Gambaran Sekuriti StrongVPN

Bidang kuasa Lake Tahoe
Harga 10
Pelayan 950+
Log Tidak
Penyulitan AES-256
Batalkan Netflix Ya
Torrenting Ya
Bekerja di China Ya
Disyorkan  Ya
Laman web https://www.strongvpn.com/
Keserasian Windows, Android, Apple, Desktop, Chrome, FireTV

Pada pandangan pertama, StrongVPN kelihatan seperti perkhidmatan yang agak baru kepada saya. Tetapi, saya mengejutkan bahawa mereka berada dalam perniagaan sejak tahun 2005! Itu’s lebih tua daripada beberapa perkhidmatan yang paling popular di luar sana! Jadi kenapa tidak’t StrongVPN diambil kira, walaupun bertahun-tahun pengalaman dalam bidang ini?

Nah, dengan menyaring ulasan sebelum ini, saya dapat mengetahui bahawa perkhidmatan ini tidak dapat digunakan lagi beberapa tahun lagi. Ini mungkin menjelaskan kekaburan yang mereka dapati.

Tetapi apa sekarang? Adakah mereka bertambah baik dan layak untuk dipanggil VPN Terbaik?

Saya tidak’t tahu!

Dan itu’sungguh mengapa saya’akan menjalankan Kajian StrongVPN yang komprehensif untuk mengetahui sama ada persembahan terkininya dan di mana ia berdiri sebagai perkhidmatan dalam industri. Saya’juga akan menyentuh aspek yang berbeza dari perkhidmatannya termasuk kelajuan, pembasmian Netflix, harga dan banyak lagi.

Adakah ini benar-benar a “Kuat” VPN? biarlah’s find it out!

Untuk VPN boleh diterima walaupun, ia perlu benar-benar selamat bagi pengguna untuk mempercayai privasinya dengan. Faktor lain juga menimbang, tetapi keselamatan adalah fungsi nombor-1 yang pengguna mahu VPN dihantar.

Nah, benteng keselamatan VPN mempunyai empat elemen penting iaitu tahap penyulitan, sokongan protokol, dasar pembalakan dan bidang kuasa.

Contents

Kajian Tahap Penyulitan

StrongVPN menandakan markah penuh untuk menawarkan penyulitan gred tentera AES-256, yang merupakan tahap penyulitan yang sama dengan CIA juga menjamin fail sensitifnya.

Tetapi saya tidak terkejut dengan banyak dan itu’s kerana penyulitan AE-256 telah menjadi, seperti norma dalam industri pada masa ini, dan bahkan penyedia yang lebih kecil menawarkannya.

Jika pembekal tidak melakukannya’T menawarkannya, hanya kemudian ia akan menjadi berita, tetapi apabila ia sebenarnya menawarkannya, maka tidak ada apa-apa yang akan dibuang’s mempunyai ciri wajib untuk perkhidmatan VPN yang cukup baik.

Kajian Sokongan Protokol

Sekarang untuk sokongan protokol, StrongVPN menawarkan anda pilihan untuk memilih antara protokol seperti OpenVPN, PPTP, L2TP, IKEv2 & walaupun SSTP.

OpenVPN adalah yang paling selamat daripada banyak ini kerana tidak pernah dikompromikan sehingga sekarang, jadi saya cadangkan semua pengguna yang tidak’t menukar protokol ini melainkan anda kelajuan tidak boleh digunakan.

Kajian Dasar Pembalakan

Setakat dasar pembalakan pergi, saya dapati StrongVPN sangat boleh dipercayai. Ya, mereka mengumpul beberapa jenis maklumat peribadi seperti nama dan alamat e-mel tetapi mereka tidak’t mengumpul sejarah pelayaran anda, cap waktu sambungan atau apa-apa yang berkaitan dengan data yang dihasilkan oleh sambungan anda, yang boleh dipuji.

Ya, ada dasar yang lebih baik dalam industri daripada ini seperti MullvadVPN’s, yang hanya menjana nombor akaun, tanpa sebarang e-mel atau kata laluan diperlukan, tetapi masih, StrongVPN’dasar privasi anda boleh dianggap cukup kuat untuk tidak menjejaskan privasi anda pasti dalam talian.

Perlindungan Leak DNS

Dan sejauh mana keselamatan StrongVPN’rangkaian pelayan s pergi, saya sekali lagi terkesan dengan kuat kerana tiada kebocoran DNS dan tiada kebocoran WebRTC!

Kedua-dua kebocoran berlaku apabila pembekal’infrastruktur pelayan s tidak sampai tanda dalam melindungi IP sebenar anda daripada diberikan.

Bagi orang awam, kedua isu ini adalah celah yang pencuri data, penggodam dan pengintip boleh mengeksploitasi untuk mendapatkan IP dan lokasi sebenar anda. Oleh itu pentingnya VPN dapat melindungi daripada isu-isu tersebut.

Dan ini adalah apa yang ditawarkan StrongVPN, perlindungan terhadap kebocoran tersebut.

Kajian Jurisdiksi Operasi

Lake Tahoe, Amerika Syarikat.

Di sinilah StrongVPN beribu pejabat.

Adakah ini titik yang baik, sudah tentu tidak!

Dan itu’s kerana, Amerika Syarikat adalah salah satu lokasi yang paling buruk untuk VPN yang akan berpusat di terima kasih kepada negara’Undang-undang pengekalan data subversif dan regresif. Negara ini juga merupakan ahli gabungan perkongsian data seperti 14 Eyes Group, yang menjadikannya lebih buruk lagi.

Mengikut kajian kami mengenai privasi data dalam bidang kuasa yang berlainan di seluruh dunia, AS tidak’t kelihatan seperti pilihan yang sangat baik untuk VPN untuk menyediakan pangkalan, jadi walaupun semua kebaikan keselamatan yang baik dalam perkhidmatan seperti penyulitan peringkat atas, sokongan Protokol OpenVPN dan dasar pembalakan yang baik, StrongVPN masih tidak’t kedudukan sebagai VPN yang sangat selamat.

Pihak berkuasa Amerika Syarikat boleh datang untuk mengetuk pintu mereka mencari data pengguna, yang benar-benar merupakan ancaman besar kepada privasi pengguna, memaksa saya untuk menandakan ke bawah StrongVPN secara signifikan.

Semak Fail Aplikasi

Perkara terakhir yang saya perlukan untuk memeriksa sejauh StrongVPN’keselamatan adalah sangat selamat bagaimana aplikasinya adalah untuk sistem anda. Adakah mereka mengandungi apa-apa malware atau mereka cukup bersih untuk digunakan dengan amanah?

Saya menjalankan ujian pada VirusTotal untuk aplikasi Windows mereka dan di sini adalah hasil daripadanya:

Satu Enjin Dikesan!

StrongVPN’aplikasi Windows tidak selamat untuk anda gunakan pada sistem anda kerana ia mempunyai peluang tinggi untuk menjangkiti dan mempengaruhi prestasinya, atau bahkan menjejaskan data sensitif anda. Satu lagi titik merosakkan perkhidmatan yang cukup baik, cukup baik.

Kajian Server StrongVPN

Menjadi sangat tipikal VPN untuk menawarkan sebahagian besar pelayan mereka di Amerika Utara, Eropah dan sebahagiannya di Timur Jauh, sambil mengabaikan seluruh dunia. StrongVPN tidak’t berbeza dengan apa-apa akaun dari andaian sekarang.

Perkiraan pelayannya bagus, 650 + server tepat, tetapi masih membuatnya memiliki infrastruktur pelayan jarak sederhana. VPN yang lebih besar biasanya mempunyai 2000 pelayan secara purata seperti PureVPN dan ExpressVPN.

Rangkaian pelayan ini tersebar di lebih daripada 26 buah negara di seluruh dunia untuk menjadi tepat, yang tidak banyak, tetapi saya boleh mengabaikan penyebaran pelayan yang kurang sopan jika prestasi berada pada tanda.

StrongVPN juga tidak’t menambah pelayan baru yang terlalu kerap, jadi jika anda melakukannya, jangan’t mengharapkan peningkatan drastik di lokasi yang anda akses untuk menyambung pelayan masuk.

Penyebaran pelayan juga tidak baik sama seperti StrongVPN, seperti setiap VPN yang lain, berfokus pada hanya menawarkan liputan pelayan ke kawasan Amerika Utara dan Eropah, dengan hampir pelayan sifar di luar kawasan itu. Bagi pengguna yang tidak’t tinggal di kawasan-kawasan ini, StrongVPN akan agak perlahan memandangkan hakikat bahawa sambungan perlu melakukan perjalanan jarak yang cukup untuk mendarat di pelayan tertentu.

Oleh itu, dengan kata yang mudah, StrongVPN’rangkaian pelayan s akan mempunyai rayuan yang sangat terhad melainkan ia mempelbagaikan penyebaran pelayan semasa untuk merangkumi wilayah lain di dunia atau ia menambahkan lebih banyak pelayan di kawasan ini sebagai tambahan kepada yang sudah ada.

Kajian Kelajuan StrongVPN

Semua VPN menyebabkan kehilangan kelajuan yang ketara dan itu’s difahami mengingati semua beban bahawa fungsi keselamatan seperti penyulitan dan protokol terowong berasaskan. Tetapi, walaupun kehilangan kelajuan harus dikekalkan minima atau pengguna akan mengalami pengalaman yang menyedihkan, dan di sini terdapat StrongVPN’kecacatan terbesar!

StrongVPN’kelajuan tidak ada apa-apa untuk menulis tentang rumah sama sekali. Walaupun saya menukar 5 pelayan yang berbeza, saya tidak boleh’t mendapatkan lebih daripada 40% daripada kelajuan sebenar sambungan internet saya. Sesetengah pelayan tidak’t malah pergi sejauh ini, kerana mereka hampir tidak berdaftar pada ujian kelajuan.

Saya menggunakan sambungan 50Mbps untuk ujian, jadi kelajuan muat turun purata selepas menyambung VPN yang paling baik adalah sekitar tanda 35-40Mbps. Saya tidak bercakap dengan cepat di sini, saya bercakap tentang purata di sini, tetapi lihat pada kelajuan yang saya dapat dengan StrongVPN apabila saya berhubung dengan Pelayan New York, yang terpantas di antara yang saya uji:

  1. Muat turun Kelajuan: 16.82 Mbps
  2. Muat naik Kelajuan: 6.76 Mbps
  3. Ping: 93ms

Itu’s kehilangan kelajuan hampir 70% dalam kelajuan muat turun dan lebih menyusahkan 85% dalam kelajuan muat naik. Ia tidak cukup baik untuk digunakan untuk apa-apa, sama ada penstriman, meresap atau hanya melayari.

StrongVPN perlu menyelesaikan masalah ini secara serius atau ia akan selalu menjadi perkhidmatan yang tidak disarankan kepada orang lain.

Kajian StrongVPN Netflix

Begitu juga pelayannya membuka kunci Netflix US?

Besar ya dan mengejutkan juga!

Saya tidak’t serius mengharapkan StrongVPN daripada semua VPN untuk membuka kunci laman streaming Holy Grail ini!

Sejak Netflix’larangan VPN s untuk memaksa, malah perkhidmatan terbesar gagal untuk mengatasinya dan itu’s kerana, larangan VPN ini bukan pembatasan geo purata anda. Ia’s sistem yang canggih dan kejam yang mengecas sebarang sambungan yang dianggap akan dihalakan menerusi sambungan VPN yang membolehkan sambungan.

Jadi unblocking Netflix US melalui perkhidmatan ini datang sebagai salah satu ciri terbaik dari perkhidmatan ini.

Terlalu buruk bahawa kelajuan mereka tidak cukup baik untuk menyokong aliran HD, memaksa saya untuk mengabaikan kemampuannya untuk menyahsekat laman web itu sendiri, kerana jika kelajuan tidak baik, apa yang akan anda lakukan walaupun anda menyahsekat laman web?

StrongVPN Torrenting Review

Torrenting tidak boleh dilakukan tanpa VPN pada hari ini kerana ia sama seperti melakukan perbuatan yang sangat bodoh yang membuat anda menghadapi akibat seperti denda besar atau waktu penjara.

Semua orang tahu bahawa kebanyakan bahan yang tersedia di laman Torrenting adalah latar belakang yang dipersoalkan dan tidak disokong secara rasmi dengan perlindungan hak cipta, jadi jika anda memuat turun sesuatu dari sana, kemungkinan bahawa troli hak cipta mungkin mengesan alamat IP anda dan menghantar notis undang-undang kepada anda.

Untuk mengelakkan ini, VPN berguna, tetapi hanya mereka yang menawarkan keselamatan cemerlang dan kelajuan tinggi.

StrongVPN membenarkan Torrenting pada pelayannya dan keselamatannya cukup kuat untuk menyembunyikan IP anda dari troli hak cipta, bagaimanapun, penyedia’kelajuan tinggi Achilles heel i.e. boleh menjadi downer besar untuk peminat Torrenting sebagai muat turun boleh sangat lambat pada masa itu.

Jadi, saya menang’tidak mengesyorkan anda pergi untuk StrongVPN jika anda mahukan VPN untuk Torrenting kerana ia tidak boleh menawarkan jenis kelajuan yang diperlukan untuk tugas berat Aktiviti nuansa seperti memuat turun filem atau fail perisian yang besar antara lain.

Kajian Harga StrongVPN

Penentuan harga sering tidak menjadi masalah dengan pengguna ketika datang ke VPN jika prestasi mereka keluar dari perkhidmatan cukup kuat untuk membenarkan tag harga. ExpressVPN telah memerintah roost dalam domain VPN walaupun harga dua kali setinggi perkhidmatan yang serupa, hanya kerana kebolehpercayaan yang luar biasa dan prestasi dibungkus kuasa yang ditawarkannya.

Tetapi apabila anda tidak’t mempunyai barangan untuk mengembalikan perkhidmatan anda, tag harga yang tinggi bukan ide yang bagus sama sekali.

StrongVPN adalah kes yang sama.

Ia menawarkan hanya dua jenis pelan harga:

  1. Bulanan: $ 10 / bulan
  2. Tahunan: $ 5.83 / bulan ($ 69,99 dibilkan sekali)

Harga bulanan adalah terlalu tinggi tetapi yang boleh diabaikan kerana kebanyakan penyedia mempunyai rancangan jangka pendek yang mahal untuk mendorong pengguna untuk membeli langganan jangka panjang.

Walau bagaimanapun, pelan tahunan yang berharga hampir $ 70 adalah sekurang-kurangnya 40% terlalu mahal kerana ada pembekal yang menawarkan prestasi yang sangat baik dan lebih banyak ciri daripada StrongVPN dan masih mendapat harga yang lebih rendah untuk contohnya. Surfshark.

StrongVPN perlu menurunkan tag harganya memandangkan hakikat bahawa kelajuannya tidak begitu baik dan ia masih tidak mempunyai banyak ciri seperti DoubleVPN atau SplitTunnelling yang menawarkan pembekal lain.

Kaedah Pembayaran StrongVPN dan Kajian Percubaan Percuma

Anda boleh membayar untuk StrongVPN’pelan harga melalui tiga cara pembayaran yang berbeza:

  1. Kad Kredit / Debit
  2. Paypal
  3. Alipay

Kaedah ini adalah antara kaedah pembayaran yang lebih popular di luar sana sehingga kebanyakan pengguna tidak akan mengalami kesulitan membayar mana-mana StrongVPN’pelan langganan s.

Satu-satunya perkara yang hilang di sini adalah bahawa pembekal tidak’t menawarkan kaedah pembayaran berdasarkan cryptocurrency, yang sepatutnya berada di semua VPN kerana ia membolehkan pengguna untuk membayar tanpa nama, dengan itu membolehkan ia untuk mengekalkan kebebasan pilihan sama ada ia perlu berkongsi butiran pembayarannya atau tidak.

Anda juga mendapat tempoh bayaran balik 30 hari di mana anda boleh menghubungi sokongan sembang mereka dan meminta wang anda kembali. Tidak ada tali belakang yang dilampirkan atau sebarang syarat tersembunyi, jadi tawaran itu sah.

Kajian Apl Klien StrongVPN

StrongVPN kini mempunyai pelbagai jenis klien VPN termasuk untuk Windows, Mac, Android dan iOS. Tetapi apa yang lebih mengejutkan? Saya tidak’t mengharapkan pembekal ini untuk menawarkan aplikasi khusus untuk Firestick! Tetapi ia menawarkan satu! Dan pasangan itu dengan StrongVPN’keupayaan untuk membuka kunci Netflix dari pelayan AS dan anda’dan mendapat VPN yang cukup baik untuk streaming.

Penyedia ini mendapat banyak kritikan sejak kebelakangan ini untuk aplikasinya yang mengingatkan perisian dari awal tahun 2000, tetapi selepas pembaharuan dan peningkatan, StrongVPN’repositori aplikasi s boleh dianggap ada di sana dengan beberapa aplikasi klien yang lebih baik oleh pembekal terkenal di luar sana.

Masih banyak cara untuk pergi ke penyedia ini’aplikasi s masih tidak mudah digunakan seperti yang ditawarkan oleh penyedia utama seperti ExpressVPN, tetapi jika anda melihat isu sifar downtime atau masalah kemalangan yang saya perhatikan semasa fasa ujian, StrongVPN benar-benar layak menepuk belakang untuk meletakkan begitu besar usaha untuk menjadikan aplikasinya dapat digunakan sebaik mungkin.

StrongVPN juga menawarkan sokongan router semula jadi dan anda juga boleh menyediakan pembekal secara manual melalui panduan persediaan yang luas yang ditawarkan untuk platform seperti Linux dan Ubuntu.

Kajian Sokongan StrongVPN

Pembekal baru-baru ini menambah tetingkap sokongan sembang dan berpindah dari sistem sokongan berasaskan emel bertarikhnya.

Pelaksanaan pelanggan tidak’t berikan tanggapan kaleng dan benar-benar bercakap dengan anda seperti pelaksanaan sokongan sebenar. Saya menghantar mereka pertanyaan yang dibuat dan jawapannya pantas dan jelas.

Sebaliknya, StrongVPN mempunyai repositori sokongan yang sangat baik di mana anda boleh mendapat akses kepada pelbagai panduan persediaan dan penyelesaian masalah.

Kesimpulannya

Walaupun membawa banyak perbezaan, peningkatan yang baik untuk perkhidmatan mereka, StrongVPN masih perlu memasang banyak lubang dan kaveat sebelum dapat disyorkan oleh saya kepada pengguna lain. Beberapa masalah terbesar yang memerlukan perhatian mendesak termasuk kelajuan menyedihkan, bidang kuasa yang tidak selamat, pelan langganan harga tinggi antara lain.

Sekiranya StrongVPN menyelesaikan masalah ini dan buat perkhidmatannya’perlawanan kebolehpercayaan bahawa industri itu’keperluan anda, pembekal berpotensi untuk dikira sebagai yang terbaik dalam industri, tetapi untuk sekarang, anda perlu mencari tempat lain jika anda mencari VPN terbaik.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Hola VPN Review 2023 - A Berbahaya & ldquo; Percuma & rdquo; VPN untuk Elakkan!