VPN Terbaik untuk Chromebook 2020 – Pastikan Data Anda Selamat di Semua Kali!

Dalam dunia pantas ini, kini dikuasai oleh kosmos digital, terdapat keperluan untuk teknologi baru untuk menjadikan hidup lebih mudah bagi kita manusia. Memandangkan ini, Google mencipta Chromebook terkenal, yang merupakan komputer riba berkos rendah, sangat terkenal di kalangan bajet, pelancong, dan pelajar. Bagaimanapun, tanpa mengira apa platform / perkakasan yang anda gunakan, pergantungan kepada perkhidmatan dalam talian menimbulkan beberapa kebimbangan mengenai privasi, kerana semua data berisiko untuk bocor atau pengawasan kerajaan. Di sinilah VPN Terbaik datang, memberikan anda senarai VPN terbaik untuk Chromebook untuk memanfaatkan tahap keterampilan tanpa nama di dalam talian!


Apakah itu Chromebook Google??

Chromebook adalah generasi baru komputer riba, yang masuk ke pasaran pada 15 Jun 2011. Ia sangat ringan, berkuasa rendah, menawarkan kelajuan pantas untuk melakukan tugas-tugas pengkomputeran serta-merta. Dikuasakan oleh OS Chrome, ia juga direka untuk digunakan terutamanya untuk internet, dengan sebahagian besar dokumen dan aplikasinya hidup dan berfungsi di awan. Ia adalah jenis komputer riba yang berbeza, yang memberikan anda yang terbaik dari Google’keupayaan, dengan sentuhan beberapa butang.

Apakah itu Google Chromebook?

Bagaimana Google Chromebook Berbeza daripada Komputer Riba dan PC Notebook lain?

Berbanding dengan komputer riba Mac dan Windows 10, Chromebook berada di bawah kategori yang berbeza sama sekali. Mereka adalah mesin CLOUD dengan kelas mereka sendiri, pada dasarnya terkenal dengan pergerakan dan kelajuan mereka. Sebaliknya, komputer riba dan buku nota standard, beroperasi secara luar talian. Seterusnya, mereka berpangkat dalam kriteria yang berbeza. Apa yang membuatkan Chromebook begitu istimewa?

Bagaimana Google Chromebook Berbeza daripada Komputer Riba dan Lain-lain Notebook?

Semuanya sebenarnya! Peranti luar biasa ini adalah hampir saiz ultrabook, dengan reka bentuk langsing, dimuatkan dengan senarai panjang ciri-ciri. Mereka adalah pilihan yang baik untuk pemilik laptop pertama kali, dan sering diposisikan tinggi di dunia pendidikan. Jenama yang menawarkan Chromebook termasuk Samsung, HP, Asus, dan Acer, semuanya berjalan pada OS Chrome. Operasi yang disederhanakan, kemampuan, bersama dengan antara muka yang digilap, perkhidmatan Google-tunggal lokasi, dan bantuan Cortana adalah mata jualan utamanya.

Adakah Data Anda Secure Pada Chromebook?

Ini adalah soalan rumit untuk dijawab, memandangkan tidak kira apa platform yang anda gunakan, jika anda ingin memanfaatkan keselamatan yang baik - ia bermula dengan cara ANDA menguruskan data anda sendiri. Dalam kes Chromebook, ini memerlukan anda untuk mengamankan akaun Google anda dengan betul, kerana setiap tindakan dan tugas kecil dilakukan melaluinya. Oleh itu, anda mesti menambah kata laluan yang kuat untuk perlindungan maksimum, bersama-sama dengan menubuhkan pengesahan dua faktor, yang memerlukan kod dari apl Google Authenticator untuk log masuk.

Selamat Chromebook

Untuk meningkatkan keamanan dan privasi anda, terdapat beberapa tweak dan konfigurasi untuk digunakan. Dalam tetapan Chromebook, hadkan pendaftaran anda hanya untuk SATU akaun sahaja, untuk menghalang individu yang tidak dibenarkan daripada mendapat akses kepada komputer riba anda atau data di dalamnya. Anda juga boleh memilih untuk memberikan maklumat kurang Google dengan menukar penyemak imbas lalai anda kepada DuckDuckGo yang sekarang terkenal, enjin carian yang berfokus pada privasi, yang tidak menjejaki data anda atau log sebarang maklumat sambungan / sesi.

Adakah Anda Benar-benar Perlu VPN Terbaik untuk Chromebook?

Kini anda tahu bagaimana untuk meningkatkan keselamatan Chromebook anda. Walau bagaimanapun, apakah tweaker yang dinyatakan di atas menjamin keselamatan dalam talian yang lengkap juga? Tidak tepat! Inilah sebabnya mengapa anda mesti melabur dalam penyelesaian VPN untuk meningkatkan ketidaksamaan anda dalam talian, dan mengurangkan kemungkinan ketirisan data. Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai mengapa anda memerlukan VPN terbaik untuk Chromebook, teruskan membaca di bawah:

 • Mencegah Pelacakan / Pengawasan - Banyak negara mempunyai undang-undang internet yang ketat yang menjadikannya wajib bagi kerajaan untuk mengintip aktiviti peribadi anda. ISP mempunyai hak untuk memantau / log semua data anda secara sah, tanpa izin anda. Menggunakan VPN terbaik untuk Chromebook memastikan data anda tersembunyi sepenuhnya!
 • Mengamankan Rangkaian Wi-Fi Awam - Chromebook memerlukan sambungan internet untuk mengakses keupayaannya yang lengkap. Jika anda seorang pengembara dan menggunakan Wi-Fi awam’s, menggunakan VPN terbaik untuk Chromebook adalah pilihan yang baik untuk mencegah sebarang aktiviti pengintipan atau peretasan, memastikan data anda tetap selamat dari mata awam.
 • Buka Sekatan Penyiaran Seketika - Sekiranya anda ingin menstrimkan rancangan filem / TV tertentu pada Chromebook anda, anda mungkin sering menemui tapak yang memaksakan sekatan geo. VPN terbaik untuk Chromebook membantu membuka kunci laman web premium ini, memberikan anda akses untuk melengkapkan perpustakaan kandungan.
 • Terlibat dalam P2P / Torrenting - Undang-undang pelanggaran hak cipta menghalang pengguna daripada terlibat dalam sebarang aktiviti P2P / Torrenting pada Chromebook atau mana-mana peranti yang didayakan internet. VPN topeng alamat IP anda, cloaking identiti anda, menjadikannya lebih mudah untuk memuat turun torrents dengan selamat.

Ciri-ciri Untuk Lihat dalam VPN Terbaik untuk Chromebook

Apabila datang untuk mencari VPN terbaik untuk Chromebook, anda boleh mencari senarai besar pilihan di pasaran, baik yang dibayar dan PERCUMA. Walau bagaimanapun, anda tidak boleh mendaftar dengan mana-mana perkhidmatan sahaja, dan perlu melakukan ketekunan wajar anda. Ini memerlukan menyedari ciri-ciri tertentu untuk kegunaan di Chromebook, termasuk tetapi tidak terhad kepada:

 • Keserasian - Berbanding dengan VPN untuk PC, tidak setiap pembekal akan menawarkan sokongan untuk Chromebook. Oleh kerana sistem operasi berasaskan Linux, tetapi reka bentuknya sangat berbeza, anda tidak boleh memuat turun versi Linux sahaja. Pastikan untuk mendaftar dengan pembekal yang menawarkan aplikasi berdedikasi untuk OS Chrome.
 • Pembalakan - Jika VPN terlibat dalam aktiviti pembalakan, rakaman maklumat sambungan / sesi anda, ia menentang keseluruhan tujuan mendaftar dengan mereka di tempat pertama. Pastikan VPN terbaik untuk Chromebook yang anda pilih mempunyai dasar log tidak ketat untuk perlindungan dalam talian maksimum.
 • Kelajuan - Perkara terakhir yang anda perlukan adalah menderita daripada kelajuan yang lemah apabila menggunakan internet pada Chromebook anda. Bukan sahaja menjengkelkan, tetapi ia juga membuat tugas memuat turun / strim yang sangat tertekan. Hanya pilih VPN untuk Chromebook dengan reputasi prestasi dan pelayan pantas yang kukuh.
 • Pelayan - Memandangkan pengguna Chromebook tersebar di seluruh dunia, adalah penting bahawa penyedia yang anda pilih mempunyai pangkalan data pelayan yang besar dengan banyak lokasi di seluruh dunia. Ini memudahkan untuk mengakses laman web geo-terhad melalui VPN Terbaik untuk Chromebook.

VPN Terbaik untuk Chromebook

VPN Terbaik untuk Chromebook pada 2018

Kami faham bahawa kadang-kadang mungkin sangat menyebalkan untuk mencari pembekal yang paling sesuai dengan keperluan belanjawan anda dan keperluan Chromebook, terutama sekali kerana terdapat senarai besar pilihan di internet. Untuk mengurangkan kerumitan, kami telah mengumpulkan senarai VPN Terbaik untuk Chromebook, berdasarkan faktor-faktor yang disebutkan di atas, yang menawarkan prestasi keseluruhan yang luar biasa:

Harga Penyedia ($) Ciri Penarafan Diskaun Lawatan Pembekal

 1. Surfshark

  Surfshark

  $ 11.95 $1.99Sebulan

  • 800+ Pelayan di 50 + Negara
  • AES-256-GCM Encryption
  • 24/7 Live Chat
  • Tiada Dasar Pembalakan
  • Sambungan Serentak Tidak Sempurna
  • Apps untuk Windows, Mac, iOS & Android

  Lawatan Tapak Diskaun 83% yang boleh dipercayai
  Baca Ulasan

 2. PureVPN

  PureVPN

  $ 10.95 $2.91Sebulan

  • 2,000+ Pelayan di 140+ Negara
  • AES 256-Bit Encryption
  • 24/7 Live Chat
  • Tiada Dasar Pembalakan
  • 5 Sambungan serentak
  • Apps untuk Windows, Mac, iOS & Android

  Tapak Lawatan Diskaun 73% yang boleh dipercayai
  Baca Ulasan

 3. ExpressVPN

  ExpressVPN

  $ 12.95 $8.32Sebulan

  • 3,000+ Pelayan di 94 Negara
  • AES 256-Bit Encryption
  • 24/7 Live Chat
  • Tiada Dasar Pembalakan
  • 3 Sambungan serentak
  • Apps untuk Windows, Mac, iOS & Android

  Lawatan Tapak 35% Off Reliable
  Baca Ulasan

 4. Ivacy

  Ivacy

  $ 9.95 $2.25Sebulan

  • 1000+ Server di 100 Lokasi
  • Penyulitan gred taraf 256-bit
  • Sokongan sembang langsung sangat baik
  • Penyedia Log Zero
  • 5 Multi-Login Tersedia
  • Windows, Mac, Android, Apl iOS dan sambungan Chrome

  Boleh dipercayai 77% Off Lawati Tapak
  Baca Ulasan

 5. CyberGhost

  CyberGhost

  $ 12.99 $2.75Sebulan

  • 3,700 Pelayan di 60 Negara
  • Penyulitan AES 256-Bit
  • 24/7 Live Chat
  • Tiada Polisi log ketat
  • 7 Sambungan serentak
  • Apps untuk Windows, Mac, iOS & Android

  Reliabile 77% Off Lawati Tapak
  Baca Ulasan

CyberGhost - App Desktop yang boleh dipercayai dan Sambungan Chrome

Berasaskan di Romania, CyberGhost menawarkan aplikasi khusus untuk pengguna Chrome OS, yang sangat mudah digunakan dan mempunyai reka bentuk yang menarik. Ia menggunakan penyulitan OpenVPN yang kuat untuk keselamatan maksimum dan menawarkan keupayaan menyambung kepada 5 peranti pada masa yang sama sambil menawarkan jaminan wang balik tanpa jaminan selama 30 hari dan percubaan percuma selama 7 hari. Untuk maklumat lanjut, baca panduan terperinci kami mengenai ulasan CyberGhost.

VPN Terbaik untuk Chromebook

Kebaikan

 1. App khusus untuk Chrome OS.
 2. Sambungan Chrome Tersedia.
 3. Liputan Global: 800 Pelayan.
 4. Sambungan Pelbagai pada 5 Peranti.
 5. Dasar Pembalakan Zero.

Keburukan

 1. Kelajuan boleh menjadi lebih cepat.

Dapatkan CyberGhost

ExpressVPN - Keamanan / Privasi Cemerlang untuk Pengguna Chromebook

ExpressVPN berbuat baik dalam memenuhi keperluan pengguna Chromebook, yang menawarkan arahan persediaan manual untuk menyediakan VPN untuk OS Chrome. Terdapat juga Penyesuai Chrome ExpressVPN, yang merupakan aplikasi desktop penuh, pengguna boleh gunakan. Ciri-ciri yang anda terima semasa mendaftar ialah tiga sambungan serentak, P2P / Torrenting, Perlindungan WebRTC, dan Suis Bunuh Automatik. Don’Jangan lupa membaca ulasan ExpressVPN kami yang dikemas kini.

ExpressVPN untuk Chromebook

Kebaikan

 1. App Android OpenVPN.
 2. Perkhidmatan Pelanggan Responsif.
 3. Panduan Panduan VPN Chromebook.
 4. Pelayan di 84 Negara Di Seluruh Dunia.
 5. Tiada Log Penggunaan untuk Privasi Maksimum.

Keburukan

 1. Rancangan Bulanan Pricey.

Dapatkan ExpressVPN

VyprVPN - Kelajuan Cemerlang untuk Streaming / Torrenting pada Chromebook

Walaupun tidak ada aplikasi yang tersedia dari VyprVPN, pembekal menawarkan panduan persediaan L2TP yang berdedikasi untuk Chrome OS, yang berfungsi dengan baik dengan perkhidmatannya. Anda mendapat akses ke pelayan di 70 negara, bersama dengan ciri SmartDNS, dan a “Bunglon” teknologi stealth yang meningkatkan keselamatan anda, terutamanya jika anda mahu melawat tempat-tempat seperti Iran atau China. Anda juga mempunyai jaminan bayaran balik 30 hari yang ada.

VyprVPN untuk Chromebook

Kebaikan

 1. Panduan Penyediaan Chromebook L2TP.
 2. Mempunyai Infrastruktur Server Sendiri.
 3. “Bunglon” Teknologi.
 4. Tiada Sambungan / Log Sesi.
 5. Jaminan Wang Balik 30 Hari.

Keburukan

 1. Tidak Menyokong Bitcoin.

Dapatkan VyprVPN

Buffered - Anonymity yang luar biasa untuk Meneroka Internet yang Tidak Difilkan

Sama seperti penyedia lain, tiada aplikasi OS Chrome khusus, yang boleh anda gunakan pada Chromebook. Walau bagaimanapun, perkhidmatan ini menawarkan sokongan L2TP dalam bentuk panduan. Terdapat juga a “Penemuan Pelabuhan” ciri, yang membolehkan anda log masuk di Wi-Fi di lapangan terbang dan hotel serta-merta. Terdapat juga percubaan percuma dan jaminan wang kembali 30 hari. Bahagian terbaik semua: anda memanfaatkan kelajuan pantas!

Buffered for Chromebook

Kebaikan

 1. Sokongan L2TP untuk OS Chrome.
 2. Suis Bunuh Automatik.
 3. Pelayan di 41 Negara.
 4. 24/7 Sokongan Sembang Langsung.
 5. Kelajuan Sambungan Cepat.

Keburukan

 1. Sesetengah Log Sambungan

Dapatkan VPN Buffered

NordVPN - Apl VPN Berpusatkan Privasi untuk Pengguna Chromebook

Berpangkalan di Panama, NordVPN mungkin pilihan yang paling selamat untuk pengguna Chromebook, yang tidak menginginkan maklumat mereka masuk atau bocor ke agensi pemerintah. Semua data dilindungi di bawah Panama’perbuatan perlindungan pengguna. Anda terus menerima keselamatan yang kuat oleh a “Double Hop” perkhidmatan, yang mengarahkan VPN anda ke dua pelayan yang berlainan untuk meningkatkan privasi. Baca ulasan NordVPN kami yang komprehensif.

NordVPN untuk Chromebook

Kebaikan

 1. Tambahan Chrome tersedia.
 2. Dasar Bayaran Balik 30 Hari.
 3. Enam Sambungan Serentak.
 4. Penyedia Log Zero.
 5. 4189 Pelayan di 62 Negara.

Keburukan

 1. Harga Mahal.

Dapatkan NordVPN

VPN Terbaik untuk Chromebook Percuma

Jika anda mencari VPN Terbaik untuk Chromebook, tetapi tidak mampu membayar kos perkhidmatan premium yang disebutkan di atas, anda sentiasa boleh bergantung kepada pembekal percuma. Sudah tentu, anda tidak akan menerima tahap keselamatan dan privasi yang sama, tetapi terdapat beberapa VPN PERCUMA, yang akan meningkatkan tenaga dalam memberikan produk berkualiti. Ini termasuk tetapi tidak terhad kepada:

 1. Bercerita.
 2. TunnelBear.
 3. Hide.me.

Pelanjutan VPN Terbaik untuk Chromebook

Walaupun lebih bijak untuk bergantung pada aplikasi VPN khusus untuk Chrome OS, ramai pengguna lebih selesa menggunakan sambungan penyemak imbas. Ini adalah untuk pengguna yang ingin menyekat laman web serta-merta dan mengalihkan pelayan secara langsung dari dalam penyemak imbas mereka. Sekiranya anda mencari sambungan VPN terbaik untuk penyemak imbas Chrome, berikut adalah beberapa cadangan:

 1. ExpressVPN.
 2. NordVPN.
 3. PureVPN.
 4. PrivateVPN.
 5. IPVanish.
 6. ZenMate.
 7. Bercerita.
 8. CyberGhost.
 9. Browsec
 10. Akses Internet Persendirian (PIA).

Cara Pasang VPN pada Chromebook

Jika anda menemui aplikasi Chrome khusus seperti itu dari CyberGhost, menubuhkan VPN adalah semudah memuat turun perisian asli dan kemudian memukul butang pemasangan. Walau bagaimanapun, jika anda ingin memasang VPN secara manual di Chromebook, anda perlu memasuki proses yang rumit. Di bawah ini kita menyerlahkan semua langkah untuk memasang VPN pada Chromebook:

VPN Terbaik untuk Chromebook Percuma

 • Dapatkan Sijil CA dari pembekal VPN anda dan simpan di storan setempat anda.
 • Buka tab baru dalam penyemak imbas Chrome masukkan chrome: // settings / certificates dalam bar alamat.
 • Di bahagian atas halaman, klik pada “Pihak Berkuasa” tab dan kemudian tekan “Import” butang.
 • Kotak pop timbul akan muncul untuk pengesahan yang anda “Kebenaran sijil ini”. Tekan butang Ok.
 • Tunggu sijil untuk mengimport dan memasang. Nikmati menggunakan VPN.

Perkhidmatan VPN Google vs VPN Terbaik untuk Chromebook

Semua Chromebook dilengkapi dengan Google “Pembantu Wi-Fi”, yang membolehkan pengguna menyambung ke rangkaian secara serta-merta dan selamat. Google VPN adalah sebahagian daripada perkhidmatan ini, yang menyulitkan sambungan internet anda, menghalang pengintip dan penggodam dari menipu segera Wi-Fi dengan menghidupkan paket atau menghubungkan ke en “kembar jahat” hotspot. Walaupun perkhidmatan ini tersedia secara PERCUMA, ia tidak mempunyai banyak manfaat yang ditawarkan oleh pembekal pihak ketiga, termasuk:

Pelanjutan VPN Terbaik untuk Chromebook

 • Geo-Spoofing lokasi anda.
 • Terlibat dalam aktiviti P2P / Mengotorkan.
 • Menyembunyikan aktiviti internet anda dari ISP dan agensi kerajaan.

VPN Terbaik untuk Chromebook

VPN Terbaik untuk FAQ Chromebook

Apabila menggunakan VPN Terbaik untuk Chromebook, banyak pemikiran mungkin timbul tentang bagaimana ia dapat melindungi identiti anda atau meningkatkan keselamatan anda. Antara pertanyaan yang paling biasa kami tanya, termasuk:

Adakah Chromebook Menyokong aplikasi VPN Android?

Memandangkan Chromebook berjalan pada OS Chrome, mereka adalah pilihan terhad aplikasi VPN Android yang disokong. Walaupun komputer riba ini menyokong dua jenis protokol penting: OpenVPN dan L2TP / IPSec, masih ada jalan panjang untuk platform untuk mula menerima aplikasi Android.

Adakah Selamat Menggunakan VPN Percuma di Chromebook?

Secara umum, perkhidmatan percuma mempunyai reputasi teruk, kerana mereka meliputi kos pelayan dan sokongan melalui kaedah lain seperti iklan dan pelacak. Walau bagaimanapun, masih terdapat beberapa pilihan yang selamat yang benar-benar pergi lebih jauh untuk memastikan aktiviti anda bersifat peribadi dan terjamin.

Cara Hantar tab dari Chromebook ke Chromecast?

Buka penyemak imbas Chrome dan klik kanan sebelah atas “Lebih banyak Cast”. Kotak pop timbul akan muncul meminta anda memilih peranti untuk menghantar “Hantar” kepada. Sebaik sahaja dipilih, pilih sama ada anda ingin berkongsi keseluruhan skrin anda atau hanya tab semasa dalam Chrome. Mudah dipanggil Chromecast.

Membungkus Perkara

Jika anda ingin memastikan identiti anda selamat semasa menggunakan Chromebook, adalah penting untuk menggunakan perkhidmatan VPN. Kami berharap VPN Terbaik kami untuk panduan Chromebook membantu anda mencari pilihan yang sesuai dengan keperluan dan kehendak anda. Tidak kira, jika anda menjumpai apa-apa masalah, atau mempunyai cadangan yang lebih baik, jangan ragu untuk menjatuhkan komen di bawah. Jangan ragu untuk berkongsi artikel dengan rakan dan ahli keluarga anda!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me