PureVPN срещу HideMyAss Сравнение 2020

PureVPN срещу HideMyAss


Там, където PureVPN стои висок като известен “премия” VPN в индустрията, HideMyAss е популярен избор сред потребителите на непрофесионални клиенти най-вече заради своето закачливо име.

Коя услуга е по-добра обаче? За да разберете, прочетете този задълбочен анализ на PureVPN срещу HideMyAss, където ще оценявам и двамата доставчици по множество решаващи аспекти:

Акценти

PureVPN HMA VPN
 1. 2 000+ сървъра в 140 държави
 2. Налични специализирани IP адреси
 3. 5 едновременни връзки
 4. Приложения за всички платформи / устройства
 5. Няма политика за регистрация (одит от AltiusIT)
 1. 1000+ сървъра в 190 държави
 2. AES-256-GCM Шифроване
 3. Свързване без теч
 4. 30-дневна гаранция за връщане на парите
 5. Ефективна Kill Switch система

Цени и отстъпки

PureVPN HMA VPN
Период на абонамент 1 месец 1 месец
Една година Една година
2 години 3 години
Специална оферта 73% отстъпка при двугодишен план 67% отстъпка при тригодишен план
Най-висока цена на месец $ 10.95 $ 9.99
Най-ниска цена на месец $ 2.91 $ 3.99
Едногодишна цена $ 49.92 $ 71.88
Гарантирано връщане на парите 31 дни 30 дни

Въпреки че предлага повече по отношение на функции, технологии и възможности за деблокиране, PureVPN е по-евтиният вариант, след като го сравнява с HMA VPN.

Базираният в Хонг Конг доставчик предлага планове от три различни продължителност. Месечният старт започва от 10,95 долара, което все още е с 2 долара по-ниско от средното за индустрията цени.

Едногодишният план струва $ 4,16 на месец, общо на минимални $ 49,92. За най-добра стойност обаче препоръчвам да отидете за PureVPN’s 2-годишен абонамент.

Този план започва от благоприятни за бюджета 2,91 долара на месец. Като такъв, вие ще платите само 69,84 долара за общо 24 месеца, което го прави един от най-евтините VPN.

HMA VPN, от друга страна, стартира месечния си план от $ 9.99. Въпреки това, подобно на PureVPN, те предлагат отстъпки за продължителни абонаменти.

Например, едногодишният план започва от $ 5,99 / месец, което ви дава 50% отстъпка. В резултат на това плащате 71,88 долара за 12 месеца, което е с 21 долара по-скъпо от PureVPN.

Тригодишният план ви дава 67% отстъпка, като понижава месечното ценообразуване до $ 3,99 / месец, таксувано като $ 143,64. Това е изключително скъпо за нисък клас услуга!

Що се отнася до парите обратно’s PureVPN предлага 31-дневна гаранция за възстановяване. Междувременно HMA VPN предлага възстановяване на 30 дни, което е с един ден по-малко.

Вземете тази най-добра сделка за PureVPN: Спестете 73% от 2-годишната им специална

Вземете тази най-добра сделка за HideMyAss: Спестете 67% от 2-годишната им специална

Характеристика

PureVPN HMA VPN
Едновременни връзки 5 5
Приложения за операционна система Windows, macOS, Android, iOS, Linux и Fire TV Windows, macOS, Android, iOS, Linux и рутери
Ръчно инсталиране на устройства Linux, рутери, приемници Рутери, телевизори и др
Разделяне на тунели Да (Всички приложения) Да (Всички приложения)
Безплатни екстри Официален Kodi addon, рекламен блокер, зловреден скенер, разширения на браузъра за Chrome и Firefox Превключвател Smart Kill, IP разбъркване, защита срещу течове, защита на DDoS

HideMyAss VPN и PureVPN предлагат добър списък с разширени функции. Това дава възможност на потребителите да използват по-добра анонимност / сигурност при проучване в интернет.

И с двата доставчика имате специални приложения за Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Mozilla Firefox, Google Chrome, Fire TV, Android / Apple TV.

Макар че PureVPN печели предимство пред HMA VPN, като предлага нативна добавка за Kodi. Да не говорим, доставчикът дори предлага ръководства за ръчна настройка и предварително конфигурирани рутери.

По отношение на едновременните връзки и двете услуги поддържат мулти логини само на 5 устройства. Въпреки това настройката на приложения е доста лесна и неусложнена.

Що се отнася до допълнителните функции, PureVPN предлага NAT защитна стена, разделяне на тунели, блокиране на реклами / проследяване, IPv6 защита от теч, пренасочване на порт, защита на DDoS и специализирани IP адреси.

От друга страна, HMA VPN предоставя на потребителите достъп до функции като Smart Kill Switch, IP Shuffle, защита от теч, DDoS защита и разделяне на тунели.

Разблокиране на способности

PureVPN HMA VPN
Нетфликс да Не
Hulu да Не
Sky Go да Не
Amazon Prime да Не
BBC iPlayer да Не
коремни мускули да Не
CBS да Не
NBC да Не
ITV да Не
Канал 4 да Не

Много уебсайтове за преглед и самият доставчик твърди, че HMA работи за деблокиране на стрийминг платформи и заобикаляне на географски ограничения или VPN забрани.

Нищо не може да бъде по-далеч от истината, тъй като тестовете ми на техните сървъри разкриха, че никой от тях не работи гладко за деблокиране на популярни VoDs на пазара.

PureVPN, от друга страна, беше доста по-успешен в заобикалянето на гео ограниченията за Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime, Voot, Hotstar и дори Disney Plus.

Всичките му приложения се предлагат с “популярни уебсайтове” меню, което изброява всички известни стрийминг платформи като тези по-горе. Просто кликнете върху иконата на услугата, която искате да деблокирате.

Най-добрата част от всичко: това меню е достъпно и в Chrome и Mozilla и позволява на потребителите да деблокират дори Netflix директно от браузъра!

Китай

Китай не приема леко блокиране на VPN мрежи и “Голямата защитна стена” използва множество технологии и алгоритми за спиране на жителите / експатрите да използват такава.

За съжаление, HMA VPN не успява да предложи никакви предимства на двете публики. Базираният в Обединеното кралство доставчик не предоставя достъп до огледален уебсайт, нито има китайски сървъри.

PureVPN, от друга страна, работи както за тези, които искат VPN в Китай за достъп до местно съдържание, така и тези в страната, които се нуждаят от работещ VPN.

Доставчикът е единственото име в бранша, предлагащо 12 китайски сървъра (6 в Пекин и 6 в Шанхай). В същото време той предлага приложения, които работят в страната.

Въпреки че в момента списъкът е ограничен само до Windows, macOS и Android. Това все още е доста постижение, тъй като много VPN не успяват да осигурят достъп в Китай!

Настройка и интерфейс

PureVPN HMA VPN
Съветник за автоматична настройка Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Избор на основно местоположение Списък на базата на Списък на базата на
Страници с допълнителни настройки да да
Приятелски за мобилни устройства да да

PureVPN е сред малкото доставчици на пазара, който поддържа почти всички платформи / устройства, включително Xbox One, PS4, Nvidia Shield и дори Nintendo Switch.

По отношение на потребителския интерфейс, техните приложения са доста лесни за използване и интуитивни, обслужващи както: новобранци, така и Tech-y VPN потребители, които могат да се похвалят с чист и изчистен дизайн.

Като допълнителен стимул, PureVPN’s приложението дори има опция за промяна на пристанището, което помага при заобикаляне на гео ограниченията и VPN забрани в страни с строги закони.

Мобилните приложения също имат един и същ набор от функции, но обикновено са различни на външен вид. Те се гордеят с по-тъмен дизайн и потребителски интерфейс, но такъв, който е невероятно лесен за използване.

PureVPN Mac App

В сравнение с PureVPN, скандално известният HMA VPN може да се похвали с по-широк интерфейс и стил. Приложението им обхваща поне половината от екрана на десктопи / лаптопи.

Като такъв, той не може точно да се счита за удобен за потребителя. Най-добрите приложения се отличават с минималистичен дизайн, но отговарят на всички аспекти на лекотата на използване, което не е достъпно при HMA.

Няма много видима разлика между приложенията за десктоп / лаптоп и смартфони, тъй като тяхната цветова тема, достъпност и навигация са почти идентични.

Просто размерът на VPN клиентите варира между устройство и устройство и платформа към платформа. Например, разширенията на браузъра имат по-минималистичен външен вид.

VPN интерфейс на HMA Pro

Сървъри

PureVPN HMA VPN
Страни на сървъра 140+ 190+
Общ брой сървъри 2000 1000+

В сравнение с PureVPN базираната в Обединеното кралство HMA VPN предлага повече “страни на сървъра”. Всъщност мрежовата им инфраструктура е сред най-големите.

Имате достъп до 1000+ сървъра в над 190 страни по света. Този висок брой сървъри води до равномерно разпределение на потребителите на различни сървъри.

PureVPN, от друга страна, може да се похвали повече “брой сървъри”. Той има 2000+ сървъра в 140+ страни по света, което е доста постижение.

скорост

PureVPN HMA VPN
Загуба на скорост 9% 29,28%

За да придобия по-добра представа за работата на двамата доставчици, проведох анализ на скоростта. Този процес изисква тестване на различни сървъри и от двамата доставчици на множество аспекти.

При тестовете за бърза скорост при 100 Mbps връзка, PureVPN успя да достави средно 91 Mbps при качване и изтегляне, което показва загуба на скорост от 9%.

HMA VPN, от друга страна, достави посредствена скорост средно със 70,72 Mbps. Това показва загуба на скорост от над 29.28%, което не е подходящо за нито един VPN потребител!

Сигурност

PureVPN HMA VPN
VPN протоколи PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN OpenVPN, PPTP, IKEv2 / IPSec
Шифроване на данни на OpenVPN AES-256-CBC AES-256-GCM
Шифроване на контролния канал на OpenVPN RSA-4096 RSA-4096
Прикриване технология Нито един Нито един
Приложение за сигурност Kill ключ и защита от теч Kill ключ и защита от теч
DNS статус Частен DNS Частен DNS

PureVPN поддържа голямо разнообразие от протоколи. Те включват PPTP, L2TP, IKEv2, SSTP и OpenVPN (TCP и UDP), за да предоставят на потребителите всякакъв вид свобода на избор.

По подразбиране обаче PureVPN използва протокола OpenVPN на всички устройства, с изключение на iOS устройства, които използват протокола IKEv2 за по-бързи скорости и сигурност.

За криптиране, доставчикът използва AES-256-CBC шифър с HMAC SHA1 аутентификация за канала за данни, което е доста впечатляващо и силно защитено.

Междувременно, той използва AES-256-CBC шифър с HMAC SHA384 аутентификация на хеш и RSA-4096 шифроване на ръкостискане за контролния канал.

HMA VPN, от друга страна, поддържа само протоколите PPTP, IKEv2 / IPSec и OpenVPN на всичките си устройства. По подразбиране всички негови приложения използват OpenVPN.

За криптиране в Windows и Android, той използва AES-256-GCM, съчетан с SHA-256 удостоверяване и най-силният 4096-битов RSA ключ за ръкостискане.

В Mac и iOS HMA използва същия шифър на Galois Counter Mode, но с IKEV2 / IPSec, за да даде на потребителите по-бързи скорости и производителност.

Тестове за теч

За да получа по-добра представа за сигурността на приложението, проведох тест за теч на PureVPN и HMA VPN. Процесът включваше използването на 6 различни инструмента за проверка;

Тестове за заявка на WebRTC и HTTP:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
DNS течове:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 и торент IP течове:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

И HMA VPN, и PureVPN успяха да изчистят тестовете от 6-те различни инструмента по-горе и не разкриха оригиналната ни IP, DNS или WebRTC информация.

поверителност

PureVPN HMA VPN
Централно управление Хонг Конг Великобритания
Дневници за връзка Нито един Нито един
Дневници за активност Нито един Нито един
Информация за регистрация Имейл адрес Имейл адрес
Анонимно плащане методи Различни криптовалути Нито един

По отношение на поверителността, решението за победител всъщност е лесна задача. PureVPN е със седалище в сейфа, Хонг Конг, докато HMA VPN е базиран във Великобритания.

Както вероятно знаете, Обединеното кралство е основател на Алианса Five Eyes Alliance, който се отдаде на обмена на информация чрез налагане на задължителни закони за масово наблюдение и запазване на данни.

Следователно може да не е добър вариант точно да се регистрирате с HMA, въпреки че те твърдят, че са а “нулеви дневници” доставчик. Те ще трябва да се съобразят със своята страна’s закони!

Това е потвърдено при две обстоятелства; единият включва случай на тормоз, водещ до арест на извършителя, след като ВМА предаде трупи.

В друг случай HMA разкри личните данни на един от своите клиенти Коди Крецингер, член, обвинен в хакерство на Sony Pictures.

Конфигурация

PureVPN HMA VPN
Разпределение на адреси Споделено / Static Споделено
Статични IP адреси 8+ държави Нито един
DDoS защита да Не
NAT защитна стена да да

Когато PureVPN поддържа споделена / статична мрежова инфраструктура, HMA VPN се придържа към традиционната споделена само система от IP адреси.

Това е доста проблематично, тъй като статичните IP адреси обслужват важна цел в VPN индустрията. Те позволяват на потребителите достъп до чувствителна банкова информация и достъп до техните LAN мрежи.

За щастие за вас, PureVPN има статични IP адреси в 8+ държави. Те включват САЩ, Великобритания, Австралия, Канада, Германия, Малта, Хонконг, Сингапур.

PureVPN Специализирани IP адреси

Поддръжка на клиенти

PureVPN HMA VPN
Видео ръководства да да
Търсене на база знания  да да
Поддръжка по телефона Не Не
Поддръжка по имейл да да
Средно време за отговор по имейл 39 минути 30 минути
Поддръжка на билети да да
Поддръжка на чат на живо да да

И PureVPN, и HMA VPN предлагат добра поддръжка чрез множество канали. Те включват билети, имейл, чат на живо, често задавани въпроси, база знания и видео ръководства.

Тъй като поддръжката по електронната поща все още е опцията за достъп до много, проведох малък тест за времето им на реакция. Това беше просто, за да се види колко активни са техните клиенти.

По-долу можете да видите статистиката на двамата доставчици въз основа на четири различни въпроса. Обикновено PureVPN има средно време на реакция 39 минути, а HMA 30 минути!

PureVPN

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
PureVPN добър ли е за Torrenting? 25 минути 1 да
Работи ли PureVPN с Netflix? 39 минути 1 да
Мога ли да инсталирам PureVPN на LibreELEC 50 минути 1 да
Как да настроите PureVPN на Firestick? 44 минути 1 да

HideMyAss

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Колко силен е HMA VPN? 35 минути 1 да
Колко струва HideMyAss? 27 минути 1 да
Работи ли HMA с Netflix? 22 минути 1 да
Как да купя HMA VPN? 33 минути 1 да

Победителят: PureVPN

PureVPN е победителят

След като сравните и двамата доставчици, може да се каже, че PureVPN е победителят. VPN, въпреки че е изключително благоприятен за бюджета, стои като всеобхватен.

Той не се сблъсква с деблокиране на платформи като Netflix, има добър брой сървъри, работи в Китай и дори предлага специални IP адреси. Накратко, това е чудесна услуга за закупуване!

Подобни статии

 • Surfshark Vs IPVanish Сравнение 2020

  Въпреки че Surfshark е сравнително нова услуга, той си е създал репутация като звяр на бюджет, благодарение на множеството си налични функции...

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me