VPN доставчици и тяхното използване на фалшиви (виртуални) сървъри

Докато се гмурвам по-дълбоко в техниките на VPN услугите, за да преценя тяхната автентичност, аз се озовавам потънали в слоевете сложности, които следват според нуждите. Понякога изглежда нереално.

Ако потребителите не наблюдават VPN блокове или Internet Enemy Jurisdictions, те трябва да бъдат внимателни относно инвазивните политики за регистриране и изтичанията на WebRTC / DNS / IP адрес.

Сега дори трябва да поддържате защитата си за доставчици, които използват локации на FAKE сървър. Да, това е нещо ТОО, за съжаление. Разбира се, колкото повече знаете, толкова по-добре.

Ето защо BestVPN.co работи в тясно сътрудничество с IT и експертите в мрежата, за да отговори на въпроси на потребителите, които искат да знаят какво’s най-добрата VPN услуга и коя не е рискована за използване.

В светлината на това създадох това задълбочено ръководство относно “Фалшиви локации за VPN сървър” така наричаното “Виртуални сървъри” от доставчици на пазара. Надявам се да отговори на всичките ви въпроси!

Contents

Най-добрите VPN сървъри

 1. Лошо ли е, че VPN услугите използват виртуални сървъри?
 2. Защо доставчиците на VPN използват тези фалшиви сървъри?
 3. Тестване на VPN доставчици и техните сървърни местоположения
 4. Доставчици, които използват виртуални местоположения

Какво представляват локациите за виртуални VPN сървъри?

Някои доставчици на пазара може да не са точно честни относно предлаганите от тях услуги. Те твърдят, че предлагат физически сървъри на различни места, но някои от тях всъщност са виртуални.

Това означава, че се свързвате със сървър, разположен в една държава, но получавате IP адрес от една, присвоена на друга държава. Например, сървър в Китай всъщност може да е от САЩ.

Получавате китайски IP адрес, но маршрутът на проследяване показва връзката, маршрутизирана от сървър в САЩ. Това прави едно чудо: имат ли всъщност VPN сървърите на екзотични места?

В много случаи отговорът е „не“, особено за безплатните VPN мошеници. Все пак намерих много премиум услуги за виновни за същото, за което ще обсъдя по-долу с реални примери.

Лошо ли е, че услугите използват виртуални VPN виртуални местоположения?

Има причина, поради която се обаждам на тези виртуални сървъри “фалшив”. Те са лоши, тъй като данните ви преминават през сървъри в различни части на света, преди да стигнат до крайната дестинация.

Какво да кажем, че тези виртуални сървъри са защитени от киберпрестъпници, тайни разузнавателни агенции или ловци за нарушаване на авторски права? Няма гаранция!

Сървърът може да бъде разположен в юрисдикция FVEY

Един прост инструмент за проследяване на маршрута може да посочи откъде произхожда IP и след това можете да копаете малко по-дълбоко, за да намерите центъра за данни за този конкретен IP адрес.

Въз основа на моите тестове, повечето виртуални места произхождат от центрове за данни в юрисдикции от 5, 9 и 14 очи, които оперират собствени услуги, продават голи метали или виртуални сървъри.

Това е невероятно тревожно, тъй като държавите са обозначени като “Интернет врагове” налагат задължителни практики за запазване на данни за интернет доставчици, доставчици на телекомуникации и центрове за данни.

В резултат на това, дори да се опитате да избегнете достъп до личните си данни в тези страни, това може да завърши от сървър, присъстващ в FVEY, който съхранява регистрации на сесия / дейност.

Потребителите могат да получават лоши скорости поради разстоянието до сървъра

Когато се свържете с фалшив (виртуален) сървър, очаквайте значително намаляване на производителността и скоростта. Това е така, защото действителният сървър може да е далеч от местоположението, с което сте свързан.

Например, когато се свързах с пакистански сървър на VyprVPN, трасиран маршрут идентифицира истинския сървър всъщност е базиран в Израел. Това е доста голямо разстояние за покриване.

Това разстояние прави разликата между VPN връзка, която е бърза, стабилна и последователна в сравнение с тази, която е неправилна и причинява много проблеми със свързаността.

Клиентите плащат за абонаменти само за достъп до фалшиви сървъри

Доставчиците могат да използват силен маркетинг, за да продават идеята за поверителност с фалшиви (виртуални) местоположения, но истината остава постоянна: клиентите не получават истинските локации на VPN сървъра, за които са платили.

Когато се регистрирате за VPN услуга и се свържете с конкретен сървър, е разумно да вярвате, че сървърът е базиран в тази конкретна държава.

Така че доставчиците на VPN, които всъщност лъжат за истинското местоположение на СЪРВЪР, е огромно предателство за доверие и трябва да ги подведете под отговорност за това, особено ако твърдят, че техните сървъри са изцяло гол!

Защо доставчиците на VPN използват тези фалшиви сървъри?

Не много доставчици разкриват, че използват фиктивни местоположения. Повечето твърдят, че използват голи метални сървъри, за да отговорят на изискванията на клиентите за геопокриване.

Това обаче варира в зависимост от доставчика. Например, някои са честни относно използването на виртуални местоположения, т.е. ExpressVPN, PureVPN, VyprVPN и Hide My Ass.

След като прегледах и тествах техните сървъри, разбрах, че използването на такива фалшиви сървъри е доста полезно за доставчиците. По-долу са някои причини как:

Ефективна - спестява много пари

Първата и основна причина за доставчиците, които инвестират във виртуални места, е да спестят ПАРИ. Разходите за голи метални сървъри могат да бъдат доста скъпи, особено ако имате нужда от тях на няколко места.

В резултат доставчиците на VPN предоставят аутсорсинг на центрове за данни в различни страни, купувайки планове за виртуални сървъри. Използването на един сървър за достъп до множество фалшиви местоположения значително намалява разходите.

Самото стартиране на VPN е доста скъпо, тъй като доставчиците трябва да плащат за актуализации / разработка на приложения, техническа поддръжка, разширяване на сървъра и т.н. Така че кой доставчик не би искал да спести пари?

Маркетинг за маркетинг - повече сървъри = високо обжалване

Много доставчици могат да откажат това, но купуват фалшиви (виртуални) сървъри за по-малки разходи, за да получат тласък на надеждността и да получат повече клиенти. Отново това е предателство на вашето доверие.

Ако доставчикът използва фалшиви местоположения, той трябва да бъде честен за това, подобно на ExpressVPN - който дори изброява всички 3% от виртуалните сървъри (представляващи 1% от общия му трафик).

В противен случай рекламирането на множество локации на VPN сървъри е просто маркетингова тактика, за да направи продукта по-привлекателен за нетизените, което в крайна сметка ще продаде повече VPN абонаменти.

Заявки на клиенти - сървъри в трудни места!

Не е необходимо всеки доставчик, инвестиращ във виртуални места, да се счита за сенчест. След като научих повече за различните закони на страната, разбрах, че получаването на сървъри всъщност е трудна задача.

Клиентите постоянно искат доставчици да внедряват сървъри в страни със строги закони за интернет като Иран, Ирак, Турция, Бангладеш, ОАЕ, Египет, Русия и Китай.

Ако доставчикът не може да получи достъп до добър сървър, той предоставя място за виртуален сървър, за да даде на клиентите IP адрес в желаното място на крайната точка. Ето какво трябва да каже ExpressVPN:

ExpressVPN има строги стандарти за сървъри, за да гарантира, че можете да се свържете сигурно, надеждно и с постоянно бързи скорости. В някои страни може да бъде трудно да се намерят сървъри, които отговарят на тези квалификации. Виртуалните локации на VPN сървъра ви позволяват да се свързвате с такива страни, като същевременно осигурявате качеството на връзката, което очаквате от ExpressVPN.

Тестване на доставчици и техните локации на VPN сървъри

С толкова голяма несигурност по отношение на физическите и виртуалните сървъри е разумно само, че потребителите провеждат правилен тест за определяне на ИСТИНАТА. Направих същото и резултатите бяха очарователни!

По-долу ще изброя някои доставчици, които имат известни виртуални местоположения, като същевременно ще разкрия резултатите за действителните физически сървъри. За всяка VPN използвах четири различни инструмента, за да проверя истинските местоположения:

 1. Инструментът за тестване на Ping от синтетичен монитор на приложението на CA
 2. The Traceroute Tool от синтетичен монитор на приложението на CA
 3. Инструментариумът на BGP от Hurricane Electric Services
 4. Инструментът за командния ред a.k.a. CMD на Windows 1

За да разбера как използвам тези инструменти заедно, подчертах процеса на тестване на стъпки по-долу. Можете да следвате същите инструкции за провеждане на собствени тестове на сървъра за различни VPN.

Стъпка 1: Пингване на сървъра до 90 различни места

Процесът се състои в първо тестване на сървър чрез ping инструмента. Той има над 90 различни локации в целия свят, което улеснява анализа на времето за обратно пътуване (RTT) в различни страни и градове. Колкото по-ниско е времето (ms), толкова по-близо е сървърът.

Например, да речем, че тествах сървър, разположен в ОАЕ. Времето (ms) по време на теста за пинг трябва да показва по-ниска RTT за близките градове като Дубай, Шарджа или Абу Даби. В действителност обаче тя е много по-висока в сравнение с място, далеч в САЩ.

Ако RTT времето е ниско за САЩ, но по-високо за самото местоположение на ОАЕ - можете да определите, че сървърът е базиран някъде в САЩ и просто имате достъп до IP адрес с крайната точка на ОАЕ. Използвате VIRTUAL сървър.

Стъпка 2: Проследяване на сървъра чрез ASM и CMD

За да потвърдите тези констатации, следващата стъпка е да използвате инструмента за проследяване. Това дава възможност на потребителите да измерват разстоянието по мрежата до крайния сървър. Например, traceroute към ОАЕ показва, че VPN сървърът е на 20 м разстояние, което означава, че се намира далеч.

Ако обаче е бил само на 2 мс, можете да получите ясна представа, че сървърът всъщност е базиран в ОАЕ. Това е мястото, където CMD “Tracert” е удобно, което ви позволява да разберете къде започва връзката, преди да пингвате до IP адреса на крайната точка.

Стъпка 3: Проверка на IP адреса и неговото местоположение в центъра за данни

Сега просто вземам IP и след това го поставям в инструментариута на BGP от Hurricane Electric Services, който е директория от IP адреси, разделени от интернет доставчици по целия свят..

Ако IP адресът разкрие, че центърът за данни е базиран в САЩ, можете да проверите дали използвате FAKE UAE SERVER. Това не означава, че се сблъсквате с проблеми при деблокирането на уебсайтове, които са базирани в ОАЕ.

Доставчици, които използват виртуални местоположения

  1. Местоположения на сървъра VyprVPN
  2. Местоположения на сървъра ExpressVPN
  3. Местоположение на сървъра на сърф
  4. HideMyAss Server Locations
  5. Местоположение на сървъра PureVPN

VyprVPN

Базирано в Швейцария и управлявано от Golden Frog, VyprVPN проби на пазара през 2009 г. През това време успя да развие силна репутация за бързина и надеждност.

Те също имат проверена политика без регистрация, проверена от Leviathan Security Group. Доставчикът не отказва използването на виртуални местоположения и има специална страница по темата.

Адрес на сървъра VyprVPN

В крайна сметка, регистрацията с доставчика зависи от потребителите, аз просто показвам как изглежда виртуален сървър. За това първо получих достъп до адреси на сървъри VyprVPN от страницата им за поддръжка.

Избрах техния сървър Пакистан - Карачи за тестване: pk1.vpn.goldenfrog.com. Копирах и поставих този сървър в Ping Test инструмента от ASM.

VyprVPN ASM Ping Test - Пакистански сървър

Инструментът пинг сървъра на над 90 различни места, но нито едно не е в непосредствена близост до страни от Южна Азия или дори съседната страна, Индия.

Имайте предвид, че колкото по-ниска е RTT, толкова по-близо е сървърът. И min.rtt от пакистанския сървър идва от израелско местоположение - Кирьят-Маталон.

VyprVPN ASM Ping Test - Пакистански сървър 2

За да проверя това, първо проведох проследяване от сървър в Пакистан, но RTT беше доста висок. Тогава реших да изпълня друга следа, но този път от Израел - Кирьят-Маталон.

Както можете да видите по-долу, времената на ping бяха невероятно бързи, показвайки ниско (ms) от IP адреса Израел - Кирьят-Маталон. Това потвърждава, че сървърът наистина е базиран в Израел.

VyprVPN ASM Traceroute Test - Пакистански сървър

За по-нататъшна проверка извърших друг тест за проследяване от инструмента CMD директно чрез “Tracert” команда. Това улеснява разбирането на целия процес на pinging за сървъра.

VyprVPN CMD Traceroute Test - Пакистански сървър

Просто вземам IP адреса, преди последния пинг и сега използвам инструментариута BGP от Hurricane Electric Services, за да определям местоположението на центъра за данни.

Ако се чудите защо някои IP адреси липсват при теста на ping, аз съм ги размазал, за да защитя собствената си поверителност и местоположение, но резултатите от BGP проверяват всички наши тестове:

VyprVPN BGP Toolkit Test - Пакистански сървър в Израел

По този начин проверявате автентичността на сървърите и дали те действително са базирани на местоположението, за което заявяват. Пакистанският сървър е виртуално място с физическия сървър, присъстващ в Израел.

За VyprVPN те всъщност разкриват използването на виртуални местоположения в техния списък с адреси на VPN сървъри, така че всичко е добре. В допълнение към техния пакистански сървър, ето и другите фиктивни локации на VPN сървъра, открити с VyprVPN.

Австралия (чрез Сингапур) Германия (през Холандия) Португалия (през Холандия)
Австрия (през Холандия) Индонезия (чрез Сингапур) Полша (през Холандия)
Аржентина (чрез САЩ) Италия (през Холандия) Филипини (през Сингапур)
Алжир (чрез Израел) Исландия (чрез САЩ) Панама Сити (чрез САЩ)
Бразилия (чрез САЩ) Индия (чрез ОАЕ) Катар (чрез ОАЕ)
Бахрейн (чрез ОАЕ) Ирландия (през САЩ) Русия (през Холандия)
България (през Холандия) Латвия (чрез Сингапур) Румъния (през Холандия)
Белгия (през Холандия) Люксембург (през Холандия) Испания (през Холандия)
Чешка република (през Холандия) Литва (през Холандия) Словакия (през Холандия)
Коста Рика (през САЩ) Лихтенщайн (през Холандия) Словения (през Холандия)
Колумбия (чрез САЩ) Малайзия (чрез Сингапур) Швеция (през Холандия)
Дания (чрез Холандия) Мексико (чрез САЩ) Саудитска Арабия (чрез ОАЕ)
Египет (чрез Израел) Малдивите (през Сингапур) Тайван (чрез Хонконг)
Франция (през Холандия) Макао (през Хонконг) Турция (през Холандия)
Финландия (през Холандия) Маршаловите острови (през Сингапур) Тайланд (чрез Сингапур)
Гърция (чрез Израел) Норвегия (през Холандия) Украйна (през Холандия)
Виетнам (през Сингапур)

Единственото нещо, което е подозрително за VyprVPN’Локациите са, че повечето от тях пребивават в Холандия и Сингапур със своите центрове за данни със седалище в САЩ.

След анализирането на много IP адреси в крайната точка на множество сървъри, имена като SoftLayer, Data Foundry и Powerhouse Management се появяват многократно.

Имайте предвид, че центровете за данни в САЩ трябва да спазват законите за задължително съхраняване на данни. Да не говорим, че страната е съюз FVEY.

ExpressVPN

Базиран на Британските Вирджински острови, ExpressVPN съществува като всеобхватен на пазара на VPN мрежи, предлагайки изключителни функции / инструменти, производителност, надеждност и анонимност на потребителите.

Подобно на VyprVPN, ExpressVPN не крие, че използва виртуални местоположения. Всъщност те имат специална страница, която предоставя цялата информация за техните сървъри.

За по-малко от 3% от ExpressVPN’s броя на сървъра, регистрираният IP адрес съвпада с държавата, с която сте избрали да се свържете, докато сървърът се намира физически в друга държава, обикновено в близост. Те се наричат ​​местоположения на виртуални VPN сървъри и помагат да се гарантира, че връзката ви е бърза, сигурна и надеждна.

Все още ги тествах, за да информирам потребителите, че без значение колко надеждна / популярна услуга, все още можете да очаквате от тях да се отдадат на различни сенчести практики, за да поддържат продукта си работещ.

За това влязох в моя ExpressVPN акаунт и щракнах “Настройте ExpressVPN” бутон и след това “Ръчна конфигурация”. Тук можете да намерите сървърни адреси за OpenVPN и PPTP & L2TP / IPSec връзки.

Адрес на сървъра ExpressVPN

Адресът на сървъра вече е наличен за PPTP & L2TP / IPSec връзки. Ето защо, ако искате да тествате сървър, просто изберете едно място и използвайте ASM пинг инструмент, за да тествате неговите обороти.

Ако изтеглите .ovpn файл, можете просто да го стартирате чрез браузъра си Chrome, за да намерите адреса на сървъра. Процесът е доста прост и не изисква никакви допълнителни усилия.

ExpressVPN .ovpn Идентификация на адреса на сървъра

За моето тестване първо избрах индонезийски сървър от PPTP & L2TP / IPSec категория. Адресът на сървъра е следният: indonesia-ubuntu-l2tp.xvnet.net.

Поставих адреса на сървъра в теста на Ping за синтетичен монитор на приложението и изчаках, докато инструментът постави пинг сървъра на над 90 различни места по света.

ExpressVPN ASM Ping Test - Индонезийски сървър

Що се отнася до очакваните резултати, ако тествам сървър в Индонезия, той трябва да бъде разположен в страната. RTT обаче’покажете съвсем различна история.

Въпреки че RTT е доста по-малък за Индонезия от повечето страни по света, най-забележителните резултати, които получих, бяха от певица от Ping от Сингапур.

ExpressVPN ASM Ping Test - Индонезийски сървър 2

Ако видите по-долу, ще забележите минималното, средното и максималното време за обиколка на индонезийския сървър е много по-малко в Сингапур, отколкото в самата Индонезия.

Когато Индонезия докосваше 15.904 до 16.683 (ms) при макс, пингът към сървъра в Сингапур докосваше при ниските 2.042 до 2.208 (ms) при макс..

ExpressVPN ASM Ping Test - Индонезийски сървър 3

Това означава, че сървърът се намира в Сингапур и единственият начин да се потвърди това е да се извърши проследяване от ASM и CMD и двете.

В ASM всъщност проведох маршрута от Сингапур. Както можете да видите, traceroute показва, че RTT (ms) от Сингапур едва ли отнема около 1,877.

ExpressVPN ASM Traceroute Test - Индонезийски сървър

На CMD можете да видите, че без да въвеждате откъде да провеждате проследяването, IP на крайната точка е същият от теста на ASM Traceroute: 174.133.118.131.

ExpressVPN CMD Traceroute Test - Индонезийски сървър

За по-нататъшна проверка поставям този IP адрес в инструментариута на BGP от Hurricane Electric Services, за да определя местоположението на центъра за данни.

Резултатите потвърждават нашите спекулации. ExpressVPN’s Индонезийският сървър всъщност е VIRTUAL, маршрутизиращ се от Сингапур, но чрез център за данни от САЩ: http://www.softlayer.com.

ExpressVPN BGP Toolkit - Индонезийски сървър в САЩ

В допълнение към Индонезия, тук са и други локации на Express VPN сървъри (които са фиктивни). Списъкът се разширява до 33 сървъра, което представлява 3% от доставчиците’ като цяло сървъри по целия свят.

Армения (през Холандия) Лаос (през Сингапур)
Андора (през Холандия) Македония (през Холандия)
Бруней (през Сингапур) Черна гора (през Холандия)
Бутан (през Сингапур) Монако (през Холандия)
Беларус (през Холандия) Мианма (през Сингапур)
Бангладеш (през Сингапур) Монголия (през Сингапур)
Босна и Херцеговина (през Холандия) Малта (през Холандия)
Камбоджа (през Сингапур) Непал (през Сингапур)
Еквадор (през Колумбия) Перу (през Колумбия)
Гватемала (през Колумбия) Филипини (през Сингапур)
Индонезия (чрез Сингапур) Пакистан (чрез Сингапур)
Остров Ман (през Холандия) Шри Ланка (през Сингапур)
Индия (чрез Обединеното кралство) * Турция (през Холандия)
Джърси (през Холандия) Уругвай (през Аржентина)
Казахстан (чрез Сингапур) Виетнам (през Сингапур)
Лихтенщайн (през Холандия) Венецуела (през Бразилия)

Surfshark

Със седалище на Британските Вирджински острови, Surfshark е нова услуга VPN, която пробива на пазара през пролетта на 2018 г. През това кратко време доставчикът стана доста известен.

Той предлага приложения за всички платформи / устройства, усъвършенствани инструменти за поверителност, силна техническа поддръжка и всичко, което бихте очаквали от хитовата VPN услуга. Surfshark обаче не е честен.

Surfshark виртуални местоположения - препис на чат

Приближих се към тяхната поддръжка за чат на живо, за да науча повече за предлагането на виртуални / физически сървъри, но представителят напълно отрече да има някакви фиктивни местоположения.

Това беше лъжа, защото Surfshark наистина използва виртуални сървъри. Проведох тест на индийския им сървър in-mum.prod.surfshark.com първо чрез ASM’s Инструмент за тестване на Ping.

Surfshark ASM Ping Test - индийски сървър

Подобно на горните резултати от тестовете, RTT в Индия - самият Мумбай беше по-висок от RTT в Холандия - Амстердам. Защо иначе би се случило това, ако сървърът не е базиран в Холандия?

Surfshark ASM Ping тест - индийски сървър 2

Проверете разликата в времената на пингване над и под. За Индия, Мумбай (местоположението на сървъра) RTT е средно между 118.977 (ms) и 119.709 (ms), но за Холандия е 3.349 (ms) и 5.066 (ms).

Surfshark ASM Ping Test - индийски сървър 3

Сега просто трябваше да направя тест за проследяване, за да установя дали това е вярно, а резултатите по-долу показват, че проследяване от Холандия (Амстердам) до Индия всъщност е доста по-близко.

Surfshark ASM Traceroute Test - индийски сървър

Пуснах команда за проследяване и на CMD. Ако погледнете екрана по-долу, ще забележите, че IP в крайната точка е същият като този в проследяването на ASM (въпреки че не се споменава откъде да се проведе traceroute от).

Surfshark CMD Traceroute Test - индийски сървър

След поставяне на този IP адрес: 5.225.86.229 в инструментариута BGP от Hurricane Electric Services, местоположението на центъра за данни също се оказа в Холандия.

Surfshark BGP Toolkit - индийски сървър в Холандия

Резултатите от нашите тестове показват, че индийският сървър всъщност е виртуален с голия метал (физически) сървър, присъстващ в център за данни, разположен в Холандия. Това означава, Surfshark’s твърденията са неверни.

Дори ги попитах дали е гаранция, че всичките им сървъри са физически и те отговориха “да”, но резултатите от тези тестове показват друго. За щастие, това беше само за ДВА сървъра.

Първият сървър е на Индия, за който току-що разкрих тестовете. Друг е Surfshark’s Виетнам - Ho Chi Minh City сървър, който се движи от Белгия през център за данни, разположен в Холандия.

Моето лично мнение за виртуални местоположения

Въздишайте ... цялото това тестване ме изморява наистина. Това също така повишава разочарованието ми, особено когато се натъкна на доставчици, които не са честни относно техните предложения.

С всяко виртуално местоположение, което намерих, можете да видите инструментите, които използвах, станаха полезни при разкриването на едно и също място, като дори ви показвах къде е DATA CENTER.

Няма значение към кой сървър се свързвате, винаги може да има различни променливи и скокове в инфраструктурата на виртуална мрежа и това може да е проблем, ако искате:

 1. Да останете далеч от определени страни (като тези, базирани в 5, 9 и 14 юрисдикции на Очите).
 2. За да получите добра VPN производителност, което не е възможно, ако сървърът се намира далеч.
 3. За достъп до блокирано / ограничено съдържание, но не може, защото използвате фалшив сървър.

Най-важното е, че може да е въпрос на разочарование, ако очаквате сървърът да е там, където VPN казва, че е, но в действителност те всъщност лъжат.

Достъпни ли са местоположенията на виртуални VPN сървъри някога да бъдат приемливи?

Честно казано, не мисля, че виртуалните местоположения са толкова голямо СЪГЛАСИЕ. Разбира се, те имат някои недостатъци, но те също се оказват полезни при обстоятелства:

 1. Когато доставчикът не може да получи достъп до отдалечени региони или развиващи се страни.
 2. VPN услугите могат да срещнат проблеми с хостинг на VPN сървъри поради законите за задължително запазване на данни.

Например наскоро NordVPN премахна своите руски сървъри, след като получи известие за сътрудничество с правителството и разкри всички данни (ако има такива) от техните голи метални сървъри.

В края на деня, вярвам, че наистина е ПРОСТО ЗА ЧЕСТНОСТ И ПРОЗРАЧНОСТ. Ако използвате виртуални местоположения, информирайте потребителите за това, вместо да лъжете грубо.

По този начин потребителите сами ще могат да избират най-добрите сървърни местоположения за VPN и да решат дали искат да се доверят на данните си на доставчика!

Опаковане на нещата

С това приключвам това ръководство за виртуални местоположения. Основната предпоставка е да информирате потребителите какво е VPN адрес на сървъра и как да попитате доставчиците относно техните физически и виртуални сървърни предложения, преди да се регистрират.

В крайна сметка не бихте искали да рискувате да се свържете със сървър в една държава, а само да осъзнаете, че той не се намира там и може да рискува вашата поверителност / анонимност.

Ако имате въпроси / въпроси, не се колебайте да коментирате по-долу. Ще отговоря лично и ще се опитам да осигуря колкото се може повече помощ.

Също така, помогнете на брат, като споделите това ръководство на други, които искат да научат повече за физическите и виртуалните VPN сървъри. Благодаря ви и ви предстои хубав ден!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me