ExpressVPN срещу TunnelBear

ExpressVPN срещу TunnelBear


Когато ExpressVPN е лидер на пазара на “премия” VPN мрежи, TunnelBear е любим сред безплатни от известно време насам.

Днес ще сравня двете услуги и техните “премия” оферти за определяне кой доставчик предлага по-добри стимули за потребителите.

Така че, без допълнително обобщение, вижте този задълбочен анализ на ExpressVPN спрямо TunnelBear, където сравнявам двете по различни фактори:

Акценти
ExpressVPN TunnelBear
 1. 3 000+ сървъра в 94 държави
 2. AES-256-CBC и AES-256-GCM
 3. 3 едновременни връзки
 4. Приложения за Windows, Mac, iOS & андроид
 5. Потвърдена политика без регистрация (одит)
 1. 1000+ сървъра в 23 държави
 2. AES-256 битово криптиране
 3. 5 едновременни връзки
 4. Безплатен план на разположение за потребителите
 5. Мина два независими одити за сигурност

Цени и отстъпки

ExpressVPN TunnelBear
Период на абонамент 1 месец 1 месец
6 месеца Една година
Една година 2 години
Специална оферта 35% отстъпка при едногодишен план 50% отстъпка при едногодишен план
Най-висока цена на месец $ 12.95 $ 9.99
Най-ниска цена на месец $ 8.32 $ 4.99
Едногодишна цена $ 99.5 $ 59.88
Гарантирано връщане на парите 30 дни Нито един

С всеки един от доставчиците имате на разположение множество планове за плащане. Въпреки че TunnelBear приема a “Freemium” модел на ценообразуване, така че те имат и двете: безплатни и платени планове.

Ако искате да се регистрирате за него, ще трябва просто да въведете имейл адреса си. След като сте готови, ще получите достъп до 4 места само с ограничение на честотната лента от 500 MB.

Що се отнася до абонаментите за премии, TunnelBear предлага три плана: месечно и годишно. Месечните стартира от $ 9.99, което все още е доста разумно.

Годишният план, от друга страна, струва $ 4,99 / мес., Което ви дава невероятна отстъпка от $ 50. Междувременно двугодишният план струва $ 4.17 / мес., Таксуван като $ 99.99 веднъж.

Разбира се ExpressVPN е малко по-скъпа услуга. В сравнение с Tunnelbear, той предлага три нива на абонаменти: месечни, шест месеца и годишни.

Месечният план започва от високи $ 12.95. Ако изберете дългосрочен абонамент, можете да спечелите по-добра стойност, докато плащате по-малко, подобно на други VPN услуги.

Например ExpressVPN’Шестмесечният план ще ви струва $ 9,99 / месец. (таксувани са $ 59,95 на всеки 6 месеца), а годишните 8,32 $ на месец. (таксувани като $ 99.95 на всеки 12 месеца).

Що се отнася до връщането на парите, ExpressVPN предлага 30-дневна гаранция за възстановяване. И обратното, TunnelBear предложи възстановяване на 30 дни преди, но не вече!

Вземете тази най-добра сделка за ExpressVPN: 35% отстъпка при 1-годишен план

Вземете тази най-добра сделка за TunnelBear: 50% отстъпка при 1-годишен план

Характеристика

ExpressVPN TunnelBear
Едновременни връзки 3 5
Приложения за операционна система Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick, някои рутери Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Ръчно инсталиране на устройства Някои маршрутизатори, приемници Някои рутери
Разделяне на тунели Да (само за настолни приложения) Да (VigilantBear)
Безплатни екстри Смарт DNS на Media Streamer, разширения на браузъра за Chrome, Firefox и Safari Най-близък тунел, Wi-Fi защита, 500MB безплатно

И ExpressVPN, и TunnelBear предлагат изключителна съвместимост с много платформи. Имате специални приложения за Windows, Mac, iOS, Android, Linux и дори Fire TV.

Имате дори налични разширения за браузър за Google Chrome и Mozilla Firefox. ExpressVPN печели над PIA, благодарение на поддръжката си на рутери за Apple TV.

В сравнение с други доставчици на пазара, ExpressVPN е единственият VPN, който предлага родно приложение, което можете да инсталирате на вашите DD-WRT и Tomato рутери.

Най-добрата част от всичко: ако не искате да преминете през караницата с ръчно настройване на приложението, потребителите имат възможност да закупят предварително конфигуриран рутер от тях.

TunnelBear не предлага такива стимули, но предлага някои добри характеристики: VigilantBear и GhostBear. Те позволяват на потребителите да използват повече сигурност онлайн.

Що се отнася до множество връзки на устройства, ExpressVPN поддържа само 3 едновременни влизания. Междувременно TunnelBear предлага 10 едновременни връзки.

Разблокиране на способности

ExpressVPN TunnelBear
Нетфликс да Не
Hulu да Не
Sky Go да Не
Amazon Prime да Не
BBC iPlayer да Не
коремни мускули да Не
CBS да да
NBC да да
ITV да да
Канал 4 да да

Тъй като TunnelBear е известен сред “безплатни VPN потребители”, Нямах големи очаквания от тях. Моите предположения се оказаха верни, след като тествах техния безплатен и премиум продукт в различни сайтове.

С прости думи, доставчикът не успя да деблокира Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime, Voot, Hotstar, Disney Plus и други стрийминг платформи.

ExpressVPN, от друга страна, успя да осигури невероятни възможности и деблокиращи възможности. Благодарение на своята технология TrustedServer и използването на “еквилибристика“.

Успях да осъществя достъп до Netflix и всички други VoDs последователно, въпреки забраната за VPN. Да не говорим, скоростите на потока бяха невероятни дори при гледане в 4k качество!

Китай

Китайските жители и експатрите винаги търсят “работническата” VPN услуги, които могат да заобиколят многото технологии, използвани от “Страхотна защитна стена” в Китай.

За съжаление TunnelBear не предлага стимули за потребителите в Китай за каквото и да било деблокиране или заобикаляне на гео ограниченията. Липсва им наличието на огледален уебсайт.

Поради това е невъзможно потребителите в страната да изтеглят и инсталират приложението на своите устройства. ExpressVPN, от друга страна, предлага местна китайска страница.

В същото време тя използва силна технология на обфуксация, която трансформира целия VPN трафик в обикновен HTTPS, като го маршрутизира през порт 443.

Настройка и интерфейс

ExpressVPN TunnelBear
Съветник за автоматична настройка Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Избор на основно местоположение Списък на базата на Списък на базата на
Страници с допълнителни настройки да да
Приятелски за мобилни устройства да да

Подобно на всички други доставчици, ExpressVPN предлага съветник за автоматична настройка за четирите известни платформи: Windows, Mac, Android и iOS.

По отношение на интерфейса настолните приложения наскоро претърпяха пълен ремонт. Дизайнът и външният им вид се подобриха значително, възприемайки повече “минималистична” виж.

Стартирането на приложението в Windows, Mac или Linux ви дава незабавен достъп до бутона за свързване и менюто за местоположения, така че да можете бързо да започнете работа.

За технологиите, които са достатъчно здрави, има бутон за хамбургер, в горния ляв ъгъл на страницата. Щракването върху него ще ви даде достъп до всички жизненоважни настройки и функции.

Мобилните приложения поддържат същия дизайн и последователност в потребителския интерфейс. Най-добрата част от всичко: те са невероятно лесни за използване дори на по-големи екрани като телевизорите.

ExpressVPN интерфейс

В сравнение с ExpressVPN, TunnelBear не успява да предложи същото ниво на съвместимост с многоплатформи. Имате приложения само за настолни, мобилни и браузъри.

Няма почти никаква поддръжка за пожарни телевизори, Apple телевизори и Kodi. От гледна точка на дизайна, всички клиенти изглеждат изключително и невероятно “забавно за използване”.

В сравнение с ExpressVPN, VPN приложенията от Tunnelbear са изпълнени със забавна мечка графика и мечки с нежни изрази.

Ако щракнете върху “Общ” раздела, вие получавате достъп до опции като “стартирайте, когато компютърът се стартира.”Междувременно “Сигурност” раздела ви дава достъп до “Бдителност и “GhostBear”.

Като цяло VPN приложенията и на двамата доставчици са доста впечатляващи. Ако обаче говоря за “външен вид” само, TunnelBear определено отнема тортата!

Сървъри и производителност

ExpressVPN TunnelBear
Страни на сървъра 94 23
Общ брой сървъри 3000 1000

По отношение на броя на сървърите, ExpressVPN очевидно има тенденция да бъде победител. Той предлага огромен списък от 3 000+ сървъра в 94 страни и 160 места по целия свят.

Междувременно TunnelBear дори не докосва близо до тези номера. Той предоставя на потребителите достъп само до ограничени 1000 сървъра в 23 държави.

Имайте предвид, че колкото по-малък е броя на сървъра, толкова по-голям ефект има той върху общата производителност. Високото потребителско натоварване на различни сървъри допринася за по-ниските скорости.

Следователно, ако търсите достъпност в световен мащаб, която търсите, TunnelBear може да не е най-идеалният вариант. Ще намерите по-добра функционалност от ExpressVPN.

Разбира се, заслужава да се отбележи, че ExpressVPN използва “виртуални местоположения” също. От общо 160 доставчика, базиран на BVI, предлага виртуални сървъри на 33 места.

скорост

ExpressVPN TunnelBear
Загуба на скорост 9% 30%

За да получа по-добра представа за работата на всеки доставчик, проведох задълбочен анализ на скоростта и за двамата доставчици.

Този процес включваше тестване на 5 различни сървъра за безброй задачи, свързани с интернет, включително сърфиране, стрийминг, торент и игри.

Тези сървъри са базирани в САЩ, Великобритания, Франция, Австралия и Канада. При тестове за гола скорост TunnelBear се включи със загуба на скорост от около 30%, докато ExpressVPN само с 9%!

Сигурност

ExpressVPN TunnelBear
VPN протоколи PPTP, L2TP, OpenVPN L2TP / IPSec, IKEv2, OpenVPN
Шифроване на данни на OpenVPN AES-256-CBC AES-256
Шифроване на контролния канал на OpenVPN RSA-4096  RSA-2048
Прикриване технология Цифров блок верига Нито един
Приложение за сигурност Kill Switch VigilantBear и GhostBear
DNS статус Частен DNS Частен DNS

ExpressVPN предлага поддръжка за три протокола: PPTP, L2TP и OpenVPN. Междувременно TunnelBear добавя повече списъка, като поддържа IKEv2 и IPSec протоколи.

Доставчикът, базиран на BVI, използва OpenVPN като протокол по подразбиране на всички устройства. Той използва AES-256-CBC шифри с HMAC SHA-256 удостоверяване на данни по канала за данни.

За контролния канал използва AES-256-GCM шифри с RSA-4096 ръкостискане и HMAC SHA-256 удостоверяване на данни.

Не много доставчици са преминали към RSA-4096, но ExpressVPN е сред малкото, които имат. Следователно тя придобива предимство пред други доставчици, включително TunnelBear

Въпреки че използва OpenVPN протокола като стандарт за всички устройства, потребителите на iOS получават избор дали да използват протокола IKEv2 или L2TP / IPSec.

Шифроването е достъпно чрез AES-256 шифри, но някои приложения използват по-стария 128-битов шифър и SHA-1 за удостоверяване на данни.

Тестове за теч

За да получа по-добра представа за сигурността на приложението, проведох тест за теч на ExpressVPN и TunnelBear. Процесът включваше използването на 6 различни инструмента за проверка;

Тестове за заявка на WebRTC и HTTP:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
DNS течове:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 и торент IP течове:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

Когато ExpressVPN изчисти всички тестове от 6-те инструмента и не разкри оригиналния ни WebRTC / DNS / IP адрес, TunnelBear не успя при задачата.

Когато използвате IPv6, инструментите откриха течове на WebRTC както в приложенията на Windows, така и на Mac. Просто решение за това е деактивирането на IPv6 връзки на вашето устройство.

поверителност

ExpressVPN TunnelBear
Централно управление Британски Вирджински острови Канада
Дневници за връзка Нито един Нито един
Дневници за активност Нито един Нито един
Информация за регистрация Имейл адрес Имейл адрес
Анонимно плащане методи Биткойн и монетен двор Нито един

Един поглед към таблицата по-горе и става ясно кой доставчик е по-сигурен. ExpressVPN е със седалище на Британските Вирджински острови, докато TunnelBear се намира в Съединените щати.

Тъй като BVI е автономна нация със собствен набор от закони, тя е свободна от инвазивната тактика, приета от съюзите на 5/9/14 Eyes, като масово наблюдение и запазване на данни.

Същото не може да се каже и за TunnelBear, който е основател на „Петте очи“. Като такъв, дори ако доставчикът се похвали с политика без регистрация, доверието им е трудна задача.

Що се отнася до анонимните методи за плащане, ExpressVPN поддържа само Bitcoin и Mint. TunnelBear, от друга страна, не предлага никаква поддръжка за криптовалути.

Конфигурация

ExpressVPN TunnelBear
Разпределение на адреси Споделено Споделено
Статични IP адреси Нито един Нито един
DDoS защита Не Не
NAT защитна стена да да

За конфигурации и ExpressVPN, и TunnelBear използват споделена мрежова инфраструктура. В резултат на това те могат да се считат за равни в този аспект.

Липсата на специални IP все още е доста тревожна, като се има предвид, че много потребители на VPN имат нужди, които изискват достъп до локални мрежи, докато са извън дома си.

Обслужване на клиенти

ExpressVPN TunnelBear
Видео ръководства да да
Търсене на база знания  да да
Поддръжка по телефона Не Не
Поддръжка по имейл да да
Средно време за отговор по имейл 33 минути Един час
Поддръжка на билети да да
Поддръжка на чат на живо Да (Аутсорсинг) Да (Аутсорсинг)

И TunnelBear, и ExpressVPN предлагат поддръжка по имейл и билетна система. ExpressVPN добавя чат на живо към списъка, който липсва при TunnelBear (доста тревожно).

Поддръжката по имейл / билети отне известно време с TunnelBear (средно по 1 час на отговор), докато ExpressVPN го намали по-кратко (средно за 33 минути).

Проведохме тези тестове, като изпратихме на всеки VPN три въпроса по имейл. Сред тях две бяха общи запитвания и две бяха малко по-технически. Вижте статистическите данни по-долу:

ExpressVPN

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Може да се проследи ExpressVPN? 15 минути 1 да
Съхранява ли ExpressVPN дневници? 18 минути 1 да
Как да гледате Netflix с ExpressVPN? 55 минути 1 да
Какви функции предлага ExpressVPN за торент? 47 минути 1 да

TunnelBear

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Безопасен ли е TunnelBear за тъмната мрежа? Един час 1 да
Как да прекратя абонамента си за TunnelBear? 48 минути 1 да
Работи ли TunnelBear за Netflix? 52 минути 1 да
Кой е собственик на VPN на TunnelBear? 59 минути 1 да

Победителят: ExpressVPN

ExpressVPN печели

Докато и двете разгледани VPN предоставят невероятна производителност, сигурност, поверителност и функции, ExpressVPN определено е по-добрият вариант.

Той предлага по-голяма мрежа от сървъри, успешно заобикаля GFW в Китай, осигурява ненадминати възможности за деблокиране на Netflix и има проблеми с течове.

TunnelBear, от друга страна, има лоша сървърна инфраструктура, липсва поддръжка за Китай, не предлага чат на живо и дори не приема криптовалути.

Подобни статии

 • ExpressVPN срещу PIA (частен достъп до Интернет)

  Тъй като много перспективи гледат на VPN услугите от необучено око, абонаментът за такъв, който отговаря на техните нужди и изисквания, изглежда е труден....

 • ExpressVPN срещу IPVanish

  Изборът на VPN услуга се превърна в трудна задача с множество опции, достъпни онлайн, всички от които твърдят, че са най-добрите на пазара....

 • ExpressVPN срещу TorGuard

  ExpressVPN и TorGuard са известни VPN услуги, които се задълбочават в създаването на нови технологии и разширени функции за максимизиране онлайн...

 • PureVPN срещу TunnelBear

  Когато PureVPN се слави като бюджетна услуга, но все пак ориентирана към стойността услуга, TunnelBear е любим сред безплатни от доста време. Днес ще го направим...

 • ExpressVPN срещу PureVPN

  В наши дни изборът на VPN услуга е трудна задача за мнозина поради множеството налични опции. Почти всички услуги твърдят, че са най-защитени,...

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me