Kajian VPN Turbo 2019

Bidang kuasa China
Harga 2.99
Pelayan 26
Log Tidak
Penyulitan AES-256
Batalkan Netflix Ya
Torrenting Ya
Bekerja di China Ya
Disyorkan  Ya
Laman web https://www.turbovpn.co/
Keserasian Android, Apple

VPN Percuma Berbasis di China Dengan Muat Turun Lebih 50 Juta.

Count Server 26
Bidang kuasa China
Log Simpan log (Saham Data dengan pihak ketiga
Torrenting Tidak
Batalkan Netflix Ya (Versi Dibayar Sahaja)
Harga $ 2.99 / bulan ($ 35.88 untuk 1 Tahun)
Protokol OpenVPN
Bypasses Firewall China Tidak
Penyulitan Data AES-256
Alternatif Surfshark.com

Turbo VPN adalah perkhidmatan percuma popular yang juga menawarkan versi premium untuk $ 2.99 / bulan.

VPN percuma secara amnya agak tidak selamat dan hampir semuanya tidak dapat dipadankan dengan tahap perkhidmatan yang ditawarkan oleh perkhidmatan berbayar teratas, jadi sebagai peraturan, saya secara umumnya tidak’t mengesyorkan perkhidmatan percuma.

Dan itu’sungguh mengapa saya agak ragu-ragu apabila saya melihat perkhidmatan percuma mendapat populariti yang begitu banyak. Adakah ia menipu orang dan merosakkan kepentingan mereka atau benar-benar perkhidmatan VPN percuma yang semua orang harus mempunyai pada peranti mereka?

Dalam kajian TurboVPN ini, saya akan menyelesaikan isu-isu ini dengan memberikan analisa yang tidak berat sebelah dan objektif setiap aspek perkhidmatan VPN percuma popular ini dan memutuskan sama ada ia layak disyorkan atau tidak:

Penyulitan VPN Turbo dan Semakan Protokol

Piawaian industri untuk penyulitan sambungan VPN ialah standard Penyulitan AES-256, yang begitu selamat bahawa ia’yang digunakan oleh agensi kerajaan dan tentera. Semua VPN teratas menawarkan piawaian penyulitan ini untuk mendapatkan data pengguna semasa dalam transit melalui sambungan VPN.

Pembekal ini tidak berbeza.

TurboVPN juga menggunakan penyulitan peringkat ketenteraan ini secara lalai.

VPN teratas juga menawarkan protokol OpenVPN sebagai pilihan protokol terowong selamat, kerana ia’s yang paling selamat daripada semua protokol yang terdapat di sana.

OpenVPN adalah protokol sumber terbuka dan sebahagian besar kecacatan keselamatannya dapat ditembusi dengan cepat kerana ini.

Kekunci SSH digunakan dalam OpenVPN untuk membolehkan anda menyambung ke pelayan VPN dengan perlindungan. Ini adalah mekanisme yang sama digunakan oleh bank dan banyak institusi kewangan lain untuk mendapatkan transaksi pengguna dalam talian.

Sekali lagi, TurboVPN menggunakan protokol kelas atas ini dalam senjata keselamatannya juga.

Kajian TurboVPN

Sama ada anda menggunakan versi percuma atau berbayarnya, anda boleh yakin bahawa anda akan dicagarkan oleh penyulitan gred AES-256 dan sokongan protokol OpenVPN, memastikan sambungan anda sebagai peribadi kerana ia dilindungi oleh pembekal teratas.

Tinjauan Perlindungan TurboVPN DNS

Walaupun pembekal menawarkan penyulitan gred tentera dan protokol OpenVPN, kebocoran boleh berada di sana.

Ini “kebocoran” berlaku disebabkan isu WebRTC atau DNS dan boleh menyebabkan pendedahan IP sebenar kepada mana-mana penggodam yang cukup pintar.

Setiap kali saya’Telah menyemak aplikasi percuma yang hanya berfungsi pada peranti OS berasaskan mudah alih, saya’telah mendapati mereka terdedah kepada kebocoran seperti ini.

Dahulu, TurboVPN tidak’t mengalami kebocoran sedemikian.

Saya berlari melalui pelbagai ujian standard dan mendapati ia bebas daripada kebocoran.

Kajian Keselamatan TurboVPN

Kebocoran Permintaan WebRTC dan HTTP:

 1. https://browserleaks.com/webrtc (Bersih)
 2. https://www.doileak.com/ (Jelas)

Kebocoran DNS:

 1. https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/ (Jelas)
 2. https://www.dnsleaktest.com/ (Jelas)

Ujian Leak DNS

IPv4 / IPv6 dan Torrent IP Leaks

 1. https://ipleak.net/ (Jelas)

Ujian Kebocoran IP IP Webrtc

 1. https://ipx.ac/run/ (Jelas)

Bebas kebocoran, dilindungi oleh penyulitan gred tentera dan menawarkan sokongan protokol OpenVPN, TurboVPN akan menjadi keselamatan VPN percuma yang sempurna sekiranya ia tidak’t untuk dasar pembalakan yang sangat bermasalah.

Tinjauan Dasar Pembalakan TurboVPN

TurboVPN kecewa saya teruk apabila saya meneruskan dasar privasi mereka.

Mereka jelas dengan jenis maklumat yang sebenarnya mereka log tetapi, ia adalah bahagian tentang perkongsian maklumat yang mereka peroleh daripada pengguna yang membangkitkan penggera.

Tinjauan Dasar Pembalakan TurboVPN

TurboVPN boleh menawarkan data anda kepada entiti dari penjual pihak ketiga kepada agensi kerajaan.

Ini tidak dapat diterima sama sekali dan isu ini secara langsung membuat TurboVPN tidak dapat digunakan dan sangat tidak selamat bagi sesiapa.

Kajian Jurisdiksi TurboVPN

TurboVPN berpusat di China.

Dan kerana China bukan sebahagian daripada mana-mana perkongsian perkongsian data seperti 5 Mata dan 14 Mata, maka selamat sebagai lokasi untuk VPN, betul?

Tidak cukup.

Kenapa?

Itu’s kerana China sendiri mempunyai undang-undang pengekalan data mandatori.

Mana-mana operasi VPN yang beroperasi di China akan dikawal selia oleh kerajaan dan pihak berkuasa boleh menyampaikannya dengan data gagak pada bila-bila masa.

Satu lagi perkara yang menarik yang saya masih boleh’t membungkus kepala saya adalah bahawa TurboVPN berpusat di China, tetapi ia’s perkhidmatan itu’s terutama tersedia di kedai aplikasi seperti iOS dan Google Play store, kedua-duanya tidak boleh mempunyai aplikasi VPN di China.

Bagaimana pengurusan TurboVPN ini masih menjadi persoalan besar tetapi pembekal tidak pernah menjawab pertanyaan ini daripada saya?

Kajian Harga TurboVPN

TurboVPN adalah perkhidmatan percuma tetapi penyedia menawarkan versi berbayar juga.

TurboVPN’Rancangan Penentuan Harga:

 • Langganan Bulanan: $ 11.99 / bulan sekali ditaksir
 • Langganan Tahunan: $ 2.99 / bulan ($ 35.88 dibilkan sekali)

Tetapi sebelum kita membincangkan harga, beritahu saya apa’s perbezaan dalam versi percuma dan berbayar.

 • Dalam versi berbayar, Netflix US berfungsi demikian’s tambah besar
 • Versi percuma mempunyai pelayan terhad dan dihidangkan oleh iklan

Jadi ada alasan untuk memilih TurboVPN’perkhidmatan berbayar, tetapi harganya cukup baik?

Tidak cukup.

Pelan pembayaran bulanan dihalang secara haram.

Hampir $ 12 untuk ciri terhad itu? Bukan rancangan yang baik untuk pergi dengan serius.

TurboVPN’Perjanjian terbaik adalah pelan langganan tahunannya yang berharga $ 2.99 / bulan yang agak murah.

Tetapi untuk tag harga yang sama, anda boleh mendapat langganan kepada NordVPN, pembekal yang menawarkan 5700 pelayan dan ciri eksklusif seperti VPN Double dan Bawang melalui VPN, bersama dengan dasar pembalakan bersih.

Ini tidak serius.

Apabila anda boleh mendapatkan perkhidmatan seperti NordVPN untuk $ 2.99 / bulan, anda sepatutnya’t pergi kurang dan memilih TurboVPN.

Percubaan Percuma TurboVPN & Kajian Kaedah Pembayaran

TurboVPN mempunyai perkhidmatan percuma tetapi jika anda ingin pergi untuk versi berbayar, anda mempunyai kusyen 7 hari untuk mendapatkan wang anda kembali.

Percubaan Percuma TurboVPN

Ia tidak banyak jika anda membandingkannya dengan tempoh bayaran balik 30 hari standard industri. Tetapi kerana ada perkhidmatan percuma yang ditawarkan juga, ia akan membuktikannya.

TurboVPN juga tidak mempunyai pilihan pembayaran selain daripada yang anda bayar untuk rancangannya melalui Google Play atau kedai aplikasi iOS.

Oleh itu, anda perlu memproses bayaran balik anda melalui kedai-kedai ini.

TurboVPN tidak menyokong kad kredit, Paypal atau kaedah lain seperti sekarang.

Dan kerana tidak ada bentuk sokongan yang tersedia, anda tidak akan dapat menghubungi TurboVPN jika anda tidak dapat mendapatkan bayaran balik anda kembali.

Dasar percubaan dan pembayaran yang tidak sesuai dengan pendapat saya.

Kajian Infrastruktur Server TurboVPN

Pembekal menawarkan dua jenis taman pelayan yang berbeza. Satu untuk pengguna percuma dan yang lain untuk versi berbayar.

Dalam versi percuma, anda mendapat sejumlah 8 pelayan di tempat seperti Kanada, Jerman, India, Amerika Syarikat, UK, Belanda & Singapura.

Lokasi Pelayan Percuma

Versi berbayar mempunyai 26 pelayan yang khas untuk membuka kunci laman streaming seperti Netflix, BBC iPlayer, dan lain-lain.

Bilangan pelayan terlalu kurang, tetapi biarkan’s kembali ke titik ini sedikit.

Dalam versi percuma, VPN akan sering memaksa anda untuk pergi ke pelayan tertentu dan bukannya membiarkan anda memilih pelayan pilihan anda, yang bukan masalah yang saya temui di mana-mana VPN lain setakat ini.

Masa sambungan ke pelayan adalah baik, tetapi melainkan anda mempunyai versi berbayar, lebih kerap daripada tidak, aplikasinya akan menentukan pelayan untuk anda.

TurboVPN’taman pelayan tidak sesuai untuk taman pelayan besar seperti yang ditawarkan oleh penyedia VPN teratas untuk harga yang sama.

Turbo VPN Netflix Unblocking Review

VPN Turbo bekerja dengan Netflix, tetapi hanya dalam versi perkhidmatan dibayar.

Pada TurboVPN’aplikasi s, anda boleh melihat pelayan khusus yang ditetapkan sebagai “Pelayan Netflix”, tetapi anda hanya boleh menggunakannya jika anda menggunakan perkhidmatan berbayarnya.

Kajian TurboVPN Netflix

Dan ini masuk akal juga, kerana pembasmian kunci Netflix adalah usaha yang amat sukar sejak tapak penstriman popular ini menguatkuasakan larangan VPN.

Disebabkan larangan ini, VPN perlu sentiasa menukar IP yang digunakannya untuk memintas sekatan geografi pada Netflix, lebih cepat daripada gergasi streaming yang dapat menyenaraikannya. Ini boleh mengambil sejumlah besar sumber kewangan, jadi tidak ada pembekal yang mampu memberikan fungsi ini dalam versi percuma.

Namun, VPN Turbo mendapat jempol daripada saya kerana dapat menyahsekat Netflix AS.

Turbo VPN Torrenting Review

Kajian VPN Turbo

Penyedia secara jelas menyatakan bahawa anda tidak boleh menggunakan BitTorrent pada perkhidmatannya atau anda menghadapi risiko mendapatkan akaun anda diharamkan.

Jadi tidak ada untuk Torrenting oleh Turbo VPN.

Ujian Kelajuan VPN Turbo

Dari muka itu, Turbo VPN muncul seperti VPN yang tidak’t mengecewakan kami di hadapan kelajuan sekurang-kurangnya.

Lagipun, ia’nama itu “Turbo”.

Tetapi kelajuannya kurang padat dengan beberapa pelayan yang mengalami kehilangan kelajuan lebih dari 90% dalam kelajuan muat naik dan 70% dalam kelajuan muat turun.

Inilah hasil ujian kelajuan dari servernya di San Francisco, AS:

 1. Ping: 94 Ms
 2. Muat turun Kelajuan: 6.12 Mbps
 3. Muat naik Kelajuan: 3.85 Mbps
 4. Base Speed ​​tanpa VPN: 48 Mbps

Terlalu buruk untuk digunakan. Sudah tentu jauh dari apa-apa yang berkaitan dengan perkataan itu “Turbo”.

Ulasan Keserasian App VPN Turbo

Turbo VPN hanya akan berfungsi pada telefon bimbit anda.

Oleh kerana ia hanya menawarkan aplikasi untuk platform berasaskan mudah alih iaitu Android dan iOS.

VPN Turbo tidak mempunyai sokongan untuk peranti desktop. Ia tidak’t bahkan menawarkan fail persediaan supaya anda boleh membuat kerja perkhidmatan pada peranti desktop secara manual.

Kajian Keserasian TurboVPN

Aplikasi direka dengan baik dan mudah dinavigasi. Mereka tidak’t lag atau kemalangan yang merupakan perkara yang sangat baik sebagai kestabilan aplikasi adalah penting untuk menentukan keselamatan, terutamanya apabila VPN tidak’t menawarkan injap keselamatan seperti suis bunuh untuk menamatkan sambungan internet jika aplikasi gagal atau sambungan VPN gagal.

Kajian Sokongan VPN Turbo

Anda tidak boleh menghubungi TurboVPN’pasukan sokongan s dalam apa jua cara.

Dengan tiada sokongan sembang langsung atau sokongan e-mel, Turbo VPN meninggalkan anda tinggi dan kering sebagai pengguna.

Sama ada anda memerlukan bantuan teknikal, meminta bayaran balik atau hanya menimbulkan pertanyaan umum, anda tidak mempunyai tempat untuk bercakap dengan orang-orang di TurboVPN.

Malah media sosial mereka mengendalikan’t bertindak balas.

Tidak baik sama sekali, dengan serius.

Adakah Turbo VPN Disyorkan?

Tidak, tidak sama sekali.

TurboVPN berkongsi data dengan pihak ketiga, berpusat di China, mempunyai terlalu sedikit pelayan, tidak’t menawarkan sokongan melalui sembang atau e-mel di kalangan masalah lain yang terlalu besar untuk diabaikan.

Terdapat beberapa positif tetapi mereka tidak boleh mengalahkan negatif negatif ini.

Jika anda mahukan VPN yang cukup baik yang tidak’T menderita daripada isu-isu ini, alternatif terbaik untuk TurboVPN ialah Surfshark. Ia akan dikenakan bayaran hanya $ 1,99 / bulan dan menawarkan keselamatan tertinggi, ciri yang kuat dan sokongan yang hebat.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai tawaran Surfshark, baca ulasan yang komprehensif mengenai perkhidmatan ini.

Похожие статьи

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Kajian Speedify