NordVPN срещу PIA (частен достъп до Интернет)

Nordvpn срещу PIA

NordVPN и PIA са популярни имена на пазара на VPN, използвани от хиляди по целия свят. Коя услуга е по-добра от гледна точка на сигурност, поверителност, стрийминг, торент?

За да научите кой от тях се оказва победител във всички аспекти, прочетете това задълбочено сравнение NordVPN спрямо PIA. Тук ще анализираме и двамата доставчици по 10 фактора:

Акценти
NordVPN PIA
 1. 5 200+ сървъри в 58 страни
 2. Шифроване на AES-256-CBC
 3. 6 едновременни връзки
 4. Деблокира всички поточни платформи
 5. Одитирана политика без регистрация
 1. 3300+ сървъра в 30 страни
 2. AES-256 битово криптиране
 3. 10 едновременни връзки
 4. Приложения за всички платформи / устройства
 5. Потвърдена политика без регистрация (одит)

Цени и отстъпки

NordVPN PIA
Период на абонамент 1 месец 1 месец
Една година 6 месеца
2 години Една година
3 години
Специална оферта 70% отстъпка при тригодишен план 67% отстъпка при едногодишен план
Най-висока цена на месец $ 11.95 $ 6.95
Най-ниска цена на месец $ 3.49 $ 3.33
Едногодишна цена $ 83.88 $ 39.5
Гарантирано връщане на парите 30 дни 7-дни

Ценообразуването е основната продажна точка на доставчиците в VPN индустрията. Потребителите често търсят услуги, които са най-евтините VPN. Въпреки това, дори и с някои скъпи планове, можете да се възползвате от невероятни сделки.

Например, месечното ценообразуване за NordVPN започва от $ 11.95. Ако искате обаче да използвате евтини цени, можете да изберете двугодишния им план. Дава на потребителите 24% отстъпка, общо общо $ 54.

Следователно, колкото по-голяма е продължителността на абонамента, толкова по-евтино е ценообразуването с NordVPN. Кажете, че отивате за годишния план. Ще трябва да платите само 6,99 долара на месец, което означава, че получавате отстъпка от 41%.

За потребители, които искат да се възползват от най-добрата стойност, можете да преминете към двугодишния план. Това намалява месечните разходи до $ 4,99, което показва отстъпка от 58%. Това означава, че плащате само 119,76 долара за 24 месеца.

PIA определено успява да бъде по-евтина от NordVPN. Той предлага едни от най-добрите цени на пазара. Това го прави най-добрият избор за купувачите, които са достатъчно бюджетни.

Месечното ценообразуване за частен достъп до интернет (PIA) започва от $ 6,95. Ако искате по-добра сделка, можете да отидете за техния годишен план. Намалява ценообразуването до 3,33 на месец, което означава, че получавате масивна отстъпка от 52%.

В резултат на това потребителите ще трябва да плащат само 39,96 долара. За най-добра стойност, потребителите могат да изберат двугодишния план. Той намалява месечното ценообразуване до 2,91 долара, като предоставя на потребителите огромна 58% отстъпка.

Това означава, че трябва да платите само 69,84 долара за две години. За възстановяване на средства PIA предлага само 7-дневна гаранция за връщане на парите. Ако обаче отидете за NordVPN, можете да използвате 30-дневна гаранция за възстановяване.

Характеристика

NordVPN PIA
Едновременни връзки 6 5
Приложения за операционна система Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Ръчно инсталиране на устройства Приставки, рутери и Linux Някои рутери
Разделяне на тунели Не е наличен Не
Безплатни екстри Разширения на браузъра за Chrome и Firefox, CyberSec, DoubleVPN, SmartPlay SOCKS5 Прокси и блокер за реклами / проследяване

Що се отнася до избора на VPN услуга, трябва да имате налични разширени функции. NordVPN винаги е заставал начело на иновациите в личния живот.

Той предлага уникален набор от инструменти, които изброих за ваше удобство по-долу. Всички тези функции позиционират VPN по-високо от останалите на пазара, тъй като получавате максимална сигурност / поверителност по всяко време.

Изглежда обаче, че PIA също не отстъпва. Доставчикът, въпреки че е изключително евтин, отстоява своята позиция срещу NordVPN. Той предлага повечето от същите функции / технологии, налични с NordVPN.

За съжаление той не успява да предложи разширени функции като DoubleVPN и Onion през VPN, които се ползват от клиентите на NordVPN за увеличаване на максималната сигурност онлайн.

Разблокиране на способности

NordVPN PIA
Нетфликс да Не
Hulu да да
Sky Go да Не
Amazon Prime да Не
BBC iPlayer да Не
коремни мускули да Не
CBS да да
NBC да да
ITV да да
Канал 4 да да

По отношение на деблокирането NordVPN определено е по-активен и надежден. Всичките му сървъри използват силни технологии за криптиране и защита за деблокиране на VoDs.

Доставчикът успява да деблокира всички версии на Netflix, като същевременно осигурява достъп до някои от най-ударените стрийминг платформи като Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime и други.

PIA, от друга страна, не предлага много по пътя на деблокирането. Това е хит и пропуснат сценарий в повечето случаи. Това, което е най-тревожно, е липсата на отблокиране на Netflix.

Като такъв, ако трябва да говоря на базата на стрийминг, NordVPN е най-добрият избор. PIA все още трябва да подобри възможностите си за деблокиране, за да оправдае цената си и клиентите да я купуват.

Китай

За да получа по-добра представа за VPN приложенията на NordVPN и PIA, реших да проверя тест за деблокиране. Този процес включва свързване към различни VPN сървъри.

След това, посетете различни блокирани уебсайтове, за да видите дали VPN успешно заобикаля гео ограниченията. NordVPN работеше невероятно, особено когато беше свързан със своите Замразени сървъри. Лесно успях да заобиколя “Голямата защитна стена”.

В същото време аз също не получих проблеми при деблокиране на US Netflix и пълната му библиотека. За PIA резултатите бяха най-малко разочароващи.

PIA не предлага такава технология или криптиране, което му позволява да деблокира уебсайтове в Китай. За разлика от NordVPN, който предлага специализиран уебсайт за китайски огледала, PIA не предлага стимул за китайската аудитория.

Потребителите в Китай могат да изтеглят потребителите от NordVPN от тук: http://nord-for-zh.com/

Настройка и интерфейс

NordVPN PIA
Съветник за автоматична настройка Windows, Mac, Android, iOS и Linux, Windows, Mac, Android, iOS
Избор на основно местоположение Карта на базата на Списък на базата на
Страници с допълнителни настройки да да
Приятелски за мобилни устройства да да

NordVPN може да се похвали с прост, но интерактивен потребителски интерфейс, който позволява на потребителите да изследват множество функции / добавки, независимо дали това е на работния плот или на по-малки екрани.

Версиите за настолни компютри идват с дизайн на базата на карта и “специалност” списък, който позволява на потребителите да имат достъп до Специализирани IP адреси, Double VPN, Onion over VPN и други технологии.

Междувременно мобилните приложения използват същия дизайн, но се отървете от картата, въвеждайки дизайн, базиран на списък, който разделя сървърите на “страна” и дори “регион (в приложения за iOS).

PIA’s приложенията все още се нуждаят от работа и подобряване на цялостния потребителски интерфейс. Техните настолни версии седят в лентата със задачи с повечето функции, достъпни директно чрез щракване с десния бутон върху иконата.

Въпреки това, тъй като приложението се крие на втората, която сведете до минимум, това се превръща в голямо досада за онези, които се опитват да следват ръководство за настройка или конфигурация.

То’Мобилните приложения са добре проектирани и са склонни да се правят безтрудници. Всички опции са изброени спретнато и свързването отнема едва няколко секунди, което е доста забележително.

Сървъри и производителност

NordVPN PIA
Страни на сървъра 58 30
Общ брой сървъри 5200+ 3300
Загуба на скорост 5% 25%

Тъй като VPN са важни инструменти за деблокиране / стрийминг / торентинг, жизненоважно е да получавате добри скорости. Последното нещо, от което се нуждаете, е да страдате от интернет за костенурки.

В светлината на това реших да извърша оценка на работата на двамата доставчици. Това включва тестване на максимални честотни ленти за изтегляне на NordVPN и PIA за различни сървъри в различни страни. Тогава отбелязах получените средни скорости.

Ако говоря за NordVPN, всички сървъри бяха много бързи. Разбира се, намиращите се далеч показаха посредствено представяне. Средната стойност, въпреки че достигна максимален 43Mbps, което показва загуба на скорост от 5%.

За частен достъп до Интернет (PIA), резултатите не бяха съвпадащи за NordVPN. Средната скорост достигна максимална скорост 38Mbps, показваше загуба на скорост от 25%. Има голяма нужда от подобряване на скоростите на връзката за PIA!

Сигурност

NordVPN PIA
VPN протоколи PPTP, L2TP, IKEv2, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
Шифроване на данни на OpenVPN AES-256 AES-128, AES-256
Шифроване на контролния канал на OpenVPN RSA-2048 RSA-4096
Прикриване технология Obfsproxy Нито един
Приложение за сигурност Kill Switch, Wi-Fi, DNS / WebRTC / IP защита от теч Kill Switch
DNS статус PrivateDNS PrivateDNS

Едно от най-хубавите неща за NordVPN трябва да бъде нейната силна поверителност и сигурност. Доставчикът е просто неоткриваем за уебсайтове, благодарение на големия си набор от споделени IP адреси.

Добавете това към поддръжката на NordVPN за всички протоколи, включително IKEv2, L2TP / IPSec и OpenVPN. Можете да се чувствате сигурни, че получавате максимална анонимност. За канала за данни NordVPN използва шифри 256-CBC с HMAC SHA256 хеш аутентификация.

За своя канал за управление NordVPN използва същата проверка за автентификация на хеш и шифри по-горе, с добавяне на RSA-2048. Силна DHE-4096 обмен на клавиши се използва за настройка на перфектна напред секретност (PFS).

Ако използвате приложението за iOS, NordVPN променя криптирането си. Всички връзки използват IKEv2 протокол с AES-256-GCM шифри с HMAC SHA2-384 удостоверяване на данни.

Въпреки че е базиран в САЩ доставчик, частният достъп до Интернет (PIA) поддържа невероятно силна мрежа от сървъри. Те използват силни криптиращи шифри за L2TP / IPSec и OpenVPN протоколи.

За канала за данни PIA използва скандалната военна степен; AES-256-битови шифри с SHA256 за удостоверяване на данни и RSA-4096 за ръкостискане. PFE е достъпен чрез DHE + RSA обмяна.

За канала за управление PIA използва същите шифри и хеш аутентификация с включването на SHA384 за удостоверяване. Перфектната тайна за напред (PFE) е достъпна чрез ECDHE + ECDSA.

Накратко, получавате страхотна поверителност и с двамата доставчици. NordVPN, обаче, изминава допълнителната миля, като предлага протокола CyberSec и функции като Специализирани IP адреси и Onion през VPN.

поверителност

NordVPN PIA
Централно управление Панама Съединени щати
Дневници за връзка Нито един Нито един
Дневници за активност Нито един Нито един
Информация за регистрация Имейл адрес Имейл адрес
Анонимно плащане методи Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin Mint, BitPay, 32 криптовалути, включително Bitcoin, Ethereum и Litecoin

Ако сравним двете, NordVPN има тенденция да бъде по-безопасна поради своята компетентност. Доставчикът е далеч от Five, Nine, Fourteen Eyes Alliance със седалището си в безопасната Панама.

От друга страна, частният интернет достъп (PIA) има своя централен офис в САЩ. Страната е основател на алиансите 5/9/14 Eyes и може да се похвали с най-инвазивните закони.

Той упълномощава масовия надзор и запазването на данни, независимо дали това са доставчици на интернет услуги, телекомуникационни услуги или доставчици на виртуална частна мрежа.

По този начин, ако искате да останете в безопасност и от сигурни очи от правителството, разузнавателните агенции и ловците за нарушаване на авторски права, PIA не е надеждна опция.

Конфигурация

NordVPN PIA
Разпределение на адреси Споделено / Static Споделено
Статични IP адреси 40+ места Не
DDoS защита да Не
NAT защитна стена да да

За конфигурации NordVPN печели над PIA, базирана в САЩ. Когато PIA приема споделена инфраструктура и разпределение на адреси, Nord поддържа както динамично, така и статично.

Това помага на базирания в Панама доставчик да предлага повече стимули за своите потребители, по-специално експатри / пътници, които искат отдалечен достъп до офис файлове и защита, докато имат достъп до банкова информация.

Специализирани IP адреси се предлагат като добавка от NordVPN, което означава, че ще трябва да плащате допълнително за тях, като функции като DDoS защита ви струват повече. По-долу е преглед на цените и местата, където можете да получите специален IP адрес:

NordVPN Специализирани IP адреси

Обслужване на клиенти

NordVPN PIA
Видео ръководства да да
Търсене на база знания  да да
Поддръжка по телефона Не Не
Поддръжка по имейл да да
Средно време за отговор по имейл 30 минути 39 минути
Поддръжка на билети да да
Поддръжка на чат на живо да да

По отношение на поддръжката NordVPN върши далеч по-добра работа в подпомагането на клиентите в сравнение с PIA. Доставчикът предлага 6 различни медиума за получаване на помощ, където PIA ви дава достъп само до 4.

Добавете това към невероятно бързата поддръжка за чат на 24 часа в денонощието, а NordVPN дава най-добрия удар за вашия долар. И обратно, PIA, въпреки че е в бранша от доста години, не предлага чат на живо като опция за поддръжка. Това е най-малко разочароващо.

Базираният в САЩ доставчик предлага поддръжка само по имейл и билети и дори в това, те дават късно отговори. Средното им време за отговор е някъде между 7 и 8 часа, което е доста много, особено като се има предвид, че потребителите изискват незабавна помощ при заявки.

По отношение на базата от знания, PIA използва скрийншоти за разработване на своите уроци, докато NordVPN предлага подробни инструкции за видео за конкретни задачи като коригиране на проблеми със свързаността.

Дори проведох тест за времето за реакция от всеки доставчик на поддръжка по имейл. Процесът включва изпращане на двамата доставчици на четири въпроса по имейл. Вижте статиката за всяка VPN по-долу:

NordVPN

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Каква е връзката ви с “CloudVPN”? 12 минути 1 да
Възможно ли е да конфигурирате NordVPN на Raspberry Pi? 40 минути 1 да
Как да поправим “Връзката е ограничена” грешка? 38 минути 1 да
Как се активира NordVPN’s объркани сървъри? 30 минути 1 да

Частен достъп до Интернет (PIA)

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Защо PIA се намира в държава с пет очи? Един час 1 да
Запазва ли частният достъп до Интернет дневници? 45 минути 1 да
Работи ли частният достъп до Интернет с Netflix? 50 минути 1 да
Как да получа възстановяване на средства от частен достъп до Интернет? 44 минути 1 да

Други сравнения за напускане

  1. ExpressVPN срещу IPVanish
  2. ExpressVPN срещу PureVPN
  3. PureVPN срещу IPVanish
  4. NordVPN срещу ExpressVPN

Победителят: NordVPN

Няма съмнение, че и NordVPN, и PIA са страхотни имена на пазара. Когато обаче става въпрос за определяне на победител сред двете, нещата стават съвсем ясни. Вярвам, че NordVPN надделява над PIA в множество аспекти.

Местоположението му също е невероятно стратегическо, докато PIA има своята база от операции в САЩ (опасно място). От гледна точка на поверителност бих посъветвал да използвате NordVPN!

Подобни статии

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me