PureVPN срещу CyberGhost

PureVPN срещу CyberGhost


Там, където PureVPN стои високо като бюджетна, но надеждна услуга, CyberGhost е също толкова впечатляващ доставчик с много какво да предложи. Кой VPN е по-добър?

За да получите отговор, проверете този задълбочен анализ на PureVPN срещу CyberGhost, където ще опитам и двамата доставчици един срещу друг по редица основни аспекти:

Акценти

PureVPN CyberGhost
 1. 2 000+ сървъра в 140 държави
 2. Налични специализирани IP адреси
 3. 5 едновременни връзки
 4. Приложения за всички платформи / устройства
 5. Няма политика за регистрация (одит от AltiusIT)
 1. 6,100+ сървъра в 90 държави
 2. AES-256 битово криптиране
 3. 7 едновременни връзки
 4. DNS и IP защита срещу теч
 5. Няма политика за регистрация (одит от QSCert)

Цени и отстъпки

PureVPN CyberGhost
Период на абонамент 1 месец 1 месец
Една година Една година
2 години 2 години
3 години
Специална оферта 73% отстъпка при двугодишен план 79% отстъпка при тригодишен план
Най-висока цена на месец $ 10.95 $ 12.99
Най-ниска цена на месец $ 2.91 $ 2.75
Едногодишна цена $ 49.92 $ 71.88
Гарантирано връщане на парите 31 дни 45 дни

По отношение на цените и PureVPN, и CyberGhost постигат перфектния баланс между достъпна цена и стойност. Въпреки че месечните планове може да изглеждат малко скъпи.

Когато PureVPN започне с минимални $ 10.95, CyberGhost таксува $ 12.99 за един месец. Разбира се, ако изберете по-дълги абонаменти, получавате по-добри отстъпки.

PureVPN предлага два продължителни плана: 1 година и 2 години. Годишният план струва на потребителите само $ 4,16 / мес., Като ви дава 62% отстъпка. В резултат на това плащате само 49,92 долара за 12 месеца.

По същия начин двугодишният план допълнително намалява разходите, като ви предоставя 73% отстъпка от месечните цени. Това означава, че плащате само 2,91 долара на месец, таксувани като 69 долара за 24 месеца.

Обратно, CyberGhost предлага три продължителни планове: 1 година, 2 години и 3 години. Годишният план ви връща $ 5,99 / месец, таксуван като $ 71,88 за 12 месеца ($ 21 скъпо от PureVPN’с).

Двугодишният план намалява ценообразуването допълнително до $ 3,69 / месечно, таксувано като $ 88,56, но все още е доста скъпо от PureVPN. VPN все пак го прави.

CyberGhost предлага 3-годишен план с 2 месеца безплатно, което ви предоставя огромни 79% отстъпка, намалявайки разходите на месец до 2,75 долара. В резултат на това плащате само 99 долара за 38 месеца!

Що се отнася до парите обратно’s PureVPN предлага 31-дневна гаранция за възстановяване. Междувременно CyberGhost изминава допълнителната миля, за да предложи възстановяване за 45 дни в опит да увеличи доверието на потребителите.

Вземете тази най-добра сделка за PureVPN: Спестете 73% от 2-годишната им специална

Вземете тази най-добра сделка за CyberGhost: Спестете 79% от 3-годишната им специална

Характеристика

PureVPN CyberGhost
Едновременни връзки 5 7
Приложения за операционна система Windows, macOS, Android, iOS, Linux и Fire TV Windows, macOS, Android, iOS, Linux, Fire TV
Ръчно инсталиране на устройства Linux, рутери, приемници Рутери, телевизори и др
Разделяне на тунели Да (Всички приложения) Да (Всички приложения)
Безплатни екстри Официален Kodi addon, рекламен блокер, зловреден скенер, разширения на браузъра за Chrome и Firefox Wi-Fi защита, DNS и IP защита

При сравняване на двамата доставчици въз основа на функции, става ясно, че PureVPN и CyberGhost са еднакво съпоставени противници.

И двамата доставчици предлагат приложения за множество устройства / платформи, включително Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Mozilla Firefox, Google Chrome, Fire TV, Android / Apple TV.

PureVPN добавя към този списък специално предназначение за Kodi. Що се отнася до поддръжката на рутера, имате ръководства за ръчна настройка за настройка на двамата доставчици на Tomato или DD-WRT устройства.

Когато CyberGhost поддържа едновременни връзки на 7 устройства, PureVPN поддържа само мулти-вход на 5 устройства. Разделеното тунелиране е достъпно за всички приложения и за двамата доставчици.

PureVPN дори предлага специализирани IP адреси, рекламни / проследяващи блокери, скенери за злонамерен софтуер, NAT защитна стена и безброй други технологии за повишаване на сигурността и поверителността ви (липсва при CyberGhost).

Разблокиране на способности

PureVPN CyberGhost
Нетфликс да да
Hulu да да
Sky Go да Не
Amazon Prime да да
BBC iPlayer да да
коремни мускули да Не
CBS да да
NBC да да
ITV да да
Канал 4 да да

По отношение на деблокирането CyberGhost успя да се справи доста добре в нашите тестове. Въпреки че има някои области на подобрение, поради несъответствието в изпълнението.

VPN деблокира Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime, Voot, Hotstar, Disney Plus и други популярни сайтове, но само след като изпробва различни сървъри.

Имате а “Търсене” налична лента, която ви позволява да намерите конкретни сървъри за различни платформи, но понякога дори те създават малко проблеми при доставянето на последователно деблокиране.

PureVPN, от друга страна, беше без такива проблеми. Благодарение на използването на силни технологии на затъмняване, заобикалянето на гео ограниченията беше парче торта.

Тестването му на различни стрийминг платформи показа, че доставчикът не е имал проблеми при деблокиране на популярни услуги за всички свои приложения. Те включват техните “разширения за браузър” също.

Всички приложения също се предлагат с a “популярни уебсайтове” опция на всички устройства, които изброяват всички известни сайтове за стрийминг. Просто кликнете върху канала, който искате да деблокирате и да получите достъп до него мигновено, без минусовете.

Китай

Blackholing VPN сървъри, DNS отравяне, DNS отвличане и Deep Packet Inspection (DPI) атаки, внедрени от “Голямата защитна стена” правят заобикалянето на гео ограниченията в Китай заплашителна задача.

За съжаление, CyberGhost не успява да предложи никакви стимули за емигранти или жители в Китай. Базираният в Румъния доставчик няма огледален уебсайт за изтегляне на приложения в страната. Нито има китайски сървъри.

PureVPN, от друга страна, предоставя връзки за директно изтегляне, достъпни в Китай за Windows, macOS и Android. Той е и единственият доставчик в бранша, предлагащ 12 китайски сървъра.

Сред тях 6 са разположени в Пекин и 6 в Шанхай, което дава възможност на намиращите се извън страната достъп до специфично за Китай съдържание, независимо къде се намират в света.

Настройка и интерфейс

PureVPN CyberGhost
Съветник за автоматична настройка Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Избор на основно местоположение Списък на базата на Списък на базата на
Страници с допълнителни настройки да да
Приятелски за мобилни устройства да да

PureVPN използва меню за избор на местоположение, базирано на списък, за всички свои приложения. Версиите за десктоп, macOS и linux са доста впечатляващи и осигуряват изключително удобство за използване.

Наличието на различни режими улеснява VPN потребителите да се свързват със съответните сървъри, а опциите за конфигуриране са идеално пригодени за техническите умения.

Потребителите дори имат възможността да променят портовете ръчно, което помага за заобикаляне на гео ограниченията и VPN забрани за стрийминг сайтове и държави със строги закони за интернет.

Междувременно мобилните приложения приемат по-тъмен вид с лесна достъпност на сървъри, функции и конфигурации. А разширенията на браузъра дори позволяват отблокиране на Netflix директно в браузъра.

PureVPN Mac App

CyberGhost’Приложенията за настолни компютри имат по-широк интерфейс в сравнение с PureVPN. Това обаче не означава, че техните клиенти правят компромис с удобството на потребителя или лекотата на използване.

Всъщност клиентът CG7 значително се е подобрил по отношение на естетика, достъпност на сървъри / функции. Изглежда невероятно добро и лесно за навигиране, било то в Windows или macOS.

Мобилните приложения са еднакво впечатляващи и се отличават със същия тъмен и жълт дизайн. Те дават възможност на потребителите да позволят на приложението да избере близък сървър, въз основа на разстоянието и натоварването.

Можете също да изберете сървъри, които са оптимизирани за торент и поточно предаване или за достъп до различни платформи като Netflix, BBC iPlayer и други.

Интерфейс на приложението CyberGhost

Сървъри

PureVPN CyberGhost
Страни на сървъра 140+ 90
Общ брой сървъри 2000 6100+

В сравнение с CyberGhost, PureVPN пада ужасно малко “номера на сървъра”. Когато CyberGhost поддържа мрежова инфраструктура от 6100+ сървъри, PureVPN хоства база данни само 2 000+.

Това прави CyberGhost водещ доставчик по отношение на броя на сървърите. Въпреки това, което липсва на PureVPN в броя на сървърите, той го компенсира на базата на “наличност на сървъра”.

CyberGhost съдържа сървъри само в 90+ страни. Междувременно PureVPN има сървъри в над 140 страни по целия свят, предоставяйки повече функционалност на потребителите в различни страни.

скорост

PureVPN CyberGhost
Загуба на скорост 9% 9,2%

За да получа по-добра представа за работата на двамата доставчици, проведох анализ на скоростта. Този процес изисква тестване на различни сървъри и от двамата доставчици на множество аспекти.

Те включват стрийминг на сайтове като Netflix, браузър в интернет, изтегляне на файлове за изтегляне или игра на онлайн игри. За задачата подбрахме 4 произволни сървъра от PureVPN и CyberGhost.

При тестове за бърза скорост при 100 Mbps връзка, PureVPN успя да достави средно 91 mbps при качване и изтегляне, което показва загуба на скорост от 9%.

CyberGhost докосна същата тангента, само с .2% разлика в загубата на скорост, записвайки средна скорост от 90.80 Mbps при качване и изтегляне.

Сигурност

PureVPN CyberGhost
VPN протоколи PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN L2TP / IPSec, PPTP, OpenVPN
Шифроване на данни на OpenVPN AES-256-CBC AES-256-CBC
Шифроване на контролния канал на OpenVPN RSA-4096 RSA-4096
Прикриване технология Нито един Нито един
Приложение за сигурност Kill Switch и DNS защита от теч Kill Switch и DNS защита от теч
DNS статус Частен DNS Частен DNS

PureVPN предлага поддръжка на огромен набор от протоколи. Това включва PPTP, L2TP, IKEv2, SSTP и OpenVPN (TCP и UDP), за да предоставят на потребителите от всякакъв вид свобода на избор.

По подразбиране обаче PureVPN използва протокола OpenVPN на всички устройства, с изключение на iOS устройства, които използват протокола IKEv2 за по-бързи скорости и сигурност.

За криптиране доставчикът използва AES-256-CBC шифър с HMAC SHA1 аутентификация за канала за данни, което е доста впечатляващо и силно защитено.

Междувременно, той използва AES-256-CBC шифър с HMAC SHA384 аутентификация на хеш и RSA-4096 шифроване на ръкостискане за контролния канал.

CyberGhost е еднакво мощен и предлага поддръжка за PPTP, L2TP / IPSec, IKEv2 и OpenVPN (TCP и UDP). По подразбиране техните приложения за Windows и macOS използват протокола IKEv2.

Все пак имате възможност да преминавате към OpenVPN, когато е необходимо. Приложенията за Android използват протокола OpenVPN, а приложенията за iOS също използват протокола IKEv2.

За криптиране CyberGhost използва AES-256-CBC шифър с SHA-256 аутентификация на хеш аутентификация на канала за данни и RSA-4096 ключ за криптиране и SHA384 хеш аутентификация на контролния канал.

Тестове за теч

За да получа по-добра представа за сигурността на приложението, проведох тест за теч на PureVPN и CyberGhost. Процесът включваше използването на 6 различни инструмента за проверка;

Тестове за заявка на WebRTC и HTTP:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
DNS течове:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 и торент IP течове:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

И PureVPn, и CyberGhost преминаха на всички тестове от 6-те различни инструмента по-горе и не разкриха оригиналната ни информация за IP, DNS или WebRTC.

поверителност

PureVPN CyberGhost
Централно управление Хонг Конг Румъния
Дневници за връзка Нито един Нито един
Дневници за активност Нито един Нито един
Информация за регистрация Имейл адрес Имейл адрес
Анонимно плащане методи Различни криптовалути Само биткойн

По отношение на поверителността и PureVPN, и CyberGhost успяват да се справят доста добре. Седалището им е разположено на места, далеч от любопитните погледи на съюзите на 5/9/14.

Това предпазва потребителите от притеснения от задължителните закони за запазване на данни и масово наблюдение, които в противен случай предизвикват усещане за параноя при хората, споделящи частна информация онлайн.

Що се отнася до регистрирането, PureVPN и CyberGhost са и двете услуги без регистрация. PureVPN се регистрира преди, но напълно обнови тяхната политика за поверителност, за да развие доверие.

Всъщност тяхната политика без регистрация може да бъде проверена чрез приключените успешни одити. Наскоро PureVPN беше одитиран от AltiusIT, докато CyberGhost беше одитиран от QSCert.

Конфигурация

PureVPN CyberGhost
Разпределение на адреси Споделено / Static Споделено / Static
Статични IP адреси 8+ държави 7+ локации
DDoS защита да Не
NAT защитна стена да да

И PureVPN, и CyberGhost поддържат споделена / статична инфраструктура, за да отговорят на разнообразните нужди на своите клиенти. Въпреки че наличието на IP-адреси варира в зависимост от доставчика.

Специализирани IP-адреси на CyberGhost

CyberGhost е посветил IP адреси на ограничени 7 места, като 2 от тях са разположени в САЩ, 2 в Обединеното кралство, 1 във Франция, 1 в Германия и 1 в Канада.

PureVPN Специализирани IP адреси

PureVPN, от друга страна, има статични IP в 8+ страни с по-голям брой. Поддържаните държави включват САЩ, Великобритания, Австралия, Канада, Германия, Малта, Хонконг, Сингапур.

Поддръжка на клиенти

PureVPN CyberGhost
Видео ръководства да да
Търсене на база знания  да да
Поддръжка по телефона Не Не
Поддръжка по имейл да да
Средно време за отговор по имейл 39 минути Един час
Поддръжка на билети да да
Поддръжка на чат на живо да Не

PureVPN и Cyberghost предлагат поддръжка под формата на чат на живо, видео ръководства, база знания, често задавани въпроси, имейл и билети. Всичко това са добри възможности за получаване на подкрепа.

Вторият най-добър вариант за повечето е поддръжката по имейл. Така че, аз отидох малко по-нататък с моето тестване, за да анализирам времената на реакция и от двамата доставчици.

По-долу можете да видите статистиката на двамата доставчици въз основа на четири различни въпроса.

PureVPN

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
PureVPN добър ли е за Torrenting? 25 минути 1 да
Работи ли PureVPN с Netflix? 39 минути 1 да
Мога ли да инсталирам PureVPN на LibreELEC 50 минути 1 да
Как да настроите PureVPN на Firestick? 44 минути 1 да

CyberGhost

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Как работи CyberGhost VPN? 52 минути 1 да
CyberGhost VPN безопасен ли е за употреба? 59 минути 1 да
Може ли CyberGhost да деблокира Netflix? 1 час 2 минути 1 да
CyberGhost работи ли с Hulu? 48 минути 1 да

Победителят: PureVPN

PureVPN е победителят

В по-голямата си част PureVPN и CyberGhost са равнопоставени конкуренти. Въпреки това, тъй като може да има само ЕДИН победител, ще трябва да го дам на евтиния, но надежден PureVPN.

CyberGhost даде трудно време на PureVPN, но липсата на стимули за китайските потребители и нестабилността за деблокиране на стрийминг сайтове, доведоха до загубата на някои точки.

Междувременно PureVPN е благоприятен за бюджета, има добър брой сървъри, отблокира плавно всички поточни платформи и работи в Китай. Ако това не беше достатъчно, той дори е похвален от Trustpilot и одобрен от Forbes.

Подобни статии

 • PureVPN срещу TorGuard

  PureVPN се слави с това, че е евтин доставчик, който противоречи на водещите имена на пазара, но наистина ли е по-добър от високо сигурните и...

 • PureVPN срещу TunnelBear

  Когато PureVPN се слави като бюджетна услуга, но все пак ориентирана към стойността услуга, TunnelBear е любим сред безплатни от доста време. Днес ще го направим...

 • PureVPN срещу HideMyAss Сравнение 2020

  Там, където PureVPN стои висок като известен “премия” VPN в индустрията, HideMyAss е популярен избор сред потребителите на непрофесионални клиенти най-вече заради своето закачливо име....

 • PureVPN срещу Windscribe

  Там, където PureVPN стои висок като известен “премия” доставчик в индустрията, Windscribe следва a “Freemium” модел и се нарежда като силен “Безплатно” обслужване...

 • PureVPN срещу PIA (частен достъп до интернет)

  Много потребители се сблъскват с огромно объркване, когато се опитват да изберат подходящ VPN. Това объркване най-вече произтича от факта, че потребителите често гледат VPN услуги...

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me