Kajian AirVPN 2019

AirVPN mungkin mempunyai slogan yang paling merosakkan dalam keseluruhan industri VPN. Ia mentakrifkan perkhidmatan melalui kata-kata ini “Udara untuk menghirup Internet sebenar”! Tetapi walaupun kekurangan kreativiti ini datang dengan slogan yang lebih baik untuk mewakili perkhidmatan tersebut, AirVPN adalah VPN selepas semua dan ia perlu dinilai berdasarkan prestasinya daripada pada slogannya.

Laman webnya mendakwa bahawa ia dijalankan dan dikendalikan oleh “Aktivis dan penceroboh” yang bertujuan untuk menggunakan perkhidmatan mereka sebagai pelopor untuk melindungi cita-cita seperti netraliti, privasi dan keterbukaan bersih di internet.

Ya, tagline yang tidak diisi ada di sana, tapi saya belum melihat penglihatan yang lebih baik yang ditawarkan untuk yang ada sebagai layanan VPN daripada yang ditawarkan oleh AirVPN.

Dalam industri yang dibanjiri dengan pernyataan yang berlebihan seperti “dunia’perkhidmatan VPN terbaik” “Perkhidmatan VPN terpantas” dan sejenisnya, ia benar-benar menyegarkan untuk melihat bahawa perkhidmatan sebenarnya mempromosikan dirinya pada cita-cita yang harus dihargai sebagai penyedia privasi.

Ini mempunyai harapan saya tinggi untuk VPN’prestasi dan alat keselamatannya dan ia pasti tidak’t mengecewakan saya.

Mari kita menyelidiki ulasan sepenuhnya tentang perkhidmatan itu dan lihat sama ada ia memenuhi jangkaan tinggi yang telah ditetapkan melalui pernyataan wawasannya.

Kajian Keselamatan AirVPN

Dengan enkripsi gred AES dan sokongan untuk protokol OpenVPN, AirVPN mendapat asas-asas VPN’keselamatan kanan.

Pembekal’laman web menyebut bahawa ia dibina dan masih dijalankan oleh mereka yang mengambil privasi dengan sangat serius, dan dengan apa yang saya uji VPN ini’keselamatan melalui, terdapat banyak kebenaran dalam AirVPN’tuntutan s.

Penyulitan gred tentera dan protokol OpenVPN adalah, pada masa yang sama, minimum dan tahap keselamatan maksimum yang boleh membuat VPN selamat. Tiada apa-apa di bawah mereka boleh diterima sementara tiada apa yang lebih baik daripada mereka yang ada, semudah itu.

Protokol OpenVPN tidak diuruskan oleh mana-mana entiti tunggal, sebaliknya merupakan produk berasaskan teknologi sumber terbuka, yang terus mendapat sambutan yang mantap oleh komuniti yang luas untuk sebarang kelemahan yang sedia ada.

Oleh itu, mekanisme pembetulan sendiri telah menjadikan OpenVPN sebagai hampir tidak dapat ditembus.

Penyulitan gred tentera AES-256 juga merupakan satu-satunya standard penyulitan yang masih tidak dapat dilewati atau dipecahkan, tanpa mengira apa yang menyebarkan serangan kekerasan seperti apa yang dilakukan penggodam.

Sekarang datang ke pembekal’dasar pembalakan s.

Dasar pembalakan untuk vpn udara

Hampir setiap VPN memisahkan diri dengan dasar menjaga log apa-apa jenis, tetapi kebenaran yang menyedihkan adalah, sebahagian besar mereka menyimpan log dan anda hanya perlu menggali lebih mendalam dan anda pasti akan melihat pengkhianatan kepercayaan anda.

Sesetengah menyimpan log timestamp, beberapa penggunaan bandwidth dan beberapa menyimpan log jenis lain, tetapi walaupun mereka kelihatan tidak berbahaya dan tidak penting, menyimpan apa-apa log adalah dosa terbesar dalam domain VPN yang pernah ada. (Lihat tinjauan vpn lain)

AirVPN mempunyai salah satu dasar pembalakan yang jelas di kalangan semua VPN di luar sana dengan dakwaan samar atau mengelirukan. Ia tidak’Malah anda mengesan anda menggunakan kuki kerana ia tidak’t menyimpannya di tempat pertama.

airvpn tidak menyimpan kuki

Ia juga tidak’Anda tidak perlu memasukkan apa-apa maklumat peribadi untuk menggunakan perkhidmatannya, melainkan jika anda secara peribadi menghantar alamat e-mel anda untuk sokongan teknikal yang lebih baik daripada kehendak anda sendiri.

Hanya yang tidak akan masuk ke AirVPN’s mengundi di sini ialah bidang kuasa yang berpusat di dalamnya. AirVPN berpangkalan di Itali, yang merupakan ahli dari 14 Eyes Alliance.

Negara-negara anggota perikatan itu mempunyai perjanjian perkongsian maklumat di antara mereka, yang menyiratkan termasuk Itali, selebihnya dari 13 negara ini juga dapat menuntut AirVPN untuk mengubah datanya

 1. Amerika Syarikat
 2. United Kingdom
 3. Kanada
 4. Australia
 5. New Zealand
 6. Denmark
 7. Perancis
 8. Belanda
 9. Norway
 10. Jerman
 11. Sepanyol
 12. Belgium
 13. Sweden

Senarai ini dipenuhi dengan negara-negara yang terkenal kerana sangat menyerang apabila menyerang privasi pengguna dan mempunyai undang-undang pengekalan data yang drastik seperti AS.

Mana-mana VPN yang berpusat di mana-mana negara ini perlu mematuhi permintaan ekstradisi data dari mana-mana negara lain dalam pakatan itu, melainkan jika’t mempunyai apa-apa data untuk dikongsi, faktor yang memihak kepada AirVPN.

Pembekal’dasar pembalakan sifar s menjadikannya selamat walaupun wujud dalam pembentukan Alliance 14 Eyes.

AirVPN juga mempunyai ciri yang dipanggil “Kunci rangkaian”, yang hampir sama dengan ciri Kill Switch yang ditawarkan oleh pembekal VPN yang lain. Ciri ini secara automatik memotong sambungan internet anda jika VPN berhenti berfungsi atau terputus disebabkan beberapa sebab, dengan itu melindungi IP sebenar anda daripada mendapat terdedah.

Ciri ini sangat berguna dalam fungsi seperti Torrenting, di mana menyembunyikan IP sebenar anda sangat penting.

Kajian Harga AirVPN

Terdapat persepsi yang umum bahawa VPN adalah perkhidmatan harga yang tidak sensitif, di mana pengguna tidak’t biasanya pergi untuk jenama hanya kerana ia ditawarkan untuk harga yang rendah daripada perkhidmatan yang bersaing.

Itu’s benar untuk tahap yang sangat besar kerana pengguna VPN biasanya menghargai privasi mereka dengan banyak dan jika perkhidmatan menawarkan keselamatan cemerlang dan prestasi yang luar biasa, maka harga adalah’isu utama.

Lihatlah ExpressVPN. Its hampir tiga kali lebih mahal kerana kebanyakan VPN tetapi masih tetap popular dan pengguna terus melanggan hanya kerana yang luar biasa dalam apa yang ia lakukan.

Jadi bagaimanakah tambang AirVPN di jabatan ini?

Pasti mahal.

Berikut adalah pelan harga yang ditawarkan:

 1. 3 hari: 2 € ditagih sekali (Tawaran Percubaan)
 2. Rancangan Bulanan: 7 € ditagih sekali
 3. Rancangan Suku Tahunan: 15 € dibilkan sekali
 4. Rancangan Bi-Tahunan: 29 € ditagih sekali
 5. Rancangan Tahunan: 49 € ditagih sekali
 6. Rancangan Dua Tahun: 79 € ditagih sekali

AirVPN’pelan terbaik iaitu Pelan Tahunan dan Pelan Dua Tahun lebih mahal daripada banyak pembekal yang lebih besar di luar sana seperti NordVPN, Torguard dan PureVPN dan lain-lain, yang menawarkan lebih banyak ciri seperti aplikasi pelanggan niche, ciri keselamatan tambahan antara lain.

Tetapi walaupun agak mahal, anda masih boleh menganggapnya.

Rancangan harga Airvpn

Sebab? AirVPN menawarkan privasi yang hebat, mutlak, prestasi yang’s menjadi jarang berlaku dalam industri pantas kerana pembekal berpindah dari peminat keselamatan kepada entiti komersil bersedia untuk menikmati aktiviti rendang seperti menjual data hanya untuk membuat wang cepat.

Saya akan menasihati AirVPN untuk mengurangkan harga sekurang-kurangnya dua pelan utama ini dan membawanya dalam tetingkap $ 3- $ 4 untuk menjadikan perkhidmatan ini lebih diterima oleh pengguna dengan membawanya setanding dengan standard industri.

AirVPN juga menawarkan percubaan percuma, tetapi untuk itu anda perlu mengemukakan borang / permintaan untuk sokongan mereka, yang pelik kerana saya tidak’t melihat amalan sedemikian di tempat lain di dalam industri.

Percubaan percuma Airvpn memerlukan penyerahan borang

Prosesnya terlalu lama untuk menghubungi sokongan pertama, tunggu jawapan mereka dan kemudian memulakan percubaan percuma anda, jadi pasti sangat baik jika AirVPN dapat mempercepat proses dan menjadikannya lebih cepat.

NordVPN’dasar percubaan percuma s boleh berfungsi sebagai contoh yang baik di sini kerana ia memerlukan apa-apa lebih daripada e-mel anda untuk membuat anda bermula, tidak ada rentetan yang dilampirkan.

Walau bagaimanapun, jika anda tidak’t mahu menggunakan proses percubaan percuma, AirVPN juga menawarkan anda untuk membeli pelan percubaan untuk $ 1.32 yang akan tetap sah selama tiga hari, semua ciri termasuk.

Satu lagi isu yang saya hadapi dengan AirVPN adalah bahawa ia memerlukan anda untuk mendaftarkannya sebelum anda boleh membeli apa-apa pelan harga, yang sekali lagi pelik kerana prosesnya terlalu lama.

AirVPN benar-benar perlu mengurangkan proses-proses yang rumit, jika tidak perkhidmatannya pasti akan menghalang pelanggan daripada mendaftar dengannya.

Kaedah pembayaran termasuk Paypal, kad kredit dan pelbagai jenis cryptocurrency (untuk pembayaran tanpa nama).

kaedah bayaran airvpn

Dasar bayaran balik adalah di mana AirVPN mendapat sedikit pelit.

Ia membolehkan anda meminta bayaran balik, tiada soalan yang ditanya tetapi anda perlu memenuhi keperluannya i.e. permintaan itu hendaklah dikemukakan secara bertulis kepada sokongannya, anda harus mengemukakan permintaan dalam masa 3 hari setelah membayar langganan anda, anda sepatutnya’t telah melebihi had jalur lebar 5GB.

Sekiranya anda memenuhi syarat-syarat ini, AirVPN berjanji untuk mengembalikan wang anda dalam masa 30 hari.

Dasar Bayaran Balik Airvpn

Sekali lagi, had lebar jalur dan had masa untuk mengaktifkan pengembalian dana adalah dasar bertarikh dan perlu dihapuskan. Pelanggan perlu difasilitasi dengan program bayaran balik yang mudah untuk mengembalikan wang tersebut, tanpa sebarang ikatan.

Semakin mudah dasar sedemikian, semakin yakin pengguna akan merasa apabila mereka mendaftar untuk produk anda. Terlalu banyak rentetan membuat pelanggan takut.

Kemudahan Keserasian Penggunaan / Peranti

AirVPN menawarkan senarai biasa aplikasi pelanggan iaitu i.e. untuk semua peranti utama dan OS.

Ia mempunyai aplikasi klien untuk peranti Windows, Mac, Android dan iOS.

sokongan apl aplikasi airvpn

Di samping itu, ia menawarkan sokongan untuk Linux dan Routers bersama dengan pelayar Tor, yang merupakan bahagian yang paling mengagumkan mengenai keserasiannya kerana tidak banyak VPN yang mempromosikan menggunakan perkhidmatan mereka dengan Pelayar Tor / perkhidmatan.

Walau bagaimanapun, saya merasakan bahawa perkhidmatan ini memerlukan beberapa pelanggan khusus seperti juga Firestick atau Kodi. Satu fungsi utama VPN hari ini ialah untuk membuka sekatan laman-laman streaming seperti Netflix US, menjadikannya penting bahawa mereka menawarkan aplikasi klien untuk peranti yang digunakan untuk menonton perkhidmatan ini.

Servis Airvpn

Sekiranya VPN tidak menyebarkan dirinya sebagai VPN streaming pada hari ini, ia berkhidmat dengan pangkalan penggunanya.

Aplikasi klien mudah digunakan dan dibina dengan baik di sisi lain. Mereka tidak’t mempunyai apa-apa komplikasi dan apa yang paling saya suka tentang mereka adalah bahawa mereka berhubung dengan mana-mana pelayan dalam tempoh hanya 3-5 saat purata, membuat pengalaman saya menggunakan mereka jauh lebih menyeronokkan.

AirVPN telah meletakkan banyak usaha untuk mendapatkan hujung aplikasi aplikasi kanan ini, jadi mereka mungkin rendah pada aspek reka bentuk, tetapi mereka berfungsi dengan sangat baik. Semua ciri berfungsi dan mereka berfungsi dengan cepat, tiada penangguhan, tempoh.

Ini adalah satu contoh untuk seluruh industri mengikutinya. Tidak ada gunanya menawarkan aplikasi pelanggan yang cerah dengan UI dan UX yang hebat jika mereka tidak dapat melakukan apa yang diharapkan oleh pengguna.

Menyekat Laman Terhad

Tidak ada kandungan yang mencukupi yang boleh anda lalui. Selalu ada beberapa filem atau menunjukkan bahawa anda ingin menonton pada hari tertentu dan anda mencari untuk menontonnya. Tetapi bagaimana jika tidak ada di sana?

Itu’kejadian biasa di laman web seperti Netflix, di mana banyak kandungan dikunci di perpustakaan serantau.

Adakah airvpn berfungsi pada netflix?

Tetapi itu sepatutnya’t menjadi masalah yang betul, kerana anda sepatutnya memintas sekatan serantau dengan mudah dengan betul VPN? Nah, tidak semudah itu banyak tapak streaming kini terkenal kerana menguatkan larangan VPN yang menyebabkan banyak VPN tidak berguna untuk melaksanakan tugas ini.

Pada masa kini, ia memerlukan banyak usaha pada sebahagian penyedia untuk dapat memintas larangan VPN ini dan membuka kunci perpustakaan serantau untuk pengguna di laman web seperti Netflix.

Jadi jika VPN masih boleh melakukan prestasi ini, ia perlu dinilai.

Tetapi adalah AirVPN sehingga tugas itu?

Jawapannya adalah Yes yang tegas!

AirVPN boleh membuka kunci Netflix AS dari sekurang-kurangnya 2 pelayannya iaitu Chicago (Alkaid) dan Jacksonville (Pollux).

airvpn unblocks netflix

Dan untuk mengatasinya, AirVPN juga berjaya menyekat BBC iPlayer, sehingga dapat diandaikan dengan aman bahwa penyedia ini tentunya salah satu dari beberapa pilihan beberapa layanan yang dapat menjadi pilihan yang sangat baik untuk streaming VPN.

AirVPN juga menawarkan sokongan lengkap untuk aktiviti Torrenting dan P2P, yang ditambah ditambah, kerana ia’s mendapat prestasi keselamatan yang baik. Pembekal boleh datang dengan sangat berguna untuk mana-mana pengguna yang suka sering laman-laman Torrent.

Penilaian Rangkaian Server

Walaupun perkhidmatan yang sangat baik secara keseluruhan, AirVPN jatuh pendek dalam bilangan lokasi pelayan yang ditawarkan kepada penggunanya.

Secara keseluruhannya, hanya 226 pelayan tersedia untuk pengguna, yang jauh lebih rendah daripada banyak pembekal lain yang menawarkan perkhidmatan yang sama untuk tag harga yang lebih rendah.

rangkaian pelayan

Contohnya. NordVPN mempunyai lebih daripada 5000 lokasi pelayan. Itu’s 25 kali lebih daripada AirVPN’rangkaian pelayan s.

Penyebaran pelayan isn’sama ada dengan hanya 15 pelayan yang terletak di rantau Asia dan semuanya terletak di tiga negara Asia Timur iaitu Hong Kong (6), Singapura (7) dan Jepun (2).

Terdapat pelayan sifar yang sama di tempat-tempat seperti Afrika, Amerika Selatan, Timur Tengah, Asia Selatan dan Asia Tengah, menjadikannya sangat tidak mungkin pengguna dari kawasan-kawasan ini akan menikmati kelajuan dan prestasi yang baik jika mereka menyambung ke perkhidmatan VPN ini, kerana jarak yang sangat besar sambungan akan terpotong dari, walaupun jika disambung ke pelayan yang terdekat.

Tetapi ada satu perkara yang saya suka di sini dan itulah yang “Status” halaman, di mana pembekal mengemas kini perkara-perkara seperti Speed, Traffic, Data penggunaan dan lain-lain pada setiap pelayan dalam senarainya, yang membolehkan pengguna untuk mengetahui secara tepat masa pelayan mana yang terbaik untuk disambungkan ke.

Kini datang ke kelajuan yang mampu dicapai oleh rangkaian pelayan ini.

AirVPN agak cepat pada pelayan Eropah, tetapi prestasinya pada pelayan AS tidak’t sehingga tanda, tinggal hampir di atas paras yang boleh diterima.

Tetapi kepada AirVPN’kredit, kelajuan pada pelayan AS di mana Netflix bekerja, lebih tinggi daripada purata di domain AS.

Sokongan Pelanggan AirVPN

Salah satu titik paling lemah dari AirVPN adalah ketinggalan zaman dan sokongan pelanggan yang perlahan.

Ramai penyedia VPN teratas dalam industri kini menawarkan sokongan sembang langsung yang boleh digunakan oleh pelanggan untuk perkara seperti penyelesaian masalah, memahami proses pembayaran balik, bantuan pemasangan dan sebagainya. Sembang secara langsung menawarkan peluang kepada pengguna untuk berinteraksi dengan pasukan sokongan pembekal secara real masa.

Sokongan e-mel dengan menyerahkan borang hubungan tidak dapat dipadankan dengan sokongan sembang langsung dan itu’apa yang perlu difahami oleh AirVPN.

borang hubungan udara

AirVPN menawarkan perkhidmatan yang sangat baik di bahagian privasi dan prestasinya tidak diragukan lagi, sangat baik, tetapi dalam butir-butir kecil ini anda kehilangan akses untuk membuat kiraan perkhidmatan anda,

Saya telah mengemukakan borang sokongan dan mendapat respon dalam tempoh 2 jam, yang agak pantas mengikut medium ini, tetapi masih tidak sesuai untuk live chat, yang hampir seketika.

Pembekal perlu mula menawarkan sokongan sembang secara langsung untuk memberi perkhidmatannya menjadi rangsangan pada depan fasiliti pelanggan.

Kesimpulannya

Kini, selepas mengkaji dan mengkritik hampir semua aspek perkhidmatan, satu-satunya soalan yang masih ada, adakah saya mengesyorkan pengguna melanggan perkhidmatan ini?

Ya, sudah pasti.

Itu’s kerana, walaupun banyak kekurangan seperti sokongan sembang hidup atau bilangan pelayan yang rendah, AirVPN telah mendapat satu perkara yang betul iaitu alat keselamatannya. Dengan pembekal ini, anda sentiasa boleh yakin bahawa privasi anda akan tetap dilindungi dalam talian, tidak ada rentetan yang dilampirkan.

Sekiranya AirVPN dapat mengatasi beberapa cengkaman dalam perisai, maka akan berhenti sedikit daripada menjadi perkhidmatan VPN yang serba lengkap. Cuba sekali ini dan beritahu saya apa pengalaman anda seperti di ruangan komen di bawah.

Похожие статьи

 • Kajian VPNBaron 2019

  Bidang kuasa Romania Harga $ 5.54 Pelayan 13 Log Tiada Enkripsi Log OpenVPN / L2TPIKEv2 Buka blok Netflix Ya Torrenting Ya Bekerja di China Tidak disarankan...

 • Tinjauan VPNSecure 2019

  Berdasarkan lokasi yang tidak biasa untuk perkhidmatan VPN, VPNSecure.me didn’t kelihatan seperti perkhidmatan yang sesuai pada pandangan pertama tetapi perkhidmatan ini mempunyai banyak aspek...

 • TigerVPN Review 2019 - VPN yang Powerfull yang Memerlukan Push Little!

  Ditubuhkan pada tahun 2011, TigerVPN adalah penyedia perkhidmatan rangkaian swasta yang berpangkalan di Slovakia. Ia dimiliki oleh ‘Tiger di Tempat Kerja’ - sebuah syarikat teknologi...

 • Browsec VPN Review 2019

  Bidang kuasa Rusia Harga $ 1,99 / mo pada Pelan Pelan 1 Tahun 36 Pelayan di 32 Lokasi Log Perkhidmatan Log Penyimpanan Log Perkhidmatan Proksi (No Encryption) Unblocks...

 • Hola VPN Review 2019 - A Berbahaya “Percuma” VPN untuk Dihindari!

  Dilancarkan pada tahun 2017 dan diasaskan oleh Ofer Vilenski dan Derry Shribman, Hola VPN adalah nama yang biasa di kalangan para penerbit. Ia menggunakan model freemium, yang bermaksud mereka...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me