ExpressVPN срещу TorGuard

ExpressVPN срещу TorGuard

ExpressVPN и TorGuard са известни VPN услуги, които се задълбочават в създаването на нови технологии и разширени функции за увеличаване на поверителността / сигурността онлайн.

Опитвате ли се да определите по-добрия избор сред двете? Ако е така, проверете това задълбочено сравнение ExpressVPN срещу TorGuard, за да научите за победителя!

Акценти
ExpressVPN TorGuard
 1. 3 000+ сървъра в 94 държави
 2. AES-256-CBC и AES-256-GCM
 3. 3 едновременни връзки
 4. Приложения за Windows, Mac, iOS & андроид
 5. Потвърдена политика без регистрация (одит)
 1. 3000+ сървъра в 55 държави
 2. OpenConnect SSL базиран VPN
 3. 8 едновременни връзки
 4. Приложения за всички платформи / устройства
 5. Поддържа WireGuard протокол

Цени и отстъпки

ExpressVPN TorGuard
Период на абонамент 1 месец 1/3/6 месеца
6 месеца Една година
Една година 2 години
Специална оферта 35% отстъпка при едногодишен план 58% отстъпка при двугодишен план
Най-висока цена на месец $ 12.95 $ 9.99
Най-ниска цена на месец $ 8.32 $ 4.16
Едногодишна цена $ 99.5 $ 59.99
Гарантирано връщане на парите 30 дни 7-дни

При сравняване на TorGuard и ExpressVPN става ясно, че последният е по-скъпият вариант. Той предлага абонаментни планове от три различни продължителности.

Ако изберете месечния, ще трябва да платите 12,99 долара. За 6-месечния период ще трябва да платите $ 9,99 / месец., Което се таксува като $ 59,95.

За да получите най-добрата стойност, препоръчвам на потребителите да отидат за годишния пакет. Той дава на потребителите невероятни 35% отстъпка, намалявайки разходите на месец до 8,32 долара.

Обратно, TorGuard има 4 пакета: анонимен прокси, анонимен VPN, анонимен имейл и пакет за поверителност с разнообразни нива на абонаменти.

Месечното им започва от $ 9.99, тримесечно от $ 19.99, полугодишно от $ 29.99, а годишно от $ 59.99. За най-добра стойност препоръчвам двугодишния им план.

Тя намалява месечните разходи само до $ 4.16. В резултат на това плащате само 99,99 долара за 24 месеца, което е същото, което бихте плащали за ExpressVPN’s 1-годишен план.

Що се отнася до гаранциите за връщане на пари, ExpressVPN предлага 30-дневно възстановяване, докато TorGuard предлага само пробен период от 7 дни.

Вземете тази най-добра сделка за ExpressVPN: Спестете 35% върху техния 1-годишен план

Вземете тази най-добра сделка за VyprVPN: Спестете 81% от 2-годишната им специална

Характеристика

ExpressVPN TorGuard
Едновременни връзки 3 8
Приложения за операционна система Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick, някои рутери Windows, macOS, Android, iOS, Linux
Ръчно инсталиране на устройства Някои маршрутизатори, приемници Някои рутери
Разделяне на тунели Да (само за настолни приложения) Не
Безплатни екстри Смарт DNS на Media Streamer, разширения на браузъра за Chrome, Firefox и Safari TorGuard Stealth Proxy

И ExpressVPN, и TorGuard предлагат родните приложения за всички популярни платформи. Те включват Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome и Firefox.

Освен това можете да използвате приложенията им на множество устройства като Apple TV, Nvidia Shield TV, Xbox One и Nintendo Switch, което най-малкото е полезно..

ExpressVPN обаче печели предимство над TorGuard, като предлага родно приложение за рутери, което можете да настроите и на DD-WRT и Tomato ethernet комутатори.

Ако срещнете проблеми с ръчната настройка на приложението за маршрутизатор, доставчикът дори се грижи за новобранската аудитория, като предоставя на разположение предварително конфигурирани рутери на разумни цени.

За едновременни връзки, TorGuard печели предимство, като поддържа 8 различни устройства, докато ExpressVPN позволява само 3 мулти-входа в един абонамент.

Разблокиране на способности

ExpressVPN TorGuard
Нетфликс да Не
Hulu да да
Sky Go да Не
Amazon Prime да Не
BBC iPlayer да Не
коремни мускули да Не
CBS да да
NBC да да
ITV да да
Канал 4 да да

Както всички други доставчици на пазара, TorGuard доставя “несъвместим” производителност за отблокиране на поточни услуги по целия свят.

Понякога сървърите им работеха за заобикаляне на гео ограниченията, друг път - не. Поради това TorGuard не може да се счита за надеждна опция за стрийминг.

Разбира се, ExpressVPN няма такива проблеми. Повечето от техните сървъри работеха за заобикаляне на VPN забрани за различни поточни услуги, благодарение на силната им сигурност.

Успях да предавам в 4k качество на множество VoDs, включително Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime, Voot, Hotstar и дори Disney Plus!

Китай

Китайските жители и експатри са в постоянно търсене на VPN, който успешно заобикаля блокирането на IP, DNS отравянията, отвличането на DNS и VPN сървърите Blackholed.

“Голямата защитна стена” в Китай възприема тези различни технологии и алгоритми за забрана на VPN мрежи и спиране на хората да имат достъп до съдържание отвън или локално.

Късмет за вас, както ExpressVPN, така и TorGuard предлагат добри стимули за китайските потребители. Можете да използвате всеки доставчик за заобикаляне на гео ограниченията, тъй като те използват “еквилибристика” технология.

Въпреки че потребителите на TorGuard могат да срещнат проблеми при изтеглянето на приложенията си, тъй като има уебсайт на китайски огледала. ExpressVPN, от друга страна, предлага такава!

Настройка и интерфейс

ExpressVPN TorGuard
Съветник за автоматична настройка Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Избор на основно местоположение Списък на базата на Списък на базата на
Страници с допълнителни настройки да да
Приятелски за мобилни устройства да да

Подобно на други доставчици, вие имате съветници за автоматична настройка за инсталиране на ExpressVPN на вашите устройства с Windows, Mac, Android и iOS.

За други платформи разполагате с ръководства за ръчна настройка. Що се отнася до интерфейса, ExpressVPN’Приложенията за настолни компютри обикновено са доста впечатляващи.

Те могат да се похвалят с нов и по-компактен дизайн. Тъй като главното меню има лента за местоположение и свързва бутон, използването на моментална връзка е невероятно лесно.

Разбира се, тези, които искат да конфигурират приложението, могат да го направят, като кликнат върху “хамбургер” меню, в горния десен ъгъл на VPN клиента.

ExpressVPN интерфейс

TorGuard предлага и съветници за автоматична настройка за Windows, Mac, iOS и Android. Що се отнася до техния интерфейс, честно казано ми е доста трудно да се използва.

Например настолните приложения обикновено са доста сложни поради многото настройки за конфигурация, които ви поздравяват след стартирането на VPN клиента им.

Това го прави трудно “потребители на миряни” за да разберете как да създадете силна връзка, които не са запознати с VPN протоколи и криптиране.

Би било по-добре, ако TorGuard наложи набор от настройки по подразбиране за сигурност и след това да даде удобството на потребителите да го променят, когато е необходимо.

TorGuard App интерфейс

Сървъри и производителност

ExpressVPN TorGuard
Страни на сървъра 94 55
Общ брой сървъри 3000 3000

По отношение на броя на сървърите, ExpressVPN и TorGuard могат да се похвалят с голяма мрежова инфраструктура. Като такъв, не е нужно да се притеснявате за ограничени сървъри.

С ExpressVPN имате достъп до 3 000+ сървъра в 94 държави и 160+ места по целия свят, което е доста впечатляващо.

Междувременно TorGuard предлага на потребителите 3 000+ сървъра в 55 държави. Като такъв, ExpressVPN придобива предимство тук за подкрепа на повече държави.

скорост

ExpressVPN TorGuard
Загуба на скорост 9% 19%

За пълен анализ на производителността проведох тест за скорост и на двата доставчика. Процесът включваше тестване на 5 различни сървъра от ExpressVPN и TorGuard.

Тези сървъри са базирани в САЩ, Великобритания, Франция, Австралия и Канада. И тестовете бяха направени на 100 Mbps връзка, за да получите най-добри резултати.

При тестове с гола скорост ExpressVPN успя да достави средно 91 Mbps при качване и изтегляне, което показва загуба на скорост от 9%.

TorGuard, от друга страна, имаше по-голяма загуба при докосване до 19% в намалението на скоростта, записвайки средна скорост от 81 Mbps.

Сигурност

ExpressVPN TorGuard
VPN протоколи PPTP, L2TP, OpenVPN OpenVPN / РГ / SSTP / IPSec
Шифроване на данни на OpenVPN AES-256-CBC AES-256
Шифроване на контролния канал на OpenVPN RSA-4096 RSA-2048
Прикриване технология Цифров блок верига Въз основа на OpenConnect SSL
Приложение за сигурност Kill Switch StealthVPN
DNS статус Частен DNS Частен DNS

ExpressVPN поддържа три популярни протокола: PPTP, L2TP и OpenVPN (TCP и UDP). По подразбиране ExpressVPN внедрява OpenVPN протокола на всички устройства.

Разбира се, iOS устройства използват протокола IKEv2 за по-бързи скорости и сигурност. За криптиране използва AES-256-CBC шифри с HMAC SHA-256 удостоверяване на данни по канала за данни.

Междувременно, той използва AES-256-GCM шифри с RSA-4096 ръкостискане и HMAC SHA-256 за удостоверяване на данни за контролния канал.

От друга страна, TorGuard предлага поддръжка на OpenVPN / WireGuard / L2TP / IPSec / SSTP. За канала за данни използва AES-256-GCM шифри с SHA256 за удостоверяване на данни и RSA-4096 за ръкостискане.

За канала за управление TorGuard използва същите шифри и хеш аутентификация с включването на SHA384 за удостоверяване. Приложенията за iOS използват или IKEv2 или IPSec протоколи.

Тестове за теч

За да гарантирам, че получавате силна сигурност от двамата доставчици, проведох тест за теч. Този процес включва използването на 6 различни инструмента за откриване на WebRTC / DNS / IP адрес:

Тестове за заявка на WebRTC и HTTP:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
DNS течове:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 и торент IP течове:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

Не е изненадващо, че TorGuard и ExpressVPN се присъединиха към тестовете и не разкриха никаква решаваща лична информация, която ви защитава 24/7!

поверителност

ExpressVPN TorGuard
Централно управление Британски Вирджински острови Съединени щати
Дневници за връзка Нито един Нито един
Дневници за активност Нито един Нито един
Информация за регистрация Имейл адрес Имейл адрес
Анонимно плащане методи Биткойн и монетен двор Bitcoin и Litecoin

Въпреки че TorGuard е предпочитаният избор за сигурност / неприкосновеност на личния живот за много потребители, може да се обърка няколко, за да знаят, че централата им е в Съединените щати.

Както вероятно знаете, САЩ е основател на съюза на петте / девет / четиринадесет очи. Следователно на VPN не може да се вярва лесно.

Правителството на САЩ налага задължителни закони за запазване на данни и за масово наблюдение, които също налагат доставчиците на телекомуникации, интернет и VPN да съхраняват информация за потребителите.

Дори ако TorGuard твърди, че се похвали с a “без регистрация” политика, държавните агенции винаги могат да ги оказват натиск, като изпращат призовка, придружена от заявка за поръчка.

ExpressVPN, от друга страна, е базиран на високозащитените и автономни Британски Вирджински острови. Като такъв, можете да се чувствате сигурни, че сте напълно анонимни.

BVI може да е част от Британския монарх, но следва своите собствени закони, които обикновено вървят в полза на поверителността на потребителите. Нещо, което САЩ не са известни за тези дни.

За да улесни допълнително ума на своите потребители, ExpressVPN дори участва в одит за сигурност; тази, която беше проведена от скандално известния PWC.

Конфигурация

ExpressVPN TorGuard
Разпределение на адреси Споделено Споделено / Static
Статични IP адреси Нито един 45+ места
DDoS защита Не Не
NAT защитна стена да да

Когато ExpressVPN поддържа споделена мрежова инфраструктура, TorGuard използва по-силна споделена / статична комбинация, за да отговори на разнообразните нужди на потребителите.

Американският доставчик предлага статични IP адреси в 45+ места по целия свят, което е много полезно за тези, които имат достъп до чувствителна банкова информация или искат достъп до домашната си мрежа.

Обслужване на клиенти

ExpressVPN TorGuard
Видео ръководства да да
Търсене на база знания  да да
Поддръжка по телефона Не Не
Поддръжка по имейл да да
Средно време за отговор по имейл 33 минути 45 минути
Поддръжка на билети да да
Поддръжка на чат на живо да да

Що се отнася до поддръжката, имате чат на живо, поддръжка по имейл и система за билети с TorGuard и ExpressVPN, което е доста полезно.

Поддръжката по имейл / билети отне известно време с TorGuard (средно по 45 минути на отговор), докато ExpressVPN я намали по-кратко (средно за 33 минути).

ExpressVPN

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Може да се проследи ExpressVPN? 15 минути 1 да
Съхранява ли ExpressVPN дневници? 18 минути 1 да
Как да гледате Netflix с ExpressVPN? 55 минути 1 да
Какви функции предлага ExpressVPN за торент? 47 минути 1 да

TorGuard

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Как да прекратя абонамента си за TorGuard? Един час 1 да
Има ли TorGuard ключ за убийство? 48 минути 1 да
Включва ли TorGuard VPN прокси? 52 минути 2 да
TorGuard регистрира личните ви данни? 48 минути 1 да

Победителят: ExpressVPN

ExpressVPN печели

Безспорно ExpressVPN печели това сравнение, тъй като се базира на сигурно място, деблокира всички популярни стрийминг платформи, работи в Китай и има проблеми с течове.

TorGuard, от друга страна, е със седалище в САЩ, има проблеми с заобикалянето на гео ограниченията, не предлага огледален китайски уебсайт и има объркваща структура на цените.

Подобни статии

 • ExpressVPN срещу TunnelBear

  Когато ExpressVPN е лидер на пазара на “премия” VPN мрежи, TunnelBear е любим сред безплатни от известно време насам. Днес ще бъда...

 • ExpressVPN срещу PIA (частен достъп до Интернет)

  Тъй като много перспективи гледат на VPN услугите от необучено око, абонаментът за такъв, който отговаря на техните нужди и изисквания, изглежда е труден....

 • ExpressVPN срещу IPVanish

  Изборът на VPN услуга се превърна в трудна задача с множество опции, достъпни онлайн, всички от които твърдят, че са най-добрите на пазара....

 • PureVPN срещу TorGuard

  PureVPN се слави с това, че е евтин доставчик, който противоречи на водещите имена на пазара, но наистина ли е по-добър от високо сигурните и...

 • NordVPN срещу ExpressVPN

  Потребителите редовно се натъкват на много уебсайтове за преглед, които посочват тези двама като топ доставчици на пазара. Какво се случва, ако поставите и двете VPN срещу всеки...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me