NordVPN untuk Mac – 3 Seting Panduan Persediaan untuk Pengguna Novice

Penyedia berasaskan Panamanian semakin popular setiap hari kerana menjadi pilihan utama dalam menerima privasi / anonimiti yang sangat baik dalam talian. NordVPN melangkah lebih jauh dalam mewujudkan pengalaman yang mesra pengguna, mudah digunakan dan konsisten di semua peranti sokongannya, termasuk Windows, iOS, Android, Linux, platform. Pengguna disambut dengan antara muka biru yang menyenangkan dan estetik, dibina di sekitar peta yang memaparkan lokasi pelayan yang tersedia. Aplikasi NordVPN untuk Mac tidak gagal mengecewakan sama ada, yang boleh anda lihat dalam panduan ini dan kajian NordVPN kami di sini.

NordVPN untuk Mac Review

Pada pandangan pertama, aplikasi NordVPN Mac kelihatan / dirasakan sama dengan rakan Windows dan Linuxnya. Ia menggunakan kapal selam kartun yang sama dan kapal dalam reka bentuk, bersama-sama dengan warna biru standard. Walau bagaimanapun, hanya apabila anda meneroka sepenuhnya versi macOS, adakah anda mendapati beberapa berkembang maju yang unik. Sebagai contoh, bukannya peta yang dilihat secara langsung pada aplikasi Mac, ada dulang kiri tersembunyi yang meluncur untuk mendedahkan senarai lengkap pelayan.

Dari segi keramahan pengguna, kami juga merasakan aplikasi menjadi lebih responsif dan interaktif daripada Pelanggan Windows. Berdasarkan lokasi semasa anda, butang besar di bahagian atas akan dengan cepat menghubungkan anda ke pelayan terdekat. Walau bagaimanapun, jika anda ingin mengalihkan lokasi itu sendiri, pilih mana-mana negara dari peta atau klik kaca pembesar di penjuru kanan sebelah atas.

NordVPN untuk Mac

Secara keseluruhan, aplikasi berjaya berjaya membawa pengalaman NordVPN yang sama, yang anda harapkan pada platform lain. Satu-satunya masalah ialah beberapa ciri tidak benar-benar dilihat oleh pengguna. Anda hanya boleh melihat Tor melalui VPN, penyulitan dua, dan pelayan khusus streaming dengan menggunakan penapis tertentu ke paparan senarai atau klik pada “pilihan” di bahagian bawah skrin carian.

Maklumat beban pelayan juga tidak tersedia dalam klien VPN. Dari segi ciri Kunci Rangkaian, aplikasi Windows biasanya akan menghalang semua apl yang didayakan internet dari menghantar / menerima maklumat. Walau bagaimanapun, dengan versi macOS, anda mempunyai keupayaan untuk memilih aplikasi mana yang harus menerima rawatan ini secara manual. Inilah sebabnya mengapa mudah untuk kita menyimpulkan bahawa dengan beberapa hits dan terlepas, aplikasi NordVPN tetap hebat untuk digunakan seperti biasa (walaupun pada Mac)!

Panduan Penyediaan Mac NordVPN

Apabila ia datang untuk menubuhkan NordVPN pada platform Mac anda, pengguna mempunyai dua pilihan: muat turun / pasang aplikasi dari laman web secara langsung atau pergi ke iTunes Store. Sebagai pilihan lain, anda boleh klik pada pautan ini dan muat turun fail.PKG dengan serta-merta. Pengguna lain yang tidak berminat dengan versi klien juga boleh membuat persediaan Mac secara manual dengan memasang Tunnelblick, memuat turun fail pelayan .ovpn dari NordVPN, masukkan kelayakan anda, dan nikmati menggunakan perkhidmatan VPN tanpa sebarang masalah.

Panduan Penyediaan Mac NordVPN

Muat turun NordVPN Client untuk Mac

Mencari pautan muat turun untuk pelanggan NordVPNs untuk Mac tidak memerlukan sebarang sains roket. Laman web ini menyediakan maklumat dan pautan yang relevan kepada semua sumber berguna. Anda boleh melawat halaman ini untuk mengkaji semula permohonan yang lebih mendalam, bersama-sama dengan pautan muat turun. Bagi pengguna, yang ingin memulakan muat turun dan pemasangan, lihat pautan ini dari gedung iTunes?

Muat turun NordVPN Client untuk Mac

NordVPN IKEv2 Mac (Kaedah Sambungan Manual)

 1. Muat turun sijil IKEv2 untuk Mac anda dengan mengklik di sini.
 2. Buka sijil dari “Muat turun” folder terus.
 3. An “Tambah Sijil” pop timbul akan muncul. Klik pada “Tambah”.
 4. Pilih “Dapatkan maklumat” selepas mengklik kanan NordVPN Root CA.
 5. Klik pada “Sentiasa Percaya” sebelah “Semasa menggunakan sijil ini”.
 6. Masukkan kelayakan ke komputer riba Mac anda dan klik OK.
 7. Klik pada “epal” ikon dan kemudian pilih “Keutamaan Sistem”.
 8. Pilih “Rangkaian” pilihan dan kemudian klik pada “+” ikon.
 9. Masukkan input berikut: VPN, IKEv2, dan NordVPN (IKEv2).
 10. Cari tetapan pelayan dan alamat yang ada untuk sambungan di sini.
 11. Klik pada “Tetapan Pengesahan” dan masukkan kelayakan NordVPN.
 12. Memukul “Sambungkan” butang dan nikmati menggunakan NordVPN untuk Mac.

Soalan Lazim NordVPN untuk Mac

Apabila menggunakan NordVPN untuk Mac, ramai pengguna boleh menemui pertanyaan tentang aplikasi itu. BestVPN.co menyenaraikan semua soalan biasa yang kami tanyakan tentang Pelanggan Mac.

Apakah VPN Percuma Terbaik untuk Mac??

Selepas melakukan analisis yang teliti ke atas 80+ pembekal yang termasuk perkhidmatan VPN freemium, adalah selamat untuk mengatakan bahawa saat ini TunnelBear, Windscribe, dan Speedify berpangkat sebagai yang paling popular untuk Mac. Walaupun anda perlu menanggung batasan data yang ketat, menggunakan VPN tersebut tidak semestinya tidak baik untuk membuka sekatan laman web geo-terhad untuk mendapatkan akses kepada kandungan setempat. Baca NordVPN 7 Hari Percubaan percuma secara terperinci untuk Mac.

Bagaimanakah saya Buang NordVPN dari Mac saya??

Mengalih keluar NordVPN dari peranti Mac anda tidak memerlukan sebarang sains roket. Anda perlu mengikuti prosedur yang sama untuk menyahpasang aplikasi pihak ketiga yang lain. Hanya pergi ke “Pencari” menu dan navigasi ke “Permohonan”. Kemudian pilih aplikasi yang anda ingin keluarkan sama ada membuangnya di dalam tong sampah atau klik kanan dan memilih “Pindah ke tong sampah” pilihan. Kosongkan sampah untuk menyelesaikan proses tersebut!

Membungkus Perkara

Kami berharap panduan kami membantu pengguna menerima pendapat yang tidak berat sebelah mengenai aplikasi NordVPN, bersama-sama dengan proses menetapkannya pada peranti Mac, supaya anda dapat menikmati tahap kesamaan tanpa nama / privasi dalam talian. Tidak kira, jika anda menghadapi sebarang masalah, jangan teragak-agak untuk mengulas di bawah. Jangan ragu untuk berkongsi panduan dengan orang lain, yang memerlukan perlindungan maksimum pada platform Mac mereka juga!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me