bulan untuk IP Dedicated
Kajian Surfshark Kajian VPNBook
Dapatkan Surfshark Lawati VPNBook
 • Keselamatan
 • Ketelusan
 • Harga
 • Pelayan
 • Prestasi
 • Keserasian
 • Sokongan

Banyak ulasan pengguna mengenai klaim VPNBook bahawa perkhidmatan itu menawarkan perlindungan yang baik. Walaupun itu mungkin benar, sejak saya mengesan tiada kebocoran, VPN masih menyimpan log sambungan.

Mana-mana pembekal yang terlibat dalam pembalakan pastinya tidak selamat, terutama mereka yang mendakwa mereka “Percuma”. Perlu diingat bahawa pengurusan perkhidmatan VPN mempunyai kos untuk pelayan, kemas kini dan penyelenggaraan, dan sokongan.

Oleh itu, mereka menggunakan model hasil berasaskan iklan untuk menanggung perbelanjaan. Oleh itu, anda boleh melupakan tentang menjadi tanpa nama dengan VPN.

Di samping itu, apa yang dikatakan pembekal tidak menjual maklumat pembalakan anda kepada perkhidmatan pihak ketiga untuk wang?

Maklumat Jurisdiksi Buku VPN

VPNBook mendakwa mempunyai ibu pejabatnya di Switzerland. Walaupun saya percaya ini (dijelaskan lebih lanjut), lokasi DIGUNAKAN sebagai “Internet mesra” bidang kuasa.

Pada tahun 2010, Mahkamah Agung Persekutuan Switzerland bahkan mengiktiraf alamat IP sebagai maklumat peribadi, yang tidak dapat dikesan, tanpa memberitahu individu yang terlibat.

Bagaimanapun, selepas berlalu undang-undang baru pada September 2017, Switzerland kini boleh dianggap sebagai “koperasi” bidang kuasa, yang mungkin memberi tekanan kepada perkhidmatan VPN apabila mendedahkan maklumat.

Undang-undang ini, menurut Swissinfo.ch, membenarkan FIS untuk mengawasi pengawasan yang disasarkan, penyusunan sifat-sifat persendirian, talian telefon, dan komputer penyadapan, yang sebelum ini tidak dibenarkan.

Butiran mengenai VPNBook menjadi Penipuan!

Ketidakjelasan di sekitar penyedia dan banyak tuduhan ia menjadi honeypot memaksa tangan saya ke dalam menggali sedikit lebih mendalam ke dalam VPNBook.

Dengan memeriksa kod sumber laman mereka, saya mendapat ID Iklan Google mereka, iaitu ca-pub-3860002410887566. Ini membolehkan saya melacak sejarah mereka.

Kajian VPNBook

Carian untuk laman web lain menggunakan ID Iklan Google yang sama, mengenalpasti www.gotfreefax.com! Borang hubungan di laman web ini mendedahkan syarikat yang dipanggil “Teknologi Vannet”

Berasaskan di Kanada, Vannet Technology sepatutnya “Reka Bentuk Web” laman web, yang mempunyai perkhidmatan lain yang dikendalikan oleh orang / syarikat yang sama dengan reka bentuk yang sama ke laman web gotfreefax: http://www.gotresumebuilder.com/ dan http://www.gotsitemonitor.com.

VPNBook menjadi Penipuan

Penemuan ini menunjukkan bahawa VPNBook mungkin tidak berpusat di Switzerland, kerana ia mendakwa dan kerana penemuan kami hanya mendedahkan kotak PO dari Kanada, tidak banyak yang saya dapat mengesahkan mengenai lokasi sebenar mereka.

Apa yang saya tahu ialah menjadi perkhidmatan percuma, dijangka untuk VPNBook mengamalkan amalan rindang seperti ini, mewujudkan satu perkhidmatan palsu hanya untuk mencuri maklumat pengguna.

Ramai yang percaya pembekal itu ditubuhkan oleh pihak berkuasa AS untuk memerangkap pelanggar. Terdapat banyak kes log log VPNBook yang muncul dalam percubaan.

VPNBook’Dasar Pembalakan Shady

Sama seperti semua pembekal lain, VPNBook menyatakan bahawa ia tidak menyimpan log. Walau bagaimanapun, ini lebih jauh dari kebenaran, kerana mereka menyimpan alamat IP dan cap waktu.

Itulah semua maklumat yang diperlukan oleh agensi kerajaan dan troli hak cipta untuk mengesan identiti anda dan menyelam ke dalam aktiviti penyemakan imbas dalam talian anda.

Polisi Pembalakan Shameless VPNBook & rsquo; s

Setelah menggali lebih lanjut, saya mendapati mereka menyimpan log sambungan selama seminggu. Mereka yang berpusat di Switzerland atau di mana-mana lokasi lain tidak ada perbezaan sama sekali.

Sekiranya VPNBook menerima sepina dengan perintah lelucon, mereka perlu menyerahkan maklumat pembalakan, kerana nama mereka terus muncul dalam cubaan-cubaan.

Protokol VPNBook & Kajian Penyulitan

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, VPNBook hanya menyokong protokol PPTP dan OpenVPN. Jika anda menggunakan PPTP, VPNBook mengintegrasikan penyulitan AES-128-bit yang sudah lapuk.

Walau bagaimanapun, pengguna memilih untuk OpenVPN, mempunyai peluang untuk mengkonfigurasi penyulitan yang tersedia dari AES-128 dan AES-256.

Perlaksanaan OpenVPN mereka juga tidak mempunyai penggunaan penyulitan RSA untuk pengedaran selamat sistem kunci simetri AES.

Kebanyakan pembekal di pasaran menggunakan kunci 2048 untuk RSA mereka, dan nama-nama teratas seperti NordVPN dan ExpressVPN telah mula menggunakan kekunci 4096-bit.

VPNBook IPv6, WebRTC, dan Ujian Leak DNS

Untuk mendapatkan idea yang lebih baik mengenai tanpa nama yang anda terima dengan VPNBook, saya memutuskan untuk menjalankan ujian di IPLeak.net. Laman ini biasanya menilai sambungan anda untuk mendedahkan kebocoran IPv6, WebRTC, atau DNS.

Saya mempunyai wakil dari Kanada bersambung ke pelayan AS dan hasilnya agak berjaya. Tidak ada sebarang tanda alamat IP atau DNS Kanada.

VPNBook WebRTC, dan Ujian Leak DNS

Walau bagaimanapun, saya telah meninjau ulasan di mana pengguna menjadi mangsa IP / DNS / WebRTC yang bocor, yang mengakibatkan pengguna disekat dari Facebook.

Oleh itu, saya masih tidak selamat bahawa VPNbook selamat digunakan, terutamanya jika anda ingin menyimpan identiti anda tersembunyi dalam talian dan kekal tanpa namakan pada setiap masa.

VPNBook IPv6, WebRTC, dan Ujian Leak DNS

Kebanyakan penyedia VPN tidak mendedahkan maklumat asas tentang perkhidmatan mereka, tanpa ketelusan yang diperlukan untuk pengguna mempercayai produk mereka.

Mereka mengelak daripada memaklumkan kepada pengguna mengenai ibu pejabat, pemilik, pelabur, lembaga pengarah mereka, memberi waran / laporan ketelusan, dan proses pengauditan (jika ada).

Oleh itu, saya memutuskan untuk bertanya soalan pembekal INVASIVE pada email (disenaraikan di bawah), yang boleh anda lihat dalam blog ketelusan ini. Saya masih menunggu respon daripada VPNBook.

 1. Di manakah ibu pejabat syarikat anda? Bolehkah kita mendapatkan alamat?
 2. Adakah anda menerbitkan Laporan Transparency / Canary Warrant?
 3. Jika ya, berapa kerap? Pautan ke URL atau fail PDF akan membantu!
 4. Adakah tuntutan anda telah diaudit oleh firma keselamatan pihak ketiga yang bebas?
 5. Kenapa anda belum lagi diaudit? Apa-apa sebab?
 6. Bolehkah kita mendapatkan maklumat mengenai pemilik di belakang syarikat itu?
 7. Adakah anda mempunyai pelabur dan adalah maklumat yang tersedia secara umum untuk pengguna?
 8. Siapakah Lembaga Pengarah syarikat anda?

VPNBook adalah perkhidmatan sepenuhnya percuma. Oleh itu, anda tidak mempunyai rancangan / langganan yang tersedia. Pengguna tidak perlu mendaftar untuk menggunakan VPN.

Jika anda klik pada “VPN percuma” tab, anda akan dialihkan ke halaman di bawah. Di sini anda mempunyai keupayaan memilih protokol VPN untuk sambungan.

Anda biasanya mempunyai dua pilihan: PPTP VPN Percuma dan OpenVPN Percuma. Di bawah setiap protokol, anda mempunyai senarai pelayan yang tersedia dengan maklumat yang menyatakan, jika anda boleh menikmati P2P atau tidak.

Anda perlu memuat pelayan ini dalam klien GUI OpenVPN. Nama pengguna adalah vpnbook dan kata laluan adalah nv2bk56, yang berubah selepas setiap beberapa minggu.

Kajian Harga VPNBook

Harga IP Dedicated VPNBook

Walaupun VPNBook tidak mengenakan sebarang harga untuk protokol PPTP dan OpenVPN, anda perlu membayar IP khusus mereka. Bukannya perkhidmatan itu mempunyai senarai besar IP statik yang tersedia.

Walau bagaimanapun, harga standard ialah $ 7.95 sebulan untuk setiap IP statik. Lokasi pengguna mempunyai akses untuk termasuk: Kanada, Amerika Syarikat Timur / Barat, dan Belanda buat masa sekarang!

Harga IP Dedicated VPNBook

Kaedah Pembayaran VPNBook

Menggunakan VPNBook semudah memunggah pelayan tertentu dalam klien GUI OpenVPN. Walau bagaimanapun, jika anda memilih pelayan khusus mereka, anda perlu membuat pembayaran. Pilihan yang tersedia dari VPNBook termasuk Visa, MasterCard, Maestro, Discover, dan American Express!

Jaminan Wang Balik VPNBook

Saya menghargai tawaran VPNBook IP berdedikasi, seperti yang tidak banyak di pasaran. Satu lagi titik tambahan mengenai IP statik mereka ialah anda boleh mendapatkan bayaran balik jika perkhidmatan itu tidak sampai ke markah. Biasanya, anda mempunyai 30 hari sehingga anda boleh meminta wang kembali, yang agak munasabah!

Oleh kerana VPNBook adalah pembekal percuma, penyenaraian pelayannya jelas tidak begitu mengagumkan. Untuk Protokol PPTP dan OpenVPN, anda hanya mempunyai pelayan terpilih yang terdapat di AS, Kanada, Jerman, dan Perancis. Walau bagaimanapun, VPNBook tidak mengintegrasikan kembali CDN Pintar untuk meningkatkan kelajuan rangkaian.

Tinjauan Pelayan VPNBook

Ujian Pelayan Maya

Saya menjalankan ujian pelayan di pelbagai lokasi untuk mengenal pasti pelayan telinga-logam dari yang maya (palsu). Proses ini membawa saya kira-kira satu jam, di mana saya menguji semua 8 lokasi yang ditawarkan oleh VPNBook.

Saya agak terkejut mengetahui bahawa walaupun perkhidmatan percuma, semua pelayan yang tersedia dari penyedia terletak di destinasi yang diiklankan.

Di bawah anda boleh melihat keputusan dari CA Technologies’ App Synthetic Monitor. Saya melayan pelayan US2 ke lebih dari 90 stesen pemantauan di seluruh dunia dari ASM.CA.

Pengujian Server Virtual VPNBook

Masa Pusingan Tumpuan (RTT) di semua lokasi adalah sangat tinggi, kecuali bagi mereka di AS. Rtt paling rendah (1.792 ms) Saya melihat dari Amerika Syarikat - Ashburn, menunjukkan pelayan hadir di sana.

Kajian Buku VPN

Alat tracert dari CA Technologies’ App Synthetic Monitor, selanjutnya mengesahkan penemuan ini, memaparkan rtt 1.790 ms. Ini bermakna, pelayan itu sebenarnya terletak di AS Ashburn.

Pengujian Pelayan Virtual VPNBook

Menilai VPNBook’prestasi yang diperlukan memerlukan ujian kelajuan. Saya memperlihatkannya menggunakan pelaksanaan OpenVPN dengan TCP di atas profil port 443 dan UDP di atas port 53.

Saya menggunakan dua alat untuk proses ini: Speedtest oleh Ookla dan Telstra. Kelajuan untuk pelayan US1 dan US2 mereka rata-rata di muat turun 20 Mbps dan muat naik 18 Mbps pada sambungan 50 Mbps.

Kanada: CA222 dan CA198 jauh lebih cepat, menyentuh hampir 25 Mbps dalam muat turun dan 20 Mbps dalam kelajuan muat naik, tetapi mereka juga mengalami penolakan yang kerap.

Pelayan lain seperti DE4 dan FR1 menyampaikan keputusan yang buruk, dan pelayan FR8 mereka turun ketika saya menjalankan analisis saya, jadi saya tidak mempunyai gambaran yang tepat mengenainya.

VPNBook untuk Netflix AS

Saya berhubung dengan pelayan US2 dari VPNBook pada protokol UDP ke atas port 25000 untuk memeriksa dan melihat sama ada saya boleh mengakses pangkalan data lengkap Netflix AS.

Saya terkejut, VPN berjaya berjaya menyahpasang VoD, yang agak luar biasa untuk perkhidmatan percuma. Walau bagaimanapun, walau bagaimanapun, saya tidak akan mempercayai penyedia dengan maklumat saya!

Ulasan Proksi Web Percuma VPNBook

VPNBook juga menawarkan pengguna proksi web percuma. Anda boleh mengaksesnya dari laman web secara langsung atau klik pada pautan ini di sini. Ini adalah tambahan yang baik dari perkhidmatan ini, terutamanya jika anda ingin memintas batasan-batasan geo.

Ia menggunakan penyulitan SSL 256-bit dan menyampaikan prestasi yang baik dalam ertikata laman web yang berjaya membuka sekatan menggunakan proksi yang terletak di AS, UK, Perancis, dan Kanada.

Ulasan Proksi Web Percuma VPNBook

Satu lagi sebab mengapa saya tidak akan mengesyorkan pengguna netizen terutamanya pengguna VPN untuk melabur dalam VPNBook adalah bahawa ia tidak mempunyai sebarang aplikasi yang tersedia untuk platform / peranti yang berbeza.

Untuk menggunakan pelayan VPN mereka, anda perlu menyediakan sambungan secara manual. Proses untuk PPTP dan OpenVPN sangat berbeza, jadi ini mungkin akan membingungkan pengguna amatur.

Untuk yang pertama, anda mempunyai alamat pelayan, nama pengguna dan maklumat kata laluan yang tersedia untuk membuat sambungan terus dari Windows atau Mac PC anda.

Walau bagaimanapun, jika anda ingin membuat sambungan OpenVPN, anda perlu mendapatkan aplikasi OpenVPN Gui untuk Windows atau aplikasi Tunnelblick untuk Mac OS.

Sebaik sahaja selesai, anda perlu memuat turun fail konfigurasi .ovpn dari laman web secara langsung dan memuatkannya dengan konfigurasi yang anda anggap sesuai.

Walaupun syarikat itu sendiri mempunyai ibu pejabat di Switzerland, jabatan sokongan mereka terletak di Zurich. Tiada blog yang tersedia untuk membimbing anda mengenai isu-isu dengan VPN. Anda hanya mempunyai panduan bagaimana untuk menubuhkan PPTP dan OpenVPN, bersama-sama dengan halaman kenalan kami.

Sekiranya anda memerlukan bantuan segera, dua pilihan yang anda ada ialah menghubungi mereka di Twitter dan Facebook. Anda juga boleh menghantar e-mel kepada pasukan sokongan di kenalan [@] vpnbook.com!

Sokongan VPNBook

Keputusan Akhir

Jika anda bertanya kepada saya, saya tidak akan mengesyorkan perkhidmatan ini kepada mana-mana individu. Mereka mungkin bebas dan mungkin menarik ramai.

Walau bagaimanapun, tidak sepatutnya meletakkan risiko privasi anda, terutamanya jika anda memerlukan VPN untuk memastikan identiti anda tersembunyi di dunia invasif ini.

Saya sentiasa menasihati pengguna untuk pergi ke perkhidmatan VPN premium, kerana mereka menawarkan keselamatan / penyulitan yang lebih baik, ketersediaan pelayan yang luar biasa, dan ciri-ciri yang menakjubkan!

Похожие статьи

 • GOOD VPN Review 2020

  Jurisdiction Netherland Price $ 1.99 Servers 71 Log No Enkripsi AES-256 Unblocks Netflix No Torrenting Yes Works in China No Recommended No Website...

 • Kajian Internet VPN Betternet 2020

  Jurisdiksi Kanada Harga $ 2.99 / mo pada Pelan Pelan 1 Tahun 10 Pelayan di 10 Negara Log Logs Data Pengguna Penyulitan AES-256 (Dibayar) | AES-CBC-128 bit...

 • AVG Secure VPN Review 2020: Adakah AVG VPN Sebarang Baik?

  Bidang kuasa Republik Czech Harga $ 79,99 dibilkan sekali (Pelan 1 Tahun) Pelayan 50+ Logs Ya Penyulitan AES-256-CBC Membongkar Netflix Ya Torrenting Ya Kerja...

 • Kajian VPN Yoga 2020

  Bidang kuasa Tiada Harga Maklumat Pelayan percuma 500+ Pelayan di 30 Kawasan Log Perintah Log Penyambungan Log Penyulitan AES-256-Bit Unblocks Netflix Tidak...

 • Mengulas semula ulasan VPN 2020

  Bidang Kuasa Kanada Harga $ 49 pada Pelan Pelan 1 Tahun 600+ Pelayan di 60 Negara Log Yes Enkripsi AES-256 Bit Unblocks Netflix No Torrenting Yes...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me