Roku VPN – Bagaimana Persediaan dan Pasang VPN Terbaik untuk Roku

Kehidupan kadang-kadang boleh menjadi sangat membosankan dan membosankan. Bekerja berjam-jam untuk terus hidup dalam dunia pantas ini mengambil sebahagian besar tenaga anda, meninggalkan hanya satu saluran hiburan: filem / rancangan TV. Bagaimanapun, kerana tiada apa-apa yang pernah berlaku oleh peraturan orang biasa, anda perlu menghadapi pelbagai isu cetak rompak dan hak cipta untuk mengakses pelbagai jenis kandungan atau tajuk tertentu. Begitu juga untuk peranti seperti Roku. Walaupun anda mempunyai banyak pilihan dalam saluran, ada yang mungkin tidak mendedahkan pangkalan data lengkap tajuk yang tersedia.

Ini menjadikannya penting untuk melanggan Roku VPN. Baca panduan ini dari VPN Terbaik untuk pilihan terbaik pada masa ini di pasaran untuk membuka saluran pembuka kunci pada Roku:

8 VPN Terbaik untuk Roku

 1. Bagaimana Menyediakan Roku VPN
 2. Saluran Tersedia untuk Menonton pada Peranti Roku
 3. Cara Tambah Saluran di Roku
 4. Bolehkah VPN Bantu Anda Menambah Lebih Banyak Kandungan pada Roku?
 5. VPN Terbaik untuk Roku pada 2018
 6. VPN percuma untuk Roku

Apa itu Roku?

Jika awak’telah hidup di bawah batu atau pada umumnya’t menyedari pelbagai produk hiburan yang besar, marilah kita terangkan apa sebenarnya Roku. Terkenal di seluruh dunia untuk keselesaan dan kemudahannya, Roku adalah TV streaming dan pemain media, yang dikeluarkan pada tahun 2008. Ia boleh didapati dalam pelbagai bentuk, termasuk sebagai TV Pintar, stik portabel mudah alih dan kotak set-top.

Roku VPN

Terdapat juga peranti Roku untuk televisyen lama yang menggunakan Kabel A / V, yang bermaksud ia adalah penyelesaian lengkap untuk semua orang’keperluan hiburan s. Bahagian terbaik dari semua: Roku menyediakan akses pengamat ke dalam kandungan on-demand dan streaming melalui saluran yang dipilih dengan penggunaan alat kawalan jauh. Tidak ada kekurangan kandungan yang tersedia, kerana anda juga mempunyai kemampuan untuk mengakses Amazon, Hulu, dan Netflix!

Bagaimana Kerja Roku?

Produk yang berbeza dari Roku mempunyai mod sambungan berasingan. Walau bagaimanapun, palam yang asas dimasukkan ke dalam TV anda menggunakan kabel HDMI, dari peranti Roku ke TV anda. Selepas penyambungan dan konfigurasi selesai, Roku bersambung ke internet melalui sambungan wayarles / berwayar untuk mengakses rangkaian rumah anda. Peranti berfungsi dengan memuat turun kandungan video dari internet dan kemudian memberikannya kepada anda di TV.

Bagaimana Kerja Roku

Sejak Roku “sungai” fail muat turun secara langsung, tidak ada keperluan untuk disimpan, yang menghapuskan penyimpanan fail cache yang berat, sama seperti proses Netflix. Pengguna mempunyai keupayaan memuatkan aplikasi atau saluran untuk mengakses rancangan filem / TV tertentu, sama seperti memasang aplikasi yang berbeza pada telefon pintar atau tablet. Dengan koleksi saluran yang betul, anda akan menikmati pengalaman streaming seperti tidak pernah sebelum ini!

Apa itu Roku

Roku memberikan anda kuasa untuk memutuskan apa yang menunjukkan anda mahu menonton dan bila. Ia hampir seolah-olah anda mendapat segala-galanya “permintaan”, yang bukan sahaja membuatkan anda berasa baik - tetapi juga mengagumkan penonton dan tetamu lain yang melawat rumah anda. Satu lagi perkara hebat tentang Roku ialah OS sentiasa dikemas kini dengan semakan antaramuka, tambahan ciri, kemas kini keselamatan, dan pepijat.

Saluran Tersedia untuk Menonton pada Peranti Roku

Apabila Roku membuat kemasukannya ke pasaran alat hiburan pada tahun 2008, pengguna mempunyai pilihan saluran yang terhad. Walau bagaimanapun, selepas meningkat dengan cepat, peranti telah beralih dari satu hingga lebih 3000 saluran. Anda boleh mencari kandungan dari rangkaian siaran seperti NBC, CBS, ABC, dan Fox on Roku’s Hulu VoD atau CBS All Access Channels. Ini hanya beberapa nama, tetapi di bawah adalah senarai saluran teratas lain yang tersedia di Roku yang akan membiarkan anda terharu:

 1. Filem dan Rancangan TV - PBS, Crackle TV, HBO GO, Disney, M-GO, VUDU, TV Sling, Amazon Instant Video / Prime, Hulu TV, Netflix, Google Play Store dan banyak lagi!
 2. Sukan - UFC Online, WWE Network, WatchESPN, NFL Now, NHL Game Center, NBA League Pass, MLB.TV dan banyak lagi.
 3. Berita - ABC, CBS, NBC, Fox, Sky News, Bangsa Cuaca, Blaze dan pelbagai yang lain.
 4. Internet - Vimeo, Break, YouTube, dan platform video dalam talian yang terkenal.
 5. Pelayan Media Plex - Semua peranti Roku menyokong Plex Media Server, yang merupakan cara terbaik untuk melihat kandungan peribadi dan semua filem / rancangan kegemaran anda dalam satu lokasi!

Cara Tambah Saluran di Roku

Memasang saluran pada Roku tidak memerlukan pengetahuan sains roket. Menggunakan peranti ini sangat mudah, kerana OS adalah agak intuitif dan mesra pengguna. Hanya tatal ke bawah “Saluran Streaming” pada menu rumah, dan tekan ungu “okey” butang di jauh anda, anda akan diarahkan ke Roku Channel Store, di mana anda boleh mencari aplikasi premium / percuma yang tersedia untuk pemasangan. Menggunakan “Cari Saluran” ciri untuk mencari yang anda cari dan navigasi untuk memasang halaman.

Cara Tambah Saluran di Roku

Bolehkah VPN Bantu Anda Menambah Lebih Banyak Kandungan pada Roku?

Ketika datang ke streaming jenis konten yang berbeda pada Roku, kadang-kadang Anda mengalami kesalahan yang menghalangi Anda mengakses saluran, karena batasan geo. Sekiranya anda penggemar streaming atau P2P / Penoreh, anda mungkin mempunyai idea tentang mengapa saluran yang berbeza boleh melakukan ini. Ia semua berasal dari dasar pelanggaran hak cipta dan undang-undang anti-cetak rompak. Filem / rancangan TV yang berbeza perlu mendapatkan pelesenan yang betul dari rumah pengeluaran untuk memberi kandungan kepada pelbagai negara.

Akibatnya, jika pelesenan tidak diperoleh dan terhad kepada beberapa negara tertentu sahaja, orang yang terletak di tempat lain di seluruh dunia tidak akan dapat mengakses filem / rancangan kegemaran mereka melalui saluran yang berbeza. Inilah sebabnya mengapa sangat penting bagi mana-mana peminat streaming untuk melanggan perkhidmatan VPN, kerana Roku sendiri menggunakan penjejakan Geo-IP untuk mengesan lokasi anda. Oleh kerana alamat IP anda adalah ID maya anda, hanya yang betul boleh mendapatkan anda untuk mengakses saluran yang berbeza.

Jadi, bagaimana VPN boleh membantu pengguna Roku? Dengan memasangkan alamat IP anda dan menjadikannya kelihatan seolah-olah anda tinggal di negara lain sama sekali. Perkhidmatan VPN mempunyai keupayaan untuk menyulitkan sambungan anda untuk melindungi lalu lintas yang masuk / keluar, menghalang anda dari melihat mata agensi kerajaan dan firma anti-rompakan. Paling penting, mereka membantu dalam melangkau geo-larangan melalui peralihan lokasi segera. Anda boleh duduk di Jepun, tetapi masih dapat mengakses semua kandungan dari AS, dengan menyambung ke pelayan asli!

* Dalam ujian kami, VPN Nord bekerja yang terbaik untuk membuka sekatan aliran dari lokasi yang berbeza di Roku.

Roku VPN - Bagaimana Persediaan dan Pasang VPN Terbaik untuk Roku

VPN Terbaik untuk Roku pada 2018

Saluran pengekalan pada Roku memerlukan penggunaan VPN, yang menawarkan ciri / alat canggih untuk memintas sekatan geografi semasa melindungi identiti anda dari troli hak cipta dan agensi anti-lanun. Sekiranya VPN tidak menawarkan penyulitan yang cukup kuat atau menderita kebocoran DNS / IP, anda tidak akan dapat menikmati penyahbalan kunci yang lancar. Atas sebab ini, kami telah menambah senarai VPN terbaik untuk Roku pada tahun 2018, berdasarkan prestasi, kebolehpercayaan, sokongan, harga, dan ciri-ciri:

Harga Penyedia ($) Ciri Penarafan Diskaun Lawatan Pembekal

 1. NordVPN

  NordVPN

  $ 11.95 $3.49Sebulan

  • 5200+ pelayan di 60 negara
  • 6 sambungan serentak
  • Bekerja dengan AS / UK / JP Netflix
  • Prestasi P2P / teruk yang besar
  • VPN dan Bawang Double melalui VPN
  • Apps untuk Windows, Mac, iOS & Android

  Reliabile Lawatan Tapak 70%
  Baca Ulasan

 2. ExpressVPN

  ExpressVPN

  $ 12.95 $8.32Sebulan

  • 3,000+ Pelayan di 94 Negara
  • AES 256-Bit Encryption
  • 24/7 Live Chat
  • Tiada Dasar Pembalakan
  • 3 Sambungan serentak
  • Apps untuk Windows, Mac, iOS & Android

  Lawatan Tapak 35% Off Reliable
  Baca Ulasan

 3. PureVPN

  PureVPN

  $ 10.95 $2.91Sebulan

  • 2,000+ Pelayan di 140+ Negara
  • AES 256-Bit Encryption
  • 24/7 Live Chat
  • Tiada Dasar Pembalakan
  • 5 Sambungan serentak
  • Apps untuk Windows, Mac, iOS & Android

  Tapak Lawatan Diskaun 73% yang boleh dipercayai
  Baca Ulasan

 4. IPVanish

  IPVanish

  $ 10 $6.49Sebulan

  • PPTP, L2TP / IPSec & Protokol OpenVPN
  • 25,000+ IP & 225+ pelayan di 60+ negara
  • 5 Pelbagai log masuk
  • Jaminan Wang Balik 7 Hari
  • Hingga penyulitan 256bit

  Lawatan 69% Off Visit Site
  Baca Ulasan

NordVPN untuk Roku

Berasaskan di Panama, NordVPN berada di bawah perkhidmatan yang paling selamat di pasaran, yang menawarkan perlindungan lengkap kepada pengguna, berhutang kepada Undang-undang Perlindungan Data yang lemah di negara ini. Untuk streaming / membuka kunci secara khusus, pembekal juga menawarkan “Main Pintar” teknologi, yang membolehkan untuk melangkau 400+ platform geo-terhad, yang meliputi sebahagian besar dari saluran Roku.

VPN Terbaik untuk Roku pada 2018

Jika itu tidak mencukupi, NordVPN bahkan mengatasi penyedia lain dengan kelajuannya yang sangat pantas, yang meningkatkan pengalaman penstriman keseluruhan pada Roku. Semua pelayan beroperasi pada konsistensi yang patut dipuji, dengan beberapa masalah lag bagi mereka yang membuat sambungan jarak jauh. Walaupun begitu, anda mempunyai akses ke lebih daripada 4205 Pelayan di 62 Negara, yang membuat proses pemilihan agak mudah untuk membuka kunci saluran pada Roku.

Kebaikan

 1. 4205 Pelayan di 62 Negara.
 2. Penyokong Log Zero untuk Torrenting Cepat
 3. Perlindungan Maksimum Online melalui DoubleVPN
 4. P2P / Torrenting Enabled on Servers Special
 5. Perlindungan DDoS dan Suis Bunuh Automatik

Keburukan

 1. Harga Bulanan Mahal

pembekal lawatan

ExpressVPN untuk Roku

ExpressVPN mengendalikan menikmati kehadiran yang terkenal dalam talian dalam semua kategori VPN TERBAIK, terima kasih kepada pasukan pembangunan yang luar biasa dan pelayan yang sangat pantas, yang sesuai untuk filem streaming / rancangan TV dalam talian dalam HD. Ia juga menawarkan privasi dan anonim yang tidak dapat ditandingi secara dalam talian, yang mana pihak berkuasa Turki tidak dapat memperoleh apa-apa daripada pembekal, semasa kejadian yang melibatkan VPN.

Bolehkah VPN Bantu Anda Menambah Lebih Banyak Kandungan pada Roku

ExpressVPN menetapkan agak bar untuk memuat turun dan memuat naik kelajuan, oleh itu mengapa ia menikmati kedudukan tertinggi kami. Ini berlaku terutamanya untuk penstriman atau pensteraan P2P / Torrenting. Akibatnya, anda boleh berasa yakin untuk menerima kelajuan maksimum apabila membuka sekatan saluran yang berbeza untuk mengalirkan kandungan kegemaran anda. Untuk kesambungan, anda mempunyai akses kepada 2,000+ pelayan VPN di 148 lokasi pelayan VPN dan 94 negara.

Kebaikan

 1. Mudah Unblocking Roku Channels
 2. 2,000+ pelayan VPN 90 negara
 3. Pembalakan Lalu Lintas Rangkaian Sifar
 4. Jaminan Pulangan Balik 30 Hari
 5. Aplikasi VPN untuk PC, Mac, iOS, dan Android

Keburukan

 1. Rancangan Bulanan Pricey

pembekal lawatan

PureVPN untuk Roku

Berasaskan di Hong Kong, PureVPN sebelum ini mengambil tamparan hebat di pasaran, kerana ia mendedahkan maklumat kepada pihak berkuasa kerajaan dalam kes pelit, yang menyaksikan seorang gadis muda disiksa oleh seorang jenayah siber. Walaupun laman web itu selalu menyebut mengenai amalan pembalakannya, ia terbakar. Sejak itu, PureVPN telah meningkatkan penawarannya cukup banyak.

Bagaimana Setup VPN pada Roku

Di samping mengurangkan harga, VPN menawarkan pelbagai ciri yang luar biasa, termasuk aplikasi asli untuk semua platform yang popular, 2000+ pelayan di 140+ negara di seluruh dunia, terowong perpecahan untuk keselamatan maksimum ketika mengalirkan kandungan cetak rompak atau terlibat dalam P2P / torrenting, Penyulitan AES 256-bit, Forwarding Port, Perlindungan DDoS, untuk meningkatkan keupayaan membuka kunci saluran Roku!

pembekal lawatan

IPVanish untuk Roku

Berpusat di Amerika Syarikat, ramai mungkin memilih untuk menjauhkan diri dari IPVanish, kerana lokasinya. Walau bagaimanapun, salah satu perkara terbaik mengenai penyedia adalah bahawa ia menjamin tanpa nama yang lengkap, walaupun undang-undang pengekalan data wajib negara. Terdapat sifar kes VPN yang menyediakan apa-apa jenis maklumat kepada pihak berkuasa kerajaan, yang memastikan menggunakan aplikasi pembuka kunci mereka untuk Roku adalah benar-benar selamat.

IPVanish untuk roku

Pengguna mempunyai rangkaian besar 1000+ pelayan di 60 negara di seluruh dunia. Anda juga mempunyai aplikasi asli yang tersedia untuk semua platform, sama ada Linux, iOS, Android, Mac, dan Windows. Harga bermula pada $ 10 sebulan, tetapi anda mempunyai jaminan bayaran balik 7 hari. Terdapat juga proksi SOCKS5 untuk tidak mahu disebutkan maksimum untuk P2P / Torrenting, dan VPN menawarkan keupayaan untuk menubuhkan 10 sambungan serentak.

Kebaikan

 1. 40,000+ IP’s dan 1000+ pelayan VPN
 2. Jaminan wang balik 7 hari
 3. SOCKS5 Proxy and Kill Switch
 4. Menerima Cryptocurrencies
 5. Apl Asli untuk Semua Platform

Keburukan

 1. Berasaskan di Amerika Syarikat

pembekal lawatan

Akses Internet Persendirian (PIA) VPN untuk Roku

Ditubuhkan oleh Ted Kim dan Andrew Lee pada tahun 2010, Akses Internet Persendirian (PIA) adalah penyedia perkhidmatan VPN berasaskan AS. Oleh itu, ia perlu menemui banyak persoalan mengenai kemampuannya untuk menawarkan privasi lengkap. Amerika Syarikat adalah sebahagian daripada Perikatan Lima dan Empat Belas, yang kerap bertukar informasi dan mengawasi pengawasan massa. Tidak ramai yang mempercayai perkhidmatan kerana ini.

Akses Internet Persendirian (PIA) VPN untuk Roku

Walau bagaimanapun, PIA tidak pernah mendedahkan apa-apa maklumat kepada pihak berkuasa kerajaan. Walaupun anda tidak boleh mempercayainya untuk privasi anda, anda masih boleh menggunakannya untuk menyahsekat saluran roku atau hanya melangkau geo-larangan pada roku. Sebaik sahaja anda mendaftar, anda mempunyai akses ke 3500 pelayan di 32 negara. Ciri yang anda terima termasuk Port Forwarding, Sokongan Router, Pemilihan Port, SOCKS5 Proxy, 5 Multi-Logins, dan blocker iklan / Tracker!

Kebaikan

 1. 3,500 pelayan di 32 negara di seluruh dunia
 2. Perlindungan Kebocoran DNS dan IPv6
 3. Ciri Kill Kill Internet
 4. Penghantaran dan Pemilihan Pelabuhan
 5. AES 256 Bit Encryption

Keburukan

 1. Berasaskan di Amerika Syarikat

VPN percuma untuk Roku

Di BestVPN.co, kami amat menasihatkan pengguna kami untuk tidak masuk ke dalam perangkap VPN Percuma, kerana kebanyakan akan mempunyai kaki mereka yang berakar dalam amalan perniagaan rendang untuk membayar penyelenggaraan pelayan, kemas kini aplikasi, sokongan pelanggan dan kos lain yang berkaitan untuk mengehoskan VPN. Walau bagaimanapun, kerana tidak semua orang mahu melabur dalam pembekal premium, dan ia boleh mendapatkan sedikit mengecewakan untuk membayar perkhidmatan jika anda hanya bermaksud untuk menggunakannya secara sementara - VPN percuma adalah pilihan yang baik tanpa mengira.

Bercerita untuk Roku

Windscribe adalah perkhidmatan berasaskan Kanada yang walaupun secara PERCUMA, menawarkan laman web yang direka dengan baik, yang memberikan akses kepada aplikasi intuitif untuk memanfaatkan keselamatan maksimum. Walaupun had jalur lebar 10GB adalah standard pada pelan percuma, apabila menguji pembekal pada empat pelayan asasnya, kami menerima agak kelajuan yang luar biasa. Ini menggunakan pelayan PERCUMA dan bukannya premium. Jadi, kami pasti menasihati menggunakan Windscribe!

VPN percuma untuk Roku

Kebaikan

 1. Batas Bandwidth 10GB
 2. Sambungan Penyemak Imbas Chrome
 3. Sokongan Pelanggan yang Responsif
 4. Kelajuan Cepat melalui Penyulitan IKEv2
 5. Aplikasi Native yang Mudah Digunakan

Keburukan

 1. Tiada Siaran Langsung

Perisai Hotspot untuk Roku

Hotspot Shield adalah pembekal perkhidmatan VPN berasaskan AS, yang terus mendapat dan kehilangan ketenarannya, disebabkan oleh pelbagai isu dengan aplikasi VPNnya. Walau bagaimanapun, jika ia hanya untuk kegunaan sementara, kerana kebanyakan VPNS PERCUMA adalah - maka ia adalah pilihan yang tepat untuk orang ramai. Pembekal menawarkan kelajuan yang luar biasa untuk streaming dan P2P / Torrenting dengan latency yang rendah. Satu-satunya masalah ialah anda mempunyai had data sebanyak 750 MB setiap hari.

Perisai Hotspot untuk Roku

Kebaikan

 1. Elaun Harian 750MB
 2. Suis Bunuh Automatik
 3. Tiada Kebocoran DNS Dikesan
 4. Sambungan Chrome
 5. Split Tunneling Available

Keburukan

 1. Sokongan Pelanggan yang Lambat

Hide.me untuk Roku

Hide.me menawarkan perkhidmatan berbayar dan percuma, seperti nama yang disebutkan di atas. Satu-satunya perbezaan ialah ia memberi anda 2GB data sebulan untuk dimainkan. Ciri-ciri lain yang anda terima dengan pelan PERCUMA termasuk tiga lokasi pelayan (Belanda, Kanada, dan Singapura), bersambung ke satu peranti, aplikasi untuk Windows, Mac, Android, iOS, dan juga Google Chrome.

Hide.me untuk Roku

Kebaikan

 1. Sambungan Penyemak Imbas Chrome
 2. 35 Servers di 28 Negara
 3. Perlindungan Wi-Fi automatik
 4. Aplikasi Cross-Platform
 5. Penyedia Log Zero

Keburukan

 1. Kelajuan miskin

Bagaimana Menyediakan Roku VPN

Memilih VPN hanyalah sebahagian daripada proses untuk menikmati pembukaan kunci tanpa lancar. Anda perlu menyediakan VPN Termurah pada peranti Roku anda juga, yang mungkin berbeza-beza mengikut peranti generasi Roku yang lebih tua atau lebih baru. Walau bagaimanapun, jika ada satu perkara yang pasti, anda tidak boleh menggunakan perkakasan Roku itu sendiri untuk membuat sambungan VPN. Sebaliknya, anda perlu mendayakan sambungan VPN untuk pemain Roku untuk mengakses pada bila-bila masa!

Anda boleh pergi tentang dua cara ini. Yang pertama melibatkan perkongsian sambungan VPN pada komputer riba anda dengan peranti Roku dengan membuat Hotspot. Walaupun anda mungkin mengalami penurunan dalam kelajuan, anda boleh dengan mudah menikmati pembasmian kunci. Sebaik sahaja bersambung, lakukan ujian IP untuk memastikan bahawa anda telah menubuhkan rangkaian yang berjaya ke pelayan luar. Yang kedua melibatkan penggunaan router VPN, DD-WRT, atau Tomato terbina dalam!

Persediaan Roku VPN oleh Kaedah Router Maya

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, anda boleh dengan mudah menggunakan VPN pada peranti Roku anda dengan menyambung ke penghala maya, yang dicipta oleh komputer riba / PC / telefon pintar anda. Hotspot Wi-Fi adalah cara terbaik untuk berkongsi internet anda dengan orang lain, walaupun dengan sambungan VPN. Ikuti langkah-langkah di bawah untuk bermula:

 1. Daftar dengan penyedia VPN yang disyorkan.
 2. Langgan pelan yang sesuai dan muat turun perisian yang berkaitan.
 3. Tekan butang pemasangan. Ini akan membuat penyesuai baru di dalam “Jaringan rangkaian”.
 4. Cari sambungan VPN anda dalam senarai dan klik kanan pada “Hartanah”.
 5. Klik pada “Perkongsian” tab dan periksa “Benarkan Pengguna Rangkaian Lain” pilihan.
 6. Sambungkan Peranti Roku anda ke PC anda’Hotspot Wi-Fi s.

Persediaan Roku VPN dengan Kaedah Router DD-WRT / Tomato

Menyediakan VPN pada router DD-WRT atau Tomato adalah proses rumit yang memerlukan pengetahuan teknikal yang hebat. Anda perlu mengikuti senarai lengkap arahan untuk memastikan bahawa VPN berjaya mengawal sambungan internet, yang membenarkan pengguna di sekeliling rumah menikmati undian atau mengalihkan lokasi mereka, tanpa sebarang aplikasi. NordVPN menawarkan router VPN bersepadu yang boleh anda beli di sini. Untuk menyediakan VPN pada DD-WRT atau Tomato, ikut panduan ini.

Bagaimana Setup VPN untuk Roku Menggunakan Sambungan VPN PC Bersama

 1. Buka PC Windows anda dan kepala ke bar carian
 2. Taipkan “cmd” untuk memajukan Prompt Perintah
 3. Pilih “Jalankan sebagai pentadbir” dan jenis yang berikut:
 4. netsh wlan tetapkan mod rangkaian host = membolehkan ssid = NETWORKNAME key = PASSWORD
 5. Nama penghala maya anda dengan menetapkan nilai berikut:
 6. ssid = [nama untuk rangkaian anda] = [kata laluan untuk rangkaian anda]
 7. Hit “Masukkan” dan anda akan menerima pelbagai mesej berkata:
 8. “Mod rangkaian telah ditetapkan untuk dibenarkan”
 9. “SSID rangkaian dihoskan telah berjaya ditukar”
 10. “Frasa laluan utama pengguna rangkaian dihoskan telah berjaya ditukar”
 11. Mulakan penghala maya anda dengan memasukkan: netsh wlan mula menjadi tuan rumah kepada CMD
 12. Anda akan menerima mesej yang mengatakan “Rangkaian yang Diadakan bermula”
 13. Buka “Pusat rangkaian dan Perkongsian” dan pergi ke “Tukar Tetapan Penyesuai”
 14. Klik kanan pada sambungan VPN yang dibuat sebelum ini dan pergi ke “Hartanah”
 15. Klik pada “Perkongsian” tab dan semak kedua-duanya “Benarkan Pengguna Rangkaian Lain” pilihan
 16. Hidupkan pada Peranti Roku anda dan kepala kepada “Tetapan” menu
 17. Pilih Rangkaian > Wayarles (Wi-Fi) > Sediakan sambungan Wi-Fi baru.
 18. Sambungkan ke Rangkaian Wi-Fi yang baru anda buat pada Windows!

Cara Pasang VPN untuk Roku Menggunakan Sambungan VPN Mac Bersama

 1. Buka komputer riba Mac anda dan kepala kepada “Keutamaan Sistem” Menu
 2. Klik pada “Perkongsian” dan dari panel kiri pilih “Perkongsian Internet”
 3. Tetapkan tetapan berikut untuk berjaya berkongsi VPN anda ke Roku:
 4. Kongsi Sambungan Anda dari: [sambungan VPN yang baru anda buat]
 5. Kepada Komputer menggunakan: tandakan kotak untuk “Wi-Fi” untuk sambungan yang lebih mudah
 6. Buka Pilihan Wi-Fi, masukkan nama rangkaian dan pilih saluran itu
 7. Guna WPA2 Peribadi untuk keselamatan dan masukkan kata laluan kemudian klik OK
 8. Hidupkan pada Perkongsian Internet dari menu dan klik pada “Mulakan”
 9. Buka peranti Roku anda dan kepala kepada “Tetapan” menu
 10. Klik pada Rangkaian > Wi-Fi > Sediakan Sambungan Wi-Fi baru
 11. Sambungkan ke Rangkaian Wi-Fi yang baru anda buat pada Mac

VPN untuk Roku Alternatives

VPN sebenarnya hanya “Rangkaian Persendirian Maya” dan bukan beberapa teknologi tertentu. Oleh itu, tiada alternatif yang tersedia untuknya. Orang boleh berhujah bahawa perkhidmatan proksi agak serupa, tetapi mereka tidak menyatukan sebarang penyulitan. Ini meninggalkan Rangkaian Secara Secara Peribadi (PPN) sebagai satu-satunya alternatif, tetapi pilihan ini tidak mempunyai penyedia komersial. Jika ia sekadar membuka kunci yang hendak anda lakukan, kemudian menggunakan perkhidmatan proksi di Roku Web Browser X adalah pilihan yang baik!

The Roku Media Streamers Terbaik

Sekarang ramai yang sedar tetapi seperti yang disebutkan sebelumnya Roku datang dalam pelbagai bentuk / saiz / jenis. Pilih VPN adalah sama seperti mencari streamer media terbaik untuk anda. Walau bagaimanapun, sejak BestVPN.co bermatlamat untuk merangkumi semua aspek menikmati pengalaman Roku yang lancar untuk menstrimkan filem / rancangan TV kegemaran anda, di bawah, kami telah menyediakan butiran mengenai semua streamer media Roku terkini:

The Roku Media Streamers Terbaik

Roku Ultra

Roku Ultra berada di bawah peranti peringkat atas jenama, dengan harga $ 130. Ia adalah set-top-box yang menggunakan perkakasan mewah dan pemproses yang paling berkuasa dari semua peranti Roku. Ia membolehkan pengguna memainkan video dari pemacu luaran, menyokong HFS +, NTFS, FAT32, dan juga format FAT16. Terdapat jauh suara, di mana anda menekan butang, dan mengatakan tajuk untuk melakukan carian pada peranti.

Roku Ultra

Kami bereksperimen dengan ciri dan menerima keputusan yang tepat pada setiap masa, yang memastikan ia bukan gimmik pemasaran. Ini menjadikan kehidupan lebih mudah daripada sebelumnya, terutamanya apabila anda mencari rancangan filem / TV untuk menonton. Remote walaupun mempunyai tracker yang mula-mula menangis, setelah menekan butang di atas Roku Ultra. Peranti ini juga menyokong 720p, 1080p, dan 4K UHD dengan video HDR pada 60 fps.

Roku Streaming Stick

Rakan sejawat yang baik untuk Roku Ultra, Streaming Stick, seperti namanya adalah produk berbentuk USB mudah, yang melekat pada TV anda melalui kabel HDMI. Apabila dibandingkan dengan Ultra, Streaming Roku Stick sangat murah, anda hanya menetapkan $ 50 sahaja. Tidak ada port Ethernet yang tersedia supaya anda perlu mempunyai penghala wayarles untuk membuat sambungan internet.

Roku Streaming Stick

Sama seperti Roku Ultra, versi ini juga menyediakan akses kepada lebih 3000 saluran. Satu-satunya perbezaan antara keduanya adalah bahawa alat kawalan jauh tidak mempunyai ciri Carian Suara atau Pencari. Juga, anda tidak boleh menstrim dalam kualiti 4K, melainkan anda membeli Roku Streaming Stick Plus, yang boleh didapati dengan harga $ 70. Ia juga menawarkan lebih banyak rangkaian Wi-Fi, yang berfungsi dengan baik jika penghala anda jauh dari TV.

Roku Premiere dan Premiere+

Marilah kita terlebih dahulu menjelaskan bahawa Roku Premiere dan Premiere + adalah dua peranti yang berbeza. Kedua-dua peranti ini mampu menstrasikan dalam 4K UHD dengan video HDR pada 60 fps. Mereka adalah set-top-box, yang bermaksud anda boleh menyambungkannya melalui kabel Ethernet ke internet secara langsung, memberikan anda kelajuan penstriman yang lebih baik untuk menonton filem / rancangan TV kegemaran anda.

Roku Premiere

Berbanding dengan Roku Ultra, Premiere + adalah 23% lebih murah, tersedia hanya $ 99. Ini adalah kira-kira $ 30 lebih murah, yang merupakan pilihan yang baik, terutamanya jika anda adalah bajet yang sedar. Satu-satunya masalah dengan peranti ini ialah bahawa port Ethernet di belakang hanya menyokong sehingga 1000Mbps. Anda tidak boleh menerima kelajuan gigabit, yang mungkin menghalang aliran sedikit!

Roku Express dan Express+

Diperkenalkan sebagai produk peringkat masuk oleh Roku, Roku Express dan Express + kesesuaian tawaran kepada pengguna yang masih bergantung pada set televisyen yang lebih tua. Mereka boleh bekerja dengan kabel A / V komposit, yang menggunakan warna merah tradisional, putih, dan kuning yang cukup terkenal sebelum HDMI menjadi dan populariti pada tahap maksimum kemudahan.

Roku Express

VPN Terbaik untuk Soalan Lazim Roku

Bagaimana Roku Stick Work?

Roku menghubungkan ke internet melalui sambungan wayarles / berwayar untuk mengakses rangkaian rumah anda. Peranti berfungsi dengan memuat turun kandungan video dari internet dan kemudian memberikannya kepada anda di TV. Sejak Roku “sungai” fail muat turun secara langsung, tidak ada keperluan untuk disimpan, yang menghapuskan penyimpanan fail cache berat.

Berapa Banyak Kos Saluran Roku?

Menambah saluran tidak mengosongkan poket anda! Biasanya, anda akan menemui semua saluran yang mungkin anda ingin pasang untuk streaming PERCUMA, tetapi pada peluang mengimbangi anda tidak, harga maksimum akan berkisar antara $ 0.99 hingga $ 1,99. Ini tidak termasuk kos langganan saluran.

Berapa Banyak Kos untuk Menggunakan Roku?

Seperti yang disebutkan sebelumnya, Roku menawarkan rangkaian produk yang pelbagai. Oleh itu, harga mungkin berbeza, bergantung kepada keperluan anda. Roku Ultra set-top-box berharga sekitar $ 130, Premiere dan Premiere + mempunyai tag harga $ 99 dan $ 109, Streaming Stick hanya tersedia untuk $ 50, dan Express dan Express + boleh dibeli dengan harga $ 29.99 dan $ 39.99.

Saluran Apa Percuma Pada Roku

Terdapat senarai besar saluran percuma yang tersedia untuk pemasangan di Roku. Antara yang paling terkenal termasuk Pluto TV, Crackle, The Roku Channel, CW App, PBS Kids, Comet, Newson, Tubi, Twitch, YouTube, Vimeo, dan Break.

Membungkus Perkara

Peranti seperti Roku adalah pencari hidup yang menjadikannya sangat mudah dan mudah untuk mengakses semua kandungan kegemaran anda dari seluruh dunia. Dengan akses kepada perkhidmatan seperti BBC iPlayer, Hulu, Netflix, Amazon Prime, dan banyak lagi melalui satu muka, tiada apa yang dapat mengalahkan pengalaman streaming Roku. Tambahkan ini ke VPN yang memintas semua sekatan geografi, dan anda mungkin tidak akan meninggalkan rumah anda pada hujung minggu, kerana ketagihan penonton yang hebat!

Похожие статьи

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me