Kajian Pantas VPN Opera

Bidang kuasa Kanada
Harga Percuma
Pelayan 3 Kawasan Hanya
Log Kedai Log Sambungan
Penyulitan Tiada maklumat tersedia
Batalkan Netflix Tidak
Torrenting Tidak
Bekerja di China Tidak
Disyorkan  Tidak
Laman web https://www.opera.com/computer/features/free-vpn
Keserasian Chrome, Firefox

Dimiliki oleh SurfEasy, Opera VPN hanya tersedia di browser Web sebagai perkhidmatan terbina dalam, membolehkan pengguna menggunakan internet dengan selamat. Tidak ada had lebar jalur, percuma dan berfungsi dengan Netflix! Walau bagaimanapun, protokol OpenVPN tidak disokong dan lalu lintas anda dilindungi menerusi proksi, menjadikannya mudah terdedah.

Di permukaan, ia kelihatan seperti perkhidmatan yang baik dan percuma. Tetapi tidak secepat banyak perkhidmatan percuma yang kami’telah dikaji pendek di banyak bidang, terutamanya melindungi data pengguna dan privasi dalam talian.

Begitu juga Opera VPN atau sama ada ia beroperasi pada baris yang berbeza?

Baca ulasan komprehensif Opera VPN ini dari BestVPN.co! Kami telah meninjau ulasan vpn jenama terkenal juga.

VPN Opera Bekerja dengan Netflix

Pro VPN Opera terbesar ialah ia boleh menyahpasang beberapa perpustakaan Netflix walaupun menjadi perkhidmatan percuma.

Jika anda berfikir apa’s besar itu? Kemudian mungkin anda tidak’t tahu tentang Netflix’larangan VPN s.

Netflix menawarkan perpustakaan serantau yang berbeza di seluruh dunia, jadi apa’s tersedia di Netflix di satu negara mungkin tidak tersedia di pihak yang lain. Untuk mengatasi sekatan ini, pengguna mula menggunakan Netflix untuk melompat pagar digital dengan mudah, sehingga Netflix kembali dengan membalas dendam.

Larangan Netflix VPN yang terkenal berlaku.

Dan selepas ini, anda melihat skrin ini jika anda cuba menyambung ke Netflix dengan VPN.

Netflix VPN Ban

Larangan ini menjadikan banyak VPN tidak berguna untuk membuka kunci kunci Netflix US, UK, dan perpustakaan lain yang berbeza.

Dan VPN percuma adalah yang paling sukar disebabkan oleh ini sebagai pembasmian kunci Netflix kini memerlukan sumber yang tinggi untuk memastikan IP yang lebih cepat berputar daripada Netflix dapat menyenaraihitamkan mereka.

Oleh itu, apabila saya mendapati Opera VPN bekerja untuk membuka kunci Netflix di semua pelayan yang saya uji, ia menjadi kejutan besar.

Ini adalah kemuncak terbesar Opera VPN Review ini.

Pelan VPN Opera dan Kajian Harga

Saya bukan penggemar Opera, jadi saya tidak tahu tentang perkhidmatan VPNnya. Saya hanya menganalisis pembekal, kerana banyak pengguna memerlukan idea yang lebih baik mengenai keselamatan mereka.

Semasa menjalankan kajian VPN Opera saya, saya tidak dapat mencari maklumat harga di tapak atau di tempat lain. Ini bermakna anda boleh menggunakan perkhidmatan VPN bersepadu mereka penyemak imbas, tanpa membayar satu sen.

Oleh kerana Opera sudah mempunyai reputasi yang kukuh, saya faham mengapa ramai pengguna boleh memilih perkhidmatan tersebut. Walau bagaimanapun, sekiranya kita benar-benar tidak berat sebelah, percuma hanyalah perlindungan.

Produk itu sebenarnya bukan a “Perkhidmatan Rangkaian Peribadi Maya (VPN), tetapi sebaliknya proksi. Oleh itu, maksimum yang boleh anda lakukan dengan Opera VPN ialah menyekat beberapa laman web geo-terhad.

Bagaimana Menggunakan Opera VPN?

Dalam karier semakan keseluruhan kami, kami tidak pernah menjumpai persediaan yang lebih mudah untuk VPN daripada Opera VPN.

Cuma muat turun penyemak imbas Opera dari laman web rasmi: https://www.opera.com.

Lancarkan penyemak imbas

Di sebelah bar URL, ada satu “VPN” butang. Untuk mengaktifkannya, bagaimanapun, saya terpaksa pergi ke Menu > Tetapan > Privasi > VPN.

Opera VPN benar-benar bebas untuk digunakan kerana saya tidak menemui pelan langganan sama sekali.

Anda boleh menukar pelayan melalui anak tetingkap tetapan yang sama dalam penyemak imbas hanya dengan membalikkan senarai yang ada.

Adakah Opera Menawarkan VPN Percuma?

Kaedah Pembayaran Balik VPN Opera

Sejak Opera VPN adalah “Percuma” perkhidmatan, ia tidak menyokong sebarang kaedah pembayaran. Ini kerana ia tidak menawarkan apa-apa “premium” yang mungkin memerlukan pembelian.

Pelayar seperti Mozilla Firefox dan Google Chrome tersedia untuk memuat turun PERCUMA. Malah add-ons yang terdapat di Opera’kedai yang berdedikasi boleh dimuat turun secara percuma. Tidak perlu kaedah pembayaran!

Ulasan VPN Servis dan Prestasi Opera

VPN Opera menawarkan senarai pelayan yang sangat samar-samar.

Anda hanya dibentangkan dengan hanya tiga pilihan untuk menyambung ke:

  • Amerika
  • Eropah
  • Asia

Tidak kira mana pun antara mereka yang anda sambungkan, anda tidak akan mempunyai kepastian mengenai bandar / lokasi / negara anda diarahkan dari.

Pelayan tidak dilindungi oleh apa-apa jenis enkripsi atau sokongan protokol dan mereka juga mengalami kebocoran IP (saya mendapati ia bocor IP saya sekurang-kurangnya 3 kali dalam 7 ujian yang berbeza).

Senarai pelayan adalah kurang jika kita membandingkannya dengan mana-mana pembekal teratas lain (NordVPN menawarkan 5700 + pelayan) ia kagum saya bahawa saya boleh menggunakannya untuk menyahsekat Netflix, tetapi selain itu, Opera VPN jatuh cara untuk tidak memerintahkan apa-apa jenis kuasa di sini.

Ulasan Ujian Kelajuan VPN Opera

Untuk mendapatkan pemahaman yang lebih baik mengenai kebolehpercayaan dan jalur lebar Opera VPN, saya memutuskan untuk menjalankan ujian kelajuan pada sambungan 50Mbps saya. Saya telah membentangkan keputusan dalam jadual di bawah:

Pelayan Ping Muat turun Muat naik
Amerika Syarikat 159ms 32.4Mbps 37.8Mbps
Kanada 133ms 40.2Mbps 23.4Mbps
Jerman 203ms 30.7Mbps 29.1Mbps
Singapura 119ms 32.9Mbps 32.7Mbps
Belanda 102ms 34.5Mbps 33.3Mbps

Privasi dan Keselamatan VPN Opera

Terdahulu, saya memberitahu pengguna bahawa Opera mempunyai ibu pejabat di Norway. Perkhidmatan VPN mereka disediakan melalui anak syarikat yang dikenali sebagai SurfEasy. Sekarang, penyokong privasi dan mereka yang waspada terhadap undang-undang internet mungkin tahu bahawa Norway menegakkan dan melindungi hak untuk privasi pengguna.

Banyak undang-undang dan undang-undangnya cenderung menguntungkan bagi Joe purata. Walau bagaimanapun, SurfEasy mungkin tidak boleh dipercayai! Teka kenapa? Perkhidmatan yang telah mengintegrasikan teknologi proksinya kepada pelayar utama mempunyai markasnya di CANADA!

Sekarang, janganlah kita lupa bahawa Kanada adalah ahli Persatuan Lima dan Empat Mata. Kumpulan kecerdasan ini termasuk nama seperti Amerika Syarikat, United Kingdom, New Zealand, Australia, dan Kanada. Oleh itu, anda boleh mengharapkan kerajaan mereka untuk memantau pengawasan besar-besaran.

Malah, kebanyakan negara di bawah bidang kuasa EU dan AS juga mengenakan undang-undang pengekalan data mandatori. Ini bermakna, Opera VPN tidak akan log semua maklumat anda. Walau bagaimanapun, apabila permintaan daripada kerajaan Kanada, mereka akan menyerahkan data peribadi.

Perkara yang terus membingungkan walaupun ketika mengkaji Opera VPN. Anda tidak tahu siapa yang memiliki apa-apa! Dalam perbincangan dengan Polis Android pada April 2018, Opera PR memaklumkan bahawa aplikasi VPN mereka tidak lagi merupakan sebahagian daripada perisian penyemak imbas mereka.

Ini sama ada tipuan untuk mengelakkan tindak balas yang berpangkalan di Kanada, atau hanya pemasaran dan PR yang buruk yang mengakibatkan kekeliruan besar mengenai ibu pejabat sebenar untuk perkhidmatan VPN mereka. Walau apa pun, saya akan mengelakkan meletakkan privasi saya di tangan Opera’perkhidmatan VPN s.

Kajian Protokol / Penyulitan Enkripsi VPN

Tidak ada maklumat mengenai protokol atau penyulitan yang digunakan oleh Opera VPN di mana sahaja.

Ini bermakna Opera bukan VPN tetapi proksi, yang menyembunyikan IP anda tetapi sangat tidak berguna sekiranya anda mahukan perlindungan atas dan keselamatan dalam talian.

Jadi, jika anda berfikir menggunakan Opera VPN untuk melindungi anda semasa anda melakukan transaksi kewangan yang sensitif, cuma letakkan idea sekarang.

Opera VPN P2P / Torrenting Review

Opera VPN tidak baik untuk Torrenting sama sekali.

Ia menderita kebocoran IP dan hampir tidak mempunyai perlindungan keselamatan untuk melindungi anda dari troli hak cipta.

Untuk menghapuskan keraguan lanjut, Opera VPN juga menyebut dengan jelas pada halaman VPNnya yang tidak menyokong P2P / Torrenting. Oleh itu, adalah mustahak agar pengguna mengelakkan berkongsi / men-download torrents di semua kos semasa menggunakan Opera VPN.

Ulasan Dasar Privasi VPN Opera

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, Opera VPN bukanlah perkhidmatan rangkaian maya-peribadi, melainkan pelayan proksi. Walaupun ia menyediakan semua fungsi yang anda perlukan dari VPN, majoriti keupayaan hanya terhad kepada data penyemak imbas anda.

Ini bermakna penyedia hanya menyulitkan data yang dihantar dari pelayar web anda dan internet. Akibatnya, perkhidmatan itu mungkin tidak sepenuhnya selamat. Malah, ia adalah sama dengan mengunci pintu rumah anda tetapi meninggalkan tingkap terbuka.

Pintu terkunci memastikan beberapa keselamatan, tetapi penceroboh masih boleh memecahkan / membuka kunci tingkap. Ini mengurangkan tahap keselamatan yang anda terima dengan jelas. Saya memeriksa laman Dasar Privasi lama (ketika Opera VPN mempunyai laman web tersendiri) untuk maklumat lanjut mengenai perlindungan VPN.

Perkhidmatan itu menyatakan ia tidak log sambungan / info sesi, tetapi seperti yang saya dijumpai sebelumnya, ini palsu. Sudah tentu, kerana ia adalah perkhidmatan percuma, anda tidak perlu memberikan nama, alamat e-mel, dan maklumat peribadi penting lainnya.

Walau bagaimanapun, bersetuju dengan peraturan Opera VPN juga bermakna bahawa anda menerima SurfEasy’Dasar Data s kerana ia adalah perkhidmatan pentadbiran. Walaupun tidak ada butiran yang jelas mengenai maklumat yang disimpan, adalah tanggungjawab anda untuk berhati-hati sebelum berkongsi data peribadi.

Adakah Opera VPN Selamatkan?

VPN Opera adalah proksi yang begitu’t kesilapan untuk VPN semata-mata kerana ada di sana dalam nama.

Ia tidak’t menawarkan apa-apa penyulitan, protokol, suis bunuh atau benar-benar apa-apa halangan lain yang dilakukan oleh VPN lain untuk menjaga keselamatan tanpa nama anda dalam talian.

Ulasan Sokongan Pelanggan VPN Opera

Opera VPN tidak menawarkan sebarang sokongan pelanggan sama sekali.

Live chat, borang kenalan atau bahkan menghasilkan tiket? Kamu telah menang’t dapat mencari apa-apa seperti itu untuk Opera VPN.

Satu-satunya sokongan yang ada adalah melalui bahagian FAQ.

Anda akan menerima jawapan terperinci mengenai soalan biasa. Itu sahaja.

Sebagai alternatif kepada FAQ, anda boleh mempertimbangkan untuk bertanya soalan di forum Opera, tetapi juga tidak’t mempunyai bahagian khusus untuk Opera’perkhidmatan VPN s.

Terdapat banyak VPN dengan sokongan pelanggan yang tidak baik, tetapi Opera VPN mungkin antara yang paling teruk.

Ulasan Keserasian Peranti VPN Opera

Opera VPN hanya tersedia untuk Opera Browsers, tempoh.

Tiada aplikasi tersedia untuk Windows, Mac, Android, iOS atau bahkan pelayar lain.

IOS dan Android telah dihentikan oleh pembekal, jadi kini terdapat di Opera Browser sahaja.

Tetapi masalahnya ialah pelayar Opera bukan dunia’s paling popular atau pelayar popular untuk itu.

Google Chrome, Mozilla Firefox adalah dua pelayar yang paling disukai tetapi Opera VPN tidak’t bekerja pada mereka.

Pada bahagian keserasian, Opera VPN tidak’t malah layak mendapatkan ranking dari kami.

Opera VPN Review Reddit

Kajian Opera saya VPN dan terbaik vpn reddit mengumumkan bahawa perkhidmatan tersebut mempunyai kehadiran yang sangat aktif di Reddit. Anda boleh mencari pelbagai benang di mana pengguna mencari penyelesaian mengenai masalah yang dihadapi dengan penyemak imbas add-on dan aplikasi telefon pintar.

Anda mempunyai ramai ahli komuniti aktif yang hadir untuk menyediakan penyelesaian kepada pelbagai isu. Di bawah ini anda boleh mencari thread di mana pengguna membincangkan tindakan Opera VPN untuk mengalih keluar tapak web dan aplikasinya, meninggalkan hanya satu pelayar Windows VPN yang menawarkan:

Opera VPN alternatif dari androidapps

Keputusan Akhir

Tidak.

Jika anda bertanya kepada saya betapa baiknya VPN Opera? Saya akan mengatakan, salah satu VPN yang paling tidak diingini di luar sana, walaupun sebagai Percuma.

Selain membuka kunci Netflix, Opera VPN tidak banyak lagi.

Ia’pada dasarnya satu kuda trik satu.

Opera VPN menang’t melindungi keselamatan anda dalam talian, ia tidak mempunyai aplikasi, ia tidak mempunyai bentuk sokongan pelanggan, ia tidak’T sokongan Torrenting, taman pelayannya adalah kurang dan ada kekaburan di bidang kuasa mana ia beroperasi.

Tidak semestinya ada alasan untuk kami mengesyorkannya dalam ulasan penyemak imbas Opera VPN ini.

Yang Baik

  1. Batalkan Netflix.
  2. Perkhidmatan VPN Percuma.

Yang jahat

  1. Tiada Sokongan Pelanggan.
  2. Tiada Keserasian Pasaran Platform.
  3. Menggunakan Pelayan DNS Google Bukan Proprietari.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Gambaran Sekuriti StrongVPN