WTF не е наред с деца от YouTube – родителите са разочаровани!

По време на летните ваканции синът ми имаше много свободно време. Той е доста активен на открито и в спорта, но се наслаждава на фиджирането със смартфони / таблети повече. Съпругата ми и аз участваме активно във всички детски занимания и сме доста внимателни какво съдържание той може да види онлайн, преминавайки през всички родителски контрол.

След като проверихме историята на гледанията в YouTube и нейната Kids алтернатива, научихме, че той’гледам някои наистина токсични съдържание! Само малко небрежност и това се случва. Едва когато влезеш в родителството, осъзнаваш, животът не е така’t цялото слънце и дъгата, а тежката част току-що започна: /

Сега трябва да внимаваме за експозицията, която децата ни имат към интернет и платформите за споделяне на видео, като YouTube Kids също. Там’е малко ужасяващо съдържание, което се качва в Kids Channels, и то’е направил мама и татко наистина ядосан!!!

Стоматолог Peppa Pig и голота на Мики Маус

Първо, американският YouTuber Logan Paul качи видео, в което присъства тялото на жертва самоубийство, след това видях някои наистина усукани съдържания, свързани с Елза и Спайдърмен, които буквално ме накараха да се пъхна, и още няколко анимации, които бяха доста садистични и насилствени по своя характер , дори показва кръв и горе!

Съпругата ми и аз открихме също видеоклипове, популяризиращи опасно поведение като игра със запалени мачове, шеги за педофилия и употреба на наркотици, графични дискусии за възрастни за самоубийства на деца, насилие в семейството и порнография и изричен сексуален език в анимационни анимации.

Разработих тази част в секциите по-долу с доказателство, но повярвайте ми, че почти имахме паническа атака, осъзнавайки, че детето ни е било подмамено да гледа такъв ш * т!

Прасето Пепа и други герои са зомбита

Това ни накара да осъзнаем, че децата в днешно време имат потенциала да бъдат изложени на по-неподходящо и направо неподходящо / опасно съдържание, което вероятно никога не бихме виждали в детството си, тъй като нямахме достъп до интернет.

И ако има някакво място, където децата ни вероятно ще се натъкнат на такова съдържание, то’s YouTube. Въпреки, че са запознати с родителския контрол, Kids App представлява заплаха за тяхното отглеждане. И така, реших да се ровя малко по-дълбоко в темата, за да видя какво става по дяволите!

Contents

Закони в Интернет, защитаващи децата

Когато четях за безопасността на децата в YouTube, разбрах, че проблемът с неподходящото съдържание е достъпно за деца. Реших да разгледам законите в Интернет, които трябва да защитават нашите деца.

Тези закони трябва да блокират / филтрират достъпа до снимки / видеоклипове, които може да са нецензурни, да съдържат порнография или нещо вредно за непълнолетните. Обаче аз останах доста разочарован, както и те’t апелирам за достатъчно действия за запазване на децата:

Децата’s Закон за защита на поверителността в Интернет

Съкратено като “COPPA”, децата’s Законът за защита на поверителността в Интернет е в сила от 2000 г. Законът налага определени изисквания на онлайн услугите / операторите на уебсайтове за деца под 13 години.

Ето защо вие’Често ще видите полета за щракване на такива сайтове, които казват нещо по реда на “Щракнете тук, за да проверите дали сте на 13 години или повече”. Всъщност помагат ли те? Не, те го правят’T!

Законът за защита на поверителността в интернет на децата

Всеки може да кликне върху това поле без родителите си’ разрешение за достъп до съдържание, което искат, което пречи на целта на първо място да има клик или капча.

Въпреки че това може да ви помогне да запазите детето си от съдържанието, което качва, това не се случва’не осигуряват достатъчно сигурност за съдържанието, което могат да преглеждат, оставяйки ни родителите доста неудобно.

Децата’s Закон за защита на интернет

Съкращението “CIPA” щандове за Децата’s Закон за защита на интернет, който също беше подписан в закона през 2000 г. Той задължава всички библиотеки и училища К-12 да прилагат иновативни технологии за предотвратяване на достъпа на учениците до неподходящо съдържание.

Отначало бях такъв’t лоша инициатива, но тогава разбрах, че законът важи само за вашето дете, докато посещава училище!

Закон за защита на интернет за деца

Децата ви НЯМА да получават никаква защита от този закон, докато са у дома. Това не само показва огромна пропаст за онлайн безопасността на децата, но също така показва, че се фокусираме върху грешните приоритети.

аз’сигурен съм, че някой може да се появи и да ми каже, защо дори позволявате на децата си достъп до YouTube? Е, то’s 2018, а не фрикинът’ Каменната ера! Искам детето ми да постигне най-доброто във всички аспекти, а това включва излагане на бързо развиващия се технологичен свят и многото му иновации!

Какви стъпки предприема YouTube, за да пази децата?

Следващата стъпка за мен да анализирам какви стъпки се предприемат, за да предпазим децата си от неподходящо съдържание, беше да проверя YouTube’собствени политики. Приложението и самият уебсайт за стрийминг на видео определено не са подходящи за деца, поне докато не ударят тийнейджърите си.

Предполагам, повечето биха били наясно с това и не пазят децата си далеч, но истинският проблем идва с приложението YouTube Kids, публикувано на 23 февруари 2018 г.!

Както подсказва името, приложението YouTube Kids беше стартирано, за да отговори на нуждите на забавленията на децата от цял ​​свят. Той осигурява достъп до видеоклипове, които са ангажирани и придобиват знания, което позволява на децата да изследват своите безкрайни интереси.

Преди да влезем в новите политики, винаги е добре да знаем какво’s ПРИЧИНА истинския проблем с филтрирането на съдържание. След като проверих различни общности и форуми, бързо научих, че проблемът започна веднага след стартирането на приложението Kids, преди три години.

YouTube Kids

Не е постигнат реален напредък, който да направи приложението по-безопасно за Kids, въпреки че подаде жалба до Федералната комисия по търговия (FTC), само два месеца по-късно нейното издаване. Още тогава децата бяха примамвани да гледат обидни видеоклипове с участието на любимите си герои.

През 2016 г. беше третият най-популярен канал в YouTube “Паяжината & диадеми”, които курираха същото токсично съдържание, родителите се опитваха трудно да се борят. Това показва, че YouTube’s алгоритмите значително се провалиха!

Приложението за деца има трудно време за филтриране на неподходящо съдържание, обикновено дава предложения за опасно съдържание, фокусирано върху хлапетата в режим на автоматично възпроизвеждане - след възпроизвеждането на около 9 до 10 видеоклипа. Съдейки, че всеки видеоклип едва ли е от 5 до 10 минути. Това отнема само около час, за да може вашето дете да започне да вижда YouTube Poop!

Екипът на YouTube твърди, че са работили много усилено за подобряване на практическата работа с приложението, като се фокусират върху по-голям контрол на родителите над наличното съдържание. Като такива те въведоха три нови опции в приложението YouTube Kids:

Подобрен контрол за изключване на търсене

Преди това родителите имаха възможност да изключат търсенето в приложението. С новата актуализация изключването на търсенето допълнително ще ограничи децата ви до канали, проверени от Детския екип на YouTube. В резултат на това препоръките ще включват по-подходящо и съобразено с възрастта съдържание, което все още изисква много работа!

Съдържание, одобрено от родителя

Аз лично обичах въвеждането на тази функция! Това ни дава, родителите да контролират какво искат да гледат децата им. Можете да избирате всяко видео и канал, налични в приложението. Това ви улеснява да се отпуснете и да не се притеснявате за това децата ви да гледат съдържание, което не е подходящо за тях.

Колекции от надеждни партньори

Най-новите актуализации за приложението YouTube Kids предлагат колекции от надеждни канали по различни теми от спорта, музиката, изкуствата, танците, самостоятелното обучение и други. Родителите имат възможност да избират колекциите на каналите и темите, които искат да видят децата им. Това е добра стъпка от YouTube, която трябва да поеме стреса на родителя’е умовете, но отново не показва представяне.

Помогнали ли са тези промени за справяне с проблема? За съжаление, не. Както всяко друго приложение, YouTube’Новите алгоритми изискват стриктно тестване, за да подобрят филтрите си. Въпреки че имате възможност да блокирате / маркирате видеоклипове, шансовете на вашето дете да получи достъп до подвеждащо съдържание са все още високи.

Това само подчертава, че само вие като РОДИТЕЛ може да поемете контрол над ситуацията.

Тревожното съдържание, намерено в YouTube Kids

Както споменахме по-рано, подобно на всяка друга автоматизирана система, YouTube isn’не перфектно. Скоро след стартирането на приложението Kids, загрижените родители от цял ​​свят започнаха да се оплакват от неподходящо съдържание.

Някои видеоклипове имат общ тъмен тон, определено не са подходящи за деца. Шеговете изобразяват ясно насилие, осакатяване, а някои имат невероятно ужасни заглавия, които могат да изродят всяко дете. По-долу са дадени няколко примера за това, което вероятно са виждали децата ви!

Тревожното съдържание намери деца от YouTube

Въпросът ми е: КАКВО МОЖЕТЕ ДА ПРАВИТЕ ВСЕКО ВРЕМЕ? Искам да кажа, че много ми харесаха новите промени, които те въведоха в приложението, но те не го правят’не помогнете да се отървете от такова съдържание! На какво учи това децата? В този ден имахме няколко наистина забавни карикатури, които да гледаме.

Кой не’не си спомняте онези уроци, които научихме от Swat Cats, Thunder Cats, Defenders of Earth, Alvin and the Chipmunks, Teenage Mutant Ninja Turtles, DuckTales, Looney Tunes? Това наистина ли предоставя някаква стойност на вашите деца?

Жокер и бременна паяк

Това по-долу е една от най-горещите сцени, достъпни за гледане в YouTube Kids, където Спайди взема сметище (I’дори не те шегувам!) и след това хваща Елза веднага щом влезе в банята, накрая се облегна на доминираща (изнасилваща) целувка.

Разбира се, искаме нашите деца да знаят, че целувките са нещо нормално между двойките, но видеоклипове като тези се навеждат повече към порнографията! Определено не бих се чувствал комфортно, позволявайки на моето дете да гледа каквото и да е от това!

Спайдърмен и Елза Кис

Просто погледнете това отвратително съдържание, което се показва на нашите деца. Queen Frozen Elsa яде POOP? Сериозно? Как всичко това дори проби в YouTube’е одобрен списък със съдържание за деца? След това имаме Жокер “отвличане” Spiderbaby. Отново всичко това е твърде опасно, за да бъде показано на децата.

В момента, вие’просто виждам заглавията, така че може да не разберете защо аз’аз съм толкова разстроен и ядосан. Изчакайте, докато всъщност гледате съдържанието, за да разберете моето разочарование и негодувание!

паяк и елза пуп

Аз го правя’няма да бъда честно обсебен от тези видеоклипове на Елза и Спайдърмен, но те са заплаха за правилното наставничество на нашите деца. Ако майка ми или баща ми ме хванаха да гледам съдържанието, което нашите деца вероятно са били подмамени да играят, аз’ще бъде буквално заземен.

Обаче мисля’е по-голяма грешка от нашия край, че се доверихме на YouTube и неговите глупави алгоритми, за да извлечем боклуците от приложението му за деца. аз’d посъветвам всички родители там да предприемат действия срещу подобни видеоклипове и да ги докладват колкото е възможно повече!Spiderman и Venom Kissing

Права порнография!

Аз го правя’наистина имам думи, които да опишат гнева ми тук. Разбрах, че ние’влязохте в прогресивен свят, където е добре да сте отворени за сексуалността. Въпреки това, порнографско съдържание като това, показано на изображението по-долу, е напълно неприемливо.

Свръхсексуализацията на жените в YouTube Kids е доста често срещана. Както можете да видите, Спайдърмен се забавлява чудесно с Елза’гърдите, който ясно показва дискомфорт от ситуацията. Неуважение към жените не трябва’изобщо не трябва да се насърчава!

Spiderman and elsa Straight Up Pornography

YouTube Kids е изпълнен с подобни видеоклипове и мисля, че вероятно получават одобрение, защото тези хора просто играят анимационни герои нали? Сякаш горните анимации са били’Достатъчно е, нашите деца започват да виждат на живо една вулгарна акция на платформа, мислехме, че е сигурна за децата.

Просто погледнете миниатюрите отдолу и начина, по който Спайдърмен винаги е до измислен герой с полуголи. Нито едно от това съдържание не е подходящо за нашите млади. То’наистина е разочароващо да наблюдаваме какво се класифицира като забавление в наши дни, гъски!

Спайдърмен и Елза лоши видеоклипове

Тормоз и наглост

Ако смятате, че горното е малко прекалено, вижте видеоклипове от канала “DENNISCEE TV”. Сега някак разбирам защо повечето деца, особено в днешно време, се оказват толкова агресивни към другите.

Момчетата от DENNISCEE TV, заедно с Bradberry Boys правят шеги в “качулка”, където обикновено отиват да провокират цветни хора. Разбира се, те очакват отмъщение и са бити, но такъв тормоз и наглост не е това, което искаме да научим децата си!

Тормоз и наглост

Садистичен и насилствен

аз’Сигурен съм, че много читатели вероятно вече имат силна представа за съдържанието, което децата гледаха. Ако имаше едно нещо, аз не бях’не очаквах обаче визуално садистично и насилствено съдържание. Още през март BBC разкри появата на няколко предавания, които имитираха любими деца като Peppa Pig.

В един хитов епизод е показано, че Пепа се измъчва на зъболекаря’s стол, докато в друг той е намерен да пие белина. Мики Маус също си обелва ухото. Гледайте видеото по-долу, за да получите представа за съдържанието:

Извита до сърцевината

Трябва да кажа, аз’ще се обърка в главата, след като прегледате вида съдържание, налично в YouTube Kids. Спайдърмен получава инжекция в дупето си, Хълк яде абортирания плод на Спайдърмен, хибриден герой на Върколака и Мечо Пух.

Най-умопомрачителното от всички е детска рима, която включва HITLER, облечени в различни костюми за супергерой, седнали на FINGERS ???? Знам, че това звучи измислено, но имам доказателство. Само две минути на видеото по-долу трябва да са достатъчни, за да ви измъкнат!

Как да запазите децата си в YouTube?

YouTube вече е под обстрел, тъй като е твърде небрежен относно съдържанието, достъпно за гледане в своето Kids App. Дори можем’t разберете, как най-големият видео сайт в света се сблъсква с филтрирането на PG-класифицирано съдържание в приложение, специално създадено за по-младата аудитория.

Платформата има доста тъмна страна и въпреки че някои деца могат да се насладят на съдържанието, тя все още не’няма да е добре! Мики Маус в локва кръв, докато Мини гледа с ужас. Версия за заклеймяване на Спайдърмен буквално уринира по Елза (wtf?).

Това ли искаме децата ни да гледат? На всичкото отгоре имаше дори един, при който невинни “PAW Patrol” героите имат топка в стриптийз клуб. Всичко това прави изключително важно родителите да бъдат предпазващи и малко натрапчиви, за да ръководят добре децата си’достъп до YouTube.

Вземете Tech-Savvy - Конфигурирайте YouTube’s Родителски настройки

Със сигурност, моето дете обича да гледа карикатури и анимации за забавление. Освен това той обича да слуша музика и да гледа танцови клипове (отиде на баща си). YouTube Kids не’нямам много съдържание около двете, така че отварям нормалната версия за него да се наслаждава (с наблюдение разбира се).

Имам отделен таблет, който донесох за него, където “Ограничен режим” е удобно. Прочетох за това в YouTube’s Ръководство за родители. Всеки път, когато предам таблета, се уверявам, че активирам ограничен режим.

Тази функция ограничава размера на “потенциално нежелателно съдържание”, предотвратявайки вашето семейство или деца да видят нещо измъчващо. Работи добре и тъй като търсенията ми обикновено се въртят около лирична музика и танцови клипове, аз не’не трябва да се тревожа за него, виждайки нещо неподходящо.

Настройки за родители на YouTube

По-късно обаче научих, че този режим работи само ако видеото’щракна качителя “Активирано възрастово ограничение”. В резултат на това това не става’не смекчава рисковете на вашето дете за достъп до съдържание, което той / тя не трябва.

За да заобиколя тези ограничения, това, което правя сега, е да създам плейлист за моето дете с видеоклипове, които вече гледах и предварително одобрени. Непрекъснато ги добавям в моя списък за наблюдение. По този начин знам, че той’няма да гледаме нищо рибно.

Всичко, което трябва да направя, е да се уверя, че няма’t да се отклонявате от плейлиста или да се отдадете на търсене на други неща. Ето защо аз говоря с него и го питам по отношение на това, какви канали той харесва, за да мога да се абонирам за тях. Това не само улеснява намирането на съдържание за гледане, но елиминира необходимостта да търся съдържание от различни създатели.

Вземете Tech-Savvy

Следвайки този протокол, можете да следите всички видеоклипове, които децата ви гледат, и отстрани, ще получите възможността да разгледате видеоклипа’s uploader, вижте акаунта’s препоръки и се съобразявайте с всякакви реклами. Тъй като не всеки има достатъчно време да направи всичко това, обикновено е по-добре просто да изтеглите приложението YouTube Kids.

Ограничете препоръките за съдържание - изключете търсенето

Минус изключително лошия процес на филтриране на съдържание на YouTube Kids, приложението все още предлага доста голямо разнообразие в своите видеоклипове, особено за забавление на младежи под 13-годишна възраст. Говорих за YouTube’s нови ъпгрейди по-рано, които позволяват по-добър контрол върху съдържанието.

Въпреки че има голяма нужда от подобрение, все още можете да разчитате на това “Изключете търсенето” особеност. Вероятно знаете, че YouTube Kids позволява на децата да търсят съдържание чрез говорене или писане.

Тази способност за достигане на по-голям брой видеоклипове увеличава шансовете децата да попаднат на неподходящо съдържание. Ако искате да се отървете от него, деактивирайте функцията за търсене, така че детето ви да получава по-малко препоръки на видеоклипове, избрани от Google’s алгоритми.

Изключете търсенето

Важно е обаче да следите стриктно децата си 24/7 (без да изглеждате твърде инвазивни). Сблъсках се с много проблеми преди да управлявам съдържанието в YouTube Kids, но след деактивиране на търсенето нещата се успокоиха малко.

Все още продължавам да проверявам редовно какво ми позволява синът ми в приложението, поне докато този проблем от YouTube не бъде сортиран напълно (разчитам също на алтернативи, които изброих допълнително).

За потребители, които не са’не знам как да изключите функцията за търсене, докоснете иконата “Ключалка” в долния десен ъгъл на приложението YouTube Kids.

Въведете парола, който сте задали (друга удобна функция, която обсъждаме по-долу), докоснете Kid’s профил и след това плъзнете “Настройки за търсене” превключвайте към изключен. Можете дори да настроите различни профили за деца, позволявайки / деактивирайки търсенето според възрастта им.

Настройки за търсене в YouTube Kids

Блокиране на децата от достъп до настройките - Задаване на парола

Децата в днешно време са много интелигентни и умни. Те са възпитани в епохата на смартфони, виртуални асистенти и социални медии, превръщайки ги в основни неща, които родителите обикновено намират твърде сложно, за да разберат.

Поради това винаги има шанс децата ви да се справят с настройките на всяко приложение или устройство, за да заобиколят родителския контрол. За да предотвратя това да се случи в приложението YouTube Kids, зададох парола, призовавайки други родители да направят същото.

Да, може да изглежда като кавга на мнозина, но повярвайте ми процесът не’не се нуждаят от наука за ракетата. Докоснете иконата за заключване и след това изберете “Задаване на моя собствен парола” опция. Прочетете и въведете числата, за да получите достъп до екрана с паролата.

Офлайн видеоклипове на YouTube за деца

След като го направите, въведете 4-цифрен парола, след като го решите с вашия друг. Ще бъдете подканени да въведете отново парола за проверка.

Това ще спре вашите деца да превключват на “Търсене” функция, която ограничава съдържанието само до абонаменти. Ако искате да зададете нов парола, просто натиснете “Промяна на парола”. За тези, които искат да го премахнат напълно, докоснете “Изтриване на парола”.

При обстоятелства, когато забравите паролата (винаги се случва с нас пораснали), можете да нулирате всички настройки, като деинсталирате и инсталирате отново приложението YouTube Kids. След това ще трябва да преконфигурирате родителския контрол и съществуващите препоръчани видеоклипове.

Задаване на парола

Бъдете активни - докладвайте / блокирайте нежелателни видеоклипове!

Нека повторя нещо важно тук: най-добрият контрол на родителите сме ние, РОДИТЕЛИ. Нашата грешка беше на първо място да се доверим на YouTube Kids при филтрирането на съдържанието.

Направих малка грешка, че съм по-малко ангажиран в това, което моето дете гледа за забавление в свободното си време и малко знаех, че той’е повлиян с буквалния боклук, като съдържание!

Карикатурните канали тези дни не’не се притеснявайте за въздействията, които техните видеоклипове имат, или може би го правят и това е някакъв изкривен дневен ред.

Независимо от причината, качващите, които оставят такова насилствено, садистично и порнографско съдържание, достигат до децата, със сигурност имат някои объркани проблеми. Нашата борба като родители е срещу тях, а не YouTube Kids - въпреки че те също имат основна роля в тази каша.

Блокиране и отчитане на деца в YouTube

Целият този инцидент е добро напомняне, че трябва да наблюдаваме избора си с децата доста отблизо. От управлението на излагането им в интернет на телевизията и смартфоните трябва да се грижим за нещата по подходящ за възрастта начин.

Наша отговорност е да съобщаваме и блокираме нежелателно съдържание, така че децата ни да останат здрави психически. В противен случай щетите от тяхното отглеждане могат да бъдат несъвместими.

Дадох доста примери по-горе за това какъв тип съдържание трябва да се докладва. Започнете, като блокирате заедно всичко, което включва Спайдърмен и Елза. Канали като Superheroes IRL и Beeble TV редовно публикуват съдържание за възрастни с нечетни програми.

YouTube Kids има екип, който преглежда видеоклипове, маркирани с денонощна информация, така че можете да блокирате и докладвате видеоклипове, за да ги премахнете.

Бъди проактивен

Процесът на блокиране / маркиране на видеоклипове е лесен. Докоснете бутона с три точки и натиснете блок / доклад, ако смятате, че издателят е рибен, а видеоклипът има неподходящи визуализации / аудио.

Можете дори да изберете да блокирате целия канал, така че да спрете да получавате препоръки от трудни абонати. Че’s това, което правя сега, и помогна за ограничаване на абсурдното съдържание в приложението.

Обсъдете относно отговорното използване на YouTube с децата си

Надявам се, момчета’Имайте предвид нежеланите ми съвети относно родителството. Знам какво работи за едно дете, може да не е задължително да работи за друго. Обаче аз’забелязах, че колкото по-комуникативен съм с момчето си по отношение на различни неща, толкова повече го приема на сериозно.

аз’не съм от типа човек, който да изнася лекции и да се превърне в болка в задните части. Обяснявам причините за това, което са, и то работи доста добре! Скоро след като разгледахме „Историята на гледанията“, съпругата ми и аз станахме доста строги по отношение на това, което вижда, и това очевидно направи нещата неловки. И така, аз си помислих, защо да не насърчавате по-добра и по-ефективна комуникация, като обясните нещата правилно.

Казах на сина си, че някои от видеоклиповете не са подходящи за него за гледане, а когато порасне - аз’ще му дам пълна свобода да види какво иска. Той ме попита, “Колко по-възрастен трябва да бъда татко?” правейки лицето на кученцето куче (защото той се радваше да гледа всички онези необясними неща за промиване на мозъци).

Отвърнах честно, казвайки, “Когато ти’14 или 15, ти спечели’нямам ограничения от моя край. Можем заедно да гледаме филми / телевизионни предавания. аз мога’не чакам да пораснеш.” И така, вместо да се чувства зле, той се развълнува. Ето някои други начини да се справите с обсъждането на отговорното използване на YouTube

  1. Винаги проверявайте какво гледат в интернет. Редовно следете историята на гледанията и им казвайте да внимават и при гледане на нещо неподходящо. То’не е толкова трудно за дискусия и ще върши чудеса!
  2. Бъдете отворени да отговаряте на въпроси, така че децата ви да споделят своите чувства и интереси. Ако обичат да гледат Пепа, попитайте как се прави прасето. По този начин, ако те’видях нещо, което бяха’би трябвало да видя, те’Ще бъда отворен да го споделя с вас.
  3. Бъдете съпричастни с думите си. Интернет е объркано място и си играе с умовете на нашите малки. Направете си навик да се спирате и да мислите какво искате да чуете от родителите си, когато сте направили нещо нередно.
  4. дон’не се хипер, ако децата ви направят грешка. Колкото повече закачате дете върху нещо, толкова повече то се чувства като да го прави отново. Да, уверете се, че научат урока си, но с повече състрадание и разбиране.
  5. Попитайте децата си дали можете да се присъедините към тях, когато гледат видеоклипове в YouTube. Точно като нас, пораснали, и децата са нетърпеливи да споделят съдържание, което харесват. Това не само създава доверие, но и улеснява контрола върху тях.

Какво да направите, ако вашето дете гледа смущаващо съдържание?

Въпреки че са много активни в наблюдението на съдържанието, което вашето дете вижда, винаги има шанс те да се натъкнат на нещо, което би могло да бъде опасно за младия ум. Случайно преживях същото, когато детето ми видя някои епизоди на страховити образи, силна опасност и силни шумове.

Имаше дори един видеоклип, в който нямаше цензура на кръв и горе. Тъй като детето ми е само на 7 години, такова садистично съдържание веднага се отрази негативно на него. Децата на тази възраст обикновено могат’t разграничавате реалността и фантазията.

В съзнанието си той всъщност вярва, че Мики Маус е бил измъчван брутално, тъй като ухото му е било отсечено. Дори и да го кажете на децата’не е истински, пак ще ги изплашите. Скоро ти’Ще започна да забелязвате проблеми със съня и ирационални страхове.

Съветвам всички родители, които внимателно проверяват как децата ви спят през нощта. Откакто изтеглих приложението YouTube Kids, детето ми започна да получава повече кошмари, тичайки в нашата стая, за да спи с нас.

Никога не бих могъл да го разбера, защото никога не съм си направил труда да гледам съдържанието, което вижда. Това ме накара да се чувствам като наистина лош родител, следователно защо не го правя’не искам другите да направят същата грешка, която направих и аз.

Какво да направите, ако вашето дете гледа смущаващо съдържание

На жена ми и на мен ми трябваше доста време, за да извадя тези, които разпространяват изображения и звуци от главата му. Трябваше да бъдем внимателни около него, изключвайки филм / шоу, ако решихме, че това е агитиращо. В същото време започнахме да му задаваме още въпроси и да му помагаме да преодолее страховете си един по един.

За младите родители, аз’d препоръчвам да се придържате само към АНИМАЦИЯТА. Това помага на децата да осъзнаят, че това, което те’повторното гледане не е ИСТИНСКО, а фантазия. Ако детето ви е под 7 години, избягвайте да показвате страшни заглавия с зомбита, извънземни, скелети и чудовища.

За кошмарите бъдете възможно най-грижовни и успокояващи, давайте на детето си прегръдки и след това бавно ги разсейвайте от темата. Щастливите истории за лягане винаги работят, или нещо по-креативно. Често правя танца на Питър Панда от филма “биберон” за моето дете.

Вие знаете този, “Когато ти’отново и ниско, по-ниско от пода” хаха веднага настройва настроението правилно и го прави щастлив и хихикал. Можете да опитате нещо друго, което работи за вашите деца. Само не забравяйте, че трябва да създадете положителна среда. Така че, избягвайте потенциално плашещите неща точно преди лягане!

Алтернативи на YouTube Kids

YouTube съществува като първото въведение, което нашите деца имат във бързо развиващия се дигитален свят, изпълнен със съдържание, което се харесва на всички аудитории. Сега има много видеоклипове, подходящи за деца, за гледане, но това, което повечето деца са’t подготвен за, обикновено идва след първото щракване.

Приложенията започват да възпроизвеждат препоръчани видеоклипове автоматично и това’е всичко, което е необходимо, за да съсипеш невинността на детето си. Направих задълбочени обяснения как да запазите децата си в YouTube, но въпреки че това е най-голямата платформа за стрийминг на видео, не е така’t единствената риба в морето.

Има много приложения за видеоклипове, подходящи за деца, с функции, подходящи за семейството, по-строго управление на съдържанието и по-строг родителски контрол. Сред някои от най-добрите включват:

Netflix Kids

Ако имате абонамент за Netflix, може би’забелязах а “Децата” потребителски профил при достъп до приложението или уебсайта. Оказва се, VoD isn’Не само Stranger Things, има много повече съдържание, което децата могат да видят - които бяха внимателно подбрани от екипа на Netflix. От анимационни филми / телевизионни предавания до по-реалистични изпълнения, има много съдържание, на което децата да се наслаждават. Прочетете за техните удобни за контрол деца тук!

Netflix Kids

Kidy

Интернет понякога може да бъде преобладаващ, но в същото време е изпълнен с полезни решения. Ако си мислиш’видях достатъчно, опитайте да проверите Kidy - an “интелигентна, безопасна търсачка за деца”. Тя позволява на вашето дете да намира съдържание, без да разглежда странни бизнес сайтове, спами и реклами. Kidy също блокира съдържанието за възрастни и дава препоръки на уебсайтове, подходящи за деца, които дават подходящо образование!

Kidy

слава

Ако вашето дете вдъхновява да се превърне в компютърен вихър, книжен червей, млад изследовател, художник или бъдещ спортист, може да искате да проверите Kudos. Има приложения, достъпни както за iOS, така и за Android, което позволява на потребителите да се изразяват чрез създаване, качване и споделяне на всякакви образователни видеоклипове. Това е чудесно приложение за деца на възраст между 8 и 13 години, позиционирайки се като безопасно въведение и в социалните медии!

слава

Tankee

В интернет винаги има по нещо за всеки и ако детето ви е фен на игрите, тогава може да искате да го закачите на Tankee. Приложението е перфектната дестинация за деца между 6 и 12 години да се наслаждават на игрови видеоклипове, подходящи за възрастта, с разнообразна гама от лицензирано / курирано игрово съдържание чрез партньорства с имена като SuperParent, GamesIndustry.Biz, Kidscreen, 512Tech и други.

Начална страница на Tankee

KidzTube

Както подсказва името, KidzTube е единствено за съдържание, подходящо за деца, минус YouTube Poop, който съдържа цялата мръсотия на Вселената! Уебсайтът предлага 26 различни видео категории, включително теми като танци, фитнес, изобразителни изкуства, английски и ръководства за практически упражнения. Децата също могат да изследват видеоклипове, които са популярни, тенденциозни или популярни, ако искат да гледат нещо различно от обичайното!

KidzTube Kidz Търсене

Дисни видео

Ако вашето дете обича всичко Дисни, тогава няма по-добро място от това да отидете направо до източника. Disney Video е уебсайт, посветен на децата, които се наслаждават на неговите филми / карикатури / телевизионни предавания. Можете също да изтеглите безплатно приложението на Disney Movies Anywhere, за да се насладите на филми в личната си колекция. Най-добрата част от всичко: приложението се предлага и оборудвано с настройки за родителски контрол!

Дисни видео

Опаковане на нещата

Въздишайте, усещам, че изкарах всичко по тази тема, но просто исках хората да знаят за опасностите, които оставят децата ви без надзор - особено при достъп до приложения като YouTube и неговата алтернатива за деца.

Въпреки че много видеоклипове са премахнати, новите продължават да изскачат под Детски канали - които със сигурност имат някаква усукана програма. Просто мога’не увивам главата си около това, което виждаха нашите деца!!!

Отиваме ли твърде далеч под наметалото на хумора? Какво качват потребителите на YouTube Poop, когато създават такова съдържание за възрастни за деца? Печеленето на пари стана толкова важно, че хората сега ще заблудят децата да гледат усукани видеоклипове?

Някои родители одобряват ли ранното излагане на такова съдържание или трябва да оставим децата си да бъдат деца? Това са все въпроси, на които трябва да се отговори и призовавам всички родители отново да вземат всичко това много сериозно.

Надявам се също моята история да помогне на тези, които преживяват същото, да поставят основата за по-безопасно преживяване при гледане онлайн, не само в YouTube, но и на други уебсайтове / приложения. Пожелавам ви всичко късмет и поискайте да споделите това парче на вашето семейство, близки приятели и по-нататък. Приятен ден!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me