Hola VPN Review 2023 – A Berbahaya & ldquo; Percuma & rdquo; VPN untuk Elakkan!

Dilancarkan pada tahun 2023 dan diasaskan oleh Ofer Vilenski dan Derry Shribman, Hola VPN adalah nama yang biasa di kalangan para penerbit. Ia menggunakan model freemium, yang bermaksud mereka mempunyai iklan percuma (tiada iklan) dan pelan berbayar yang ada. Walau bagaimanapun, jika saya benar-benar tidak berat sebelah, kedua-duanya memberikan prestasi buruk.

Produk ini telah menjadi sebahagian daripada banyak kontroversi, sebagai sebahagian daripada strategi mereka menggunakan sumber pengguna sebagai nod keluar untuk Hola’perkhidmatan pelayan kakak, Luminati. Terdapat juga bukti VPN bertindak sebagai botnet dan produk Browser Hola yang lain, yang dikaitkan dengan serangan DDoS!

Adakah anda memutuskan untuk melanggan penyedia? Jika ya, saya akan memaklumkan anda untuk berhenti di sana, dan baca Hola VPN Review 2023 yang mendalam ini untuk gambaran yang lebih jelas!

 • Keselamatan
 • Ketelusan
 • Harga
 • Pelayan
 • Prestasi
 • Keserasian
 • Sokongan

Contents

Bidang kuasa

Hola VPN mempunyai ibu pejabat di Israel, yang walaupun bukan ahli FVEY Alliance masih boleh dianggap sekutu yang kuat. Negara ini adalah salah satu rakan rapat dengan Kerajaan AS dan agensi perisikan seperti Badan Keselamatan Negara (NSA).

Sudah tentu, tuntutan mereka menjadi pegawai “pemerhati” masih boleh dibahaskan, memandangkan dokumen dari Edward Snowden tidak mempunyai banyak maklumat tentang negara itu. Walau bagaimanapun, Wikipedia masih menyebut Israel sebagai pemerhati rasmi kepada FVEY dan pengawasan mentah saham NSA secara langsung.

Jika itu tidak mencukupi, terdapat banyak contoh mengenal pasti syarikat-syarikat yang teduh dengan hubungan dengan Israel. Ada juga mendakwa bahawa pihak berkuasa Israel menghasilkan kuasa pengawasan yang lebih luas berbanding dengan pihak berkuasa AS. Saya benar-benar tidak suka mempercayai perkhidmatan yang berpusat di negara sebegini!

Dasar Pembalakan

Tidak seperti kebanyakan perkhidmatan VPN percuma, saya gembira bahawa Hola VPN menawarkan Perjanjian Lesen Pengguna Akhir dan Dasar Privasi. Dengan cara ini, pengguna akan mengetahui dengan tepat apa yang mereka mendaftar.

Jika saya bercakap mengenai pembalakan secara khusus, adalah penting untuk mengingatkan bahawa Hola VPN mengubah halaman mereka, hanya selepas menghadapi kritikan yang serius di sekeliling “botnet” khabar angin.

Ia mengikuti acara ini, pembekal memutuskan untuk menjadi “lebih jelas” mengenai operasi mereka, dan sebahagian besar saya gembira kerana mereka cuba menjadi telus.

Bagaimanapun, seperti yang saya harapkan tahun lalu dan selepas mengkaji ratusan penyedia di pasaran, Hola VPN juga mencatat maklumat anda.

Data log yang dirakam oleh VPN termasuk jenis pelayar yang anda gunakan, laman web yang anda lawati, bersama-sama dengan maklumat seperti masa yang dibelanjakan dan masa dan tarikh akses.

“Kami tidak menyewa atau menjual sebarang Maklumat Peribadi. Kami mungkin mendedahkan Maklumat Peribadi kepada pembekal atau rakan kongsi perkhidmatan pihak ketiga yang lain yang dipercayai untuk tujuan menyediakan anda dengan Perkhidmatan, storan, dan analisis. Kami juga boleh memindahkan atau mendedahkan Maklumat Peribadi kepada anak-anak syarikat kami, syarikat sekutu.”

Sekarang, Hola VPN menyatakan bahawa mereka tidak menjual / berkongsi sebarang maklumat peribadi, tetapi saya tidak percaya bahawa memandangkan kebanyakan VPN percuma menjual data anda kepada pihak ketiga.

Belum lagi, mereka bercanggah dengan pernyataan mereka sendiri dalam perenggan yang sama, pertama menyatakan bahawa mereka tidak berkongsi maklumat peribadi, tetapi kemudian memberitahu mereka mendedahkannya kepada anak-anak syarikat dan syarikat sekutu.

Menggunakan Sumber Pengguna sebagai Nod Keluar

Ia datang sebagai satu kejutan dalam industri VPN apabila Hola berjaya mengumpulkan sejumlah besar 46 juta pengguna di seluruh dunia sejak 2014.

Lama kelamaan, mereka membangunkan pangkalan data sebanyak 9 juta botnet kuat IP di tangan mereka, yang menjual akses untuk permintaan HTTP di https://luminati.io.

Biasanya, apabila anda memasang Hola, anda akan menjadi titik akhir VPN. Pengguna lain di rangkaian mungkin dapat keluar melalui sambungan internet anda dan mengambil IP anda.

Inilah cara Hola berjaya menjual “perkhidmatan percuma”. Ia tidak membayar lebar jalur tetapi menggunakan dan menjualnya daripada pengguna yang memilih untuk memasang dan menjalankan aplikasi mereka.

Hal-hal yang lebih rumit, apabila berita menyerlahkan tentang laman web 8chan, menerima permintaan POST yang sah kepada post.php dalam 30 saat dari lebih 9,761,015 nod keluar dari bot Luminati, yang operator papan Fredrick Brennan berkongsi info tentang.

Isu Leak IP / WebRTC / DNS

Untuk mendapatkan idea yang lebih baik mengenai kebolehpercayaan proksi Hola (walaupun banyak tuduhan dan kontroversi), saya memutuskan untuk melakukan ujian VPN yang berkaitan dengan isu bocor.

Proses ini membawa saya sepanjang hari, di mana saya memeriksa hampir setiap pelayan tunggal proxy Hola, dari enam alat ujian VPN yang berbeza di internet:

 1. https://ipx.ac/run – Gagal
 2. https://ipleak.net/ – Lulus
 3. https://dnsleak.com – Gagal
 4. https://browserleaks.com/webrtc – Gagal
 5. https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/ – Lulus
 6. https://www.perfect-privacy.com/check-ip – Lulus

Daripada ujian yang dijalankan ke atas enam alat ini, pembekal tidak memaparkan sebarang masalah kebocoran pada Kebocoran Privasi dan Kebocoran Sempurna tetapi gagal dalam ujian pada kebocoran IPX, Browser dan kebocoran DNS.

IPX

Keputusan yang anda lihat di bawah adalah dari ujian yang dijalankan di server United Kingdom. VPN itu, malangnya, bocor alamat IP awam dan IP peribadi asal saya.

  GOOD VPN Review 2023

Inilah sebabnya mengapa saya telah menapis maklumat dengan kemuncak merah, untuk melindungi identiti saya sendiri. Satu perkara yang pasti walaupun, proksi Hola bukan pilihan yang selamat sama sekali!

Ujian Kebocoran VPN Hola IPLeak

IPLeak

IPLeak biasanya memberikan hasil yang sangat tepat apabila menilai VPN dan sambungannya. Menurut alat itu, alamat IPv4 dan DNS anda selamat.

Walau bagaimanapun, ujian DNS telah mendedahkan ditambah 55 pelayan dan mengalami 8 kesilapan semasa proses itu, jadi sekali lagi saya tidak akan mempercayai penyedia dengan reputasi sedemikian!

Hola VPN Leak Test IPX

DNSLeak

Untuk ujian di DNSLeak, saya disambungkan ke pelayan UK yang sama dengan semua analisis. Alat ini memberikan hasil yang paling relevan dan tepat mengenai sambungan saya.

Ia memaparkan alamat awam dan swasta IPv4 tepat saya, bersama dengan butiran negara dan bandar yang tepat, oleh itu mengapa saya telah kabur hasilnya.

Hola VPN Leak Test DNS Leak

Kebocoran Penyemak Imbas

Kebocoran Penyemak Imbas adalah alat ketiga dari senarai yang memaparkan kebocoran WebRTC dan DNS. Alamat awam dan swasta IPv4 saya jelas kelihatan dengan Hola VPN.

Ini mengulangi bahawa penyedia tidak selamat dan tidak menawarkan perlindungan daripada pengawasan. Ia menghisap agar identiti anda tersembunyi dan saya tidak akan mempercayainya!

Hola VPN Leak Test BrowserLeaks

Privasi yang sempurna

Saya menggunakan dua alat dari Privasi Sempurna untuk mengesahkan sama ada sambungan saya selamat atau tidak. Satu adalah alat Semak IP dan yang lain adalah alat Ujian Leak DNS.

Seperti yang anda dapat lihat, hasilnya menunjukkan bahawa VPN Hola menyimpan identiti anda tersembunyi, tetapi saya rasa itu adalah kesalahan alat, kerana tiga perkhidmatan yang berbeza menunjukkan masalah kebocoran.

Hola VPN Leak Test Perfect Privacy

Semak Fail Aplikasi

Di mana syarikat yang dimiliki anti-virus seperti AVG dan produk VPN Secure Line boleh datang dengan virus GrayWare / Win32.Presenoker, aplikasi Hola VPN bebas dari semua trojan dan malware.

Ujian ini dilakukan di laman web virustotal.com, di mana anda boleh memuat naik fail dan menganalisis pelbagai perkhidmatan antivirus untuk memeriksa mana-mana tanda merah.

Hola VPN Virus Semak oleh Virus Jumlah

Ketelusan

Untuk mempercayai penyedia VPN, anda perlu mempelajari lebih lanjut mengenai sejarah, pemilik, ibu pejabat, lembaga pengarah, dll. Maklumat sedemikian tidak boleh didapati dengan mudah dari sebarang perkhidmatan.

Itulah sebabnya saya memutuskan untuk membuat panduan VPN Telus, di mana anda dapat melihat saya berkongsi respons dari pembekal yang berbeza selepas meminta mereka pertanyaan INVASIVE pada email.

Perkara itu saya tidak perlu emel Hola VPN untuk maklumat mengenai produk mereka. Anda boleh menemui segala-galanya mengenai VPN pada “Mengenai” atau “DNA” halaman. Saya telah memisahkan setiap aspek untuk membaca mudah:

Hola VPN Review

 1. Pengasas: Ofer Vilenski dan Derry Shribman
 2. Anggota kumpulan: Limor Kidron (VP HR), (Ron KolCTO), dan (Arik GiladGM)
 3. Pelabur: DFJ (Silicon Valley), Trilogi (Seattle), Magma (Israel), Horizons Ventures (Hong Kong), dan Orange (Perancis).

VPN tidak menawarkan “Canary Warrant” dan tidak pernah dia telah diaudit oleh sesiapa lagi, tetapi saya akan cuba mendapatkan sambutan yang lebih terperinci daripada Hola VPN tentangnya tidak lama lagi.

Harga

Saya telah menyediakan butiran mengenai bagaimana VPN Hola’versi percuma s beroperasi dan menggunakan sumber pengguna untuk bandwidth dan keluar nod untuk mengelakkan daripada membelanjakan wang.

Walau bagaimanapun, pembekal juga menawarkan pakej premium. Walaupun perkhidmatan masih sama, ia masih bagus untuk menguji pembekal.

Pilihan Langganan

Biasanya, anda mempunyai 4 pilihan langganan berlainan: Pelan Bulanan, Bi-Tahunan, Tahunan, dan 2 Tahun. Harga bulanan bermula pada $ 11,95.

Jika anda ingin memanfaatkan diskaun, anda boleh memilih untuk langganan dengan tempoh yang lebih besar. Sebagai contoh, pakej 6-bulan mengurangkan harga bulanan kepada $ 9.00.

Jika anda memilih tahunan, anda membayar $ 6.99 / mo. – menjimatkan anda 41% yang luar biasa pada harga asal, yang dibilkan $ 83.88 setiap tahun.

Untuk nilai terbaik, saya akan menasihati pengguna untuk pergi untuk rancangan 2 tahun. Ia berharga $ 3,99 sebulan, berjumlah $ 95.75 selama dua tahun, memberikan anda diskaun besar 66%!

Kajian Harga VPN Hola

Jaminan Wang Balik

Hola VPN menawarkan aplikasi percuma dan jaminan bayaran balik, yang meliputi kedua-dua pangkalan untuk pelanggan mereka. Anda boleh menguji perkhidmatan apabila anda mahu.

Jaminan wang kembali berlangsung selama 30 hari. Walau bagaimanapun, adalah mustahak untuk mengetahui bahawa Hola VPN tidak semestinya menipu pelanggannya di mana harga berharga.

Ini adalah yang pertama yang pernah saya lihat seperti sistem dalam industri! “Perkhidmatan Hola disediakan untuk setiap platform secara individu. Oleh itu, jika anda berdaftar di dua platform, terdapat dua pembayaran.”

Ini adalah teks yang diambil dari bahagian Soalan Lazim Pengebilannya, di mana pembekal menangani kebimbangan kepada akaun yang dikenakan dua kali. Cukup strategi bijak untuk menipu pelanggan anda, Hola!

Pelayan

Selepas memasang aplikasi VPN Hola pada platform Android dan Windows, saya perhatikan bahawa tidak ada nombor yang pasti tersedia. Dari apa yang saya kira walaupun, anda mempunyai 220 + pelayan untuk sambungan.

  Kajian VPN Turbo 2023

Kelajuan pelayan ini adalah “okayish” tetapi keselamatan itu teruk miskin. Seperti yang saya tunjukkan di atas, Hola VPN tidak berjaya menyulitkan dan mengamankan sambungan dengan betul, membocorkan maklumat anda!

Ujian Lokasi Maya

Untuk memberikan pengguna idea yang lebih baik tentang Hola Unblocker, saya menjalankan ujian pada pelayan mereka. Ini adalah untuk menilai sama ada pembekal’ pelayan didasarkan pada lokasi yang diiklankan atau tidak.

Saya berhubung dengan pelayan di United Kingdom, yang memberi saya alamat IP: 213.229.67.83. Saya menyisipkan alamat ini ke dalam ujian ping Monitor App Synthetic CA.

Ujian Lokasi Virtual VPN Hola

Alat ini memindahkan pelayan ke lebih dari 90 lokasi di seluruh dunia. Seperti yang anda dapat lihat, perjalanan masa perjalanan agak tinggi untuk lokasi lain, tetapi di United Kingdom – London, ms adalah serendah 2.419 ms.

Kajian HolaVPN

Alat tracert dari CA Technologies’ App Synthetic Monitor, selanjutnya mengesahkan penemuan ini, memaparkan rtt daripada 4.709 ms. Ini bermakna, pelayan itu sebenarnya terletak di London.

Ujian Lokasi Virtual VPN Hola

Untuk gambar yang lengkap, saya juga menyalin dan menyisipkan alamat IP yang saya dapat dari pelayan (213.229.67.83) dan alamat akhir (151.236.46.162) ke Toolkit Bencana Hurricane Electric:

HolaVPN

Ujian Kelajuan

Saya telah menguji prestasi VPN Hola dengan menjalankan ujian kelajuan pada pelbagai pelayan. Untuk proses ini, saya menggunakan Speedtest yang terkenal oleh Ookla untuk Hola’lokasi UK, AS, Perancis, dan Australia.

Semua ujian dijalankan pada sambungan 50Mbps. Di Australia, saya tidak menerima muat turun 5.51Mbps dan muat naik 6.65Mbps. Bagi Perancis, keputusannya tidak jauh berbeza.

Saya menerima muat turun 7.54Mbps dan muat naik 4.11Mbps. Untuk AS, saya mendapat muat turun tertinggi 17.4Mbps dan muat naik 4.76Mbps dan muat turun UK 13.7Mbps dan muat naik 4.28Mbps.

Ini memberikan Hola VPN kelajuan purata 10Mbps muat turun dan muat naik 4Mbps pada sambungan 50Mbps anda, yang sangat miskin untuk mengatakan sekurang-kurangnya.

Hola VPN Speedtest oleh Ookla

Torrenting & Pergigian

Malangnya, pembekal tidak menawarkan ciri pengekalan StealthVPN a.k.a. Saya masih mempunyai wakil ujian lombong perkhidmatan di China (sebagai sebahagian daripada penyedia 80+ kami’s analisis), tetapi ia tidak berfungsi.

VPN tidak berfungsi di lokasi lain seperti Iran, Iraq, Turki, dan Mesir sama ada, di mana larangan VPN akan berlaku dan agak sukar untuk memintas.

Berhubung dengan P2P / Torrenting, saya melakukan ujian di IPLeak.net, yang meminta memuat turun pautan magnet dan kemudian menilai latar belakang di belakang rangkaian.

Hola VPN tidak berjaya dalam menyembunyikan alamat IP asal saya. Hal ini dapat membuktikan merugikan para pemutus, karena mereka harus membayar denda DMCA yang berat, karena memuat unduhan konten pelanggaran hak cipta!

Hola VPN Torrenting Test

Streaming / Unblocking – Hola Netflix

VPN adalah alat yang bernilai untuk hiburan-geeks dan pemotong tali, yang ingin mengakses kandungan geo-terhad pada VoD seperti Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime, dan Hulu.

Oleh itu, hanya berpatutan untuk menjangkakan bahawa Hola VPN menyahbintangkan platform penstriman sedemikian, tetapi malangnya hasil yang saya dapat mengecewakan.

Saya melawat https://www.netflix.com dan segera mendapat pemberitahuan dari Hola VPN untuk mengalihkan lokasi saya ke Amerika Syarikat atau mana-mana negara lain.

Hola VPN Netflix Unblocking

Saya klik “Amerika Syarikat” kerana ia mempunyai tajuk yang paling dalam filem dan rancangan TV dan Hola VPN memberitahu saya untuk melog masuk ke akaun Netflix saya. Saya lakukan dan kemudiannya disambungkan ke Amerika Syarikat untuk mengalir.

HolaVPN Netflix Unblocking

Seperti yang anda dapat lihat, ini adalah kesilapan yang saya terima dari Netflix, yang menyatakan bahawa sistem mereka mendapati saya menggunakan unblocker atau proksi. Hola agak tidak boleh dipercayai untuk pengait!

Hola VPN Netflix Unblocking Review

Keserasian

Keserasian peranti bukan masalah untuk Hola VPN, yang sudah mengurus lebih dari 191 juta pengguna di seluruh dunia. Anda mempunyai apl yang tersedia untuk Windows, Mac, iOS, dan Android.

Pengguna juga boleh mendapatkan sambungan untuk Google Chrome dan Mozilla Firefox. Pembekal juga mendakwa untuk bekerja di Apple TV, tetapi sebenarnya hanya memberi arahan untuk membuat DNS.

Permohonan Android Hola

Selepas memuat turun / memasang “VPN percuma tanpa had – Hola”, anda akan dialu-alukan dengan menu yang meminta anda “melanggan, jangan’berkongsi sumber” atau klik pada “Seterusnya”.

Sekiranya anda memilih bekas, anda perlu membeli langganan. Ingat bahawa Hola’Pelan s diuruskan dengan cara yang berbeza pada peranti bervariasi.

Ini bermakna, jika anda sudah mempunyai langganan pada Windows, akaun yang sama tidak akan berfungsi pada Android anda. Anda perlu menikmati transaksi lain.

Jika anda memilih yang terakhir, anda perlu bersetuju untuk berkongsi sumber anda, dan selepas itu anda akan mendapat akses kepada “Hola Unblocker”, yang bertindak lebih seperti pelayar proksi daripada VPN.

Semua aplikasi yang dipasang saya dibentangkan dengan kemas dalam menu. Saya boleh memilih yang mana saya mahu menukar lokasi saya dan kemudian memilih pelayan mengikut keinginan saya.

Sebagai pilihan lain, anda boleh klik pada bendera negara di penjuru kiri sebelah atas, pilih pelayan dan kemudian cari apa saja untuk menerima hasil yang relevan di lokasi itu.

  Kajian Trust.Zone - Penyedia VPN Mesra-Bajet

Pada pendapat saya, aplikasi ini adalah baik untuk membuka sekatan, tetapi saya menghadapi banyak masalah apabila menggunakan pelayan VPN pada aplikasi yang berbeza. Perlindungan itu tidak begitu meyakinkan dan saya menghadapi masalah sambungan.

Permohonan Android VPN

Permohonan Windows Hola

Aplikasi Windows Hola yang tersedia untuk dimuat turun secara langsung di laman web itu agak serupa dengan rakan Androidnya. Anda biasanya tidak mendapat VPN, VPN, tetapi Penyemak Imbas Chrome yang disesuaikan!

Ya, saya tidak sedang bercanda. Hola VPN hanya mengoptimumkan penyemak imbas Chrome untuk menyertakan pelbagai sambungannya termasuk Video Accelerator, Ad Blocker, dan Proxy / VPN.

Tanpa aplikasi yang menjangkau seluruh rangkaian anda dan bukan hanya sambungan penyemak imbas, Hola tidak kelihatan seperti pilihan yang meyakinkan untuk memanfaatkan tanpa nama di dalam talian.

Anda mungkin mempunyai banyak lokasi yang tersedia, tetapi itu sahaja. Aplikasi ini lebih proksi daripada perkhidmatan VPN sebenar dan tidak menawarkan penyulitan yang baik untuk memastikan identiti anda tersembunyi.

Permohonan Windows VPN Hola

Hola VPN Chrome / Mozilla Extension

VPN percuma untuk Chrome adalah sama dengan aplikasi Windows. Versi desktop hanya menambah perkhidmatan lain ke penyemak imbas, yang termasuk sambungan Google Chrome Hola.

Oleh itu, reka bentuk dan penampilan keseluruhannya adalah sama sekali. Anda boleh menghidupkan “proksi” pada bila-bila masa anda mahu dan beralih lokasi anda menggunakan 226 pelayan yang berbeza.

Walau bagaimanapun, ingat bahawa lanjutan Hola ini adalah pengguna jualan tertangkap yang sama’ jalur lebar untuk kos perkhidmatan percuma. Jadi, sekiranya anda benar-benar meletakkan kepercayaan anda kepadanya?

Saya tidak fikir begitu! Pilihan yang lebih baik untuk pengguna yang berhati-hati dengan privasi adalah pergi untuk nama yang boleh dipercayai dalam industri seperti NordVPN, ExpressVPN, Surfshark, dan PureVPN dengan sambungan pelayar yang selamat!

Sambungan Pelayar VPN Hola

Sokongan

Dari segi sokongan, VPN percuma Hola tidak menawarkan 24/7 live chat. Mereka mempunyai bantuan e-mel [@] hola.org, di mana anda boleh berhubung dengan kakitangan teknikal mereka untuk isu berkaitan VPN.

Pilihan lain yang tersedia untuk sokongan termasuk Facebook, Twitter, dan YouTube. Mereka juga mempunyai laman Google+, tetapi selepas mereka menutup, kehadiran mereka telah hilang.

Opsyen terakhir yang anda miliki untuk menerima bantuan sedang melawat bahagian FAQ, yang dimuatkan dengan pertanyaan yang berkaitan yang harus memberikan bantuan yang mencukupi.

Sokongan VPN Hola

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Apabila menggunakan Holavpn, pengguna mungkin mempunyai banyak kebimbangan / soalan yang berjalan melalui fikiran mereka. Memandangkan ini, saya telah menyenaraikan beberapa pertanyaan yang paling umum yang kami dapat dari pengguna kami di satu lokasi. Rujuk kepada Soalan Lazim di bawah untuk penyelesaian masalah:

Adakah VPN Hola selamat digunakan?

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, Hola bertindak lebih seperti proksi dan bukan aplikasi VPN. Ia tidak menggunakan penyulitan untuk menyekat trafik anda, jadi ia tidak menyembunyikan aktiviti internet anda.

Oleh itu, identiti dalam talian anda akan dikompromikan tanpa mengira platform mana yang anda gunakan pada VPN Hola. Adalah lebih baik untuk pergi ke nama terkenal di pasaran dengan reputasi yang selamat.

Apa yang dilakukan oleh VPN Hola?

Berikutan model penawaran freemium, Hola mempunyai rancangan percuma dan berbayar. Aplikasi itu sendiri telah dikaitkan dengan banyak aktiviti yang mencurigakan, seperti menggunakan peranti pengguna sebagai nota keluar untuk menjimatkan lebar jalur.

Terdapat juga kontroversi mengenai VPN yang menjual maklumat anda kepada pihak ketiga. Penyedia mungkin dalam industri VPN, tetapi sebenarnya salah satu sebab mengapa kebanyakan orang berpaling dari alat privasi!

Adakah Hola.org selamat?

Laman web itu sendiri adalah selamat untuk dikunjungi. Ia menggunakan protokol HTTPS untuk trafik masuk / keluar, memastikan bahawa data anda selamat, tetapi ini hanya terhad kepada laman web sahaja.

Aplikasi VPN Hola Percuma Windows, Mac, iOS, dan Android sangat tidak berguna sekiranya privasi dan tidak diketahui namanya adalah keinginan anda!

Apa maksud Hola?

Hola sendiri adalah frasa bahasa Sepanyol yang merujuk kepada “Hello”, tetapi tidak ada sejarah tentang mengapa pembekal ini memilih untuk menggunakan nama itu “Hola VPN” untuk perkhidmatan mereka.

Saya telah menghantar e-mel kepada pembekal untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai bagaimana syarikat itu terbentuk, bagaimana mereka mendarat atas nama itu, dan lain-lain. Saya masih menunggu sambutan!

Keputusan Akhir

Saya cadangkan Hola VPN?

PERNAH PERNAH DALAM HIDUP SAYA! Terletak di negara yang rapat dengan FVEY, maklumat sesi / aktiviti rakaman, ketidakupayaan untuk membuka kunci masalah kebocoran Netflix, WebRTC / DNS / IP, menipu pengguna dengan menjual data peribadi, menggunakannya sebagai nod keluar …

Perkhidmatan ini gagal setiap aspek proses semakan saya. Dalam kata yang mudah, ia adalah perkhidmatan proksi yang dipasarkan sebagai VPN, yang tidak menawarkan sebarang privasi / keselamatan. Pengguna harus menjauhkan diri dari penipuan VPN percuma ini. Jangan jatuh untuk strategi pemasarannya yang menipu!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me