Kajian NordVPN 2020

Bidang kuasa Panama
Harga $ 3.49 / mo pada Rancangan 3 Tahun
Pelayan 5560+ Pelayan di 59 Negara
Log Tiada Log Diperakui
Penyulitan AES-256-GCM / AES-256-CBC
Batalkan Netflix Ya
Torrenting Ya
Bekerja di China Ya
Disyorkan  Ya
Laman web https://nordvpn.com/
Keserasian Windows, Android, Apple, Chrome, Firefox

NordVPN tidak jatuh di bawah bidang kuasa 5-9-14, tetapi baru-baru ini mengesahkan bahawa mereka telah digodam (kembali pada bulan Mac 2018). Selepas itu, pembekal tidak disyorkan, kerana mereka melanggar GDPR’dasar pelanggaran data s dan membuktikan menjadi perkhidmatan tidak selamat!

Sebagai gambaran kecil mengenai penawaran mereka, NordVPN bermula pada $ 3.49 / mo. pada rancangan 3 tahun, dan dilengkapi dengan ciri-ciri seperti Double VPN, Kill Switch, dan 6 multi-login, 24 jam sokongan live chat dan banyak lagi.

Ia juga mempunyai lebih daripada 5200+ pelayan di 58 negara, menawarkan prestasi yang baik. Pada sambungan 100Mbps, anda akan dapat menikmati kelajuan purata 80Mbps dalam muat turun dan 56Mbps dalam muat naik.

Bacalah ulasan 2020 NordVPN ini, di mana saya membincangkan tentang pembekal’ keselamatan, ketelusan, harga, pelayan, prestasi, keserasian, sokongan dan banyak lagi.

Kriteria Penilaian saya

 • Keselamatan: Adakah NordVPN benar-benar peribadi dan selamat?
 • Bidang kuasa: Di mana terletak NordVPN?
 • Protokol: Protokol apa yang digunakan oleh NordVPN?
 • Penyulitan: Apa penyulitan yang digunakan oleh NordVPN?
 • Pembalakan: Adakah sesi penyimpanan NordVPN / sambungan sambungan?
 • Ujian Leak: Adakah DNS kebocoran NordVPN, IP & WebRTC?
 • Audit: Juruaudit bebas menyemak NordVPN!
 • Pelayan: Di mana terdapat pelayan NordVPN?
 • Ujian Kelajuan: Seberapa pantas NordVPN benar-benar?
 • Torrenting: Adakah NordVPN baik untuk torrenting?
 • Streaming: Bolehkah saya menggunakan NordVPN untuk menonton Netflix??
 • Sokongan: Bagaimana pelanggan Nord menerima sokongan?
 • Harga: Berapakah kos berlangganan NordVPN?
 • Keserasian: Apl dan maklumat peranti yang disokong
 • Kepercayaan: NordVPN disebarkan, Trustpilot, Canary Warrant

Adakah NordVPN Really Private?

Selepas pergi mendalam ke NordVPN’lokasi, audit keselamatan, waran kenari, dan dasar pembalakan dan menilai kejadian penggodaman yang baru-baru ini, saya tidak boleh mengatakan ia adalah pilihan peribadi / selamat, dan kemudian tidak mencadangkan penyedia.

Di mana terletak NordVPN?

NordVPN mempunyai ibu pejabatnya di Panama, Amerika Tengah. Ini memberikannya lebih kepada kebanyakan penyedia, kerana lokasi itu mempunyai undang-undang privasi data yang mesra dan bukan sebahagian daripada apa-apa pakatan perkongsian data seperti 5, 9, dan 14 Mata. 

Panama tidak memberi mandat Pemantauan Massa dan pengekalan Data, tidak seperti yang lain “Enemy Internet” bidang kuasa. Malangnya, ini menang’t mempunyai sebarang kesan ke atas Nord’Keselamatan lagi, kerana penyedia telah mengalami pelanggaran besar.

Maklumat Protokol NordVPN

NordVPN menyokong PPTP, L2TP / IPSec, IKEv2, dan OpenVPN. Secara lalai, klien Windows menggunakan OpenVPN, manakala rakan Mac dan iOS menggunakan IKEv2 yang selamat.

Pengguna mempunyai pilihan untuk memilih antara protokol TCP dan UDP dalam aplikasi Windows dan Android. Penyulitan berbeza-beza bergantung pada protokol yang anda pilih pada setiap aplikasinya.

Penyulitan Apa Penggunaan NordVPN?

NordVPN menggunakan AES-256-CBC dengan jabat tangan RSA-2048 untuk saluran kawalan. Cip AES-256-CBC dengan pengesahan hash HMAC SHA256 untuk saluran data.

Secrecy Forward Perfect (PFS) disediakan oleh pertukaran utama DHE-4096. Aplikasi Mac menggunakan IKEv2 dengan Cisco’s Encryption Generation Encryption (NGE), manakala aplikasi iOS menggunakan ciphers AES-256-GCM dengan HMAC SHA2384 untuk pengesahan data.

Adakah NordVPN a Zero Log VPN?

Ya, NordVPN tidak log sesi / data sambungan, tetap benar ke premis privasi yang tak tertandingi. Malah, mereka adalah satu-satunya pembekal di pasaran saat ini, yang telah disahkan oleh firma audit pihak ke-3.

Netizens tetap kekal selamat dalam talian. VPN tidak akan memantau alamat IP masuk anda atau apa-apa yang boleh mengaitkan kembali identiti anda. Anda boleh menyemak dasar privasi mereka untuk mendapatkan maklumat lanjut.

NordVPN tegas tidak menyimpan log aktiviti anda dalam talian. Ini bermakna kita tidak menjejaki masa atau tempoh sesi dalam talian, dan kami tidak menyimpan log alamat IP atau pelayan yang digunakan, laman web yang dilawati atau fail yang dimuat turun.

Apabila berhadapan dengan agensi-agensi Kerajaan, realiti menjadi terang. Kami’Anda sudah melihat banyak contoh seperti apa yang berlaku dengan IPVanish dan PureVPN.

Walau bagaimanapun, NordVPN’dasar pembalakan adalah nafas udara segar, berbanding pembekal-pembekal ini, tetap berpegang pada janjinya, dan mendedahkan maklumat, walaupun merebut server mereka.

Adakah NordVPN Leak DNS / WebRTC / IP anda?

NordVPN adalah bebas daripada kebocoran. Bagaimana saya tahu ini? Saya menguji pelayan NordVPN # 3038 di atas di 3 tapak yang berbeza untuk memeriksa isu IP atau DNS yang bocor.

Ujian Leak WebRTC

Pertama-tama saya memutuskan untuk menggunakan https://browserleaks.com/ untuk menjalankan ujian kebocoran WebRTC yang menyeluruh. Seperti yang dapat anda lihat di bawah, tiada kesilapan ditemui. Alamat asal IPv4 dan IPv6 saya tidak dapat dilihat, memaparkan alamat IP yang diberikan oleh NordVPN iaitu 172.98.93.182.

Ujian NordVPN WebRTC

Ujian Leak DNS

Untuk ujian kedua saya, saya menggunakan Ujian Kebocoran DNS Kebenaran Perfect untuk mengkaji semula hasil di atas. Seperti yang anda lihat di bawah, tiada apa yang mendedahkan identiti atau lokasi sebenar anda. Hanya satu pelayan DNS yang dikesan menggunakan IP: 172.98.93.181.

Ujian DNS NordVPN

Analisis Privasi Lengkap

Oleh kerana saya agak paranoid mengenai privasi saya, saya memutuskan untuk menjalankan ujian lain. Kali ini dari laman web IPLeak.net yang terkenal.

Hasilnya menunjukkan bahawa VPN berjaya menyembunyikan lokasi sebenar kami. IP awam adalah sama: 172.98.93.182 dan pelayan DNS juga: 172.98.93.181!

Analisis Privasi NordVPN

NordVPN Melaksanakan Audit Keselamatan Apl

NordVPN adalah antara beberapa penyedia di pasaran yang tidak keberatan meletakkan aplikasinya dan keupayaan VPN ke ujian dengan menjalani proses audit menyeluruh.

Sehingga 9 Oktober 2019, perkhidmatan ini secara rasmi mengeluarkan maklumat mengenai ujian penembusan aplikasi pihak ketiga mereka, dengan keputusan mengesahkan Nord’janji kepada sifar kayu balak dan kesamaan nama maksimum.

Audit Keselamatan App NordVPN

Senarai Server NordVPN

NordVPN kini mempunyai lebih daripada 5,200+ pelayan di 60 negara di seluruh dunia. Ini adalah salah satu daripada USP utama NordVPN. Anda tidak boleh bosan mencuba pelbagai pelayan NordVPN untuk China, Netflix, BBC iPlayer, dan Amazon Prime.

Malah, kebanyakan pelanggan NordVPN akan memberikan anda keupayaan untuk memilih pelayan khusus untuk keperluan anda. Pengguna mempunyai pilihan yang jelas untuk Perlindungan Anti-DDoS, IP Dedicated, VPN Double, Bawang melalui VPN, dan P2P / Perkongsian fail.

Jika anda masih bingung tentang pelayan yang hendak disambungkan, NordVPN memberikan bantuan selanjutnya. Anda mempunyai akses kepada alat cadangan yang menggunakan algoritma pintar untuk mencari pelayan terbaik.

Pengiraan Pelayan dan Penilaian Lokasi

Ia juga boleh menyebarkan fikiran anda sama ada atau tidak NordVPN memintas GFW di China. Oleh itu, saya menggali sedikit keupayaan dan mendapati bahawa anda mempunyai laman web Cina khusus yang boleh diakses oleh individu di negara ini.

Di sisi lain, ekspatriat biasanya memasang apl sebelum mendarat di tanah besar China. Walau apa pun, anda boleh berasa yakin untuk menerima sokongan lengkap di negara ini menggunakan NordVPN.

Ini kerana NordVPN’senarai pelayan China yang merangkumi lokasi yang terabaikan, membuat trafik yang disulitkan “tidak dienkripsi”, mengelakkan DPI daripada mengenal pasti VPN.

Ujian Kelajuan: Bagaimana Cepat adalah NordVPN?

Ujian kelajuan NordVPN mendedahkan prestasi luar biasa dengan kelajuan muat turun menyentuh purata 80.00 Mbps dan muat naik pada 56.68 Mbps. Kehilangan kelajuan agak kurang, berbanding pembekal lain di pasaran.

Untuk memberikan gambaran yang lebih tepat mengenai prestasi, saya melakukan ujian kelajuan menyeluruh pada pelayan di AS, UK, Australia, Jerman, dan Perancis pada sambungan 100Mbps berkelajuan tinggi:

Pelayan AS UK Australia Jerman Perancis Purata
Muat turun 91.71 Mbits / s 83.96 Mbits / s 75.81 Mbits / s 65.98 Mbits / s 82.55 Mbits / s 80.00 Mbits / s
Muat naik 60.63 Mbits / s 49.99 Mbits / s 50.19 Mbits / s 59.88 Mbits / s 62.72 Mbits / s 56.68 Mbits / s
Ping 128 ms 92 ms 117 ms 99 ms 55 ms 98.2 ms

NordVPN mungkin terkenal dengan privasinya, tetapi ia sebenarnya telah meningkat dengan ketara dalam bidang prestasi juga. Pembekal menguruskan untuk menyampaikan kelajuan yang luar biasa sambil menyediakan pengguna dengan penyulitan yang tidak dapat dikonfigurasikan.

Pembekal adalah malah dianugerahkan “Lencana Cadangan Terkini Pertama Oakla Speedtest” pada 11 Oktober 2018, yang mana Pegawai Akhbar di NordVPN, Laura Tyrell mempunyai beberapa perkara untuk dikatakan ...

Kami’semula dihormati untuk menerima lencana Speedtest Recommended from Ookla. Lencana ini membuktikan usaha berterusan kami untuk menyediakan perkhidmatan VPN yang kos efektif, terancang dan cepat. Selama bertahun-tahun, NordVPN telah menjadi penyelesaian keselamatan dalam talian yang utama dengan lebih daripada 8 juta pengguna di seluruh dunia.

Walaupun menerima anugerah ini, NordVPN menganggarkan bahawa penggunanya mengalami kehilangan kelajuan 30% apabila menggunakan protokol UDP OpenVPN. Penyelesaian segera untuk peningkatan kelajuan adalah untuk menukar protokol ke TCP.

NordVPN Torrenting: Pelayan Terbaik dengan Kelajuan Besar

Anda boleh menjelajah dengan selamat dengan NordVPN, yang mempunyai rangkaian terbesar 4,900 pelayan P2P, yang memberikan kelajuan purata yang luar biasa sebanyak 80Mbps untuk muat turun.

Walaupun torrents tidak disokong pada semua pelayan, NordVPN mengutuk pelayan tersedia di 28 negara secara keseluruhan. Anda boleh menemui mereka dalam menu pelayan khusus.

Untuk keselamatan tambahan semasa memuat turun torrents, NordVPN bahkan menyediakan proksi SOCKS5. Protokol ini hanya membolehkan pengguna yang dibenarkan untuk mengakses pelayan, menjaga identiti anda tersembunyi.

Jika anda menggunakan UTorrent, pergi ke “Pilihan” dan “Keutamaan”. Pergi ke menu sambungan dan pilih jenis “Proksi SOCKS5” pada pilihan Pelayan Proksi. Tambah alamat pelayan yang berkaitan dengan memilih pelayan P2P yang disyorkan dari NordVPN di sini.

Buka blok American Netflix dan P2PTorrenting

Masukkan “1080” untuk Jenis Pelabuhan, dan memuktamadkan tetapan dengan memasukkan bukti kelayakan NordVPN anda. Ini memastikan bahawa setiap kali anda memuat turun torrent, NordVPN secara automatik menggunakan pelayan P2P yang telah anda tambahkan, bersama dengan proksi SOCKS5!

Buka blok Netflix AS

Buka dan Tonton Netflix AS dengan NordVPN

Ya, NordVPN berfungsi pada Netflix menggunakan server terbaik ini yang membuka blokir VoD. Saya mendapat ini dengan menghubungi pasukan sokongan mereka dan menghampiri mereka dengan soalan-soalan mengenai unblocking Netflix menggunakan NordVPN’pelayan terpantas.

# 3038, 2352-2367, 2340-2347, 2332-2335, 2320-2327, 2312-2315, 2228-2307, 2216-2223, 2096-2203, 2052-2087, 2042-2045, 2010-2037, 1906-2005 , 1862-1901, 1806-1857, 1754-1801, 1734-1749, 1709-1732, 1692-1707, 1676-1687, 1652-1659, 1640-1643, 1616-1635, 1580-1607, 1560-1575, 1520 -1539, 1500-1515, 1492-1495, 1470-1487, 1422-1429, 1410-1417, 1402-1405, 1366-1373, 1358-1361, 1322-1346, 1297-1312, 1276-1283, 1260-1271 , 1248-1255, 1236-1239, 1170-1195, 1146-1165, 2404-2411, 2452-2480, 1118-1141, 1054-1113, 1046-1049, 1027-1036, 1016-1020, 1008-1011, 976 -999, 968-971, 956-959, 940-947, 932-935, 896-899, 856-883, 841-851, 829-836, 801-824, 769-780, 714-741, 707-710 , 689-702, 679-684, 645-664, US621-640, 577-617 pada peranti mudah alih.

Saya telah menguji pelayan-pelayan yang berbeza dari atas di atas beberapa kali, dan saya berjaya mengalir di Netflix US, UK, dan JP, yang menjadi tuan rumah perpustakaan terbesar.

Jadi, bagaimana anda mendapatkan American Netflix dengan NordVPN? Selepas anda membuat sambungan kepada mana-mana pelayan ini, hanya pergi ke laman web Netflix. Anda akan melihat perubahan pada kategori dan penyenaraian keseluruhan.

Bagaimana Betul Watch Netflix dengan NordVPN

Contohnya, “The Walking Dead” hanya boleh didapati di versi AS Netflix. Walau bagaimanapun, saya berjaya mengunci acara TV dan menyiarkannya lancar dengan pelayan # 3038!

Tonton Netflix dengan NordVPN

Bagaimana Pelanggan Pelanggan Terima Sokongan NordVPN?

Sambutan akhir, media sokongan yang tidak mencukupi, pengalaman yang tidak menyenangkan masih biasa. NordVPN bagaimanapun berjaya menukar pendapat saya mengenai sokongan pelanggan dalam talian.

Mereka mempunyai pelbagai medium untuk anda menerima bantuan pakar. Jika anda klik pada “Bantuan” tab di laman utama, anda akan dialihkan ke halaman di atas.

Di sini anda mempunyai bar carian yang tersedia. Ini membolehkan pengguna menaip pertanyaan berkaitan dan menerima jawapan dalam beberapa saat, anda akan membuang kerumitan meneroka kategori sokongan yang berbeza.

Bagaimana Pelanggan Pelanggan Terima Sokongan NordVPN

Walau bagaimanapun, jika anda tidak dapat mencari jawapan yang berkaitan, anda juga mempunyai senarai kategori. Ini termasuk sokongan kepada pengguna yang adil “Bermula” dengan NordVPN.

Kemudian anda boleh mempunyai kategori yang berasingan untuk Pengebilan, Konektivitas, dan Maklumat Umum tentang penyedia Panamanian, yang dapat Anda gunakan untuk maklumat yang lebih spesifik.

NordVPN Terima Sokongan

Untuk bantuan ahli, NordVPN bahkan menawarkan 24/7 Live Chat support. Mereka sangat responsif dan proaktif dan memberikan balasan dalam beberapa saat membuat pertanyaan.

Sebagai contoh, ketika saya sedang menguji perkhidmatan untuk pembongkaran VoD, saya mendekati sembang langsung mereka. Saya memberitahu wakilnya “Kristian” bahawa saya memerlukan info mengenai pelayan kerja untuk melangkau geo-larangan pada Netflix.

Jawapan dari NordVPN adalah komprehensif dan memberi kita lebih banyak jawapan daripada yang kita minta. Pelayan yang disebut dalam jawapan itu berfungsi dengan baik untuk apa yang mereka sepatutnya lakukan i.e. unblock Netflix AS.

Sokongan Pelanggan NordVPN

Berapa Banyak Kos Langganan NordVPN?

NordVPN menawarkan empat peringkat berbeza dalam langganan. Anda boleh memilih pelan bulanan mereka pada $ 11.95, pelan 1 tahun pada $ 6.99 / bulan, pelan 2 tahun pada $ 4.9 / bulan, atau nilai terbaik $ 3.49 / mo. (berdasarkan keperluan belanjawan anda).

Kos per bulan bermula pada $ 11,95 yang tinggi. Inilah trick yang digunakan oleh banyak pembekal di pasaran supaya pelan lain dengan durasi lebih lama kelihatan lebih meyakinkan.

Saya hanya akan menasihati mendaftar untuk bulanan, jika anda mahu VPN untuk masa yang singkat. Pengguna yang bergantung kepada VPN paling murah untuk kerja mereka atau mengakses rangkaian rumah mereka dari pelbagai lokasi harus memilih rancangan dengan tempoh yang lebih lama.

Kos tahunan hanya $ 6.99 / mo, berjumlah $ 83.33 harga setahun, memberikan anda diskaun 41% untuk memanfaatkan. Pelan 2 tahun seterusnya mengurangkan harga bulanan kepada $ 4.99, yang dibilkan $ 119.76 setiap 24 bulan. Anda menerima diskaun 58% yang luar biasa.

Walau bagaimanapun, untuk nilai terbaik, saya nasihatkan untuk perjanjian 3 tahun yang bermula pada $ 3.49 sebulan. Ini bermakna, anda hanya membayar $ 125.64 selama 36 bulan!

Harga NordVPN

Peranti yang Disokong oleh Penyedia

NordVPN menyokong Windows, Mac, Android, iPhone iOS, Linux, Android TV, Mozilla Firefox, Google Chrome, dan Firestick.

Untuk bantuan selanjutnya, NordVPN bahkan menyediakan senarai 80+ tutorial tentang cara membuat persediaan NordVPN secara manual pada pelbagai peranti.

Ini termasuk liputan pelbagai jenis platform dan peranti seperti FlashRouters, Raspberry Pi, peranti NAS dan banyak lagi. Anda juga boleh menyambung kepada 6 peranti pada masa yang sama!

Kepercayaan - NordVPN disebarkan, Trustpilot, Canary Warrant

Ia amat sukar untuk meletakkan kepercayaan kami di Nord sekali lagi, terutamanya selepas peristiwa penggodaman. Sekalipun kita mengakui hal-hal seperti ini, penyedia melanggar GDPR’dasar pelanggaran data untuk memaklumkan pengguna tentangnya dalam masa 72 jam.

Butiran mengenai Hack NordVPN

Selepas banyak kemarahan di twitter, NordVPN mengesahkan tuduhan pelayan mereka di Finland yang telah diretas pada 21 Oktober. Mereka mendakwa tiada data pengguna dikompromi, tetapi banyak profesional industri telah memberikan kenyataan bahawa lebih dari 200-500 telah terjejas.

Peretasan itu juga menjejaskan dua perkhidmatan VPN yang lain; TorGuard dan VikingVPN. Yang terakhir dan NordVPN tidak mengamalkan pengurusan PKI yang aman, sedangkan TorGuard menggunakannya, oleh sebab itu pengguna mereka tidak terpengaruh oleh pelanggaran.

Penilaian NordVPN Trustpilot

Dari sebelumnya menikmati rating 5-bintang di Trustpilot dan selepas beberapa kontroversi tentang mereka mendapat memarahi dari ASA untuk “mengelirukan” Pengguna, terlibat dalam tuntutan undang-undang dari TorGuard, dan kejadian penggodaman baru-baru ini, NordVPN telah turun ke rating 2.5 bintang.

Penilaian NordVPN Trustpilot

Canary Warrant NordVPN

NordVPN’Canary Warrant s adalah bersih seperti wisel untuk masa kini, yang dikemas kini setiap hari untuk memudahkan pelanggan dan prospek. Sehingga 5 Disember, mereka mempunyai kiraan berikut pada setiap permintaan tersebut:

 • Perintah Gag: 0
 • Surat Keselamatan Negara: 0
 • Waran daripada organisasi kerajaan: 0

Orang Juga Tanyakan

Bagaimana Secure adalah NordVPN?

Apabila anda menonjolkan ciri-ciri seperti Pelayan Obfuscated, Bawang atas VPN, DoubleVPN, dan IP Dedicated, tiada perkhidmatan VPN yang lain datang dekat dengan menawarkan keselamatan dan tanpa nama seperti NordVPN.

Tambah ini kepada enkripsi kuat AES-256-CBC ciphers dengan HMAC SHA256 hash pengesahan, pengguna boleh kekal benar-benar berpuas hati mengenai identiti mereka yang tinggal tersembunyi dalam talian dengan NordVPN.

Adakah NordVPN’Perkhidmatan Pelanggan yang Baik?

NordVPN mempunyai salah satu sistem sokongan pelanggan yang paling responsif dan boleh dipercayai di pasaran VPN. Pengguna menerima sokongan sembang sepanjang hayat dan mempunyai sistem penyerahan tiket untuk masalah dan masalah teknikal yang lebih terperinci.

Untuk semua soalan yang saya ada, sokongan sembang secara langsung biasanya akan memberi saya jawapan dalam masa 2 hingga 5 minit dengan jawapan dan pautan yang berkaitan dengan tutorial / panduan.

Bolehkah Anda Menggunakan NordVPN pada TV Android atau Alat Firestick?

Ya, anda pasti boleh menggunakan NordVPN di TV Android dan Alat Firestick. Malah, pembekal adalah satu-satunya di pasaran yang sebenarnya menawarkan aplikasi khusus untuk TV Android.

Pengguna Firestick bagaimanapun harus bergantung kepada “Muat turun” permohonan. Walau apa pun, jika anda memerlukan bantuan untuk menyediakan NordVPN, anda boleh mengikuti panduan persediaan Android TV dan Firestick komprehensif kami!

Alternatif NordVPN

Sebagai VPN serba lengkap, sukar untuk menghasilkan alternatif yang sesuai untuk Nord. Walau bagaimanapun, jika menamakan beberapa yang diperlukan, saya akan mengesyorkan untuk mendapatkan ExpressVPN pertama ($ 8.32 / mo pada pelan 1 tahun).

Walau bagaimanapun, kerana itu mungkin terlalu mahal untuk banyak orang, saya cadangkan untuk mendaftar untuk Bvi yang berasaskan BVI yang mesra universal dan bajet yang bermula pada minimum $ 1.99 / mo. pada rancangan 2 tahun.

Adakah saya Mengesyorkan NordVPN?

Tidak, NordVPN tidak digalakkan. Ia telah diretas 1.5 tahun yang lalu dan tidak repot-repot memaklumkan penggunanya, sehingga mereka mula menghadapi tuduhan di Twitter, berikutan kecelakaan pemasaran.

Jika anda sedang mencari perkhidmatan serba lengkap yang menawarkan ciri-ciri yang sesuai pada harga yang berpatutan, tetapi bebas dari sebarang insiden tersebut, mendaftar dengan Surfshark. Anda boleh mendapatkan pelan untuk $ 1.99 dari sini.

Похожие статьи

 • Kajian Surfshark 2020

  Bidang kuasa British Virgin Islands Harga $ 1.99 / mo ($ 47.76 selama 24 bulan) Pelayan 1040+ di 61+ Negara Log Tiada Log Disahkan Enkripsi...

 • Kajian PureVPN 2020

  Bidang kuasa Hong Kong Harga $ 2.91 / mo pada Pelan Pelan 2 Tahun 2,000+ di 140+ Negara Log Tiada Log Disahkan Penyulitan AES-256-CBC Buka Blok Netflix...

 • Kajian VyprVPN 2020

  Jurisdiksi Switzerland (Tidak Aman) Harga $ 6.67 / bulan ($ 80 untuk 1 tahun) Pelayan 700 Log Tiada Enkripsi Log AES-256 Unblocks Netflix Yes Torrenting...

 • Mengulas semula ulasan VPN 2020

  Bidang Kuasa Kanada Harga $ 49 pada Pelan Pelan 1 Tahun 600+ Pelayan di 60 Negara Log Yes Enkripsi AES-256 Bit Unblocks Netflix No Torrenting Yes...

 • Kajian Internet VPN Betternet 2020

  Jurisdiksi Kanada Harga $ 2.99 / mo pada Pelan Pelan 1 Tahun 10 Pelayan di 10 Negara Log Logs Data Pengguna Penyulitan AES-256 (Dibayar) | AES-CBC-128 bit...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me