Kajian VPN Yoga 2020

Bidang kuasa Tiada maklumat
Harga Percuma
Pelayan 500+ Pelayan dalam 30 Kawasan
Log Kedai Log Sambungan
Penyulitan AES-256-Bit
Batalkan Netflix Tidak
Torrenting Ya
Bekerja di China Tidak
Disyorkan  Tidak
Laman web Apl di Google dan Apple Play Store
Keserasian Android, Apple

Yoga VPN berjaya mengumpulkan lebih daripada 5 juta pengguna dalam masa yang singkat menyertai pasaran alat privasi. Ia adalah perkhidmatan VPN percuma yang disebut-sebut sebagai “terbaik” oleh ramai pengguna di Google Play Store, tetapi analisis saya mendedahkan agak sisi gelap tentang VPN.

Apl mereka tidak selamat sama sekali dan menggunakan amalan jahat untuk memperolehi wang, yang termasuk menjual data anda kepada perkhidmatan pihak ketiga dan menggunakan model berasaskan iklan (yang sekali lagi meletakkan maklumat anda pada risiko selanjutnya untuk pembalakan dari perkhidmatan yang tidak selamat).

Untuk maklumat lanjut mengenai Yoga VPN, bacalah kajian menyeluruh ini yang mengandungi kritikan tentang keselamatan, ketelusan, harga, pelayan, prestasi, keserasian dan sokongannya..

 • Keselamatan
 • Ketelusan
 • Harga
 • Pelayan
 • Prestasi
 • Keserasian
 • Sokongan

Keselamatan

Bidang kuasa

Fakta pertama dan paling membimbangkan tentang VPN Yoga ialah tiada siapa yang tahu di mana pembekal mempunyai ibu pejabatnya. Mereka tidak mempunyai laman web rasmi yang tersedia, hanya laman Facebook yang samar-samar dengan inti. Untuk sebahagian besar, perkhidmatan ini mempunyai kehadiran tidak aktif dalam talian.

Walau bagaimanapun, ia mendapat sejumlah besar pendaftaran, memperoleh rating 4.7 di Google Play Store dan 4.8 bermula di iTunes (di mana kebanyakan tinjauan kelihatan palsu). Menggali sedikit lebih mendalam ke dalam penyedia, saya mendapat kajian menarik yang dilakukan oleh ZDNet.

Bidang kuasa VPN Yoga

Ia menyatakan bahawa kira-kira 60% daripada aplikasi mudah alih teratas di Apple dan Google Play Store adalah dari pemaju yang berpusat di China atau dengan pemilikan China. 17 dari 30 aplikasi yang dianalisis (muncul di kedua-dua kedai) mempunyai hubungan formal ke China, yang agak membimbangkan untuk mengatakan sekurang-kurangnya.

Jika anda melihat senarai di atas, anda akan melihat Yoga VPN adalah antara nama yang termasuk. Nasihat saya ialah anda harus lari dari perkhidmatan secepat mungkin. Kerajaan China terkenal dengan undang-undangnya mengenai pengekalan data dan Pengawasan Massa.

Dasar Privasi

Mungkin alasan paling baik untuk Dasar Privasi, Yoga VPN menyiarkan dasar pembalakannya di laman web hosting dump teks, yang boleh anda akses dari sini: http://www.yogavpn.com/static/privacy.txt

Hanya 373 perkataan yang panjang, dasar privasi cenderung menjadi samar-samar, tidak memberikan maklumat yang sah mengenai maklumat yang dikumpulkan dan berapa lama.

Kami tidak mengumpul Maklumat Peribadi yang mengenal pasti anda atau orang lain, seperti nama pertama dan nama belakang anda, alamat fizikal, alamat e-mel, telefon, faks, SSN, maklumat yang disimpan di dalam peranti anda.

Seperti yang anda dapat lihat, negeri pertama mereka tidak merekodkan sebarang maklumat peribadi, tetapi teruskan menyatakan “Kami mungkin mengumpul maklumat anda apabila anda berkomunikasi dengan kami atau anda memberi kami”.

Tiada butiran tentang apa maklumat yang disimpan / direkodkan, yang memberikan kita satu lagi sebab untuk memberitahu anda: jangan percaya penipuan VPN percuma ini. Ia boleh berfungsi dengan lancar, tetapi teduh ke teras!

Dasar Privasi VPN Yoga

Ujian Leak IP / WebRTC / DNS

Untuk mendapatkan idea yang lebih baik mengenai keselamatan / privasi yang ditawarkan oleh Yoga VPN, saya menjalankan beberapa ujian pada Kebocoran Penyemak Imbas, Leak Privacy DNS Leak, dan IPLeak.Net.

Saya berhubung dengan pelayan yang berlainan dan hasil yang saya terima agak serupa dengan tangkapan skrin yang anda lihat di bawah dengan alamat IP Jerman.

Ya, VPN berjaya menyembunyikan alamat IPv4 saya dan WebRTC, tetapi bahagian yang membingungkan adalah pengenalan lebih dari 70+ alamat pelayan DNS.

Sebarang laman web yang menerima banyak permintaan DNS dari pelbagai lokasi akan menyenaraihitamkan anda daripada melawat. Belum lagi, DNS menunjukkan dua lokasi berbeza.

Satu adalah Jerman dan Belanda lainnya, yang masuk akal mengingat waktu ping untuk server ini berada di bawah nisbah 8.000ms untuk kedua lokasi.

Ini sekali lagi mengesahkan teori saya bahawa pembekal tidak mempunyai pelayan sendiri, tetapi sebenarnya membelinya daripada sebuah syarikat yang berpusat di Amerika Syarikat yang dipanggil Linode.

Yoga VPN IP WebRTC DNS Leak Testing

Ketelusan

Ketidaktentuan VPN Yoga sememangnya mempunyai dua pemaju yang berbeza untuk kedua iTunes dan Google Play Store mereka, kedua-duanya mempunyai dua aplikasi VPN berasingan.

Di iTunes, Yoga VPN dicipta oleh LANPIPER PTE.LTD (juga pemaju untuk Melon VPN) dan di Google Play Store, ia dibangunkan oleh Sarah Hawken (yang juga memiliki VPN Lighter).

Ketelusan VPN Yoga

Oleh itu, adalah mustahil untuk menentukan siapa yang betul-betul beroperasi VPN Yoga, tetapi saya masih menghampiri kedua-dua pemaju untuk mendapatkan lebih banyak maklumat tentang penyedia.

Saya masih menunggu tindak balas daripada mereka, bersama-sama dengan jawapan kepada beberapa soalan invasif yang saya tanya pasukan sokongan mereka di yogavpn.feedback [@] gmail.com

 1. Di manakah ibu pejabat syarikat anda? Bolehkah kita mendapatkan alamat?
 2. Adakah anda menerbitkan Laporan Transparency / Canary Warrant?
 3. Jika ya, berapa kerap? Pautan ke URL atau fail PDF akan membantu!
 4. Adakah tuntutan anda telah diaudit oleh firma keselamatan pihak ketiga yang bebas?
 5. Kenapa anda belum lagi diaudit? Apa-apa sebab?
 6. Bolehkah kita mendapatkan maklumat mengenai pemilik di belakang syarikat itu?
 7. Adakah anda mempunyai pelabur dan adalah maklumat yang tersedia secara umum untuk pengguna?
 8. Siapakah Lembaga Pengarah syarikat anda?

Harga

Sekiranya anda telah melayari mana-mana halaman aplikasinya sama ada Gedung Play atau gedung iTunes, anda mesti tahu sekarang bahawa ia adalah VPN percuma, jadi mengapa semakan harga kemudian?

Nah, VPN Yoga pasti percuma, tetapi anda perlukan “Mata” untuk membuka kunci ciri khusus. Titik ini dibahagikan kepada tiga Tiers yang berbeza untuk mengaktifkan penyenaraian lengkap pelayan.

Harga VPN Yoga

Ini adalah yang pertama saya melihat sistem sedemikian. Untuk mendapatkan mata, anda mempunyai beberapa pilihan. Yang pertama adalah Menonton video, yang akan memberikan anda mana-mana di antara 10 hingga 1000 mata.

Yang kedua adalah untuk mendaftar masuk, yang memberikan anda + 200 hingga 1000 mata. Yang ketiga adalah untuk menjemput lebih ramai kawan, memberikan anda lebih dari 9000 mata dan keempat untuk memasukkan kod, yang sekali lagi memberi anda 4000 mata.

Pelayan

Yoga VPN mengatakan bahawa ia menawarkan 500 “Pelayan Proksi” di 30 wilayah yang berbeza. Untuk mengakses pelayan ini, anda perlu mendapatkan mata menggunakan kaedah yang disebutkan di atas.

Bergantung pada mata yang anda ada, anda boleh mendapat akses ke pelayan pada tiga tahap yang berbeza. Tahap 1 hanya menawarkan lima pelayan di lima negara yang berbeza.

Tahap 2 naik sehingga 15 jumlah pelayan, yang menambahkan beberapa pilihan serantau untuk pengguna juga (seperti US Coast East Coast dan US Coast).

Tahap 3 selanjutnya meningkatkan penyenaraian itu ke 30 pelayan berbeza, dengan nama yang termasuk lokasi bandar tertentu (seperti Perancis - Paris atau AS - Miami).

Ini 3 tingkat pelayan bersama dengan mata yang anda perlukan untuk menyahsekat mereka setiap hari disebutkan di bawah. Perlu diingat jumlah ini terus berubah.

 1. Asas: 500 Mata / Hari
 2. Lebih Stabil: 1800 Mata / Hari
 3. Di seluruh dunia & Stablest: 5000 Mata / Hari

Pelayan VPN Yoga

Pembekal tidak menggariskan jenis enkripsi atau protokol yang digunakan atau ia menawarkan. Tanpa kedua-dua ciri ini, tidak ada VPN di tempat pertama.

Malah yang paling menyedihkan dari VPN menyebut kedua-dua perkara itu, tetapi Yoga VPN senyap mengenainya. Ia mengatakan bahawa ia menyulitkan data anda tetapi tidak ada lagi yang mengikuti.

Prestasi

Sekiranya saya bercakap tentang kelajuan secara khusus, pembekal adalah lebih buruk daripada mana-mana perkhidmatan percuma yang diuji sebelum ini. Ini boleh menjadi hutang pengguna yang besar dan kekurangan ketersediaan pelayan.

Tiada siapa yang mahu membuang masa menonton iklan atau mengklik barangan untuk mendapatkan mata untuk mengakses pelayan tier 3 yang ditawarkan dari penyedia.

Semua orang tahu bahawa iklan itu sendiri log data tentang pengguna dan itu sendiri adalah cadangan berisiko apabila anda memilih untuk memuat turun dan memasang VPN Yoga.

Ujian VPN yang dijalankan melalui Alat Oakla Speedtest pada beberapa pelayan yang memberikan kelajuan muat turun purata 15Mbps dan memuat naik 10Mbps pada rangkaian 4G saya!

Ujian Lokasi Maya

Untuk memberi pengguna idea yang lebih baik tentang perkhidmatan menipu yang VPN Yoga, saya menjalankan ujian pada pelayan mereka. Ini adalah untuk menilai sama ada pembekal atau tidak’ pelayan didasarkan pada lokasi yang diiklankan.

Saya berhubung dengan pelayan di Jerman, yang memberi saya alamat IP: 139.162.168.186. Saya telah menghantar alamat ini ke dalam ujian ping Monitor App Synthetic CA.

Ujian Lokasi Maya VPN Yoga

Alat ini memindahkan pelayan ke lebih dari 90 lokasi di seluruh dunia. Seperti yang dapat anda lihat, perjalanan masa perjalanan agak tinggi untuk lokasi lain, tetapi di Jerman - Frankfurt, ms adalah serendah 1.080 ms.

Kajian VPN Yoga

Walau bagaimanapun, apabila saya menyemak lokasi Belanda - Amsterdam, ia menyentuh sama 8.000+ ms, sama seperti pelayan Jerman - Berlin, yang menunjukkan penghalaan pelayan. Jadi saya melakukan traceroute.

VPN Yoga

Sekiranya anda melihat keputusan di atas, anda dapat melihat masa ping cukup singkat ketika menjalankan traceroute dari Frankfurt, tetapi saya menerima hasil yang sama di Belanda - Amsterdam lagi.

Setelah menggali lebih jauh dan menyalin alamat IP titik akhir ke dalam Brewers Toolkit Hurricane Electric, saya mendapati pelayan mereka sebenarnya dibeli dari https://www.linode.com

Lokasi Maya VPN Yoga

Ini memberikan kita gambaran yang jelas bahawa Yoga VPN tidak boleh dipercayai. Mereka mempunyai jejak di China dan kemudian pelayan yang dibeli dari AS, ahli Bidang Kuasa Lima Mata. Tidak selamat sedikit!

P2P / Torrenting dan Netflix

Yoga VPN tidak membenarkan Torrenting dan juga tidak mengatakan bahawa anda boleh menyahsekat mana-mana tapak streaming utama menerusinya, yang semestinya sejak perkhidmatan percuma tidak mempunyai sumber daya untuk menawarkan fungsi-fungsi ini.

Penyelidikan saya ke pelayannya selanjutnya menerangkan mengapa mereka tidak menyokong torrenting atau unblocking VoDs seperti Netflix. VPN tidak dilengkapi cukup dan menderita daripada kebocoran DNS!

Keserasian

YogaVPN tidak menawarkan banyak keserasian. Ia menyokong hanya dua platform: iOS dan Android, yang dibuat oleh pemaju pihak ketiga, LANPIPER PTE.LTD (di iTunes) dan Sarah Hawken (di Google Play Store).

Adakah ini bermakna tidak ada VPN Yoga untuk Windows atau Yoga pada Firestick? Sayangnya, kerana pembekal tidak mempunyai laman web rasmi, ia adalah bodoh untuk mengharapkan sokongan berbilang platform.

Saya yakin pengguna boleh mendapatkan banyak pilihan dengan keserasian peranti yang lebih baik. Jika menjalankan VPN masih sangat penting, anda boleh memuatkan fail apk Yoga VPN melalui Bluestacks pada Mac atau Windows.

Pemain Bluestacks App adalah emulator Android yang mendirikan Google Play Store pada akaun Gmail anda untuk peranti palsu yang disediakan oleh perisian untuk memuat / memasang fail .apk!

Sokongan

Memandangkan Yoga VPN tidak mempunyai laman web rasmi, tidak banyak pilihan yang tersedia untuk menerima sokongan. Perkara yang paling dekat dengan mana-mana kehadiran dalam talian Yoga VPN mempunyai laman Facebook.

Malangnya, penyedia telah sangat tidak aktif. Melalui jawatan, saya hanya dapat melihat Yoga VPN aktif kembali pada 2017 dengan aktiviti minimum pada 2018, 2019 dan 2020.

Sokongan VPN Yoga

Saya masih membuat keputusan untuk memaklumkan mereka di Facebook dan meminta mereka sama ada atau tidak mereka mempunyai rancangan untuk membuat laman web rasmi untuk produk mereka.

Saya menerima tindak balas yang dijana secara automatik, yang menggesa saya untuk menghubungi di dalam apl atau melalui e-mel. Saya telah melakukan kedua-duanya, tetapi masih belum menerima jawapan.

Kajian YogaVPN

Adakah Yoga diharamkan di Rusia?

Saya akan menyukai bahawa pembekal menjawab jawapan mereka tetapi malangnya, sokongan mereka menyebalkan. Apa yang boleh saya katakan pada anda ketika ini mengenai keadaan di Rusia adalah bahawa perkara-perkara tidak baik!

Kerajaan, yang serupa dengan China, mahu kawalan yang lebih besar terhadap dunia digital. Ia hanya menyokong perkhidmatan VPN terakreditasi yang bersetuju untuk berkongsi log dengan agensi.

Oleh itu, semua pembekal tidak bekerjasama dengan negara akan mengalami larangan tetap pada aplikasi VPN untuk kedua-duanya: iTunes dan Google Play Store, termasuk Yoga VPN.

Keputusan Akhir

Adakah saya cadangkan Yoga VPN?

Hmm. Tidak ada maklumat yang tepat mengenai bidang kuasa, isu-isu kebocoran DNS, penggunaan lokasi maya, tiada laman web rasmi, kekurangan pelayan berprestasi tinggi, dan sistem mata rumit, anda mendapat intipati, betul?

Pembekal mungkin antara yang lebih buruk dalam segmen bebas, dan pangkalan pengguna yang tinggi tidak mengubah hakikat bahawa VPN sangat samar-samar dalam semua amalannya, memberikan keselamatan dan prestasi yang lemah.

Nasihat saya adalah untuk menjalankan arah bertentangan secepat mungkin dan tidak mempercayai VPN Yoga sehingga mereka memilih untuk menjadi lebih telus kepada pelanggan dan prospek mereka.

Похожие статьи

 • Kajian Surfshark 2020

  Bidang kuasa British Virgin Islands Harga $ 1.99 / mo ($ 47.76 selama 24 bulan) Pelayan 1040+ di 61+ Negara Log Tiada Log Disahkan Enkripsi...

 • Kajian PureVPN 2020

  Bidang kuasa Hong Kong Harga $ 2.91 / mo pada Pelan Pelan 2 Tahun 2,000+ di 140+ Negara Log Tiada Log Disahkan Penyulitan AES-256-CBC Buka Blok Netflix...

 • GOOD VPN Review 2020

  Jurisdiction Netherland Price $ 1.99 Servers 71 Log No Enkripsi AES-256 Unblocks Netflix No Torrenting Yes Works in China No Recommended No Website...

 • Kajian Internet VPN Betternet 2020

  Jurisdiksi Kanada Harga $ 2.99 / mo pada Pelan Pelan 1 Tahun 10 Pelayan di 10 Negara Log Logs Data Pengguna Penyulitan AES-256 (Dibayar) | AES-CBC-128 bit...

 • AVG Secure VPN Review 2020: Adakah AVG VPN Sebarang Baik?

  Bidang kuasa Republik Czech Harga $ 79,99 dibilkan sekali (Pelan 1 Tahun) Pelayan 50+ Logs Ya Penyulitan AES-256-CBC Membongkar Netflix Ya Torrenting Ya Kerja...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me