Kajian Surfshark 2020

Bidang kuasa Pulau British Virgin
Harga $ 1.99 / bulan ($ 47.76 selama 24 bulan)
Pelayan 1040+ di 61+ Negara
Log Tiada Log Diperakui
Penyulitan AES-256-GCM / AES-256-CBC
Batalkan Netflix Ya
Torrenting Ya
Bekerja di China Ya
Disyorkan  Ya
Laman web https://surfshark.com/
Keserasian Windows, Android, Apple, Chrome, Firefox

Kajian Surfshark saya memperkenalkan VPN menawarkan keselamatan dan kebolehpercayaan yang luar biasa. Bermula pada $ 1.99 / mo pada pelan 2 tahun, saya sangat mengesyorkan semua ini. Ia memberi nilai yang besar kepada pengguna di seluruh dunia.

Surfshark VPN menawarkan pelbagai log masuk tanpa had, berjaya menyekat Netflix di 13 negara, dan memintas larangan VPN di China, sambil memberikan akses kepada 1040+ pelayan di lebih dari 60+ negara di seluruh dunia.

Paling penting, ia benar-benar bebas daripada pelbagai kebocoran, bersaing dengan nama-nama teratas seperti PureVPN dan ExpressVPN. Ia bahkan telah meluluskan audit keselamatan dari Cure53.

Setakat 2019, penyedia berasaskan BVI menjadi finalis dalam Anugerah Keselamatan Cyber ​​2019, sebagai permulaan tahun ini. Ia juga memperkenalkan IP statik, dua ciri keselamatan VPN baru, dan sokongan untuk ShadowSocks,

Kriteria Penilaian

 1. Bidang kuasa:Di mana adalah Surfshark VPN Based?
 2. Keselamatan: Adakah Surfshark VPN Safe?
 3. Kebocoran: Adakah Surfshark Leak IP anda, DNS & WebRTC?
 4. Pelayan: Adakah Surfshark Memiliki Infrastruktur Rangkaian yang Baik?
 5. Streaming: Adakah Surfshark Bekerja dengan Netflix & Perkhidmatan Streaming Lain?
 6. Kelajuan: Betapa cepatnya PureVPN?
 7. Keserasian: Aplikasi dan peranti yang disokong
 8. Harga: Berapa kos Surfshark?
 9. Kepercayaan: Penilaian Trustpilot, Reddit & Sokongan pengguna

Bidang kuasa: Di mana Surfshark VPN Based?

Jadi, apakah undang-undang pengekalan data yang mengawal kewujudan VPN di British Virgin Islands? Tidak ada, sebenarnya. Ia mungkin Wilayah Luar Negeri British, tetapi ia juga mempunyai kebebasan yang adil dalam hal-hal yang mengawal hal ehwal dalamannya.

Britain mungkin menjadi ahli perikatan seperti 14 mata, memaksa ia mematuhi negara-negara anggota lain dalam hal data dan perisikan, tetapi bayang-bayang aliansi ini tidak mengikat British Virgin Islands untuk melakukan perkara yang sama.

Inilah sebab utama mengapa Surfshark, bersama-sama dengan ExpressVPN telah menubuhkan pangkalan mereka di sana. Melayan permintaan gag atau memfailkan permintaan ekstradisi data di negara ini adalah proses yang kompleks. Hanya tempat yang baik untuk dijadikan sebagai perkhidmatan VPN, tidak lebih, tidak kurang.

Keselamatan: Adakah VPN Surfshark Selamat?

Atas dasar Surfshark’lokasi, audit, waran tangkap, dan dasar pembalakan, kajian Surfshark mendalam saya mendedahkan pembekal bernilai wang. Pengguna dalam talian boleh mendapatkan perlindungan maksimum melalui Surfshark.

Adakah Surfshark Simpan Sebarang Log?

Tiada Surfshark tidak menyimpan log sambungan / aktiviti seperti IP masuk / keluar, pelayan VPN, jalur lebar yang digunakan, maklumat sesi, lalu lintas rangkaian, cap waktu sambungan dan sejarah penyemakan imbas / muat turun / pembelian.

Adalah penting untuk menyebut bahawa Surfshark VPN akan log alamat e-mel peribadi dan butiran kad kredit anda sekalipun. Setiap pembekal memerlukan kedua-dua butiran ini untuk membuat dan mengurus akaun anda, sementara juga memenuhi aduan anda.

Sudah tentu, terdapat pembekal seperti MullvadVPN yang tidak menyimpan butiran e-mel atau kad kredit anda. Mereka menjana nombor akaun tertentu untuk membuat akaun pengguna dan menjalankannya.

Maklumat Protokol dan Penyulitan

Tiada sokongan yang tersedia untuk protokol seperti L2TP / IPSec atau PPTP. Surfshark menggunakan protokol standard OpenVPN (TCP dan UDP) industri pada semua peranti dan platform.

Ini termasuk aplikasi iOS mereka, yang sebelum ini hanya menggunakan protokol IKEv2. Hasilnya, anda boleh merasa yakin untuk memanfaatkan keselamatan yang lebih kukuh pada peranti iPhone dan iPad anda.

Sehingga 2019, Surfshark VPN juga merupakan antara beberapa pembekal yang menawarkan protokol Shadowsocks baru, yang membantu dalam melangkau geo-larangan di negara-negara seperti China!

Berhubung dengan penyulitan, pembekal menyokong dua ciphers berbeza: AES-256-CBC dan AES-256-GCM. Anda boleh menukarnya dalam semua aplikasi mengikut keutamaan keselamatan anda.

Ciri-ciri Keselamatan yang ditawarkan oleh Surfshark

2019 telah menjadi tahun inovasi untuk Surfshark, kerana ia terus menambah dua perkhidmatan baru kepada produk VPN; HackLock dan BlindSearch. Yang pertama ialah sistem amaran bocor data yang mungkin berubah menjadi alat perlindungan kecurian identiti sepenuhnya.

Sebaliknya, BlindSearch adalah alat carian peribadi bebas iklan yang bertujuan untuk memaparkan hasil organik yang tulen tanpa gangguan sebarang memori bersejarah. Ini adalah alat yang hebat untuk pemasar juga.

Sebagai manfaat kepada pengguna VPN percuma, Surfshark telah memperkenalkan aplikasi TrustDNS untuk menyediakan keselamatan asas untuk semua orang. Pembekal juga telah menambah ciri perpecahan terowong terbalik untuk memilih apl atau tapak web mana yang menggunakan VPN.

Surfshark dan Inisiatif Amanah VPN (VTI)

Untuk memainkan peranannya dalam membina pemahaman, memperkuat kepercayaan, dan mengurangkan risiko untuk pengguna VPN, Surfshark VPN menyertai tangan sebagai anggota pengasas Inisiatif Amanah VPN (VTI).

Inisiatif ini dari i2Coalition bertujuan untuk membina komuniti kerjasama dalam industri privasi untuk memberikan pandangan mengenai amalan terbaik dan standard teknikal VPN.

Ia akan berfungsi sebagai suara industri VPN secara kolektif, membantu pengguna lebih mengetahui tentang pilihan VPN mereka, sambil mendapat lebih banyak pengetahuan tentang garis panduan yang sesuai.

Laksanakan Audit Keselamatan Dengan Cure53

Cure53, firma perkhidmatan keselamatan web yang terkenal, dan pilihan pertama bagi audit komprehensif VPN, menjalankan penilaian keselamatan penuh Surfshark VPN’sambungan Chrome dan Firefox pelayar Firefox.

Surfshark VPN menerima taksiran terhad, yang dijalankan pada bulan November 2018, dengan tiada apa yang dijumpai kecuali dua kelemahan kecil yang ditandakan sebagai “keterukan rendah”.

Warrant Canary Clear Ancaman (Tarikh: 8 Januari 2020)

Surfshark’Canary Warrant s adalah bersih seperti wisel, yang dikemaskini setiap hari untuk memudahkan pelanggan prospek dan pelanggan. Sehingga 8 Januari, mereka mempunyai kiraan berikut pada setiap permintaan tersebut:

 • Surat Keselamatan Negara: 0
 • Perintah Gag: 0
 • Waran daripada organisasi kerajaan: 0

Ini amat mengagumkan, memperkukuhkan kredibiliti Surfshark VPN. Ia juga penting untuk menyerlahkan bahawa tidak banyak VPN mengeluarkan butir-butir Warrant ini. Kebanyakan menerima pesanan sedemikian dan paling sesuai dengannya.

Kebocoran: Adakah Surfshark Leak IP anda, DNS & WebRTC?

Tidak, Surfshark tidak membocorkan apa-apa maklumat peribadi. IP, DNS, dan WebRTC anda tetap bebas bocor pada setiap masa, tanpa mengira pelayan mana yang anda sambungkan.

Bagaimanakah saya dapat mencapai kesimpulan ini? Nah, Ia bukan idea yang buruk untuk mengetahui lebih lanjut mengenai keselamatan dan kebolehpercayaan perkhidmatan VPN. Memandangkan ini, saya melakukan ujian kebocoran VPN pada Surfshark VPN.

Proses ini membawa saya 12 jam yang baik, di mana saya memeriksa hampir semua pelayan penyedia berasaskan British Virgin Islands, dari empat alat uji VPN yang berbeza di internet:

 1. https://ipx.ac/run - Lulus
 2. https://ipleak.org/ - Lulus
 3. https://ipleak.net/ - Lulus
 4. https://browserleaks.com/webrtc - Lulus

IPX

ujian surfshark untuk 2019

IPLeak.org

Ujian surfshark p2p

Kebocoran Penyemak Imbas

Surfshark untuk torrenting

IPLeak.net

Surfshark untuk torrenting

Surfshark keluar dari semua ujian kebocoran ini untuk memastikan kredibilitinya, sebagai perkhidmatan yang sangat sesuai untuk perlindungan terhadap mata yang bersenjata dan pemburu pelanggaran hak cipta semasa merosakkan.

Pelayan: Adakah Surfshark Mempunyai Infrastruktur Rangkaian yang Baik?

Ya, sebenarnya Surfshark’rangkaian pelayan s telah berkembang pesat selama bertahun-tahun. Dari 800 pelayan di 50+ negara, ia kini menjadi tuan rumah 1040 + pelayan di 61 negara di seluruh dunia, yang merupakan pencapaian yang cukup untuk pendatang baru.

Infrastruktur pelayan sebelum ini lebih condong ke arah Amerika Utara dan Eropah. Walau bagaimanapun, ia telah menambah pelayan baru di tempat seperti Turki, India, Singapura, Korea Selatan, New Zealand, Israel, Afrika Selatan, Chile, Kosta Rika dan Kanada antara lain.

Melihat status pelayan Surfshark ini, jelas VPN sedang mencari untuk berkembang dan betul. Salah satu perkara paling kritikal yang boleh membuat atau memecahkan sebarang VPN’kredibiliti di pasaran adalah ketersediaan pelayannya.

Adakah Surfshark Baik untuk Torrenting?

Sesungguhnya, Surfshark VPN menawarkan prestasi yang sangat baik untuk aktiviti p2p. Anda mempunyai 1000+ pelayan di 60 lokasi, yang semuanya mesra P2P dan bekerjasama dengan pelanggan seperti uTorrent, BitTorrent, Deluge, dan pemain streaming seperti VLC, Ace Player, dan Time Popcorn.

Pada masa yang sama, pembekal menjamin bahawa pelayannya tidak memberikan sebarang masalah dalam memuat turun torrents dan fail dari ThePirateBay, RARBG, 1337X, TorrentDownloads, dan LimeTorrents.

Adakah Surfshark Kerja di China?

Ya, Surfshark berfungsi lancar di China. Sama seperti NordVPN dan ExpressVPN, pendatang baru ini juga menawarkan laman web Cina khusus untuk membantu penduduk di negara ini mendapat akses kepada produk mereka.

Bagi ekspatriat, Surfshark VPN menawarkan mod NoBordersTM, yang memintas “Firewall Besar” menggunakan teknologi penggumpalan. Ikuti langkah-langkah di bawah untuk mengaktifkan mod dan menjadi orang tempatan China lagi:

 1. Muat turun Aplikasi Windows VPN Surfshark
 2. Langgan kepada pelan dan masukkan butiran log masuk anda dalam aplikasi
 3. Klik pada “Gear” ikon di sudut kanan atas
 4. Navigasi kepada “Advanced” menu tetapan
 5. Aktifkan yang “Mod NoBordersTM”
 6. Sambungkan ke mana-mana pelayan Surfshark China yang ada!

Bagaimana untuk Bypass GFW melalui Surfshark

Surfshark Menggunakan kedua-dua: Lokasi Bare-Metal dan Maya

Saya menghampiri Surfshark’sokongan sembang langsung s untuk mengetahui lebih lanjut mengenai persembahan pelayan maya / fizikal, tetapi wakil sepenuhnya ditolak mempunyai sebarang lokasi rekaan.

Lokasi Maya Surfshark - Transkrip Sembang

Menguji mereka in-mum.prod.surfshark.com pelayan mendedahkan bahawa ia sebenarnya terletak di Belanda, Amsterdam. Satu lagi adalah Surfshark’s Vietnam - pelayan Ho Chi Minh City, yang mengarah dari Belgium melalui pusat dataran yang terletak di Belanda.

Ujian Surfshark ASM Traceroute - Server India

Apabila saya mendekati pembekal semula dengan penemuan ini, mereka berkata bahawa mereka menawarkan kedua-dua: maya dan fizikal. Eksekutif sokongan sembang juga menyebut bahawa mereka merancang untuk menanamkan ciri baru dalam apl mereka.

Satu yang akan memberitahu pengguna tentang pelayan mana yang maya dan yang mana satu adalah logam yang telanjang, sama seperti bagaimana penyedia lain melakukannya. Kebanyakan penyedia mempunyai tanda (V) pada senarai pelayan mereka, menandakan pelayan maya.

Sehingga Oktober 2019, Surfshark VPN telah mengamalkan amalan ini dan kini dengan jelas menandakan semua lokasi maya dalam apl mereka, sama ada pada iOS, Android, Mac, atau Windows. 

Streaming: Adakah Surfshark Bekerjasama dengan Netflix dan Laman Streaming Lain?

Ya, Surfshark VPN bekerja dengan Netflix dan tapak streaming lain seperti BBC iPlayer, Amazon Prime, Hotstar, Voot, Hulu, dan juga Disney Plus, terima kasih kepada keselamatan / privasi yang kuat yang menawarkan perlindungan terhadap Deep Packet Inspection (DPI) dan algoritma penyekat VPN yang lain.

Untuk membuka kunci perkhidmatan American Netflix, saya menukar protokol dari IKEv2 ketinggalan zaman kepada protokol OpenVPN (TCP). Selepas itu, saya telah menguji semua pelayan AS / UK / JP / DE yang ada di dalam “lokasi fizikal” tab:

5 Pelayan Kerja untuk Netflix AS

 1. Los Angeles (Ultra HD)
 2. Las Vegas (Ultra HD)
 3. New Jersey (HD)
 4. Phoenix (HD)
 5. Seattle (HD)

3 Pelayan Kerja untuk Netflix UK

 1. London (Ultra HD)
 2. Manchester (Ultra HD)
 3. Glasgow (HD)

2 Pelayan Kerja untuk Netflix JP

 1. Tokyo (Ultra HD)
 2. Osaka (Ultra HD)

2 Pelayan Kerja untuk Netflix DE

 1. Berlin (Ultra HD)
 2. Frankfurt am Main

Sekiranya anda mencari cara untuk menonton Netflix US menggunakan Surfshark (atau mana-mana versi lain UK, JP, DE), silakan hubungkan ke pelayan kerja di atas untuk setiap lokasi dan nikmati streaming filem / rancangan TV kegemaran anda!

Surfshark Bekerja dengan Netflix

Selain dari AS, UK, JP, dan DE, Surfshark menyediakan akses kepada 12 perpustakaan Netflix yang lain (16 kes). Ini agak luar biasa untuk pendatang baru, memandangkan sukar untuk menyahsekat satu perpustakaan pada masa ini.

Kelajuan: Bagaimana Cepat adalah Surfshark?

Rata-rata, Surfshark berjaya menghantar 78.15Mbps muat turun dan 60.18Mbps dalam muat naik, ketika saya pertama kali menjalankan ujian kelajuan pada 5 server yang berbeza dipilih secara rawak di AS, UK, Australia, Jerman, dan Perancis:

Selepas mereka menaik taraf rangkaian mereka kepada lebih 1040+ pelayan di 60+ negara, saya memutuskan untuk menjalankan ujian lain. Kali ini, Surfshark menawarkan prestasi yang lebih baik, memberikan purata 89.99 Mbps dalam muat turun dan 86.25 Mbps dalam muat naik.

ServerDownloadUploadPing
AS 95.39Mbps 90.63Mbps 67 ms
UK 89.88Mbps 85.74Mbps 119 ms
Australia 81.19Mbps 79.44Mbps 125 ms
Jerman 93.03Mbps 87.13Mbps 111 ms
Perancis 90.50Mbps 88.31Mbps 88 ms
Purata 89.99Mbps 86.25Mbps 102 ms

Keserasian: Apl dan Peranti yang Disokong

Sebelum ini, pembekal tidak menawarkan banyak cara dalam apl. Hanya beberapa sambungan penyemak imbas, aplikasi Android asas, dan itu sahaja. Sekarang mereka telah menjalani transformasi yang serius, menambah legion aplikasi baru dan lebih baik untuk;

 • Windows
 • Mac
 • iOS
 • Android
 • TV Kebakaran
 • Apple TV
 • Firefox dan Chrome

Untuk 2019, Surfshark juga telah meningkatkan reka bentuk dan antara muka pengguna semua aplikasi, termasuk pelanjutan penyemak imbas. Ini membantu mereka dalam mendapatkan lebih banyak daya tarikan di pasaran mereka, kerana UI baru cukup mengagumkan.

Cara Pasang Firestick pada Surfshark VPN

 1. Pelancaran yang “Gedung Google Play” di Amazon Fire TV anda
 2. Carian untuk “Surfshark” aplikasi
 3. Klik “Muat turun” dan tunggu proses selesai
 4. Masuk menggunakan kelayakan login Surfshark anda

Cara Pasang Kodi pada Surfshark VPN

 1. Daftar dengan Surfshark dengan mendapat langganan
 2. Muat turun aplikasi VPN untuk peranti yang anda gunakan Kodi
 3. Sambungkan ke mana-mana lokasi selamat untuk mengaktifkan VPN
 4. Pelancaran Kodi dan nikmati penstriman dengan selamat pada peranti anda!

Harga: Berapa Banyak Kos Surfshark?

Rancangan harga di Surfshark dibahagikan kepada tiga silo: bulanan (bermula pada $ 11,95), setiap tahun ($ 5.99 / mo.), dan 2 tahun (serendah $ 1.99 / mo.) Tempoh yang lebih panjang memberi anda keupayaan untuk memanfaatkan diskaun yang lebih baik.

Sebagai contoh, jika anda memilih untuk setiap tahun, anda hanya perlu membayar $ 5,99 / bulan, sekali gus dikenakan $ 71.88 sekali. Ini agak munasabah daripada membayar $ 11.95 setiap bulan, yang menambah sehingga lebih dari $ 140!

Pelan 24 bulan mereka adalah di mana pembekal menawarkan kadar langganan paling murah. Ia hanya berharga $ 1.99 / bulan ($ 47.76 dibilkan sekali), yang jauh lebih rendah daripada kerosakan langganan bulanan atau tahunan.

kajian pelan harga surfshark

Surfshark VPN’strategi kos s membuat satu perkara yang cukup jelas iaitu mereka mahu anda membeli langganan dua tahun mereka. Walau bagaimanapun, ia adalah lebih murah daripada penyedia yang setanding, memberikan pengguna lebih banyak nilai untuk wang mereka.

Adakah mereka menawarkan percubaan percuma? Malangnya tidak, mereka tidak menawarkan percubaan percuma sepenuhnya kepada pelanggan. Ia masuk akal, terutamanya kerana anda boleh mendapatkan pelan 2-tahun serendah $ 1.99.mo.,

Sebaliknya, anda mempunyai jaminan 30 hari-balik wang ke atas semua pelan premium, dari hari langganan anda bermula. Surfshark juga menerima semua kaedah pembayaran utama. 

Ini termasuk PayPal, AliPay, dan kad Kredit / Debit, dan lain-lain. Anda juga boleh membayar melalui pelbagai jenis kriptografi untuk kekal tanpa nama, tanpa mendedahkan apa-apa butiran kewangan yang penting.

Kepercayaan: Penilaian Trustpilot, Reddit, dan Sokongan Pelanggan

Untuk memberi anda gambaran lebih baik mengenai Surfshark VPN, saya telah memberikan butiran mengenai pembekal dari perspektif “pengguna” pada Trustpilot dan Reddit. Ini akan membantu proses membuat keputusan:

Kajian Surfshark Trustpilot

Surfshark VPN telah menerima penarafan purata 4.5 / 5 pada Trustpilot daripada sejumlah 1,059 ulasan pengguna. Tidak perlu dikatakan, ini adalah skor yang luar biasa dan menunjukkan bahawa pengguna berpuas hati dengan penyedia.

Lebih daripada 71% pengguna telah memberikan Surfshark an “sangat baik” penarafan, yang mengatakan banyak mempertimbangkan kebolehpercayaan pembekal. Kebanyakan aduan di sekitar perkhidmatan berputar di sekitar dasar bayaran balik mereka dan tempoh menunggu untuk mendapatkannya.

Penarafan Trustpilot Surfshark

Surfshark VPN Review Reddit

Saya yakin tentang Surfshark yang mempunyai reputasi yang baik di kalangan Redditors, dan saya telah terbukti dengan banyak ulasan pada Reddit. Kebanyakan orang netizens mempunyai a “positif” pengalaman dengan penyedia.

Pengguna menghargai kos mesra bajet, reka bentuk mesra pengguna, prestasi yang baik, dan peranti tanpa had. Beberapa Redditors melaporkan isu-isu dengan Netflix, tetapi seperti kajian di bawah menjelaskan bahawa menghubungi pasukan sokongan membantu.

Pendapat saya tentang Surfshark dari vpnreviews

Surfshark’Sokongan Pelanggan

Surfshark mungkin satu-satunya pembekal di pasaran yang menawarkan lebih daripada 10 kaedah menerima sokongan yang berbeza. Sudah tentu, yang paling boleh dipercayai adalah 24/7 sokongan sembang hidup mereka, yang sangat proaktif.

Sekiranya anda mempunyai masalah yang lebih terperinci yang memerlukan perhatian, pengguna mempunyai pilihan untuk mengemukakan permintaan dan memilih jabatan yang berkaitan untuk mengemukakan aduan itu juga.

Sokongan Pelanggan Surfshark

Media lain untuk sokongan termasuk halaman berasingan untuk Soalan Lazim, bantuan aplikasi, pengebilan & akaun, TV pintar dan konsol, ciri, penghala, sambungan manual, dan penyediaan DNS.

Secara keseluruhannya, saya sangat kagum dengan pelbagai pilihan yang ada dan pembahagian halaman sokongan yang berbeza, untuk memudahkan pengguna menerima maklumat khusus untuk masalah mereka.

Saya juga mencatat masa respons selepas menghantar empat soalan VPN melalui e-mel dengan selang waktu. Di antara mereka, dua adalah pertanyaan umum dan dua adalah lebih teknikal. Lihat statistik di bawah:

Soalan Masa Maklum Balas Awal Bilangan E-mel Soalan Dijawab
Adakah Surfshark berfungsi dengan Netflix? 20 minit 1 Ya
Adakah Surfshark baik untuk Torrenting? 25 minit 1 Ya
Adakah Surfshark bekerja di China? 30 minit 1 Ya
Bagaimana Mengaktifkan Obfuscation VPN? 24 minit 1 Ya

Alternatif Surfshark

Surfshark menikmati ranking tertinggi dari BestVPN.co, selepas mengkaji lebih daripada 180 penyedia di pasaran. Mengapa? Kerana perkhidmatannya yang menakjubkan namun mesra bajet, walaupun menjadi pendatang baru di pasaran.

Walau bagaimanapun, jika anda masih mencari alternatif dan tidak keberatan membayar sedikit tambahan, saya cadangkan mendaftar untuk PureVPN (bermula pada $ 2.91 / mo) atau Ivacy (bermula pada $ 1,99 / mo.)

Adakah saya Mengesyorkan Surfshark?

Saya sangat mengesyorkan Surfshark, jika anda mencari pilihan yang berpatutan untuk semua keperluan berkaitan VPN anda. Anda boleh mendapatkan pelan serendah $ 1.99 / mo. dari sini.

Sebagai pendatang baru di pasaran, Surfshark menyahsekat Netflix, memuat turun torrent dengan selamat, dan menyampaikan privasi digital yang sangat baik, oleh itu mengapa ia menduduki tempat pertama dalam senarai kami.

VPN adalah bebas daripada kebocoran alamat WebRTC / DNS / IP, menawarkan sokongan menakjubkan untuk semua platform, dan menyediakan pengguna dengan sambungan serentak yang tidak terhad, sebagai yang pertama dalam industri VPN.

Похожие статьи

 • Avast VPN Review 2020

  Bidang kuasa Republik Czech Harga $ 79.99 pada Servis Pelan 1 Tahun 55 Server di 34 Negara Log Loguan Sambungan Log Koneksi...

 • Kajian PureVPN 2020

  Bidang kuasa Hong Kong Harga $ 2.91 / mo pada Pelan Pelan 2 Tahun 2,000+ di 140+ Negara Log Tiada Log Disahkan Penyulitan AES-256-CBC Buka Blok Netflix...

 • Kajian IVPN 2020

  Bidang Kuasa Gibraltar Harga 8.33 Server 3152 Log Tiada Enkripsi AES-256 Membuka kunci Netflix Ya Torrenting Ya Bekerja di China Ya Disarankan Ya Laman Web...

 • Kajian VyprVPN 2020

  Jurisdiksi Switzerland (Tidak Aman) Harga $ 6.67 / bulan ($ 80 untuk 1 tahun) Pelayan 700 Log Tiada Enkripsi Log AES-256 Unblocks Netflix Yes Torrenting...

 • GOOD VPN Review 2020

  Jurisdiction Netherland Price $ 1.99 Servers 71 Log No Enkripsi AES-256 Unblocks Netflix No Torrenting Yes Works in China No Recommended No Website...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me