ExpressVPN срещу IPVanish

Изборът на VPN услуга се превърна в трудна задача с множество опции, достъпни онлайн, всички от които твърдят, че са най-добрите на пазара.

Така че, ако обмисляте да изберете услуга от ExpressVPN и IPVanish, вие сте на правилното място. BestVPN.co извършва задълбочен анализ на двамата доставчици по-долу:

Акценти
ExpressVPN IPVanish
 1. 3 000+ сървъра в 94 държави
 2. AES-256-CBC и AES-256-GCM
 3. 3 едновременни връзки
 4. Приложения за Windows, Mac, iOS & андроид
 5. Потвърдена политика без регистрация (одит)
 1. 1300+ сървъра в 75+ места
 2. 256-битово AES криптиране
 3. 10 едновременни връзки
 4. Удобни за потребителя и интуитивни приложения
 5. 7-дневна гаранция за връщане на парите

Цени и отстъпки

ExpressVPN IPVanish
Период на абонамент 1 месец 1 месец
6 месеца 3 месеца
Една година Една година
Специална оферта Безплатни 3 месеца Спестете 73%
Най-висока цена на месец $ 12.95 $ 5.00
Най-ниска цена на месец $ 8.32 $ 3.25
Едногодишна цена $ 99.5 $ 39
Гарантирано връщане на парите 30 дни 7-дни

Що се отнася до ценообразуването, ExpressVPN се навежда към по-скъпата страна, докато IPVanish има тенденция да бъде изключително благоприятен за бюджета. Ако планирате да се абонирате за ExpressVPN, ще имате на разположение три плана: 1 месец, 12-месечен и 6-месечен.

Потребителите, които отиват за месечния пакет, ще трябва да платят $ 12.95. За тези, които отиват за 6-месечния план, получавате 22% отстъпка. Това намалява месечното ценообразуване до $ 9.99, което на обща стойност възлиза на 59.95 долара на два пъти годишно.

За най-добра стойност, потребителите могат да отидат за годишния пакет, което дава масивна 35% отстъпка. Това намалява месечното ценообразуване до $ 8.32, което се таксува $ 99.95 на всеки 12 месеца.

IPVanish обикновено е най-евтиният vpn във всички срокове, като месечните им цени започват от $ 5. Няма двугодишна сделка, но потребителите могат да изберат за 3-месечния период, което ви дава възможността да ползвате невероятните 63% отстъпка от месечните цени

Ако искате да получите най-добрата стойност от IPVanish, тогава можете да потърсите най-популярния им едногодишен пакет, който дава на потребителите 73% отстъпка (общо само за $ 39).

Вземете тази най-добра сделка за ExpressVPN: Намалете разходите с 35%

Вземете тази най-добра сделка за IPVanish: Спестете 73% от специалната им година

Характеристика

ExpressVPN IPVanish
Едновременни връзки 3 10
Приложения за операционна система Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick, някои рутери Windows, MacOS, Android, iOS, Linux и Fire TV
Ръчно инсталиране на устройства Някои маршрутизатори, приставки Linux, маршрутизатори, приставки
Разделяне на тунели Да (само за настолни приложения) Да (само за Android)
Безплатни екстри Смарт DNS на Media Streamer, разширения на браузъра за Chrome, Firefox и Safari Разширение за браузър за Chrome и приложение за телефони с Windows

По отношение на функциите, ExpressVPN предлага голяма стойност за парите ви. Има приложения за всички основни платформи / устройства, включително предварително конфигурирани рутери и приложение, което работи и на DD-WRT и Tomato рутери..

IPVanish, от друга страна, предлага същата съвместимост на приложенията. Те обаче не предлагат разширение за браузър за потребителите на Mozilla Firefox, което наистина се отразява на общата му стойност.

Имате и повече функции, налични с ExpressVPN, включително StealthVPN сървъри, Obfuscation, Media Streamer Smart DNS и много други, където IPVanish е доста основен.

Единственото предимство на регистрацията с IPVanish е, че можете да получите повече едновременни връзки. Когато ExpressVPN поддържа само 3 мултилогина, IPVanish предоставя повече от 10 мултилогина.

Разблокиране на способности

ExpressVPN IPVanish
Нетфликс да Не
Hulu да Не
Sky Go да да
Amazon Prime да Не
BBC iPlayer да Не
коремни мускули да да
CBS да да
NBC да да
ITV да да
Канал 4 да да

Както можете да видите по-горе, ExpressVPN предлага повече функционалност на стримерите, като деблокира всички горепосочени стрийминг услуги. Докато IPVanish се проваля при деблокиране на Netflix, Hulu, BBC iPlayer и Amazon Prime.

Тези VoDs са сред най-популярните и липсата на възможности за деблокиране правят IPVanish лош избор. Не получавате никаква стойност за евтиното ценообразуване и това прави VPN доста негативно впечатление.

Китай

Когато става въпрос за заобикаляне на “Страхотна защитна стена”, имате нужда от силен доставчик, който не спестява сигурност. Услугата Great Firewall реализира алгоритми, които незабавно блокират повторни IP адреси, за които се подозира, че са част от VPN доставчик.

Освен това деактивира връзката с всяко устройство, което се опитва да получи достъп до съдържание извън Китай или обратно. След тестване на двамата доставчици, само ExpressVPN се оказа невероятно успешен в преодоляването на предизвикателствата, поставени от “Страхотна защитна стена”

Базираният в BVI доставчик дори предлага специализиран сайт за китайски огледала, който дава възможност на жителите да изтеглят приложения в страната. IPVanish, от друга страна, не предлага такива функции за достъп в Китай специално.

Настройка и интерфейс

ExpressVPN IPVanish
Съветник за автоматична настройка Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS и Amazon Fire TV
Избор на основно местоположение Списък на базата на Списък на базата на
Страници с допълнителни настройки да да
Приятелски за мобилни устройства да да

И ExpressVPN, и IPVanish предлагат интуитивни приложения, които работят безпроблемно на по-големи и по-малки екрани. Те имат чист изглед с интерфейс за връзка с едно щракване с функция за лесно избор на местоположение.

ExpressVPN използва по-компактен стил от IPVanish обаче и отключва повечето от функциите си, скрити при щракване върху бутона на менюто, в горния десен ъгъл.

ExpressVPN Windows

IPVanish, от друга страна, има по-широк дизайн с достъпност до повече функции от мобилните си колеги. Потребителите могат да изберат да блокират достъпа до LAN, да използват разделно тунелиране или да сканират OpenVPN трафик.

За сравнение обаче той все още изостава от ExpressVPN’s автоматични повторни връзки и безжични функции, заедно с превключвател за убийство и наличие на разделно тунелиране.

IPVanish Windows

Сървъри и производителност

ExpressVPN IPVanish
Страни на сървъра 94 51
Общ брой сървъри 3000 1300

Определянето на победителя в тази категория е доста лесно. Както можете да видите по-горе, ExpressVPN предлага много повече разнообразие в избора на сървъри в сравнение с базирания в САЩ IPVanish.

Когато ExpressVPN предлага 3 000+ сървъра в 94 държави, IPVanish достига само 1300+ в 51 страни. В резултат на това потребителите могат да се сблъскат с проблеми със зареждането и закъсненията на сървъра.

Сигурност

ExpressVPN IPVanish
VPN протоколи PPTP, L2TP, SSTP, OpenVPN PPTP, L2TP, OpenVPN
Шифроване на данни на OpenVPN AES-256 AES-256
Шифроване на контролния канал на OpenVPN RSA-4096  RSA-2048
Прикриване технология Цифров блок верига OpenVPN Obfuscation
Приложение за сигурност Kill Switch Kill Switch
DNS статус Частен DNS Частен DNS

За потребители, които се регистрират с ExpressVPN, можете да се чувствате сигурни, че получавате по-добра сигурност от IPVanish. VPN поддържа OpenVPN, SSTP, L2TP / IPSec и PPTP протоколи.

За сигурност получавате защита чрез AES-256-CBC и AES-256-GCM шифри. Разликата между двете е в нещо наречено “избрани атаки с шифротекст”. AES-256-CBC използва защитен код за удостоверяване на съобщение (MAC), заедно с AES.

И обратно, AES-256-GCM има вградени кодове за автентификация, което прави процеса много по-бърз! За допълнителна сигурност ExpressVPN използва Perfect Forward Secret чрез DH-2048 Diffie-Hellman клавиатура.

Добавените функции включват “Стелт сървъри” от доставчика, намиращ се в Хонконг, които позволяват да се победи цензурата и гео ограниченията в континентален Китай!

IPVanish, от друга страна, използва същите технологии и криптиране, но изостава заради използването на старото криптиране на канала за управление RSA-2048, което не е толкова ефективно, колкото ExpressVPN’s RSa-4096!

поверителност

ExpressVPN IPVanish
Централно управление Британски Вирджински острови Съединени щати
Дневници за връзка Нито един да
Дневници за активност Нито един Нито един
Информация за регистрация Имейл адрес Имейл адрес
Анонимно плащане методи Биткойн и монетен двор Нито един

С изключение на ExpressVPN’s невероятно безопасно местоположение на Британските Вирджински острови (далеч от юрисдикциите на ЕС и САЩ), доставчикът има невероятно силна нулева политика за регистрация.

Въпреки че някои данни за акаунта са записани като име, имейл адрес и информация за плащане, VPN не съхранява информация за сесия / връзка, времеви марки и IP активност.

Всъщност дори турските власти не можаха да намерят нищо на сървърите на ExpressVPN след изземване след убийството на руския посланик на Турция.

IPVanish, от друга страна, е със седалище в държава с алианс с пет очи, САЩ. Като такъв, той автоматично губи голяма част от своята достоверност, тъй като правителството назначава запазване на данни.

Следователно, ако IPVanish получи съдебна заповед, придружена от заявка за гафове, те ще трябва да се съобразят със закона, за да не попаднат в юридически проблеми.

Конфигурация

ExpressVPN IPVanish
Разпределение на адреси Споделено Споделено
Статични IP адреси Нито един Не
DDoS защита Нито един Не
NAT защитна стена да да

И двете VPN приемат подобна конфигурация от използване на споделени IP адреси. Нито дава възможност за достъп до специализирани / статични IP адреси и това излъчва огромна аудитория, която може да иска безопасно да се отдаде на банкови транзакции или да получи достъп до отдалечени мрежи.

ExpressVPN и IPVanish също нямат защита от разпределено отказване на услуга (DDoS) и това може да се окаже пагубно, особено за онези потребители, които могат да използват VPN за игри.

Като положителен, Express и IPVanish използват NAT защитни стени, за да блокират нежелания входящ трафик, като дешифрират заглавките на пакетите, получават съответния IP адрес и изпращат трафик само от този IP, когато е необходимо!

Обслужване на клиенти

Както IPVanish, така и ExpressVPN предлагат поддръжка чрез чат на живо, имейл и система за билети. Тестването на услугите за чат на живо показа, че отговорите са доста бързи.

Поддръжката по имейл / билети отне известно време с IPVanish (средно по 3 часа на отговор), докато ExpressVPN го намали по-кратко (средно 40 минути).

Проведохме тези тестове, като изпратихме на всеки VPN три въпроса по имейл. Сред тях две бяха общи запитвания и две бяха малко по-технически. Вижте статистическите данни по-долу:

ExpressVPN IPVanish
Видео ръководства да Не
Търсене на база знания  да Не
Поддръжка по телефона Не Не
Поддръжка по имейл да да
Средно време за отговор по имейл 40 минути 3 часа
Поддръжка на билети да да
Поддръжка на чат на живо да да

ExpressVPN

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Може ExpressVPN да деблокира Netflix US? 30 минути 1 да
Какви регистрационни файлове съхранява ExpressVPN, ако има такива? 30 минути 1 да
Може ли ExpressVPN да се използва в Китай и как? 50 минути 1 да
Как да използвате uTorrent безопасно с ExpressVPN? 50 минути 1 да

IPVanish

въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
IPVanish ли е добър за Torrenting? 3 часа 1 да
Работи ли IPVanish с Netflix? 2 часа 1 да
Защо IPVanish не работи на Firestick? 3 часа 1 да
Какви маршрутизатори работят с IPVanish? 4 часа 1 да

Победителят: ExpressVPN

ExpressVPN печели срещу IPVanish

Въпреки че и ExpressVPN, и IPVanish са страхотни услуги, доставчикът, базиран на BVI, определено печели това сравнение. Той се намира в по-сигурна юрисдикция, има проверена политика без регистрация и деблокира всички основни поточни платформи.

Да не говорим, имате голяма функционалност за достъп до VPN в Китай и изключителна поддръжка за приложения, включително едно за рутери, които работят и на двете: DD-WRT и Tomato.

Ако търсите алтернатива на ExpressVPN, най-добрият вариант би бил да отидете за Surfshark. Това е новодошъл, който предлага същата функционалност като ExpressVPN, но при минимум $ 1,99 / месец. по двугодишен план.

Подобни статии

 • ExpressVPN срещу TunnelBear

  Когато ExpressVPN е лидер на пазара на “премия” VPN мрежи, TunnelBear е любим сред безплатни от известно време насам. Днес ще бъда...

 • ExpressVPN срещу TorGuard

  ExpressVPN и TorGuard са известни VPN услуги, които се задълбочават в създаването на нови технологии и разширени функции за максимизиране онлайн...

 • NordVPN срещу ExpressVPN

  Потребителите редовно се натъкват на много уебсайтове за преглед, които посочват тези двама като топ доставчици на пазара. Какво се случва, ако поставите и двете VPN срещу всеки...

 • Surfshark Vs IPVanish Сравнение 2020

  Въпреки че Surfshark е сравнително нова услуга, той си е създал репутация като звяр на бюджет, благодарение на множеството си налични функции...

 • ExpressVPN срещу PIA (частен достъп до Интернет)

  Тъй като много перспективи гледат на VPN услугите от необучено око, абонаментът за такъв, който отговаря на техните нужди и изисквания, изглежда е труден....

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me