Modem Router VPN – Memastikan Privasi pada Peranti Sambungan Anda

Memandangkan dunia menjadi lebih bersemangat dengan peranti yang berkaitan dengan internet, anda pasti perlu mengetahui lebih lanjut mengenai modem penghala yang memberi kuasa kepada penyambungan mereka dan membuat keupayaan mereka untuk digunakan.

Modem dan router adalah peranti yang berbeza tetapi sekarang anda juga boleh mengaksesnya sebagai satu peranti yang dikenali sebagai Modem Routers yang menggabungkan fungsi kedua-duanya. Peranti ini mempunyai keupayaan yang menakjubkan dan anda boleh mengukuhkannya lebih jauh dengan menggunakan VPN Terbaik.

Contents

Panduan Pengguna Modem Pengedaran

 1. Apakah Modem??
 2. Apa itu Penghala?
 3. Modem Router Router
 4. Kenapa Anda Perlu VPN pada Modem Penghala?
 5. VPN Modem Router
 6. Perbezaan Modem Router
 7. Apa itu Penghala Wayarles?
 8. Sambungan VPN Modem Router
 9. Modem talian optik
 10. Bypass Throttling Internet di Router Menggunakan VPN

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai bagaimana ini dilakukan dan kebaikan VPN terakru pada Modem Router, baca panduan panduan komprehensif ini pada Modem Router VPN.

Modem-Router-VPN

Apakah Modem??

Kebanyakan orang pasti keliru dengan peranti ini dan bertanya apa itu Modem? Nah, Modem adalah peranti sambungan / pinggiran yang melakukan fungsi modulasi dan demodulasi data.

Untuk lebih banyak menjawab persoalan mengenai modem dengan tepat, ia mengodkan maklumat digital anda supaya lebih mudah untuk dihantar sebagai isyarat ringan ke jarak jauh. Ia juga mendekodkan maklumat semasa ketibaan supaya data boleh diambil dalam bentuk asalnya.

apa-is-a-modem

Pemindahan ini diperlukan kerana komputer hanya memahami isyarat digital sementara isyarat dipindahkan melalui internet dalam bentuk Analog. Modem menyelaraskan proses ini dengan bertindak sebagai ejen di mana pemindahan ini dalam bentuk isyarat berlaku apabila perlu.

Apa itu Penghala?

Jika anda masih tidak mahu’t tahu apa yang router kemudian marilah kita menentukannya untuk anda. Router pada dasarnya melakukan apa yang dinamakan namanya iaitu laluan laluan data yang datang dari internet ke peranti lain yang ada di rumah / pejabat anda. Pada dasarnya terdapat dua jenis router, router rumah / pejabat kecil dan router perniagaan. Router rumah dan pejabat kecil adalah apa yang lazim digunakan supaya kami akan terus membincangkannya di sini.

apa-is-a-router

Pemahaman yang lebih umum mengenai apa yang menjadi penghala ialah titik akses yang anda perlukan hanya apabila anda mempunyai lebih daripada satu peranti. Modem adalah semua yang anda perlukan untuk mendapatkan internet sambungan vpn melalui satu peranti. Apabila bilangan peranti meningkat dari satu, penghala diperlukan untuk menyebarkan kesambungan internet kepada peranti tambahan tersebut.

Modem Router Router

Pada zaman dahulu, modem dan penghala datang sebagai dua peranti berasingan tetapi sejak sekarang mungkin untuk menyatukan mereka ke dalam satu produk fizikal tunggal yang menawarkan fungsi dari kedua-dua peranti, Router Modem menjadi semakin umum di kalangan pengguna internet.

  ExpressVPN untuk OS Android - Panduan Persediaan Apl, Prestasi & Lagi

Anda sekarang jarang dapat mencari modem dan penghala sebagai dua peranti berasingan di banyak rumah dan pejabat sehingga bukannya bertanya soalan seperti apa router, anda perlu memahami bahawa sekarang router datang dibina dalam modem.

Kenapa Anda Perlu VPN pada Modem Penghala?

VPN memberikan rahsia dalam talian dan menjamin privasi data pengguna dan mereka menjadi sangat diperlukan untuk semua pengguna yang ingin menyambung ke internet dengan cara yang lebih selamat.

VPN hari moden menyulitkan paket data anda dan menyampaikannya melalui protokol yang selamat untuk memastikan tiada sesiapa yang dapat mengintip dalam paket data peribadi anda dan mereka tetap dilindungi dari pihak pemerintah, penggodam, ISP, pencuri data antara ancaman dalam talian yang lain.

Dan mungkin VPN paling sesuai untuk Modem Penghala kerana jika anda memasang dan VPN pada peranti ini, semua peranti anda diarahkan secara automatik melalui sambungan yang selamat dan sangat selamat dengan itu menghapuskan keperluan untuk mengkonfigurasi VPN pada setiap peranti secara berasingan.

modem-router-specs

VPN menawarkan banyak kelebihan tambahan pada masa kini, selain dari keselamatan, mereka akan semakin berguna untuk membolehkan pengguna mengakses tapak streaming geo-terhad untuk contohnya. dengan menggunakan VPN anda boleh mengakses Netflix US walaupun ketika anda berada di Jepun.

VPN Modem Router

Tidak setiap VPN cukup baik untuk penghala modem anda kerana ia perlu menyediakan fungsi yang sesuai yang sesuai dengan keperluan peranti router modem anda. Ciri-ciri fungsi ini termasuk sokongan untuk lebar jalur tanpa had, pelbagai sambungan serentak, piawaian penyulitan terbaik, dasar pembalakan kosong, sokongan yang besar antara lain. VPN Top 3 yang menyediakan ciri-ciri ini dan banyak lagi adalah:

ExpressVPN – Pemilihan Perfect untuk Router Modem

Nama mantap dalam industri ini, ExpressVPN adalah pilihan sempurna untuk router modem anda kerana menawarkan lebih daripada 2000 pelayan Global, sokongan sembang cepat langsung, penyulitan gred tentera, panduan sokongan router yang berdedikasi dan banyak lagi.

Penghala EpressVPN-untuk-modem

Pelan terbaik mereka kini berharga $ 99.95 setahun’Harga langganannya termasuk 30 tempoh percubaan.

Baca: Ekspres TV Apple Panduan Persediaan

NordVPN

Tawaran melebihi 4000 pelayan sebagai VPN Modem Router, NordVPN mempunyai kelayakan yang luar biasa sebagai VPN yang selamat. Ia menyediakan unsur-unsur keselamatan tambahan melalui penyediaan ciri seperti Double VPN, Bawang melalui VPN antara lain. Untuk Router Modems, ia mempunyai panduan pemasangan mudah yang anda akses dari repositori penyelesaian masalahnya atau dengan menghubungi sokongan chat langsungnya.

  Bagaimana Setup VPN pada Samsung Galaxy S6

Penghala Nord-VPN-untuk-modem-router

Langganan tiga tahun dengan pembekal ini berharga $ 79.00 sekali. Semak keserasian netflix dalam blog netflix nordvpn ini.

PrivateInternetAccess

Salah satu VPN Modem Router yang terbaik untuk streaming dan membuka kunci kandungan yang dihadkan oleh geo, PIA boleh menyediakan sambungan yang sangat selamat kepada peranti berganda anda. Ia menawarkan dedikasi muat turun torrent sokongan, peluang untuk memintas pendaratan bandwidth, malware dan penghalang iklan, pelbagai gateway VPN dan sebagainya.

PrivateInternetAccess-for-modem-router

Ia mempunyai 3597 pelayan di 30 negara dalam rangkaian infrastruktur pelayan yang tersebar luas.

Harga bermula pada $ 6.95 / bulan dan kos 24 bulan kos $ 69.95 ditaksir sekali.

Perbezaan Modem Router

Seperti yang disebutkan sebelumnya, modem adalah peranti yang memodulasi dan menafikan isyarat daripada digital kepada analog dan sebaliknya untuk membolehkan pemindahan isyarat yang lebih lancar antara internet dan peranti yang mengaksesnya. Sebaliknya, router hanya digunakan untuk menyebarkan sambungan internet yang masuk ke pelbagai peranti. Ia berfungsi sebagai titik akses fizikal. Perbezaan Modem Router agak membingungkan untuk kebanyakannya kami berharap ini menjelaskan kepada mereka.

perbezaan modem-router

Tetapi sekarang orang tidak bimbang dengan soalan-soalan seperti apa router atau apa modem tetapi apa yang merupakan router modem? Jadi untuk menerangkan kepada mereka dengan mudah, Router Modem kini juga datang sebagai peranti fizikal tunggal dengan keupayaan terbina dalam kedua-dua peranti ini menjadikannya jauh lebih mudah bagi pengguna untuk menggunakannya dan mendapat manfaat daripadanya.

Router Modem sebagai satu peranti mengurangkan kekacauan dan mengakhiri komplikasi yang mungkin timbul apabila kedua-dua peranti ini mungkin digunakan secara berasingan untuk membolehkan sambungan internet ke dan antara peranti.

Apa itu Penghala Wayarles?

Penghala tanpa wayar hanyalah nama namanya. Apa yang dilakukannya ialah ia berkemungkinan untuk menyambungkan peranti ke internet dengan sendirinya secara wayarles. Yang paling sesuai untuk peranti mudah alih moden seperti telefon pintar, tablet dan lain-lain yang menyediakan kemudahan akses yang luar biasa dan mobiliti yang luar biasa.

apa-ada-a-tanpa wayar-penghala

Sambungan VPN Modem Router

Menyediakan VPN pada Router Modem anda adalah sedikit proses yang rumit kerana terdapat banyak jenis dan jenis Modem Routers yang terdapat di pasaran, dengan masing-masing mempunyai konfigurasi yang berbeza dan dengan itu memerlukan proses persediaan yang unik untuk berjaya mengkonfigurasi VPN di atasnya.

ExpressVPN adalah salah satu pembekal yang menawarkan panduan persediaan berdedikasi untuk setiap jenis router untuk menjadikannya lebih mudah untuk mengkonfigurasi VPN mereka pada mana-mana Modem Router. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang proses ini, anda boleh melihat kami Panduan sambungan VPN.

Modem talian optik

Ini adalah jenis modem yang berbeza yang menguraikan dan mengodkan isyarat optik ke isyarat elektronik dan sebaliknya dan ia sangat berbeza dan kompleks berbanding dengan yang lebih umum yang menggunakan media wayar tembaga seperti DSL, mendail modem dll.

  NordVPN untuk iPhone - Cara Persediaan NordVPN pada Peranti iOS

Modem talian optik memungkinkan untuk mencapai kelajuan internet yang tidak dapat dicapai melalui modem lain yang lebih konvensional tetapi mereka tidak digunakan sebagai modem yang konvensional di dalam rumah dan persekitaran pejabat yang lebih kecil. Organisasi besar dan organisasi ketenteraan menggunakan garis optik dan oleh itu modem talian optik.

Bypass Throttling Internet di Router Menggunakan VPN

Penjejakan internet adalah matlamat besar kepada ramai pengguna internet kerana penurunannya menurun dan dengan itu merosakkan pengalaman keseluruhan dengan melarang pengguna internet daripada terlibat dalam aktiviti intensif data seperti Torrenting dan streaming.

Kebanyakan penyambungan internet dikawal oleh ISP atau penyedia perkhidmatan Internet tetapi anda boleh memintas ini dengan mudah dengan menggunakan VPN Router. Ini adalah mungkin kerana, apabila anda menggunakan VPN, ia menjadi hampir tidak mungkin bagi ISP anda untuk memeriksa paket data anda untuk memeriksa jenis beban yang dibawa olehnya sehingga membolehkan anda memecahkan sekatan pada kelajuan.

Sekiranya anda juga mengalami masalah ini, inilah caranya anda boleh melangkau throttling internet di Router menggunakan VPN:

 1. Daftar dengan pembekal VPN Terbaik seperti ExpressVPN
 2. Dapatkan bukti kelayakan pengguna iaitu nama pengguna dan kata laluan VPN
 3. Persiapkan VPN pada router anda (Bergantung pada router anda, panduan persediaan boleh berbeza dan tidak ada keseragaman, jadi sebaiknya pergi ke ExpressVPN’laman web dan pilih penghala anda untuk membenarkan diri anda dibimbing melalui langkah persediaan yang betul
 4. Sebaik sahaja VPN dikonfigurasi pada Router anda, nikmatilah kelajuan penuh pada Router anda!

Kesimpulannya

Router hari moden adalah kehebatan kehebatan teknologi kerana mereka membolehkan anda menggabungkan keupayaan modem dan router ke dalam satu peranti. Kelebihannya tidak’t berakhir di sana kerana mereka juga menyediakan lebih banyak kuasa untuk menjamin kelajuan lebih pantas dan boleh menyokong pelbagai peranti dengan menyediakan mereka dengan sambungan internet tanpa gangguan dengan mudah.

Jika anda ingin memanfaatkan sepenuhnya Modem Router anda, pastikan anda menggunakan VPN di atasnya, supaya anda boleh memintas pendaratan jalur lebar, menyekat laman streaming geografi yang terhad, melindungi data sensitif anda pada berbilang peranti dan di atas semua, menjamin tanpa nama dan privasi anda dalam talian.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me