Surfshark срещу частен достъп до интернет (PIA)

Surfshark срещу PIA


Когато Surfshark представлява нова порода VPN услуги, частният достъп до Интернет (PIA) има няколко мили по него и стои като популярен избор за мнозина.

Опитвате ли се да определите по-добрия избор между двете? Ако е така, значи сте на правилното място. Вижте този задълбочен анализ на Surfshark спрямо PIA.

Акценти

Surfshark PIA
 1. 1040+ сървъри в 61+ държави
 2. Налични са динамични / статични IP адреси
 3. Неограничени едновременни връзки
 4. Приложения за всички платформи / устройства
 5. Потвърдена политика без регистрация (одит)
 1. 3300+ сървъра в 30 държави
 2. AES-256 битово криптиране
 3. 10 едновременни връзки
 4. Приложения за всички платформи / устройства
 5. Потвърдена политика без регистрация (одит)

Цени и отстъпки

Surfshark PIA
Период на абонамент 1 месец 1 месец
Една година 6 месеца
2 години Една година
Специална оферта 83% отстъпка при 24-месечен план 67% отстъпка при едногодишен план
Най-висока цена на месец $ 11.95 $ 10.95
Най-ниска цена на месец $ 1.99 $ 3.33
Едногодишна цена $ 71.88 $ 39.95
Гарантирано връщане на парите 30 дни 7-дни

PIA и Surfshark са удобни за бюджета VPN услуги, които предлагат добра стойност за по-малко пари. За да започнете, имате три нива в абонаменти.

Месечният план за PIA ще ви струва $ 10,95, докато същият за Surfshark ви струва $ 11,95. По този начин PIA обикновено е по-евтиният вариант за месечни абонаменти.

Другите нива, предлагани от PIA, включват 6-месечен и 1-годишен план. 6-месечният план ще ви върне с $ 5,99 / месец., Таксуван като $ 35,95 веднъж.

Междувременно, едногодишният план е на разположение за $ 3.33 / мес., Което ви дава масивни 67% отстъпка. Следователно потребителите плащат само минимални $ 39.95 за 12 месеца.

Surfshark, от друга страна, не предлага 6-месечен план. След месечното предоставяне на потребителите достъп до абонамент за 1 и 2 години.

Едногодишният план ви дава 50% отстъпка от първоначалната цена. Плащате 5,99 долара на месец, което възлиза на 71,88 долара за 12 месеца. Това е доста скъпо в сравнение с PIA.

Въпреки това, Surfshark го компенсира, като предлага 83% отстъпка от двугодишния план. За 24-месечен достъп плащате само минимум 47,76 долара!

Що се отнася до възстановяванията, PIA предлага само 7-дневна гаранция. Междувременно Surfshark предлага по-голяма продължителност от 30 дни за получаване на възстановяване.

Вземете тази най-добра сделка за Surfshark: Спестете 83% от 2-годишната специална

Вземете тази най-добра сделка за PIA: Вземете 67% отстъпка на 1-годишен план

Характеристика

Surfshark PIA
Едновременни връзки неограничен 10
Приложения за операционна система Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Ръчно инсталиране на устройства Приставки, рутери и Linux Някои рутери
Разделяне на тунели Да (Всички приложения) Не
Безплатни екстри Поддръжка на Shadowsocks, Hacklock, Blindsearch, NoBorders Mode, TrustDNS SOCKS5 Прокси и блокер за реклами / проследяване

И Surfshark, и PIA предлагат страхотна функционалност на множество устройства. С всеки доставчик имате собствени приложения за всички популярни платформи / устройства.

Те включват Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Google Chrome, Mozilla Firefox и дори Fire TV. Получавате и поддръжка на рутери за Apple TV.

Да не говорим, дори можете да намерите приложения, които работят с Xbox One, и Nintendo Switch, което е доста полезно, най-малкото за геймърската аудитория!

Що се отнася до едновременните връзки, PIA предлага възможност за установяване на 10 мулти-влизания, докато Surfshark върви допълнителната миля.

Дава на потребителите неограничен мулти вход и функции като поддръжка на Shadowsocks за Китай, Hacklock за защита от кражба на самоличност и режим NoBorders за достъп до запушени сървъри.

PIA, от друга страна, не предлага много по отношение на функциите. В приложенията им също липсва решаващото “Разделяне на тунели” технология!

Разблокиране на способности

Surfshark PIA
Нетфликс да Не
Hulu да да
Sky Go да Не
Amazon Prime да Не
BBC iPlayer да Не
коремни мускули да Не
CBS да да
NBC да да
ITV да да
Канал 4 да да

По отношение на деблокирането получих изключителни възможности от Surfshark. За съжаление, PIA не успя да заобиколи гео ограниченията и VPN забраните толкова лесно.

Доставчикът не успя да осигури последователна производителност в множество поточни услуги. Като такъв може да не е най-добрият вариант за деблокиране.

Получавате по-добра производителност от Surfshark, който успешно деблокира Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime, Hulu, Voot, Hotstar и дори Disney Plus.

Не се сблъсквах с проблеми с прекъсването с доставчика, стриймингът беше плавен дори при Ultra HD качество и не получих “прокси / VPN открита грешка” на всички горепосочени уебсайтове.

Китай

Китайските netizens винаги търсят услуги, които позволяват на потребителите да деблокират в рамките на страната или да имат достъп до местно съдържание от Китай другаде по света.

“Голямата защитна стена” възприема различни технологии като blackholing VPN услуги, отравяне с DNS, отвличане на DNS и IP филтриране, което затруднява задачата.

Когато PIA не успя да предостави стимули за нито една публика, Surfshark обикновено е доста впечатляващ; особено за пребиваващите в страната.

Той предлага уебсайт за китайско огледало, който позволява на хората да изтеглят / инсталират своите приложения. В същото време тя предлага a “NoBorders” вид.

Този режим активира Sursfhark’s объркани сървъри, които трансформират VPN трафик в обикновен HTTP трафик, за да заобиколят гео ограниченията в Китай.

Въпреки това, няма подкрепа за онези, които искат да закупят VPN в Китай, като PureVPN, който предлага 12 специализирани китайски сървъри за достъп до местно съдържание.

Потребителите в Китай могат да изтеглят Surfshark от тяхната специализирана китайска страница тук: https://shark-cn.com/

Настройка и интерфейс

Surfshark PIA
Съветник за автоматична настройка Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Избор на основно местоположение Списък на базата на Списък на базата на
Страници с допълнителни настройки да да
Приятелски за мобилни устройства да да

По отношение на интерфейса, Surfshark’s приложенията са невероятно лесни за използване и интуитивни. Настолните приложения се отличават с компактен дизайн, който е невероятно лесен за разбиране.

Имате меню за избор на местоположение и бутон за свързване, видим веднага след отваряне на приложението. Това позволява на потребителите да използват незабавно свързване към VPN сървър.

За конфигурации просто щракнете върху “зъбно колело” икона. Той ще ви даде опции за промяна на протоколите и криптирането, заедно с други функции на приложението.

Мобилните приложения са също толкова удобни за потребителите и се гордеят със същия дизайн и външен вид, но оптимизирани за по-малък екран. Специализираните IP адреси също са директно достъпни от приложението.

Surfshark Streaming Mode

PIA’s приложенията, от друга страна, се отличават с по-широк външен вид и дизайн, който изисква известна работа в цялостния потребителски интерфейс, тъй като става доста сложен.

На работния плот приложението се крие на втория път, когато натиснете бутона за минимизиране. Това означава, че трябва постоянно да отваряте приложението всеки път, когато искате да направите нещо.

Това може да стане доста вбесяващо за онези, които се опитват да следват стъпките в ръководството за конфигурация / настройка. Разбира се, хората с технически технологии няма да имат проблем със задачата.

Мобилните приложения обаче са добре проектирани и са склонни да се затрудняват. Всички опции са изброени спретнато и свързването отнема едва няколко секунди, което е доста забележително.

Приложението PIA Windows

Северни и производителност

Surfshark PIA
Страни на сървъра 61 30
Общ брой сървъри 1040+ 3300

И Surfshark, и PIA предлагат добра мрежова инфраструктура. Бившият се гордее с 1040+ сървъра в 61 държави, докато PIA поддържа 3 300 сървъра в 30 държави.

Въпреки че броя на сървърите на Surfshark е по-малък от PIA. Той го компенсира, като добавя повече в подкрепата на страните, което е доста полезно.

Това е така, защото повечето потребители искат разнообразие в избора на наличните сървъри. Въпреки че PIA поддържа 30 държави, броят им е твърде малък.

По същия начин, Surfshark трябва да обнови броя на сървърите си, за да избегне проблеми със скоростта / производителността, тъй като все повече потребители се абонират за своя продукт.

скорост

Surfshark PIA
Загуба на скорост 12% 25%

За да получа по-добра представа за представянето, проведох анализ на скоростта и на двете: PIA и Surfshark. Това изисква тестване на 5 различни сървъра от всеки доставчик.

Избраните страни бяха САЩ, Великобритания, Франция, Австралия и Канада. Всички тестове бяха извършени на моята 100 Mbps връзка, за да постигна най-добри резултати.

При тестове за гола скорост Surfshark успя да достави средно 88 Mbps при качване и изтегляне, което показва загуба на скорост от 12%.

PIA, от друга страна, имаше по-голяма загуба при допир до знака от 25% при намаляване на скоростта, записвайки средна скорост от 75 Mbps.

Сигурност

Surfshark PIA
VPN протоколи L2TP, IPSec, IKEv2, Shadowsocks, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
Шифроване на данни на OpenVPN AES-256 AES-128, AES-256
Шифроване на контролния канал на OpenVPN RSA-2048  RSA-4096
Прикриване технология Shadowsocks Нито един
Приложение за сигурност Kill Switch, Wi-Fi, DNS / WebRTC / IP защита от теч Kill Switch и DNS / WebRTC / IP защита от теч
DNS статус TrustDNS Частен DNS

Surfshark е голям фен на OpenVPN протокола и го използва като “по подразбиране” на всичките му устройства с изключение на iOS. Потребителите могат да преминават между UDP и TCP, когато е необходимо.

За криптиране той използва AES-256-GCM шифри, така че не се предоставя допълнителна автентификация по канала за данни.

За контролния канал Surfshark използва AES-256-GCM шифър с TLS обмяна на ключове, защитена с помощта на RSA-2048. Перфектната предна секретност се осигурява чрез обмен на ключове ECDH- (384?).

PIA, от друга страна, поддържа същия брой протоколи. По подразбиране, той също използва OpenVPN на всички устройства с изключение на iOS и MacOS, който използва протокол IKEv2.

За канала за управление PIA използва същите шифри и хеш аутентификация с включването на SHA384 за удостоверяване. Перфектната тайна за напред (PFE) е достъпна чрез ECDHE + ECDSA.

Тестове за теч

За да гарантирам, че получавате силна сигурност от двамата доставчици, проведох тест за теч. Този процес включва използването на 6 различни инструмента за откриване на WebRTC / DNS / IP адрес:

Тестове за заявка на WebRTC и HTTP:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
DNS течове:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 и торент IP течове:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

Не е изненадващо, че PIA и Surfshark преминаха тестовете с летящи цветове, анонимизирайки цялата решаваща лична информация, запазвайки ви 24/7!

поверителност

Surfshark PIA
Централно управление Британски Вирджински острови Съединени щати
Дневници за връзка Нито един Нито един
Дневници за активност Нито един Нито един
Информация за регистрация Имейл адрес Имейл адрес
Анонимно плащане методи Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin 32 криптовалути

Базирайки се на Британските Вирджински острови, Surfshark печели предимство пред останалите доставчици. BVI не налага закони за задължително масово наблюдение или запазване на данни.

Въпреки че е част от британския монарх, BVI е независима юрисдикция, която следва собствените си закони, благоприятстващи поверителността и сигурността на потребителите.

От друга страна, PIA има седалище в Съединените щати, който е член-основател на алиансите Five / Nine / Fourteen Eyes..

Следователно, той се отдаде на споделянето на информация и налага задължителни закони за запазване на данни, които трябва да се спазват и от доставчиците на телекомуникационни услуги, интернет и VPN.

По всяко време правителството може да издаде заповед за придружаване, придружена от призовка, която налага необходимостта от сътрудничество при всякакви заявки за регистрация.

Конфигурация

Surfshark PIA
Разпределение на адреси Споделено / Static Споделено
Статични IP адреси 6+ места Нито един
DDoS защита да да
NAT защитна стена да да

Когато Surfshark приема споделена / статична мрежова инфраструктура, частният достъп до интернет (PIA) следва структура за разпределение на споделени адреси.

Това е доста проблематично, като се има предвид, че статичните IP са необходими за достъп до чувствителна банкова информация или за достъп до домашна локална мрежа в различни страни.

За щастие, Surfshark предлага специални IP адреси като добавка. Въпреки че трябва да плащате допълнително, имате 6+ места на разположение за незабавна връзка.

Обслужване на клиенти

Surfshark PIA
Видео ръководства да да
Търсене на база знания  да да
Поддръжка по телефона Не Не
Поддръжка по имейл да да
Средно време за отговор по имейл 25 минути 45 минути
Поддръжка на билети да да
Поддръжка на чат на живо да да

И при двата доставчика имате множество възможности за поддръжка. Те включват поддръжка на билети, имейл и чат на живо, заедно със секция за знания за търсене и раздел с често задавани въпроси.

Всички опции работят доста добре, а времената за реакция във всеки един VPN разговор на живо е доста впечатляваща. Отне само няколко секунди, за да получите отговори на технически запитвания.

Дори проведох тест за времето за реакция от всеки доставчик на поддръжка по имейл. Процесът включва изпращане на двамата доставчици на четири въпроса по имейл. Вижте статиката за всяка VPN по-долу:

Surfshark

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Surfshark работи ли с Netflix? 20 минути 1 да
Surfshark добър ли е за Torrenting? 25 минути 1 да
Surfshark работи ли в Китай? 30 минути 1 да
Как да активирате обфуксацията? 20 минути 1 да

PIA

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Защо PIA се намира в държава с пет очи? Един час 1 да
Запазва ли частният достъп до Интернет дневници? 45 минути 1 да
Работи ли частният достъп до Интернет с Netflix? 50 минути 1 да
Как да получа възстановяване на средства от частен достъп до Интернет? 44 минути 1 да

Победителят: Surfshark

Surfshark е победителят

Несъмнено Surfshark печели това сравнение, поради това, че е по-добър в деблокирането на стрийминг платформите, работата в Китай и предлагането на специални IP адреси, като същевременно е изключително благоприятен за бюджета.

PIA също е добра услуга, но има необходими подобрения в няколко области. Да не говорим, доставчикът е базиран на рискова юрисдикция, която елиминира цялостната цел за използване на поверителността!

Подобни статии

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me