VPN тест за скорост – 5 от 80 доставчици имат & lsquo; нуждата от скорост & rsquo;

VPN мрежите са като Avengers или Justice League от частния бранш, крият вашата IP информация и криптират връзката ви за защита срещу измамници, крадци на идентичност, фишинг измамници и хакери. Те са от решаващо значение за получаване на анонимност онлайн, заедно с предоставяне на достъп до блокирани уебсайтове, участие в P2P / Torrenting и заобикаляне на ISP заглушаване. Тази статия се фокусира върху един случай на използване за VPN: производителност. Прочетете това подробно ръководство за тест за скорост на VPN по-долу от BestVPN.co за най-бързите VPN!

По този начин ще получите по-добра представа за това как VPN влияят на скоростите и кой доставчик е перфектният избор въз основа на тестване на производителността на сървъра от различни места. В края на краищата, последното нещо, което искате, е да се регистрирате с доставчик, само за да осъзнаете, че той е гаден при доставяне на високи скорости, което е от съществено значение за стрийминг на пиратско съдържание или участие в P2P / Torrenting. Въпреки че получаването на добра поверителност и анонимност онлайн определено е важно, получаването на разумни скорости за VPN е също толкова важно!

Влияе ли VPN на скоростта?

Когато повечето хора говорят за VPN, те обикновено продължават да разпространяват дезинформация, казвайки, че тези инструменти за поверителност реално намаляват скоростта ви в Интернет. Въпреки че не сме несъгласни с това твърдение, има различни обстоятелства, при които VPN всъщност може да направи вашия интернет по-бърз. В основната методология VPN използва протоколи надземно за капсулиране / декапсулиране, добавяйки слой на криптиране към вашата мрежа.

Това означава, че целият ви интернет трафик преминава през защитен шлюз, който е невидим за местните интернет доставчици или държавното наблюдение. Добавянето на това “криптиран тунел” в резултат прави интернет по-бавен. Въпреки това, при обстоятелства, при които се признават умишлени усилия за понижаване на качеството на услугата, която получавате, в действителност може да почувствате увеличение на скоростите.

Интернет доставчиците могат да наложат натискане на клавиш от вашия първоначален IP адрес. Без VPN ще забележите, че скоростите, които получавате, не са равни на PLAN, за който може да сте се абонирали. При свързване с VPN крайната точка се измества, тъй като използвате отделен IP адрес и DNS, което заобикаля всякакъв вид ограничаване на скоростта. Разбира се, има различни фактори, които влияят и на скоростите на VPN.

Фактори, които влияят на скоростта на VPN

Повечето потребители на VPN имат малко или нулеви познания за това как работят инструментите за поверителност, за да прикрият вашата идентичност онлайн. Понякога дори професионалисти като нас имат проблеми с намаляването на процесите, за да улеснят разбирането на техническите характеристики. Толкова много участва в създаването на виртуална частна мрежа и има много фактори с въздействащи скорости (много от които ще бъдете изненадани да чуете за.

Разстояние до VPN сървъра

Въз основа на мястото, където се намирате, скоростта на интернет може да варира за някой, който живее по-близо до определен сървър, отколкото един пребиваващ далеч. Ето защо повечето VPN клиенти обикновено имат “Auto-Connect” функция, която автоматично намира надежден VPN сървър в близост до вашето местоположение.

Например, ако се свързвате от Китай със сървър в САЩ, можете да очаквате известна загуба в скоростта. По същия начин, ако изберете хонконгски сървър, ще получавате по-бързи скорости (поради намалената близост). Тази разнообразна производителност по местоположение се дължи на времето, необходимо за пакета данни да пътува напред и назад.

Протоколи и криптиране

Тъй като VPN използват по-силни протоколи и криптиране за повишаване на вашата анонимност онлайн, ще забележите намаление на общата получена скорост. Например, ако решите да използвате настройка на PPTP с основно 128-битово AES криптиране, ще получите по-бързи скорости.

От друга страна, ако отидете за OpenVPN (UDP или TCP протокол) с AES-256-CBC шифри, ще трябва да платите със скорост за тази допълнителна сигурност. Само SSTP предлага най-доброто съотношение на криптиране и скорост, но протоколът е наличен само в Windows.

Възли, свързани със сървър

VPN са универсални същества, които се консумират от стотици хора едновременно. С прости думи, в зависимост от VPN, с който се регистрирате и ако използвате динамичен IP адрес, ще трябва да се сблъскате с проблеми, свързани със зареждането на сървъра, което директно отрича скоростта, която получавате.

Колкото повече хора са свързани към един сървър, това ще доведе до огромно натоварване на сървъра. Това означава, че скоростите, които получавате, най-вероятно ще бъдат регулирани. Ето защо е за предпочитане да се предлагат доставчици, които предлагат добър списък с местоположения от същата държава. Например, NordVPN предлага над 550 сървъра само във Великобритания!

Пропускане на честотна лента от ISP

Споменахме това по-рано, интернет доставчиците могат да налагат ограничения на скоростта, което може да попречи на скоростта на интернет, която получавате. Сега споменахме по-рано, че VPN помагат да се заобиколи тези ограничения, но когато използвате връзка, предоставена чрез комутиране или 3G, можете да очаквате някои проблеми с VPN свързаността.

Дори ако имате 50 Mbps връзка, но връзката между доставчика на интернет услуги и вашия VPN доставчик е лоша, може да забележите спад в скоростта. В противен случай, най-вече когато се регистрирате с VPN, ще забележите само 10-20% загуба в скоростта на честотната лента.

Някои причини, свързани с компютъра

Ако наистина искате да използвате VPN на вашия компютър, без да получавате значително намаляване на скоростите, трябва да оборудвате вашия процесор с по-бърз процесор. Това автоматично ще доведе до повишаване на скоростта, но е наложително да изберете надежден доставчик с установена репутация за 0% загуба на пакети.

Друга причина, поради която скоростите на вашия интернет могат да пострадат, са настройките на вашата защитна стена. Ако алгоритъмът постоянно блокира VPN, той ще попречи на връзката да протича последователно. Когато избирате приложението VPN от списъка на VPN, не забравяйте да добавите клиента в списъка на одобрените услуги за защитната стена.

Преглед на най-добрите VPN тестове за скорост

Ние разбираме, че потребителите постоянно търсят надеждни VPN доставчици, които не правят компромиси със сигурността / поверителността и производителността. Ако сте от тези хора, значи сте на точното място. По-долу можете да намерите подробен анализ на най-добрите 5 най-бързи VPN доставчици (според нашето тестване, което ни отне значително време и доведе до липса на сън).

  1. ExpressVPN
  2. NordVPN
  3. Surfshark
  4. VyprVPN
  5. Буфериран VPN

ExpressVPN тест за скорост

Базирайки се на Британските Вирджински острови, ExpressVPN се радва на силна репутация, че е всеобхватна VPN услуга и няма отказ! Той се намира в сигурно убежище далеч от юрисдикциите на ЕС и САЩ. Доставчикът съхранява журнали на ZERO и никога не е бил признат за виновен, че е помагал на правителствените агенции, дори в случаите, когато са използвали сървърите си, иззети от турските власти по случай убийство.

След като се регистрирате с ExpressVPN, вие получавате достъп до 2000+ 140 сървъра в над 90 страни по света. Това ви предоставя възможности за деблокиране на уебсайтове с ограничен достъп като Netflix, Hulu и BBC iPlayer. Най-добрата част от всичко: получавате невероятни скорости, независимо към кой сървър се свързвате. По-долу можете да видите резултатите от задълбочен анализ на доставчиците’ представяне в пет локации.

VPN има най-ниската скорост на загуба сред 80+ доставчици, които прегледахме за задачата, предоставяйки средна скорост на изтегляне от 82,45 Mbps и скорост на качване 64,13 Mbps във вашата 100 Mbps връзка.

ExpressVPN тест за скорост

ExpressVPN тест за скорост
Сървър НАС Великобритания Австралия Германия Франция Средно аритметично
Изтегли 95.23 Mbits / s 79.43 Mbits / s 85.18 Mbits / s 70,89 Mbits / s 81,55 Mbits / s 82,45 Mbits / s
Качи 69.21 Mbits / s 60.49 Mbits / s 70.99 Mbits / s 60,72 Mbits / s 59,27 Mbits / s 64,13 Mbits / s
Ping 105 ms 111 ms 62 мс 79 мс 70 ms 85,4 ms

Обобщение на ефективността (средни скорости)

Скорост на сваляне: 82.45Mbps (17.55% по-бавно)

Скорост на качване: 64.13Mbps (35.87% по-бавно)

пинг: 85 мс

VPN тест за скорост - 5 от 80 доставчици имат & lsquo; нуждата от скорост & rsquo;

NordVPN тест за скорост

Базираният в Панама доставчик се слави с репутацията си на високо сигурна услуга, наслаждавайки се на стратегическото местоположение, което я отличава от конкуренцията. Добавете това към своята политика за без регистрации и доставчикът не трябва да се забърква, особено ако искате да сте защитени от крадци на идентичност, измамници, фишинг и киберпрестъпници.

Характеристиките, които получавате от доставчика включват DNS защита от теч, автоматичен превключвател за убийство и лук над VPN. За напредналите технологии имате DoubleVPN, който предава целия мрежов трафик през два сървъра, разположени в различни страни. CyberSec, който блокира кибер заплахите, вредните уебсайтове и зловредния софтуер да се разпространяват на вашите устройства.

Имате достъп до над 5150+ сървъри в 62 държави. Тестовете за скорост по-долу разкриват невероятна производителност със скорост на изтегляне, докосваща средно 80,00 Mbps и качване при 56,68 Mbps.

NordVPN тест за скорост

NordVPN тест за скорост
Сървър НАС Великобритания Австралия Германия Франция Средно аритметично
Изтегли 91,71 Mbits / s 83,96 Mbits / s 75,81 Mbits / s 65,98 Mbits / s 82,55 Mbits / s 80.00 Mbits / s
Качи 60.63 Mbits / s 49.99 Mbits / s 50,19 Mbits / s 59,88 Mbits / s 62,72 Mbits / s 56.68 Mbits / s
Ping 128 мс 92 мс 117 ms 99 ms 55 ms 98,2 ms

Обобщение на ефективността (средни скорости)

Скорост на сваляне: 80.00 Mbps (20.00% по-бавно)

Скорост на качване: 56.68 Mbps (43.32% по-бавно)

пинг: 98,2 ms

VPN тест за скорост - 5 от 80 доставчици имат & lsquo; нуждата от скорост & rsquo;

Surfshark тест за скорост

Подобно на ExpressVPN, Surfshark е базиран на Британските Вирджински острови (юрисдикция, подходяща за VPN), което означава, че има стратегическо предимство пред други услуги. В BVI няма закони за запазване на данни и не е нужно да се притеснявате за съюзи с 5 очи или 14 очи. Доставчикът предлага две силни криптиращи шифри: AES-256-CBC и AES-256-GCM.

За свързаност доставчикът предоставя невероятни скорости в своя разширяващ се списък на сървъри, простирайки се до 500+ в 45 държави само за 2 месеца. Имате и приложения за всички платформи / устройства, заедно с приложение за рутер. Що се отнася до ценообразуването, Surfshark има тенденция да бъде изключително рентабилен и удобен за портфейла. Ако отидете на годишния план, плащате само $ 5,99 на месец, което възлиза на 71,88 $ на всеки 12 месеца

Както можете да видите по-долу, производителността от VPN също е доста впечатляваща, като осигурява прилична скорост на изтегляне 76.22 Mbps средно, заедно с 66.19 Mbps качване.

VPN тест за скорост

 

Surfshark тест за скорост
Сървър НАС Великобритания Австралия Германия Франция Средно аритметично
Изтегли 87,52 Mbits / s 80.23 Mbits / s 75.61 Mbits / s 67.96 Mbits / s 69,78 Mbits / s 76.22 Mbits / s
Качи 77.91 Mbits / s 71.18 Mbits / s 63,73 Mbits / s 60.11 Mbits / s 57,98 Mbits / s 66,18 Mbits / s
Ping 120 ms 144 мс 220 мс 115 ms 102 мс 140 ms

 

Обобщение на ефективността (средни скорости)

Скорост на сваляне: 76.22 Mbps (23.78% по-бавно)

Скорост на качване: 66.18 Mbps (33.82% по-бавно)

пинг: 140 ms

VPN тест за скорост - 5 от 80 доставчици имат & lsquo; нуждата от скорост & rsquo;

VyprVPN тест за скорост

Създаден от Golden Frog и разположен в Швейцария, VyprVPN е друг надежден FAST VPN, който предлага огромна база данни от 700 сървъра по целия свят, заедно с перки като DPI Protection, NAT Firewall и технологията Chameleon, за по-добра сигурност, когато се включвате в торент / поточно предаване дейности. В крайна сметка, колкото повече функции имате за поверителност, толкова по-добре!

При тестване на производителността на доставчика, ние получихме изключително бързи скорости на нашата 100 Mbps връзка, които не бяха повлияни значително чрез избиране на различни сървъри или увеличен мрежов трафик, показвайки само намаление от 25.61%. Това може да се дължи на факта, че VyprVPN управлява собствената си мрежа, благодарение на която е на разположение винаги да предоставя отлични скорости!

Въпреки че е свързан с различни сървъри, скоростта е в съответствие с малко загуба. Получихме средно 74.39 Mbps при изтегляне и 61.87 Mbps в качване.

VyprVPN тест за скорост

VyprVPN
Сървър НАС Великобритания Австралия Германия Франция Средно аритметично
Изтегли 84,69 Mbits / s 74.63 Mbits / s 75,15 Mbits / s 64,96 Mbits / s 72,55 Mbits / s 74,39 Mbits / s
Качи 74.18 Mbits / s 61,51 Mbits / s 57,82 Mbits / s 52,26 Mbits / s 63,59 Mbits / s 61,87 Mbits / s
Ping 192 ms 209 мс 175 мс 240 мс 140 ms 191,2 ms


Скорост на сваляне:
74.39 Mbps (25.61% по-бавно)

Обобщение на ефективността (средни скорости)

Скорост на качване: 61.87 Mbps (38.13% по-бавно)

пинг: 191,2 ms

VPN тест за скорост - 5 от 80 доставчици имат & lsquo; нуждата от скорост & rsquo;

Буфериран VPN тест за скорост

Наскоро проправи пътя си към пазара на VPN, базираният в Гибралтар доставчик е друго име, известно с това, че предлага изключителна производителност и бързина на онези, които го жадуват. Въпреки че има известно регистриране на сеанси / връзки, VPN е почти сигурен, тъй като централните му сървъри са базирани в Холандия, където не можете да преглеждате записи на данни без подходяща заповед!

Разбира се, останалите журнали се изтриват след 30 дни. Оценяваме прозрачността, която VPN внася в продукта, тъй като е по-добре, отколкото да бъдем шокирани / изненадани по-късно, подобно на това, което изпитахме с PureVPN преди време. За свързаност, Буфериран предлага сървъри в 41 страни по света за деблокиране или отдаване на P2P / Torrenting.

Скоростите, които получавате, също са доста невероятни с часовника на VPN при изтегляне на 72,35 Mbps и качване на 64,71 Mbps средно, след провеждане на тест на пет различни сървърни места!

Буфериран VPN тест за скорост

Буфериран VPN
Сървър НАС Великобритания Австралия Германия Франция Средно аритметично
Изтегли 85.27 Mbits / s 79,53 Mbits / s 71.82 Mbits / s 65.92 Mbits / s 59,21 Mbits / s 72.35 Mbits / s
Качи 76.17 Mbits / s 69,79 Mbits / s 62,91 Mbits / s 60,98 Mbits / s 53.74 Mbits / s 64,71 Mbits / s
Ping 85 мс 189 мс 222 мс 127 мс 259 мс 176.4 ms

Обобщение на ефективността (средни скорости)

Скорост на сваляне: 72.35 Mbps (27.65% по-бавно)

Скорост на качване: 64.71 Mbps (35.29% по-бавно)

пинг: 176.4 ms

VPN тест за скорост - 5 от 80 доставчици имат & lsquo; нуждата от скорост & rsquo;

Сравнение на VPN тест за скорост

ранг VPN доставчик Скорост на сваляне Скорост на качване
# 1 ExpressVPN 82.45Mbps (17.55% по-бавно) 64.13Mbps (35.87% по-бавно)
# 2 NordVPN 80.00 Mbps (20.00% по-бавно) 56.68 Mbps (43.32% по-бавно)
# 3 Surfshark 76.22 Mbps (23.78% по-бавно) 66.18 Mbps (33.82% по-бавно)
# 4 VyprVPN 74.39 Mbps (25.61% по-бавно) 61.87 Mbps (38.13% по-бавно)
# 5 Буфериран VPN 72.35 Mbps (27.65% по-бавно) 64.71 Mbps (35.29% по-бавно)

Как да проверите скоростта на интернет | Метод зад тестовете

BestVPN.co използва собствен специализиран инструмент за тестване на скоростта, за да анализира производителността на различни VPN на различни сървъри по целия свят. След това резултатите се начертават автоматично в графична структура за точно четене, което е от съществено значение за намирането на най-добрия доставчик. Този инструмент не е достъпен за широката публика, но хората, които искат да проверят скоростта на интернет, винаги могат да разчитат на алтернативи.

Има много онлайн инструменти, които предоставят точни резултати при тестване на скоростта на вашия интернет. Всъщност почти всеки уебсайт за поверителност, който посещавате, определено ще разкрие информация за вашата изтичаща самоличност онлайн, като посочва точното местоположение въз основа на вашия IP адрес. ExpressVPN, CyberGhost, PureVPN са само няколко примера за VPN уебсайтове, които предоставят такава информация.

Ако имате нужда от надежден инструмент за проверка на скоростта на интернет, тогава може да искате да проверите тест за скорост от Oakla, KeyCDN тест за скорост, Google PageSpeed ​​Insights, GTmetrix, WebPageTest, Varvy Pagespeed Optimization, UpTrends, dotcom-монитор, Yellow Lab Инструменти, тестер на времето за зареждане на Sucuri, скоростта на страницата и YSlow.

Опаковане на нещата

Надяваме се, че това ръководство помага на потребителите при намирането на най-бързите VPN мрежи, които могат да ви помогнат при безпроблемно предаване или изтегляне на торенти без никакви излишни. Отне ни много време за тестване на всяка услуга, но мнението на потребителите винаги е позиционирано по-високо. Ако сте се регистрирали с някой от доставчиците по-горе, не се колебайте да коментирате по-долу, за да дадете безпристрастен преглед. Също така, не се колебайте да споделите ръководството с други техногени, търсейки бърза VPN услуга. Приятен ден. наздраве

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me