HideMyAss VPN! Kajian Sokongan Penyulitan dan Protokol

Sama seperti setiap VPN lain di pasaran, HMA! juga mendakwa bahawa ia adalah VPN Terbaik di luar sana. Ia menjanjikan untuk menjamin ketidaktahuan anda dalam talian tetapi ulasan pengguna mengenai keadaan ini’t telah hebat akhir-akhir ini. Oleh itu, saya memutuskan untuk meletakkan sesuatu untuk ujian dan lihat betapa beratnya terdapat pada pendapat mengenai perkhidmatan VPN yang popular ini.

HMA! membuat beberapa janji tinggi pada laman web yang sangat unik dan mencolok tetapi sebenarnya ia hidup sehingga mereka adalah apa yang saya perlukan untuk mengetahui dalam ulasan ini HideMyAss VPN Review 2019

 • Keselamatan
 • Ketelusan
 • Harga
 • Pelayan
 • Prestasi
 • Keserasian
 • Sokongan

Piawaian industri untuk penyulitan adalah penyulitan gred tentera AES-256, kerana ia’s standard penyulitan data yang paling selamat di luar sana. Anda tidak dapat menguraikan data yang disulitkan di bawah piawaian ini walaupun anda mempunyai seribu superkomputer yang bekerja 24 × 7 selama beratus-ratus tahun.

Dan HMA! melancarkan piawaian ini, jadi saya boleh menandakannya selamat di bawah metrik ini untuk memindahkan data anda dengan selamat ke atas sambungannya.

Untuk sokongan protokol terowong, ia menawarkan tiga variasi protokol yang berbeza:

 1. OpenVPN
 2. PPTP
 3. L2TP / IPSec

Daripada ketiga-tiga ini, OpenVPN dianggap paling selamat sejak sumbernya terbuka dan bebas dari kelemahan keselamatan utama. Saya cadangkan anda menggunakan protokol ini secara lalai, sama ada anda menggunakan HMA! atau mana-mana VPN lain.

PPTP tidak selamat kerana piawaian protokol lama dan dianggap lemah, jadi ia tidak berguna walaupun ada di sana.

L2TP / IPSec adalah yang terbaik untuk platform iOS kerana OpenVPN diketahui agak perlahan di sana. Jika anda tidak’temui masalah kelajuan, terus ke OpenVPN, tetapi jika anda lakukan, beralih ke L2TP / IPSec, kerana agak selamat, walaupun pada skala yang lebih kecil daripada OpenVPN.

HMA! Kajian Perlindungan Leak DNS

Menyembunyikan talian IP sebenar anda bukan sesuatu yang mudah dilakukan hanya dengan menawarkan anda pelayan untuk membuat laluan semula sambungan anda melalui. IP anda dengan mudah boleh bocor jika VPN yang anda gunakan tidak’t menawarkan perlindungan terhadap kebocoran WebRTC atau DNS.

Dalam kajian kami tentang kebocoran DNS, kami mendapati banyak VPN yang menjanjikan keselamatan yang mantap tetapi mereka tidak boleh’Walaupun menyembunyikan IP sebenar anda secara dalam talian. Kebanyakan pengguna tidak’Tidak tahu mengenai ini tetapi ini adalah sesuatu yang anda perlu’T mengambil ringan jika anda merancang untuk membeli langganan untuk rancangan baru.

Begitu juga HMA! melindungi terhadap DNS, WebRTC dan lain-lain kebocoran?

Sungguh mengejutkan, ia pasti berlaku!

Kebocoran Permintaan WebRTC dan HTTP

 1. https://browserleaks.com/webrtc (Bersih)
 2. https://www.doileak.com/ (Jelas)

Kebocoran DNS:

 1. https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/ (Jelas)
 2. https://www.dnsleaktest.com/ (Jelas)

IPv4 / IPv6 dan Torrent IP Leaks:

 1. https://ipleak.net/ (Jelas)
 2. https://ipx.ac/run/ (Jelas)

Selepas bagaimana saya dapati beberapa aspek keselamatan perkhidmatan ini goyah dan tidak boleh dipercayai, saya tidak’t mengharapkan HMA! untuk menjadi bukti kebocoran sepenuhnya. HMA! akan menjadi pilihan yang hebat untuk Torrenting kerana sangat jelas kebocoran hanya jika dasar pembalakan dan bidang kuasanya tidak begitu tidak sesuai.

HideMyAss! Ulasan Semakan Fail Aplikasi

Apl, walaupun mereka berasal dari penyedia yang dikenali atau dipercayai, boleh membawa enjin atau perisian berniat jahat yang berpotensi membahayakan peranti anda atau berkompromi dengan data anda atau kedua-duanya.

Untuk menjadi lebih yakin bahawa sistem anda tidak’t akan berkompromi seperti itu, anda perlu menjalankan semakan apl.

Tapak terbaik yang saya gunakan untuk tugas ini adalah Virustotal.com.

Saya biasanya menyemak aplikasi untuk desktop kerana mereka sering kali mempunyai peluang yang tinggi untuk membawa malware atau mesin yang mencurigakan.

HMA!’aplikasi Windows yang dikeluarkan dari ujian ini tanpa enjin yang dikesan dalam 60 ujian yang berbeza.

HideMyAss VPN Review

Jika anda pernah memikirkan melanggan HMA !, maka anda serius perlu melihat kelemahan keselamatan ini yang tidak boleh diabaikan.

Bidang kuasa

United Kingdom.

Di sinilah Privax Limited, yang seterusnya memiliki HMA! adalah berdasarkan.

Privax Limited telah diperolehi oleh syarikat keselamatan terkenal Avast, yang mempunyai banyak produk berkaitan privasi dalam talian, kembali pada tahun 2015. Dan walaupun Avast berpangkalan di Republik Czech, HMA! masih beroperasi di UK.

UK tidak sama sekali tempat yang selamat untuk mana-mana VPN akan berasaskan. Dalam kajian kami mengenai bidang kuasa, UK berada di sana di antara lokasi yang paling berbahaya di dunia setakat keselamatan data. Sekiranya VPN didasarkan di sana, ia terdedah kepada cadangan seperti perintah gagah kerajaan, permintaan ekstradisi data, dan sebagainya.

Data anda tidak selamat sekiranya ia’yang diletakkan di UK membuat HMA! pilihan yang tidak sesuai jika anda mencari penyedia yang selamat dan tanpa nama untuk dikaitkan.

Pembalakan

Semua VPN mengatakan bahawa mereka membawa sifar log tetapi selalu, ada beberapa data yang disimpan di latar belakang ketika kami mengesahkan dalam kajian kami tentang dasar pembalakan yang berbeza di seluruh industri.

Tetapi selagi VPN tidak’t menyimpan maklumat yang boleh dikenal pasti secara peribadi, ia boleh dianggap selamat untuk pengguna, tetapi tidak HMA! jatuh ke dalam kategori itu?

Tidak, ia tidak’t. Di sini’sebabnya:

HMA! menyimpan jenis log berikut:

 1. Nama pengguna
 2. Masa sambungan sambungan
 3. Log jalur lebar
 4. Alamat IP pengguna
 5. Alamat IP pelayan VPN pengguna dihubungkan ke

Dan ia’bukan hanya tentang menyimpan maklumat sensitif, juga mengenai tempoh masa yang disimpan untuk itu menjadikan keseluruhan perkara itu lebih berbahaya bagi pengguna.

HMA! menyimpan semua log ini untuk tempoh 30 hari. Itu’s bulan di mana data sensitif anda disimpan dengan HMA! dan jika anda menggabungkannya dengan fakta bahawa lokasi menyimpan data adalah di dalam UK, maka di sana’s tidak ada ruang untuk anda meletakkan kepercayaan anda dalam HMA! sama sekali.

Penyedia ini juga telah terlibat dalam kes-kes di masa lalu di mana ia mendedahkan data pengguna sensitif kepada pihak berkuasa yang menyebabkan masa penjara untuk beberapa penggunanya.

Satu perkara’s diberikan, anda tidak boleh melakukan apa-apa yang haram semasa menggunakan HMA! sama ada pembekal pasti akan menyerahkan data anda jika perintah dari mana-mana pihak berkuasa itu tiba. Dan walaupun anda seorang pengguna yang tidak’t merasai apa-apa yang menyalahi undang-undang, melanggan HMA! tidak dianjurkan.

HMA! Menawarkan tiga jenis pelan harga secara umum tetapi pada masa ini terdapat pelan jangka panjang yang terhad’s juga tersedia.

Anda akan dapat mengakses semua HMA!’ciri-ciri dalam setiap pelan tunggal.

 1. Rancangan Langganan Bulanan: $ 11,99 dibilkan sekali.
 2. Rancangan Langganan Tahunan: $ 83.88 ditaksir sekali ($ 6.99 / bulan).
 3. Pelan Langganan Dua Tahun: $ 119.76 dibilkan sekali ($ 4.99 / bulan).
 4. Rancangan Khas: Rancangan Langganan Tiga Tahun: $ 107.64 ditagih sekali ($ 2.99 / bulan).

Kajian Harga HideMyAss VPN

Begitu juga rancangan dan tag harga yang dibenarkan untuk perkhidmatan yang HMA! Tawaran?

Tidak cukup pendapat saya sebagai HMA!’Pelan harga s adalah tidak terlalu mahal tetapi ia juga bercanggah.

Pelan bulanan berharga terlalu tinggi pada hampir $ 12. Pelbagai harga untuk pelan tersebut tidak boleh melebihi $ 7-8 melainkan anda adalah ExpressVPN.

Selepas pelan bulanan, HMA! Melangkah terus ke perjanjian tahunan, yang agak pelik kerana perlu ada perantara seperti perjanjian selama 6 bulan. Nampaknya seolah-olah HMA! Mahu mendorong pengguna untuk membeli rancangan yang lebih besar, maka kesepakatan bulanan merasakannya’s hanya ada untuk membuat rancangan lain kelihatan bagus dan lebih murah.

Tetapi HMA! Anda’tidak terlalu bijak dengan ini!

Kesepakatan nilai baru yang menawarkan pelan pada $ 2.99 / bulan memerlukan anda melanggan pelan tiga tahun dan batuk sejumlah besar $ 107.64 dibilkan sekali, yang sebenarnya merupakan jumlah yang lebih rendah berbanding dengan harga yang anda perlu bayar pelan 2 tahun pada penyedia yang sama.

Saya benar-benar tidak’t memahami logik di sebalik strategi penetapan harga yang HMA! ikut.

Harga yang mengelirukan dan tidak akan memudahkan pengguna yang ingin melanggan perkhidmatan tersebut.

Dan sementara harga $ 2.99 / bulan kelihatan murah, kekurangan ciri dan kegagalan pada banyak bidang kritikal menjadikan HMA! Sepertinya pilihan yang buruk memandangkan anda boleh mendapatkan VPN yang kuat seperti Surfshark untuk tanda harga yang lebih rendah.

Kajian Percubaan HideMyAss Percuma dan Cara Pembayaran

HMA! menawarkan anda tempoh selama 60 hari di mana anda boleh menguji dengan selamat perkhidmatannya.

Untuk mendapatkan percubaan 30 hari pertama diaktifkan, anda hanya memerlukan nombor Paypal atau kad kredit yang sah.

Kajian Kaedah Pembayaran HideMyAss

Untuk ujian kedua 30 hari, anda perlu membayar pelan tetapi anda masih bertanggungjawab ke tawaran bayaran balik yang masih sah untuk tempoh ini.

Jumlah hari yang boleh anda gunakan HMA! secara percuma pastinya jauh lebih banyak daripada yang anda boleh dapatkan pada pembekal lain yang hanya menawarkan tempoh bayaran balik dan bukannya perkhidmatan percubaan percuma. Tetapi HMA! menawarkan kedua-duanya.

Percubaan percuma selama 30 hari memerlukan kad kredit atau nombor Paypal tetapi terdapat penyedia seperti NordVPN yang tidak’bahkan memerlukannya, jadi HMA! perlu bekerja untuk menghilangkan halangan ini di sini walaupun itu bermakna mengurangkan bilangan hari yang mana perbicaraan tetap sah.

HMA!’dasar pengembalian dana mungkin mesra bunyi tetapi ingat bahawa jika anda melepasi batas lebar jalur 10 GB, anda tidak akan bertanggungjawab untuk menuntut bayaran balik, jadi langkah dengan berhati-hati.

Bagi kaedah pembayaran, anda boleh menggunakan hanya tiga kaedah untuk membayar HMA!’rancangan harga s:

 1. Kad kredit
 2. Paypal
 3. Skrill

Opsyen pembayaran meliputi dua kaedah pembayaran yang paling popular tetapi sejak HMA! tidak’t menawarkan Bitcoin atau apa-apa sokongan pembayaran berasaskan crypto yang lain (Ini membolehkan pengguna menyimpan maklumat pembayarannya secara peribadi), saya masih percaya bahawa jenama perlu pergi jauh dalam memahami dinamik industri semasa dan apa yang sebenarnya pelanggan inginkan daripadanya.

PureVPN menawarkan 15 + kaedah pembayaran dan ia’s perkhidmatan yang terkemuka di industri jadi HMA! mempunyai banyak tanda aras di kawasan yang berbeza yang boleh merujuk dan membetulkan atau bahkan menetapkan piawaian perkhidmatan semasa.

Hadir di lebih 190 lokasi di seluruh dunia, HMA! Mempunyai salah satu distribusi pelayan yang paling pelbagai dalam industri.

Jumlah pelayan yang mereka tawarkan ialah 940+ yang hanya di atas purata kerana banyak VPN teratas seperti ExpressVPN dan NordVPN menawarkan mana-mana antara 2000-4000 pelayan dalam senarai mereka.

Kajian Servis HideMyAss

Tetapi bilangan pelayan berhenti menyangkut di luar nombor tertentu jika pengguna di rangkaian tidak’t menghadapi kesesakan lalu lintas dan dengan itu kelajuan yang lebih perlahan. Jadi sama ada VPN menawarkan 1000 atau 3000, perbezaannya tidak terlalu banyak dari segi prestasi dalam kelajuan.

Bilangan lokasi di mana VPN menawarkan pelayan adalah faktor yang sangat penting yang mempengaruhi pengalaman pengguna. Hal ini kerana semakin dekat pengguna ke pelayan tertentu, semakin cepat kecepatan akan terjadi karena tidak banyak jarak hop sambungan harus bepergian.

Dan ini adalah di mana HMA! Menjumlahkan beberapa mata utama. Lokasi 190+ untuk pelayan telah menyebar ke seluruh dunia. Kecuali Antartika, pengguna dalam semua 6 benua yang dapat dihuni dapat sangat dekat dengan server tertentu dari HMA! Rangkaian pelayan.

Kebanyakan penyedia VPN tidak’t menawarkan banyak pelayan di luar kawasan Eropah dan Amerika Utara sejak kebanyakan pengguna VPN berada di tempat ini, tetapi HMA! Mempunyai pelayan sebagai tempat yang ganjil seperti Guam, Bhutan, Palestin, Yaman, Kenya, Malawi dan juga di Korea Utara.

Saya tidak’t melihat mana-mana VPN lain yang meliputi tempat-tempat seperti yang ganas seperti HMA! Telah dilakukan.

Dan di atas ini, kebanyakan pelayan ini adalah pelayan logam telanjang yang sebenarnya.

Kehilangan kelajuan boleh difahami dengan VPN kerana mereka mempunyai penyulitan yang berat, sokongan protokol dan penghalaan semula ke atas sambungan mereka, yang meletakkan tekanan pada kelajuan menyebabkan mereka dapat diturunkan ke bawah. Tetapi terdapat beberapa tahap yang menyebabkan kelajuan ini menanggung kerugian, di luar itu dan kelajuan boleh menjadi frustrasi atau tidak dapat digunakan.

Kehilangan kelajuan maksimum untuk VPN sepatutnya berada dalam lingkungan 25-40% dan HMA!’kelajuannya sering kali terletak di dalam jangkauan tersebut dengan bersyukur.

Saya menggunakan kelajuan sambungan internet sebanyak 50 Mbps, jadi saya tidak’Tidak suka mana-mana VPN yang menyebabkan kelajuan menurun di bawah tanda 30 Mbps.

Saya menjalankan ujian kelajuan pada 5 HMA berbeza! pelayan, semua dari benua yang berbeza dan di sini adalah kelajuan purata daripadanya:

 • Ping: 72 Ms
 • Muat turun Kelajuan: 32.16 Mbps
 • Muat naik Kelajuan: 27.92 Mbps

Dengan HMA !, anda boleh mendapatkan lebih banyak kelajuan daripada ini, tetapi pada sesetengah pelayan terutama yang ada di Timur Tengah dan Kanada, anda boleh menjangkakan kehilangan kelajuan lebih daripada 50% pada masa-masa. Eropah dan Asia Pasifik mempunyai kelajuan terpantas dengan kehilangan kelajuan sekitar 35% pada kebanyakan pelayan.

HMA! Torrenting Review

VPN yang tidak’t sokongan Torrenting, secara jelas menyebutnya begitu, tetapi HMA! isn’tidak seperti itu.

Ia menyebut di mana sama ada ia menyokong Torrenting atau tidak, tetapi banyak pengguna telah mengadu tentang forum yang berbeza yang HMA! tidak sesuai sama sekali untuk Torrenting.

Ramai pengguna menerima notis DMCA, kelajuan perlahan yang lebih perlahan atau pemotongan lengkap semasa menggunakan HMA! untuk Torrenting, dan saya sendiri mengalaminya juga.

Hanya muat turun buku yang mudah bernilai 2 Mbs mengambil masa lebih dari 3 minit, yang jauh dari HMA! kelajuan yang cukup baik pada pelayaran umum. Jadi, jangan’t pergi untuk itu jika anda menikmati Torrenting berat.

HideMyAss VPN Netflix Unblocking Review

Saya menjangkakan HMA! Untuk membuka kunci Netflix AS dan di banyak negara lain, tetapi saya berasa kecewa. Itu’s kerana, setiap kali saya cuba menyambung ke Netflix menggunakan mana-mana HMA!’pelayan, saya mendapat kesilapan proksi Netflix ini.

Ralat proksi Netflix

Netflix mempunyai perpustakaan kandungan yang berlainan bagi negara-negara yang berbeza menawarkan perkhidmatannya dan sementara beberapa kandungan di dalamnya masih terdapat di semua negara, ada yang’t. Dan itu’s di mana VPN masuk. Tetapi Netflix rumit masalah ini apabila ia menyebarkan pengharaman VPN di laman webnya kerana menggunakan firewallnya untuk menghilangkan sambungan berasaskan VPN ke perkhidmatannya.

Pada masa kini, hanya segelintir VPN yang bekerja untuk membuka kunci kepada Netflix AS dan perpustakaan serantau lain yang ditawarkan oleh gergasi penstriman dan saya boleh mengatakannya secara konsisten sekarang, HMA! Tidak ada di kalangan mereka.

Tiada yang berbeza atau unik di sini sebagai HMA! hanya menawarkan sokongan aplikasi klien untuk hanya platform yang paling popular di luar sana termasuk yang berikut:

 • Windows
 • Mac
 • Android
 • iOS
 • Linux

Keserasian Apl VPN HideMyAss

Untuk Firestick, Kodi dan penggubal peranti khusus lain, HMA! isn’t pilihan yang tepat untuk anda kerana ia tidak’t menawarkan sokongan asli untuk mana-mana platform sedemikian.

HMA! tidak menawarkan sokongan router walaupun begitu anda boleh dengan mudah menunaikan semua peranti anda melalui sambungan secara automatik.

Pada satu akaun, anda boleh menggunakan perkhidmatan pada 5 peranti yang berbeza pada masa yang sama, peningkatan utama oleh penyedia sejak beberapa waktu yang lalu, anda tidak dapat’t log masuk ke lebih daripada 2 peranti serentak.

Setakat kebolehgunaan aplikasi berkenaan, mereka sangat mudah untuk dikonfigurasi dan digunakan. Inisiasi sambungan klik tunggal dan swap pelayan mudah dengan hanya mengklik / menoreh pada lokasi yang dikehendaki sekali, hanya sebahagian daripada UPS utama USPs HMA! aplikasi.

HMA! mempunyai banyak keluhan pengguna pada masa lalu tentang sokongan pelanggan yang lambat dan hampir tidak wujud. Mereka hanya menawarkan sokongan berasaskan e-mel pada masa itu, yang atas alasan yang jelas, tidak sesuai untuk perkhidmatan teknikal seperti VPN.

Sekarang dengan penambahan sokongan sembang langsung oleh HMA !, masalah semacam itu telah hilang.

Kajian Sokongan VPN HideMyAss

Sokongan sembang melaksanakan pengaktifan sembang langsung mereka dengan cepat dan memberikan jawapan terperinci untuk pertanyaan anda. Saya bertanya kepada mereka tentang sokongan Firestick dan mendapat jawapan yang cukup memuaskan, jadi saya boleh mengatakan bahawa sokongan mereka sudah pasti untuk menandakan dan mengikut piawaian industri.

Kesimpulannya

Sekarang untuk panggilan terakhir!

Saya cadangkan anda melanggan HMA!?

A Big No!

Kenapa?

HMA! tidak’t menyokong Netflix, Torrenting atau apa-apa aktiviti berasaskan streaming lain, ia menyimpan log nilai sensitif dan itu juga untuk tempoh lebih daripada 30 hari dan ia’s yang berpangkalan di UK, yang bukan bidang kuasa yang sangat selamat untuk VPN yang ada.

Ia mempunyai beberapa positif yang baik seperti kelajuan purata di atas, dasar percubaan yang mesra, sokongan peranti berganda dengan reka bentuk UI dan UX yang baik dan sokongan sembang langsung untuk menangani semua masalah penyelesaian masalah anda. Tetapi negatif terlalu banyak untuk diabaikan, walaupun dalam menghadapi positif ini.

Jadi jangan’t pergi untuk HMA !, kerana terlalu mahal untuk perkhidmatan yang ditawarkan dan tidak’t mengandungi banyak ciri yang baik yang boleh anda perolehi di penyedia lain dan juga itu, untuk tag harga yang lebih rendah.

Untuk VPN yang lebih baik dan lebih murah, anda boleh pergi untuk Surfshark atau jika anda mempunyai belanjawan, kemudian pergi untuk ExpressVPN, tetapi untuk sekarang, jangan’Malah berfikir tentang melanggan HMA!.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me