Surfshark Vs IPVanish Сравнение 2020

Surfshark срещу IPVanish

Въпреки че Surfshark е сравнително нова услуга, той си е създал репутация като звяр на бюджет, благодарение на множеството си функции, достъпни на достъпни цени.

IPVanish остава най-вече под радара, въпреки че е на пазара от 2012 г., запалвайки интерес към това колко добре се представя като услуга.

С надеждната VPN услуга, която се превръща в цифрова необходимост през 2020 г., ето BestVPN.co’подробно сравнение на двете услуги в 12 категории, за да улесните решението си!

Акценти

Surfshark IPVanish
 1. 1040+ сървъри в 61+ държави
 2. Налични са динамични / статични IP адреси
 3. Неограничени едновременни връзки
 4. Приложения за всички платформи / устройства
 5. Потвърдена политика без регистрация (одит)
 1. 1300+ сървъра в 75+ държави
 2. Налични специализирани IP адреси
 3. 10 Едновременни връзки
 4. 256-битово AES криптиране
 5. 7-дневна гаранция за връщане на парите

Цени и отстъпки

Surfshark IPVanish
Период на абонамент 1 месец 1 месец
Една година 3 месеца
2 години Една година
2 години
Специална оферта 83% отстъпка при 24-месечен план 66% отстъпка при двугодишен план
Най-висока цена на месец $ 11.95 $ 5.00
Най-ниска цена на месец $ 1.99 $ 3.25
Едногодишна цена $ 71.88 $ 39
Гарантирано връщане на парите 30 дни 7-дни

Surfshark е по-скъпият вариант за всеки месец. Ако потребителите решат да отидат за месечния план, те могат да очакват да отпуснат $ 11,95 на месец.

Цената обаче намалява значително до 1,91 долара и общо 45,84 долара, ако потребителите изберат двугодишния план, посочиха 83% отстъпка.

И обратно, потребителите могат да избират IPVanish и очакват да плащат само 5,00 долара на месец чрез месечния си план за плащане. Ако потребителите решат да отидат за едногодишния план, те’Ще платя 39 долара при $ 3.25.mo.

Ако във всеки момент не сте доволни от представянето, Surfshark ви дава 30-дневна гаранция за връщане на парите. От друга страна, IPVanish предлага само на потребителите 7-дневна гаранция.

Вземете тази най-добра сделка за Surfshark: Спестете 83% от 2-годишната специална

Вземете тази най-добра сделка за IPVanish: Спестете 66% в двугодишния им план

Характеристика

Surfshark IPVanish
Едновременни връзки неограничен 10
Приложения за операционна система Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, macOS, Android, iOS, Linux
Ръчно инсталиране на устройства Приставки, рутери и Linux Някои рутери
Разделяне на тунели Да (Всички приложения) Да (само за Android)
Безплатни екстри Поддръжка на Shadowsocks, Hacklock, Blindsearch, NoBorders Mode, TrustDNS Разширение за браузър за Chrome и приложение за телефони с Windows

Surfshark стои глави и рамене над IPVanish по отношение на иновативните функции, които укрепват потребителите’ анонимност и безопасност онлайн.

И двете са наравно съвместими с Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Chrome и Firefox. Въпреки това, Surfshark е добавил поддръжка за пожарни телевизори и Apple TV.

Да не говорим, можете дори да намерите приложения, които работят с Xbox One и Nintendo Switch, което е доста полезно, най-малкото за геймърската аудитория!

Surfshark също предлага поддръжка на Shadowsock, функция за Hacklock (инструмент за изтичане на данни за защита от кражба на самоличност), BlindSearch, режим NoBorders (за достъп в Китай) и други.

IPVanish няма такива най-съвременни функции. Освен това, докато Surfshark поддържа неограничени едновременни връзки, IPVanish е ограничен до само десет връзки.

Разблокиране на способности

Surfshark IPVanish
Нетфликс да Не
Hulu да Не
Sky Go да да
Amazon Prime да Не
BBC iPlayer да Не
коремни мускули да да
CBS да да
NBC да да
ITV да да
Канал 4 да да

Surfshark представлява изрично мощна опция по отношение на деблокиране на съдържание. Получих изключителни възможности за заобикаляне на ограничения и VPN забрани.

Той може да помогне на потребителите да заобиколят всички ограничения, поставени на Netflix, BBC iPlayer, Prime Video, Hulu, Voot, Hotstar и дори скандалния Disney Plus.

Освен това, със своя масив от сървъри, той може да деблокира всяко гео-ограничено съдържание от различни страни за ex-pats. IPVanish, от друга страна, не може да деблокира тези стрийминг сайтове.

По отношение на деблокирането на VoD, IPVanish няма нищо изключително. Повечето уебсайтове, които посетих, ми дадоха “VPN / proxy открита грешка,” което беше доста разочароващо.

Китай

Китайските netizens винаги търсят услуги, които позволяват на потребителите да деблокират в рамките на страната или да имат достъп до местно съдържание от Китай другаде по света.

“Голямата защитна стена” възприема различни технологии като blackholing VPN услуги, отравяне с DNS, отвличане на DNS и IP филтриране, което затруднява задачата.

Когато IPVanish не успя да предостави стимули за нито една публика, Surfshark обикновено е доста впечатляващ, особено за живеещите в страната.

Той предлага уебсайт за китайско огледало, който позволява на хората да изтеглят / инсталират своите приложения. В същото време тя предоставя a “NoBorders” вид.

Този режим активира Sursfhark’s объркани сървъри, които трансформират VPN трафик в обикновен HTTP трафик, за да заобиколят гео ограниченията в Китай.

Въпреки това, няма подкрепа за онези, които искат да закупят VPN в Китай, като PureVPN, който предлага 12 специализирани китайски сървъри за достъп до местно съдържание.

Потребителите в Китай могат да изтеглят Surfshark от тяхната специализирана китайска страница тук: https://shark-cn.com/

Настройка и интерфейс

Surfshark IPVanish
Съветник за автоматична настройка Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Избор на основно местоположение Списък на базата на Списък на базата на
Страници с допълнителни настройки да да
Приятелски за мобилни устройства да да

Surfshark поддържа всички основни платформи, които се използват както на настолни, така и на мобилни устройства. Списъкът с специални функции само допълва цялостната му привлекателност като доставчик на VPN.

Потребителският интерфейс има подчертано фина цветова схема, улесняваща окото. Неговият навигационен панел, както и цялостният GUI, е невероятно лесен за използване.

Времето за отговор на връзката със сървъра не надвишава 10 секунди и осигурява стабилна фонова връзка по време на цялата употреба.

Surfshark Streaming Mode

IPVanish има по-компактен и сложен интерфейс. Макар и не непременно да е лошо нещо, това може да бъде малко обезсърчително за любителите.

Навигационният панел е сравнително затрупан и не предлага същото минималистично усещане като своя конкурент.

Съществуват обаче някои основни функции, като блокиране на достъпа до LAN или използване на разделно тунелиране, които потребителите могат да намерят за привлекателни.

IPVanish Интерфейс за настройка

Северни и производителност

Surfshark IPVanish
Страни на сървъра 61 51
Общ брой сървъри 1040+ 1300+

Това е една от малкото категории, в които конкуренцията изглежда малко трудна. В момента Surfshark има сървъри в повече от 60 страни с повече от 1040 сървъра.

Сравнително, IPVanish има 1300+ сървъра в повече от 50 страни. Тъй като обаче Surfshark има по-голям брой местоположения на сървъри, вероятно е да отключите повече съдържание в сравнение с IPVanish.

скорост

Surfshark IPVanish
Загуба на скорост 10,1% 25%

Искахме да видим най-добрия начин да преценим и двете услуги’ твърденията за скорост бяха да ги тестваме сами чрез анализ на скоростта.

Ние поставяме и двамата да работят върху задачи като сърфиране, стрийминг, изтегляне, игри и торент, като ги свързваме към произволни сървъри на 100 Mbps връзка.

Surfshark регистрира средна скорост от 89,9 Mbps при качване и изтегляне, което показва загуба от 10,1%. По същия начин IPVanish регистрира скорост от 75 Mbps, което демонстрира загуба от значителни 25%.

Сигурност

Surfshark IPVanish
VPN протоколи L2TP, IPSec, IKEv2, Shadowsocks, OpenVPN PPTP, L2TP, OpenVPN
Шифроване на данни на OpenVPN AES-256 AES-256-GCM
Шифроване на контролния канал на OpenVPN RSA-2048  RSA-2048
Прикриване технология Shadowsocks OpenVPN Obfuscation
Приложение за сигурност Kill Switch, Wi-Fi, DNS / WebRTC / IP защита от теч Kill Switch
DNS статус TrustDNS Частен DNS

Surfshark разчита до голяма степен на своя IKEv2 протокол. Това е “по подразбиране” опция на всички устройства, в допълнение към предоставянето на възможност на потребителите да конфигурират OpenVPN на всички платформи.

Освен това AES-256-CBC шифърът е първото криптиране, предоставено в канала за данни, докато се използва същият шифър с обмена на клавиши TLS, използвайки RSA-2048 криптиране.

IPVanish, от друга страна, има почти същата конфигурация. Той идва с AES-256-GCM криптиране. Превключвателят за убийство обаче не осигурява защита от теч на WebRTC или IP.

Тестове за теч

Да проведе надеждно и безпартийно разследване на това колко са безопасни тези две приложения; тестовете за течове са проведени и при два различни инструмента:

Тестове за заявка на WebRTC и HTTP:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
DNS течове:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 и торент IP течове:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

Не е изненадващо, че IPVanish и Surfshark преминаха тестовете с летящи цветове, анонимизирайки цялата решаваща лична информация, запазвайки ви 24/7!

поверителност

Surfshark IPVanish
Централно управление Британските Вирджински острови Съединени щати
Дневници за връзка Нито един Нито един
Дневници за активност Нито един Нито един
Информация за регистрация Имейл адрес Имейл адрес
Анонимно плащане методи Monero, Dash, Gridcoin, Apple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin Нито един

Surfshark се очертава като безспорно по-добрият вариант, тъй като центърът му на операции е на Британските Вирджински острови. Това означава, че няма 5/9/14 агенции за наблюдение на очите или за споделяне на данни.

Surfshark не поддържа връзка или активност, както и поддържа всички важни криптовалути, отнемащи вашата финансова поверителност на цифровата граница.

Освен това, Surfshark е бил изцяло одитиран от Cure53, за да гарантира, че няма регистрационни файлове във всяка форма или форма.

От друга страна, IPVanish, разположен вътре в Съединените щати, е податлив на всякакъв вид наблюдение, наблюдение, проследяване и наскоро помогна за вътрешната сигурност.

Той поддържа пълен регистър на връзките, без да предоставя никаква поддръжка за всяка форма на криптовалута.

Конфигурация

Surfshark IPVanish
Разпределение на адреси Споделено / Static Споделено
Статични IP адреси 6+ места Нито един
DDoS защита да да
NAT защитна стена да да

И двата VPN предлагат много различни конфигурации, що се отнася до IP адресите. Surfshark предлага на своите потребители възможността да използват както динамични, така и статични IP адреси.

Те пребивават в повече от 6+ места, разпространени в различни страни. IPVanish обаче няма никакъв достъп до статични IP адреси, което е доста тревожно.

И двете от NAT защитната стена, гарантиращи нежелан входящ трафик чрез дешифриране на заглавки на пакети. IPVanish обаче трябва да се подобри в техните предложения!

Обслужване на клиенти

Surfshark IPVanish
Видео ръководства да да
Търсене на база знания  да да
Поддръжка по телефона Не Не
Поддръжка по имейл да да
Средно време за отговор по имейл 31 минути 55 минути
Поддръжка на билети да да
Поддръжка на чат на живо да да

Surfshark’s поддръжката на клиенти се превърна в нещо като еталон в VPN индустрията. Те са топли и професионални в това как се справят с молбите.

Независимо колко общ или технически може да бъде въпросът, екипът обработва всяка заявка с професионализъм и поддържа непрекъснат контакт, за да ме пита дали имам други проблеми.

IPVanish няма специализирана база данни за търсене, което прави по-трудно, отколкото трябва да се намери подходяща информация за услугата.

Няма видео ръководства или такива, които правят все по-трудно да се оцени какъв интерфейс или функции да очакват, след като потребителите купят продукта.

Surfshark

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Подходящ ли е Surfshark за Android? 25 минути 1 да
Surfshark работи ли с Netflix? 39 минути 1 да
Мога ли да използвам Surfshark на множество устройства? 20 минути 1 да
Как да активирате обфуксацията на сърфшарк? 27 минути 1 да

IPVanish

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Защо IPVanish е базиран в САЩ (член на Five Eyes)? 30 минути 1 да
IPVanish ли е добър вариант за игри? 42 минути 1 да
Работи ли IPVanish с Netflix и други VoDs? 37 минути 1 да
Как да получа възстановяване от IPVanish? 52 минути 1 да

Победителят: Surfshark

Surfshark е победителят

В края на този изтощителен двубой, Surfshark надминава своя конкурент във всеки отдел. С прости думи, той предлага на потребителите по-добра стойност за парите си.

Няма причина да не избирате Surfshark, тъй като той оглавява всяка категория, което го прави един от най-добрите VPN доставчици на пазара днес.

Подобни статии

 • PureVPN срещу HideMyAss Сравнение 2020

  Там, където PureVPN стои висок като известен “премия” VPN в индустрията, HideMyAss е популярен избор сред потребителите на непрофесионални клиенти най-вече заради своето закачливо име....

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me