PureVPN срещу TorGuard

PureVPN срещу TorGuard

PureVPN се слави с това, че е евтин доставчик, който върви срещу водещите имена на пазара, но наистина ли е по-добър от високозащитния и популярен TorGuard?

Именно това ще научим в този сравнителен анализ на PureVPN срещу TorGuard, където и двете доставчици се опираме един срещу друг по редица решаващи фактори.

Акценти

PureVPN TorGuard
 1. 2000+ сървъра в 140 държави
 2. Налични са специализирани IP адреси
 3. 5 едновременни връзки
 4. Приложения за всички платформи / устройства
 5. Потвърдена политика без регистрация (одит)
 1. 3000+ сървъра в 55 държави
 2. OpenConnect SSL базиран VPN
 3. 8 едновременни връзки
 4. Приложения за всички платформи / устройства
 5. Поддържа WireGuard протокол

Цени и отстъпки

PureVPN TorGuard
Период на абонамент 1 месец 1/3/6 месеца
Една година Една година
2 години 2 години
Специална оферта 73% отстъпка при двугодишен план 58% отстъпка при двугодишен план
Най-висока цена на месец $ 10.95 $ 9.99
Най-ниска цена на месец $ 1.32 $ 4.16
Едногодишна цена $ 69.72 $ 59.99
Гарантирано връщане на парите 31 дни 7-дни

По отношение на цените и PureVPN, и TorGuard предлагат много планове на потребителите да използват изключителни отстъпки. Разбира се, по-евтиният вариант сред двете е PureVPN.

Въпреки че месечният му план започва от $ 10.95, избирайки по-продължителни абонаменти, ще ви даде по-добри сделки. Например, ако отидете на едногодишния им план, вие плащате ниски 69,75 долара.

Ако изберете двугодишния им план, плащате минимум 3,49 долара на месец, което означава 83 долара за 24 месеца. Ако обаче искате да получите най-добрата стойност, на разположение е невероятна сделка.

Дава ви достъп до PureVPN за 5 години на най-ниската месечна цена от 1,32 долара. Това означава, че плащате само $ 79 за 60 месеца, което е чудесен план за мислене на VPN потребители “дългосрочен.”

От друга страна, TorGuard има 4 пакета: анонимен прокси, анонимен VPN, анонимен имейл и пакет за поверителност. Тук ще поговорим за техните “анонимен VPN” предлагане.

Обикновено имате много нива на абонаменти, налични с TorGuard. Месечното им започва от $ 9.99, тримесечно от $ 19.99, полугодишно от $ 29.99, а годишно от $ 59.99.

За да получи най-добрата стойност, TorGuard предлага двугодишен план, който намалява месечните разходи само до $ 4.16. В резултат на това плащате само 99,99 долара за 24 месеца, но все пак е по-скъпо от Pure’s 2-годишен абонамент.

Вземете тази най-добра сделка за PureVPN: Спестете 73% от 2-годишната им специална

Вземете тази най-добра сделка за TorGuard: Отпада разходите с 58% при двугодишен план

Характеристика

PureVPN TorGuard
Едновременни връзки 5 8
Приложения за операционна система Windows, MacOS, Android, iOS, Linux и Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Ръчно инсталиране на устройства Linux, маршрутизатори, приставки Някои рутери
Разделяне на тунели Да (Всички приложения) Не
Безплатни екстри Официален Kodi addon, рекламен блокер, зловреден скенер, разширения на браузъра за Chrome и Firefox TorGuard Stealth Proxy

Когато става въпрос за избор на VPN, трябва да погледнете извън цените. По принцип трябва да сте сигурни, че получавате услуга с огромен списък от функции за сигурност. PureVPN се справя доста добре в тази област.

Доставчикът, базиран в Хонг Конг, предлага родните приложения за всички платформи / устройства, използва NAT защитна стена във всички връзки, внедрява рекламен / проследяващ блокер и дори скенер за злонамерен софтуер.

От гледна точка на сигурността и порой, потребителите дори имат a “Разделяне на тунели” особеност. Това помага при разчленяването на тези услуги, за които искате VPN връзка или не, за да получите подходяща сигурност / скорост.

TorGuard също използва NAT Firewall, осигурява поддръжка на новия WireGuard протокол и позволява SSL връзки на OpenConnect, Stunnel, WireGuard и на всички разширения на браузъра.

Разблокиране на способности

PureVPN TorGuard
Нетфликс да Не
Hulu да да
Sky Go да Не
Amazon Prime да Не
BBC iPlayer да Не
коремни мускули да Не
CBS да да
NBC да да
ITV да Не
Канал 4 да да

Искрено очаквах повече от TorGuard по отношение на деблокирането на поточни канали. За съжаление те страдат от проблеми с прекъсване, грешки при откриване на прокси и проблеми с лоша скорост.

PureVPN, от друга страна, се оказа високо ефективен в заобикалянето на географски и съдържателни ограничения. Всичките му сървъри работеха гладко на редица поточни уебсайтове.

Те включват хитови платформи като Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime и сега дори Disney Plus. Всъщност техните приложения имат a “популярни уебсайтове” опция, която изброява всички тези VoDs.

Ако искате да получите достъп до която и да е стрийминг платформа, просто кликнете върху иконата й и PureVPN незабавно ще ви пренасочи към деблокирана версия в рамките на един миг; дори в разширенията на браузъра им!

Китай

Тъй като PureVPN е базиран в Хонконг, той предлага по-добра функционалност както за китайците, така и за живеещите в Китай. Всъщност той е единственият доставчик, който предлага 12 китайски сървъра.

Сред тях 6 са разположени в Шанхай и 6 в Пекин, което позволява на експатите да имат достъп до локално съдържание, което иначе е наистина трудна задача да бъдете честни “Голямата защитна стена.”

TorGuard, от друга страна, не работи безпроблемно за емигранти или жители. Те нямат специален уебсайт за огледало, за да могат потребителите да изтеглят приложенията си, нито пък са хостващи китайски сървъри.

Нашият представител в Китай каза, че OpenConnect SSL базираната VPN може лесно да бъде идентифицирана от GFW, което означава, че TorGuard все още трябва да работи за подобряване на StealthVPN или затлъстяване.

Настройка и интерфейс

PureVPN TorGuard
Съветник за автоматична настройка Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Избор на основно местоположение Списък на базата на Списък на базата на
Страници с допълнителни настройки да да
Приятелски за мобилни устройства да да

Едно от най-добрите неща за PureVPN е неговият дизайн и външен вид във всички платформи / устройства. Техните приложения имат невероятно удобно за потребителя и интуитивно усещане за тях.

Това работи в голяма полза за тях, тъй като както начинаещите, така и технотехниците намират приложението подходящо за техните нужди. В главното меню имате просто меню за свързване с бутон.

Въпреки това, на втория път, когато влезете в менюто с настройки, можете да намерите различни опции за конфигурация, които ви позволяват да засилите вашата сигурност / поверителност онлайн.

Най-добрата част от всичко: лесната употреба не се компрометира на по-големи екрани, включително на телевизорите на Amazon Fire, Android TV и Apple TV. Всичко работи гладко!

PureVPN Mac App

TorGuard все още се нуждае от някои подобрения в дизайна на приложенията си. Цялостният потребителски интерфейс може да изглежда малко сложен за непрофесионалния потребител, тъй като свързването към сървър трябва да зададете някои настройки.

Би било по-добре, ако TorGuard беше задал настройки по подразбиране за сигурност и след това даде удобството на потребителите, ако искат да го променят, но дори и да не е лошо усилие изобщо.

Приложенията все още са доста интерактивни и удобни за потребителя с лесни за разбиране менюта и опции, но ако сравним двата доставчика, PureVPN определено изглежда по-страхотно!

TorGuard App интерфейс

Сървъри

PureVPN TorGuard
Страни на сървъра 140+ 55
Общ брой сървъри 2000 3000

И PureVPN, и TorGuard предлагат впечатляваща мрежова инфраструктура. Когато PureVPN предлага 2000 сървъра в 140+ страни, TorGuard осигурява достъп до 3 000+ сървъра в 55 държави.

Въпреки че броят на сървърите от TorGuard е по-голям от този на PureVPN, последният го компенсира, като добавя повече по отношение на поддържаните държави и местоположения.

В резултат на това потребителите могат да намерят по-разнообразен набор от сървъри от PureVPN. Въпреки че трябва да увеличат тези числа, TorGuard също трябва да работи върху поддържаните от тях страни.

скорост

PureVPN TorGuard
Загуба на скорост 9% 19%

PureVPN и TorGuard са две грундирани услуги, когато става дума за дейности по деблокиране и изтегляне, така че и двамата определено предлагат оптимални скорости.

Въпреки това, когато проведохме тестове за скорост и на двете услуги, установихме, че PureVPN надмина на 4 произволно избрани сървъра в нашия анализ в сравнение с TorGuard.

Тези сървъри са базирани в САЩ, Великобритания, Франция и Канада. При тестовете за бърза скорост TorGuard работи със загуба на скорост от около 19%, докато PureVPN беше по-добър с 9% средно.

Сигурност

PureVPN TorGuard
VPN протоколи PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN OpenVPN / РГ / SSTP / IPSec
Шифроване на данни на OpenVPN AES-256-CBC AES-256
Шифроване на контролния канал на OpenVPN RSA-4096 RSA-4096
Прикриване технология Нито един Въз основа на OpenConnect SSL
Приложение за сигурност Kill Switch и DNS защита от теч StealthVPN
DNS статус Частен DNS Частен DNS

PureVPN добавя PPTP, L2TP, OpenVPN (TCP и UDP), SSTP и IKEv2 в списъка на поддържаните протоколи. SSTP се използва най-вече на устройства с Windows, а IKEv2 е полезно допълнение за мобилни устройства.

Той използва AES-256-CBC шифър с HMAC SHA1 аутентификация на хеш аутентификация за канала за данни и AES-256-CBC шифър с HMAC SHA384 хеш аутентификация и RSA-4096 криптиране на ръкостискане за контролния канал.

Ако говорим за сигурността като цяло, PureVPN определено е по-силен. Той предлага подобрени възможности за сигурност като Double VPN и Split Tunneling, NAT Firewall и DDoS Protection.

От друга страна, TorGuard предлага поддръжка на OpenVPN / WireGuard / L2TP / IPSec / SSTP. За канала за данни PIA използва AES-256-GCM шифри с SHA256 за удостоверяване на данни и RSA-4096 за ръкостискане.

За канала за управление TorGuard използва същите шифри и хеш аутентификация с включването на SHA384 за удостоверяване. Приложенията за iOS използват или IKEv2 или IPSec протоколи.

поверителност

PureVPN TorGuard
Централно управление Хонг Конг Съединени щати
Дневници за връзка Нито един Нито един
Дневници за активност Нито един Нито един
Информация за регистрация Имейл адрес Имейл адрес
Анонимно плащане методи Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin и други  Bitcoin и Litecoin

Благодарение на стратегическата си юрисдикция в Хонг Конг, PureVPN печели предимство над TorGuard. Това е така, защото последният се намира в САЩ, който е основател на съюза на пет, девет и четиринадесет очи.

Известно е, че членовете в такива страни приемат задължителни закони за масово наблюдение и запазване на данни. Поради това VPN трябва да си сътрудничат с поръчки и заявки, придружени от призовка.

Що се отнася до начините на плащане, TorGuard поддържа само Bitcoin и Litecoin. PureVPN, от друга страна, поддържа повече опции за криптовалути, благодарение на добавянето на PaymentWall.

Конфигурация

PureVPN TorGuard
Разпределение на адреси Споделено / Static Споделено / Static
Статични IP адреси 7+ държави 30+ места
DDoS защита да Не
NAT защитна стена да да

По отношение на конфигурацията TorGuard печели над PureVPN. Това е така, защото базираният в САЩ доставчик поддържа споделена / статична IP структура с повече от 30+ специализирани IP места.

PureVPN, от друга страна, поддържа и двете; споделена и статична инфраструктура. Те обаче имат специални IP адреси, налични само в 7+ страни по света, така че трябва да подобрят списъците.

Важно е да се спомене, че специалните IP адреси са достъпни като добавка с отделни цени. Ако изберете DDoS защита, може да се наложи дори да плащате по-високо за специализирания IP.

Поддръжка на клиенти

PureVPN TorGuard
Видео ръководства да да
Търсене на база знания  да да
Поддръжка по телефона Не Не
Поддръжка по имейл да да
Средно време за отговор по имейл 39 минути 45 минути
Поддръжка на билети да да
Поддръжка на чат на живо да да

И PureVPN, и TorGuard предлагат поддръжка чрез чат на живо, имейл и система за билети. Тестването на услугите за чат на живо показа, че отговорите са доста бързи.

Поддръжката по имейл / билети отне известно време с TorGuard (средно 45 минути на отговор), докато PureVPN го намали по-кратко (средно за 39 минути).

Проведохме тези тестове, като изпратихме на всеки VPN четири въпроса по имейл. Сред тях две бяха общи запитвания и две бяха малко по-технически. Вижте статистическите данни по-долу:

PureVPN

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
PureVPN добър ли е за Torrenting? 25 минути 1 да
Работи ли PureVPN с Netflix? 39 минути 1 да
Мога ли да инсталирам PureVPN на LibreELEC 50 минути 1 да
Как да настроите PureVPN на Firestick? 44 минути 1 да

TorGuard

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Как да прекратя абонамента си за TorGuard? Един час 1 да
Има ли TorGuard ключ за убийство? 45 минути 1 да
Включва ли TorGuard VPN прокси? 50 минути 1 да
TorGuard регистрира личните ви данни? 44 минути 1 да

Други сравнения за напускане

  1. ExpressVPN срещу IPVanish
  2. ExpressVPN срещу PureVPN
  3. PureVPN срещу IPVanish
  4. NordVPN срещу ExpressVPN

Победителят: PureVPN

PureVPN е победителят

PureVPN е победител тук, защото се появи като повече “вещ” VPN услуга според съвременните изисквания на потребителя от днешната.

Това е всеобхватна услуга, която отблокира всички популярни сайтове за стрийминг, работи в Китай и предлага крайна скорост за торент и поточно предаване, като същевременно е икономична!

Подобни статии

 • PureVPN срещу PIA (частен достъп до интернет)

  Много потребители се сблъскват с огромно объркване, когато се опитват да изберат подходящ VPN. Това объркване най-вече произтича от факта, че потребителите често гледат VPN услуги...

 • PureVPN срещу IPVanish - Губи ли PureVPN?

  Избирането между VPN мрежи може да бъде доста сложно, особено ако сте начинаещ или дон’не знам тънкостите на това, което прави един VPN по-добър от този...

 • PureVPN срещу Windscribe

  Там, където PureVPN стои висок като известен “премия” доставчик в индустрията, Windscribe следва a “Freemium” модел и се нарежда като силен “Безплатно” обслужване...

 • ExpressVPN срещу TorGuard

  ExpressVPN и TorGuard са известни VPN услуги, които се задълбочават в създаването на нови технологии и разширени функции за максимизиране онлайн...

 • PureVPN срещу HideMyAss Сравнение 2020

  Там, където PureVPN стои висок като известен “премия” VPN в индустрията, HideMyAss е популярен избор сред потребителите на непрофесионални клиенти най-вече заради своето закачливо име....

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me