PureVPN срещу Windscribe

PureVPN срещу Windscribe

Там, където PureVPN стои висок като известен “премия” доставчик в индустрията, Windscribe следва a “Freemium” модел и се нарежда като силен “Безплатно” обслужване и с платени планове.

Коя услуга е по-добра обаче? За да разберете, прочетете този задълбочен анализ на PureVPN спрямо Windscribe, където ще оценя и двамата доставчици по редица решаващи аспекти:

Акценти

PureVPN Windscribe
 1. 2 000+ сървъра в 140 държави
 2. Налични специализирани IP адреси
 3. 5 едновременни връзки
 4. Приложения за всички платформи / устройства
 5. Няма политика за регистрация (одит от AltiusIT)
 1. 600+ сървъра в 60 държави
 2. AES-256 битово криптиране
 3. Налични специализирани IP адреси
 4. Създайте опция по персонализиран план
 5. 10 GB Ограничение на честотната лента безплатно

Цени и отстъпки

PureVPN Windscribe
Период на абонамент 1 месец Безплатно
Една година 1 месец
2 години Една година
Специална оферта 73% отстъпка при двугодишен план 54% отстъпка при едногодишен план
Най-висока цена на месец $ 10.95 $ 9.00
Най-ниска цена на месец $ 2.91 $ 4.08
Едногодишна цена $ 49.92 $ 49
Гарантирано връщане на парите 31 дни 3 дни

По отношение на цените и PureVPN, и Windscribe са склонни към бюджета. Последният също така предоставя на потребителите безплатен план за ползване.

Този план идва с ограничение на честотната лента от 10 GB. Ако сравним това с други услуги като TunnelBear и Hide.Me, ограничението не е чак толкова лошо за БЕЗПЛАТНА услуга.

В същото време имате ограничен избор в сървърите и функциите. Ето защо Windscribe предоставя на разположение и премиен план за своите потребители.

Той има два нива: месечен и годишен. Там, където месечното започва от $ 9,00, годишно ви дава 54% отстъпка, намалявайки разходите до $ 4,08 на месец.

Като друга опция, Windscribe също дава възможност на потребителите да го правят “изгради план”. Това им дава възможност да изберат продължителността на абонамента и други специфики.

PureVPN, от друга страна, не предлага a “Безплатно” план и нито a “потребителски абонамент”. Те предлагат планове от три различни продължителност.

Месечният старт започва от $ 10.95, докато годишният ви дава 62% отстъпка, започвайки от $ 4.16 / мес, което означава, че плащате само $ 49.92 за 12 месеца, което е едва $ 1 по-скъпо от Windscribe.

Ако искате да получите най-добрата стойност от PureVPN обаче, препоръчвам да отидете за 2-годишния им абонамент, който започва с минимални $ 2,91 / месец.

Това означава, че потребителите получават огромна отстъпка от 73%. Общо за 24 месеца ще плащате само еднократна такса от 69 долара, което отново е доста достъпно.

Що се отнася до парите обратно’s PureVPN предлага 31-дневна гаранция за възстановяване. Междувременно, Windscribe предлага само 3-дневно възстановяване (което не може да бъде възползвано, ако използвате ограничението от 10 GB).

Вземете тази най-добра сделка за PureVPN: Спестете 73% от 2-годишната им специална

Вземете тази най-добра сделка за Windscribe: Спестете 54% от специалната им година

Характеристика

PureVPN Windscribe
Едновременни връзки 5 неограничен
Приложения за операционна система Windows, macOS, Android, iOS, Linux и Fire TV Windows, macOS, Android, iOS, Linux, Fire TV
Ръчно инсталиране на устройства Linux, рутери, приемници Рутери, телевизори и др
Разделяне на тунели Да (Всички приложения) Да (Всички приложения)
Безплатни екстри Официален Kodi addon, рекламен блокер, зловреден скенер, разширения на браузъра за Chrome и Firefox R.O.B.E.R.T., Config Generators, ScribeForce, Split tunneling, DoubleHop

И PureVPN, и Windscribe предлагат собствен уникален набор от функции. Те позволяват на потребителите да получават повече сигурност и защита онлайн за всички дейности, свързани с интернет.

Ако говорим за съвместимост на приложенията, и двата VPN имат местни клиенти за Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Mozilla Firefox, Google Chrome, Fire TV, Android / Apple TV.

  NordVPN срещу ExpressVPN

PureVPN добавя към този списък специално предназначение за Kodi. Що се отнася до поддръжката на рутера, имате ръководства за ръчна настройка за настройка на двамата доставчици на Tomato или DD-WRT устройства.

Когато PureVPN поддържа едновременни връзки само на 5 устройства, Windscribe поддържа неограничен мулти-вход, даващ предимство пред останалите доставчици на пазара.

Що се отнася до допълнителните функции, PureVPN предлага NAT защитна стена, разделяне на тунели, блокиране на реклами / проследяване, IPv6 защита от теч, пренасочване на порт, Kill Switch, защита на DDoS и специални IP адреси.

Windscribe, от друга страна, предоставя на потребителите достъп до R.O.B.E.R.T., конфигуриране на генератори, ScribeForce (Екипни акаунти), пренасочване на пристанища, разделно тунелиране и DoubleHop.

Разблокиране на способности

PureVPN Windscribe
Нетфликс да Не
Hulu да Не
Sky Go да Не
Amazon Prime да Не
BBC iPlayer да Не
коремни мускули да Не
CBS да да
NBC да да
ITV да да
Канал 4 да да

По отношение на деблокирането бях доста разочарован от представянето, предоставено от Windscribe. PureVPN, от друга страна, се оказа доста забележителният “unblocker.”

Windcribe не успя при деблокиране на услуги като Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime, Voot, Hotstar, Disney Plus, дори след като изпробвах различни сървъри.

Сайтовете за стрийминг, които тя успя да деблокира, трябваше да срещна проблеми с несъответствие, прекъсвания и откриване на прокси / VPN грешки, което беше доста смущаващо.

Обратно, PureVPN успя да деблокира всички платформи с летящи цветове. Всъщност всички техни приложения идват оборудвани с “популярни уебсайтове” опция.

Това меню изброява всички популярни сайтове за стрийминг. Ако искате да деблокирате Netflix, просто кликнете върху иконата и ще бъдете пренасочени към разблокираната американска версия на сайта.

Най-добрата част от всичко: производителността остава последователна дори в разширенията на браузъра Google Chrome и Mozilla Firefox, подвиг, който дори и най-добрите в бранша не са постигнали досега!

Китай

Китай приема блокирането на VPN доста сериозно. Като такъв, “Голямата защитна стена” използва многобройни технологии и алгоритми за спиране на емигранти / обитатели от заобикаляне на гео ограниченията.

За съжаление, Windscribe не успя да предложи никакви стимули за двете публики. Базираният в Канада доставчик няма огледален уебсайт, който да изтегля приложенията им в страната, нито има китайски сървъри.

Обратно, PureVPN е единственият доставчик в бранша, предлагащ 12 китайски сървъра (6 в Пекин и 6 в Шанхай). В същото време той предлага приложения, които работят в страната.

Въпреки че в момента списъкът е ограничен само до Windows, macOS и Android. Независимо от това, това все още е доста постижение, тъй като много доставчици не успяват да осигурят достъп до Китай!

Настройка и интерфейс

PureVPN Windscribe
Съветник за автоматична настройка Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Избор на основно местоположение Списък на базата на Списък на базата на
Страници с допълнителни настройки да да
Приятелски за мобилни устройства да да

PureVPN поддържа всички популярни платформи / устройства. По отношение на потребителския интерфейс, всички техни приложения обикновено са невероятно лесни за използване и обслужват както: новобранци, така и Tech-y VPN потребители.

Всички приложения приемат меню за избор на местоположение въз основа на списък и вие също имате различни режими, като p2p / споделяне на файлове, стрийминг, деблокиране и т.н. за свързване към съответните сървъри.

Като допълнителен стимул, PureVPN’s приложението дори има опция за промяна на порт. Това помага за заобикаляне на гео ограниченията и VPN забрани за стрийминг сайтове и страни с строги закони.

Мобилните приложения също имат един и същ набор от функции, но обикновено са различни на външен вид. Те се гордеят с по-тъмен дизайн и потребителски интерфейс, но такъв, който е невероятно лесен за използване.

PureVPN Mac App

В сравнение с PureVPN, Windscribe’s приложенията разполагат с по-компактен интерфейс и стил; този, който остава последователен във всичките им приложения за различни устройства / платформи.

  NordVPN срещу ExpressVPN

Няма много видима разлика между приложенията за десктоп / лаптоп и смартфони, тъй като тяхната цветова тема, достъпност и навигация са почти идентични.

Просто размерът на VPN клиентите варира между устройство и устройство и платформа към платформа. Например, разширенията на браузъра имат още по-минималистичен вид. д

Сървъри

PureVPN Windscribe
Страни на сървъра 140+ 60
Общ брой сървъри 2000 600+

В сравнение с PureVPN, базираната в Канада Windscribe пада ужасно малко “номера на сървъра”. Всъщност мрежовата им инфраструктура е сред най-малките.

Имате достъп само до 600+ сървъра в 60 страни по света. Този лош брой сървър води до проблеми със скоростта, причинени от натоварването на потребителите на различни сървъри.

PureVPN, от друга страна, може да се похвали с голям списък от 2 000+ сървъра в 140+ страни по света, предоставяйки повече функционалност на потребителите в различни страни.

Всъщност VPN, базирана в Хонконг, има най-голям брой страни, поддържани по отношение на сървърите, което е доста подвиг за доставчик, който е благоприятен за бюджета.

скорост

PureVPN Windscribe
Загуба на скорост 9% 30,75%

За да получа по-добра представа за работата на двамата доставчици, проведох анализ на скоростта. Този процес изисква тестване на различни сървъри и от двамата доставчици на множество аспекти.

Те включват стрийминг на сайтове като Netflix, сърфиране в интернет, изтегляне на файлове за изтегляне или игра на онлайн игри. За задачата подбрахме 4 произволни сървъра от PureVPN и CyberGhost.

При тестове за бърза скорост при 100 Mbps връзка, PureVPN успя да достави средно 91 mbps при качване и изтегляне, което показва загуба на скорост от 9%.

Windscribe, от друга страна, достави посредствена скорост средно със 69.25 mbps. Това показва загуба на скорост от над 30%, което не е подходящо за нито един VPN потребител!

Сигурност

PureVPN Windscribe
VPN протоколи PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN IKEv2 и OpenVPN
Шифроване на данни на OpenVPN AES-256-CBC AES-256-CBC
Шифроване на контролния канал на OpenVPN RSA-4096 RSA-4096
Прикриване технология Нито един Нито един
Приложение за сигурност Kill Switch и DNS защита от теч Kill Switch и DNS защита от теч
DNS статус Частен DNS Частен DNS

PureVPN поддържа голямо разнообразие от протоколи. Те включват PPTP, L2TP, IKEv2, SSTP и OpenVPN (TCP и UDP), за да предоставят на потребителите от всякакъв вид свобода на избор.

По подразбиране обаче PureVPN използва протокола OpenVPN на всички устройства, с изключение на iOS устройства, които използват протокола IKEv2 за по-бързи скорости и сигурност.

За криптиране доставчикът използва AES-256-CBC шифър с HMAC SHA1 аутентификация за канала за данни, което е доста впечатляващо и силно защитено.

Междувременно, той използва AES-256-CBC шифър с HMAC SHA384 аутентификация на хеш и RSA-4096 шифроване на ръкостискане за контролния канал.

От друга страна, Windscribe поддържа само протокола IKEv2 и OpenVPN на всичките си устройства. По подразбиране всички негови приложения използват OpenVPN.

За криптиране Windscribe използва AES-256 шифри, съчетани с SHA-512 удостоверяване и най-силният 4096-битов RSA ключ за ръкостискане –  в допълнение към подкрепа Перфектна тайна за напред използване на Diffie Hellman (DHE).

Тестове за теч

За да получа по-добра представа за сигурността на приложението, проведох тест за теч на PureVPN и Windscribe. Процесът включваше използването на 6 различни инструмента за проверка;

Тестове за заявка на WebRTC и HTTP:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
DNS течове:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 и торент IP течове:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

И PureVPn, и Windscribe успяха да изчистят тестовете от 6-те различни инструмента по-горе и не разкриха оригиналната ни информация за IP, DNS или WebRTC.

поверителност

PureVPN Windscribe
Централно управление Хонг Конг Канада
Дневници за връзка Нито един Нито един
Дневници за активност Нито един Нито един
Информация за регистрация Имейл адрес Имейл адрес
Анонимно плащане методи Различни криптовалути Само биткойн
  NordVPN срещу ExpressVPN

По отношение на поверителността, решението за победител всъщност не отнема много време. PureVPN е със седалище в сейфа, Хонконг, докато Windscribe е базиран в Канада.

Както вероятно знаете, Канада е учредител на Алианса „Петте очи“, който се отдаде на споделянето на разузнаването, като налага задължителни закони за масово наблюдение и запазване на данни.

Следователно може да не е добър вариант точно да се регистрирате с Windscribe, въпреки че те твърдят, че са a “нулеви дневници” доставчик. Те ще трябва да се съобразят със своята страна’s закони!

Windscribe също не е преминал одит на тяхната политика без регистрация. Междувременно PureVPN наскоро се присъедини към редиците, като получи своята услуга одитирана от AltiusIT.

Конфигурация

PureVPN Windscribe
Разпределение на адреси Споделено / Static Споделено / Static
Статични IP адреси 8+ държави 13 места
DDoS защита да Не
NAT защитна стена да да

И PureVPN, и Windscribe поддържат споделена / статична инфраструктура, за да отговорят на разнообразните нужди на своите клиенти. Въпреки че наличието на IP-адреси варира в зависимост от доставчика.

Windscribe е посветил IP адреси на ограничени 13 места, като повечето от тях се разпространяват в САЩ, Великобритания и Канада.

PureVPN, от друга страна, има статични IP в 8+ страни с по-голям брой. Поддържаните държави включват САЩ, Великобритания, Австралия, Канада, Германия, Малта, Хонконг, Сингапур.

Поддръжка на клиенти

PureVPN Windscribe
Видео ръководства да да
Търсене на база знания  да да
Поддръжка по телефона Не Не
Поддръжка по имейл да да
Средно време за отговор по имейл 39 минути 45 минути
Поддръжка на билети да да
Поддръжка на чат на живо да Не

PureVPN и Windscribe предлагат поддръжка под формата на чат на живо, видео ръководства, база знания, често задавани въпроси, имейл и билети. Всичко това са добри възможности за получаване на подкрепа.

Вторият най-добър вариант за повечето е поддръжката по имейл. Така че, аз отидох малко по-далеч с моето тестване, за да анализирам времената на реакция и от двамата доставчици.

По-долу можете да видите статистиката на двамата доставчици въз основа на четири различни въпроса.

PureVPN

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
PureVPN добър ли е за Torrenting? 25 минути 1 да
Работи ли PureVPN с Netflix? 39 минути 1 да
Мога ли да инсталирам PureVPN на LibreELEC 50 минути 1 да
Как да настроите PureVPN на Firestick? 44 минути 1 да

Windscribe

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Скрива ли Windscribe вашия IP? 42 минути 1 да
Добър ли е Windscribe за игри? Един час 1 да
Работи ли Windscribe с Netflix? 37 минути 1 да
Има ли Windscribe ключ за убийство? 40 минути 1 да

Победителят: PureVPN

PureVPN е победителят

След анализ на двамата доставчици става ясно, че PureVPN се появява победително и с право. VPN е всеобхватен с прости думи.

Той е бюджетен, има добър брой сървъри, отблокира плавно всички поточни платформи и работи в Китай. Ако това не беше достатъчно, той дори е одобрен от Forbes.

Подобни статии

 • PureVPN срещу TorGuard

  PureVPN се слави с това, че е евтин доставчик, който противоречи на най-добрите имена на пазара, но наистина ли е по-добър от високо сигурните и…

 • PureVPN срещу CyberGhost

  Там, където PureVPN стои високо като бюджетна, но надеждна услуга, CyberGhost е също толкова впечатляващ доставчик с много какво да предложи. Кой е VPN…

 • PureVPN срещу HideMyAss Сравнение 2020

  Там, където PureVPN стои висок като известен “премия” VPN в индустрията, HideMyAss е популярен избор сред потребителите на непрофесионални клиенти най-вече заради своето закачливо име….

 • PureVPN срещу TunnelBear

  Когато PureVPN се слави като бюджетна услуга, но все пак ориентирана към стойността услуга, TunnelBear е любим сред безплатни от доста време. Днес ще го направим…

 • PureVPN срещу PIA (частен достъп до интернет)

  Много потребители се сблъскват с огромно объркване, когато се опитват да изберат подходящ VPN. Това объркване най-вече произтича от факта, че потребителите често гледат VPN услуги…

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me