ExpressVPN срещу PureVPN

В наши дни изборът на VPN услуга е трудна задача за мнозина поради множеството налични опции. Почти всички услуги твърдят, че са най-сигурните, най-бързите или най-добрите.

Въпреки това, можете да определите по-добрия избор само като наклоните и двамата един срещу друг. В този пост, то’s ExpressVPN срещу PureVPN; погледнете по-долу за техния сравнителен анализ.

Акценти
ExpressVPN PureVPN
 1. 3 000+ сървъра в 94 държави
 2. AES-256-CBC и AES-256-GCM
 3. 3 едновременни връзки
 4. Приложения за Windows, Mac, iOS & андроид
 5. Потвърдена политика без регистрация (одит)
 1. 2000+ сървъра в 140 държави
 2. Налични са специализирани IP адреси
 3. 5 едновременни връзки
 4. Приложения за всички платформи / устройства
 5. Потвърдена политика без регистрация (одит)

Цени и отстъпки

ExpressVPN PureVPN
Период на абонамент 1 месец 1 месец
6 месеца Една година
Една година 2 години
Специална оферта Безплатни 3 месеца 73% отстъпка при двугодишен план
Най-висока цена на месец $ 12.95 $ 10.95
Най-ниска цена на месец $ 8.32 $ 1.65
Едногодишна цена $ 99.5 $ 69.72
Гарантирано връщане на парите 30 дни 31 дни

Когато сравнявате двете услуги, ExpressVPN е по-скъпият вариант. Той предлага три различни продължителности на абонамента: месечен, шест месеца и 1 година.

Ако отидете на месечния план, ще трябва да платите високи $ 12,95. И обратно, ако отидете за по-дълъг абонамент, можете да платите по-малко и да спечелите по-добра стойност.

Например шестмесечният план ще ви струва $ 9,99 на месец. (таксувани са $ 59,95 на всеки 6 месеца), а годишните 8,32 $ на месец. (таксувани като $ 99.95 на всеки 12 месеца).

PureVPN е много по-евтин, тъй като месечният им план се доближава до годишните разходи на Express. Плащате само 10,95 долара за месечен абонамент.

Ако обаче изберете опцията за по-голяма продължителност, получавате по-добри отстъпки. Съветвам да отидете за 5-годишния план, за да получите най-добрата стойност. Започва от 1,65 долара на месец. (таксувана веднъж като 99 долара)!

По отношение на гаранциите за връщане на пари, както ExpressVPN, така и PureVPN предлагат 30-дневно възстановяване, само с еднодневна разлика между двете, както можете да видите по-горе.

Вземете тази най-добра сделка за ExpressVPN: Намалете разходите с 35%

Вземете тази най-добра сделка за PureVPN: Спестете 73% от 2-годишната им специална

Характеристика

ExpressVPN PureVPN
Едновременни връзки 3 5
Приложения за операционна система Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick, някои рутери Windows, MacOS, Android, iOS, Linux и Fire TV
Ръчно инсталиране на устройства Някои маршрутизатори, приставки Linux, маршрутизатори, приставки
Разделяне на тунели Да (само за настолни приложения) Да (Всички приложения)
Безплатни екстри Смарт DNS на Media Streamer, разширения на браузъра за Chrome, Firefox и Safari Официален Kodi addon, рекламен блокер, зловреден скенер, разширения на браузъра за Chrome и Firefox

И ExpressVPN, и PureVPN предлагат страхотна мултиплатформена поддръжка на потребителите. Имате налични приложения за Windows, Mac, Linux, Android, iOS и дори пожароизвестители.

Имате дори налични разширения за браузър за Google Chrome и Mozilla Firefox. PureVPN печели предимство пред ExpressVPN, тъй като дори предлага родно приложение за Kodi.

Поддръжката на рутера, налична от ExpressVPN, обаче е несравнима в сравнение с PureVPN. В резултат на това може да получите по-добра функционалност с Express.

Разделянето на тунели е достъпно с настолните приложения за ExpressVPN и всички приложения на PureVPN. Можете дори да установите 5 едновременни връзки с PureVPN и 3 с ExpressVPN.

Разблокиране на способности

ExpressVPN PureVPN
Нетфликс да да
Hulu да да
Sky Go да да
Amazon Prime да да
BBC iPlayer да да
коремни мускули да да
CBS да да
NBC да да
ITV да да
Канал 4 да да

ExpressVPN и PureVPN са в състояние да деблокират всички популярни VoDs на пазара. Преди това PureVPN доставяше непостоянно представяне.

Въпреки това, сега те са единственият доставчик на пазара, който може да деблокира стрийминг платформи като Netflix и BBC iPlayer директно чрез разширения на браузъра.

ExpressVPN деблокира и тези платформи, но някои сървъри може да се провалят при заобикаляне на географски ограничения, което изисква да тествате множество сървъри.

Китай

От PureVPN е със седалище в Хонконг, работи по-добре и за двамата: Китайски емигранти и тези, пребиваващи в страната. Тя обаче не предлага специална китайска страница.

ExpressVPN, от друга страна, предлага китайска страница което позволява на жителите в страната да имат достъп до приложенията си и да се абонират за подходящ план за плащане.

За съжаление те не предлагат сървъри в Китай. докато, PureVPN предлага 12 сървъра в страната, като 6 са разположени в Шанхай и 6 в Пекин.

В прости светове ExpressVPN е по-добрият избор за живеещите в страната, а PureVPN е за тези, които живеят извън Китай, но искат достъп до местно съдържание!

Настройка и интерфейс

ExpressVPN PureVPN
Съветник за автоматична настройка Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS и Amazon Fire TV
Избор на основно местоположение Списък на базата на Списък на базата на
Страници с допълнителни настройки да да
Приятелски за мобилни устройства да да

След като прекарах години за преглед / тестване на различни доставчици в VPN индустрията, аз съм свидетел на това как всяка услуга подобри потребителския интерфейс и цялостния си външен вид.

Когато PureVPN продължава да експериментира със своите дизайни, ExpressVPN е склонен да се придържа към традиционния си облик, поддържайки постоянен потребителски интерфейс във всичките си настолни и мобилни приложения.

Основният екран е без затруднения и има ясен и видим бутон за свързване в центъра за лесно свързване, като в долната част са разположени избор на държава и интелигентни локации.

ExpressVPN интерфейс

Това остава последователно и на техните мобилни устройства, но опциите за конфигурации са по-малки от версията им за десктоп. Липсват превключвател за убиване и избор на протокол.

PureVPN, от друга страна, използва различен дизайн за разширенията си за десктоп, мобилни устройства и браузъри. Интерфейсът е много по-голям от ExpressVPN’и предлага изобилие от възможности.

Това може да стане малко объркващо за новобранците, но като цяло ми харесва идеята за избор на различни режими. Например, имате режими за стрийминг, споделяне на файлове, сърфиране и т.н..

Мобилното приложение е по-безпроблемно, но не прави компромиси с функциите. В центъра има голям бутон за свързване и плъзгащ се панел за избор на местоположение.

Разширенията на браузъра са най-интересните. Те приемат същия стил като мобилните приложения в по-компактна форма, но могат да деблокират платформи като Netflix директно през браузъра!

PureVPN интерфейс

Сървъри и производителност

ExpressVPN PureVPN
Страни на сървъра 94 140
Общ брой сървъри 3000 2000

ExpressVPN има огромен списък от 3 000+ сървъра в 94 страни и 160 места по целия свят. Това вече е повече от много от конкурентите му на пазара.

Производителността на всеки сървър също е доста невероятна и ExpressVPN успява да предостави средно 85,29 Mbps при изтегляния и 76,92 Mbps в качвания, въз основа на моите тестове за скорост.

PureVPV, от друга страна, предлага 2 000+ сървъра. Въпреки че този брой е по-малък от ExpressVPN, те го компенсират, като добавят сървъри в повече от 140 страни по света.

Скоростите също са доста разумни, докосвайки същите средни стойности като доставените от ExpressVPN. И двамата дори успешно отблокират поточните платформи и работят в Китай.

Заслужава обаче да се отбележи, че и двамата доставчици използват виртуални местоположения. 82 от PureVPN’s местоположението използват виртуални сървъри, докато ExpressVPn ги използва само в 33 места.

Сигурност

ExpressVPN PureVPN
VPN протоколи PPTP, L2TP, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
Шифроване на данни на OpenVPN AES-256-CBC AES-256-CBC
Шифроване на контролния канал на OpenVPN RSA-4096  RSA-4096
Прикриване технология Цифров блок верига Нито един
Приложение за сигурност Kill Switch Kill Switch и DNS защита от теч
DNS статус Частен DNS Частен DNS

ExpressVPN поддържа три протокола: PPTP, L2TP и OpenVPN (TCP и UDP). Той използва AES-256-CBC шифри с HMAC SHA-256 удостоверяване на данни по канала за данни, и AES-256-GCM шифри с RSA-384 ръкостискане и HMAC SHA-256 данни за аутетизация на контролния канал.

PureVPN, от друга страна, добавя SSTP и IKEv2 в списъка на поддържаните протоколи. SSTP се използва най-вече на устройства с Windows, а IKEv2 е полезно допълнение за мобилни устройства, тъй като е бърз и позволява автоматично свързване. По отношение на криптирането, PureVPN е също толкова силен, колкото ExpressVPN.

Той използва AES-256-CBC шифър с HMAC SHA1 аутентификация на хеш аутентификация за канала за данни и AES-256-CBC шифър с HMAC SHA384 хеш аутентификация и RSA-4096 криптиране на ръкостискане за контролния канал. Освен това имате много повече функции с PureVPN, а не с ExpressVPN.

Въпреки това, ExpressVPN е по-сигурната опция, тъй като те използват шифрования блок верига и тяхната TrustedServer Infrastructure премества всичките си твърди дискове към RAM модел, изтривайки моментално всички журнали. PureVPN все още работи за подобряване на тяхната инфраструктура с планове за приемане на модела MUD (Mind Your Data).

поверителност

ExpressVPN PureVPN
Централно управление Британски Вирджински острови Хонг Конг
Дневници за връзка Нито един Нито един
Дневници за активност Нито един Нито един
Информация за регистрация Имейл адрес Имейл адрес
Анонимно плащане методи Биткойн и монетен двор Различни криптовалути

ExpressVPN е със седалище на Британските Вирджински острови. Като такива те са свободни от всякакви задължителни закони за запазване на данни или за масово наблюдение, последвани от Британския монарх.

Това е така, защото BVI е автономна нация със собствен набор от закони, които насърчават конфиденциалността и поверителността на потребителите. Следователно ExpressVPN печели добро предимство пред останалите на пазара.

Винаги казвам на зрителите си, никога да не вярват на VPN услуга, намираща се в САЩ, освен ако нямат доказан опит като PIA (който е участвал в два правни случая, но никога не разкри информация за регистрация).

PureVPN, от друга страна, се намира в Хонконг, който технически все още е част от Китай. Въпреки че има собствена правна рамка, местоположението донякъде е хлъзгав наклон за доставчик на VPN.

Както никога не може да се знае кога китайското правителство може да поеме Хонконг и да приеме това “Страхотна защитна стена” Засега обаче местоположението е толкова безопасно, колкото се получава, без закони за масово наблюдение или запазване на данни.

И ExpressVPN, и PureVPN са преминали одит за сигурност, като са потвърдили своите искания за безкрайност. Въпреки това, PureVPN има неприятна история с личния живот, така че аз давам победата на Express тук.

Конфигурация

ExpressVPN PureVPN
Разпределение на адреси Споделено Споделено / Посветен
Статични IP адреси Нито един да
DDoS защита Нито един да
NAT защитна стена да да

При конфигурации PureVPN печели над Express. Когато доставчикът, базиран на BVI, приема споделена инфраструктура и разпределение на адреси, PureVPN поддържа както динамичен, така и статичен.

Това помага на доставчика, базиран в Хонконг, да предлага повече стимули за своите потребители, по-специално експатри / пътници, които искат отдалечен достъп до офис файлове и защита, докато имат достъп до банкова информация.

Дори улеснява PureVPN да заобикаля географските ограничения на стрийминг платформите, тъй като използвате IP адрес, който е частен и не се използва от много различни потребители едновременно.

Специализирани IP адреси се предлагат като добавка от PureVPN, което означава, че ще трябва да доплатите за тях, като функции като DDoS защита ви струват повече.

Обслужване на клиенти

ExpressVPN PureVPN
Видео ръководства да да
Търсене на база знания  да да
Поддръжка по телефона Не Не
Поддръжка по имейл да да
Средно време за отговор по имейл 33 минути 39 минути
Поддръжка на билети да да
Поддръжка на чат на живо Да (Аутсорсинг) Да (Аутсорсинг)

И PureVPN, и ExpressVPN предлагат поддръжка чрез чат на живо, имейл и система за билети. Тестването на услугите за чат на живо показа, че отговорите са доста бързи.

Поддръжката по имейл / билети отне известно време с PureVPN (средно по 40 минути на отговор), докато ExpressVPN я намали по-кратко (средно за 33 минути).

Проведохме тези тестове, като изпратихме на всеки VPN три въпроса по имейл. Сред тях две бяха общи запитвания и две бяха малко по-технически. Вижте статистическите данни по-долу:

ExpressVPN

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Може да се проследи ExpressVPN? 15 минути 1 да
Съхранява ли ExpressVPN дневници? 18 минути 1 да
Как да гледате Netflix с ExpressVPN? 55 минути 1 да
Какви функции предлага ExpressVPN за торент? 47 минути 1 да

PureVPN

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
PureVPN добър ли е за Torrenting? 25 минути 1 да
Работи ли PureVPN с Netflix? 39 минути 1 да
Мога ли да инсталирам PureVPN на LibreELEC 50 минути 1 да
Как да настроите PureVPN на Firestick? 44 минути 1 да

Победителят: ExpressVPN

ExpressVPN печели

Докато и двете разгледани VPN предоставят невероятна производителност, сигурност, поверителност и функции, ExpressVPN определено е по-добрият вариант.

Той предлага по-голяма мрежа от сървъри, успешно деблокира Netflix, работи в Китай и дори предлага рутер приложение, което работи на DD-WRT и Tomato рутери.

Обикновено получавате добри скорости за стрийминг в 4k и изтегляне на торент файлове. Също така, VPN има проверена политика без регистрация, дори турските власти не могат да заобиколят.

VPN е всеобхватна услуга, която си струва високите разходи. Ако обаче търсите по-евтина алтернатива, няма по-добър вариант от PureVPN!

Подобни статии

 • NordVPN срещу ExpressVPN

  Потребителите редовно се натъкват на много уебсайтове за преглед, които посочват тези двама като топ доставчици на пазара. Какво се случва, ако поставите и двете VPN срещу всеки...

 • ExpressVPN срещу TunnelBear

  Когато ExpressVPN е лидер на пазара на “премия” VPN мрежи, TunnelBear е любим сред безплатни от известно време насам. Днес ще бъда...

 • ExpressVPN срещу PIA (частен достъп до Интернет)

  Тъй като много перспективи гледат на VPN услугите от необучено око, абонаментът за такъв, който отговаря на техните нужди и изисквания, изглежда е труден....

 • PureVPN Vs NordVPN

  Стотици VPN услуги там, които се продават като най-добрите. Важно е да сте наясно с тези измами и винаги да ги сравнявате срещу едно и...

 • ExpressVPN срещу TorGuard

  ExpressVPN и TorGuard са известни VPN услуги, които се задълбочават в създаването на нови технологии и разширени функции за максимизиране онлайн...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me