NordVPN Linux – Cara Menyediakan NordVPN Pada Pengurus Jaringan Via Linux

Penyedia berasaskan Panamanian semakin popular pada hari demi hari, ketika mereka bergerak ke arah penargetan penonton dari semua peringkat umur dan lokasi dengan menjalankan kampanye TV. Sekiranya anda menggunakan NordVPN, anda mungkin mempunyai idea, VPN dioptimumkan untuk keselamatan, menawarkan lebih 5150 pelayan di 62 daerah dan penyulitan AES-256-CBC yang kuat dengan banyak ciri canggih untuk menyekat kandungan geo-terhad dan melibatkan diri dalam P2P / Torrenting. Panduan ini memberi tumpuan kepada aplikasi NordVPN Linux dan analisis lengkapnya. Untuk analisis menyeluruh pembekal, baca kajian NordVPN ini dari BestVPN.co!

Kajian Linux NordVPN

Seperti yang mengejutkan kerana ia mungkin kedengaran, aplikasi NordVPN Linux secara rasmi membuat kemunculan sulungnya hanya dua bulan lalu pada Ogos 2018. Walaupun kami mengharapkan sesuatu yang serupa dengan antara muka biru estetika, dibina di sekeliling peta semua lokasi yang disokong, sedihnya NordVPN Linux hanya menawarkan aplikasi baris arahan tanpa GUI (antara muka pengguna grafik). Walau bagaimanapun, ini tidak bermakna bahawa aplikasi menghisap, kerana pengguna Linux akan mendapati ia sangat mudah untuk menyediakan dan menggunakan daripada pelayan mengkonfigurasi secara manual.

NordVPN Linux

Sebenarnya, aplikasi NordVPN Linux disepadukan dengan ciri canggih yang sama pada rakan Windows dan Mac. Anda mempunyai Perlindungan Leak DNS yang tersedia, yang membantu memastikan identiti anda tersembunyi sepanjang masa melangkau semua lalu lintas rangkaian melalui terowong VPN yang selamat dan terenkripsi. Terdapat protokol CyberSec yang tersedia, yang menawarkan penyekatan segera iklan mengganggu sementara melindungi anda daripada ancaman dalam talian yang berniat jahat.

Dalam keadaan, sambungan VPN anda berhenti bekerja atau jatuh, terdapat ciri Switch Kill Automatic yang tersedia yang akan menghalang komputer anda daripada membuat sambungan, di luar terowong VPN yang disulitkan. Sebagai tambahan kepada ini, NordVPN menawarkan pelayan yang dibenci yang membolehkan anda memintas firewall dan algoritma di negara-negara dengan rejim yang ketat seperti China, UAE, Iraq, Iran, Turki dan banyak lagi. Ini memastikan anda menerima perlindungan maksimum di mana sahaja anda pergi!

Kajian Linux NordVPN

Adakah Anda Benar-benar Perlu NordVPN untuk Linux?

Apabila datang untuk melanggan VPN, anda perlu mempunyai aplikasi perisian yang berkaitan untuk peranti yang anda gunakan. Ini bukan kerana anda memerlukan VPN untuk Linux, tetapi kerana keperluan memperoleh privasi / tanpa nama tidak diketahui dalam talian. Walau bagaimanapun, pengguna boleh merasa yakin bahawa NordVPN merangkumi semua aspek keselamatan dalam talian dalam talian untuk Linux. Berasaskan di Panama, NordVPN juga jauh dari bidang kuasa seperti EU dan AS, yang mempunyai undang-undang mandatori yang memerlukan koleksi log. Sebab lain mengapa anda memerlukan NordVPN untuk Linux termasuk:

  1. Mengakses Kandungan Terhadap Geo - Perkhidmatan VoD seperti Netflix, Hulu, BBC iPlayer, dan Amazon Prime mengenakan sekatan geografi, yang menghalang pengguna di luar senarai negara yang diluluskan untuk mengakses pangkalan data lengkap kandungan. Dengan menggunakan NordVPN pada peranti Linux anda, anda akhirnya boleh menyekat semua kandungan geo-terhad dengan menyambung ke pelayan di negara, di mana perkhidmatan VoD boleh diakses.
  2. Perlindungan daripada ISP Tempatan - Apabila datang menonton filem / rancangan TV dalam talian, kebanyakan pengguna memilih untuk membayar perkhidmatan premium. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa pemotong tali yang bergantung kepada perkhidmatan percuma untuk menstrukturkan kandungan kegemaran mereka. Oleh kerana kandungan cetak rompak boleh membawa anda dalam masalah yang serius dengan DMCA, menggunakan VPN memastikan aktiviti internet anda tetap tersembunyi sepenuhnya dari ISP tempatan anda.
  3. Keselamatan di Wi-Fi Awam - Phishing, kecurian identiti, ransomware, dan cyberstalking adalah ancaman keselamatan siber yang serius yang berkaitan dengan rangkaian Wi-Fi awam di pub, bar, restoran, dan sebagainya. Pengguna menipu penjenayah siber untuk mendedahkan maklumat peribadi mereka. Dengan menyambung ke VPN, anda boleh membuat mereka keliru, kerana identiti anda akan tetap tersembunyi, bersama-sama dengan alamat IP anda.
  4. Terlibat dalam P2P / Torrenting - Sama ada anda mahu memuat turun filem, rancangan TV, eBook, manga, muzik, dokumen, album, atau sebarang bentuk data digital lain, NordVPN meresap dengan pasti membuktikan pilihan utama untuk banyak komputer. Jika anda ingin kekal selamat semasa memuat turun torrents pada peranti Linux anda, maka penting untuk menggunakan perkhidmatan seperti NordVPN.
  5. Bypass Sekatan Throttling - Dengan pengurangan undang-undang Neutraliti Bersih, ISP kini mempunyai kuasa lengkap mengenai apa maklumat pengguna boleh mengakses, berdasarkan pelan harga yang berbeza. Dengan menggunakan perkhidmatan seperti NordVPN, anda boleh merasa yakin untuk memintas semua sekatan tersebut, yang bermakna anda menerima kelajuan yang lebih baik untuk streaming, meresap, atau terlibat dalam permainan dalam talian.

NordVPN Linux - Cara Menyediakan NordVPN Pada Pengurus Jaringan Via Linux

Cara Menyediakan NordVPN Linux

Apabila ia datang untuk menubuhkan NordVPN di Linux, pengguna mempunyai dua pilihan: pergi untuk sambungan manual atau muat turun aplikasi NordVPN baris arahan (tiada GUI). Jika anda pergi untuk bekas, anda akan senang mendengar bahawa NordVPN menawarkan panduan tutorial terperinci, yang membantu pengguna dalam mengkonfigurasi perkhidmatan menggunakan OpenVPN & Protokol IKEv2 / IPSec. Jika anda memilih yang terakhir, prosesnya agak mudah:

Langkah 1: Muat turun pakej persediaan NordVPN .deb repo dengan mengklik pautan ini di sini

Langkah 2: Buka Terminal pada platform Linux anda untuk memasang repositori NordVPN

Langkah 3: Jalankan kod berikut: sudo apt-get install {/path/to/}nordvpn-release_1.0.0_all.deb

Langkah 4: Kemas kini senarai pakej apt-get dengan menjalankan arahan ini: kemas kini sudo apt-get

Langkah 5: Lengkapkan proses Pemasangan dengan memasukkan: sudo apt-get install nordvpn

NordVPN untuk Gambaran Keseluruhan Peranti Lain

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, aplikasi NordVPN untuk Linux tidak mempunyai GUI tetapi sebaliknya menggunakan aplikasi apl arahan barisan standard. Walau bagaimanapun, kami berharap ia menawarkan reka bentuk yang sama seperti peranti lain. Sebagai contoh, aplikasi Android dan iOS adalah serupa dengan hanya beberapa unsur yang mungkin dapat dilihat sebagai berbeza. Aplikasi Windows dan Mac sekali lagi cenderung sangat serupa. Satu-satunya perbezaan antara keduanya termasuk keupayaan untuk memilih aplikasi mana yang harus disekat untuk ciri Kunci Rangkaian.

Cara Menyediakan NordVPN Linux

NordVPN Linux - Cara Menyediakan NordVPN Pada Pengurus Jaringan Via Linux

Ulasan NordVPN Linux Reddit

Kami bercakap tentang masa dan masa ini lagi dalam semua blog / panduan kami. Keandalan dan kegunaan Reddit sebagai komuniti, di mana anda boleh mendapatkan maklumat tentang hampir segala-galanya, dari produk seharian kepada teknologi kepada perkhidmatan digital dan seterusnya. Inilah sebabnya mengapa ia adalah platform yang hebat untuk mencari ulasan terbaik vpn reddit terbaik mengenai aplikasi Linux. Di bawah ini anda akan menemui pautan ke benang Reddit, di mana anda boleh menemui pengguna membincangkan aplikasi Linux NordVPN baru-baru ini:

Berita baik untuk semua pengguna NordVPN. Aplikasi Native Linux adalah dari linux

NordVPN Linux - Cara Menyediakan NordVPN Pada Pengurus Jaringan Via Linux

Membungkus Perkara

Walaupun tuntutan undang-undang yang melibatkan NordVPN dan Tesonet, penyedia VPN masih membuat gelombang di pasaran, mempertahankan semua tuduhan dan berdiri sebagai pesaing yang kuat untuk nama seperti ExpressVPN, PureVPN, Surfshark, dan VyprVPN. Walaupun kami pastinya tidak menikmati kekurangan aplikasi GUI, terdapat banyak tutorial dan panduan yang tersedia dari NordVPN untuk memudahkan proses. Paling penting, anda menerima keselamatan dan tidak mahu dikenali secara dalam talian, kerana VPN tidak menderita dengan kebocoran WebRTC, IPv6, atau DNS.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me