PureVPN срещу PIA (частен достъп до интернет)

PureVPN срещу PIA

Много потребители се сблъскват с огромно объркване, когато се опитват да изберат подходящ VPN. Това объркване най-вече произтича от факта, че потребителите често гледат VPN услугите от необучено око.

Ако се сблъскате със същото объркване по отношение на две топ услуги, т.е. PureVPN и PIA, вие сте на правилното място. Разгледайте този подробен анализ за сравнение, за да определите по-добрия избор:

Акценти

PureVPN PIA
 1. 2000+ сървъра в 140 държави
 2. Налични са специализирани IP адреси
 3. 5 едновременни връзки
 4. Приложения за всички платформи / устройства
 5. Потвърдена политика без регистрация (одит)
 1. 3300+ сървъра в 30 държави
 2. AES-256 битово криптиране
 3. 10 едновременни връзки
 4. Приложения за всички платформи / устройства
 5. Потвърдена политика без регистрация (одит)

Цени и отстъпки

PureVPN PIA
Период на абонамент 1 месец 1 месец
Една година 6 месеца
2 години Една година
Специална оферта 73% отстъпка при двугодишен план 67% отстъпка при едногодишен план
Най-висока цена на месец $ 10.95 $ 6.95
Най-ниска цена на месец $ 1.65 $ 3.33
Едногодишна цена $ 69.72 $ 34.95
Гарантирано връщане на парите 31 дни 7-дни

Що се отнася до ценообразуването, има много тясна конкуренция между тези две VPN. И още по-изненадващо, че частният достъп до Интернет е по-евтин от PureVPN, ако погледнете и двата им ценови планове като цяло.

Това е невероятно странно, тъй като PureVPN е една от онези редки Top VPN услуги, която се е позиционирала като достъпна VPN услуга и тук в това сравнение е ясно, че PIA е лидер.

PureVPN’Най-добрата сделка е тяхната 5-годишна сделка, в която цената се свежда до невероятните 1,65 долара на месец. Сделката за 24 месеца също е сравнително на цена от $ 3.29 / месец и все още не е извън достъпния диапазон.

Въпреки ниските цени, внедрени от PureVPN, той’s все още не е достатъчно евтин в сравнение с PIA’s ценови планове.

Повечето хора не мислят за PIA като за евтина VPN услуга, но това погрешно схващане трябва да бъде отстранено, защото ако топ VPN е по-евтин от PureVPN, той със сигурност е най-достъпният най-добър VPN там.

Вземете тази най-добра сделка за PIA: Намалете разходите със 71%

Вземете тази най-добра сделка за PureVPN: Спестете 73% от 2-годишната им специална

Характеристика

PureVPN PIA
Едновременни връзки 5 10
Приложения за операционна система Windows, MacOS, Android, iOS, Linux и Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Ръчно инсталиране на устройства Linux, маршрутизатори, приставки Някои рутери
Разделяне на тунели Да (Всички приложения) Не
Безплатни екстри Официален Kodi addon, рекламен блокер, зловреден скенер, разширения на браузъра за Chrome и Firefox SOCKS5 Прокси и блокер за реклами / проследяване

Изборът на VPN означава повече от просто да се вгледате в разходите. Трябва да сте сигурни, че имате достъп до функции на премиум услуга. За щастие PureVPN успява да се справи доста добре в това отношение.

В сравнение с PIA, базираният в Хонг Конг доставчик достига допълнителната миля в предлагането на потребителите огромен списък с разширени функции. Получавате повече достъпност чрез родните приложения за всички платформи / устройства.

За сигурност и порой, потребителите имат на разположение “Разделяне на тунели” функция, която липсва при PIA’s приложения. Като допълнение имате скенер за злонамерен софтуер, блокер на реклами и дори официален добавка на Kodi.

PureVPN предлага и уникален набор от инструменти, които за ваше улеснение ще обсъждам по-долу. Всички тези функции позиционират VPN по-високо от PIA и други на пазара.

Разблокиране на способности

PureVPN PIA
Нетфликс да Не
Hulu да да
Sky Go да Не
Amazon Prime да Не
BBC iPlayer да Не
коремни мускули да Не
CBS да да
NBC да да
ITV да да
Канал 4 да да

Ако говорим за “деблокиране”, няма по-добър вариант от PureVPN. Всичките му сървъри използват силни технологии за криптиране и сигурност, които позволяват незабавно заобикаляне на гео-ограниченията.

Това дава възможност на потребителите да деблокират всички версии на Netflix, заедно с други хитови платформи като Amazon Prime, BBC iPlayer, Hulu и сега дори Disney +, докато PIA не успява да предложи същата достъпност.

Да не говорим, PureVPN е единственият доставчик на пазара, който позволява деблокиране на всички популярни VoDs директно чрез разширенията на браузъра му за Chrome и Mozilla Firefox.

Имате “популярни уебсайтове” налична опция, която изброява всички известни сайтове, до които може да искате да получите достъп. Избирайки този, който искате да деблокирате, PureVPN незабавно ви пренасочва към локалната версия, минус излишъка.

Китай

От PureVPN е със седалище в Хонконг, работи по-добре и за двамата: Китайски емигранти и тези, пребиваващи в страната. Всъщност той предлага и 12 китайски сървъра.

Това е нещо, което дори и най-добрите доставчици на пазара не успяват да предложат. Много VPN твърдят, че работят в Китай и докато го правят, забравят да се погрижат за тях “чужденци” пазар.

Например, PIA не предлага никакви китайски сървъри, нито има специална китайска страница, за да могат потребителите да изтеглят приложенията си. В резултат PureVPN определено изглежда като по-добрият вариант.

Настройка и интерфейс

PureVPN PIA
Съветник за автоматична настройка Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Избор на основно местоположение Списък на базата на Списък на базата на
Страници с допълнителни настройки да да
Приятелски за мобилни устройства да да

PureVPN се отделя от другите доставчици на пазара, като предлага невероятно удобни за потребителя и лесни за използване приложения в множество платформи / устройства, включително Android / Apple TV и Firestick.

Версията на Windows / Mac може да се похвали с чист и изчистен външен вид с множество конфигурируеми опции, достъпни за хора с технически настроения. В същото време имате “директен” налични опции за новобранци.

Междувременно мобилните приложения използват a “тъмен” външен вид, но такъв, който е също толкова впечатляващ. Имате списъци със специални сървъри за всички ваши нужди, свързани с VPN, заедно с достъп и до специални IP адреси.

PureVPN Mac App

PIA’s приложенията все още се нуждаят от работа и подобряване на цялостния потребителски интерфейс. Техните настолни версии седят в лентата със задачи с повечето функции, достъпни директно чрез щракване с десния бутон върху иконата. Това е хубаво, но също така създава малко караница.

Тъй като приложението се крие второто, което сведете до минимум, то се превръща в голямо досада за онези, които се опитват да следват ръководство за настройка или конфигурация, тъй като постоянно трябва да кликнете върху иконата, за да отворите приложението отново.

То’Мобилните приложения са добре проектирани и са склонни да се правят безтрудници. Всички опции са изброени спретнато и свързването отнема едва няколко секунди, което е доста забележително.

Приложението PIA Windows

Сървъри

PureVPN PIA
Страни на сървъра 140+ 30
Общ брой сървъри 2000 3300

Когато се свежда до сравняването на VPN доставчици на тяхната сървърна инфраструктура, трябва да вземем под внимание много различни аспекти като общия брой сървъри, броя на локациите по целия свят, специализирани сървъри за торент.

Така че това направи сложно да се анализират и двете услуги в този акаунт, защото номерата от всяка VPN се подреждат така:

Понастоящем PureVPN предлага около 2000+ сървъра по целия свят, включително специализирани сървъри за Torrenting и P2P, но факторът, при който е победил всички останали VPN, е броят на поддържаните държави, който надхвърля 140 броя.

PIA, от друга страна, предлага много повече сървъри от PureVPN, т.е. общо 3300 сървъра, но местата, които предлага, са твърде ограничени, за да дадат някакъв вид ясна преднина пред PureVPN.

Той има сървъри само в 33 страни, което дори не е 1/4 от местата, които PureVPN предлага. Прогноза: И двамата са на врата, когато става въпрос за сървърната им инфраструктура, така че е трудно да се определи победител.

скорост

PureVPN PIA
Загуба на скорост 9% 25%

PureVPN и PIA са две грундирани услуги, когато става дума за поддръжка на поточни дейности на сайтове като Netflix и BBC iPlayer, така че и двамата определено предлагат оптимални скорости.

Въпреки това, когато проведохме тестове за скорост и на двете тези услуги, открихме, че PureVPN надмина на 4 произволно избрани сървъра в нашия анализ в сравнение с PIA.

Тези сървъри са базирани в САЩ, Великобритания, Франция и Канада. При тестове за гола скорост PIA се включи със загуба на скорост от около 25%, докато PureVPN беше малко по-добър при средно 9%.

Присъда за скорост: PureVPN е победителят тук и бихме препоръчали на потребителите да се стремят към него, ако скоростта е една от техните основни проблеми при абонамент за VPN услуга.

Сигурност

PureVPN PIA
VPN протоколи PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
Шифроване на данни на OpenVPN AES-256-CBC AES-128, AES-256
Шифроване на контролния канал на OpenVPN RSA-4096 RSA-4096
Прикриване технология Нито един Нито един
Приложение за сигурност Kill Switch и DNS защита от теч Kill Switch
DNS статус Частен DNS Частен DNS

PureVPN добавя PPTP, L2TP, OpenVPN (TCP и UDP), SSTP и IKEv2 в списъка на поддържаните протоколи. SSTP се използва най-вече на устройства с Windows, а IKEv2 е полезно допълнение за мобилни устройства.

Той използва AES-256-CBC шифър с HMAC SHA1 аутентификация на хеш аутентификация за канала за данни и AES-256-CBC шифър с HMAC SHA384 хеш аутентификация и RSA-4096 криптиране на ръкостискане за контролния канал.

Ако говорим за сигурността като цяло, PureVPN определено е по-силен. Той предлага подобрени възможности за сигурност като Double VPN и Split Tunneling, NAT Firewall и DDoS Protection.

От друга страна, PIA предлага поддръжка само за L2TP / IPSec и OpenVPN протоколи. За канала за данни PIA използваAES-256-битови шифри с SHA256 за удостоверяване на данни и RSA-4096 за ръкостискане.

PFE е достъпен чрез DHE + RSA обмяна. За канала за управление PIA използва същите шифри и хеш аутентификация с включването на SHA384 за удостоверяване. Перфектната тайна за напред (PFE) е достъпна чрез ECDHE + ECDSA.

Накратко, получавате страхотна поверителност и с двамата доставчици. PureVPN обаче изминава допълнителната миля, предлагайки допълнителни функции за осигуряване на по-добра сигурност на потребителите по целия свят.

поверителност

PureVPN PIA
Централно управление Хонг Конг Съединени щати
Дневници за връзка Нито един Нито един
Дневници за активност Нито един Нито един
Информация за регистрация Имейл адрес Имейл адрес
Анонимно плащане методи Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin и други Mint, BitPay, 32 криптовалути, включително Bitcoin, Ethereum и Litecoin

PureVPN печели предимство пред PIA, благодарение на стратегическото си местоположение в Хонконг, което е далеч от любопитните погледи на Съюза на петте, деветте и четиринадесетте очи (отдаване на запазване на данни и масово наблюдение)

PIA има седалище в САЩ, което буквално е олицетворение на всички инвазивни дейности както онлайн, така и офлайн. Като такива, ако говорим за “фактор на доверие”, PureVPN определено изглежда по-частна опция, като се има предвид, че те също са услуга без регистрация. .

По отношение на методите на плащане, където PIA поддържа Mint, BitPay, 32 криптовалути, включително Bitcoin, Ethereum и Litecoin, PureVPN добавя още към списъка, като включва PayWall inc в своята регистрация.

Конфигурация

PureVPN PIA
Разпределение на адреси Споделено / Static Споделено
Статични IP адреси 7+ държави Не
DDoS защита да Не
NAT защитна стена да да

По отношение на конфигурацията PureVPN отново печели над PIA. Това е така, защото доставчикът, базиран в САЩ, поддържа само споделена инфраструктура с налични динамични IP адреси.

PureVPN, от друга страна, предлага повече стимули на своите потребители, като подкрепя и двете; споделена и статична инфраструктура. Те имат специални IP адреси, налични в повече от 7+ страни по света.

Важно е да се спомене, че специалните IP адреси са достъпни като добавка с отделни цени. Ако изберете DDoS защита, може да се наложи дори да плащате по-високо за специализирания IP.

Поддръжка на клиенти

PureVPN PIA
Видео ръководства да да
Търсене на база знания  да да
Поддръжка по телефона Не Не
Поддръжка по имейл да да
Средно време за отговор по имейл 39 минути 45 минути
Поддръжка на билети да да
Поддръжка на чат на живо да да

Най-добрият вид поддръжка на клиенти е чрез опцията за поддръжка на чат на живо, тъй като нейната много по-лична, лесна за използване и технология, отколкото поддръжка по имейл, която е тромава.

И ако това е показателят за адаптиране на най-добрата поддръжка на клиенти, тогава PureVPN предоставя отлични ръце на клиентите в сравнение с PIA. Той предлага невероятно проактивна система за чат на живо.

От друга страна, PIA все още е заседнала в средата на 2010 г. с поддръжката си, базирана на имейл. PIA’s методът за поддръжка на клиенти не е от значение в днешния ден’свят, така че ще го препоръчаме да се обнови.

Тъй като обаче поддръжката по имейл все още е опция и за двамата доставчици, реших да ги подложа на изпитание. По-долу са подробности относно времената за отговор от всеки доставчик на поддръжка по имейл.

PureVPN

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
PureVPN добър ли е за Torrenting? 25 минути 1 да
Работи ли PureVPN с Netflix? 39 минути 1 да
Мога ли да инсталирам PureVPN на LibreELEC 50 минути 1 да
Как да настроите PureVPN на Firestick? 44 минути 1 да

Частен достъп до Интернет (PIA)

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Защо PIA се намира в държава с пет очи? Един час 1 да
Запазва ли частният достъп до Интернет дневници? 45 минути 1 да
Работи ли частният достъп до Интернет с Netflix? 50 минути 1 да
Как да получа възстановяване на средства от частен достъп до Интернет? 44 минути 1 да

Други сравнения за напускане

  1. ExpressVPN срещу IPVanish
  2. ExpressVPN срещу PureVPN
  3. PureVPN срещу IPVanish
  4. NordVPN срещу ExpressVPN

Победителят: PureVPN

PureVPN е победителят

Безспорно PureVPN е много по-голяма услуга в сравнение с PIA и повечето потребители ще смятат, че е несправедливо, че сравняваме двете неравностойни услуги на едни и същи показатели.

Тъй като те са сред водещите имена, е необходимо непредубедено сравнение. И въпреки разликата в сървърите, някои неща не могат да бъдат игнорирани като липсата на чат на живо и Kill Switch.

PIA е страхотна VPN услуга, но ние трябва да обявим PureVPN за победител тук, защото се появи като още повече “вещ” VPN услуга според съвременните изисквания на потребителя от днешната.

Подобни статии

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me