AVG Secure VPN Review 2023: Adakah AVG VPN Sebarang Baik?

Bidang kuasa Republik Czech
Harga $ 79.99 dibilkan sekali (Rancangan 1 Tahun)
Pelayan 50+
Log Ya
Penyulitan AES-256-CBC
Batalkan Netflix Ya
Torrenting Ya
Bekerja di China Tidak
Disyorkan  Tidak
Laman web https://www.avg.com/en-ww/secure-vpn
Keserasian Windows, Android, Apple

VPN selamat adalah hasil sampingan AVG Technologies; diasaskan pada tahun 1991 sebagai penyedia antivirus, diperoleh oleh Avast pada 2016. Ia adalah alat privasi yang bersahaja, menduduki kedudukan ke-50 dari 180 penyedia di BestVPN.co.

Ia menggunakan penyulitan 256-bit-AES dan HANYA HANYA 50 pelayan di 30 negara di seluruh dunia. Malangnya, ia juga menyimpan sesi dan sambungan log dan aplikasi Windows mempunyai virus. Dengan senang hati, ia berjaya melepaskan blok streaming seperti Netflix AS.

Harga bermula pada $ 6.66 / mo. pada rancangan tahunan, dan anda mendapat percubaan 7 hari percuma untuk menguji perkhidmatan. Saya TIDAK MEREKOMENDASIKAN pembekal kepada pengguna yang berhati-hati, tetapi memberi nasihat kepada alternatif yang murah dan boleh dipercayai, Surfshark berharga $ 1.99 / pa.

Untuk maklumat lanjut, baca ulasan AVG VPN yang mendalam ini 2023, di mana saya membincangkan mengenai keselamatan, ketelusan, harga, pelayan, prestasi, keserasian dan sokongan:

Count Server 50+
Bidang kuasa Republik Czech
Log Ya
Torrenting Ya
Batalkan Netflix Ya
Harga $ 79.99 dibilkan sekali (Rancangan 1 Tahun)
Protokol OpenVPN & IPSec
Bypasses Firewall China Tidak
Penyulitan Data AES-256-CBC
Laman web https://www.avg.com/en-ww/secure-vpn

Contents

Analisis AVG VPN’s Keselamatan

AVG Secure VPN mempunyai ibu pejabatnya di Republik Czech, yang jauh dari 5/9/14 Mata Persatuan. Seperti kebanyakan negara EU, lokasi mempunyai sekatan internet yang lebih sedikit.

Ini berfungsi memihak kepada pembekal, memandangkan negara ini lebih lembut pada mereka, yang mengakses rangkaian BitTorrent. VPN tidak diharamkan di negara ini dan undang-undang menyediakan kebebasan bersuara dan akhbar.

Kerajaan menghormati hak para netizens, selain dari “Ucapan benci” kes-kes yang menafikan jenayah era komunis dan Holocaust. Jika tidak, kerajaan melarang gangguan sewenang-wenangnya terhadap privasi.

Terdapat beberapa kemarahan pada rang undang-undang baru Menteri Kewangan Andrej Babiš. Ia memberi tumpuan kepada “deanomization internet” mengikut mana setiap pengguna terpaksa memiliki “pasport internet” untuk mengakses dunia digital. Walau bagaimanapun, ia tidak pernah diluluskan, disebabkan oleh penolakan yang tidak jelas dari netizens.

Oleh itu, netizens menikmati internet tanpa had di negara ini, dengan blok hanya dikenakan pada laman web yang mempromosikan pedofilia, perdagangan kanak-kanak, pelacuran kanak-kanak, dan pornografi.

Adakah VPN Secure VPN Log Data Anda?

AVG Secure VPN’s “Dasar dan Penggunaan Pembalakan” agak telus dan mudah. Tidak seperti pembekal lain, produk ini tidak membohongi tentang TIDAK menyimpan data VPN.

Sudah tentu, Mereka tidak betul-betul menyatakan apa “Data VPN” mereka merekod, tetapi hanya menuntut yang mereka lakukan sepatutnya cukup untuk privasi yang sedar untuk menjadi waspada terhadap perkhidmatan itu.

Pembekal mendakwa ia mengumpul data ini untuk tujuan teknikal, penipuan terhadap perkhidmatan, dan untuk mencegah / mengenal pasti penyalahgunaan perkhidmatan mereka, seperti melanggar undang-undang mereka “Perjanjian Pengguna Akhir”.

Ini melibatkan terlibat dalam spam, perkongsian fail, atau aktiviti haram lain. Agar pembekal mengenal pasti kes tersebut, mereka akan mengesan laman web yang anda lawati.

Oleh itu, mereka tidak perlu menyatakan data apa yang dicatatkan, tetapi kita tahu ia merekod log penggunaan (yang merupakan bendera merah). Saya’akan meninggalkan kepercayaan penyedia dengan maklumat anda kepada anda!

Kajian VPN Secure AVG

Penyulitan Apa Penggunaan VPN AVG?

Untuk menjamin lalu lintas masuk / keluar, AVG Secure VPN menggunakan gred tentera, penyulitan AES-256 dengan pengesahan hash HMAC SHA256.

Untuk saluran kawalan, AVG VPN menggunakan ciphers AES-256 yang sama dengan jabat tangan RSA-2048. Secrecy Forward Perfect (PFS) disediakan oleh pertukaran utama DHE-4096.

Adakah AVG VPN Leak Alamat WebRTC / DNS / IP anda?

Untuk mendapatkan gambaran lengkap keselamatan yang ditawarkan oleh AVG Secure VPN, saya menjalankan ujian kebocoran Alamat WebRTC / DNS / IP di tiga tapak web yang berbeza.

Proses ini melibatkan penyambungan ke pelayan bervariasi dan melihat jika pembekal mengalami masalah kebocoran. Keputusan yang anda lihat di bawah adalah ujian saya pada Israel mereka, pelayan Petah Tikva.

Ujian Leak IP-DNS - VPN Bersambung

Privasi Sempurna – Ujian Leak DNS

Seperti yang anda lihat, apabila menyemak DNS dari Privasi Sempurna, hasilnya mendedahkan bahawa alamat itu tinggal dari Israel melalui ISP Komunikasi HQserv ISP.

Ini bermakna, pembekal berjaya berjaya menjaringkan alamat DNS saya, menjadikan lokasi rasmi saya tidak diketahui dan tidak dapat dilihat. IP saya mendapat akses kepada; 185.191.205.3

Privasi Sempurna - Ujian Leak DNS AVG Secure VPN

Kebocoran Penyemak Imbas – Ujian Leak WebRTC

Tiada siapa yang mahu mendaftar dengan pembekal yang gagal menawarkan aspek yang paling asas dalam VPN: PRIVASI. Sekiranya terdapat sedikit peluang untuk WebRTC anda bocor, anda pasti akan teruk.

Bertuah untuk anda, AVG Secure melepasi ujian itu, apabila disambungkan ke Pelayan Israel. Seperti yang anda dapat lihat, keputusan di bawah menunjukkan IP awam dan IP tempatan dari Israel.

Kebocoran Penyemak Imbas - Ujian Leak WebRTC AVG Secure VPN

IPLeak.Net – Analisis Privasi Lengkap

Untuk memastikan bahawa keputusan yang kami terima untuk ujian kebocoran WebRTC dan DNS tepat, saya memutuskan untuk menjalankan analisis privasi lengkap pada penyedia menggunakan IPLeak.net.

Jika anda melihat hasil di bawah, anda tidak dapat melihat tanda-tanda apa-apa kebocoran. Alamat IP ialah lokasi Israel, termasuk IP tempatan.

Server DNS juga sama dengan IP jubah, mengesahkan bahawa identiti anda tetap selamat ketika menggunakan AVG’aplikasi VPN s.

IPLeak.Net - Analisis Privasi Lengkap AVG Secure VPN

Semak Fail Aplikasi: 1 Virus GrayWare Dikesan

Saya harus mengatakan bahawa saya benar-benar kecewa untuk mengetahui bahawa AVG, walaupun merupakan perisian antivirus dan antimalware yang terkenal, mempunyai virus dalam fail Secure VPN.exe mereka untuk Windows.

Semak Fail Aplikasi

Ujian ini dilakukan di laman web virustotal.com, di mana anda boleh memuat naik fail dan menganalisis pelbagai perkhidmatan antivirus untuk memeriksa mana-mana tanda merah.

Di mana permohonan exe itu lulus 69 cek, ia gagal dalam satu. Aplikasi ini dilengkapi dengan virus GrayWare / Win32.Presenoker. Fail mac .dmg melepasi semua 55 cek.

Semak Fail Aplikasi

Lokasi Server VPN AVG

Penyedia VPG Secure VPN dengan pelayan di 50+ lokasi di seluruh dunia. Mereka masih perlu mengembangkan penawaran mereka, tetapi pelanggan mempunyai keupayaan untuk memilih pelayan khas untuk P2P / Torrenting dan streaming, yang kedua-duanya berfungsi dengan lancar.

Saya juga menjalankan ujian kelajuan / pelayan di banyak lokasi untuk mengenal pasti pelayan telinga-logam dari yang maya (palsu). Proses ini membawa saya kira-kira sejam, di mana saya menguji sekitar 20 lokasi. Dengan senang hati, semua pelayan terletak di destinasi yang diiklankan.

AVG Secure VPN Servers Offered

Ujian Kelajuan AVG VPN untuk Streaming dan Memuat turun

Rata-rata, AVG berjaya menyampaikan 72.83Mbps muat turun yang stabil dan 68.63Mbps dalam kelajuan muat naik, berdasarkan ujian prestasi kami di 5 lokasi pelayan yang berlainan.

Pelayan AS UK Australia Jerman Perancis Purata
Muat turun 80.23Mbps 79.34Mbps 58.81Mbps 69.98Mbps 75.81Mbps 72.83Mbps
Muat naik 77.12Mbps 68.97Mbps 62.77Mbps 72.60Mbps 61.72Mbps 68.63Mbps
Ping 127 ms 180 ms 99 ms 150 ms 109 ms 133 ms

Adakah AVG VPN Bekerja dengan Netflix?

Untungnya, AVG VPN berfungsi dengan Netflix. Lagipun, salah satu sebab utama untuk melabur dalam penyelesaian VPN adalah untuk mengelakkan batasan geo-batasan dan kandungan, yang dikenakan oleh laman web streaming di seluruh dunia.

Untuk memeriksa sama ada AVG Secure VPN berfungsi dengan lancar untuk membuka kunci VoDs, saya disambungkan ke pelayan AS dan kemudian menuju terus ke Netflix.com untuk menyemak pangkalan data lengkap tajuk mereka.

Streaming US

Sebelum ini, di mana saya tidak dapat menonton “Taman dan Rekreasi” pada platform, menyambung ke pelayan AS di AVG Secure, menyahsekat acara TV.

Seperti yang dapat anda lihat di bawah, rancangan TV mengalir dengan lancar dan dalam kualiti HD. Walau bagaimanapun, ini hanya berfungsi untuk membuka kunci kepada Netflix AS dan bukan platform lain seperti BBC iPlayer dan Amazon Prime.

Taman dan Rekreasi Streaming

Adakah Ia selamat untuk Torrent dengan AVG VPN?

Malangnya, pembekal tidak menawarkan StealthVPN a.k.a. penyimpangan ciri. Saya masih mempunyai wakil saya menguji perkhidmatan di China (sebagai sebahagian daripada penyedia 80+ kami’s analisis), tetapi ia tidak berfungsi.

Walau bagaimanapun, VPN berfungsi di lokasi lain seperti Iran, Iraq, Turki, dan Mesir, di mana larangan VPN akan berlaku dan agak sukar untuk memintas.

Berhubung dengan P2P / Torrenting, saya melakukan ujian di IPLeak.net, yang meminta memuat turun pautan magnet dan kemudian menilai latar belakang di belakang rangkaian.

Seperti yang anda dapat lihat, hasilnya menunjukkan bahawa identiti saya dilindungi, mendedahkan IP yang berbeza dari lokasi dan alamat saya yang sebenarnya: 185.191.205.6.

Pengesanan Alamat Torrent AVG Secure VPN

Ujian Lokasi Maya

Di bawah anda boleh melihat keputusan dari CA Technologies’ App Synthetic Monitor. Saya memindahkan pelayan Israel ke lebih dari 90 stesen pemantauan di seluruh dunia dari ASM.CA.

Ujian Lokasi Maya

Masa Pusingan Tumpuan (RTT) di semua lokasi adalah sangat tinggi, kecuali di Israel – Kiryat-Matalon, yang mempunyai purata. rtt daripada 1.620 ms, menunjukkan pelayan adalah closeby.

Lokasi Lokasi Maya untuk AVG VPN

Alat tracert dari CA Technologies’ App Synthetic Monitor, selanjutnya mengesahkan penemuan ini, memaparkan rtt 1.603 ms. Ini bermakna, pelayan itu sebenarnya terletak di Israel.

Ujian Lokasi Maya

Ulasan Keserasian AVG VPN

Setelah menganalisis pembekal, saya menyedari bahawa AVG Secure VPN tidak menawarkan sebarang sambungan penyemak imbas. Anda hanya mempunyai aplikasi yang tersedia untuk Windows, Mac, Android dan iOS.

Anda boleh memuat turun semuanya dari laman web secara langsung. Pengguna telefon pintar boleh memilih untuk memasang VPN secara langsung dari Google Play Store atau iTunes, bergantung pada peranti yang mereka gunakan.

Keserasian VPN Secure AVG

Ulasan Sokongan Pelanggan AVG VPN

Dari segi sokongan pelanggan, AVG Secure VPN agak proaktif. Mereka menawarkan 24/7 sokongan sembang langsung kepada pengguna berbayar, di mana anda menerima respons dalam beberapa saat dari pertanyaan anda.

Tidak seperti pembekal lain di pasaran, VPN juga menawarkan sokongan premium melalui telefon. Anda boleh menghubungi mereka di 1-844-234-6038 untuk apa-apa maklumat / bantuan tentang produk mereka.

Terdapat juga papan pemuka sokongan, di mana pengguna boleh memasukkan pertanyaan carian untuk dialihkan semula ke panduan / panduan penyelesaian masalah blog yang berkaitan.

Sokongan pengguna

Berapa Banyak Kos VPN AVG?

Tidak seperti pembekal lain yang menawarkan langganan jangka masa yang berbeza-beza dengan diskaun, kajian AVG VPN saya memperkenalkan pembekal membuat perkara mudah dengan menawarkan pelan tahunan, yang bermula pada $ 79.99 / tahun.

Ini bermakna anda membayar $ 6.66 / bulan. Kos ini agak mesra bajet, berbanding dengan orang lain di pasaran yang bermula pada $ 10 + di atas setiap bulan.

Harga VPN Secure AVG

Adakah AVG VPN menawarkan sebarang ciri-ciri keselamatan khas?

Walaupun selepas mendalam ke dalam AVG Secure VPN, saya tidak dapat mencari sebarang ciri-ciri canggih yang dapat meningkatkan ketidaktentuan dalam talian anda. Walaupun ya, pembekal berjaya jubah identiti anda.

Ia tidak banyak menawarkan ciri keselamatan tambahan seperti suis membunuh automatik, DoubleVPN, Bawang atas VPN, StealthVPN, dan Perlindungan Serangan DDoS / DPI, yang semuanya perlu dalam hari ini’dunia teknologi pantas.

Berapa Banyak Alat Boleh Saya Sambungkan Secara Bersamaan dengan AVG VPN?

VPN Secure AVG tidak menawarkan pengguna banyak keupayaan untuk berkongsi sambungan mereka pada peranti yang berbeza. Seperti kebanyakan pembekal di pasaran, ia mempunyai had lima log masuk pelbagai.

Ini bermakna, anda hanya boleh menggunakannya pada lima peranti pada masa yang sama. Sebagai perbandingan kepada Surfshark, yang menawarkan sambungan yang tidak terhad, dan merupakan newbie (dilancarkan pada 2023) – Saya akan mengatakan AVG Secure VPN masih mempunyai jalan panjang untuk pergi.

Perbandingan VPN AVG

Penyedia VPN

Buka blok Netflix AS

Menawarkan Kelajuan Cepat

Penyulitan

Protokol

Multi-Masuk Dibenarkan

Harga

Baca Ulasan

Laman web

Surfshark AVG Secure VPN
Ya Ya
Di atas purata Perlahan
Surfshark menawarkan penyulitan AES-256 ke atas semua protokol yang ia menyokong AVG VPN menawarkan penyulitan AES-256 pada semua protokol yang ia menyokong
OpenVPN & IKEv2 OpenVPN
Sambungan yang tidak terhad pada langganan tunggal 5 Pelbagai log masuk pada langganan tunggal
$ 1.99 / bulan (Rancangan 2 Tahun) dengan semua ciri yang disertakan $ 2.99 / bulan (Rancangan 3 Tahun) Dengan semua ciri yang disertakan
Kajian Surfshark Kajian semula AVG VPN
Lawati Surfshark Lawati AVG Secure VPN

Alternatif VPG AVG

Memandangkan AVG VPN’Prestasi tidak begitu mengagumkan, pengguna mungkin mencari alternatif yang boleh dipercayai. Saya cadangkan untuk mendaftar untuk mesra bajet yang sangat bernilai, Surfshark, yang bermula pada $ 1.99 / mo. 

Walau bagaimanapun, jika anda tidak keberatan menghabiskan lebih banyak wang, tidak ada pilihan yang lebih baik daripada PureVPN yang berpusat di Hong Kong. Ia bermula pada $ 2.91 / mo dalam pelan 5 tahun dan mempunyai rangkaian besar 5,600+ pelayan!

Saya cadangkan AVG Secure VPN?

Umm … Saya tidak fikir begitu. Pertama sekali, dasar pembalakan mereka agak teduh dan saya percaya mereka menyimpan log penggunaan, yang mengandungi cap waktu dan laman web yang dikunjungi.

Kedua, kiraan pelayan mereka terlalu rendah dan mereka perlu mengembangkan senarai mereka. Ketiga, mereka tidak mempunyai sebarang ciri keselamatan lanjutan untuk meningkatkan ketidaktahuan anda.

Saya’d berkata VPN hanya akan menjadi pilihan yang baik untuk pengguna, yang ingin kesederhanaan dan perlu mengakses Netflix AS. Selain itu, VPN memerlukan banyak kerja.

Sekiranya anda mencari serba murah untuk semua penyemakan, penyesalan, streaming, dan keperluan permainan anda, saya akan menasihati untuk Surfshark yang bermula pada $ 1.99 / saat.

Похожие статьи

 • Kajian Internet VPN Betternet 2023

  Jurisdiksi Kanada Harga $ 2.99 / mo pada Pelan Pelan 1 Tahun 10 Pelayan di 10 Negara Log Logs Data Pengguna Penyulitan AES-256 (Dibayar) | AES-CBC-128 bit…

 • Kajian NordVPN 2023

  Bidang kuasa Panama Harga $ 3.49 / mo pada Pelayan Rancangan 3 Tahun 5560+ Server di 59 Negara Log Tidak Log Disahkan Penyulitan AES-256-GCM / AES-256-CBC…

 • Mengulas semula ulasan VPN 2023

  Bidang Kuasa Kanada Harga $ 49 pada Pelan Pelan 1 Tahun 600+ Pelayan di 60 Negara Log Yes Enkripsi AES-256 Bit Unblocks Netflix No Torrenting Yes…

 • Kajian Surfshark 2023

  Bidang kuasa British Virgin Islands Harga $ 1.99 / mo ($ 47.76 selama 24 bulan) Pelayan 1040+ di 61+ Negara Log Tiada Log Disahkan Enkripsi…

 • Kajian PureVPN 2023

  Bidang kuasa Hong Kong Harga $ 2.91 / mo pada Pelan Pelan 2 Tahun 2,000+ di 140+ Negara Log Tiada Log Disahkan Penyulitan AES-256-CBC Buka Blok Netflix…

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Kajian NordVPN 2023