PureVPN срещу TunnelBear

PureVPN срещу TunnelBear

Когато PureVPN се слави като бюджетна услуга, но все пак ориентирана към стойност услуга, TunnelBear е любим сред безплатни от доста време..

Днес ще сравним двете услуги’ “премия” оферти за определяне кой доставчик предлага по-добри стимули за потребителите.

Така че, без допълнително обобщение, проверете този задълбочен анализ на PureVPN спрямо TunnelBear, където сравняваме двете по различни фактори:

Акценти

PureVPN TunnelBear
 1. 2 000+ сървъра в 140 държави
 2. Налични специализирани IP адреси
 3. 5 едновременни връзки
 4. Приложения за всички платформи / устройства
 5. Потвърдена политика без регистрация (одит)
 1. 1000+ сървъра в 23 държави
 2. AES-256 битово криптиране
 3. 5 едновременни връзки
 4. Безплатен план на разположение за потребителите
 5. Мина два независими одити за сигурност

Цени и отстъпки

PureVPN TunnelBear
Период на абонамент 1 месец Безплатно
Една година 1 месец
2 години Една година
Специална оферта 73% отстъпка при двугодишен план 50% отстъпка при едногодишен план
Най-висока цена на месец $ 10.95 $ 9.99
Най-ниска цена на месец $ 1.65 $ 4.99
Едногодишна цена $ 69.72 $ 59.88
Гарантирано връщане на парите 31 дни Нито един

По отношение на цените имате на разположение множество опции при всеки един от доставчиците. Въпреки че TunnelBear следва a “Freemium” модел на ценообразуване, така че неговите предложения включват: “Безплатно” версия също.

Можете да се регистрирате за него, като въведете своя имейл адрес и ще имате право да получите достъп до ограничени 4 места с ограничение на честотната лента от 500 MB. PureVPN, от друга страна, предлага “премия” абонаменти.

Месечният им план започва от $ 10.95, междувременно TunnelBear’s започва от $ 9.99. Разбира се, ако изберете планове с по-голяма продължителност, можете да използвате по-добри отстъпки и сделки.

Например, ако изберете 1-годишен план на PureVPN, ще трябва да платите $ 5,81 / месец. Това възлиза на 69,72 долара за 12 месеца. И обратно, TunnelBear’s 1-годишният план струва $ 4,99 на месец.

В резултат на това плащате само 59,88 долара за 12-месечен достъп. TunnelBear не предлага повече планове освен безплатен, едномесечен и 1-годишен, но с PureVPN имате и 2-годишен план на разположение.

Този план дава на потребителите най-добрата стойност, като се започне от минимални $ 3,49 / месец, което се таксува като $ 83. Като част от последните си сделки, PureVPN предлага и 5-годишен план за $ 79 за ограничен период.

Що се отнася до парите обратно’s PureVPN предлага 31-дневна гаранция за възстановяване. Междувременно TunnelBear предлагаше 30-дневно възстановяване, но отмени тази функция от скоро.

Вземете тази най-добра сделка за PureVPN: Спестете 73% от 2-годишната им специална

Вземете тази най-добра сделка за TunnelBear: Спестете 50% от специалната им година

Характеристика

PureVPN TunnelBear
Едновременни връзки 5 5
Приложения за операционна система Windows, MacOS, Android, iOS, Linux и Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Ръчно инсталиране на устройства Linux, маршрутизатори, приставки Маршрутизаторите
Разделяне на тунели Да (Всички приложения) Да (VigilantBear)
Безплатни екстри Официален Kodi addon, рекламен блокер, зловреден скенер, разширения на браузъра за Chrome и Firefox Най-близък тунел, Wi-Fi защита, 500MB безплатно

PureVPN печели надмощие над TunnelBear по отношение на характеристиките. Той стои като новатор и влиятел, благодарение на многото си съвременни технологии за сигурност и поверителност.

Да не говорим, че имате приложения, достъпни за всяка платформа / устройство, включително Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Mozilla Firefox, Google Chrome, Amazon Fire TV, Apple TV и дори добавка за Kodi.

TunnelBear също предлага същата съвместимост на приложенията, с изключение на специална добавка за Kodi. В същото време му липсват много полезни функции, налични с PureVPN, необходими за VPN потребители.

Те предлагат разделно тунелиране (прякор като “VigilantBear”) за всички приложения, което е доста полезно. Отделно от това, те имат функция GhostBear, която предоставя повече сигурност (ще разбера подробно по-долу).

В сравнение с тези минимални функции, PureVPN предлага специализирани IP адреси, блокери за реклами / проследяване, скенери за злонамерен софтуер, NAT защитна стена и безброй други технологии за повишаване на вашата сигурност и поверителност.

Разблокиране на способности

PureVPN TunnelBear
Нетфликс да Не
Hulu да Не
Sky Go да Не
Amazon Prime да Не
BBC iPlayer да Не
коремни мускули да Не
CBS да да
NBC да да
ITV да да
Канал 4 да да

Тъй като TunnelBear е известен сред “безплатните”, Не очаквах много по пътя на деблокиране на стрийминг платформи. Моите предположения се оказаха верни, след като изпробвах тяхната безплатна и премиум версия в различни сайтове.

VPN не успя да деблокира Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime, Voot, Hotstar, Disney Plus и други популярни сайтове. Като такъв, той може да не е най-добрият вариант за потребителите, които искат VPN за стрийминг.

PureVPN, от друга страна, отхвърли всички шансове за предоставяне на отлични възможности за деблокиране. VPN използва силни технологии на обфуксация за заобикаляне на гео ограниченията по целия свят.

Тестването му на различни стрийминг платформи показа, че доставчикът не е имал проблеми при деблокиране на популярни услуги за всички свои приложения. Те включват техните “разширения за браузър” също.

Не много доставчици могат да твърдят, че могат да деблокират VoDs като Netflix чрез разширение за Chrome или Mozilla. Въпреки това, PureVPN прави това възможно, като му дава предимство пред останалите доставчици.

Той също така дава на потребителите a “популярни уебсайтове” опция на всички устройства, които изброяват всички известни сайтове за стрийминг. Просто кликнете върху канала, който искате да деблокирате, и да получите достъп до него мигновено, без минус.

Китай

Най- “Страхотна защитна стена” в Китай използва различни техники за блокиране на VPN като атаки на дълбока проверка на пакети (DPI), DNS отвличане, DNS отравяне и VPN сървъри Blackholing, което прави заобикалянето на гео ограничения невероятно трудно.

За съжаление, TunnelBear не предлага стимули за експанзите или жителите в Китай. Нямате наличен огледален уебсайт за изтегляне на приложенията им в страната, както и нямате на разположение китайски сървъри.

Доставчикът предлага a “GhostBear” функция, която използва обфуксация на сървъри, използващи TCP протокол над порт 443, за да прикрие VPN връзката като редовна “HTTPS” трафик, но това се оказа неефективно в нашите тестове.

Междувременно PureVPN работеше по-добре както за китайците, така и за жителите на страната. Той предлага огледален уебсайт и е единственият доставчик на пазара, който предлага 12 китайски сървъра (6 в Пекин и 6 в Шанхай).

Настройка и интерфейс

PureVPN TunnelBear
Съветник за автоматична настройка Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Избор на основно местоположение Списък на базата на Списък на базата на
Страници с допълнителни настройки да да
Приятелски за мобилни устройства да да

PureVPN предлага приложения за всички множество устройства и платформи. Те не са ограничени до Windows, Mac, Android и iOS. VPN поддържа по-големи екрани на Android / Apple телевизори и дори Fire TV.

Най-добрата част от всички; лекотата на използване и интуитивността не се компрометират на малки или по-големи екрани. PureVPN остава последователен в отличното удобство на потребителите на всички устройства.

Настолните приложения имат дизайн, който се грижи както за новобранци, така и за експерти. Мобилните приложения приемат по-тъмен вид с лесна достъпност на сървъри, функции и конфигурации.

Междувременно разширенията на браузъра са също толкова невероятни и дори дават на потребителите възможността да деблокират поточни платформи като Netflix директно в браузъра.

PureVPN Mac App

TunnelBear не предлага същото ниво на съвместимост на приложенията. Имате приложения за десктоп, мобилни устройства и браузъри, но липсват поддръжка за пожарни телевизори, Apple TV и Kodi.

Що се отнася до дизайна, всички клиенти изглеждат страхотно и са склонни да бъдат “забавно за използване”. В сравнение с PureVPN, техните клиенти са изпълнени със забавна мечка графика и мечките.

Най- “Общ” раздела дава опции, свързани с VPN клиента като “стартирайте при стартиране на компютъра”, междувременно “Сигурност” раздела дава достъп до функции като “VigilantBear” и “GhostBear”.

Като цяло VPN приложенията и на двамата доставчици са доста невероятни, но по отношение на “външен вид”, TunnelBear определено печели сред най-разнообразните услуги на пазара.

Сървъри

PureVPN TunnelBear
Страни на сървъра 140+ 23
Общ брой сървъри 2000 1000

В сравнение с PureVPN, базираната в Канада TunnelBear намалява ужасно много, като се базира на цялостната мрежова инфраструктура. Те имат само 1000 сървъра в ограничени 23 страни по света.

Междувременно PureVPN има по-голяма мрежа от 2 000+ сървъра в 140+ страни по света. Това го прави единственият VPN, който предлага поддръжка на толкова много места по целия свят.

Следователно, не е трудно предизвикателство да определим победител в този аспект. TunnelBear трябва да подобри броя на своите сървъри масово, ако иска да се конкурира с първокласни сървъри.

скорост

PureVPN TunnelBear
Загуба на скорост 9% 30%

Също така извърших анализ на скоростта и на двамата доставчици, за да улесня процеса на вземане на решения за потребителите. Процесът включваше тестване на различни сървъри за всички свързани с интернет дейности.

Те включват просто сърфиране в интернет, игра на онлайн игри, изтегляне на торент файлове или стрийминг на сайтове като Netflix. За задачата подбрахме 4 произволни сървъра от Pure и TunnelBear.

Местоположения включват Канада, САЩ, Великобритания и Франция. При тестове за бърза скорост при 100 Mbps връзка, PureVPN успя да достави средно 91 mbps при качване и изтегляне, което показва загуба на скорост от 9%.

Междувременно Tunnelbear записа средна скорост от 70 Mbps при качване и изтегляне, което показва загуба на скорост от 30%. Безопасно е да се каже, PureVPN печели този аспект с огромен марж!

Сигурност

PureVPN TunnelBear
VPN протоколи PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN L2TP / IPSec, IKEv2, OpenVPN
Шифроване на данни на OpenVPN AES-256-CBC AES-256
Шифроване на контролния канал на OpenVPN RSA-4096 RSA-2048
Прикриване технология Нито един Нито един
Приложение за сигурност Kill Switch и DNS защита от теч VigilantBear и GhostBear
DNS статус Частен DNS Частен DNS

PureVPN предлага поддръжка на огромен набор от протоколи. Това включва PPTP, L2TP, IKEv2, SSTP и OpenVPN (TCP и UDP), за да предоставят на потребителите от всякакъв вид свобода на избор.

По подразбиране обаче PureVPN използва протокола OpenVPN на всички устройства, с изключение на iOS устройства, които използват протокола IKEv2 за по-бързи скорости и сигурност.

За криптиране, доставчикът използва AES-256-CBC шифър с HMAC SHA1 аутентификация за канала за данни, което е доста впечатляващо и силно защитено.

Междувременно, той използва AES-256-CBC шифър с HMAC SHA384 аутентификация на хеш и RSA-4096 шифроване на ръкостискане за контролния канал.

Не много доставчици са преминали към RSA-4096, но PureVPN е сред малкото, които имат. Следователно тя придобива предимство пред останалите доставчици на пазара.

Това включва и TunnelBear, който поддържа само три протокола; OpenVPN, L2TP / IPsec и IKEv2. Подобно на PureVPN, той използва OpenVPN по подразбиране на всички устройства.

Потребителите на iOS получават избор дали да използват протокола IKEv2 или L2TP / IPSec. Шифроването се осигурява с AES-256 шифри, но някои приложения могат да използват по-старото 128-битово криптиране и SHA-1 за удостоверяване на данни.

Тестове за теч

За да получа по-добра представа за сигурността на приложението, проведох тест за теч на PureVPN и TunnelBear. Процесът включваше използването на 6 различни инструмента за проверка;

Тестове за заявка на WebRTC и HTTP:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
DNS течове:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 и торент IP течове:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

PureVPN се присъедини към всички тестове от шестте различни инструмента по-горе и не разкри оригиналната ни информация за IP, DNS или WebRTC. TunnelBear, също не е имал течове на IP на IPv4 и IPv6.

Въпреки това, когато използвате IPv6, инструментите откриват течове на WebRTC както в приложенията на Windows, така и на Mac. Просто решение за това е деактивирането на IPv6 връзки на вашето устройство.

поверителност

PureVPN TunnelBear
Централно управление Хонг Конг Канада
Дневници за връзка Нито един Нито един
Дневници за активност Нито един Нито един
Информация за регистрация Имейл адрес Имейл адрес
Анонимно плащане методи Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin и други Нито един

Един поглед към горната таблица и става ясно, че PureVPN печели предимство пред TunnelBear по отношение на цялостната поверителност. Базиран е в Хонконг, далеч от 5/9/14 Eyes Alliance.

TunnelBear, от друга страна, е със седалище в Канада. Както вероятно знаете, Канада е основател на „Петте очи“ и се отдаде на масово наблюдение и запазване на данни.

Ако получи заповед за прихващане, придружена от призовка, VPN може да се наложи да изпълни законовите искания на правителството. Поради това винаги съществува риск да се доверите на доставчика.

Да не говорим, TunnelBear също не поддържа огромен набор от криптовалути, с изключение на Bitcoin. Междувременно PureVPN поддържа над 250+ опции, благодарение на въвеждането на PaymentWall.

Що се отнася до регистрирането, и двамата доставчици първоначално съхраняваха регистрационни файлове, но сега се присъединиха към редиците на VPN услугите без регистрация. PureVPN беше наскоро одитиран от AltiusIT.

Междувременно TunnelBear премина през два одити за сигурност през годините, като и двата бяха проведени от Cure53. Можете да видите резултатите от независимите одити тук.

Конфигурация

PureVPN TunnelBear
Разпределение на адреси Споделено / Static Споделено
Статични IP адреси 7+ държави Не
DDoS защита да Не
NAT защитна стена да да

По отношение на конфигурацията PureVPN отново придобива надмощие над TunnelBear. Това е така, защото базираният в Канада доставчик поддържа само споделена инфраструктура с налични динамични IP адреси.

PureVPN, от друга страна, предлага повече стимули на своите потребители, като подкрепя и двете; споделена и статична инфраструктура. Те имат специални IP адреси, налични в повече от 7+ страни по света.

Поддръжка на клиенти

PureVPN TunnelBear
Видео ръководства да да
Търсене на база знания  да да
Поддръжка по телефона Не Не
Поддръжка по имейл да да
Средно време за отговор по имейл 39 минути Един час
Поддръжка на билети да да
Поддръжка на чат на живо да Не

PureVPN и TunnelBear предлагат поддръжка под формата на чат на живо, видео ръководства, база знания, често задавани въпроси, имейл и билети. Всичко това са добри възможности за получаване на подкрепа.

Вторият най-добър вариант за повечето е поддръжката по имейл. И така, отидох малко по-далеч с моето тестване, за да анализирам времената на реакция и от двамата доставчици.

По-долу можете да видите статистиката на двамата доставчици въз основа на четири различни въпроса.

PureVPN

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
PureVPN добър ли е за Torrenting? 25 минути 1 да
Работи ли PureVPN с Netflix? 39 минути 1 да
Мога ли да инсталирам PureVPN на LibreELEC 50 минути 1 да
Как да настроите PureVPN на Firestick? 44 минути 1 да

TunnelBear

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Безопасен ли е TunnelBear за тъмна мрежа? Един час 1 да
Как да прекратя абонамента си за TunnelBear? 48 минути 1 да
Работи ли TunnelBear за Netflix? 52 минути 1 да
Кой е собственик на VPN на TunnelBear? 59 минути 1 да

Победителят: PureVPN

PureVPN е победителят

Безспорно PureVPN печели това сравнение, поради по-голямата си сървърна инфраструктура, способността да заобикаля GFW в Китай, възможностите за деблокиране на Netflix и проблемите с нулевите течове.

TunnelBear също е добра услуга, но канадската централа, проблеми с течовете, лош брой сървъри и липса на възможности за деблокиране означават, че VPN има дълъг път.

Подобни статии

 • PureVPN срещу CyberGhost

  Там, където PureVPN стои високо като бюджетна, но надеждна услуга, CyberGhost е също толкова впечатляващ доставчик с много какво да предложи. Кой е VPN...

 • ExpressVPN срещу TunnelBear

  Когато ExpressVPN е лидер на пазара на “премия” VPN мрежи, TunnelBear е любим сред безплатни от известно време насам. Днес ще бъда...

 • PureVPN срещу Windscribe

  Там, където PureVPN стои висок като известен “премия” доставчик в индустрията, Windscribe следва a “Freemium” модел и се нарежда като силен “Безплатно” обслужване...

 • PureVPN срещу HideMyAss Сравнение 2020

  Там, където PureVPN стои висок като известен “премия” VPN в индустрията, HideMyAss е популярен избор сред потребителите на непрофесионални клиенти най-вече заради своето закачливо име....

 • PureVPN срещу PIA (частен достъп до интернет)

  Много потребители се сблъскват с огромно объркване, когато се опитват да изберат подходящ VPN. Това объркване най-вече произтича от факта, че потребителите често гледат VPN услуги...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me