Kajian Internet VPN Betternet 2020

Bidang kuasa Kanada
Harga $ 2.99 / mo pada Rancangan 1 Tahun
Pelayan 10 Pelayan di 10 Negara
Log Log Data Pengguna
Penyulitan AES-256 (Dibayar) | AES-CBC-128 bit (Percuma)
Batalkan Netflix Tidak
Torrenting Tidak
Bekerja di China Tidak
Disyorkan  Tidak
Laman web https://www.betternet.co/
Keserasian Windows, Android, Apple

Sangat jarang saya cadangkan VPN percuma yang pernah ada.

Betternet dan lain-lain VPN percuma yang serupa agak mudah terdedah kepada memaparkan banyak iklan, tidak terjamin sepenuhnya, tidak melindungi isu data dan prestasi anda.

Tetapi Betternet menjanjikannya’sama sekali tidak seperti VPN Percuma dan ia boleh menjadi pilihan yang hebat untuk mendapatkan anonim dalam talian anda.

Pada mulanya, VPN tetap memenuhi tuntutan ini dan sejak itu menjadi salah satu VPN Android yang paling popular di luar sana. Walau bagaimanapun, Betternet’reputasi telah menurun sejak kajian CSIRO mendedahkan penyedia menjual iklan kepada pengguna, yang membenarkan memasang cookies ke peranti.

Kajian Betternet yang komprehensif ini akan memberi tumpuan kepada kedua-dua, PREMIUM dan penawaran percuma pembekal. Oleh itu, tanpa kelebihan lanjut, mari’s memulakan dengan analisis mendalam VPN!

Kebaikan

 1. Percubaan Percuma 7 Hari untuk Ujian
 2. Lima Sambungan Serentak (Versi Premium)
 3. Apl Asli untuk Semua Platform Popular
 4. Tiada Iklan dalam Versi Premium

Keburukan

 1. Kebocoran IP dan DNS
 2. Dasar Privasi yang Lemah
 3. Data Pengguna Log (Versi Percuma)
 4. Versi percuma menyajikan iklan
 5. Bekerjasama dengan pihak berkuasa

Catatan: Kedua-dua pakej premium menawarkan ciri-ciri yang serupa. Walau bagaimanapun, tiada pilihan pemilihan protokol ditawarkan dalam kedua-dua pakej tersebut.

Rancangan Betternet dan Kajian Harga

Apabila kebanyakan orang menimbangkan untuk mendaftar dengan Betternet, mereka biasanya jatuh untuk “Percuma” tawaran dari pembekal.

Tetapi terdapat juga versi berbayar dengan ciri-ciri premium yang lebih tinggi yang ditawarkan oleh Betternet dan kebanyakannya, harga yang terjangkau.

 • Langganan bulanan: $ 11,99 dibilkan sekali
 • Langganan Separuh Tahunan: $ 3.99 / bulan ($ 23.99 dibilkan sekali)
 • Langganan Tahunan: $ 2.99 / bulan ($ 35.99 ditaksir sekali)

Rancangan Betternet dan Kajian Harga

Anda perlu memuat turun aplikasi VPN untuk platform / peranti mereka yang berkaitan, dan kemudian klik pada “Naik taraf” butang untuk melihat rancangan ini.

Kajian Internet VPN Betternet 2020

Jika saya adalah Betternet, saya akan mempertimbangkan untuk mengurangkan harga bulanan di bawah $ 10, sehingga saya dapat mengekalkan reputasi yang kukuh di pasaran PREMIUM VPNs.

Terdapat pelan 6-bulan yang tersedia, yang mengurangkan harga bulanan kepada $ 3.99 sebulan.

Ini bermakna anda menerima diskaun sebanyak 67% pada harga permulaan, berjumlah $ 23 sahaja!

Pelan 1 tahun menawarkan nilai terbaik daripada semua. Ia hanya berharga $ 2.99 sebulan, yang berjumlah $ 35,99 dibilkan sekali, selama 12 bulan!

Harga pelan ini murah tetapi masalahnya ialah untuk harga yang sama dengan harga $ 2.99 / bulan, anda boleh mendapatkan langganan NordVPN, yang merupakan perkhidmatan VPN jauh lebih baik daripada Betternet.

Harga Pelbagai untuk Peranti yang Berbeza!

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, Betternet pada mulanya tidak menawarkan halaman harga di laman web mereka. Ini menyebabkan ramai pelanggan percaya bahawa mereka adalah perkhidmatan PERCUMA. Walau bagaimanapun, baru-baru ini mereka telah membuat halaman baru, di mana anda dapat melihat harga tersedia. Sebahagian rumit sekalipun ialah harga yang anda lihat di atas hanya konsisten dalam aplikasi Windows dan di laman web. Kini, Betternet juga menawarkan pelan yang berbeza kepada pelanggan pada peranti yang berbeza-beza. Lihat halaman sokongan ini.

Harga Pelbagai untuk Peranti yang Berbeza!

Jika anda mendaftar terus dari laman web atau aplikasi Windows mereka, anda perlu membayar $ 11,99 bulanan, $ 23,99 untuk 6 bulan dan $ 35,99 untuk 12 bulan. Walau bagaimanapun, jika anda membeli langganan dari aplikasi iOS atau Android, anda perlu membayar lebih. Walaupun kos bulanan adalah sama iaitu $ 11,99, anda perlu membayar $ 47,99 untuk 6 bulan ($ 24 kenaikan kos), dan $ 71,99 untuk pelan 1 tahun (peningkatan $ 36 dalam kos). Di mana anda memilih untuk membeli pelan dari, semuanya terpulang kepada anda!

Kajian VPN Betternet Percuma

Saya fikir ia adalah masa untuk menangani gajah di dalam bilik. Betternet, walaupun anda mempunyai sistem yang kukuh untuk menyediakan alat pembuka kunci dan tanpa nama secara PERCUMA, sangat penting untuk anda jujur ​​kepada pelanggan anda. Secara amnya, saya menasihatkan pengguna untuk menjauhkan diri daripada pembekal yang mendakwa bebas, kerana alasan yang sama didapati dalam kajian CSIRO. PENGGUNAAN berhati-hatilah bahawa VPN memerlukan wang untuk membayar pelayan, sokongan, pembangunan aplikasi / penyelenggaraan, dan banyak lagi.

Tiada apa-apa di dunia ini yang percuma, dan VPN pasti tidak. Tidak ada perkara seperti makan tengah hari percuma, dan anda akhirnya membayarnya pada akhirnya. Dalam industri privasi dalam talian, ini bermakna menjejaskan keabadian dan keselamatan digital anda. Betternet berfungsi dengan banyak syarikat pengiklanan yang menawarkan cadangan untuk memasang aplikasi tertentu atau menonton video untuk menggunakan perkhidmatan VPN PERCUMA. Kini, ini telah anda sebutkan di laman web anda, dan saya menghormatinya.

Kajian VPN Betternet Percuma

Walau bagaimanapun, jika anda ingin membangunkan kepercayaan di kalangan pelanggan anda, sila beritahu mereka bahawa syarikat pengiklanan yang anda bekerjasama, mempunyai keupayaan untuk memasang cookies tambahan ke peranti pengguna. Ini membolehkan mereka menyimpan tab pada aktiviti pengguna, dan jika anda melawat salah satu laman web yang mereka iklankan, mereka tahu bahawa Betternet berjaya. Mungkin jika pengguna membuat jualan, Betternet boleh mendapatkan wang, dan dapat membayar kos overhead untuk menguruskan VPN.

Secara keseluruhannya, jika penggunaan amalan sedemikian yang memerlukan memuat turun aplikasi atau menonton beberapa video promosi tidak mengganggu pengguna Betternet, VPN percuma tidak sama sekali sama sekali untuk kandungan unblocking. Pergi pelayan pengganti gila dan dapatkan pekerjaan anda tanpa membayar sesen pun. Bagi pengguna yang mencari privasi dan keselamatan, saya akan mengesyorkan untuk memeriksa penyedia premium lain.

Kajian Kaedah Pembayaran Betternet

Jika anda memutuskan untuk pergi dengan versi premium Betternet, anda harus mempunyai sejumlah pilihan yang tersedia untuk pembayaran. Beruntung untuk anda, pembekal menyokong VISA, MasterCard, dan PayPal, yang merupakan pilihan biasa bagi kebanyakan pembeli. Walau bagaimanapun, pemilihan ini agak terhad dan mungkin menghentikan beberapa pengguna daripada membeli rancangan kegemaran mereka. Betternet perlu bekerja untuk menambah lebih banyak kepelbagaian ke kaedah pembayaran. Mereka juga harus menambah cryptocurrency seperti Bitcoin, kerana mereka menyediakan tanpa nama yang tidak dapat ditandingi!

Kajian Kaedah Pembayaran Betternet

Jaminan Pulangan Betternet

Saya hanya membenci pembekal yang tidak menawarkan apa-apa percubaan percuma atau jaminan wang kembali. Walau bagaimanapun, Betternet tidak gagal untuk menarik minat penggunanya. Anda mempunyai jaminan bayaran balik 30 hari yang tersedia, yang membolehkan anda menguji perkhidmatan premium dengan mudah, dan memutuskan sama ada anda mahu terus menggunakan pembekal VPN atau tidak. Walau bagaimanapun, satu-satunya masalah dengan pelan ini ialah anda perlu menggunakan kurang daripada 50 MB data untuk mendapatkan bayaran balik, yang agak tidak adil, untuk mengatakan sekurang-kurangnya.

Saya lebih suka lebih daripada 500 MB. Dengan cara ini, sekurang-kurangnya pengguna boleh menguji dan melihat sama ada perkhidmatan itu cukup baik untuk streaming dan permainan dalam talian. Jika tidak, apakah kegunaan jaminan bayaran balik, jika keperluannya sangat sukar? Ia agak sia-sia, kerana tidak banyak yang dapat memenuhi syarat untuk bayaran balik. Walau bagaimanapun, ia adalah ketersediaan yang penting, jadi Betternet masih boleh berusaha memperbaiki dasar itu.

Kajian Percubaan Percuma Betternet

Tiada maklumat tentang percubaan percuma di laman web, kerana pelan premium masih tidak dibincangkan. Walau bagaimanapun, pengguna mempunyai keupayaan untuk memanfaatkan percubaan percuma tujuh hari pada sebarang pakej premium. Untuk menggunakan ciri ini, anda perlu memasukkan butiran kad kredit anda. Jika anda gagal membatalkan dalam tempoh tujuh hari, Betternet akan mengenakan bayaran untuk lalu lintas bulanan, iaitu pelan yang paling mahal. Taktik pintar untuk mendapatkan pengguna untuk membayar untuk perkhidmatan agak bodoh, untuk mengatakan paling sedikit.

Bagaimana Cara Membuat Betternet Make Money - Model Pendapatan

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, Betternet menggunakan medium unik untuk menyediakan perkhidmatannya. Ia biasanya menggunakan dua platform untuk membuat wang. Yang pertama ialah dengan menawarkan iklan yang ditaja secara percuma. Semua aplikasi mudah alih ada “memasang aplikasi” butang. Apabila mengklik pada butang ini, anda ditawarkan dengan beberapa pilihan. Jika anda memasang aplikasi itu, Betternet mendapat wang. Yang lain ialah “menonton video dan sambungkan” platform. Untuk setiap video yang anda tonton, VPN mendapat wang tunai.

Kenapa Mereka Menawarkan Versi Premium?

Walaupun Betternet nampaknya melebihkan perkhidmatannya di beberapa kawasan, satu perkara yang pasti adalah ia sangat telus di kebanyakan tempat. Dalam semua tahun saya menghabiskan kajian terhadap perkhidmatan VPN yang berbeza, Betternet adalah yang pertama saya jumpa yang sebenarnya bercakap mengenai model pendapatannya. Kebanyakan VPN percuma tidak menyatakan amalan mereka untuk mengikuti kos menguruskan perkhidmatan VPN.

Tiada apa-apa yang boleh berfungsi secara percuma selepas semua! Perkhidmatan VPN perlu membayar banyak perkara, termasuk penyelenggaraan pelayan, pembangunan aplikasi dan peningkatan, gaji kakitangan, dan biaya sokongan teknikal. Betternet menggunakan “aplikasi tajaan” dan “menonton video” untuk membayar kos dan penyelenggaraan pelayan. Walau bagaimanapun, ini jelas tidak melindungi kos lain dalam menguruskan VPN.

Inilah sebabnya mengapa mereka menawarkan versi premium untuk menampung perbelanjaan HR mereka, pelayan berdedikasi, dan lokasi yang baru ditambah. Jadi, jika perkhidmatan terkenal seperti Betternet perlu bergantung pada dua model yang berbeza untuk menguruskan kos menguruskan VPN, apakah perkhidmatan percuma yang lain? Mereka menjual maklumat anda kepada pihak ketiga, yang berkembang maju pada data pengguna!

Kajian Keserasian Peranti VPN Betternet

Ciri Multi-masuk ditawarkan oleh semua VPN teratas untuk membolehkan pengguna menggunakan langganan VPN tunggal pada beberapa peranti pada satu masa dalam satu masa.

Tetapi jika ada kemungkinan untuk menyediakan VPN pada penghala, maka anda boleh menggunakan VPN pada seberapa banyak peranti yang anda mahu tanpa sebarang sekatan pada pelbagai log masuk yang menghalang anda.

Betternet VPN menawarkan 5 Multi-logins (Premium Versi Sahaja), yang merupakan jumlah yang cukup baik untuk mewujudkan kemudahan pengguna maksimum. Anda tidak’t mempunyai sokongan router, bagaimanapun, tetapi masih, Betternet juga menawarkan aplikasi asli untuk hampir semua platform utama dan pelayar supaya tiada sokongan router tidak bimbang besar.

Ini termasuk aplikasi untuk iOS dan Android yang boleh didapati di iTunes dan kedai Google Play. Anda juga mempunyai perisian yang tersedia untuk PC desktop dan komputer riba yang menggunakan Windows, Mac, dan Linux, bersama dengan sambungan penyemak imbas untuk Mozilla Firefox dan Google Chrome.

Betternet untuk Windows

Aplikasi Betternet untuk Windows agak intuitif dan mesra pengguna. Ia mempunyai reka bentuk dan rupa yang ringkas dan ringkas dengan aplikasi bentuk segi empat sama, sama seperti kebanyakan penyemak imbas pelayar. Walau bagaimanapun, pengguna mempunyai akses pantas kepada pelayan yang tersedia untuk sambungan. Untuk memulakan dengan menggunakan VPN, hanya tekan butang sambung, dan nikmati blokiran laman web kegemaran anda. Anda boleh memuat turun aplikasi dari sini.

Kajian Percubaan Percuma Betternet

Betternet untuk Mac

Sebelum ini, Betternet tidak menawarkan aplikasi asli untuk peranti Mac dan pengguna yang diperlukan untuk mengkonfigurasi VPN secara manual pada OS. Walau bagaimanapun, beberapa tahun di jalan raya, dan pembekal kini bahkan menyediakan aplikasi Mac. Aplikasi ini sama sekali sama dengan rakan Windows dan menyediakan akses mudah ke tapak yang disekat geo seperti BBC iPlayer, Hulu, Vimeo, Netflix dan banyak lagi..

Kajian Keserasian Peranti VPN Betternet

Betternet untuk Android

Jika anda ingin menggunakan VPN Betternet pada peranti Android, anda perlu mendapatkan apl Android mereka dari gedung Google Play.

Aplikasi ini menawarkan dua versi berbeza, perkhidmatan percuma dan premium.

VPN Betternet’versi percuma s pada Android tidak’t menawarkan semua ciri atau pelayan, sementara langganan perkhidmatan premium menyekat semua ciri oleh pembekal.

Belajar cara menggunakan Betternet VPN tidak sukar sama sekali.

Sekali awak’Anda telah memasang apl Android, hanya mengambil 3 langkah mudah untuk diteruskan:

 • Cuma ketik sahaja “Sambungkan” butang
 • Aplikasi kini akan memulakan sambungan. Tunggu selama beberapa saat
 • Aplikasi Betternet VPN Android kini disambungkan!

Jaminan Pulangan Betternet

Betternet untuk iOS

Aplikasi Betternet untuk peranti iPhone dan iPad menawarkan cara mudah untuk pergi tanpa nama dalam talian. Walau bagaimanapun, seperti rakan Android, terdapat dua versi aplikasi Betternet yang terdapat di kedai iTunes. Walau apa pun, kedua-duanya sepenuhnya mampu membuka kunci laman web atau memindahkan pelayan untuk mendapatkan akses kepada kandungan terhad. Oleh itu, ia tidak benar-benar menjadi masalah, terutamanya jika anda ingin pergi untuk pelan PERCUMA.

Betternet untuk iPhone

Betternet untuk Chrome

Sambungan Chrome dari Betternet agak luar biasa dan jauh lebih baik daripada versi Firefox. Walaupun terdapat beberapa bug yang menghalang prestasi keseluruhan sambungan VPN, ia masih agak boleh dipercayai untuk digunakan. Selain itu, aplikasi Chrome agak baru-baru ini, memaparkan antara muka yang sama dengan versi desktop aplikasi. Satu Firefox mungkin masih dalam fasa peningkatan.

Betternet untuk Penyemak Imbas

Betternet untuk Firefox

Jika saya benar-benar tidak berat sebelah dengan pembekal VPN, saya sebenarnya kecewa dengan sambungan Firefox Betternet. Pengaya memerlukan banyak kerja dan mengikuti panduan untuk membuat sambungan sambungan ke pelayan sangat menjengkelkan. Jangan mengharapkan apa-apa jenis keselamatan pepejal atau tidak mahu dikenali dari pelanjutan penyemak imbas, kerana didapati terdapat kebocoran DNS dan IP.

Sokongan Betternet untuk Konsol TV / Penghala Jalan / Permainan

Betternet tidak menawarkan apa-apa sokongan untuk Konsol TV / Router / Gaming Smart. Malah, perkhidmatan itu mendakwa bahawa ia tidak sesuai dengan semua peranti yang disebutkan di atas. Ini bermakna anda hanya boleh menggunakan VPN pada telefon pintar, tablet, komputer riba, atau komputer anda. Walau bagaimanapun, jika anda ingin mendapatkan keserasian tambahan, anda sentiasa boleh mendapat sokongan daripada perkhidmatan seperti PureVPN, ExpressVPN, dan NordVPN.

Tinjauan Pelayan Betternet

Matlamat terbesar mengenai Betternet VPN adalah kesukaran mendapatkan pelbagai maklumat mengenai perkhidmatan’ciri s. Masalahnya menyerang pelayan juga kerana ramai pengguna tidak’t tahu mengenai VPN Betternet’alamat pelayan s.

Selepas banyak menggali, saya mendapati bahawa dalam pelan berbayar, anda mendapat akses ke 10 lokasi server VPN yang berbeza oleh Betternet:

 • USA
 • Perancis
 • Singapura
 • UK
 • Australia
 • Singapura
 • Kanada
 • Jerman
 • Belanda
 • Jepun

Ini tiada apa yang dekat dengan apa yang anda boleh dapatkan di penyedia berbayar teratas, NordVPN menawarkan 5700+ pelayan, ExpressVPN menawarkan 3000+ pelayan, Surfshark menawarkan 800+ pelayan dan CyberGhost menawarkan 3400+ pelayan. Betternet’senarai pelayan VPN s juga berbanding taman pelayan raksasa ini.

Pelayan ini juga kurang banyak ciri penting. Tiada satu pun daripada mereka menyahsekat Netflix di mana-mana negara, kelajuannya sangat lambat, banyak kebocoran IP yang ditemui dan pengalaman Torrenting tidak berada di mana-mana. Malah untuk perkhidmatan percuma, Betternet’senarai pelayan s bukan kelas teratas.

Malah Zenmate’versi percuma s boleh membuka kunci Netflix. Betternet lebih teruk daripada melanda dari segi pembekal percuma.

Kajian Ujian Kelajuan VPN Betternet

Untuk mendapatkan pemahaman yang lebih baik mengenai kebolehpercayaan dan jalur lebar penyedia VPN, kami melakukan ujian kelajuan pada sambungan 50Mbps kami:

Pelayan Ping Muat turun Muat naik
UK 140ms 34.5Mbps 33.3Mbps
Perancis 180ms 32.9Mbps 29.1Mbps
Australia 155ms 30.7Mbps 32.7Mbps
Kanada 190ms 40.2Mbps 23.4Mbps
Belanda 220ms 32.4Mbps 37.8Mbps

Kebocoran IP Betternet

Untuk menguji kebolehpercayaan dan keselamatan perkhidmatan, saya melakukan dua ujian untuk IPv4 dan IPv6 kebocoran pada Ipleak.net dan Perfect IP Privacy Check. Kedua-dua ujian mendedahkan bahawa perkhidmatan itu membocorkan data IPV4 dan IPV6. VPN gagal menyembunyikan alamat IP, lokasi, dan maklumat DNS, yang menjadikannya pilihan yang tidak selamat bagi kebanyakan pengguna.

Kajian Ujian Kelajuan VPN Betternet

Betternet China

Tidak semua VPN berfungsi di China, kerana kerajaan mengambil undang-undang hak cipta dan pengekalan data yang sangat serius. Akibatnya, ia secara kerap menyekat senarai VPN untuk menolak pengguna internet hak untuk melayari penyitaan yang disulitkan dan tanpa nama. Betternet di China adalah salah satu penyedia yang sangat sedikit yang menawarkan sokongan kepada pengguna di negara ini. Walaupun kadang-kadang sukar untuk mendapatkan sambungan yang aman dan stabil pada waktu-waktu, anda dapat merasa lega menggunakan Betternet untuk melewati batasan geo-batasan dan keterbatasan kandungan di China. Saya akan menasihati pengguna untuk mendaftar ke perkhidmatan premium mereka walaupun untuk kecekapan pembasmian maksimum!

Betternet untuk Kodi

Kajian Betternet ini juga mendedahkan bahawa anda boleh menggunakan VPN terbaik untuk perkhidmatan kodi untuk membuka sekatan tambahan tertentu geo-terhad pada Kodi. Terima kasih kepada ciri keselamatan dan penyulitan yang baik, sangat sukar untuk mengesan alamat IP anda. Oleh itu, jika anda menyambung ke pelayan di negara lain, anda boleh mengakses kandungan yang dihadkan dengan mudah, sama ada muzik, video, atau format lain. Ini bermakna pengguna boleh menikmati menonton filem / rancangan kegemaran mereka dengan mudah dan tanpa nama yang tidak dikenali dalam talian.

Statistik Kajian Betternet

Setelah menjalankan Kajian Betternet, saya mengetahui bahawa VPN mempunyai lebih daripada 38 juta pengguna dari seluruh dunia. Walaupun ini tidak bermakna pembekal benar-benar boleh dipercayai, terutama selepas membaca kajian CSIRO, VPN adalah pilihan yang baik untuk kebanyakan pengguna PERCUMA. Antara bilangan ini, 60% pengguna adalah dari luar Amerika Syarikat. Pelayan di Betternet menerima lebih dari 1 Petabyte lalu lintas harian, yang sama dengan menonton 500,000 filem HD.

Proses Melumpuhkan Iklan

Betternet menggunakan model unik untuk menyediakan perkhidmatan VPN kepada pelanggan. Ia menggunakan iklan untuk menarik pelanggan dan membawa komisyen jualan. Setiap pengguna menjadi penggalak apabila menyertai perkhidmatan tersebut. Untuk menyingkirkan iklan, pergi ke tetapan aplikasi. Ketuk di bahagian atas sebelah kanan dan anda akan melihat menu. Memukul “Saya tidak’t mahu membantu lagi butang”. Ini akan membebaskan anda daripada melihat iklan tetapi boleh mengurangkan kualiti perkhidmatan anda.

Kajian Protokol / Penyulitan Enkripsi Betternet

Kebanyakan penyedia VPN di pasaran menawarkan protokol penyulitan tradisional (PPTP, L2TP / IPSec, IKEv2, dan OpenVPN), tetapi Betternet membezakannya dengan menyediakan satu set protokol terowong yang unik. Saya menjalankan analisis mendalam mengenai perkhidmatan Betternet untuk semakan saya dan menemui protokol yang dijamin dengan kunci penyulitan masing-masing:

 1. OpenVPN dengan bit AES-256
 2. L2TP / IPSec dengan bit AES-CBC-128

Selepas mengkaji protokol penyulitan yang ditawarkan dalam kajian Betternet saya, saya cadangkan pengguna hanya menggunakan Betternet untuk membuka laman kunci. VPN tidak memberikan perlindungan yang mencukupi untuk berkongsi fail yang rapuh dan P2P. Tidak ada pilihan bagi pengguna untuk menukar protokol penyulitan pada apl desktop atau mudah alih, menunjukkan bahawa anda tidak akan tahu bila / aplikasi mana yang menggunakan L2TP / IPSec atau OpenVPN.

Kajian Dasar Privasi Betternet

Sekiranya saya benar-benar jujur ​​dalam Kajian Betternet saya, terutamanya berhubung dengan Dasar Privasi, saya akan mengatakan penyedia ini mengelirukan pelanggannya. Sebagai permulaan, penyedia itu berpangkalan di Kanada, yang merupakan ahli Persatuan Lima dan Empat Mata. Ini bermakna bahawa VPN perlu mematuhi Undang-undang Penyimpanan Data, yang bermaksud ia bukan pilihan yang selamat. Melangkah lebih lanjut, Betternet menyatakan bahawa ia tidak log / berkongsi alamat IP pengguna, e-mel, nama pengguna, atau ID mudah alih yang unik.

Mereka mengatakan alamat IP anda dibersihkan selepas sesi anda ditutup, dan sementara itu boleh dipercayai - Saya tidak percaya dalam mempercayai mana-mana pembekal sehingga saya mengesahkan maklumat.

Dalam dasar privasi, VPN menyatakan bahawa ia tidak menggunakan apa-apa maklumat, tetapi kemudian menyatakannya mengagregatkan data mengenai aplikasi mana yang anda gunakan dan tapak web yang anda lawati, tidak menyumbang kepada pengguna tertentu. Ya, betul-betul boleh dipercayai. Tambah ini kepada pembekal yang memberi pengiklan keupayaan untuk mengumpulkan maklumat lain untuk memberi anda iklan, dan anda mungkin memikirkan semula keputusan anda.

Perkongsian Betternet telah dibuat untuk perkhidmatan PERCUMA yang memberikan pengiklan keupayaan untuk meletakkan cookies di pelayar anda, yang sekali lagi membolehkan orang yang tidak dikenali untuk mengumpulkan maklumat tentang laman web yang anda lawati, iklan yang anda klik, dan akses ke sejarah penyemak imbas anda! Walau bagaimanapun, semua ini hanya terpakai kepada versi PERCUMA aplikasi. Jika anda memilih versi premium, anda boleh merasa yakin untuk menerima keselamatan dan privasi dalam talian yang lebih baik. Pelan PERCUMA Betternet tidak bertanggungjawab untuk apa yang dilakukan rakan kongsinya dengan data yang disimpan!

Betternet Torrenting

Menurut kajian Betternet saya, perkhidmatan ini menyokong P2P / Torrenting. Anda boleh memuat turun / berkongsi seberapa banyak torrents yang anda mahu, kerana VPN akan menyulitkan semua lalu lintas ke rangkaian yang selamat.

Ini memastikan tiada sesiapa yang dapat mengesan kembali aktiviti mengerikan anda. Saya akan menghargai lebih banyak ciri untuk meningkatkan keselamatan walaupun, kerana tidak akan kembali dari membayar denda DMCA yang berat! Mana-mana penyedia VPN yang menyediakan keupayaan untuk torrent mesti menawarkan Split Tunneling, SOCKS5 Proxy, dan perlindungan Anti-DPI.

Keselamatan Wi-Fi

Apabila anda menyambung ke pelayan Betternet, anda boleh merasa yakin bahawa sambungan anda tetap selamat dan peribadi. Tidak kira jika anda menyambung ke rangkaian Wi-Fi awam atau swasta, sebagai penyedia mempunyai banyak protokol keselamatan dan tahap enkripsi yang tinggi untuk melindungi identiti anda. Oleh kerana VPN menutup alamat IP anda, adalah mustahil untuk mengesan aktiviti internet anda kembali kepada anda. Anda boleh menjelajah web secara bebas pada bila-bila masa, di mana sahaja.

Perkhidmatan Streaming

Salah satu sebab utama bagi sesiapa untuk mula menggunakan VPN ialah untuk menikmati aliran lancar, terutamanya dalam era ini, di mana setiap perkhidmatan VoD mengenakan sekatan geo. Ia hampir seolah-olah tujuan sebenar internet runtuh setiap hari. Kembali ke Kajian Betternet walaupun, saya cuba mengakses versi Netflix AS dari VPN tetapi segera disekat oleh tapak VoD. Ini mungkin disebabkan oleh IP dinamik yang digunakan oleh beratus-ratus pengguna di seluruh dunia.

Setelah menguji keupayaan pembuka kunci / penstabilan VPN, saya cuba mengakses BBC iPlayer dan laman web ABC. Kedua-duanya bekerja dengan lancar dan membenarkan saya menonton kandungan tanpa sebarang masalah. Saya akan mengatakan tidak baik untuk pembekal PERCUMA. Perlu diingat walaupun kebanyakan ujian yang saya lakukan pada pembekal dalam kajian ini adalah untuk versi premium aplikasinya.

Kajian Laman Web Betternet VPN

Jika saya benar-benar jujur, saya sebenarnya suka reka bentuk dan kemunculan laman web Betternet. Ia agak mudah dalam rayuannya, yang menawarkan navigasi mudah di seluruh. Walaupun anda dapat melihat sejumlah besar halaman di laman web ini, anda masih mempunyai akses kepada maklumat yang cukup baik, terima kasih kepada bahagian blog dan FAQ. Walau bagaimanapun, satu-satunya masalah adalah bahawa Betternet nampaknya menyembunyikan tawaran premiumnya dari laman web utama, dan hanya membincangkannya dalam dasar privasi. Ini nampaknya agak rumit!

Kajian Dasar Privasi Betternet

Kajian Sokongan Pelanggan VPN Betternet

Apabila ia datang untuk menerima sokongan pelanggan dari Betternet, anda mempunyai tiga pilihan. Terdapat sebuah blog di mana anda boleh mendapatkan kemas kini terkini mengenai pembekal dan apa-apa perubahan baru yang perlu anda ketahui. Anda mempunyai pusat bantuan, dibahagikan kepada 9 kategori: Windows, Hexatech, Sambungan, Premium, Android, iOS, Mengenai Betternet, Need Help, dan General. Pengguna premium mempunyai keupayaan untuk mengakses sokongan terus dari apl mereka. Klik pada menu hamburger, dan kemudian “Hubungi Kami”.

Kajian Sokongan Pelanggan VPN Betternet

Anda akan diminta untuk menentukan jenis permintaan bantuan anda. Masukkan maklumat yang relevan dan tunggu sehingga anda menerima respons. Malangnya, tidak ada sokongan sembang 24/7 yang tersedia. Malah aplikasinya adalah kereta kecil dan Betternet tidak memenuhi keperluan pelanggan dengan tepat. Sekiranya saya menilai sokongan semata-mata, saya’d memberikan perkhidmatan 5 dari 10.

Kenapa Betternet Pilihan Pertama anda?

Sebelum saya bercakap tentang perkara itu, marilah kita membersihkan udara sedikit. VPN hari ini cenderung untuk pergi ke laut dengan pemasaran mereka. Dari yang tertua hingga yang terbaru dalam industri, semua orang mendakwa mereka adalah pilihan pertama dan terbaik. Walau bagaimanapun, jika SETIAP satu pun begitu istimewa, maka tidak ada yang benar! Sebagai contoh, Betternet menyatakan dalam laporan statistiknya bahawa kedudukannya # 1 dari 3.3 juta aplikasi.

Ini lebih jauh dari kebenaran. Sebenarnya, apabila anda mencari “VPN” di salah satu kedai, Betternet tidak akan dapat dilihat di atas cadangan. Selain itu, Betternet masih mempunyai reputasi yang baik. Mereka mendakwa mempunyai lebih daripada 38 juta pengguna di seluruh dunia, di mana 60% didasarkan di luar Amerika Syarikat. Jumlah itu sahaja lebih daripada penduduk Kanada.

Selain itu, negeri ini mempunyai lebih daripada 1 Petabyte lalu lintas harian, dan mendakwa mereka disebut 100,000 kali sehari di saluran media sosial. Saya belum mengesahkan tuntutan ini, tetapi untuk pemahaman saya, statistik ini kelihatan palsu - kecuali Betternet boleh memberikan bukti yang sah.

Betternet Review Reddit

Reddit adalah salah satu komuniti paling berguna dalam talian, di mana anda boleh menerima maklumat terkini mengenai pelbagai topik / produk / SaaS. Oleh itu, anda sentiasa boleh yakin untuk mencari perspektif terperinci dari pengguna yang berbeza mengenai vpn terbaik untuk reddit juga. Saya menjalankan analisis mengenai Reddit untuk Betternet, dan kebanyakan respon menunjukkan, pengguna tidak selamat dalam mempercayai pembekal PERCUMA. Di bawah adalah komen dari Redditor yang menerangkan Betternet adalah percuma kerana mereka membuat wang dari DATA anda:

Komen daripada perbincangan drfusterenstein’s komen daripada perbincangan "Adakah Betternet berfungsi untuk menggerutu?".

Betternet vs TunnelBear

ciri-ciri Betternet TunnelBear
Harga (Tahunan) $ 35 $ 59,99
Negara 10 20 negara
Pelayan 10 354+
Protokol OpenVPN dan IPSec OpenVPN dan L2TP / IPSec
Penyulitan AES-256 Bit dan CBC-128bit AES-256-CBC Encryption
Log Ya Ya
Torrents & P2P Dibenarkan Ya Tidak
Berasaskan Dalam Kanada Kanada
Pelayan Proksi Ya Ya
Pengguna serentak 5 5
Ciri-ciri Ditambah Tiada GhostBear, Mod Berhati-Hati, Terowong terdekat

Betternet vs. Hotspot Shield

ciri-ciri Betternet Perisai Hotspot
Harga (Tahunan) $ 35 $ 97,34
Negara 10 25 negara
Pelayan 10 2,500+
Protokol OpenVPN dan IPSec OpenVPN, SSTP, PPTP, L2TP / IPSec, IKEv2
Penyulitan AES-256 Bit dan CBC-128bit AES-256-CBC
Log Ya Tidak
Torrents & P2P Dibenarkan Ya Ya
Berasaskan Dalam Kanada AS
Pelayan Proksi Ya Ya
Pengguna serentak 5 3
Ciri-ciri Ditambah Tiada VPN Kill Switch, Tor over VPN, Streaming VPN

Betternet vs ExpressVPN

ciri-ciri Betternet ExpressVPN
Harga (Tahunan) $ 35 (Tawaran 1 Tahun) $ 99.95 (Tawaran 1 Tahun)
Negara 10 94 negara
Pelayan 10 3,000+
Protokol OpenVPN dan IPSec OpenVPN, SSTP, PPTP, L2TP / IPSec, IKEv2
Penyulitan AES-256 Bit dan CBC-128bit AES-256-CBC
Log Ya Tidak
Torrents & P2P Dibenarkan Ya Ya
Berasaskan Dalam Kanada Kepulauan British Virgin
Pelayan Proksi Ya Ya (Proksi SOCKS5 juga termasuk)
Pengguna serentak 5 3
Ciri-ciri Ditambah Tiada NAT Firewall, Split Tunnel, Chat Langsung, DNS Persendirian

Betternet vs Ivacy

ciri-ciri Betternet Ivacy
Harga (Tahunan) $ 35 $ 39.95
Negara 10 100+
Pelayan 20+ 400+
Protokol OpenVPN dan IPSec OpenVPN, L2TP-IPsec, dan PPTP
Penyulitan AES-256 Bit dan CBC-128bit Gred Tentera 256-Bit
Log Ya Tidak
Torrents & P2P Dibenarkan Ya Ya
Berasaskan Dalam Kanada Singapura
Pelayan Proksi Ya Ya
Pengguna serentak 5 5
Ciri-ciri Ditambah Tiada Split Tunneling, Secure DNS, IPv6 Leak Protection

Betternet vs SurfEasy

ciri-ciri Betternet SurfEasy
Harga (Tahunan) $ 35 $ 77.88
Negara 10 28+
Pelayan 20+ 500+
Protokol OpenVPN dan IPSec OpenVPN dan PPTP
Penyulitan AES-256 Bit dan CBC-128bit AES-256 Bit
Log Ya Tidak
Torrents & P2P Dibenarkan Ya Ya
Berasaskan Dalam Kanada Kanada
Pelayan Proksi Ya Ya
Pengguna serentak 5 5
Ciri-ciri Ditambah Tiada Blocker Blocker dan One Click IP Masking

Soalan Lazim Semakan Betternet VPN

Adakah Betternet Selamat dan Boleh Dipercayai?

Jika saya benar-benar jujur ​​dengan penonton, Betternet adalah pilihan yang baik hanya untuk membuka laman web. Ini berlaku untuk kedua-dua: perkhidmatan premium dan PERCUMA. VPN masih mempunyai banyak penambahbaikan untuk membuat enkripsi dan keselamatan / ciri privasi, bersama dengan ketersediaan pelayan. Sokongan chat langsung juga hilang. Satu-satunya perkara yang menarik mengenai VPN ialah harga tahunan yang rendah!

Apa Adakah Premium Betternet Adakah?

Versi premium Betternet hanya boleh diakses dari aplikasi VPN. Anda akan menerima “naik taraf” pilihan, yang mengubah pelan percuma anda menjadi yang dibayar, dengan itu menawarkan senarai lengkap pelayan. Premium ini juga bebas dari iklan yang membuat kilang tumbuhan ke dalam pelayar anda untuk menilai laman web / perkhidmatan yang anda lawati.

Bagaimana Kerja Betternet

Betternet memperkenalkan bahawa perkhidmatan berfungsi dengan model penyulitan satu klik. Sebaik sahaja pengguna’ memasang dan melancarkan Betternet pada peranti yang disokong mereka, perkhidmatan VPN mengarahkan keseluruhan rangkaiannya melalui terowong terenkripsi terjamin (seperti semua perkhidmatan VPN). Ini memastikan identiti terkemuka & perlindungan data pengguna’ terhadap ISP, penggodam, penceroboh, peminat, pencuri identiti, agensi pengawasan dan setiap aktiviti rangkaian pemonitoran pendengaran. Sebaik sahaja Betternet tanpa nama membolehkan mereka memintas sekatan geo (BBC iPlayer, NBC, Spotify, HBO Now dan lain-lain), selamat mengakses perkhidmatan perbankan.

Adakah Undang-Undang Penggunaan VPN di Amerika Syarikat?

Jika anda menggunakan VPN untuk tujuan seperti streaming atau terlibat dalam P2P / Torrenting untuk mengakses kandungan cetak rompak, maka adalah haram dan anda mungkin perlu membayar denda DMCA yang tinggi. Walau bagaimanapun, tindakan melayari melalui IP lain masih sah, dan digunakan oleh perusahaan dari seluruh dunia. Oleh itu, anda boleh merasa selamat mengetahui bahawa hanya menggunakan VPN tidak akan membawa anda ke masalah di AS.

Adakah Betternet tidak terhad?

Ya, Betternet memastikan semua pengguna menerima jalur lebar tanpa had dan data untuk streaming / pelayaran di internet. Pelan bebas boleh berlangsung selama-lamanya. Walau bagaimanapun, jika anda memilih versi premium, anda perlu memperbaharui pelan anda untuk mengelakkan iklan yang menjengkelkan.

Adakah Betternet Legal?

Untuk menjawab soalan ini: pengguna mesti terlebih dahulu memahami tentang kesahihan perkhidmatan VPN secara kolektif. Banyak negara di seluruh dunia mengenakan sekatan ke atas penggunaan perkhidmatan VPN, selagi aktiviti tersebut adalah UNDANG-UNDANG. Ini bermakna, tindakan melayari melalui IP lain melalui Betternet adalah sah. Bagaimanapun, jika anda terlibat dalam P2P / torrenting, anda boleh memasukkan isu pelanggaran hak cipta. Inilah sebabnya mengapa perlu memilih perkhidmatan yang benar-benar selamat, anda boleh percaya!

Adakah Menggunakan Data Selular Betternet?

Ini bergantung jika anda menggunakan VPN semasa menyambung ke rangkaian 3G / 4G atau Wi-Fi. Jika ia adalah bekas, Betternet atau mana-mana perkhidmatan VPN lain akan menggunakan data selular. Matlamat utama VPN adalah penswastaan ​​dan mengikat tingkah laku dalam talian anda. Akibatnya, ia akan menambah lapisan enkripsi kepada setiap paket data yang dihantar pada sambungan 3G / 4G. Anda boleh, tentu saja, memilih untuk menggunakan sambungan Wi-Fi untuk mengelakkan membuang terlalu banyak wang pada data selular.

Disarankan Betternet?

Tidak! Tidak sama sekali!

Betternet mempunyai beberapa kebaikan, tetapi mereka dibayangi oleh kelemahan besar dalam perkhidmatan.

Versi percuma menunjukkan iklan yang tidak perlu, ia boleh’t buka kunci Netflix, kelajuan rendah hati, aplikasi Android didapati mengganggu, kiraan pelayan terlalu kurang, terdapat kekurangan maklumat mengenai dasar dan ciri keselamatan dan tidak menawarkan suis bunuh.

Semua kontra ini mengalahkan tujuan mendapatkan VPN di tempat pertama bagi mana-mana pengguna, jadi sekarang, Betternet mendapat jempol dari saya.

Jika anda mencari alternatif yang lebih baik pada kos yang rendah, anda perlu membaca lebih lanjut mengenai Surfshark, VPN industri terkemuka yang ditawarkan pada hanya $ 1.99 / bulan. 

Yang Baik

 1. Percubaan Percuma 7 Hari untuk Ujian.
 2. Lima Sambungan Serentak.
 3. Apl Asli untuk Semua Platform Popular
 4. Tiada Iklan dalam Versi Premium.

Yang jahat

 1. Log Data Pengguna.
 2. Kebocoran DNS dan IPv4.
 3. Tiada Suis Bunuh Otomatis.
 4. Kerja Tambahan Firefox Tambah Kerja.
 5. Had Data 50MB untuk Bayaran Balik.
 6. Sokongan Pelanggan Speed ​​Turtle.
 7. Boleh Melancarkan Data Pengguna dalam Perintah Mahkamah.
 8. Dasar Privasi Tidak Sepenuhnya Telus.
 9. Berasaskan di Kanada (sebahagian daripada Perikatan Lima Mata).

Похожие статьи

 • Tinjauan VPNBook 2020

  Jurisdiksi Switzerland Harga $ 7.95 / mo Server 6 Server Hanya Logs Kedai Log Koneksi Penyulitan AES-256-Bit Unblocks Netflix Tidak Torrenting Ya...

 • Kajian NordVPN 2020

  Bidang kuasa Panama Harga $ 3.49 / mo pada Pelayan Rancangan 3 Tahun 5560+ Server di 59 Negara Log Tidak Log Disahkan Penyulitan AES-256-GCM / AES-256-CBC...

 • Kajian ZenMate 2020

  Bidang kuasa Berlin Harga $ 1.64 / mo pada Pelan Pelan 3 Tahun 2,600 Pelayan di 37 Negara Log Tiada Enkripsi Log 128-bit AES-GCM Tidak Memblokir Netflix Tidak...

 • Kajian VyprVPN 2020

  Jurisdiksi Switzerland (Tidak Aman) Harga $ 6.67 / bulan ($ 80 untuk 1 tahun) Pelayan 700 Log Tiada Enkripsi Log AES-256 Unblocks Netflix Yes Torrenting...

 • GOOD VPN Review 2020

  Jurisdiction Netherland Price $ 1.99 Servers 71 Log No Enkripsi AES-256 Unblocks Netflix No Torrenting Yes Works in China No Recommended No Website...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me