NordVPN срещу ExpressVPN

NordVPN срещу ExpressVPN

Потребителите редовно се натъкват на много уебсайтове за преглед, които посочват тези двама като топ доставчици на пазара. Какво се случва, ако поставите двете VPN-та един срещу друг?

Възможно ли е да се обяви победител сред двете? Е, това ръководство за NordVPN срещу ExpressVPN ще ви даде всички сочни подробности. Погледнете по-долу за техния сравнителен анализ.

Акценти
NordVPN ExpressVPN
 1. 5300+ сървъри в 58 държави
 2. Шифроване на AES-256-CBC
 3. 6 едновременни връзки
 4. Деблокира всички поточни платформи
 5. Одитирана политика без регистрация
 1. 3 000+ сървъра в 94 държави
 2. AES-256-CBC и AES-256-GCM
 3. 3 едновременни връзки
 4. Приложения за Windows, Mac, iOS & андроид
 5. Потвърдена политика без регистрация (одит)

Contents

Цени и отстъпки

NordVPN ExpressVPN
Период на абонамент 1 месец 1 месец
Една година 6 месеца
2 години Една година
3 години
Специална оферта 70% отстъпка при тригодишен план Безплатни 3 месеца с план за 1 година
Най-висока цена на месец $ 11.95 $ 12.95
Най-ниска цена на месец $ 3.49 $ 8.32
Едногодишна цена $ 83.88 $ 99.5
Гарантирано връщане на парите 30 дни 30 дни

При избора на доставчик на VPN ценообразуването играе основна роля в процеса на вземане на решения. Най-добрите услуги може да са малко скъпи, но винаги можете да използвате евтини, но невероятни VPN сделки.

За NordVPN месечното ценообразуване започва от $ 11.95. Въпреки това, винаги можете да изберете своя двугодишен абонамент, който ви дава невероятни 24% отстъпка.

Разбира се, колкото по-голяма е продължителността, толкова по-евтино е ценообразуването. Ако отидете за годината, получавате 41% отстъпка. Това означава, че плащате само $ 6,99 на месец.

За да получите най-добрата стойност обаче, съветвам потребителите да продължат своя 3-годишен план, който намалява месечните разходи до $ 3,49 (таксувани веднъж 125,54 долара). 

ExpressVPN е най-скъпият вариант сред двете, струващ $ 12.95 месечно. Въпреки това, подобно на Nord, можете да получите по-добри отстъпки с по-голяма продължителност.

Например шестмесечният план ще ви струва $ 9,99 на месец. (таксувани са $ 59,95 на всеки 6 месеца), а годишните 8,32 $ на месец. (таксувани като $ 99.95 на всеки 12 месеца).

По отношение на гаранциите за връщане на пари, както ExpressVPN, така и NordVPN предлагат 30-дневно възстановяване, което можете да използвате, ако не сте доволни от нито една от услугите.

Вземете тази най-добра оферта за NordVPN: 70% отстъпка от тригодишния план

Вземете тази най-добра сделка за ExpressVPN: Спестете 35% от специалната им година

Характеристика

NordVPN ExpressVPN
Едновременни връзки 6 3
Приложения за операционна система Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV и рутери
Ръчно инсталиране на устройства Приставки, рутери и Linux Някои маршрутизатори, приставки
Разделяне на тунели Не е наличен Да (само за настолни приложения)
Безплатни екстри Разширения на браузъра за Chrome и Firefox, CyberSec, DoubleVPN, SmartPlay Смарт DNS на Media Streamer, разширения на браузъра за Chrome, Firefox и Safari

Ако говорим за съвместимост и функции на приложенията, ExpressVPN и NordVPN имат равни оценки. Разбира се, ExpressVPN печели предимство чрез поддръжката си на рутер.

Въпреки това, когато ExpressVPN предлага приложение за рутери, съвместимо с DD-WRT и домати рутери, NordVPN предоставя достъпни предварително конфигурирани VPN рутери за своите потребители.

По отношение на разделеното тунелиране, ExpressVPN го поддържа само в настолни приложения, докато NordVPN не включва тази функция в своите VPN клиенти.

Те обаче предоставят списък с полезни функции като CyberSec (защита срещу реклами / зловреден софтуер / тракери), SmartPlay (бърза стрийминг) и DoubleVPN.

Повечето от тях липсват с ExpressVPN, с изключение на конкурентния Media Streamer, който позволява на потребителите да се наслаждават на по-плавно предаване на VoD услуги.

За съвместимост с браузъра и ExpressVPN, и NordVPN предлагат разширения за Google Chrome, Mozilla Firefox и Safari. И така, тук отново е вратовръзка.

По отношение на едновременните връзки, ExpressVPN поддържа само 3 мулти-входа, докато NordVPN предлага възможност за установяване на 6 мулти-входа!

Разблокиране на способности

NordVPN ExpressVPN
Нетфликс Всички библиотеки на Netflix 13 Библиотеки
Hulu да да
Sky Go да да
Amazon Prime да да
BBC iPlayer да да
коремни мускули да да
CBS да да
NBC да да
ITV да да
Канал 4 да да
  PureVPN срещу Windscribe

ExpressVPN и NordVPN са в състояние да деблокират всички популярни VoDs на пазара. ExpressVPN среща малки проблеми при деблокирането на VoDs на някои сървъри.

Въпреки това те все още са в състояние да отключат 13 различни библиотеки на Netflix. NordVPN, от друга страна, е по-добър за поточно и деблокиране на различни платформи.

Ако се обърнете към техния екип за поддръжка, те ще ви дадат списък с “работническата” сървъри. Обаче аз’проверени сървъри, изключващи списъка, и Nord все още можеше да тече гладко по всички канали.

Китай

Ако съм напълно безпристрастен, NordVPN и ExpressVPN са чудесен избор за тези, които пребивават в Китай, но не и за емигранти, които може да искат достъп до китайско съдържание другаде.

Това е така, тъй като Nord и Express не предлагат сървъри в Китай. Макар и да предлагат по-добра функционалност на жителите, тъй като предлагат специални китайски страници.

Потребителите в Китай могат да изтеглят ExpressVPN от тяхната специализирана китайска страница тук: http://exp4links4.net/ и NordVPN потребителите от тук: http://nord-for-zh.com/

Настройка и интерфейс

NordVPN ExpressVPN
Съветник за автоматична настройка Windows, Mac, Android, iOS и Linux, Маршрутизатори за Windows, Mac, Android, iOS, Linux, Tomato и DD-WRT
Избор на основно местоположение Карта на базата на Списък на базата на
Страници с допълнителни настройки да да
Приятелски за мобилни устройства да да

Ако сравним двете услуги, ExpressVPN има тенденция да възприеме по-опростен, но удобен за употреба външен вид. Те се придържат към традиционния си облик, със смес от червено и бяло на цветове.

Това остава последователно във всички негови настолни и мобилни приложения. Основният екран е без затруднения и има ясен и видим бутон за свързване в центъра за лесно свързване.

Опциите за избор на държава и интелигентни локации са поставени в долната част за лесно намиране на сървъри, които можете да използвате за деблокиране на VoDs или да участвате в p2p торент.

За мобилните устройства опциите за конфигурации са по-малки от версията им за десктоп. Липсват превключвател за убийство и избор на протокол, заедно с разделени функции за тунелиране.

ExpressVPN интерфейс

NordVPN, от друга страна, има по-широк интерфейс. Приложението за Windows се стартира, като показва много динамични карти на сървъра.

Те също предлагат отделно “специалност” панел, където можете да изберете сървъри за конкретни задачи: P2P / споделяне на файлове, достъп до специален IP, DoubleVPN или Onion през VPN.

Ако щракнете върху “Настройки”, получавате достъп до списък с функции като CyberSec, Internet Kill Switch, Invidibility on LAN, които повишават вашата поверителност онлайн.

NordVPN’Мобилните приложения са също толкова удобни за потребителя, прекарването им дава достъп до пълния списък на сървърите и дори можете да активирате директно обърканите сървъри.

NordVPN интерфейс

Сървъри и производителност

NordVPN ExpressVPN
Страни на сървъра 58 94
Общ брой сървъри 5300+ 3000

ExpressVPN има огромен списък от 3 000+ сървъра в 94 страни и 160 места по целия свят. Това вече е повече от много от конкурентите му на пазара.

Производителността на всеки сървър също е доста невероятна и ExpressVPN успява да предостави средно 85,29 Mbps при изтегляния и 76,92 Mbps в качвания, въз основа на моите тестове за скорост.

NordVPN, от друга страна, предлага втората по големина мрежа на пазара на VPN (първият е CyberGhost), общо 5300+ сървъри в 58 страни по света

Скоростите също са доста разумни, докосвайки същите средни стойности като доставените от ExpressVPN. И двамата дори успешно отблокират поточните платформи и работят в Китай.

Заслужава обаче да се отбележи, че ExpressVPN използва виртуални местоположения. 33 от сървърите им са виртуални, докато всички NordVPN’s сървърите са физически и се получават от трети страни.

  PureVPN срещу Windscribe

Макар че това не се отрази в полза на тях, както наскоро NordVPN’s Финландският сървър от Creanova беше хакнат, което доведе до разкриването на техните частни ключове (прочетете повече в раздела по-долу).

Сигурност

NordVPN ExpressVPN
VPN протоколи PPTP, L2TP, IKEv2, OpenVPN PPTP, L2TP, OpenVPN
Шифроване на данни на OpenVPN AES-256 AES-256
Шифроване на контролния канал на OpenVPN RSA-2048 RSA-4096
Прикриване технология Obfsproxy Цифров блок верига
Допълнителна защита Маршрути с двойно хоп и лук през VPN
Приложение за сигурност Kill Switch, Wi-Fi, DNS / WebRTC / IP защита от теч Kill Switch
DNS статус PrivateDNS Частен DNS

Както NordVPN, така и ExpressVPN предлагат невероятна поверителност и сигурност на потребителите. Те използват някои от най-добрите и модерни технологии за поддържане на анонимността на идентичността на клиентите.

NordVPN предлага поддръжка за всички протоколи, включително OpenVPN, L2TP и IKEv2. За канала за данни доставчикът използва AES-256-CBC шифър с HMAC SHA256 хеш аутентификация.

За своя канал за управление NordVPN използва същите шифри и аутентификация на хеш горе, с включване на RSA-2048. Perfect Forward Secret (PFS) се настройва чрез силната DHE-4096 обмяна на ключове.

Приложенията за iOS за VPNs, от друга страна, използват IKEv2 с AES-256-GCM шифър и HMAC SHA2-384 удостоверяване на данни. PFE се осигурява от DHE-3075 обмен.

За потребители, които се регистрират с ExpressVPN, можете да очаквате същата силна сигурност като NordVPN. Услугата поддържа OpenVPN, SSTP, L2TP / IPSec и PPTP протоколи.

За сигурност получавате защита чрез AES-256-CBC и AES-256-GCM шифри. Разликата между двете е в нещо наречено “избрани атаки с шифротекст”. AES-256-CBC използва защитен код за удостоверяване на съобщение (MAC).

И обратно, AES-256-GCM има вградени кодове за автентификация, което прави процеса много по-бърз! За допълнителна сигурност ExpressVPN използва Perfect Forward Secret чрез DH-2048 Diffie-Hellman клавиатура.

Тъй като и двамата доставчици успешно анонимизират вашия IP адрес, като не разкриват изтичания на WebRTC, DNS или IPv6, е трудно да се вземе решение за победител в сегмента за поверителност. И така, засега това е 2 точки!

технология

От гледна точка на прикриването на технологията, ExpressVPN използва шифриране, блокиращо веригите, а NordVPN скандално известният Obfsproxy, който показва VPN трафик като редовен HTTPS трафик.

Като такъв, последният (Nord) определено е по-добър, дори и по отношение на функциите, предлага Kill Switch, Wi-Fi и DNS / WebRTC / IP защита срещу теч.

За съжаление, тези функции не помогнаха на NordVPN да спечели защита от опит за хакване, което доведе до излагане на частните им ключове. Можете да прочетете за пълния инцидент тук.

поверителност

NordVPN ExpressVPN
Централно управление Панама Британски Вирджински острови
Дневници за връзка Нито един Нито един
Дневници за активност Нито един Нито един
Информация за регистрация Имейл адрес Имейл адрес
Анонимно плащане методи Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin Биткойн и монетен двор

NordVPN и ExpressVPN разполагат със седалище в сигурни юрисдикции, далеч от любопитните погледи на Съюза на пет, девет и четиринадесет очи.

Там, където ExpressVPN се намира на Британските Вирджински острови, NordVPN има своя щаб в невероятно безопасна Панама. И двете места са без задължителни закони за запазване на данни и за масово наблюдение.

Като такива, можете да очаквате те да са по-защитни от тези VPN, намиращи се в САЩ, Канада, Австралия и др., Които трябва да отговарят на поръчките и исканията на правителството.

По отношение на анонимните методи на плащане ExpressVPN поддържа само Bitcoin и Mint, докато NordVPN приема Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin и други.

Конфигурация

NordVPN ExpressVPN
Разпределение на адреси Споделено / Static Споделено
Статични IP адреси 40+ места Нито един
DDoS защита да Нито един
NAT защитна стена да да
  PureVPN срещу Windscribe

За конфигурации NordVPN печели над Express. Когато доставчикът, базиран на BVI, приема споделена инфраструктура и разпределение на адреси, Nord поддържа както динамично, така и статично.

Това помага на базирания в Панама доставчик да предлага повече стимули за своите потребители, по-специално експатри / пътници, които искат отдалечен достъп до офис файлове и защита, докато имат достъп до банкова информация.

Дори улеснява NordVPN да заобикаля географските ограничения на стрийминг платформите, тъй като използвате IP адрес, който е частен и не се използва от много различни потребители едновременно.

Специализирани IP адреси се предлагат като добавка от NordVPN, което означава, че ще трябва да плащате допълнително за тях, като функции като DDoS защита ви струват повече. По-долу е преглед на цените и местата, където можете да получите специален IP адрес:

NordVPN Специализирани IP адреси

Обслужване на клиенти

NordVPN ExpressVPN
Видео ръководства да да
Търсене на база знания  да да
Поддръжка по телефона Не Не
Поддръжка по имейл да да
Средно време за отговор по имейл 30 минути 33 минути
Поддръжка на билети да да
Поддръжка на чат на живо да Да (Аутсорсинг)

Състезателите в VPN индустрията трябва да научат нещо или две от NordVPN и ExpressVPN. И двамата доставчици вършат чудесна работа за предоставяне на незабавна и полезна поддръжка за клиенти.

Имате доста възможности за получаване на помощ, с изключение на телефонна линия за помощ. Независимо от това, все още можете да разчитате на чата на живо, поддръжката по имейл и базата от знания за отговори.

Дори проведох тест за времето за реакция от всеки доставчик. Процесът включва изпращане на двамата доставчици на четири въпроса по имейл. Вижте статиката за всяка VPN по-долу:

NordVPN

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Работи ли NordVPN с Netflix? 12 минути 1 да
NordVPN добър ли е за Torrenting? 40 минути 1 да
Какво криптиране използва NordVPN? 38 минути 1 да
Как се активира NordVPN’s объркани сървъри? 30 минути 1 да

ExpressVPN

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Може да се проследи ExpressVPN? 15 минути 1 да
Съхранява ли ExpressVPN дневници? 18 минути 1 да
Как да гледате Netflix с ExpressVPN? 55 минути 1 да
Какви функции предлага ExpressVPN за торент? 47 минути 1 да

Победителят: ExpressVPN

ExpressVPN печели

Няма съмнение, че NordVPN е също толкова добър, колкото ExpressVPN. За съжаление, неотдавнашният скандал с хакването му доведе до загубата на цялата му доверие и репутация.

Ето защо препоръчвам да отидете за много по-безопасния и надежден вариант, ExpressVPN, тъй като той никога не е бил хакван, нито съхранява регистрационни файлове (проверено, когато турските власти заловиха сървърите им).

VPN е всеобхватна услуга, която си струва високите разходи. Ако обаче търсите по-евтина алтернатива, помислете дали да се регистрирате с базираната в Хонконг PureVPN!

Подобни статии

 • NordVPN срещу Surfshark

  Там, където Surfshark представлява новата порода топ услуги за VPN, NordVPN е стар warhorse, на който хората се доверяват от векове. По-долу съм ями…

 • ExpressVPN срещу TunnelBear

  Когато ExpressVPN е лидер на пазара на “премия” VPN мрежи, TunnelBear е любим сред безплатни от известно време насам. Днес ще бъда…

 • ExpressVPN срещу IPVanish

  Изборът на VPN услуга се превърна в трудна задача с множество опции, достъпни онлайн, всички от които твърдят, че са най-добрите на пазара….

 • ExpressVPN срещу TorGuard

  ExpressVPN и TorGuard са известни VPN услуги, които се задълбочават в създаването на нови технологии и разширени функции за максимизиране онлайн…

 • ExpressVPN срещу PIA (частен достъп до Интернет)

  Тъй като много перспективи гледат на VPN услугите от необучено око, абонаментът за такъв, който отговаря на техните нужди и изисквания, изглежда е труден….

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me