NordVPN срещу Surfshark

Там, където Surfshark представлява новата порода най-добри VPN услуги, NordVPN е стар warhorse, на когото хората се доверяват от векове.

По-долу аз опитах и ​​двамата доставчици един срещу друг и ги оцених по няколко свързани с VPN фактори, за да разбера кои се появяват победители.

Акценти

NordVPN Surfshark
 1. 5 200+ Сървъри в 58 държави
 2. Шифроване на AES-256-CBC
 3. 6 едновременни връзки
 4. Деблокира всички поточни платформи
 5. Одитирана политика без регистрация
 1. 1040+ сървъра в 61+ държави
 2. Налични са специализирани IP адреси
 3. Неограничени едновременни връзки
 4. Приложения за всички платформи / устройства
 5. Потвърдена политика без регистрация (одит)

Цени и отстъпки

NordVPN Surfshark
Период на абонамент 1 месец 1 месец
Една година Една година
2 години 2 години
3 години
Специална оферта 70% отстъпка при тригодишен план 84% отстъпка при план за 25 месеца
Най-висока цена на месец $ 11.95 $ 11.95
Най-ниска цена на месец $ 3.49 $ 1.91
Едногодишна цена $ 83.88 $ 71.88
Гарантирано връщане на парите 30 дни 30 дни

Ако говорим за ценообразуването, Surfshark е склонен да бъде по-евтиният вариант сред двете, въпреки че започва със същото месечно ценообразуване. Ако ходите на месечен план, ще трябва да платите 11,95 долара със Surfshark и NordVPN.

Въпреки това, докато продължаваме да избираме за по-продължителни планове, цените намаляват още повече. Когато NordVPN започва от $ 6,99 при едногодишен план, общо на стойност 83,88 $, Surfshark е на разположение за $ 5,99, таксуван като $ 71,88 годишно.

NordVPN предлага повече нива в сравнение със Surfshark, като двугодишен и тригодишен план. Междувременно последният стига само до предлагането на двугодишен план, който все още е напълно разумен.

Ако искате да получите най-добрата стойност от NordVPN, преминете към 3-годишната им сделка, която намалява месечните разходи до $ 3,49. От друга страна, Surfshark’Най-добрата сделка е в двугодишния им план, който започва с минимални $ 1,91 / месец.

Що се отнася до безплатните опити, NordVPN и Surfshark са отхвърлили неговата наличност. Въпреки това, с всяка една от услугите имате 30-дневна гаранция за връщане на парите, ако не сте доволни от услугата.

Вземете тази най-добра оферта за NordVPN: 70% отстъпка от тригодишния план

Вземете тази най-добра сделка за Surfshark: Спестете 84% от 2-годишната им специална

Характеристика

NordVPN Surfshark
Едновременни връзки 6 неограничен
Приложения за операционна система Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux, Kodi и Fire TV
Ръчно инсталиране на устройства Приставки, рутери и Linux Маршрутизатори, приставки и Linux
Разделяне на тунели Не е наличен Да (Всички приложения)
Безплатни екстри Разширения на браузъра за Chrome и Firefox, CyberSec, DoubleVPN, SmartPlay Поддръжка на Shadowsocks, Hacklock, Blindsearch, NoBorders Mode, TrustDNS

Що се отнася до функциите, NordVPN и Surfshark са склонни да бъдат доста иновативни, въвеждайки собствен набор от инструменти и технологии за осигуряване на максимална защита на потребителите и поверителност онлайн.

И двата VPN предлагат местни приложения за Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Apple TV и предварително конфигурирано приложение за маршрутизатор. Въпреки че няма добавен списък с добавки за Kodi, можете да получите VPN и на Fire TV.

NordVPN и Surfshark също предлагат разширения за браузър за Google Chrome и Mozilla Firefox. Ако ги сравним и двете, аз’мога да кажа, Surfshark предлага по-добра сигурност и незабавно свързване на двете платформи.

С NordVPN получавате достъп до инструменти като CyberSec (блокира подозрителните уебсайтове моментално), DoubleVPN (свързва се към два различни VPN сървъра) и SmartPlay (незабавно деблокиране и стрийминг на VoDs).

Surfshark, от друга страна, предлага повече стимули с поддръжка на Shadowsocks, функция Hacklock (инструмент за изтичане на данни за защита от кражба на идентичност), BlindSearch, режим NoBorders (за достъп в Китай) и други.

Разблокиране на способности

NordVPN Surfshark
Нетфликс да да
Hulu да да
Sky Go да да
Amazon Prime да да
BBC iPlayer да да
коремни мускули да да
CBS да да
NBC да да
ITV да да
Канал 4 да да

По отношение на деблокирането NordVPN и Surfshark са както проактивни, така и надеждни. Те успешно успяват да заобиколят ограниченията на съдържанието, VPN забраните и гео ограниченията за различни услуги за видео по заявка (VoDs).

Те включват стрийминг платформи като Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime, Hulu и дори Disney Plus. Процесът на двата VPN също е доста прост и не изисква никаква ракетна наука.

Например, ако искате да деблокирате американската версия на Netflix, просто се свържете със сървър в САЩ на всеки VPN клиент, за да получите достъп до пълната библиотека със съдържание с любимите си филми / телевизионни предавания.

Китай

NordVPN има сайт за пренасочване към Китай, но основен проблем, с който потребителите ще се сблъскат с тази услуга в Китай, е, че тя няма’не реагирам понякога. Ти спечели’не може да има достъп до нищо за дълги периоди от време.

Surfshark е по-мощен и отзивчив, когато става въпрос за предлагане на услуги като VPN за Китай. Няма големи проблеми от тази VPN, когато става въпрос за заобикаляне на Great Firewall и деблокиране на услуги в Китай.

Surfshark е много по-подходящ VPN за Китай, тъй като неговите сървъри са в състояние да деблокират много уебсайтове в Китай, което означава, че те реагират много добре и не създават проблеми, свързани с престой.

Потребителите в Китай могат да изтеглят Surfshark от тяхната специализирана китайска страница тук: https://shark-cn.com/

Потребителите в Китай могат да изтеглят NordVPN от тяхната специализирана китайска страница тук: http://nord-for-zh.com/

Torrenting

NordVPN не търпи струпване поради по-голям брой сървъри, така че има по-бързи скорости поради много по-добра гаранция за близостта на сървъра. Той също така изтича безплатно и най-вече приятелски торент.

Surfshark позволява P2P дейности на своите сървъри и не страда от течове. Единственият проблем е, че поради ограничения брой сървъри някои потребители могат да срещнат лоша скорост в някои мрежи.

Настройка и интерфейс

NordVPN Surfshark
Съветник за автоматична настройка Windows, Mac, Android, iOS и Linux, Windows, Mac, Android, iOS и Amazon Fire TV
Избор на основно местоположение Карта на базата на Списък на базата на
Страници с допълнителни настройки да да
Приятелски за мобилни устройства да да

С NordVPN ще имате приложения, за да защитите всичките си устройства като Windows, Macs и iPhone. Доставчикът дори разширява вродената поддръжка за рутери чрез специални ръководства за настройка.

Aapk файл е достъпен и за тези, които искат да настроят VPN на Android ръчно. Приложението Firestick също е там за поточно почитатели. Като цяло съвместимостта, предлагана от NordVPN, е невероятна.

Най-добрата част от всички: NordVPN’s приложенията са стабилни и те не’t въобще, но интерфейсът им е малко тромав. Времената за връзка са добри, но не и страхотни. Приложенията му имат добър потребителски интерфейс / UX, но отнема известно време да свикне.

NordVPN интерфейс

Surfshark’s приложенията са изградени по минималистичен начин, което ги прави изключително удобни за използване. Приложението’s GUI са особено страхотни, както и архитектурата, така че вие ​​спечелихте’нямате големи проблеми с навигацията.

Приложенията също са стабилни. Времето за отговор на сървър е около 10 секунди в момента, което е значително по-добре от NordVPN. Не ви отнема много време да се свържете с различни сървъри.

Можехме да предположим, че Surfshark е NordVPN’е равно, но това’не е така. Първият се оказва по-добър по отношение на захранването на съвместимост и лекота на потребителите в повечето от редица платформи.

Surfshark Streaming Mode

Северни и производителност

NordVPN Surfshark
Страни на сървъра 58 61
Общ брой сървъри 5200+ 1040
Загуба на скорост  19,2% 10,1%

В момента NordVPN има сървърна мрежа, състояща се от 5200 + сървъри в 58 страни по света. Това позволява на NordVPN да предложи много по-добро изживяване на потребителите в световен мащаб от другите VPN, включително Surfshark.

Големият брой сървъри означава по-малко струпване, тъй като натоварването на потребителите се разпределя равномерно. Тъй като сървърите са налични в 60 държави, повечето могат да намерят и близо до местоположението си, като по този начин значително намаляват шансовете да изпитат изоставане.

Surfshark преди имаше 800+ сървъра в 50+ страни. До края на 2019 г. обаче те разшириха този списък до над 1040 сървъра в 61 държави по целия свят, всички от които доставят голяма скорост и възможности за деблокиране.

Сигурност

NordVPN Surfshark
VPN протоколи PPTP, L2TP, IKEv2, OpenVPN L2TP, IPSec, IKEv2, Shadowsocks, OpenVPN
Шифроване на данни на OpenVPN AES-256 AES-256
Шифроване на контролния канал на OpenVPN RSA-2048 RSA-2048
Прикриване технология Obfsproxy Shadowsocks
Допълнителна защита Маршрути с двойно хоп и лук през VPN CleanWeb, Multihop, Whitelister
Приложение за сигурност Kill Switch, Wi-Fi, DNS / WebRTC / IP защита от теч Kill Switch и DNS / WebRTC / IP защита от теч
DNS статус PrivateDNS TrustDNS

NordVPN предлага поддръжка за всички актуализирани протоколи, включително IKEV2, L2TP и стандартния за индустрията OpenVPN. Той използва AES-256-CBC шифри с HMAc SHA256 в канала за данни.

За своя канал за управление NordVPN използва същото криптиране и удостоверяване по-горе, с включването на RSA-2048. Perfect Forward Secret (PFS) се настройва чрез силната DHE-4096 обмяна на ключове.

Мобилните им приложения, между другото, по-специално iOS използват IKEv2 с AES-256-GCM шифър и HMAC SHA2-384 удостоверяване на данни. PFE се осигурява от DHE-3075 обмен.

Surfshark, от друга страна, е голям фен на IKEv2 протокола и го използва като “по подразбиране” на всичките му устройства. Въпреки това потребителите имат възможност да конфигурират OpenVPN на всички платформи.

Той използва AES-256-GCM шифри, така че не се предоставя допълнителна автентификация по канала за данни. За контролния канал Surfshark използва AES-256-GCM шифър с TLS обмяна на ключове, защитена с помощта на RSA-2048.

Перфектната предна секретност се осигурява от обмен на ключове ECDH- (384?). Ако говорим за сигурността като цяло, Surfshark определено е по-силен. За разлика от NordVPN, който беше наскоро хакнат, Surf все още е защитен от подобни уязвимости.

поверителност

NordVPN Surfshark
Централно управление Панама Британски Вирджински острови
Дневници за връзка Нито един Нито един
Дневници за активност Нито един Нито един
Информация за регистрация Имейл адрес Имейл адрес
Анонимно плащане методи Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin Различни криптовалути

NordVPN се намира в Панама, държава, която няма закони за запазване на данни. Панама дори не е част от който и да е съюз за споделяне на данни. Така NordVPN’s централата е разположена в сигурен район.

NordVPN също не’не съхранявайте дневници на всякакъв вид чувствителна потребителска информация. Не се съхранява IP адрес, вашето сърфиране не е’t влезете и вашите данни не са’не се споделя с трети страни.

Surfshark се намира на Британските Вирджински острови, което е толкова безопасно, колкото Панама. BVI също не’нямате задължителни закони за данни и нито членува в 5/9/14 Eyes Alliance, нито в други агенции за споделяне на данни.

В Surfshark няма голям проблем’s политика за регистриране. Доставчикът е успял да запази политиката си за поверителност чиста и по този начин е гарантирал, че потребителите могат да му се доверят сляпо като услуга с нулеви регистрации.

Конфигурация

NordVPN Surfshark
Разпределение на адреси Споделено / Static Споделено / Static
Статични IP адреси 40+ места 6+ места
DDoS защита да Нито един
NAT защитна стена да да

За конфигурации NordVPN и Surfshark поддържат динамични и статични IP адреси. Когато Nord предлага повече по отношение на местоположението, Surfshark добавя допълнителни функции за сигурност.

Например, NordVPN поддържа специализирани IP адреси в повече от 40+ места по целия свят. В момента Surfshark предлага само статични IP адреси на 6+ места в различни градове.

Специализирани IP адреси се предлагат като добавка, което означава, че ще трябва да доплатите за тях. Въпреки това, те са невероятно удобни инструменти, особено за пътешественици, стриймъри, торентери и др.

Обслужване на клиенти

NordVPN Surfshark
Видео ръководства да да
Търсене на база знания  да да
Поддръжка по телефона Не Не
Поддръжка по имейл да да
Средно време за отговор по имейл 30 минути 25 минути
Поддръжка на билети да да
Поддръжка на чат на живо да да

NordVPN’Поддръжката на чат на живо е добре. Времето за реакция варира от минута до пет минути, което е доста бавно. Но тъй като има que система, тези времена се очакват.

Най-големият ми проблем с чат екипа е, че те бяха малко студени в отговорите си и понякога тъпи, което ме кара да се чувствам нежелана.

Surfshark’s поддръжката на клиенти е много по-добра от тази на NordVPN. Отговорите са светкавично бързи с времето, което exec за поддръжка за чат ще отговори на въпрос, по-малък от 30 секунди.

Всяка техническа заявка се обработва от тях подробно и те търсят всяко възможно решение, което да ви помогне. На всичкото отгоре, изпълнителите за поддръжка на чат са любезни и приветливи.

Дори проведох тест за времето за реакция от всеки доставчик на поддръжка по имейл. Процесът включва изпращане на двамата доставчици на четири въпроса по имейл. Вижте статиката за всяка VPN по-долу:

NordVPN

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Работи ли NordVPN с Netflix? 12 минути 1 да
NordVPN добър ли е за Torrenting? 40 минути 1 да
Какво криптиране използва NordVPN? 38 минути 1 да
Как се активира NordVPN’s объркани сървъри? 30 минути 1 да

Surfshark

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Surfshark работи ли с Netflix? 20 минути 1 да
Surfshark добър ли е за Torrenting? 25 минути 1 да
Surfshark работи ли в Китай? 30 минути 1 да
Как да активирате обфуксацията? 24 минути 1 да

Други сравнения за напускане

 1. PureVPN срещу PIA
 2. NordVPN срещу PIA
 3. PureVPN срещу NordVPN
 4. NordVPN срещу ExpressVPN
 5. ExpressVPN срещу PureVPN

Победителят: Surfshark

Surfshark е победителят

Няма съмнение, че NordVPN е също толкова добър, колкото Surfshark. За съжаление, неотдавнашният скандал с хакването му доведе до загубата на цялата му доверие и репутация.

Ето защо препоръчвам да отидете за много по-безопасния и надежден вариант, Surfshark, тъй като той никога не е бил хакван, нито съхранява регистрационни файлове (проверени и одитирани от Cure53).

Това е всеобхватна услуга, която отблокира всички популярни VoDs, работи в Китай и предлага крайна скорост за торент и поточно предаване, като същевременно е изключително удобна за разходите!

Подобни статии

 • Surfshark срещу частен достъп до интернет (PIA)

  Когато Surfshark представлява нова порода VPN услуги, частният достъп до Интернет (PIA) има няколко мили по него и стои като популярен избор за мнозина....

 • Surfshark Vs IPVanish Сравнение 2020

  Въпреки че Surfshark е сравнително нова услуга, той си е създал репутация като звяр на бюджет, благодарение на множеството си налични функции...

 • NordVPN срещу ExpressVPN

  Потребителите редовно се натъкват на много уебсайтове за преглед, които посочват тези двама като топ доставчици на пазара. Какво се случва, ако поставите и двете VPN срещу всеки...

 • NordVPN срещу PIA (частен достъп до Интернет)

  NordVPN и PIA са популярни имена на пазара на VPN, използвани от хиляди по целия свят. Коя услуга е по-добра по отношение на сигурността,...

 • NordVPN срещу TunnelBear - Кое е по-сигурно през 2020 г.

  Това не е лесна задача, когато избирате между VPN мрежи’е труден. Днес ще сравня двата най-известни доставчици на VPN услуги, TunnelBear и...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me